Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a dioptria, (7 db)

Az RTF-re mennyi a max. Dioptria amiel felvesznek?

Gazdaságvédelmi nyomozó szakon gondolkozok. Vsizont felmerült az, hogy az RTF-re bizonyos dioptria felett nem vesznek fel embereket. Utánaolvasgattam, de konkrétan sehol se láttam leírva, hogy mennyit?l.

Legjobb válasz: engem is érdekelne vmi ilyesmi, eddig csak a nyers látólélességrõl olvastam (amirõl nem is tudom h mi)... nekem -1,75 és -2,25..., de a kontaktlencse nélkül kell a vizsgálat, ezt olvastam...

engem is érdekelne vmi ilyesmi, eddig csak a nyers látólélességrõl olvastam (amirõl nem is tudom h mi)... nekem -1, 75 és -2, 25..., de a kontaktlencse nélkül kell a vizsgálat, ezt olvastam...

Mennyi a minimum dioptria, ami felett csinálnak lézerműtétet?

Úgy hallottam, hogy ha csak kicsit rossz az ember szeme, akkor nem vállalják. Igaz ez? Mennyire kell rossznak lennie a szemnek ehhez?

Legjobb válasz: Nincs ilyen korlátozás: ha nem éles a látásod, van elég pénzed kifizetni a mûtéti költségeket, elmúltál 18 éves, és nincs egészségügyi ok, ami miatt nálad kockázatos elvégezni a beavatkozást, akkor el fogják nálad végezni. Keress fel egy gyógyászati klinikát, ahol részletes felvilágosítást fognak neked adni!

Nincs ilyen korlátozás: ha nem éles a látásod, van elég pénzed kifizetni a mûtéti költségeket, elmúltál 18 éves, és nincs egészségügyi ok, ami miatt nálad kockázatos elvégezni a beavatkozást, akkor el fogják nálad végezni. Keress fel egy gyógyászati klinikát, ahol részletes felvilágosítást fognak neked adni!

Ha bekerülnék szerződéses katonának, akkor a féléves kiképzés után mennyit keresnék végül is? Mennyit jelent a bejutásnál a szemüveg? (3-as és 4-es dioptria, mire specializálódhatok? )

Érettségim van, meg technikusi, vendéglátós, de új pályába akarok fogni.

Legjobb válasz: Én csak arról tudok nyilatkozni, hogy a férjem már hét éve szerzõdéses, és úgy kerek 100ezer jön haza, és annak örülni kell ám. Neki is érettségije van, meg technikusija. Mondjuk ha bekerülsz szerintem keresel vagy 70ezret.

Én csak arról tudok nyilatkozni, hogy a férjem már hét éve szerzõdéses, és úgy kerek 100ezer jön haza, és annak örülni kell ám. Neki is érettségije van, meg technikusija. Mondjuk ha bekerülsz szerintem keresel vagy 70ezret.
akármi is lehet belõled, a szemûveg nem jelent gondot, amíg kisebb mint 4 felette eü alkalmatlanság. a pénz nagyban függ a beosztástól és a rendfokozattól, középfokú végzettséggel lehetsz tiszthelyettes is ami kb 100e nettó helybõl, de egy legénységi állományban is megvan is 80e + egy csomó juttatás (ingyen ebéd, szállás, utiköltség térítés, magasabb szintû eü ellátás) de egy toborzóirodán nagyon részletes felvilágosítást adnak.
Még annyit kérdeznék, hogy ainek szakközépiskolából van felsõfokú végzettsége (tehát OKJ-s bizonyítványa van és nem diploma)az most a hadseregnél felsõfoknak számít vagy minek?


A szemtorna eredményes? Mennyi dioptriáig lehet alkalmazni?

Pontosan nem tudom hanyas szemüvegem van, ritkán hordom, de egyre homályosabban látok távolra. -1-es körül lehet, remélem nem romlik. A szemtorna eredményes lehet?

Legjobb válasz: Nekem nem használt.

Nekem nem használt.
Ez fugg attol, hogy miert romlik a latasod, tehat mi okozza azt pl.? Harry BEnjamin: Tokeletes latas c. konyveben leirt modszert vegeztem, mivel vannak torna gyakorlatok is, es lazitas stb..nekem pl. hasznalt, mivel mar nap kozben nem hasznalok szemuveget, de este meg szukseges. Nagyon fontos a rendszeresseg, akarat es kitartas! En egy eve vegzem, de nem rendszeresen, holott naponta kellene...
A kérdező hozzászólása: Hát, nekem szerintem a sok számítógéptõl romlott.

Mennyibe kerül körülbelül egy dioptria nélküli monitorszűrő szemüveg ha a szemész orvos írja fel?

Napi 8 órát ülök a jó öreg vibrálós monitor el?tt és már nagyon fáj a szemem. Mondhatom az orvosnak, hogy enek okán írjon fel nekem egy monitorvéd? szemüveget? és aki esetleg már kapott, így mennyibe került?

Legjobb válasz: Inkább cserélj monitort, az biztos hatásosabb mint a védõszemüveg.

Inkább cserélj monitort, az biztos hatásosabb mint a védõszemüveg.
Hogyha vibrál a monitor, akkor állítsd be magasabb frekvenciára(85 Hz). Akkor szokott vibrálni, hogyha alacsony ez a frekvencia. Lehetséges, hogy jó frekvencián sem bírja úgy a szemed, mert hát 8 óra folyamatosan tényleg sok idõ; valóban monitort kellene cserélned. Persze, hogy mondhatod az orvosnak, de azt nem tudom, hogy mennyit használ, nincs tapasztalatom vele{állítólag drága}. Addig is állítsd be jó frekvenciára, fényerõre, kontrasztra, stb, mert sokat jelenthet az is.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudok monitort cserélni, mert a munkahelyemen van. És hát csak nem veszek oda egy új monitort:D már tettem javaslatot a munkavédelmisnél, de ki akart rugatni, mert, hogy akkor nem vagyok számítógépes munkára jó és vesznek fel mást aki nem panaszkodik... a hrz-et át akartam alakítani, de nem lehetett. még szín sincs a gépen, csak a 16szín, nincs feltelepítve rá a videókártya sem. Csak egy dos-os program megy rajta. de mindenesetre köszönöm a segítséget.

Mennyire megbízható a gépi dioptria-mérés kisgyermeknél?

4 éves kisfiunknak mérték pupillatágítást követ?en, géppel a szemét, és az eredmény bal szem +8,0 jobb szem +5,0. Sokkolt bennünket a hír, ezért máshol is megnézetjük, hiszen nagyon nem mindegy, milyen szemüveget kap. Azt kérdezném, hogy mennyire megbízható az ilyen mérés eredménye?

Legjobb válasz: Általában megbizhatóbb, mint az olvasós, feltéve, hogy rendesen van a gép beállitva, meg a kezelöje is ert a dolgához. De azért mindenképpen csináltassatok máshol is még egyet. Feltételezem, hogy okleveles optikus vagy szemorvos vizsgálta, nem pedig valami olcsó helyen történt.

Általában megbizhatóbb, mint az olvasós, feltéve, hogy rendesen van a gép beállitva, meg a kezelöje is ert a dolgához. De azért mindenképpen csináltassatok máshol is még egyet. Feltételezem, hogy okleveles optikus vagy szemorvos vizsgálta, nem pedig valami olcsó helyen történt.
A kérdező hozzászólása: Természetesen szemorvos vizsgálta, "sztk"-ban. Csak hallottam, hogy a legfontosabb a megfelelõ szemüveg kiválasztása, ezért szeretnénk a lehetõ legbiztosabb lenni a dolgunkban. Ha egy másik helyen is ennyi lesz, akkor talán nincs mirõl beszélni. Egyébként köszi a válaszod.
Bocs, hogy megemlitettem, hogy nem mindenhová célszerü menni, de rengetegszer lehet olvasni, hogy kedvezö, akciós, utcai, "maszek" helyen vizsgáltatnak, és ezek közt sok nem hozzáértö van. Még egy helyen méresd be, ha ennyi, akkor nem tudsz sokat csinálni... Minden jót nektek.
A kérdező hozzászólása: Persze, csak orvosnál méretjük, ez nem is kérdés. Jövõ héten megyünk, aztán meglátjuk. Köszönöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!