Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a gyerektartás 2 (7 db)

Gyerekem 2 hónapos, apjával szétmentünk. Hogy oldjam meg a gyerek láthatását? Apuka szeretné elvinni a kicsit 2 etetés között babakocsizni, én ezt annyira nem szeretném. Hogy szokták ezt megoldani? Mennyi gyerektartást illik kérni?

Legjobb válasz: Már miért ne vihetné el sétálni? Tõled "vált el" nem a gyerekétõl. A fizetés 20-25%-a szokott lenni a gyerektartás, bár igazából megegyezés kérdése.

Már miért ne vihetné el sétálni? Tõled "vált el" nem a gyerekétõl. A fizetés 20-25%-a szokott lenni a gyerektartás, bár igazából megegyezés kérdése.
Nem értem, ezt miért tõlünk kérdezed. Ha nem tudtok megegyezni a láthatásban és a gyerektartásban, akkor majd a biró dönt. Nem árt ehhez tudni, hogy a biró általában úgy dönt, hogy ilyen kicsi gyereket csak az OTTHONÁBAN láthatja az apa és 3 éves koráig csak nappalra viheti el. Ha megbizható az apa, természetesen elengedheted vele elõbb is, gyakrabban is, tovább is. Gyerektartás általában a jövedelmének a 20-25%-a.
Én nem adnám oda, látogatja az otthonodban, a te felügyeleted alatt, kicsi még. Ha meg sétálni akar vele, akkor menj velük te is, tolhatja a babkocsit, ha nagyon akarja:) Nálunk is ez van még. Lányom most 17 hós, de az apja majdnem minden nap jön a lányához, elvinni még nem vihette el. Jóban vagyok egyébként az exemmel.
Nem gáz, és lehet lepontozni. Ott lehetsz, amikor látja a gyereket. Te tudsz a legjobban reagálni a baba szükségleteire.
A kérdező hozzászólása: Biztos nem akar a gyereknek rosszat. De a pici 3 hete kórházban volt emésztõrendszeri problémával. Ami azóta tünetmentesen megoldódott, viszont a pici mohón eszik, sír is közben, félrenyel, büfiztetni is kell és nem akarom hogy apuka etesse a gyereket! 2 etetés között kap lehetõséget, de fél napokra nem fogom ott hagyni nála az fix. Miután tud járni és beszélni, természetesen én is rugalmasabb leszek. Ez gáz?
Akkor egyszerûen csak félted. Érthetõ hisz még nagyon pici. Viszont az apának joga van ahhoz hogy elvigye. Természetesen én is ellenezném ha pont 40 fokban akarná sétáltatni, de gondolom azért van felelõsségérzete a férjednek én õ is nézi a gyereke érdekeit. Ülj le vele és meséld el neki az aggodalmaidat. Szereti a gyerekét biztos nem akar neki rosszat. Te ismered jobban.
A kérdező hozzászólása: Velem volt agresszív nem a gyerekkel. Természetesen a baba kora az oka amiért nem nagyon szeretném hogy elvigye magával akárhová is! Mert õ a saját otthonába is elvinné. Mert még anyatejes a drágám. Nyilván ha már kanállal eszik, ebbe is belemegyek, de majdnem hogy újszülött még, azért ne vigye már el órákra, megfogni sem tudja stabilan. Természetesen örülök ha törõdik vele, nem gyûlölettel mentünk szét.
Én valamiért úgy érzem, hogy a kérdezõ nem a hõség miatt nem akarja oda adni a gyereket. Ha meg mégis, akkor nem muszáj a legnagyobb melegben. Lehet kompromisszumot kötni. Meg lehet beszélni az apukával, hogy akkor vigye mikor már nincs olyan meleg, és igazodjon a baba napirendjéhez. Másrészt én sem értem. Mi ugyan nem váltunk el, de én nagyon örültem mikor a férjem elvitte a gyereket sétálni egy fél órára, vagy egy órára. Én nem értem, hogy ennyi idõre miért ne vihetné el az apuka.? Kivéve persze ha alkoholista vagy agresszív. De nem hinném, hogy olyan rossz ember lenne, ha ennyire kötõdik agyerekéhez.
Egyszerûen mondd meg neki, hogy ez még nem való egy ekkora kisbabának, hisz odakint hõség van. Gondolom szereti a kicsit, azért tartja a kapcsolatot, jót akar neki, úgyhogy meg fogja érteni. Ha egyedül akar lenni a babával - és szerintem ez a célja a babakocsizással -, akkor szorítsd össze a fogad, és ajánld fel, hogy te majd átmész egy mások szobába, takarítasz vagy akármi... tudjatok kompromisszumot kötni.
Én a 11:37-sel értek egyet. Akkor oké, ne vigye sétálni, de hagy mehessen el hozzá. Vagy akkor addig ne lássa a gyerekét, amig a kicsi 6 hónapos nem lesz? Vagy amíg tart a nyár?
ma 11:37 A gyerek 2 hónapos, nem 2 éves! Megértem a kérdezõt.
Szerintem amig ilyen pici a gyerek addig beszéld meg az apukával, hogy csak látogassa a gyereket de ne vigye el, ha te így látod jónak. Késõbb meg kiderül, hogy hogyan tovább.
Az ilyen anyákat komolyan nem értem. Nemhogy örülnél, hogy az apa tartani akarja a kicsivel a kapcsolatot. Hány egyedül álló anya van, aki szeretné, ha lenne apja a gyerekének. Igaza van az elsõnek. A ti kapcsolatotok szakadt meg, nem az övék. A másik meg, hogy odaadni nem akarod neki a gyerekét egy órára, de a gyerektartás kellene! Max. akkor érteném meg a húzódzkodásod, ha mondjuk apuka alkoholista, vagy agresszív lenne. De nem hiszem, hogy annyira rossz ember, ha látni akarja a gyerekét!
Fõleg ne ebben a hõségben vigye sétálni, szerintem is jobb megoldás, ha otthon látogatja a gyerkõcöt, ezt õ is megértheti , pár hónap és lehet vinni kisebb-nagyobb sétákra.
Azért egy 2 hónapos gyereket nem vagy még köteles odaadni...
Az én kislányom is elég kicsi volt, amikor szétköltöztünk, de én mindig odaadtam az apjának a kicsit. Amikor már nem volt anyatejes, ott is aludt nála. Õ az apja, miért ne tudna rá ugyanúgy vigyázni, mint te? Gondolom, ha együtt élnétek, akkor is lenne rá példa, hogy egyedül van a kicsivel. Ha meg bármi probléma van, telefon, orvos, stb. ne kombináld túl a dolgot szerintem.

Mennyi a minimum gyerektartást, amit lehet kérni válás esetén? 2 hónappal ezelőtt volt az első tárgyalásunk. Én 18e Ft-ot akartam kérni, férjem lealkudta 10e Ft-ra mert akkor éppen nem dolgozott (de ezt se fizette).

Most lesz a 2. tárgyalás, már dolgozik. Kb 80e lesz a nettója? Ha már egyszer megegyeztünk a 10eFt-ban, kérheztek a 2. tárgyaláson többet?

Legjobb válasz: hol írta a kérdezõ, hogy 2 gyereke van?

hol írta a kérdezõ, hogy 2 gyereke van?
Igaz, de akkor sem kérheti "nyugodtan" a 18 ezret, mivel ez pedig több, mint a 20%.
te 79%-os most kötekedni akarsz Akár kérhet 50 ezret is, annyit kér amennyit akar, majd a bíróság dönti el, hogy mennyi is jár. Szóval kérdezõ kérjed NYUGODTAN a 18 ezret hátha meg is kapod
mivel akkor nem volt munkája ezért egyeztél bele a 10 ezerbe, de most már van neki így én úgy gondolom, hogy nyugodtan kérheted a 18 ezret
2 gyerekre a fizetése 40%-át kérheted max., tehát jelen esetben kb. 32 ezret/hó. Az én férjem 1 gyerek után fizet havi 25 ezret, szerintem 2 gyerekre a 18ezer rettentõ kevés.
Nem kötekszem, csak ezek szerint jobban ismerem a törvényt, mint te. 1 gyerekre maximálisan az apa netto keresetének 20%-a ítélhetõ meg. Keress rá neten, ha nem hiszed. Persze kérhet a kérdezõ akár 50 ezret is, joga van hozzá, csak a bíró fogja hülyének nézni.
valóban nagyon kötekedõs kedvedben vagy, szerintem nem kell ehhez nagy törvény ismeret, hogy tudd, hány százalék jár a gyerekre és szerintem ezt a szót sem ismered, hogy nyugodtan Kicsit a vehemenciádból úgy jön le, hogy egy megkeseredett vagy, soha nem írtam még ezt senkinek, de nálad ezt érzem
Egy gyerekre 15-25 % jár. Kérheti, a bíróság meg dönt. 18000ft is nagyon kevés ma már.
A kérdező hozzászólása: egy gyerekrõl van szó.Én 15 eFt-ra gondoltam. Azért nem akarok beleegyezni a 10 e Ft-ba, mert attól tartok, hogy hiába van most munkahelye, nem fogja leadni a végzést a letiltásra és csak a min. 10 e Ft-ot fogja fizetni.

Mennyi a minimális gyerektartás 2 gyerekután amit mindenféleképpen ígényelhetek a gyerekek Apjától?

Legjobb válasz: Gyerekenként a fizetés 15-25 százalékát szokták megítélni.

Gyerekenként a fizetés 15-25 százalékát szokták megítélni.
Az én férjem csak 10%-ot akar fizetni.
Attól függ, hogy milyen a jövedelmi helyzet. Egy gyerekre kb. 15-20e Ft-ot általában megítélnek, százalékban pedig 10-25%-ot.
az én párom 50et fizet havonta


Mennyi idõ alatt hozza meg a bíróság a döntését a gyerektartással kapcsolatban, ha nincs megegyezés a 2 fél között?

Legjobb válasz: Teljesen világos amit leírtál! TE tudnál a kérdésedre ennyi információ alapján válaszolni?

Teljesen világos amit leírtál! TE tudnál a kérdésedre ennyi információ alapján válaszolni?
A kérdező hozzászólása: Milyen információra lenne szükséged?
Apa, Magyarországon dolgozik-e? A gyermektartásdíj alapja könnyen meghatározható vagy esetleg az is vita tárgya? Valamint konkrétan miben nem tudtok megegyezni?
Nem tudom mit nem értesz a kérdésen. Ha nincs megegyezés, akkor hónapokig fog húzódni. Eleve havonta csak egy tárgyalás van.
Sok tényezõtõl függ, inkább próbálj meg az illetékeseknél érdeklõdni.
A kérdező hozzászólása: Igen Magyarországon dolgozik, saját cége van. A gyermektartásdíj alapja nem határozható meg könnyen mivel a cégbõl kivett fizetését lecsökkentette 70.000, Ft-ra, de egyben egyéni vállalkozása is van. Ha csak a hiteleit nézem 200e felett van + 2 lakás rezsije és az egyéb kiadásai. Semmiben nem tudunk megegyezni, mivel õ semmit nem akar fizetni. Én költöztem el a 2 gyerekkel, nem tartok igényt a házasságon belül szerzett ingatlanra sem. Annyit kértem, hogy amit a gyerekek után õ felvett állami támogatást azt fizesse ki nekem és a gyerektartást, de ezt sem akarja.
A kérdező hozzászólása: December óta húzódik a válóper.
Mindentõl függetlenül nézik a gyermektartás témát, hiszen gyermekrõl van szó. Nálunk a kb 3 hónap volt, de mindennel együtt. Decemberben mentünk panasznapra, már februárban kaptuk a pénzt!
Amikor a volt feleségem beadta a keresetet, hogy tiltsák a fizetésembõl azt a tartásdíjat, amit amúgy minden hónapban pontosan fizettem, akkor azt õ péntek du beadta, hétfõre már megvolt a tiltó végzés visszadátumozva 2 héttel, hogy +1 hónap beleessen.

Mennyibe kerül egy válás, ha már úgy állnak oda a felek, hogy ez ezé, az azé, anyuka 2 gyerek után x összegű gyerektartást kér, amit apuka meg is ad?

Kijön 50.000 Ft-ból? És a gyerek elhelyezés hogy van? Ha a gyerek egyáltalán nem akar az apjával találkozni, azt a bíróság figyelembe veszi? Vagy hogy lehet megoldani? Illetve mennyi a gyerektartás összege 2 gyerekre? Kb? Vál valaki mostanába? MEnnyi időt vesz igénybe, 2 hónap alatt lehajtható?

Legjobb válasz: Akkor a 30. ezres illeték bélyegbe kerül. Olyan nincs, hogy nem akar találkozni a gyerek az apjának. Neked kötelezõ láthatásra engedni a gyereket ha háború is tör ki mivel feljelenthet láthatás korlátozásért és megütheted a bokádat. Gyereknél van olyan is, hogy iskolába sem akar menni és mégis mennie kell. Ezt pont ugyan olyan. Két gyerekre az apa bejelentett bérének a 35-40% között ítélnek, ha nincs megegyezés. Ha nincs megegyezés akkor hosszú ideig is eltarthat ha van közös megegyezés ami tartalmazza a (vagyoni megosztást, gyerektartást és a láthatás idejét is) akkor egy tárgyalás alatt megvan.

Akkor a 30. ezres illeték bélyegbe kerül. Olyan nincs, hogy nem akar találkozni a gyerek az apjának. Neked kötelezõ láthatásra engedni a gyereket ha háború is tör ki mivel feljelenthet láthatás korlátozásért és megütheted a bokádat. Gyereknél van olyan is, hogy iskolába sem akar menni és mégis mennie kell. Ezt pont ugyan olyan. Két gyerekre az apa bejelentett bérének a 35-40% között ítélnek, ha nincs megegyezés. Ha nincs megegyezés akkor hosszú ideig is eltarthat ha van közös megegyezés ami tartalmazza a (vagyoni megosztást, gyerektartást és a láthatás idejét is) akkor egy tárgyalás alatt megvan.
A kérdező hozzászólása: És ha a gyerek kijelenti, hogy nem akar az apjával találkozni, mert egyfolytába csak azt kapja, hogy milyen szerencsétlen, néha neki is megy? A feleségének is nekimegy. Ezek miatt lesz a válás. Amúgy 15 éves, nem kisgyerek. De õ kijelentette, hogy amint lehetõsége lesz, megszakít vele minden kapcsolatot. Életveszélyes fenyegetések, minden volt a részérõl. Mondjuk errõl rendõrségi ügy nem lett, de egy-két hangfelvétel meg egy videó is igazolhatja.
Nincs 18. éves koráig kötelezõ a láthatás. Az apának kötelezõ gyerektartást fizetni a gyereknek meg láthatásra menni. 18. éves kora felett megtagadhatja a láthatást, viszont akkor apa beperelheti, hogy érdemtelen a rokontartásra, és nem fog kapni semmit. (18. éves kor felett nem gyerektartás jár ha tanul a gyerek hanem rokontartás a neve) Próbáljatok megegyezni ha olyan aminek leírod úgysem fogja erõltetni.
A kérdező hozzászólása: A gyerek nem érdekli, de hogy belekössön csak azért is. De szerintem ha megfenyegetjük a hangfelvételekkel, lehet hogy , , önként és dalolva" lemond ezen jogáról.
Hangfelvétel szerintem semmit sem ér, fõleg ebbõl a célból, apai jogait egy hangfelvétel miatt nem fogják megfosztani. Ha neki állsz fenyegetésnek akkor abból a büdös életbe nem lesz közös megegyezés.

Visszamegyek dolgozni, és a férjem lesz otthon Gyesen a 2 évesünkkel. Mennyi gyerektartást kell fizetni?

Szóval ahol a férjem-neki van az el?z? házasságából gyereke- most dolgozik,cs?dbe ment a cég,mindenkit ki fognak elöbb utóbb rugni,bár huzzák halasszák a dolgot. Azok járnak jól,akiket még most az elején küldenek el,mert ?k kapnak végkielégítést.Férjem kérte az egyik fönököt h tegye ?t listára,így nyáron neki már nem lesz munkája. Én szeptembert?l visszamegyek dolgozni-a lányunk akkor fogja betölteni a 2 éves kort-,a férjem lesz gyesen. Az én fizetésem 20%át kell gyerektartásként adni,vagy ilyenkor hogy van ez? Tudtommal Gyesb?l nem vonhatnak. Még egy kérdés a végkielégítés 20%át is oda kell adni?

Legjobb válasz: Gyesbõl nem vonnak gyerektartást, de a te fizudból sem, hisz neked semmi közöd a gyerekhez. Ilyen esetekben a mindenkori minimálbér 20%-át ítélik meg.

Gyesbõl nem vonnak gyerektartást, de a te fizudból sem, hisz neked semmi közöd a gyerekhez. Ilyen esetekben a mindenkori minimálbér 20%-át ítélik meg.
Inkább 60 körül
eddig mennyi tartásdíjat kapott a másik anyuka? illene annyit adni továbbra is. elvégre nem rosszabb helyzetbe kerültetek.. Attól a gyermektõl sem kéne sajnálni.. Gondolom nem milliomos az az anyuka sem.
A kérdező hozzászólása: Én eddig is Gyest kaptam, mivel nem volt annyi munkaviszonyom h többre legyen jogosultságom. A fönököm mikor terhes lettem, kérte h próbáljam ugy intézni a dolgokat h ne töltsek 3 évet gyesen, mert számítanak a munkámra minnél elöbb. Ez egy biztos állás nem rossz fizetéssel
gysbõl nem vonnak gyerektartást. ilyen esetben gyakori eljárás, hogy az állam megelõlegezi apukának a gyerektartást és ha újra lesz munkája, vissza kell fizetni. tehát duplán fogja 1 évig fizetni a gyerektartást.
A kérdező hozzászólása: még egy kérdésem lenne a végkielégítés és gyerektartással kapcsolatban. Férjem 4 havi fizetést fog kapni végkielégítésként. A munkanélküli központban azt mondták h 4 hónapig amig tart a végkielégítés nem lesz jogosult munkanélküli ellátásra. Ilyenkor kifizetjük a 20%ot a végkielégítésbõl, és akkor a következõ hónapba mibõl kell fizetni? Jövedelme nem lesz a páromnak
Igen, a végkielégítésbõl is kell fizetni a 20 %-ot. Minden bérjellegû jövedelembõl.
A kérdező hozzászólása: És hidd el kedves utolsó, nem kell sajnálnod az elõzõ házasságból született gyereket. Egyáltalán nem érzi azt h lecserélték, imádja a féltestvérét, én is jól kijövök vele. Csak a volt feleségének néha vannak furcsa húzásai. PL amig nem rózsaszín csekken küldtük a pénzt(ennek nyoma van) hanem a kezébe adtunk volt h feljelentett minket h nem fizetjük. Mindent a hivatalos verzió szerint szeretnénk csinálni. tehát annyit fizetni, amennyi ilyen esetben kell. Persze ha tellik plusszra, akkor adunk, vagy veszünk ahogy eddig is. Még az érdekelne amit a kérdés végén kérdeztem. A végkielégítésbõl is ki kell majd fizetni a 20%ot?
A kérdező hozzászólása: Utolsó, a férjem nem azért megy el gyesre mert nem akarjuk fizetni a gyerektartást. Hanem mert ez az egyetlen ésszerû megoldás. Nekem vissza kell mennem dolgozni(nem szeretném megkockáztatni azt h itthon leszek 3 évet, és utánna majd pár hónap múlva elbocsátanak), a férjem munkahelye megszünik. Eddig is rendesen fizettük a gyerektartást, ha 150 ezret, ha csak 80at kapott a férjem. Csak azt nem tudtam h ilyen esetben milyen összegbõl kell a 20%ot fizetni.
hát igen.. ne haragudj, hogy ezt írom, de mi köze az elsõ gyereknek ahhoz, h ti gyereket vállaltatok? Képzeld õ szintén szerelembõl született, és kisgyerek fejjel azt hitte, hogy az apja halhatatlan és mindig ott lesz vele. Álmában sem fordult meg a fejében, hogy az anyját vagy apját elvesztheti, vagy azok egy másik családra, egy másik gyerekre "cserélhetik". Szóval az, hogy nálatok jön egy gyerek, és emiatt mások az anyagi lehetõségeitek, a régi gyereket nem fogja érdekelni, sõt általában nehezen barátkozik ezzel meg. Ez jó érzésû embereknél nem indok arra, hogy kevesebbet adjanak. Ma annyira népszerû lett felelõtlenül házasodni és válni, hogy az emberek végig sem gondolják, hogy felelõsen - hacsak nem gazdagok - lehet, hogy még egy gyereket nem tudnak bevállalni. Ha ennyire rosszul álltok, akkor nem lett volna szabad bevállalni ezt a gyereket. Az elõzõ gyerek nem szenvedhet hátrányt azért, mert te is gyereket akarsz, ez együtt kéne járjon egy elvált emberrel! elvált ember új párjaként csak akkor szabad saját gyereket vállalni, ha az nem rontja az elõzõ házasságból származó gyerek érdekeit. Legalábbis az én környezetemben. Az a gyerek ugyanis semmirõl sem tehet. Az elvált fél 100%-ban felelõs azért a gyerekért is! és ha igy is érzi, akkor egy új babát csak akkor vállal, ha amellett mindent meg tud adni a korábbi gyerekének. Kíváncsi vagyok, hogy az évek múlásával az emberek rájönnek-e, hogy olyan anyagi csõd a válás, amely egy egész életre kihat és taccsra teheti mindkét felet, és rájönnek-e arra, hogy nem feltétlenül érdemes elválttal kezdeni, hiszen annak lesz egy 18 évig minimum tartó "tartozása" minden hónapban, ami megnehezíti, ha nem ellehetetleníti a saját gyerek, saját család, saját ház, saját élet kialakítását. Megértelek, de sajnálni nem tudlak. Egyébként úgy tûnik, hogy a GYES az egy szociális segély, ezért abból nem vonják a GYT-, de a GYED-bõl igen. Sajnálom az elõzõ házasságból származó gyereket :(
A kérdező hozzászólása: 19.48! Kikérem magamnak a gyanúsítgatásod! Hol írtam h nem akarunk fizetni? Megmondanád? Azért zavarosak a linkelt kérdéseknél a válaszok, mert mindegyiknél mást írnak. Volt ahol pl: azt írták, h ilyenkor a férjem helyett az állam fizeti és majd az államnak kell visszafizetni. Szóval zavarosak. Én is észrevettem h azok a kérdések is a gyesbõl lehet gyerektartást boncolgatni, de mikor ki írtam az én kérdésemet nem találtam ehhez hasonlót. 59%os, a "Nyomi"... kommenteddel csak magadat minõsíted. Nem tudunk annyit fizetni amit eddig fizetett a férjem. Õ 150-160 körül keres, és ebbõl vonják a 20%ot. Én mivel még elég uj vagyok csak 120at kapok. Az anyagi helyzetünk most teljesen meg fog változni
azt nem érti, hogy mind azt írja, fizetni kell! Õ pedig épp megúszni akarja.. és igen, minden pénzbõl jár elvileg az x %!
ki kell állnom az 59%-os válaszoló mellett. Az összes belinkelt kérdés a te kérdésedet boncolgatja pepitában! olvasd el a válaszokat, mert nem fogsz itt sem más válaszokat kapni. Ugyanazok válaszolnak neked is, mint azoknak, akik azokat a kérdéseket kiírták! Nem értem, hogy miért zavarnak össze téged azok a válaszok. Mondanál pár példát, hogy mit nem értesz azokban a válaszokban?
A kérdező hozzászólása: Kedves 59%os! Miért linkelgeted nekem ide ezeket a kérdéseket? Mikor ki írtam a kérdésem nem adott ki egyetlen hasonlót sem ez ügyben. És meg mondom õszintén ezeknél a kérdéseknél adott válaszok csak összezavarnak. Megvoltam elégedve az elsõ válaszoló válaszával, de elolvasva azokat amit linkeltél, most el bizonytalanodtam. befejeznéd a linkelgetést? Köszönöm
A kérdező hozzászólása: a minimál bér most olyan 80 körül van, nem?
Kedves kérdezõ! És mi a helyzett a munaknélkülivel? Ez a lehetõség nem mertül fel bennetek? Akkor is otthon lehetne a férjed a gyermekkel, vagy esetleg a bölcsödre is felmerülhet még.
Hmmmmmm erre nincs mit írni!
1. A bíróság meg fogja ítélni, mert nagykorú, és munkaképes. 2. Megpróbálják majd behajtani - ami nagyon valószínû, hogy nem fog sikerülni. 3. Az állam megelõlegezi neked, de maximum 3 évig, és utána apukán be fogja hajtani ezt az összeget.
Én úgy tudom hogy az állam megelõlegezi, és nem kell hogy papír legyen róla, hogy együtt éltetek ha az övé a gyerek.
Elvileg ha nincs keresete és kiskorú akkor a nagyszülõknek kell fizetni.
Ilyenek járnak egyetemre, szánalom...
Esetleg az állam megelõlegezi neked
minden egyetemnek van ügyvédje, akihez jogi témákban fordulj bizalommal.
Ex gyereknek exazapja!
semmi nem jár ha nem voltatok hivatalosan egy pár, azaz házas. Ha most nem tudtok ennyire figyelni, hogy mérlegeljétek belefér e egy gyerek taknyos fejjel, akkor szívjál csak.
Az utolsó válaszához még annyit fûznék hozzá, hogy az állam 6 hónap nem fizetés után elõlegezi meg a gyermektartást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!