Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a gyerektartás (81 db)

Egyedülálló anyukák Ti mennyi pénzből életek meg? Mennyi a Ti keresetetek és mennyi a gyerektartás?

Köszi

Legjobb válasz: Én három gyerekkel maradtam egyedül.3 hónapos,3 éves,és 5 és fél évesek.Mielõtt megszültem az elsõt,azelõtt nagyon jó munkahelyem volt,viszonylag jól kerestem.Most,amit kapok az 160 ezer forint.Plusz az apjuk fizet gyerektartást 60 ezer forintot.Szóval 220 ezret kapok.Ebbõl elmegy a rezsire,mivel kertes ház az elég sok,viszont se a házunkon se az autómon nincs hitel,ez a szerencsém.Van tartalékom,ehhez annyira nem szeretek hozzányúlni.A szüleim is szoktak segíteni.A volt férjem szülei,pedig néha adnak a gyerekeknek ruhát stb. Nem mondom,hogy úszunk a pénzben,de nem panaszkodhatok.

Én három gyerekkel maradtam egyedül.3 hónapos, 3 éves, és 5 és fél évesek.Mielõtt megszültem az elsõt, azelõtt nagyon jó munkahelyem volt, viszonylag jól kerestem.Most, amit kapok az 160 ezer forint.Plusz az apjuk fizet gyerektartást 60 ezer forintot.Szóval 220 ezret kapok.Ebbõl elmegy a rezsire, mivel kertes ház az elég sok, viszont se a házunkon se az autómon nincs hitel, ez a szerencsém.Van tartalékom, ehhez annyira nem szeretek hozzányúlni.A szüleim is szoktak segíteni.A volt férjem szülei, pedig néha adnak a gyerekeknek ruhát stb. Nem mondom, hogy úszunk a pénzben, de nem panaszkodhatok.
én egyéni vállalkozó vagyok, havi 300körül keresek, apuka 3havonta megdob egy 10sel....úgy, hogy nem magától, hanem szólok neki.
miért kérded?
off, de engem is érdekel.
Egy fiam van, a férjemtõl kapom a fizujának a 20%-át (ez 40000 Ft, de ha valami olyan van, akkor felezünk (pl. nyári tábor, különórák). Én 170 nettót keresek.
miért is lettem lepontozva??? 1.vagyok.

Kinél mennyi a gyerektartás és a láthatás?

Legjobb válasz: A gyerektartás a minimálbér 20%-a.Az ex férjem,ha emelkedik a minimálbér akkor õ is emeli hozzá a gyerektartást.Mivel barátként váltunk el,én nem kértem a kiszabott láthatási idõt a gyerekre.Akkor megy hozzá a fiam amikor szeretne...Apa és fia között mai napig is meghitt kapcsolat van.Pedig azóta mindketten boldog házasságban élünk,és a baráti kapcsolat megmaradt a két család között.

18.000et fizet az exem havonta, illetve a szülinapi, karácsonyi és minden más egyéb ajándékot közösen veszünk meg neki felesben. Minden héten hétköznap egyszer nála alszik ill. pénteken is és a szombatot együtt töltik és havonta egy teljes hétvégét. Bíróság nélkül állapodtunk meg, barátok maradtunk.
A gyerektartás a minimálbér 20%-a.Az ex férjem, ha emelkedik a minimálbér akkor õ is emeli hozzá a gyerektartást.Mivel barátként váltunk el, én nem kértem a kiszabott láthatási idõt a gyerekre.Akkor megy hozzá a fiam amikor szeretne...Apa és fia között mai napig is meghitt kapcsolat van.Pedig azóta mindketten boldog házasságban élünk, és a baráti kapcsolat megmaradt a két család között.
Gyt. Bérem 25%-a, láthatás 2hetente 1 délután, mert ennyit akar velem lenni a gyerek.
hali 18 éves fiu vagyok (tesom 17)anyáék kb8 éve váltak el faternek elõször 6000 ft kellet fizetnie KETTÕNKRE havonta de már ezt se fizette kb 3 éve megemeltettük most 12000 kellene fizetnie kettõnkre de ezt sem fizeti igy (nem vagyok otthon a témában)az állam fizeti helyette amit majd rajta behajtanak valamikor.
jah elõzõ vagyok nem láttam 3 éve de nem is akarom
Szia! Mi tavaly váltunk el, akkor volt a fiam 3 éves. Így állapodtunk meg, ez van a bírósági határozatban: havi 30000 ft, nyári szünetben 3 hét, szünetek fele, páros ünnepek második napja és 2 hetente szombat 10-tõl vasárnap 18-ig. Ezzel szemben én oda szoktam adni már péntek délután és vasárnap estig. Mindig próbálom úgy alakítani a láthatást, hogy egyikünk se vágjon bele valamilyen programjába. Van, hogy 3 hetente látja, de nem balhézik. Neki is van programja, amikor szól, hogy nem tudja elvinni. Remélem marad ez a normális viszony köztünk.
2 gyerekre 20-20% (havi 50.000), és két hetente hétvégén szombat 9-tõl vasárnap 5-ig. Exel nálunk sem jó a viszony.
Nem értem miért lettem lepontozva!?Mert rossz az exel a kapcsolatom?Arról nem én tehetek...
Gyerektartás 15-15 % 2 gyerekre , igy állapodtunk meg láthatás minden hétvége, na most ez 10 éve lépett érvénybe, a 30 % ot kapom, de láthatás kb 10 év alatt két kezemen megszámolható!!
15.000-et fizetek egy gyerekre közös megállapodással.Az exel nem jó a kapcsolat, 1 normális mondatot nem lehet vele váltani, és a gyereket is ellenem és az új családom ellen hangolta már.2 hetente hordom a gyereket.
40 ezer forintot a 2 gyerekre (úgy hogy még nem mondták ki a válást).2 hetente szombat 10-18-ig láthatom õket.
35.000-et fizetek egy gyerekre, pedig rajta kívül még van kettõ.Minden páros hét szombatjától(de.10-tõl-vasárnap este 18 óráig)
utolsó vagyok:papír szerint van így a láthatás, de execske nem hajlandó odaadni a saját gyerekemet, mert féltékeny, hogy nekünk sikerül az életünket rendezgetni a mostani párommal, neki meg még saját fedél sincsen a feje fölött, mert eladta.Mamájánál lakik.(a lakást is ott hagytam neki én hülye!)Hozzá teszem, szegényesen, de boldogan élünk.
30ezer amíg nem ér véget a válás.2 pici gyerek.A válás végén figyelembe veszi a bírónõ az akkor már megszületett gyerekemet(terhes vagyok)és gyerekenként az enyémet is beleszámítva 16, 7%.

Egy gyerek után mennyi a gyerektartás díja %ban?

a fizuja 120.ezer ft

Legjobb válasz: 15-25% között, általában 20%. Ez 24e ft.

15-25% között, általában 20%. Ez 24e ft.
nagyjából ilyen összegnél 15-25 ezer a megszokott
Amennyit a bíróság megítél. De amúgy olyan 15-25% között szokott ez mozogni, természetesen a kirívó esetektõl eltekintve.
Elméletileg. De ez nem 100%-ban így megy. Most tegyük fel 2 millió lenne a fizetés, akkor senki nem fog 400.000-et átutalni a volt párjának.
Igaz ha ez a nettó bére, ha ez a bruttó akkor jóval kevesebb.


Mennyi a Gyerektartás 15év-nyi elmaradás után?

Jelenleg 15éves vagyok és ha apámat beperelnénk anyámmal hogy fizessen gyerektartást akkor az eltelt id? amíg nem fizetett azt ki kel fizetnie ? Ami jelen esetben 15év.

Legjobb válasz: Visszamenõleg 6 hónapot lehet perelni.

Visszamenõleg 6 hónapot lehet perelni.
Csak 6. hónapra visszamenõleg lehet kérni gyerektartást.
Csak. Elég sokáig vártatok.
Bizony. 15 év alatt ez nem jutott anyukád eszébe?
Már megint kezded? Azóta sem jutottál ki Norvégiába??
6 hónapra lehet vissza, mert a jog szerint, aki olyan hülye, hogy ennyi idõ alatt sem érvényesíti a jogát, az meg is érdemli. :D
Szerintem 15 év után még a 6 hónapot sem fogják megítélni. Ez nem így mûködik, hogy 15 év után észbe kaptok.
A kérdező hozzászólása: csak?

Mennyi a gyerektartás 1 gyerek utánn?

Legjobb válasz: Amennyit a bíróság megítél, de általában a jövedelem 20 %-a.

Amennyit a bíróság megítél, de általában a jövedelem 20 %-a.
a nettó fizud 20%a de minimum a minimálbér 20%a, amit fizetni kell.
A törvény szerint: "Csjt. 69/A. § (1) A szülõ a saját szükséges tartásának rovására is köteles megosztani kiskorú gyermekével azt, ami közös eltartásukra rendelkezésre áll. Ez a szabály nem irányadó, ha a gyermek tartása vagyonának jövedelmébõl kitelik, vagy a gyermeknek tartásra kötelezhetõ más egyenesági rokona van. (2) A gyermeket gondozó szülõ a tartást természetben, a különélõ szülõ elsõsorban pénzben szolgáltatja (gyermektartásdíj). Csjt. 69/B. § A gyermektartásdíjról a szülõk megegyezésének hiányában a bíróság dönt. Csjt. 69/C. § (1) A tartásdíj összegét gyermekenként általában a kötelezett átlagos jövedelmének 15-25%-ában kell megállapítani. A gyermektartásdíj meghatározásánál figyelemmel kell lenni: a) a gyermek tényleges szükségleteire, b) mindkét szülõ jövedelmi és vagyoni viszonyaira, c) a szülõk háztartásában eltartott más - saját, illetõleg mostoha - gyermekekre, d) a gyermek saját jövedelmére is. (2) A kötelezettel szemben érvényesíthetõ összes tartási igény a jövedelme 50%-át nem haladhatja meg. Ha a szülõk két vagy több gyermek tartására kötelesek, a tartásdíjat úgy kell megállapítani, hogy egyik gyermek se kerüljön a másiknál kedvezõtlenebb helyzetbe, különösen akkor, ha nem egy háztartásban nevelkednek. (3) A tartásdíjat a) százalékos arányban, vagy b) határozott összegben, vagy c) határozott összegben és bizonyos jövedelmek százalékában kell meghatározni. (4) A tartásdíj százalékos megállapítása esetében meg kell jelölni a tartásdíj alapösszegét is. "
Ha a szülõ pl.100000ft-ot keres, akkor a fizetésének 20 %-a, de minimum 20000 ft. Nálunk így állapították meg, így ha munkahelyet változtat, vagy állás nélkül marad, akkor is 20000, ha emelik a fizuját, akkor annak 20%-a.
Amennyit a bíróság megállapít vagy amennyiben meg tudtok egyezni. Úgy a jövedelmed 20-30% körül lesz. Én 2 gyerek után 50ezret fizetek, de még veszek mellé ezt-azt és adok zsebpénzt is a gyerekeknek.
A bíróság által megállapított összeg. Jobb esetben 1 gyerekre min.15.000 ft. Vagy a fizetésének a 20 %-a, még ez a verzió akkor is jobb, ha nem kapsz annyit éppen az adott hónapban. Miért?Pl: rendõrök, tûzoltók, katonák, közalkalmazottak, köztisztviselõk mindig kapnak valamilyen plusz juttatást és ebbõl a plusz juttatásokból ugyan úgy jár a 20%, mint a rendes fizetésébõl. Én ezt választanám, mint a havi x forintot. Így karácsonykor vagy ünnepnapkor is plusz bevételre számíthatsz. Üdv.B.
A legjobb úgy kérni, hogy a fizetés X %-a, ami gyerekenként 20%, de mellé meghatározni egy minimum összeget is.

Hogy képes elhagyni valaki a 11 hónapos gyerekét és az anyját? Ha így lesz mennyi a gyerektartás összege vagy mértéke hivatalosan?

Legjobb válasz: Hát sajnos önmagát jobban szereti, mint a családját, nem érett még az apaságra. Az ilyennek mindig azt szoktam "kívánni", hogy késõbb bánja meg ezt a döntését, viszont akkor majd a gyereke nem akar róla hallani.... :( A gyerektartásról sajnos nem tudok nyilatkozni.

Hát sajnos önmagát jobban szereti, mint a családját, nem érett még az apaságra. Az ilyennek mindig azt szoktam "kívánni", hogy késõbb bánja meg ezt a döntését, viszont akkor majd a gyereke nem akar róla hallani.... :( A gyerektartásról sajnos nem tudok nyilatkozni.
A gyerektartás a bejelentett fizetésének a 20 százaléka egy gyerek után.

Ha nem kértem még hivatalosan a gyerektartást az problémát jelent, ha a babámat bölcseibe adom és nem tudom csekken bemutatni, hogy az exem mennyit fizet? Hivatalos szervnek be kell mutatni a gyerektartásra fizetett csekkeket?

Lehet hülyén fogalmaztam!2és fél hónapos a babám és szétmentünk a párommal, amíg rendesen fizet nem megyek a gyámhivatalhoz, ezért szeretném tudni, hogy ebb?l nekem lesz-e hátrányom.

Legjobb válasz: Én úgy tudom nem gond. Nekem minden hivatalban azt mondták, amikor még mi is így voltunk, hogy a következõket írjam rá: szóbeli megállapodás alapján a gyermek nálam van elhelyezve, az apa x ft gyerektartást fizet, szintén szóbeli megállapodás alapján.

Én úgy tudom nem gond. Nekem minden hivatalban azt mondták, amikor még mi is így voltunk, hogy a következõket írjam rá: szóbeli megállapodás alapján a gyermek nálam van elhelyezve, az apa x ft gyerektartást fizet, szintén szóbeli megállapodás alapján.

Gyerektartáson kívül van-e ANYAGI KÖTELEZETTSÉGE a kötelezettnek vagy ez az ő belátására van bízva, hogy a gyerektartáson felül mennyiben támogatja a gyermeket?

Legjobb válasz: Nincs.Tényleg a gyerektartás meg a családi megy a szülönek aki neveli a gyereket,az más tészta h pár lelkiismeretesebb apuka azért ha tényleg vannak nagyobb kiadások pl sikolakezdés támogatja a gyereket de ez jogilag nem kötelezõ.

Nincs.Tényleg a gyerektartás meg a családi megy a szülönek aki neveli a gyereket, az más tészta h pár lelkiismeretesebb apuka azért ha tényleg vannak nagyobb kiadások pl sikolakezdés támogatja a gyereket de ez jogilag nem kötelezõ.
Elsö: :D Nincs , ezért gyerektartás a neve.
Nincs.Azon kívül ha akarja támogatja, ha nem akkor nem támogatja.
mért kéne azon felül is adnia? az a támogatás okoska
Nincs ezen felül kötelezettsége!Legalábbis itt a mi megyénkben!Csak gyerektartást kell fizetni, plusz a családi pótlékot is õ kapja!
A Bíróság általában az anyának ítéli a gyerekeket. Ebben az esetben , meghatározza, hogy az apa mennyi tartásdíjat köteles fizetni. Ez lehet havi fix összeg, vagy a nettó bér (és juttatások) bizonyos %-a. Az anya kapja a tartásdíjat, csak õ kaphatja a családi-pótlékot és a gyerekek után járó családi adókedvezményt! Az apának a tartásdíjon felül semmilyen kötelezettsége nincs. Ha a szülõk a gyerek érdekét figyelembe veszik, akkor az apa akkor találkozhat a gyerekkel, amikor akar. Így kialakul az apa-gyerek jóviszony. Ebben az esetben általában az apa önszántából segíti a gyereket anyagilag is. (Feltéve, ha van hozzá anyagi fedezete.) Ha akadályozza az anya láthatást, csak kéthetente találkoznak, netán még az apa ellen neveli is a gyereket, akkor ne számítson plusz pénzre!
22.13. Az a per elég érdekes lehetett. A Családjogi Törvény szerint a tartásdíjon kívül semmilyen más kötelezettség nincs. Ha akar adhat, de nem kötelezik rá.
Így van.Elsõt nem kell lepontozni, igaza van.
Nagyobb tételû iskolai kirándulások, táborok, tankönyvek, stb is ott vannak, jogszabályban van, végigültem egy ilyen pert is, és az apuka vesztett a kérdésben.
Rosszul tudjátok, mert van. A gyerektartás havi összeg, viszont bizonyos nagyobb kiadásokba be kell szállnia fele összeggel, pl. iskolakezdéskor, betegség esetén, stb.
Ok én értem. Sõt jó hogy ez így van, a gyereket elkel látni, és vannak nagy költségek. De egy-két kérdés engedtessék meg nekem, egy nem kívánt gyermeknél csak az anyának van joga az abortuszról vagy az örökbe adásról joga dönteni? Miért csak kötelezetségei vannak általában a férfinak? Nem mindig mocsok macsók az apák. Egyszerûen az van, hogy a férfi erején felül vállalva sem látja bíztositnak a gyerek ellátását.
Ez a törvény nagyon jó lenne, mert ugye vannak szerencsés apukák, akik pár ezer forintos gyermek tartásdijjal megússzák, a gyermekük felnevelését.Na már most, aki gyereket becsületesen nevel az tudja, hogy ez mibe kerül.Csak ne menjünk messzire, vegyük példának a szeptemberi beiskolázást, aztán egy tábort hébe hóba, vagy egy edzést, netán egy nem várt betegséget stb.stb.
Ettõl még megteheti, hogy kéri bizonyos költségek felezését, amik nem állandóak. Ilyesmiért felesleges is lenne a havi gyermektartást felemeltetnie, és ha az apa (vagy a másik fél, mert akár az anya is lehet ugye, ha õ él külön) nem akarja az ilyen (indokolt) költségek felét átvállalni, akkor fordulhat a bírósághoz, ahol könnyen megeshet, hogy az õ javára döntenek. Szóval kérheti, és meg is kaphatja.
Ez egy állásfoglalás, nem törvény. AlkalmazHATÓ, nem alkalmazANDÓ. 1000-bõl 1 esetben, ha alkalmazzák. Ha a gondozó szülõ kevesli, akkor felemelteti a tartásdíjat, nem pedig idõszakosan tételenként kér valamennyit hozzá.
Tessék itt van: "Indokolt költségek megtérítése A rendszeresen fizetett gyermektartásdíjon túl felmerülhetnek rendkívüli kiadások is (pl. továbbtanulás, betegség, gyógykezelés kapcsán, stb.). Miután méltánytalan lenne, ha ezek csak és kizárólag a gondozó szülõt terhelnék. Ha a gyermek érdekében olyan rendkívüli kiadás szükséges, amelynek fedezését a tartásdíj kellõ elõrelátás mellett sem biztosíthatja, a tartásra kötelezett e rendkívüli kiadás arányos részét megtéríteni köteles (PK 105. sz. állásfoglalás). Ez az igény rendszerint tartásdíj felemelésére irányuló kérelemben nyilvánul meg. " Forrás: http://www.tartasdij.hu/tartasdij.html De azért nyilván 0%-ban volt hasznos a válaszom, mert egyesek a saját kis okos fejükbõl biztos jobban tudják.
van.
Nincs, csak a tartásdíjat kell fizetnie. Azon felül adhat, de nem kötelezik, nem is kötelezhetik rá.
"betegség esetén" --> IGEN, az esetén. Miért, a gyógyszer ingyen van? Vagy ha a gyereknek olyan betegsége van, ami hosszan tartó gyógykezelést igényel, akkor mi van? Hol van az megírva, hogy ezek a többletkiadások csak az anyát terhelik? Vagy ha nem az apával él, akkor az õ részérõl már mindegy a gyereke gyógyulása? Istenem, de sötétek vagytok...
"betegség esetén, stb" Miféle betegség esetén? A TB jár a gyereknek! Nehogy már drága magánorvost is fizessen a másik!
Bocsánat én, nem az egy éjszakás kalandokból származó gyerekekrõl beszélek, akiket a tini édesanyjuk némi pénz reményében hozott a világra.Hanem azokról, akik élettársi kapcsolatból, illetve házasságból léptek ki.

Mennyire fogják így lecsökkenteni a gyerektartást? Csökkenthetik ezt egyáltalán?

A férjem gyerektartást fizet a volt feleségének egy gyerek után. Eddig 22000Ft-ot fizetett (min. 10000Ft), de most a rokkantsági járadéka összesen 38000Ft, ezért szeretnék csökkentést kérni. Van egy 4 éves közös gyermekünk is, gondolom ez is számít.

Legjobb válasz: Gyerekenként a nettó 15-25%-a a hivatalos, ebben az esetben a 15% a valószinübb. A 25%-kal számolva 9500 lenne. Megéri megpróbálni kérni a csökkentést - hogy csak a korábban megitélt min. 10000 Ft-ot kelljen fizetni. Ha kettönél több gyerek van, akkor az összes gyerektartás max. a jövedelem 50%-a lehet, ezt osztják el egyformán az összes gyerek között. A ti esetetekben lényegtelen, hogy van közös gyerek, mert semmiképpen nem lépné a túl a gyerektartás az 50%-ot.

Gyerekenként a nettó 15-25%-a a hivatalos, ebben az esetben a 15% a valószinübb. A 25%-kal számolva 9500 lenne. Megéri megpróbálni kérni a csökkentést - hogy csak a korábban megitélt min. 10000 Ft-ot kelljen fizetni. Ha kettönél több gyerek van, akkor az összes gyerektartás max. a jövedelem 50%-a lehet, ezt osztják el egyformán az összes gyerek között. A ti esetetekben lényegtelen, hogy van közös gyerek, mert semmiképpen nem lépné a túl a gyerektartás az 50%-ot.
viszont indoknak jó h van még 1 gyerek

Mennyi legyen a gyerektartás, ha 110-120 körüli a keresete a férjnek? Százalék és minimum összeg?

Legjobb válasz: Jog szerint a százalékos 15-25 % gyerekenként, de a levonás max 50 % lehet. A tételesre nincs kvóta. Lehet bármennyi. De azt sajnálom, hogy a volt férj keresetébõl indulsz ki, mint általában a volt feleségek :( A gyerektartás mértékét a felek (mindkettõ!) anyagi helyzete és a gyerekek szükségletei szerint kell(-ene) megállapítani. A gyerektartás nem a volt házastárs tartós sarcolásának jogi eszköze, hanem a gyerekek körülményeinek IGAZSÁGOS biztosítása kell hogy legyen.

Jog szerint a százalékos 15-25 % gyerekenként, de a levonás max 50 % lehet. A tételesre nincs kvóta. Lehet bármennyi. De azt sajnálom, hogy a volt férj keresetébõl indulsz ki, mint általában a volt feleségek :( A gyerektartás mértékét a felek (mindkettõ!) anyagi helyzete és a gyerekek szükségletei szerint kell(-ene) megállapítani. A gyerektartás nem a volt házastárs tartós sarcolásának jogi eszköze, hanem a gyerekek körülményeinek IGAZSÁGOS biztosítása kell hogy legyen.
Attól függ, hogy hány gyerek van. 1 gyerek után 20%-ot köteles fizetni, de akárhány gyerek is van, 50%-nál nem köteles többet fizetni. Tehát ha 1 van, akkor 20%, ha 6 akkor is "csak" 50%, annál fentebb nem megy.
A bíróság gyerekenként 20, max 40 százalékot szokott megállapítani. Minimum megállapodás nincs. Közös megegyezéssel megállapodhattok egy fix+százalékos összegben, de ez csak addig él, amíg a közös megegyezést az egyik fél fel nem mondja, akkor a bíróság újra szátzalékosan állapítja meg a tartásdíj összegét.
én 25E Ft-ot kérnék, és pl nyári tábor felesben
A fizetésének max az 50%-a terhelhetõ le.De nagyon ritka esetben kapja ezt meg az anyuka.Mivel van vállalkozása is, gondolom tudna adni többet, mint amennyit most ad.Számít az is, hogy neki a közös gyereketeken kívül van-e másik gyereke is.Figyelembeveszik.Az ilyen emberekre csak a kanibálok mondják, hogy jó ember volt.Igenis "harcold ki"a kisgyereknek a gyerektartást, csak légy korrekt.Üdv.
A kérdező hozzászólása: Igen válaszoltál, köszönöm. Akkor félreértettük egymást. Sorry.
Nem bántottalak, de ha elolvasod kérdésedet ez jött le belõle. Egyébként meg szerintem a kérdésre is kielégítõ választ adtam. Az meg, hogy mennyire tudod lehúzni õt, azt bízd ügyvédre.
A kérdező hozzászólása: Nem azt kértem, hogy letámadj és kioktass, hogy milyen hülye kérdést tettem fel. Nem akarom lehúzni, mert elég nehéz eset a férjem, de ez a papíron igazolt fix keresete. Mellette van még 2 vállalkozása, ami szintén jövedelmezõ, de õ tulajdonképpen ki akar minket a kicsivel semmizni, mert ekkora bunkó és ezt nem fogom hagyni!!! Megmondta, hogy nem akarja, hogy bármit is kapjak és nem fog elválni. De már fél éve külön élünk, én menekültem el tõle! Tehát elég jól él, én meg kuporgatok a kicsikémnek, hogy jusson neki minél több.... Õ semmit sem hoz és vesz a gyerekünknek. Tehát mielõtt vádaskodsz kérlek számolj el 10-ig magadban. Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Csak azt nem tudom, hogy ki pontozta le a válaszadókat?! Ha annyira rosszak a válaszok, írjon jobbat, biztos jobban tudja.
Kedves Kérdezõ! Az elõttem szólók helyesen írták le a tartásdíj mértékét. Alapösszeget is javasolt meghatározni, ez esetben - ha kilépne, ha nem kapna annyit, stb. - ezt az alapösszeget mindenképpen fizetnie kell (sõt, ha nem fizet egy ideig, az állam általi esetleges megelõlegezésnek is ez az alapja). A %-os megállapítással pedig a százalék szerinti összeget kapod akkor is, ha az több, mint az alapöszeg. Ezért a helyes kérelem: alapösszeg + %. A helyedben én a letiltáshoz ragaszkodnék, pláne, ha a volt párod így áll a dologhoz. Annyit még hozzátennék, hogy mindenkit elválasztanak, aki ilyen kérelemmel a bírósághoz fordul, akár akar válni a másik fél, akár nem, a jog nem lehet eszköze annak, hogy erõszakkal fenntartson egy kapcsolatot, amibõl a felek egyike szabadulni szeretne. Annyival lehet "hátrányosabb" az ún. tényállásos bontás - amelynek esetében a házasság megromlására vezetõ okokat is feltárja a bíróság és bizonyítást rendel el, ez általában tanúkkal zajlik -, hogy ki kell "teregetni" a történteket. De nem kétséges, hogy ilyenkor is el lehet válni, pláne, ha már külön éltek egy ideje. Ügyvéd voltam. Ha segíthetek, a privát emailen megtalálsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!