Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a hogy (13750 db)

6413 binárisban: 1100100001101 11010000101 decimálisan: 1669
A kérdező hozzászólása: köszönöm a decimálisból át tudom váltani binárisra de visszafele nem szokott sikerülni. Valaki eltudná magyarázni hogy hogyan lehet könnyedén megcsinálni ?
uppsz... pedig mennyit nyomkodtam a szóközt, hogy egymás alá kerüljenek a helyiértékek :( mindegy, remélem, azért érthetõ
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

21 hetes kismamik! Hogy vagytok? Bármi panasz? Mennyit érzitek a babátokat mozogni? Hogy írnátok le az érzést? Mennyire változékony, hogy melyik nap mennyit mozog?

Köszi.

Legjobb válasz: 21 hetes vagyok pont, néha húzódik eléggé mindenféle dolog odalent, és már úgy mozgok, mint egy pingvin :) de egyébként jól bírom, igaz, én már itthon vagyok egy hete. akkor van nagy buli odabent, amikor a bal oldalamon nyugiban fekszek, de 1-1 rúgás más helyzetekben is. nem érzem még nagyon élesen, inkább ez a tompa püfölés megy egész nap :) olyan egyébként, mint egy jó nagy szívdobbanás. nagyon változó, melyik nap mennyit érzem, de valami most már napok óta van :)

21 hetes vagyok pont, néha húzódik eléggé mindenféle dolog odalent, és már úgy mozgok, mint egy pingvin :) de egyébként jól bírom, igaz, én már itthon vagyok egy hete. akkor van nagy buli odabent, amikor a bal oldalamon nyugiban fekszek, de 1-1 rúgás más helyzetekben is. nem érzem még nagyon élesen, inkább ez a tompa püfölés megy egész nap :) olyan egyébként, mint egy jó nagy szívdobbanás. nagyon változó, melyik nap mennyit érzem, de valami most már napok óta van :)
20 hetes terhes vagyok. Álltalában este-éjjel vagy d.u 6 körül. Jól vagyunk, két het voltam magzatviz vételen. Utánna kezdtem el határozottan érezni.Eredményt várom eddig nem voltam ideges de jövö heten lesz meg az eredmény.MOstmár kiakadtam a várakozástól :/
Ha jól emlékszem 20 felett jó. Neked mennyi?
Ez attól függ milyen mértékegységben van megadva.
Tankönyv szerint 20, de inkább 30 nmol/l felett, azonban a legtöbb nõnek nem tankönyvi a ciklusa :) Nekem pl. rendszeresen 18-20. napon van ovulációm, ezért nem is a 21. napon nézték, hanem az átlag ciklusnapjaimból visszaszámoltak 7-et, és akkor kellett mennem.
Szia! nekem nmol mértékegységben a 21.napi értékem 40.6 lett, a 26.napi pedig 71, erre azt mondta a doki, hogy nagyon jó!

Mennyire valószínű hogy ha nekem tetszik valaki az észre veszi rajtam (mondjuk abból hogy kerülöm a vele való beszélgetést, ha rámnéz elpirulok vagy elnézek és zavarba jövök)? (lány-lány téma)

Sajnos bejön az egyik tanárom :S én is lány vagyok meg ? is.. annyira rossz mert mikor magyaráz kb mindenhova nézek csak rá nem mert ha rám néz én meg rá akkor annyira zavarba tudok jönni azt meg nem akarom hogy lássa rajtam.. szeretnék figyelni órán de nem birok egyszer?en a szemébe nézni..:S és nem tudom mit gondolhat?! csak észre veszi hogy valamiért nem nézek rá meg zavarba vagyok. Szerintetek mit gondolhat rólam?? Leveheti hogy mivan vagy csak egyszer?en félénknek hisz? Ha valaki volt ilyen helyzetbe leírjátok? normális válaszokat légyszi

Legjobb válasz: Biztos észreveszi, hogy zavarban vagy,de nem gondolatolvasó, nyugi. :) Mennyi idõs vagy?

Biztos észreveszi, hogy zavarban vagy, de nem gondolatolvasó, nyugi. :) Mennyi idõs vagy?
csak nem gondolja, hogy leszbi hajlamaid vannak... ne aggódj
Szerintem nem sejt semmit, ne aggódj. Ilyenkor gondolj arra, hogy a tanárnõd még rengeteg diákot tanít rajtad kívül, így veled ellentétben, õ nem csak Rád gondol 0-24ben :) Nem hinném, hogy azon filózna, hogy leszbikus vagye... Ellenben, ezzel a viselkedéssel a szimpátiáját nem fog megnyerni. Én anno sokkal inkàbb figyeltem meg tanultam arra az órára, ahol bejött nekem a tanárnõ :P mondjuk néha már arra kellett koncentrálnom, hogy ne bámuljam túl hosszan, de mindig õt figyeltem. Eljártam a különóráira is... Õ örült h érdekel az órája, én meg örültem h õ örült nekem, ennyi. Nem fog sejteni semmit. Szerintem ne félj tõle, sõt! Nyugodtan legyél figyelmes vele...
A kérdező hozzászólása: jajj nem akarom én neki elmondani meg nem akarok tõle semmit!! nemerrõl van szó azért nem ment el az eszem:DDDD
Mindez intelligencia kérdése. Egy kiforrot erõs értelmes személyiség tudja helyén kezelni ha bejön egy azonos nemûnek, miközben õ hetero.Nem tudjuk, hogy egyáltalán vannak-e homoszexuális vágyai, és ha vannak is, egyáltalán az esete lennél. Viszont ez a szitu bonyolult és veszélyes is, mivel tanár-diák viszony van köztetek! Ráadásul még nem vagy nagykorú, diákja vagy, még bajba is sodorhatod ha esetleg viszonyt kezdtek, szóval várj a kezdeményezéssel addig mikorra már elballagtál, és nem tanít többet. Addig meg esetleg felhívhatod a figyelmét magadra azzal hogy a tárgyát különösen jól megtanulod.
A kérdező hozzászólása: nem, nem kérdezte még mi bajom.. az a gáz hogy emiatt hogy nagyon tetszik lehet szomorúbbnak tûnhetek vagy hogy van valamii bajom mert hát aki bejön az elõtt álltalába nem nagyon tudok megnyílni meg önmagamat adni meg pl jól érezni magam mondjuk az óráján mikor tudom hogy õ nem érez így én meg nem tehetek róla hogy be jön:/ mindig eltervezem hogy úgy prübálok viselkedni az óráin mint a többin de nem megy.. fõleg mikor rámnéz :OO áááhh... jaés ezt hallottam már énis hogy aki pl nem biszex vagy leszbi az nem következtet arra hogy valaki azért nézi mert szépnek tartja.. de egy idõ után csak gondol rá nem? hát ha olyan furcsán néz rá az illetõ.. de azt meg nem akarom hogy azt higyje hogy valami gondom van... meg ez is rossz hogy lehet emiatt nem vagyok szimpatikus neki mert látja hogy "nem figyelek rá"
Ha szép a tanárnõd, akkor elkönyvelheti annak hogy a külseje miatt jössz zavarba. Én elõbb gondolnék erre, mint leszbikusságra. De ha szerencséd van, leveszi hogy bele vagy esve, és hátha õ is viszonozni fogja. Valahogy összejönnek a leszbikus párok is, õk is elkezdik valahogy ezt a játékot:) De errõl nem tudok sokat mert én a pasikhoz vonzódom. De gondolom hasonló sztori ez is. Azért ne vallj neki szerelmet még :D
Ha ez egy diák társadal lenne akkor azt hihetné, hogy nem birod õt - megbántott, stb. Tanáral ez más, mivel a diákja vagy nem hiszem, hogy gondolna ilyesmire, inkább hisz felénknek vagy hogy van valamilyen problémád (még nem ült le veled beszélni, hogy mi a "gondod"?). Ha nem biszex vagy leszbi, esetleg nincs tapasztalata vagy nincs otthon a témában akkor nem fog arra asszociál, hogy bejön neked.
A kérdező hozzászólása: köszi hogy megnyugtattok:DDDD 17. de simán hiheti azt hogy bejön nekem.. nem? mert ha pl én látom hogy valakii zavarba van elõttem rögtön arra gondolok hogy azért mert bejövök neki. másért mért lenne?
ja jol van :D

Ha egy eszközre rá van írva, hogy mennyi a teljesítménye (pl.100W), abból hogy számolom vissza, hogy egy óra alatt mennyit fogyaszt? Egész pontosan forintig levezetve?

Legjobb válasz: Ah az elõzõ totál baromságot firkál felejtsd el. 1kW= 1000 W Tehát 100 W esetén 0,1 kW óránként. Egy teljes kW-ott 10 óra alatt fogyaszt el és mivel kilowattonként 47 Ft+rendszerhasználati díj az áram ár ebbõl látod hogy kb. 50-53 Ft/óra az összeg 10 óra használat után. Egy óra alatt olyan kevés hogy kár számolgatni.

Ah az elõzõ totál baromságot firkál felejtsd el. 1kW= 1000 W Tehát 100 W esetén 0, 1 kW óránként. Egy teljes kW-ott 10 óra alatt fogyaszt el és mivel kilowattonként 47 Ft+rendszerhasználati díj az áram ár ebbõl látod hogy kb. 50-53 Ft/óra az összeg 10 óra használat után. Egy óra alatt olyan kevés hogy kár számolgatni.
A kérdező hozzászólása: Nem is az egy órát számolgatom, hanem egy hónapra. De ehhez fajlagosítani egy órára a legegyszerûbb.
Én a led-es szar kijelentésedre reagáltam kedves. Ugyanis egy átlagos led izzó 5 W ami 0, 005 kilowatt tehát számolni is kár jóval a töredékét eszi a hagyományos izzónak így megéri és jelentõs takarékosságot lehet elérni vele.És vakoskodni sem kell mert ha megfelelõ minõségût veszel szinte egyenlõ az izzóéval!
Hát, elõször is annyit fogyaszt, óránként. =) Másodszor pedig 1KW óránként kb. 50 forintba kerül, tehát egy 100W-os izzó (pl.) 10 óránként fogyaszt 50 forintot. Szóóóóóóval akkor egy költõi kérdés, mely konkrétan nem neked szól, megéri vakoskodni a 7W-os ledes szarral? Szóval 20 év led fény mellett s akkor már spóroltál is annyit, hogy tudj venni egy szemüveget.
És ugyanezt írtam én is. 1 KW óránként 50 forint. 100W 10 óra alatt a 10szerese tehát 1 KW, így 10 óra alatt "fogyaszt el" 50 forintot egy 100W-os izzó. Akkor miért baromság? Normális vagy? Leírod, hogy baromság, amit mondok, aztán ugyanazt leírod, amit én????
Könyörgöm, ha más nem, legalább a kérdezõ erõsítse meg azt, hogy ugyanazt írtuk mind a ketten, leszámítva a szokásos dumámat, hogy miért baromság ez a hatalmas energiatakarékosság. Így fölhúzni az agyamat, ilyen hülyeséggel...

A processzornál mennyire számít hogy hány magos?

végülis most venni akarok egy AMD sempront ami 3200MHz-es .

Legjobb válasz: hogy hogy mennyire számít???

hogy hogy mennyire számít???
"Szóval egy 2 magos proci ami magonként 3 Ghz-es ott nem szabad összeadni szal nem lessz attól a proci 6 Ghz-es de a teljesítménye megfelel egy 1 magos prociéval ami 6 Ghz-es. " Hogy mi van?:D
Hát igen nem szabad összeadni a Mhz-eket egy több magos CPU-nál de elméletben többszörözõdik a teljesítmény. Szóval egy 2 magos proci ami magonként 3 Ghz-es ott nem szabad összeadni szal nem lessz attól a proci 6 Ghz-es de a teljesítménye megfelel egy 1 magos prociéval ami 6 Ghz-es.
Mondjuk a fenti táblázat egy orbitális baromság, de mindenesetre egy jól megírt játék manapság jobban fut egy többmagos processzoron, mint egy egymagoson. Egyszerûen azért, mert úgy írják meg, valamint jó eséllyel az operációs rendszer is inkább kihasználja a magokat.
Minél több MHz, annál jobb teljesítmény.
Játékoknál mindegy a magok száma, a teljesítmény a lényeg (ami a táblázatom alapján értelemszerûen: több mag ugyanazon a teljesítményen --> többszörös teljesítmény) <a táblázatos>
A kérdező hozzászólása: és úgy ha 1magos 3000Mhz elég akkor ? jobb mint a 1 magos 2400 MHz
Leírok egy kis táblázatot, ez alapján 99% hogy megérted. ;) Magok száma: 1 -- Mag teljesítménye: 3000MHz -- Összteljesítmény: 3000MHz Magok száma: 2 -- Mag teljesítménye: 3000MHz -- Összteljesítmény: 6000MHz Magok száma: 3 -- Mag teljesítménye: 3000MHz -- Összteljesítmény: 9000MHz Magok száma: 4 -- Mag teljesítménye: 3000MHz -- Összteljesítmény: 12000MHz stb... Tehát minél több magja van a processzornak, annál nagyobb a teljesítménye.
A kérdező hozzászólása: a játékoknál
Nagy kár volt elkezdeni összeadni a teljesítményeket... Íme egy példa hogy miért is: Egy autó 1óra alatt megtesz 100km-t. Két autó ugyanúgy 1óra alatt ér oda, de kevesebbszer kell fordulni ha nem fér be mindenki egyszerre. Remélem érthetõ a magyarázat.

Hogyan és hol lehet kiadatni könyvet? Mennyibe kerül? Mennyit lehet egyszerre? Mennyi a bevétel? Mennyit keres egy író? Hogy lehet valaki az, és nem csak amatőr?

Írok könyveket (történeteket), ifjúsági kategóriába sorolható. Nagyon szeretném kiadatni, de nem tudom hogy kell, és mit kell olyankor csinálni, mit kell elintézni... meg nem tudom azt sem, hogy mennyire lenne költséges, ugyanis nincs pénzem, csak amit néha összegy?jtögetek, de azonkívül nincs saját pénzem :(

Legjobb válasz: A kiadásról érdeklõdj egy kiadónál. Sok kiadóhoz lehet beküldeni könyveket, és ha (a több ezerbõl) bekerülsz, akkor kiadják neked. Egyébként pedig beírod google-ba hogy könyv kiadás, ki fog adni csomó mindent, konkrét árajálatokat, oldal/méret arányban. A bevétel attól függ, hogy mennyit vesznek belõle. Ha sikerül megkeresned a kiadásra költött pénzt, már az jó. Egyébként meg a bukástól a milliókig terjed.

A kiadásról érdeklõdj egy kiadónál. Sok kiadóhoz lehet beküldeni könyveket, és ha (a több ezerbõl) bekerülsz, akkor kiadják neked. Egyébként pedig beírod google-ba hogy könyv kiadás, ki fog adni csomó mindent, konkrét árajálatokat, oldal/méret arányban. A bevétel attól függ, hogy mennyit vesznek belõle. Ha sikerül megkeresned a kiadásra költött pénzt, már az jó. Egyébként meg a bukástól a milliókig terjed.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! neten már én is sok oldalt néztem, és szoktak is küldeni nekem a könyvmûhely.hu-ról hírlevelet, de még így sem tudok sok mindent. :(

Egy lány kb.25 éves koráig mennyi pasival fekszik le manapság? Mit gondoltok mennyi a sok, mennyi után mondanátok egy csajra, hogy r. Banc, vagy pont ellenkezőleg, hogy rendes csaj?

Legjobb válasz: Magamból indulok ki: 1. 25/N Egyébként ezt még mindig nem értem, hogyha egy csaj több pasival is lefekszik akkor ribi, de a pasi minél több csajt megcsinál, annál nagyobb király...

Magamból indulok ki: 1. 25/N Egyébként ezt még mindig nem értem, hogyha egy csaj több pasival is lefekszik akkor ribi, de a pasi minél több csajt megcsinál, annál nagyobb király...
Szia! Szerintem ezt ne így nézd, hogy most 25 éves és volt x fiúval na akkor már könnyûvérû ... Sosem tudhatod. Lehet, hogy volt eddig mondjuk ... 4 komoly kapcsolata és mindegyik kb. egy évig tartott és mondjuk mindegyikkel lefeküdt. Oda kerül eléd és csak annyit mond, hogy eddig négy férfival élt szexuális életet. Akárhogy is nézzük ezt egy férfinak nem kellemes hallani. :) Nekem legalábbis jó barátaim ezen a véleményen vannak, hogy kicsit kellemetlen ezt hallani egy férfinak, hogy a kiszemelt hölgy hány férfival bújt ágyba elõtte. De ezt is embere válogatja. :) Viszont ha már úgy áll eléd, hogy négy férfival volt eddig szexuális kapcsolata de mind egy éjszakás kaland volt, az úgy szerintem kellemetlenebb. Mondjuk 10 fölött már igen csak elgondolkoznék rajta, hogy érdemes -e kezdenem komoly kapcsolat céljából a hölggyel. Ha férfi lennék ... De nem vagyok az. :) De én azt mondom ne merüljetek bele a múltba, hogy ki hány férfival/nõvel volt együtt eddig. Persze fontos, hogy sok mindent megtudjatok egymásról de szerintem célszerû tiszta lappal indítani! Ha a saját tapasztalataidra alapozva késõbb azt érzed, hogy nem tisztességes lány akkor jobb ha még idõben lezárod a kapcsolatot ha nem szeretnél csalódni! Sok sikert! :)
Én 25 vagyok, eddig 1 volt (+1 amit nem akartam...azt nem számítom általában bele). De ha úgy számolom hogy valaki 15 évesen kezdte, 1 éves kapcsolatai voltak, az már 10 pasi, de ettõl még nem ribanc, mert nem biztos hogy az õ hibája hogy nem jött össze hosszabb kapcsolat. Vagy van aki szereti az egyéjszakás kalandokat, de ettõl még nem feltétlenül ribanc.
Sõt ... az a 10 már sok! De ahogy írtam ha ott van a bizonyos tiszta lap, tudod, hogy Te megpróbáltad, adtál egy esélyt a dolognak, nem ment, biztosan találsz majd egy rendes, tisztességes lányt! Vagy épp ellenkezõleg. Ezt sosem lehet elõre tudni!
Én pasi vagyok, csak ebbõl a szemszögbõl tudok vizsgálódni...:) Nos, hát szerintem 23 éves korig 0-7 a jó, felette levõkkel (8-10) már erõsen gondolkozom, 11- pedig már eszembe sem jut a hölggyel kezdeni... Az 11 én már, és még sokan mások ribancnak tarjuk a nõszemélyt. Amúgy meg, hölgyek... Nincs olyan, hogy mennyi az átlag jó. Semmilyen férfi nem szereti hallani, hogy hány pénisz barangolta be a helyet. Kifejezetten lelombozó tud lenni... Nemrég randiztam egy lánnyal, már ott tartottunk, hogy együtt leszünk, de már annyi férfinevet említett, hogy megkérdeztem, mégis hány pasival volt elõttem... Mondott egy szép számot (15), gondoltam egyet, felálltam, köszöntem, szóltam neki, hogy kíméljen meg mindenféle kontaktustól, és leléptem...:D Azóta néha még ír, de a büdi életbe nem fogok válaszolni sem neki... Azért 21 évesen 15 kan?:S F/23
25 évig kb 10-12 még normális de mondjuk 20-25 ön felül már sztem ribanc...
Szerintem a 4-5 normális szám lehet. Legtöbb kapcsolat 6-12 hónap között fut zátonyra. Minél közelebb van a 10 hez annál kellemetlenebb...10 felett tuti nem kezdenék vele akárhány éves is. Ha mégis akkor elõször vizsgáltassa ki magát...

Mennyi a leghosszabb idõ, amennyit várnátok valakire, hogy kapcsolatotok lehessen?

Mondjuk valamilyen akadálya van a kapcsolatnak (távolság, munka, nehezen bízik meg, stb.). Beszélgetni tudtok, de semmi találkozás, érintés, csak a bizonytalanság, hogy TALÁN lehet belõle valami.

Legjobb válasz: Attól függ mennyire jön be. Ettõl függõen 1-12hónap.

Attól függ mennyire jön be. Ettõl függõen 1-12hónap.
Mivel már tartós kapcsolatban vagyok, ezért 2 éve és 9 hónap. Akkorra tervezzük az elsõ gyerekünket.
Ha csak neten ismerem, akkor nem vagyok belé szerelmes (csak egy elképzelt valakibe maximum). Ha még a net elõtt ismertem, akkor miért ment el 1000 km-re? Nem, nem várnék. Nyilván ha õ olyan fenomenális pasi lenne, nehezen ûberelné õt mást, ettõl függetlenül ismerkednék, max mással se jövök össze.
1 ora 16/f
A kérdező hozzászólása: # 2: mondjuk elválaszt 1000 km. Ez egy teljesen objektív ok. Ebben az esetben sem várnál?
Idõm, mint a tenger és nagyon kiszemeltem sincs, szóval akár egy évet is tudnék várni rá, ha találnék egy megfelelõ lányt. :D
semmit
Pár hónapot biztos, persze csak akkor, ha tényleg nagyon szimpatikus és úgy gondolom, hogy nekem õ kell.
Ó ez nem így megy. Ha tényleg akarnánk egymást, mindketten, megoldanánk. Ha ez nem így van, egyik fél nincs így ezzel. Ha ez a fél én lennék, akkor ismerkednék tovább, hátha jön jobb, akire nem kell várni. Ha ez a fél õ lenne, akkor én nem kellek neki eléggé, akkor nem alázom magam - ismerkednék tovább, hátha jön jobb, akire nem kell várni.
Én mostani barátomra ha úgy vesszük egy hónapot "vártam". De ezalatt már õ is közeledett felém, csak nagyon tartózkodott a dologtól a távolság miatt, de nem nagyon tudott nekem ellenállni. Úgy egyébként türelmetlen vagyok, szóval ez a legtöbb, amit vártam srácra, anélkül, hogy közben mással is randiztam volna. 22L

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!