Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a idő, amit ember (14 db)

Mennyi a leghosszabb idő, amit ember pisilés nélkül kibír?

Legjobb válasz: két oldala is van ám ennek a kérdésnek... Egyrészrõl, az a kérdés, hogy mennyi a hugyhólyag befogadóképessége és milyen erõs az záróizomzat. Ezzel szorosan összefügg, hogy mennyit ivott az illetõ. Másrészrõl a vizelettel szabadul meg az ember a felesleges sóktól, káros anyagoktól. Mivel dialízisre általában heti 3 alkalommal kell járni, azt mondanám, hogy méreganyag ürités nélkül 3-4 nap után komoly bajok lehetnek... (bár az tény, hogyha nem üriti ki, attól még a vese kivonja a szervezetbõl, csak kérdés meddig és hova, ha amúgy vizelet meg nincs...)

két oldala is van ám ennek a kérdésnek... Egyrészrõl, az a kérdés, hogy mennyi a hugyhólyag befogadóképessége és milyen erõs az záróizomzat. Ezzel szorosan összefügg, hogy mennyit ivott az illetõ. Másrészrõl a vizelettel szabadul meg az ember a felesleges sóktól, káros anyagoktól. Mivel dialízisre általában heti 3 alkalommal kell járni, azt mondanám, hogy méreganyag ürités nélkül 3-4 nap után komoly bajok lehetnek... (bár az tény, hogyha nem üriti ki, attól még a vese kivonja a szervezetbõl, csak kérdés meddig és hova, ha amúgy vizelet meg nincs...)
Probáld ki! De sztem 14 óra max, de akkor nem kell annyit inni se, csak nagyon keveset.
Én egyszer táborban 13óráig bírtam, nekem eddig ez volt a max! De, tényleg, próbáld ki és megtudod! :)
hát akkor nekem valami baj lehet a szervezetemmel, mert én bírom 3 napig :D
akkor neked tuti
attol függ mennyit iszol
Az egy dolog hogy mennyit birsz ki, mert a vese egy idõ után visszaszivja egy részét, az meg a másik, hogy ez minden csak nem egészséges.ha menni kell, akkor menni kell!:D
Nekem 18 óra sikerült.
Táborba mentem, reggel hétkor indultam. 2 napig nem mentem wc-re, úggy hogy nem is kellett.

Mennyi volt a legtöbb idő, amit ember ébren töltött?

Van valami ilyesmi Guinness rekord kísérlet, hogy mennyi ideig bír az ember ébren lenni?

Legjobb válasz: http://ishmael.ultraweb.hu/sp/061014_alvasmegvonas.rtf

Szerintem a max 3 nap lehet.Hiszen ha valaki sokáig nemalszik az belehalhat.
nem asomnia, hanem insomnia. De amúgy ha nem szenved valaki ebben a betegségben, az nem hal bele, végeztek már több kísérletet is, de egy idõ után az ember vagy elalszik, vagy összeesik a fáradtságtól. Nekem mondjuk elég kevés a rekordom, csak két nap, mert ha többnapos buliról van szó, akkor ha másnap folytatom a piázást, és nagyon álmos vagyok, akkor úgyis az asztal alatt kötök ki.
3 napnál bizony több, ugyanis van egy betegség, amikor az ember soha nem alszik. Ezt asomnia-nak nevezik. Úgy tudom, ezek az emberek 30 év körül haláloznak el.
Szerintem te is simán ki tudnád bírni, az más kérdés, hogy nem biztos, hogy érdemes. Nekem a legtöbb 40 óra volt, szombat reggel 7tõl vasárnap este 11ig (nem bulizni voltam, hanem dolgom volt...) és utána még vidékrõl haza tudtam vezetni - és nem voltam álmos. Bár a koncentrációképesség eléggé lecsökkent, kerültem a forgalmas utakat. :)
Az egyik legjobb barátom egyszer 76 órán át nem aludt. Vizsgaidõszak.... :)
egyszer a TV-ben mutatták hogy volt egy ember aki több évig nem aludt és alváshiányát meditálással pótolta hogy több órán keresztül meditált
neten keress rá, biztos van róla adat. az én rekordom:32, 5 óra, semmi drog, csak zöld tea, és nyár volt:) (este bulik, nappal Balaton)
A kérdező hozzászólása: végül is megtaláltam a választ a 2. válaszadó dokumentumából, kösz mindenkinek aki válaszolt! hát én szerintem 20-25 óránál nem bírnék többet, de ahogy olvastam nem is lenne érdemes (hallucinációk, elmezavar, nehézkes beszéd ) tehát a válasz: Randy Gardner 264 órán (11 napon) keresztül maradt ébren, bekerülve ezzel a Guinness Rekordok könyvébe is.
A kérdező hozzászólása: hát a meditálás azért már félig alvás, nem? hiszen lecsukja a szemét, pihenteti az agyát, lehet közben aludt csak jól álcázta és megtanult törökülésben aludni ^^
Az hiszem David Blaine tudna ra a valaszt... http://www.davidblaine.com
bigbrother címû valóságsóba pongo 5 napig birta alvás nélkül:D
Hát ha jól tudom, van róla egy dokumentált eset, mikor egy ember 21 évig nem aludt, valami génhibája volt
Azt hiszem egy kristálymet függõ 37 napig nem aludt egy szemhunyásnyit sem. + egy heroinfüggõ 18 napig. Valahol láttam egy filmet róluk.

A szakra, amire jelentkeztem első helyen (BGF gazd. Men. ) első helyen 22 emberrel kevesebb jelentkezett idén, mint tavaly. Ez szerintetek mennyire mérvadó? Jelenthet egy kicsi ponthatárcsökkenést vagy, hogy nem fog nagy mértékben nőni?

Tavaly a ponthatár 388 volt.

Legjobb válasz: Én is oda jelentkeztem. Ha engem kérdezel, akkor azért mert 22 emberrel kevesebb jelentkezett, nem fog csökkenni, viszont nagyon sok embertõl hallottam, hogy elszúrták a matek érettségit, emiatt lehet valamennyire fog, de erre se vennék mérget. Tegyük hozzá, engem sem fognak felvenni az elszúrt matek miatt, ha nem emelkedik a határ akkor sem! (csak ha csökken, de ebbe nem élem bele magam)

Én is oda jelentkeztem. Ha engem kérdezel, akkor azért mert 22 emberrel kevesebb jelentkezett, nem fog csökkenni, viszont nagyon sok embertõl hallottam, hogy elszúrták a matek érettségit, emiatt lehet valamennyire fog, de erre se vennék mérget. Tegyük hozzá, engem sem fognak felvenni az elszúrt matek miatt, ha nem emelkedik a határ akkor sem! (csak ha csökken, de ebbe nem élem bele magam)
utolsó: még megváltoztathatod a sorrendet egyszer, remélem tudod
gazd. men. mindenhol BKF ZSKF BME EKF (Eger) ezek kicsit gyengébb sulik, de jók, a BME azért nem írtam elsõ helyre mert semmit nem tudtam róla a jelentkezésnél csak annyit hogy Jó suli
A kérdező hozzászólása: BGF-emberi erõforrások, BGF-nemzetközi gazdálkodás, Debrecen nemzetközi gazd. és gazd. men. ott is. Valószínûleg hasonlóak lesznek a ponthatárok az összes helyen, szóval ha az elsõre nem vesznek fel sztem a többire sem :S:D De azért megadtam az esélyt. Te hova jelentkeztél?
Elsõ vagyok. Remélem sokan elszúrták a matekot azok közül akik elsõ helyen jelölték, jó lenne ha felvennének. Bár kb 15 pontot kéne esnie, ebben meg már nem bízom :(
Milyen sulikat jelöltél még meg? én is gazd. és menedzsmentre jelentkeztem :D
köszi
A kérdező hozzászólása: felvi.hu-n néztem meg.
A kérdező hozzászólása: Igen, azt néztem, hogy ez nem sok ember. A BGF nemzetközi gazdálkodáson tavaly a tavalyelõttihez képest csökkent a ponthatár 9 pontot, és 150 emberrel kevesebb jelentkezett, de a 22 ennek töredéke. Engem sem hiszem, hogy felvesznek, én is elrontottam a matekot és az emelt törit. Csak kíváncsi voltam mások hogy látják, hátha van még valami remény:S.
off:hol nézted meg?Engem is érdekelne.
Elsõ vagyok. Nekem is az a problémám, hogy a leggyengébb iskolát, amit megjelöltem, az is olyan hogy neccesen vesznek föl gazd. men-re, ha egyáltalán felvesznek. 4.-ként, mentõövként egy építõmérnöki szakot jelöltem meg, egy ezen a szakon középkategóriás suliban, és úgy néz ki az utolsó két helyemet ki is fogom cserélni, szívesebben tanulnám ezt, mint gazdaságot egy gagyi suliban, ide pedig tuti felvesznek. Már sajnálom, hogy nem jelöltem meg egy jobb iskolában is az építõt (BME-re is felvettek volna szerintem), de hát ez van... Ki tudta hogy így elrontom a matekot :S

Általában mennyi ideig szokás ülni a vécén, amikor a nagydolgot végzi az ember?

Én általában 5 perc alatt végzek, de el?fordul, hogy pl olvasok, és akkor 15 percet is ott ülök. Egyes ismer?seim viszont nagyon keveset, max 2-3 percet töltenek ott.

Legjobb válasz: Bárcsak ez lenne a legnagyobb gondod az életben! Egyébként 7perc 43mp 23miliszekundum az optimális idõ, ha te ennél többet vagy kevesebbet trónolsz, ki fognak közösíteni :))

Bárcsak ez lenne a legnagyobb gondod az életben! Egyébként 7perc 43mp 23miliszekundum az optimális idõ, ha te ennél többet vagy kevesebbet trónolsz, ki fognak közösíteni :) )
Honnan tudod, hogy van-e ennél nagyobb gondja? Úgy utálom mikor kérdésekre ezt válaszolják. Miért baj az, hogy ha van is neki, akkor is kicsit kizökkenti magát? Nem volt kötelezõ válaszolnod. Inkább fojtsd magad a bánatodba egy sötét sarokba!Attól talán jobb lesz? Vagy kevesebb lesz a problémád? Szánalom ez a sok magát sajnáltató, siránkozó ember.
A humorérzék nagy erény, valakinek megadatik valakinek nem. Van egy sejtsem te melyik csoportba tartozol. :) <-- hangulatjel :) peace! (:
A párom képes 30-40 percet ott ülni, még akkor is ha épp sietnénk valahová. Újságot olvas õ is, és jól elvan. Én nagyon keveset vagyok bent. Ha épp nincs komolyabb bajom mint hasmenés, akkor 3-4 perc elég.
Ezt nevezed humornak?? Elég szegényes meg kell hagyni. Nálam ez nem humor kategória, sokkal inkább lenézem az ilyet mint nevetek rajta.
Én azt hallottam hogy nem tesz jót, ha túl sokáig ülünk a wc-n, de lehet ez hülyeség nem tudom. Amúgy én általában elég gyors vagyok, viszont a hugom képes 40 percig is ott ülni.
én is pár percet szoktam csak...
Egy aranyszabály létezik: kicsit tovább kell ott ülni, mint ameddig tart a dolog. A hosszan ott ülésrõl volt pár vicces sztori. Szögletes-fapadoson bealvás után lábbénulás letolt gatyával a fürdõszobával összepasszírozott csészén... Tanulság: megint semmi :)

Kismamák, ti mennyire tartotok a biciklizéstől? Mennyire célszerű dolog? Szerintem nem árt meg, de nem vagyok benne biztos, még igen az elején vagyunk. Főleg, hogy most jön a jó idő, az ember annyira menne amíg tud a pocaktól.

Legjobb válasz: Ha nem kemény hegyi túrára mész vele, csak egy két dolog elintézéséhez használod v vásárláskor a cipekedést ezzel iktatod ki, akkor nyugodtan biciklizz. Rokonom a 35. hétig biciklizett és akkor is csak azért nem ült már rá, mert nagyon nagy volt a pocakja (közel 5 kiló lett a kisfia). Ha nem félnék a nyeregben, akkor én is kerekeznék. Elvileg a holland nõk gondolkodás nélkül száguldoznak mindenórásan is. :)

Ha nem kemény hegyi túrára mész vele, csak egy két dolog elintézéséhez használod v vásárláskor a cipekedést ezzel iktatod ki, akkor nyugodtan biciklizz. Rokonom a 35. hétig biciklizett és akkor is csak azért nem ült már rá, mert nagyon nagy volt a pocakja (közel 5 kiló lett a kisfia). Ha nem félnék a nyeregben, akkor én is kerekeznék. Elvileg a holland nõk gondolkodás nélkül száguldoznak mindenórásan is. :)
én végig bringáztam, az elsõ naptól az utolsóig, az utolsó héten is bringával mentem be a védõnõhöz, 4 kilós babával a pocakomban
vidéken élek, az elsõ babával a 36. hétig bicajoztam, utána is csak azért hagytam abba, mert nem volt kényelmes, hatalmas pocim volt.A lányomat 10 nappal túlhordtam, nekem semmi gondot nem okoztott. Õ most másfél éves, mindenhová amit helyben intézünk bijaccal megyünk, és most vagyok 27 hetes kismama. Óvatosan, lassan közlekedek, ha érzem hogy nem oké, nem erõltetem.
Én a harmadik babánkat várom és mindegyikkel bicikliztem míg jól esett. Az elsõvel az ötödik, másodikkal a hatodik hónap elejéig bírtam. A mostanival a 27-ik héten hagytam abba. Kerülni kell a gödröket, bukkanókat, lyukakat. Sima úton lehet menni, ha nincs semmi baj a terhességgel. Nekem nem volt. De ha bármi gond felmerül, vagy nem kényelmes, akkor inkább ne tedd! 30 hkm.
Én a 12. heti UH-ig nem bicikliztem, onnantól kezdve, hogy megtudtam, hogy jön a Bébi. Vagyis kb. a 14. héten kezdtem megint. Nagyon jó, kényelmes bringám van, egyenes, sima úton megyek - egyébként faluban - a dombon tolom csak fel. Azt mondta amúgy a doki, hogy próbáljam ki és, ha jól esik, és nincs haskeményedés stb, addig miért ne! Nagyon jól esik és így cipekednem sem kell, amúgy gerincsérvem is van és az ideggyógyász tanácsára kezdtem bringázni. Most kb. 1, 5-2 km.t megyek naponta... Fokozatosan "ülj vissza a nyeregbe"! Ha jól esik... Egészségedre! De a dokid mindenképp kérdezd meg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor vigyázok és sima kisvárosi utakon felülök, bukkanóra nem megyek, dokival beszélek :)
Én mikor pozitív lett a teszt letettem a biciklit. De volt olyan ismerõsöm aki végig biciklizett a terhessége alatt.
Engem eltiltott a doki a bicajtól. :( Azt mondta túl nagy terhelés, ütések érik a méhszájat. Kolléganõm vidéki, kilométereket biciklizik naponta, 6 hónapos terhes, semmi baja. Én mégis hallgattam a dokira, inkább sétálok. :)
Én lassan 20 hetes leszek, mióta falura költöztünk biciklizek, boltba, ide-oda azzal megyek. Visszeresek már most a lábaim, terhesség elõtt is volt pedig fiatal vagyok. 19 éves. Amíg nagyvárosban laktunk, nem mertem én sem felülni. Még itt is ha jön egy román kamion. stb inkább lemegyek a járdára. Különben meg nem félek, hogy elesek, nem volt még rá példa, egyszer a csúszós jégen gyerekként, de hát most nyár van. A kisgyerekes anyukák, nem félnek hogy elesnek a kicsivel, aki hátul a gyerekülésben bekötve csücsül? Számomra ez a röhej. A bukkanós járdákat kerülöm. Kényelmesebb, van kosaram abban elfér minden ha bevásárolni megyek, vadonatúj nõi vázas kerékpárom van.
Engem már az elején tiltott a doki. Nem is ültem volna rá, mert egy barátnõmnek is tiltotta a doki, õ nem vette figyelembe, és elvetélt az ikreivel. Kinek mi fér bele...
Rengeteget kerékpároztam a várandósság elõtt, így eszembe sem jutott, hogy letegyem ezután sem. A védõnõm viszont kerekes kijelentette, hogy azonnal felejtsem el, eszembe se jusson felülni rá, hiába csak sima úton mennék vele lassan, ráadásul teleszkóppal. Pedig semmi problémám nincs ami miatt ne lehetne menni. Hozzá biztos nem megyek ezek után kerékpárral, de bizony ritkán felülök és tekerek egyet nyugdíjas tempóban, mert nagyon jól esik.

Mennyi idő alatt megy át a tejbe amit az ember megeszik vagy megeszik? Mi az ami nem jó a babának?

Pl ha most megittam egy gyengébb kávét mert alacsony a vérnyomásom és nagyon fáj a fejem az ugye élénkíti a picit(amit ugye nem akarok)azt fejés után ittam mikor fejjek legközelebb hogy ne menjen át a tejbe?Már csak nagyon kevés a tejem, a kicsikém nem is szopizott csak én fejek de míg van azt neki akarom adni.Ezért fontos az is mi az amit megehetek és megihatok.

Legjobb válasz: Nagyjabol 20 ora alatt megy at a tejbe. Amugy napi egy kavet nyugodtan meg lehet inni, csak nagyon keves koffein megy at a tejbe.

Nagyjabol 20 ora alatt megy at a tejbe. Amugy napi egy kavet nyugodtan meg lehet inni, csak nagyon keves koffein megy at a tejbe.
Szia, én minden reggel iszom egy tejeskávét, néha délután is. Nem vettem észre semmi változást a babámon, az éjszakát is átalussza (5hón.) Úgy tudom, hogy 16-20 óra alatt kerül át a tejbe, amit mi megeszünk, de nem olyan intenzíven, hogy ne ihassunk kávét vagy teát.
Néha megiszom egy kávét, de eddig nem vettem észre a babán hogy élénkebb lenne tõle, s ha reggel megiszom, akkor az a tejbe pont estére menne át, de átalussza az egész éjszakát, szóval nyugodtan idd, s add neki a tejet, nem hiszem hogy annyira éber lenne majd tõle.
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy ha terhesség alatt is kávéztam, akkor nyugodtan ihatok, mert már megszokta.
Ne egyél olyat, ami puffaszt: káposzta, bab, borsó stb. Ha újszülött, akkor még a nyers gyümölcstõl is fájhat a hasa állítólag. Inkább csak kompótot egyél. Laktoherb teától is, azt mondják, de az enyém bírta.
akkor azt mondjatok a tejszaporito szereknek is ennyi kel hogy hassanak? en azt hittem szinte minden atmegy a tejbe max.2-3 oran belul

Mennyi az a minimális idő, amit "illik" eltölteni egy új munkahelyen, mielőtt az ember bejelenti, gyereket vár?

Legjobb válasz: Ha jól tudom próbaidõn kirakhatnak, ez 3 hónap volt, talán most változott 6 hónapra, de nem vagyok benne biztos. Amúgy mindegy, mert van ahol 10 év után is húzzák a szájukat és nem vesznek vissza:(

Ha jól tudom próbaidõn kirakhatnak, ez 3 hónap volt, talán most változott 6 hónapra, de nem vagyok benne biztos. Amúgy mindegy, mert van ahol 10 év után is húzzák a szájukat és nem vesznek vissza:(
A próbaidõ lejártáig a te szempontodból várni kellene. Viszont az új törvények szerint amint megtudod, szólni kell róla. http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/ni-szerepek/ka..
Ez csúnyán hangzik, de engem pont nem érdekel, mit illik, a gyermekemrõl van szó! Saját példa: cégen belül, de a lakóhelyemhez közeli munkahelyre akartam átkerülni. Pont a pályázat (no komment, hogy az is kellett hozzá) kellõs közepén tudtam meg, hogy várandós lettem. Én csak a 12. hét után szóltam az új helyen, és mire konkrétan átkerültem, már nõtt a hasam. Mégsem utálnak a kolleganõim. De ha így lenne sem izgatna.
Én megszívtam, mert talán ki tudtam volna húzni 3 hónapig, hogy ne látsszon, és akkor bejelenteni (ugye elvileg akkor már nem tehetnek ki emiatt), de nem néztem utána a dolgoknak, és egybõl el is küldtek. Ami GYES-t így kapok, az az eddigi megszokott fizetéshez képest semmi. Abból a gyereket alig lehet ellátni 1 hónapra étellel, pelussal, kenõccsel, esetleg gyógyszerrel, ruhácskával, és akkor még nem vettél neki egy fél csörgõt sem... Szóval, ha nem szeretnéd, hogy havi 38 ezer forinttal kiszúrják a szemed, akkor várj, amíg tudsz, sajnos a mai világban vannak olyan szemetek, hogy a sok "munka" miatt a bõrfotelbõl nem jut idejük gondolni a másik jövõjére, fõleg, ha új munkaerõ...

Átlagosan mennyi időbe telik, amíg az ember megtanulja a karikást használni?

Szeretnék venni majd egy párt és trükközgetni vele...

Legjobb válasz: attól függ mennyire vagy benne a témába. (láttál e már karikást)! én saját magamnak fontam kötélbõl, azzal egész hamar megtanultam, kezdõknek tökéletes :D (bár én nem ma kezdtem, de nekem nagyon tetszik). Így azt személyre szabtam és pont olyan amit simán tudok használni!

attól függ mennyire vagy benne a témába. (láttál e már karikást)! én saját magamnak fontam kötélbõl, azzal egész hamar megtanultam, kezdõknek tökéletes :D (bár én nem ma kezdtem, de nekem nagyon tetszik). Így azt személyre szabtam és pont olyan amit simán tudok használni!
Én nagyon hamar megtanultam csak látni kell hogyan csinálják.

Mennyi idõbe telik, amíg az ember feldolgozza a kutyus halálát?

Tavaly júniusban hoztam el egy menhelyrõl az akkor még két hónapos kutyust. December 11.-én egy autó elütötte, elpusztult. Akkor 1-2 hétig nagyon sirattam, a családom egy új kutya mellett döntött. Nem sokra rá el lett hozva. Igazából kb egy hónapja ha beszéltünk is róla úgy éreztem hogy elfogadtam a történteket. Azonban pár napja ismét minden délután, minden este sírok miatta. Szeretnék rajta túllépni, mert már nincs mit tenni... De hogyan?? Kb. mennyi idõbe telik? Fél évet volt nálam, legjobb barátom volt. Emberként szerettem. Nálatok mennyi idõbe telt egy ilyen esetet feldolgozni?

Legjobb válasz:
Én egyszer sem sírtam, 2 napig éreztem magam nagyon rosszul, egyszerûen nem tudtam mit csináljak, csak ültem. Érzékeltem a külvilágot és amúgy jól (már amennyire ilyenkor lehet) voltam, csak olyan rossz volt. Amúgy pedig 11 hónap, tehát kb. 1 év kellett ahhoz, hogy tökéletesen a helyére kerüljön minden apró dolog, most már azt hiszem 3 éve. De mi nem hoztunk új kutyát, mert az ûrt nem azzal kell betölteni, hanem fel kell dolgozni a dolgot. Az enyém 13 éves volt, együtt nõttünk fel és is nagyon szerettem. Szerintem majd az idõ megoldja. A kérdésed alapján nem mondom, hogy muszáj, de ha te akarsz, akkor elmehetsz pszichológushoz is. Én nem voltam, nem különösebben éreztem, hogy beszélnem kellene róla, na persze olykor máig megemlítjük, hogy milyen csodás kutya volt vagy ha eszünkbe jut valami történet. Az elsõ napokban egyébként még kutyás filmet vagy képeslapot sem bírtam nézni, egyszerûen zavart, nem tudtam elviselni, de aztán fokozatosan, szinte napról napra könnyebb lett. Nálad még nagyon friss az élmény, teljesen normális, hogy még ennyire fáj. Ilyenkor két dolog válhat be: 1, elvonulsz és emlékezel a kutyádra, teszed a dolgod és vársz 2, kimész az új kutyushoz és megpróbálsz vele megismerkedni és nem a régi kutyádat keresni benne, hanem egy új társként látni. Ha bírod érzelmileg, akkor akár játszhattok is délutánonként, az téged is kikapcsol és sokaknak segít felejteni (bár én továbbra is azt mondom, hogy ha egy kutya eltávozik, akkor nem szabad rögtön másikat hozni, ez nem olyan, hogy jaj elfogyott a liszt, rögtön veszek másikat, ehhez idõ kell, különben az új kutyának is viselkedésproblémái lesznek, mert érzi rajtatok, hogy probléma van.)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én egyszer sem sírtam, 2 napig éreztem magam nagyon rosszul, egyszerûen nem tudtam mit csináljak, csak ültem. Érzékeltem a külvilágot és amúgy jól (már amennyire ilyenkor lehet) voltam, csak olyan rossz volt. Amúgy pedig 11 hónap, tehát kb. 1 év kellett ahhoz, hogy tökéletesen a helyére kerüljön minden apró dolog, most már azt hiszem 3 éve. De mi nem hoztunk új kutyát, mert az ûrt nem azzal kell betölteni, hanem fel kell dolgozni a dolgot. Az enyém 13 éves volt, együtt nõttünk fel és is nagyon szerettem. Szerintem majd az idõ megoldja. A kérdésed alapján nem mondom, hogy muszáj, de ha te akarsz, akkor elmehetsz pszichológushoz is. Én nem voltam, nem különösebben éreztem, hogy beszélnem kellene róla, na persze olykor máig megemlítjük, hogy milyen csodás kutya volt vagy ha eszünkbe jut valami történet. Az elsõ napokban egyébként még kutyás filmet vagy képeslapot sem bírtam nézni, egyszerûen zavart, nem tudtam elviselni, de aztán fokozatosan, szinte napról napra könnyebb lett. Nálad még nagyon friss az élmény, teljesen normális, hogy még ennyire fáj. Ilyenkor két dolog válhat be: 1, elvonulsz és emlékezel a kutyádra, teszed a dolgod és vársz 2, kimész az új kutyushoz és megpróbálsz vele megismerkedni és nem a régi kutyádat keresni benne, hanem egy új társként látni. Ha bírod érzelmileg, akkor akár játszhattok is délutánonként, az téged is kikapcsol és sokaknak segít felejteni (bár én továbbra is azt mondom, hogy ha egy kutya eltávozik, akkor nem szabad rögtön másikat hozni, ez nem olyan, hogy jaj elfogyott a liszt, rögtön veszek másikat, ehhez idõ kell, különben az új kutyának is viselkedésproblémái lesznek, mert érzi rajtatok, hogy probléma van.)
Remélem sikerül tökéletesen feldolgoznod és minden jóra fordul, sok sikert! A barátodat pedig néha lepd meg valami aprósággal, vagy éreztesd vele, mondd el neki idõnként, hogy milyen hálás vagy neki azért, hogy mindezeken átsegített. Máskor pedig simán csak érezzétek jól magatokat, ne ebbõl álljon csak a kapcsolat. Kivételes fiú lehet, ha ennyire sokat segített neked mindvégig, biztos nagyon szerethet. Mutasd ki neki, hogy õ is sokat jelent neked. :)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Köszi a biztatást, sokat segített. Akivel szoktam ilyenekrõl beszélgetni az a barátom, nem tudom de mással nem nagyon, másnak nem tudok úgy megnyílni még a családomnak sem. (persze itt így név nélkül teljesen más) Csak õ egészen jól feltudja dolgozni, bár igaz, õ 20 éves, de attól függetlenül sokszor nem hozom fel neki, nem akarom az õ kedvét is lelombozni, pláne hogy ez akkor jön elõ, amikor egyedül vagyok. Régen sokat beszélgettünk errõl, meg másról is mert nem egy mindennapi élettörténetem van, régebben elég lelki bajos voltam, és ezekben is õ segített, amiken a pszichológus sem tudott. Persze mondom neki, hogy xy nap kivoltam bukva meg minden, elmesélem neki, de akkor úgy érzem nem az a legfontosabb amirõl beszélni lehet. Amikor emberek közt vagyok, akkor van hogy eszembe jut, de akkor úgy érzem hogy túlléptem. Egyedül persze más a helyzet, de az sem egészséges ha mindig van az ember mellett valaki. Így most ez se volt rossz, hogy ismeretlenekkel beszéltem meg a gondomat, mert egyedül is voltam de még is segített valamit. Köszönöm !!
Ja értem. Ez így valóban nehezebb, mert kb. azt sem tudod melyikkel foglalkozz, hogyan kezdd el feldolgozni, túl sok zúdult rád egyszerre. Ennek fényében már tudom javasolni a pszichológust, vagy ha az nagyon nem megoldható, akkor idõnként üljetek le a családdal és beszélgessetek nagyokat, ha vevõ rá a többi családtagod, mert ezt át kell beszélnetek, különben sosem fogod tudni maradéktalanul feldolgozni. Egy kutya halála önmagában nem annyira nehéz, vagyis igen, de feldolgozhatóság szempontjából nem annyira. Még talán egy emberé sem, csak körülményesebb, összetettebb. Viszont így egyszerre valóban igen nehéz feladat, pláne egy fiatal gyereknek, tininek (elnézést, ha idõsebb vagy). De nyugi, nincs rajtatok átok vagy ilyesmi, sajnos sokszor történnek ilyesmik, de mindre van racionális magyarázat is. Sokszor nálunk is egyszerre üt be a baj sok rosszal, hát nem könnyû... De túl lehet ezt is élni. Vedd számba, hogy mi volt a baj. Pl. ha a kutyák nem tudnak kijutni, akkor nem eshet bajuk. Ha a családtagoknak rágod a fülét, hogy mivel úgy tûnik nálatok sajnos ilyesmi fokozottan elõfordul, járjanak szûrésekre, akkor az is egy kis lépés ahhoz, hogy ne történjen több baj. De közben olvastam tovább és megértem, az én apámnak is hasonló munkája van, így sok mindent nekem kellett kézben tartanom már fiatalon is, vagy anyámmal próbáltuk megoldani. Nem akartam leírni, de egy kicsit valóban hibás vagy, amiatt, hogy halogattad a dolgot, felelõtlen voltál. De ez megint csak olyan, hogy még csak 16 éves vagy! Lehet most még nem hiszed el, vagy nem érted, de ha mondjuk 10 év (vagy kevesebb9 múlva visszagondolsz, akkor érezni fogod a különbséget, hogy mennyit számít ez. Eleve senki sem tökéletes, ilyesmi elõfordulhat sok emberrel. Mondhatjuk, hogy te a lehetõségeidhez képest megtetted a maximumot. 16 évesen még nem lehet annyira összeszedett az ember, mint egy felnõtt, nem tud mindent úgy átlátni. De ez bizonyos szempontból nem is baj, mert beleõrülnél a sok stresszbe. Tehát ez egy sajnálatos baleset, de majd tanulsz belõle. Ráadásul a probléma összetettebb hiszen az is hibás lehet, aki elütötte (bár az eset körülményeit nem ismerjük). De a legfontosabb, hogy mivel már megtörtént felesleges hibáztatni magad állandóan. Ez valamilyen szinte úgyis ott fog maradni örökre, csak késõbb már nem lesz olyan erõs az érzés és együtt tudsz vele élni. Tudom, ez sem hangzik jobban, de tényleg nem lesz már rossz, csak ha nagyon elgondolkodsz rajta, akkor azért érezni fogod, hogy hát ez bizony elég szerencsétlen és szomorú dolog, amit nem változtathatsz már meg. De olyankor már csak veszel egy nagy levegõt és teszed tovább a dolgod, aztán hamar el is felejted és csinálod amit kell. Szóval túl lehet ezeken mindenen lépni, csak idõ kell hozzá. És a te esetedben támogatás, mert 16 évesen még másmilyen az ember, emlékszem akkor nekem is nehezebb volt az ilyen dolgokkal megbirkózni, már egy-egy ilyen esemény hatására is teljesen szétestem. Beszélgess sokat a családdal, sírjatok együtt, ha kell, az is segít. Vagy ha nem akar mindenki benne lenni, akkor beszélj azzal a személlyel, aki hajlandó rá. Vegyétek át, hogy mit éreztetek az elhunyt szeretteitek iránt, elevenítsetek fel pár vidám vagy kedves sztorit vele és szép lassan engedjétek el.
A kérdező hozzászólása: ja még annyit hogy köszönöm szépen a biztatást, most valamivel jobban érzem magam :)
A kérdező hozzászólása: igen ezt értem, amíg másokkal vagyok, nagyon jól megvagyok, de amint egyedül leszek és nem mondom hogy unatkozok, de olyan helyzet adódik ahol már a gondolataim cikázni tudnak. pl ma hogy kitakarítottam eltemettük barátommal az öreg kutyus, tanultam, és már mindennel végeztem elég csak ilyenkor h egy pillanatra eszembe jusson és már annyi... (persze ez csak egyedüllétkor) amúgy azért hibáztatom magam, igen 16 éves vagyok, mert an élünk itthon, apu külföldön dolgozik, anyu is sokat melózik, tesóm 17 éves és jelenleg mankós, meg akkor kórházban volt, én meg nehogy már ne tudjak ideiglenes megoldásként leverni két lécet, ott ahol ki volt ásva a kerítés.. ha a hegesztés megy meg alapból is a kerítést mi húztuk fel barátommal... így már hibásnak érzem magam...
A kérdező hozzászólása: meg igazából azok a napok amikor a kutyusom is elhunyt olyanok voltak mintha isten verne bennünket, vagy én nem is tudom.... vagy az az év egyáltalán sorolhatnám, szüleimnek munka sztorijukat (apu kamionos nem oly rég szorult be egy hegyre, tüzoltóval kellett menteni) akkor a nyáron elhunyt barátom unokatesója rákban. 12 éves volt. november 16. tesómat elütötte az autó, kétszeres szilánkos nyílt lábszár törés. rá másnapra meghalt a nagynéném, rákban. akkor már 5-6 hónapja szenvedett. rá pár napra a 3éves pincsi kutyámat "hátsón billentette" egy kocsi (jeges úton picit meglökte) aztán december 11.-én elment a "szerelmem" úgyhogy anyu is mondta már hogy ez egy rossz ómen az utakon, meg úgy mindenhogyan. ami érdekes hogy a tesómat ugyanazon az úton ütötték el ahol a kutyámat, csak 3kmrel feljebb...
Sajnos ez így lesz még egy ideig, magadat fogod okolni. Viszont azt hozzátenném, hogy ha jól érzem, akkor még elég fiatal vagy, talán tizenéves? Akkor ez olyan dolog, hogy inkább a szüleidnek kellett volna ezekre figyelni, nem feltétlenül a te hibád, te gondolom nem tudsz felhúzni egy komplett kerítést és igazából még nem is feladatod. Persze rémes érzés, amikor egy ilyen kis butaság miatt következik be tragédia, velem hasonló történt (egy ember halt meg) nem olyan régen. Engem is bosszant, hogy ha kicsit máshogy teszek, akkor most nem így lenne, nem történt volna meg a baj. De ilyenkor már nem érdemes rágódni rajta (bár van akinek az segít a továbblépésben, különbözõek vagyunk). Pár hónap és újra a régi leszel, legalábbis leszel annyira erõs, hogy a további darabkákat már különösebb probléma nélkül a helyükre rakd. Addig is minden héttel könnyebb lesz. A napokat próbáld átvészelni, talán úgy érzed nem helyénvaló jól érezned magad, de ez butaság, mert ezzel nem segítesz már sem a kutyán, sem pedig magadon. Tehát hallgass zenét, nézd a kedvenc sorozataidat, csináld amit szeretsz, ne legyél túl sokat egyedül a gyászoddal (persze az is fontos folyamat, de talán bõven elég amikor esténként eszedbe jut és alig tudsz elaludni és nem tudod kiûzni az érzést a fejedbõl, illetve tudat alatt is fokozatosan dolgozod fel amúgy is), foglald el magad. Egy idõ után észre fogod venni, hogy már nem olyan rossz és megbékéltél a dologgal.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); amit leírtál (elsõ) az nagyon igaz. amikor elmentünk a kutyáért hazafele menet az ölemben ült, én meg sírtam. és lehet tényleg érzi rajtunk (benti kutya szoktunk vele játszani ezektõl függetlenül) mert nem tom hogy fajtája miatt-e (roti -berni keverék, személyiségre roti, kinézetre berni) mert játék közben is elég agresszívan lép fel, egy ideje a hátán is áll a szõr amikor játszik, már a 4 hónapos kutyán. van hogy a kaputól jövök be és morog ugrál áll a hátán a szõr és ugat rám. mindezt játszva csak szerintem ez egy kicsit sok. igazából várni kellett volna vele, mert az elhunyt kutyám is egy másik kutya helyére jött, de egy kis idõ elteltével. õt alig vártam hogy jöjjön. a mostani kutyánknál ez a tipikus "nekem mindegy" sztori.. csak valamiért nehéz elfogadni ezt az egészet mert hibásnak érzem magam az elhunyt kutyusom miatt mert egyik este néztem hogy a kutya kibujt egy helyen a kerítésen. ráboritottam oda egy rönkött, mondván másnap megcsinálom. másnap reggel amikor mentem el, szokatlan módon több ideig voltam a kapuban elköszönni a kutyámtól mint máskor. a szemébe néztem és megsimogattam, mondtam neki ne menj sehova. valamiért éreztem hogy lesz valami. hazafele már egy árokban találtam rá. a úton ahol elütötték egy ismerõsõm a szemközti boltba dolgozik, mondta hogy miután elmentem rá 10 percre rohant ki a kutyám egy teherautó alá. az át ment rajta és még két kocsi is elütötte. az egyik dolgozó húzta be az árokba. hazafele elõször hazamentünk reménykedve hogy nem az én kutyámat látom ott, hogy az enyém otthon van. mikor otthon nem volt, barátom visszament érte, és egy pokrócba becsavarva haza hozta. azért érzem magam hibásnak mert megcsinálhattam volna aznap este is a kerítést, és megelõzhettem volna mindezt meg olyan fiatal kutyus volt. ma szintén elhunyt egy kutyánk, de õt el tudom fogadni mert neki lejárt az ideje. viszont akit elütöttek olyan nagyon közel állt a szívemhez, és fájt úgy látni, miközben megelõzhettem volna, és rossz volt eltemetni úgy hogy csak 8 hónapos volt. valahogy amikor beszéltem hozzá, az a kutya mintha válaszolt volna... szimpla menhelyi keverék kutya jóformán emberi ésszel megáldva... nagyon hiányzik :(
Amúgy ma már elválaszthatatlanok vagyunk az akkori új kutyusommal IMÁDOM és a másikat is akit utána 1 évvel kaptam ...: 33..
Ez változó.Én 2005-ben kaptam a kutyámat azt mondták rá 8 hónapos akkor 7 éves volt ( ez még mai napig nem tiszta hogy lehetett így benézni ) Na a sztori annyi hogy csúnya halála volt , rákos volt , és az orvos se tudta kideríteni .Orvosnál halt meg kiderült rákos volt, le volt bénulva és szív beteg is volt .Amúgy ez 7 év elteltével volt , tehát az akkor 7-8 évesnek hitt kutya 14 volt....Nem sírtam mások elõtt nagyon csak úgy magamba , eléggé befordultam ezért vettek nekem egy kutyát, de nagyon nem foglalkoztam vele úgy 1 hónapig , aztán megértettem , hogy a kutyámnak sokkal jobb ott fent mert már nem szenved , és így "hevertem ki" tehát hiányzott , de tudtam hogy neki ott SOKKAL jobb, és rájöttem , hogy amikor anyu elmondta, hogy meghalt egy megkönyebbülés volt bennem.Ezt nem mondtam soha senkinek mert azt hittem "rossz" ez az érzés, de aztán amikor elmondtam mondták , hogy ez természetes beteg szerettünk elhunyásánál.Sokszor gondolok még most is rá, ez persze természetes és jó lenne ha itt lenne , de neki mát ott van dolga fent nekem meg itt lent a 2 kutyusommal..: ))....az én sztorim ez volt, más mint a tiéd , tehát sajnos nem tudok választ adni ...: // ..bocsi
Aki, ami meghalt, vagy éppen az elõzõ pillanat: múlt. Az elménket a jelen helyett a múltra, és a jövõre irányítják, holott nincs másunk, mint a jelen. Tehát amint elengeded a múltat, és nem arra figyelsz ami volt, hanem arra, ami van, egyszerûbb lesz a helyzet. Ajánlott olvasmány: (Magy. Elektr. Könyvtár) Jiddu Krishnamurti: Nincs más forradalom (nem "krisnás", ha ez bárkit is megnyugtat) A feldolgozás = elengedés. Ellentéte: nekem (önzés) de jó volt, hogy volt, ezért de szegény az "én", hogy már nincs. Nehéz, de a valóság az, hogy az élet azon útszakaszát bearanyozta, viszont most egy másik szakaszon vagy, és e szakasznak az aranyozóira kell(ene) figyelni.

Csak a szexre ment? Egy ember megismerése után mennyi idő az, amikor perverz dolgokról lehet beszélgetni?

Megismerkedtem egy sráccal és nagyon jól elvoltunk már eleinte, de csak most szakított a barátnőjével. De nem tűnt úgy mint akit annyira megviselt. mondta is, hogy nem érdekli. Már az első beszélgetésnél eléggé belemelegedtünk a dolgokba és "úgy" beszéltünk egymással. De azóta egyáltalán nem keres... Mit rontottam el? K.rvának hisz és nem is fog keresni? Vagy csak abban reménykedett?

Legjobb válasz: EKkora ribizlit nem szedtem még a kertemben.

EKkora ribizlit nem szedtem még a kertemben.
Csak beszélgetetek perverzebb témákról? Szerintem abban nem feltétlenül kell a hibát keresned. Történt is valami? A megismerkedés óta mióta nem keres? Nekem is hasonló, most a helyzetem, bár történt jó pár dolog, de keres, érdeklõdik stb...
Nem tudom én nem gondolnék errõl semmi rosszat. Azaz én úgy vagyok vele, hogy jó ha nincs erre szükség hogy fenntartsuk egymás érdeklõdését de egyátalán nem tartom gondnak. Én meg mondom õszintén sokszor próbálok az ilyen típusú beszélgetéssel utalni arra, hogy ha találkozunk benne lennék ebben abban, még akkor is ha csak nem a szex lenne a lényeg.
Az a jó, hogy ott voltam, hallotam mirõl beszéltetek, és nem mellékesen, én szinkronizálom a palid belsõ monológját, így abban is jártas vagyok, ismervén minden gondolatát, ezzel könnyû szerrel segíteni tudok.
A kérdező hozzászólása: Arról beszéltünk hogy miket csinálnánk egymással de azt is burkoltabban...egy nap telt el és még nem keresett
Nem tudom én ettõl nem akadnék ki, nyilván minden embernek vannak ilyen igényei és neten egy ismeretlennel, egyszerûbb lehet mint olyan emberekkel akikkel nap mint nap találkozol beszélsz velük. Én ettõl nem gondolnám hogy kva vagy :) Mi mit csinálnánk egymással?
A kérdező hozzászólása: ki mondta, hogy neten volt? :D nem nézel annak, de azért ilyet kérdezel :) cseles
Mi a cseles, ember vagyunk, meg fiatalok és hát a szex mindig is egy központi dolog volt akkor miért lenne baj ha beszélgetnénk róla :D.
Pont ilyen helyzetben vagyok :) Nekem nm okozott problémát a perverzkedés :D Sõõt :3 jót tett :D Idézem amit mondott" nem érdekel a multbeli sem a jelenbeli sze.xuális életed, engem csak a jövõ idõben levõ érdekel, mert talán abban még benne lehetek" A csávóval tökéletesen megértjük egymást :) Nap mint nap beszélünk :) és holnap randim is van vele :D Amugymeg :D az én észrevételem szerint bejön a csávóknak ez, ha egy lány megmutassa mennyire belevaló :D Engem nem támadott le a ku.rva szóval :D és mivel rákérdeztem ezért tudom is, hogy nem is gondolja ezt rólam. Azt gondolja, hogy belevaló és bevállalós vagyok, és ennek hála mégjobban tetszek neki :) 17/L

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!