Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a kisfiamnak (274 db)

Egy 19 napos babának mivel telik a napja, mennyit alszik és mennyi időt van ébren? A kisfiam délután még szinte semmit nem aludt. Normális ez?

Legjobb válasz: persze, nem kell mindig aludniuk. az én kisfiam 3hetes és délelöttönként ( 8- 13ig ) szinte sosem alszik.aztán délután ,éjjel bepotólja.

persze, nem kell mindig aludniuk. az én kisfiam 3hetes és délelöttönként ( 8- 13ig ) szinte sosem alszik.aztán délután , éjjel bepotólja.
Az én lányom is alig alszik valamit napközben. Viszont az éjjelt végigalussza:-) Engem is meglepett, hogy már a kórházban nézett velem szembe egész nap, és alig aludt:-) 9 hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: De ha alszik akkor folyamatosan sír és csak a ölben nyukszik meg. félek hogy nagyon rákap a kézben léthez és nem tudok majd mellette semmit sem csinálni. Éjjelente a 2-2, 5 óra alvás beszokott tartani.
A kérdező hozzászólása: ha nem alszik, akkor sír:)
Az enyém 5 hetes és ugyanezt csinálja! Engem is érdekelne, hogy mit tegyek? Csak ölben van el ha nem eszik, vagy nem alszik, de sokszor akkor is csak üvölt!
Az enyém is ezt csinálta, aztán 6 hetesen magától "megjavult". Eleinte sokat sírnak, látszólag ok nélkül. Kell nekik az a 6 hét, hogy megszokják idekint. Addig is kitartás!

Milyen az a rizspép? Ugyan az, mint a tejpép? Sok helyen olvastam már, hogy azt adják a babájuknak. A tejpép a kisfiam bőrét kiüti, ez hátha nem. Milyen fajta a jó belőle, és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Az e kisfiam rizspepet eszik hipp-es. Megfozik a rizset, megszaritjak majd puhara daraljak. Legalabbis nekem ezt mondtak. Ha vizzel kevered akkor iztelen, ha meg anyatejjel/tapszerrel akkor ismert izu a babanak. En a gyumolcs vagy a zoldseg puret is ezzel szoktam dusitani/surusiteni amikor nincs idom krumplit fozni. Gyumolcs purevel imadja a kisfiam kepes egyszerre 250ml bevagni belolle pedig csak 6 honpos. :) Vacsira szoktam neki adni mert jo laktato es keverek neki bele egy kis gyumolcsot, hogy legyen ize. Forro vizzel szoktam higitani ha tul vastag.

Az e kisfiam rizspepet eszik hipp-es. Megfozik a rizset, megszaritjak majd puhara daraljak. Legalabbis nekem ezt mondtak. Ha vizzel kevered akkor iztelen, ha meg anyatejjel/tapszerrel akkor ismert izu a babanak. En a gyumolcs vagy a zoldseg puret is ezzel szoktam dusitani/surusiteni amikor nincs idom krumplit fozni. Gyumolcs purevel imadja a kisfiam kepes egyszerre 250ml bevagni belolle pedig csak 6 honpos. :) Vacsira szoktam neki adni mert jo laktato es keverek neki bele egy kis gyumolcsot, hogy legyen ize. Forro vizzel szoktam higitani ha tul vastag.
Rizspépet házilag is tudsz csinálni, fõzd meg jó puhára a rizst szinte mászkosra és utána turmixold le.Sokkal olcsóbb így mintha boltit vennél.
A kérdező hozzászólása: Én se láttam, sõt nem is hallottam még a HIPPes péprõl, pedig szimpatikus a link alapján. :)
Mi a Milupa HA -rizspépet esszük, ettõl tuti nem lesznek pöttyei. Ezt onnan tudom hogy amikor elkezdtük enni aznap a kislányomnak is volt a nyakán és a pociján pöttyöcske és nem tudtam eldönteni hogy a péptõl e vagy a melegtõl. Felhívtam a védõnõt és õ azt mondta hogy 100% hogy nem a péptõl hiszen hipoallergén. Ette tovább és nincsenek pöttyök. Az ára talán 1300 Ft receptre, de ez nem biztos!
A kérdező hozzászólása: A milupásat én is kipróbáltam már, de annyira rossz íze van, hogy nem kell neki. :) Egyébként a mulipa sima tejpéptõl lett kiütéses. És a hippesnek milyen a csomagolása? Mert sima tejpépet láttam már, meg vettem is, annak rózsaszínes a doboza. A rizsesnek milyen? Abban nincsen tejszármazék?
Ha rossz az íze, gyümölccsel felturbózhatod.
Elso valaszado vagyok. En kulfoldon elek es itt veszem neki a hipp-es rizspepet. Itt ilyen sarga es zold a csomagolasa: http://images.ethicalsuperstore.com/images/68007%20-%20Hipp%.. Nem tudom, hogy otthon is ilyen szinu vagy mas. 100% bio rizsbol keszult + B1 vitamin van benne, nincs benne cukor es tejet kell hozzaadni vagy gumolcs puret, zoldseg puret mert maskent iztelen.
Mi is milupásat használunk. Létezik ebbõl (HA-s rizspépbõl) vaníliás is, próbáld ki azt. De mi a natúrt szeretjük, azt szoktam turbózni gyümölccsel. A hippeset még nem is láttam...

1 hónapos a kisfiam, eszik elég rendesen, van is kaki mindig. Talán túl sokszor. Mennyire normális, hogy gyakorlatilag minden alkalommal kakis a pelus, nem is kicsit?

Minden etetésre 2 pelenkázás jut, el?tte és valamivel utána, szinte mindig termel valamit.

Legjobb válasz: Teljesen normalis. Azt jelzi, hogy jol eszik a baba, ne aggodj miatta. Az en kisfiam 4,5 honapos, es meg mindig naponta 3-4 kakis pelus van.

Teljesen normalis. Azt jelzi, hogy jol eszik a baba, ne aggodj miatta. Az en kisfiam 4, 5 honapos, es meg mindig naponta 3-4 kakis pelus van.
Igen, ennyi idõsen nálunk is szinte minden pelusban volt kaki.
A kérdező hozzászólása: Ja, és még annyi hozzá, hogy nagyon sokat pukizik.
az én babám is minden etetésnél telerakta a pelenkát ilyen idõs korában, 8-10x is cseréltem néha most 3 hós és beállt neki, hogy 3-4-5x van egy nap kakis pelus és 1-2 pisis
A kérdező hozzászólása: Nagyon kösz :) kicsit megnyugodtam. olyan gyorsan átmegy rajta a kajcsi. igaz tudom, hogy nincs ami megfogja, de hát mégis.


Mennyi a normális amit egy 12 hetes béby eszik, mert van hogy 120 ml eszik de van hogy úgy nézem a 140 ml se elég neki, na most azt tudni kell hogy az én kisfiam ha 200 ml lenne a cicimben azt is megenné, nem tudja mi az hogy elég? Jucus

Legjobb válasz: Az én kisfiam 13 hetes, és néha (gondolom amikor van annyi tejem) megeszi õ is a 200-at, sõt olyan is volt hogy 210-et. Mivel nem jön neki vissza, így gondolom nem baj.

Az én kisfiam 13 hetes, és néha (gondolom amikor van annyi tejem) megeszi õ is a 200-at, sõt olyan is volt hogy 210-et. Mivel nem jön neki vissza, így gondolom nem baj.
Bár mennyi lehet normális. Amennyit szopik, annyi a normális. NEm kell minden szopit mérni, fõleg nem egy 3 hónaposnál. Ha az összfejlõdése jó, akkor nem kell egyáltalán méricskélni, hanem igény szerint szoptatni, és rendben lesz. Egyébként ha eddig kizárólag szoptattad és rendben gyarapodott, akkor ezután is elég lesz neki.
bármennyi normális ha nõ a súlya és jókedvû baba, akkor akármennyit eszik neki az a jó. Én elsõ babámat mértem egy hónapi minden evés elõtt és után jól bestresszeltem tõle, a most 11 hetes csak akkor mérem ha a védõnõ kérdezi a súlyát. Kb átlagban 130 ml-t eszik, ezt is csak onnan tudom, hogy néha kap cumisüvegbõl anyatejet, és abból láttam.
3 hónapos körül van egy növekedési ugrás, ezekben a hetekben simán eszik többet a szokottnál, utána majd visszaáll.

Az oviban mennyire lesz baj, ha a kisfiam csak ülve tud pisilni?

Legjobb válasz: A kisfiam ugyan még csak bölcsis, de náluk a fiúkat is ülve pisiltetik. Úgy tudom, jobb is, mert jobban el tudják engedni így a záróizmaikat, és nem fog utána még a bugyiba menni.

A kisfiam ugyan még csak bölcsis, de náluk a fiúkat is ülve pisiltetik. Úgy tudom, jobb is, mert jobban el tudják engedni így a záróizmaikat, és nem fog utána még a bugyiba menni.
A mi ovinkban van egy kis függöny minden Wc elõtt, így gyakorlatilag úgy pisil mindenki, ahogy neki a legjobb. Mivel 28 fok van az oviban (nem tudják a kazánt rendesen beállítani) csak tréning és zokni van a fiamon bent.
# 9/10 Mindenképp szoktasd rá a fiadat, hogy tudjon ülve pisilni. Otthon úgy csináljátok, ahogy nektek tetszik.
14:07-es vagyok. Én rétegesen öltöztetem, és a bölcsiben is dupla nadrágban viszik õket ki, meleg zokni, meleg cipõ, vékony felsõ, pulcsi, télikabát, stb..a lakásban 24 fok van+szõnyegpadló, ott szabadidõ nadrág hosszú ujjú felsõ+zokni. Üdv.
Ez komoly, hogy megszabjak ki hogy pisiljen?? Fiam jovore menne oviba, de o mindig allva pisil, nem szeret ulni a wcn. Ez akkor baj, szoktassam ra??
A kérdező hozzászólása: ma 14:07 Te mennyire öltözteted melegen (rétegesen)?
A kérdező hozzászólása: Mondjuk ezt én is észrevettem, hogy ha hidegebbre fordul az idõ, akkor többet jár a vécére. Vettem neki meleg harisnyát, ha mégis a felfázástól lenne.
Igen, ez így van. Ha állva pisilt a kisfiam akkor egy csomó vizelet még bent maradt, mivel megfeszült az izomzat, viszont ülve teljesen ki tud ürülni, el tudja engedni magát. A sok húgyúti fertõzés miatt, mivel szeretik nagyon ezt a baktériumok, nálunk bevezették az oviban az ülve pisilést fiúknak. Ez nem játék! Én is azt hittem, hogy felfázott és azért járunk gyakran wcre. Áh. A fenéket!
Igen. Nekem gyerekorvos mondta, mivel otthon állva pisiltettem a kisfiamat, és utána még vagy 3-szor visszamentünk wc-re, mert azt mondta, kell pisilni, és valóban pisilt is. Megkérdeztem az orvostól, hogy esetleg felfázott-e, azt mondta, nem valószínû, próbáljam ki ülve. Azóta megoldódott a problémánk. Minden jót, üdv. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Én úgy vagyok vele, hogy pisiljen ülve, mert gyakran lepisili a lábát, de ha késõbb állva szeretne, akkor hát legyen. Az elsõ válaszadó írja, hogy a záróizmokat jobban tudja elengedni. Miért, állva nem annyira tudja?
Az én kisfiaim, ha odakint vagyunk és nagyon kell pisilni akkor állva szoktak, de idebent mindig csak ülve, az oviban is így szoktak, nem tudom miért lenne ez probléma.
Amikor oviba járt a fiam, minden fiú ülve pisilt (mint a lányok), ezt kérték ugyanis az óvónõk. Most harmadikos a fiam, s most is ülve pisil. Neki így jó. Kérdezted már tõle, hogyan szereti?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.

Holnap kapja az első védőoltást a kisfiam (2 hónapos). Mennyi a valószínűsége, h. belázasodik?

Ha lázas lesz, vagy h?emelkedése, akkor sírni fog folyamatosan, vagy az is elképzelhet?, h. aluszékony lesz? Mire érdemes figyelnem? Túlaggódom a dolgokat, attól félek percenként méregetni fogom a lázát..

Legjobb válasz: Ne aggódj túlzottan, és fõleg ne elõre! A kisfiam 14 hónapos elmúlt, és eddig egyik oltástól sem lett semmi baja. Még soha nem volt hõemelkedése sem. Ha hazaértek az orvostól, rögtön tegyél fel neki egy kúpot, én mindig így csinálom. Ha a gyerek lázas, akkor látni fogod, hogy levert, rosszabb a kedve, rózsás az arca (nagyon piros a pofi) és nagyon meleg a feje. Észre fogod venni, ne aggódj!

Ne aggódj túlzottan, és fõleg ne elõre! A kisfiam 14 hónapos elmúlt, és eddig egyik oltástól sem lett semmi baja. Még soha nem volt hõemelkedése sem. Ha hazaértek az orvostól, rögtön tegyél fel neki egy kúpot, én mindig így csinálom. Ha a gyerek lázas, akkor látni fogod, hogy levert, rosszabb a kedve, rózsás az arca (nagyon piros a pofi) és nagyon meleg a feje. Észre fogod venni, ne aggódj!
Biztos észreveszed, ha lázas. Az elsõ válaszolónak teljesen igaza van. Én is rögtön raktam fel kúpot, és nem lázasodott be.
A lányom az elsõ két oltástól nem lázasodott be, csak aluszékonyabb volt. A harmadik oltás után viszont estére belázasodott, de akkor sem volt nyûgös, sirós, hanem bágyadt inkább, étvágya sem volt.
A fiam 13 hós és õ minden oltástól lázas lett volna az elsõbõl kiindulva, mikor nem adtam az oltás után egy fél germicid kúpot neki, mert a doki szerint minek, még ugysem lázas, akkor adjam, ha az lesz, hát hajnal négykor ordítva kelt, amit sosem elõtte, már egy pillanat alatt 39- et mutatott a digithömérõ, meg sem vártam, hogy csipogjon, toltam a kúpot, és szidtam magam, hogy miért nem anyámra hallgattam, õ mondta hogy régen minden oltás után már a rendelõben adtak kúpot a kicsiknek (doki mellett dolgozott 30 évig), ezért ezek után minden oltás után adtam germicidet, többet nem volt lázas.
a fiam 2 oltást kapott 2 hósan, mert a prevenárt is beadattam, de szerencsére nem lázasodott be, csak aluszékony volt aznap délután.minden pelus cserénél mértem a lázát.ha nem lázasodik be akkor nem kell neki kupot adni.és ugy ahogy az elsõ válaszoló írta figyeld h nem e negon meleg a kis buksia, meg nem e piros a pofia.
Szia! Érezni fogod, ha lázas. Az én kisfiam egész teste nagyon meleg volt, pedig nem is volt magas a láza. Elég ha peluscseréknél megméred a lázát és ne aggódj, ha többet alszik, mint szokott. Nekem nem sírt, és nem is volt nyûgös. Engem személy szerint szerintem jobban megviselt, hogy lázas a babám, mint õt :) . Egyébként én is sokszor mértem a lázát a biztonság kedvéért. Ja, és én csak akkor adtam neki kúpot, amikor már 38 fokot mértem a végbélben - addig nem. Szerintem nem árt, ha egy kicsit hagyjuk a szervezetét küzdeni - lehet sikerül is neki és nem lázasodik be. Viszont az esélyt is elvesszük az önálló védekezéstõl, ha rögtön kúpot kap mielõtt még lázas lenne.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek! Megpróbálok nem parázni :)
szia.az én babám most 4 hónapos.én is túlizgultam az elsõ oltást.engem jobban megviselt mint a babámat.oltás után adtam neki egy kúpot semmi baja nem volt.picit aluszékonyabb volt mint szokott.és én is minden pelenkázásnál mértem a lázát 2-3 óránként.utólag gondolva feleslegesen.de észre fogod venni ha lázas mert melegebb picit a homloka.ne izgulj nem lesz baj. :)

A 32. héten a köldökzsinór miatt halva született a kisfiam. Mennyi időnek kell eltelnie még újra próbálkozhatunk?

Legjobb válasz: Szia! Elõször is nagyon együtt érzek Veletek! 6 hónap szerintem ideális a testnek, a léleknek nagyon sok idõ kellene. Ha van erõd és kedved írj privit, talán tudok segíteni, mert sajnos velünk is megtörtént ugyanez a 36. héten. Azóta már 7,5 hónapos a kisfiam. Kérdezz nyugodtan!

Szia! Elõször is nagyon együtt érzek Veletek! 6 hónap szerintem ideális a testnek, a léleknek nagyon sok idõ kellene. Ha van erõd és kedved írj privit, talán tudok segíteni, mert sajnos velünk is megtörtént ugyanez a 36. héten. Azóta már 7, 5 hónapos a kisfiam. Kérdezz nyugodtan!
Együttérzek veled és nem csodálnám, ha azon lennétek, minél hamarabb lehessen ismét baba. Az orvosom mondta annak idején, 3 ciklust feltétlenül várni kell, de végig kell a vitaminfeltöltés is. Egészségesebb azonban fél évet várni. Csak borzasztó nehéz a várakozási idõt lelkileg kibírnotok.
Nagyon sajnálom... Az én barátnõm babája 20 hetesen halt meg, ugyancsak köldökzsinór miatt (nem körülötte volt megtekeredve, hanem a végénél, és emiatt nem jutott táplálékhoz). Neki is meg kellett szülnie. Akkor azt mondta neki a doki, hogy 6 hónapot várjanak. Szorítok, hogy mielõbb túltedd magad rajta és a következõ próbálkozásra koncentrálj!!
Jajj istenem...nagyon sajnálom!Elõször is dolgozzátok fel lelkileg!Biztos nagyon megviselt!De fontos, hogy a következõ babára már ne fájdalommal gondoljatok!Ha szeretnél róla beszélni vagy szeretnél tudni egy jó módot, hogy honnan tudod, hogy átléptél rajta írj üzenetet!
Elõször is nagyon sajnálom. Szerintem egy évet várjatok, mire újra próbálkoztok. Orvos nem mondta, hogy szerinte mikortól lehet?
Nagyon sajnálom. Ezen sajnos én is túl vagyok. Nekem a 33. hétben született halva, rossz volt a placenta vérellátása. Félévre rá teherbe estem, de sajnos elvetéltem. Utána háromnegyed évire teherbeestem és õ már szerencsére sikerült 9 éves lány és van egy 6 éves hugicája is. Most ismét próbálkozunk. Sajna megint elment a 6. hétben. De itt van egy újabb peteérés a hétvégén, remélem összejön egy kisfiúcska, mert nagyon szeretném (az 1. az lett volna). Nekem is irhatsz privibe, szivesen válaszolok, az én idõmben még sajna nem volt ilyen lehetõségem, hogy megosszam a bánatom olyanokkal akik megértenek valóban. Itt nagyon sok ilyen van "sajnos". Sok sikert kivánok neked és fõleg kitartást!
Mire a nõi szervezet egy terheség után "helyreáll" az 10 hónap. Én ezt javasolnám.
A kérdező hozzászólása: kösz mindenkinek az együttérzést és a biztatást
fél-1év. Imádkozom értetek!

7hónapos kor után mennyinek kell lenni a havi minimum sulygyarapodásnak? Örökmozgó a kisfiam és az elmult hónapban csak 10dkg-t hizott nagyon kevés ez?

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam is örökmozgó és sokszor csak öt-tíz dekákat hízott 1-1 hónap alatt- Mindig félve vittem a védõnõhöz a mérésekre. De megnyugodtam, mert egészséges, nem letört állandóan mozgó gyerkõc. Most másfél éves a gyermekem és 11 kiló. Tehát most sem erõsíti a kövér gyermekek táborát és ez remélem késõbb is így lesz. Ha eszik, jó az étvágya akkor semmi gond. Nyugi!!!

Szia! Az én kisfiam is örökmozgó és sokszor csak öt-tíz dekákat hízott 1-1 hónap alatt- Mindig félve vittem a védõnõhöz a mérésekre. De megnyugodtam, mert egészséges, nem letört állandóan mozgó gyerkõc. Most másfél éves a gyermekem és 11 kiló. Tehát most sem erõsíti a kövér gyermekek táborát és ez remélem késõbb is így lesz. Ha eszik, jó az étvágya akkor semmi gond. Nyugi!!!
Ja és ne vedd alapul a nagykönyvek kötelezõ súlygyarapodási indexét. Egy pár átsírt éjjel után eldobtam a szakkönyveket és azóta minden renben. Állítólag az a lényeg hogy 6 hós korára kb kétszer annyi legyen mint születéskor. De ez sem szentírás!!!!!!

Mennyibe kerül egy 1, 5 szobás lakás rezsije Debrecenben? Albérletbe mennénk a kisfiunkkal.

Saját lakásról nem is álmodunk, de szeretnénk végre elköltözni a rokonoktól, hogy legyen önálló életünk. Szerintetek mennyi pénz kellene rezsire és albérletre?

Legjobb válasz: Ez sok mindentõl függ..pl milyen fûtés van?,mennyibe kerül ott a víz és társai...

Ez sok mindentõl függ..pl milyen fûtés van?, mennyibe kerül ott a víz és társai...
Életmódtól függ. Én sokat vagyok itthon, sokat fõzök, megy rendesen a fûtés, nem fagyoskodunk 18 fokban, így a rezsink nyáron 30, télen 45-50 ezer. De ez Budapest. Lehet, hogy Debrecen kicsit olcsóbb. Mielõtt kiveszed a lakást, feltétlen kérd meg a tulajt, hadd nézd meg a régi számlákat.
annak? eredménye? kb.sosem, nem ér semmit
Megfelelõ étrend nélkül pedig pláne nem ér semmit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!