Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a kalória szükséglete és (2 db)

Mennyi a kismama kalória szükséglete és ez változik-e a 40 hét alatt?

Legjobb válasz: Én mivel elég nagy súllyal kezdtem a terhességemet (106 kg-mal) az orvosom tanácsára belekeztem egy 180g/2500kal-ás mondjuk így "diétába". Ez arról szól hogy napi szinten 5-ször étkezem elosztva a 2500 kalóriát és elosztom benne a 180 gramm szénhidrátot. Ennek köszönhetõen nincs terhességi cukorbetegségem, és most a terhességem utolsó harmadában 29 hetes terhesen még egy dekát nem híztam, beleértve azt, hogy a diétának köszönhetõen 6 kg fogytam, és most kezdem visszaszedni azt, ami eddig 1 kg volt. Hisz tudjuk, hogy ha a babának valamire szüksége van azt úgyis elveszi tõlünk. Tehát én nem diétázom, csak odafigyelek a szénhidrát bevitelre, és kerülök minden édes élelmiszert, élvezeti cikket, üdítõitalt. Hisz ezzel megelõzhetem a súlytöbbletet, a terhességi cukorbetegséget, és megóvom a babámat egy esetleges késõbb kialakuló cukorbetegségtõl.

Én mivel elég nagy súllyal kezdtem a terhességemet (106 kg-mal) az orvosom tanácsára belekeztem egy 180g/2500kal-ás mondjuk így "diétába". Ez arról szól hogy napi szinten 5-ször étkezem elosztva a 2500 kalóriát és elosztom benne a 180 gramm szénhidrátot. Ennek köszönhetõen nincs terhességi cukorbetegségem, és most a terhességem utolsó harmadában 29 hetes terhesen még egy dekát nem híztam, beleértve azt, hogy a diétának köszönhetõen 6 kg fogytam, és most kezdem visszaszedni azt, ami eddig 1 kg volt. Hisz tudjuk, hogy ha a babának valamire szüksége van azt úgyis elveszi tõlünk. Tehát én nem diétázom, csak odafigyelek a szénhidrát bevitelre, és kerülök minden édes élelmiszert, élvezeti cikket, üdítõitalt. Hisz ezzel megelõzhetem a súlytöbbletet, a terhességi cukorbetegséget, és megóvom a babámat egy esetleges késõbb kialakuló cukorbetegségtõl.

Mennyi a napi kalória és szénhidrát szükségletem, ha heti 1 kg-ot szeretnék fogyni?

170 cm és 110kg vagyok :-( Célom a lassú, de tartós és biztos fogyás.

Legjobb válasz: erre írtam egy excel táblát: ***** * Automatikusan eltávolított tartalom.

erre írtam egy excel táblát: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
Ha napi 1200-1500 közt van a kcal bevitel, amit apróbb adagokban viszünk be, akkor tuti a fogyás! Én a számolgatással fogyok most szépen, egy hét alatt majdnem 2 kiló lement, nem éheztem, volt erõm sportolni is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Itt van egy táblázat az átlagos napi kalória-szükségletrõl: http://www.fogyás-zsírégetés.info/p/kaloriaszukseglet.html


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!