Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a közötti távolság (8 db)

Egy villamos két megállója közötti távolság 600m. A villamos induláskor 100m úton egyenletesen gyorsul, azután 450m-en 10m/s állandó sebességel halad, majd egyenletesen fékez, amíg megáll. Mennyi idő alatt teszi meg a két megálló közötti távolságot?

SOSSSSSS

Legjobb válasz: Nemtudom kell-e még, de ez nem nehéz, úgyhogy megoldom: A mozgást 3 részre bontjuk: egyenes vonalú egyenletesen változó mozgás; egyenes vonalú egyenletes mozgás; egyenes vonalú egyenletesen változó mozgás. 1. szakasz: <delta>v=10 m/s, mert a 2. szakaszon annyival halad, és 0-ról indult. <delta>S=100 m. <delta>t=<delta>S/v(átl.)=100 m/((0 m/s +10 m/s)/2)=100 m/5 m/s= 20 s. !!! 2. szakasz: v=10 m/s; S=450 m. <delta>t=S/v=450 m/10 m/s= 45 s. !!! 3. szakasz: <delta>v=(-)10 m/s; S=600 m-100 m-450 m=50 m. <delta>t=S/v(átl.)=50 m/((10 m/s+0m/s)/2)=50 m/5 m/s= 10 s. !!! Összesen t(1)+t(2)+t(3)=20 s+45 s+10 s=75 s(=1 min 15 s) !!!

Nemtudom kell-e még, de ez nem nehéz, úgyhogy megoldom: A mozgást 3 részre bontjuk: egyenes vonalú egyenletesen változó mozgás; egyenes vonalú egyenletes mozgás; egyenes vonalú egyenletesen változó mozgás. 1. szakasz: <delta>v=10 m/s, mert a 2. szakaszon annyival halad, és 0-ról indult. <delta>S=100 m. <delta>t=<delta>S/v(átl.)=100 m/((0 m/s +10 m/s)/2)=100 m/5 m/s= 20 s. !!! 2. szakasz: v=10 m/s; S=450 m. <delta>t=S/v=450 m/10 m/s= 45 s. !!! 3. szakasz: <delta>v=(-)10 m/s; S=600 m-100 m-450 m=50 m. <delta>t=S/v(átl.)=50 m/((10 m/s+0m/s)/2)=50 m/5 m/s= 10 s. !!! Összesen t(1)+t(2)+t(3)=20 s+45 s+10 s=75 s(=1 min 15 s) !!!
A kérdező hozzászólása: Pls segítsetek megoldani!!!!

Vác-Penc közötti távolság kb hány km? És a buszjegy kb mennyibe kerülhet?

2hét múlva mennénk Pencre úgyhogy elég sűrgős lenne a kérdés.

Legjobb válasz: Kb 13km a távolság, tehát 15km-es jegy kell, ami 310Ft (egész).

Kb 13km a távolság, tehát 15km-es jegy kell, ami 310Ft (egész).
Vác autóbusz állomás és Penc községháza 13.3 km menetrendek.hu ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget:) Sokat segítettetek vele:)

Egy 60km/h sebességű személyvonat egyik városból a másikba megy. Egy órával később indul egy 20km/h-val nagyobb sebességű gyorsvonat amely egy órával hamarabb érkezik meg. Mennyi a két város közötti távolság?

Legjobb válasz: s = v₁*t₁ = v₂*t₂ v₁ = 60 km/h v₂ = 60 + 20 = 80 km/h t₂ = t₁ – 1 – 1 = t₁ – 2 60*t₁ = 80*(t₁ – 2) 60*t₁ = 80*t₁ – 2*80 /–60*t₁+160 160 = 20*t₁ t₁ = 160/20 = 8 óra s = v₁*t₁ = 60*8 = 480 km s = v₂*t₂ = 80*(8–2) = 80*6 = 480 km a két város között a távolság

s = v₁*t₁ = v₂*t₂ v₁ = 60 km/h v₂ = 60 + 20 = 80 km/h t₂ = t₁ – 1 – 1 = t₁ – 2 60*t₁ = 80*(t₁ – 2) 60*t₁ = 80*t₁ – 2*80 /–60*t₁+160 160 = 20*t₁ t₁ = 160/20 = 8 óra s = v₁*t₁ = 60*8 = 480 km s = v₂*t₂ = 80*(8–2) = 80*6 = 480 km a két város között a távolság


Mennyi a Budapest-Split közötti távolság?

Legjobb válasz: Mivel? Autóval kb 700-750 km és 12 óra. De az óra változó hogy ki milyen tampóban megy.

Mivel? Autóval kb 700-750 km és 12 óra. De az óra változó hogy ki milyen tampóban megy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!