Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a kap (851 db)

Én jövedelempótlót kapok mert tanfolyamra járok a munkaügyin keresztül. Mennyi adókedvezményt kapok két kisgyerekre mert aláírtam h én kapom. Akkor mennyivel kell többet kapnom?

Legjobb válasz: Elvileg 20 ezer kb.. de nekem volt olyan osztálytársam akinek 2 gyereke volt és csak 10 ezret kapott... szóval nem tudom megmondani, ezt a munkaügyi tudná..

Elvileg 20 ezer kb.. de nekem volt olyan osztálytársam akinek 2 gyereke volt és csak 10 ezret kapott... szóval nem tudom megmondani, ezt a munkaügyi tudná..
Mennyi a havi kereseted 20 ezret biztos nem fogsz kapni mert nincs annyi adóalapod.
Hát pedig az egyik osztálytársam annyit kapott... majd lehet behajtják rajta utólag, én csak azt írom amit tudok... de a másik meg csak 10 körül kapott...
Kaphat 10 ezret ha magasabb fizetése van, de a kérdezõnek szerintem ez a jövedelem pótló még minimálbér sem. Szóval igen 2 gyerekre 20 ezer jár ha van akkora adó alapja, hogy annyit vissza tudjon igényelni.
A kérdező hozzászólása: sziasztok üdv mindenkinek nekem a jövpótlóm:35000ft
Akkor csak pár ezer Ft lesz. Miért nem a gyerekek apukája igényli, jobban járnátok?
A kérdező hozzászólása: szia lehet jobban járnánk csak sajnos õ eddig munkanélküli volt most meg elkezdett dolgozni de még próbaidõs
Nem lehet hanem biztos jobban járnátok.

Mennyi gyedet kap aki nem kért adókedvezményt és a maximumot kapja?

Legjobb válasz: max gyedet kapon ,nem kértem adójóváírást, 70.900-at kapok+ 12.200 családi.

max gyedet kapon , nem kértem adójóváírást, 70.900-at kapok+ 12.200 családi.
Elsõ vagyok Fú, bocsi, a másodiknak van igaza, nem hozzá kell adni az adójóváírást az enyémhez, hanem kivonni... kicsit összekavarodtam! :) Még egyszer elnézést a félrevezetésért!
Én a max. gyedet kapom, de kértem adójóváírást. Így 86.010, - Ft-ot kapok, az adójóváírás idén 15.100, - Ft, tehát ha nem kéred, akkor ez összesen 101.110, - Ft nettóban.
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek! Egybõl rájöttem, semmi baj...
A kérdező hozzászólása: Eddig tgyást kaptam, ez az elsõ gyed. Keveseltem, de akkor így rendben van.

A táppénzt mi befolyásolja? Mennyi pénzt kapnék? Mennyi Gyed-et kapnék?

5 éve van munkahelyem. Lombikbabám lesz. Beültetés után táppénzre menjek vagy ha csak sikerül?


Mennyi fizetést kap egy honvéd őrmester, aki a Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljnál teljesít szolgálatot? Amikor külföldi misszióba mennek, akkor elég jó fizetést kapnak, de amikor itthon vannak, akkor mennyi a fizetésük?

Legjobb válasz: Erre a leg egyszerübb a Válasz Ithhon azért kevesebb a fizetésük mert itthon nincsenek veszélyben kint külföldön pedig veszélyeségi pótléktól mindent megkapnak. Amúgy meg lényegében mindegy hogy mien zászlóajnál teljesít szolgálatot Õrmesteri rangjához méltóan kap fizetést de a fizetéssel kapcsolatos dolgokat megtalállod a magyar honvédség hivatalos honlapján Http://www.honvédelem.hu Itt böngész rá

Erre a leg egyszerübb a Válasz Ithhon azért kevesebb a fizetésük mert itthon nincsenek veszélyben kint külföldön pedig veszélyeségi pótléktól mindent megkapnak. Amúgy meg lényegében mindegy hogy mien zászlóajnál teljesít szolgálatot Õrmesteri rangjához méltóan kap fizetést de a fizetéssel kapcsolatos dolgokat megtalállod a magyar honvédség hivatalos honlapján Http://www.honvédelem.hu Itt böngész rá

Melyik országban éri meg szülni? Hol kapja meg a gyermek automatikusan a kettős állampolgárságot? Melyik országban mennyit és mennyi ideig kap az anya támogatást?

Sajnos apuka nincsen, szakítottunk, nekem viszont van még vissza a terhességb?l néhány hónap. Azon gondolkodtam, hogy szívesen kimennék Ausztriába, Németországba, Svájcba, Luxemburgba, legvégs? esetben Angliába (inkább német nyelvterületnek örülnék), hogy szerencsét próbáljak kint. De akkor legyen jó már a gyermeknek is, kapjon egyb?l kett?s állampolgárságot, meg ha jobb gyes járna kint, azt sem bánnám. Kérlek segítsetek, melyik országba ajánljátok a kiköltözést és a gyermekem felnevelését. Miket kell hozzá teljesíteni? Ha vannak hasznos oldalak, azoknak a linkjét is szívesen fogadom! Köszönöm el?re is!

Legjobb válasz: Akkor kezdjük az elején: Kettõs állampolgár úgy lehet valaki születéskor, ha apa vagy anya más állampolgár. pl. te magyar - apa pedig osztrák. Ekkor Magyar-Osztrák állampolgár lesz. Automatikusan nem jár semmi. Születési helynek beírják: pl. Sehol ország, Sejab Állampolgársága: Magyar. Minden juttatást Magyarországról fogsz kapni. Mivel elõtte nincs semmilyen jogviszonyos külföldön. Akkor pedig minek fizessenek külföldinek akár GYES-t?!

Akkor kezdjük az elején: Kettõs állampolgár úgy lehet valaki születéskor, ha apa vagy anya más állampolgár. pl. te magyar - apa pedig osztrák. Ekkor Magyar-Osztrák állampolgár lesz. Automatikusan nem jár semmi. Születési helynek beírják: pl. Sehol ország, Sejab Állampolgársága: Magyar. Minden juttatást Magyarországról fogsz kapni. Mivel elõtte nincs semmilyen jogviszonyos külföldön. Akkor pedig minek fizessenek külföldinek akár GYES-t?!
Gyes?? Ha dolgoztál nem csak gyes jár. Hanem tgyás és gyed.
Nem hinném, hogy azért kapott a barátnõd kislánya állampolgárságot, mert ott született. Ott valami katonai dolog miatt (mivel írtad, hogy kiküldetésen volt: innen vettem) kaphatta meg. Sok magyar katonát nem a magyar állam, hanem más országok támogatnak anyagilag és emiatt oda kint is szolgálnak. Tehát ottani haderõk! Sok ilyen katonai tábor van Magyarországon. Állampolgárságot sehol sem osztanak puszira a világon!
Franciaországban kap állampolgárságot, aki ott születik. Egy barátnõm lánya ott született, apuka kiküldetésben volt, mindketten magyarok. Mondjuk azt én sem értem, hogy mibõl akarsz megélni egy babával egy vad idegen országban...
Miért megy fel az agyvizem egy ilyen kérdéstõl....( jöhet a lepontozás) Szerencsét akarsz próbálni MOST KINT?? Terhesen majd pici babával csak ezért hogy "nyerészkedj" egy jót más állampolgársággal meg ellátással ami nem is jár neked ?? Hiszen nem dolgoztál az adott országban és semmi közöd hozzá?? Ezért van az hogy egyes államok foggal körömmel védik magukat hogy ki léphet be egyáltalán hozzájuk és ezért van az hogy itt tartunk , ahol mert sokan vannak akik így gondolkoznak mi az ami JÁR NEKEM úgy hogy semmit se kell tennem érte...szép.
Csak akkor kapsz bármilyen támogatást ha te vagy az apuka az adott ország állampolgára. Ehhez általában több éves (a legtöbb helyen minimum 5 év) munkavállalás és állampolgári vizsga kell.
Kulfoldre akarsz menni, es rogton tamogatasokbol akarsz megelni? Szep alomvilagban elsz!
Ha esetleg szülés elõtt dolgoztál volna X hónapot - évet külföldön, akkor meg igényelhetnél mindent. Vagy, ha apuci kint dolgozna (folyamatosan), akkor igényelhetnétek CSP-t (már ha van náluk). A GYES-t szerintem akkor is innen kapnád.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat, fõleg az utolsó hozzászólóét. Még egy olyan kérdés/kérés, hogy el tudnád küldeni nekem azt a linket, ahol ezeket találtad? Még egy kicsit nézegetném. Amúgy Svájcról tud még valaki valamit? Szívesen fogadok további hozzászólásokat gyermeküket kint szülõktõl! Köszönöm.
Tehat a szuleiddel mennel? Mibol elnetek meg? Hol laknatok? Mibol fizetned a biztositast?
Miert kotekszik mindenki ahelyett h a kerdesre valaszolna? Ha nemtudja a valaszt akkor minek irogat? Ne ertem.. Rengeteg unatkozo anyuka van itt.. Hogy feltetelezheti barki is h kimegy egy csalad es nem fog megelni? Kulfoldon barmibol meg lehet elni. Nem magyarorszagrol beszelunk. Es megfizetik a szart is.. Bar aki sose volt kint annak meg ne legyen velemenye vagy hulye hozzaszolasa. Kedves kerdezo! Angliaba ugyan annyira nem mennel, de rengeteg juttatas van a baba utan! 3 hos munkaviszonynak kell meglennie es hatarozatlan szerzodesbek ugy tudom. Akkor mar jogosult vagy kinti juttatasokra. Ami nem hasonlothato az itthoni tgyassal es gyeddel.. Az egy vicc. Az elet eleg draga kint ugyan, de meg van fizetve mindenki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat, a 23. válaszolónak kifejezetten. Esetleg valami hivatalos oldal is lenne az angliai rendszerrõl, ahol részletesebben utána tudok nézni? Igen, német nyelvbõl erõsebb vagyok, de azért megy az angol is, szóba jöhet Anglia is.
17-es vagy a hoxa.hu-n van egy fórum Kismama vagyok Angliában címmel, õk nagyon sokat segítettek nekem.
Hogy akarsz kint szülni, ha kint tb-d sincs? Max. pislogsz majd nagyokat, ha küldik neked itthonra a számlát..
Be Ne Lux kilove nincs gyes nincs gyed egy filler sem jar csak azert mert valaki szul Szules luxusproblema sot ha nem tudod eltartani el is veszik toled csp 3 havonta 240 eu rohejes osszeg elet meregdraga bizztositas ua Semmi nem jar a bevandorloknak ha eu bol jottek. Nem tamogatjak a megelhetesi turizmust. Allapolgar csak szarmazas utan lehet a gyerek a Be Ne Lux ben
figyelj te csak tarcs ki az elképzelésed mellett, több infó után franciaország, amuugymeg nefoglelkozz ojanokkal akik ezért melnek szólni, inkább azzal foglalkozzon az ipse hogy a barátod cserbenhagyott és a gyermeked miatt segitségre van szükséged, az ijen kismamák minden pénzt megérdemelnek, aki meg beszólt hiddel több pénze volt mint neked, lehet hogy egyetemje is voltakár de attól még emberként alsótagozatos ha fejben számol nyolc tizedesjegyig akkoris, sok siker!!!
Szóval láthatod, hogy ezek alapján sem automatikus minden esetben és amennyiben vannak korlátozások, azok nem sokkal elõnyösebbek, mintha a kint eltöltött meghatározott idõ miatt kapnál állampolgárságot.
Bocs, utolsó vagyok, Franciaország nem tartozik ide!
A kérdező hozzászólása: Mennyi a minimum hónap, amennyit kint kellene dolgozni, hogy onnan kapjam a támogatást? Mivel az apa hallani sem akar a babáról, ezért az én nevemet fogja kapni, hivatalosan nem lesz apukája. Ez sem számít állampolgárság szempontjából?
Jajj, rosszul fogalmaztam, nem kiküldetés. :o) Doktori ösztöndíjjal voltak kint, összesen két évet. Nem katona az apuka, hanem orvos.
Kirúgták egy ideje. Így csak GYES jár + Csp + egyszeri anyasági.
A kérdező hozzászólása: Akkor egyszerûsítem: két alkalommal kap állampolgárságot valaki. Egyszer a felmenõinek köszönhetõen, egyszer pedig mert az adott országban született. Elõbbire egyértelmû példa Magyarország, utóbbira USA. Viszont érdekelne, hogy az EU-s országok közül van-e olyan, ahol az utóbbi érvényesül?
Viszont az lehet, hogy idõközben megváltoztak a szabályok, ezt nem tudom, ennek már 12 éve 11-es
Így már mindjárt másabb a "kiküldetés" téma. Ha olyan orvosi végzettsége van, ami a külföldi országban ritka pl. agysebész, akkor egybõl megkapja a letelepedési (állampolgársági) engedélyt. Ergo, nem kell vizsgáznia és éveket ott dolgozni csak a tudását átadnia és segítenie az állampolgársági társain. Na, ezért kapta meg a barátnõd gyermeke az állampolgárságot!
Szerinted kulfoldon ki fog neked terhesen munkat adni?Kulonben is tobb mint egy ev munkaviszony kell, hogy jarjon vmi tamogatas.
Én Angliáról tudok nyilatkozni, én itt élek és dolgozok. Most hathetes a picim, de igaz hogy legtöbb dolgott csak úgy kapod meg ha dolgoztál a teherbeesés elõtt fél évvel, vagy a gyermek apja kinn él és dolgozik. Az Eu-s országokban mindenhol felmenõk szerint megy az állampolgárság, kivéve ha már 5 vagy annál több ideje kinn élsz. Alapból egyedül Child Benefitet kapod meg ami nagyjából az otthoni családi pótléknak felel meg. Ez havi 80-90 font azt hiszem (nekünk ennyi egy gyerek után, párom dolgozik csak most minimálbéren, ami itt kb 1000-1100 font havonta) Én így még nem merném bevállalni munka, és támogatás (apukára gondolok) nélkül.
, , Nem tamogatjak a megelhetesi turizmust., , szamoljunk betegbiztositas 120 eu/ho lakasberlet getto 2 szoba egy gazkalyhaval 700 eu/ho viz villany gaz:300eu/ho adok gatado vizado hazado 100/ho segely 600 eu munkaviszony eseten csp 170 eu/3 ho adokedvezmeny 60eu/ho szules 460 eu + gyerekagy 5 eu/ora tehat ha nincs kulfoldon jovedelmed meg roszabbul jarsz mint magyarorszagon raadasul a nyeolvet sem ismered igy meg se tudod kerni a jaro jutatasokat.

Max gyednél, ha nem kérem az adókedvezményt, akkor mennyit kapok kézhez? Idén mennyi a jöv. Határ, ameddig kérhetem?

Legjobb válasz: Nekem maximális GYED jár, de nem kértem az adójóváírást, így olyan 72.000 körül kapok kézhez. (''Fillérre'' pontosan nem tudom, mert a férjem szokta felvenni.)

Nekem maximális GYED jár, de nem kértem az adójóváírást, így olyan 72.000 körül kapok kézhez. (''Fillérre'' pontosan nem tudom, mert a férjem szokta felvenni.)
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Egy 14 tagú diákcsoportban 10 fiú és 4 lány van.2 jegyet akarnak kisorsolni. Mennyi a valószínűsége, hogy a) két lány kapja b) két fiú kapja c) egy fiú és egy lány kapja?

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy jó de szerintem: kedvezõ/összes eset a: 10alatt2 szorozva 4alatt0 /14alatt2 b: 10alatt0 szorozva 4alatt2 /14alatt2 c: 10alatt1 szorozva 4alatt1 /14alatt2

Nem biztos, hogy jó de szerintem: kedvezõ/összes eset a: 10alatt2 szorozva 4alatt0 /14alatt2 b: 10alatt0 szorozva 4alatt2 /14alatt2 c: 10alatt1 szorozva 4alatt1 /14alatt2

Mennyi idősen kapot először húst a babád?

Legjobb válasz: 7 hónapos koruk óta esznek hust. Minden nap kapnak. Ha nem húst, akkor virslit.

7 hónapos koruk óta esznek hust. Minden nap kapnak. Ha nem húst, akkor virslit.
6 hós kora óta minden nap.
Én 6, 5 hósan kezdtem a húst, én is minden nap adok azóta, amikor máj nap van akkor nem, most 10 hós
7, 5 hótól kap minden nap.

Egyedül vagy családban nevelitek a gyereket? Mennyi gyerektartást kap, aki egyedül?

Legjobb válasz: Egyedül már 1 éve 54.455 ft-ot kapunk havonta gyerektartást,de ez nem pótolja az apját

Egyedül már 1 éve 54.455 ft-ot kapunk havonta gyerektartást, de ez nem pótolja az apját
A kérdező hozzászólása: Mi történt? Nálunk apuka mégsem tart ránk igényt.
Mi családban hál istennek.Ne haragudjatok, de olyan fura hogy egy apa nem tart igényt a gyerekére, hogy lehetnek ilyenek...
A kérdező hozzászólása: Szerelembõl csináltuk a fiamat. Terhességem alatt már voltak fura dolgai, azt sem engedte hogy hozzáérjek... aztán totál elhidegültünk. Pszichésen taszította a hasam. :( Könyörgöm az õ gyereke volt benne. Na és azóta nem vagyok a szemébe nõ. Csak anya. Én azt mondta a gyerek kell neki de én nem. Mikor mondtam hogy a gyerek kiegyensúlyozott a szüleimnél (8hetes most), azt mondta akkor maradjunk ott.
Jó nagy bunkó, már bocs! Egyébként én is egyedül, bár mi az elejétõl így állapodtunk meg. Nem fizet semmit, néha megkérdezi hogy vagyunk.
Egyedül nevelem.Apuka nem vállalta, nem fizet.én nem pereskedtem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!