Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a kap egy hivatásos katona (2 db)

Mennyi a fizetést kap egy hivatásos katona?

Csak körülbel?l érdekelne , hogy mennyit kap egy hivatásos katona itthon vagy Iraqba vagy bárhol másol

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy aki itthon katonáskodik, az úgy bruttó 120e Ft-ot kap. :(

Én úgy tudom, hogy aki itthon katonáskodik, az úgy bruttó 120e Ft-ot kap. :(
600 ezertõl közel 800 ezer forintig terjed a fizetés Afganisztánban Nézzük, a konkrét összegeket. Afganisztánban mindent összesítve egy szakaszvezetõ 601 781, egy törzsõrmester 629 222, egy zászlós 658 210 forintot keres havonta, míg egy százados tiszti beosztásban 765 270, parancsnoki beosztásban 783 977 forintot kap havonta a számlájára. Afganisztánban a lehetséges legmagasabb havi juttatásban az alezredesek részesülnek: fõtisztként 824 791, míg parancsnokként 846 474 forint a kerestük. Koszovóban 316 931 forinttól 561 624 forintig, míg Bosznia-Hercegovinában 278 667 forinttól 523 360 forintig terjed a katonák bértáblája. Magyar testõrök Irakban: akár 2 millió forintot is megkeresnek havonta Köztudott, hogy a világ forrongó részeire nem pusztán hivatalos katonaként (zsoldosként), hanem "magánemberként" is el lehet jutni: mind Irakban, mind Afganisztánban százával kockáztatják magyar biztonsági õrök, testõrök az életüket. Úgy tudjuk, ezekért a munkákért 1, 5-2 millió forintot is megkeresnek havonta honfitársaink. http://www.kisalfold.hu/kitekinto/mennyi_penzert_viszik_vasa..
mint szerzõdéses katona a következõ választ tudom adni a kerdesre...sok mindentõl függ, hogy mennyi az az annyi...képzetségtõl, beosztéstól az éveidtõl a feladattól amit el kell látnod. nekem egyetemi diplomával-de nem zrínyis-3 év szolgálat és szakaszvezetõi minõsítésben angol közép és német alap nyviszgával 255ezer bruttó amibõl130marad meg.de a kezdõ fizu bruttó 106ezer, így számoljatok
Ez a rendfokozattól is függ.Pl.:egy szakaszvezetõ, nem keres annyit, se külföldön, se itthon, mint egy hadnagy.A külföldi dolog, meg attól is függ, mennyire veszélyes a hely. Pl. Irakban többet keres egy katona, mint Cipruson, ott nem olyan forró a helyzet. Az a helyzet, hogy külföldön nincsenek megfizetve rendesen, pedig az életüket kockáztatják...
Tudomásom szerint te meg hülye vagy.
Szia! Tudomásom szerint államtitoknak minõsül az információ...
A kérdező hozzászólása: Csak érdekelt mert az én faterom a szlovákoknál van és az ö fizuja havi 27.000 sk-t kap amit átszámolva 190.000 FT havonta. És irkban mint az utolsó hozzászóló irta ehez a fizetéshez még meny pluszba 90.000 sk ami 640.000 FT havonta plusz a 190.000 FT ami kb. 830.000 FT-ra rug ki .. bár igaz h 13 éve van ott de az alap fizetés az elsö éven brutto 120.000 FT csak az összehasonlitás kedvéért voltam kiváncs köszönöm szépen a válaszokat !!
Az exem katona, amikor õ kinnt volt Macedónban 6 hónapig, akkor itthon megkapta a rendes 70 ezres fizuját, és amikor visszajött 6 hónap után, másfél millát kapott a fizetésén felül. Tehát 2 milla körül.
Én úgy tudom, hogy magyar katona ENSZ kék sapkásként Cipruson kap fél éves szolgálat alatt havi 400 ezret. Afganisztánban 3 hónapra kapnak 3 milliót, de ha lelövik õket az állam temeti el és ennyi.
Irakban, Afganisztánban pedig a többszörösét. De persze, golyót is kaphat a hátába.
Érdemes átnézni ezt a pdf fájlt, nagyon korrekt módon feltünteti a különbözõ rendfokozatú, beosztású katonák bérét: http://www.hadkiegeszites.hu/pub/docs/hogyan_lehetek_szerzod..

Szép napot! Jár e szolgálati lakás annak a hivatásos katonának, aki egyetemet végzett, és jelenleg mennyi bruttó fizetést kap egy hadnagy?

Legjobb válasz: Minden hivatásos katona jogosult szolgálati lakásra. Nem a végzettség alapján ítélik meg. Az egy másik tészta hogy egy tiszt elõbb kap szolgálatit, mint egy tiszthelyettes. 210000-220000 Ft

Minden hivatásos katona jogosult szolgálati lakásra. Nem a végzettség alapján ítélik meg. Az egy másik tészta hogy egy tiszt elõbb kap szolgálatit, mint egy tiszthelyettes. 210000-220000 Ft
Igen, beosztástól (általában egy hadnagy, hadnagyi beosztásban van) megmég sokminden mástól is függ, nyelvismeret, (akár több kiemelt nyelv), készenléti szolgálatok stb.....
Ilyen szorosan be lehet határolni a fizetést? Én úgy tudtam beosztástól függ és nem attól, hogy hadnagy.
A fizetést a Hjt. szabályozza. A lakás járni jár csak nem jut. Pontosabban attól függ melyik településrõl van szó. De van helyette albérleti vagy lízing hozzájárulás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!