Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a díj az (72 db)

Mennyi a nálatok az év eleji eszközhasználati díj?

Nálunk 3000ft plusz még vannak más idióta egyéb költségek is. Sokkaljuk, kíváncsi vagyok, máshol mi a helyzet...

Legjobb válasz: Ha ez középsuli, akkor jogtalanul szedik.

Ha ez középsuli, akkor jogtalanul szedik.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez egy középsuli, és mi sem értjük, hogy miért 3000ft...
De tényleg ne fizessétek be, a sulinak abból kell gazdálkodnia amit a fenntartó kiutal neki, nem terhelhet a diákokra oktatással kapcsolatos kiadásokat. Szülõi, diákönkormányzat, stb.
Nálunk és egy másik iskolában is 3000 Ft, ez fénymásolásra és labdákra, sportszerekre megy el. Lehet, hogy nem jogszerû, de a diákok érdekét szolgálja, biztos nem az igazgató koloniálbútorát veszik rajta. Ha nincs elég pénz, mert az önkormányzat nem ad, akkor kevesebbet fognak segédanyagokat fénymásolni illetve ócskák lesznek a sporteszközök, ami a diákok számára hátrányos. Megteheted, hogy nem fizeted be, de akkor kiteszed magad annak, hogy úgy nézzenek rád, mint a véres rongyra, ez pedig nem éri meg. Kivéve ha szociálisan annyira hátrányos helyzetben vagytok, hogy tényleg nem tudjátok kifizetni.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ha 3000ft-ban benne lenne a sportköri díj meg sem szólalnék... de az még plusz 3000ft KÜLÖN! Szóval 6000ft...és a vicc: egy osztály bevitt olcsóbb fénymásoló lapot, és azt mondták, hogy olyan rossz minõségû volt, hogy elrontotta a nyomtatót!!! Szerintem ilyen nincs...csak nevettünk rajta...
Egy rossz minõségû papír tényleg elronthatja a fénymásolót. A 3000 Ft sportköri díj valóban sok, erre való a szülõi munkaközösség: mondják meg az igazgatónak, hogy ez sok, kérjék el a számlákat, aki nem jár délután sportolni, az meg ne fizesse be. elõzõ

Van már olyan bölcsi ahol bevezették a napi díjat? Ha igen, hol? Mennyi a napi díj és ezen felül az étkezés? A bevezetés előtt hány nappal kell bejelenteni, kifüggeszteni?

Legjobb válasz: helyi önkormányzati rendeletben lehet megállapítani egyéni térítési díjat. Mi tavaly 600.-Ft-ot fizettünk naponta, most parasztvakításként 423+ 256.-Ft a fizetendõ. Meg is magyarázták az illetékesek, hogy õk nagyon humánusan, CSAK 256.-Ft maximumban állapították meg az egyéni térítési díjat, az étkezési díjat viszont csökkentették.

helyi önkormányzati rendeletben lehet megállapítani egyéni térítési díjat. Mi tavaly 600.-Ft-ot fizettünk naponta, most parasztvakításként 423+ 256.-Ft a fizetendõ. Meg is magyarázták az illetékesek, hogy õk nagyon humánusan, CSAK 256.-Ft maximumban állapították meg az egyéni térítési díjat, az étkezési díjat viszont csökkentették.
Nálunk is ez volt csak kicsit más összegekkel. Gyakorlatilag ugyan annyit fizetünk mint eddig az étkezésre, csak ezt most szétbontották 2 részre. Viszont tudom, hogy van olyan város, ahol elég sokat kérnek. Pl. Érden 10000Ft/hó az étkezésen felül, anyagi helyzettõl függetlenül.
Debrecen: 345ft/nap kajadíj, plusz bevezetik a napidíjat, ami 150ft/nap lett. De ezt minden napra ki kell fizetni, akkor is ha a gyerek beteg volt x napot. Ez hónaptól függõen (hány napos)kb 3000ft plusz havonta. Így nekünk ha nem beteg a gyerek, és nem hiányzik egy napot sem, akkor kb 6900(kajadíj)+ 3000ft(napidíj), plusz 1000ft a csoportpénz, tehát összesen kb 11000ft havonta. Ha beteg, akkor csak a kajadíjat vonják. Végülis ez nem akkora nagy emelés (bár lenne helye máshol is), de csak azért nem panaszkodom, mert más városokban sokkal többel emelték. Csak azt érzem igazságtalannak, hogy miért kell arra a napra is fizetni a napidíjat, mikor ott sincs a gyerekem? Dehát ez van. Beletörõdtem. Ja, és nálunk az április eleji elszámolásnál számítják elõször, és kb március eleje óta van kifüggesztve a határozat az öltözõbe. Tehát bõ egy hónappal elõtte kifüggesztették.
Budapest 13. kerület: nem vezették be, és idén már nem is fogják. A napokban olvastam errõl egy cikket, Bp-en egy másik kerületben (talán a 6.-ban??) napi 100 Ft lesz a plusz díj.
Budapest, 16-ik kerület: napidíj:100 ft, kajadíj: 650 ft.
150 ft ugyanúgy, mint egy elõzõ válaszolónál, mi is debreceniek vagyunk.Itt egységesen minden bölcsiben 150 ft a napidíj.én örülök, hogy csak ennyi, és már nem kell sokáig fizetnünk, szeptembertõl megy oviba a fiam.


Mennyi a kiszállítási díj ezen az oldalon?

www.offlineshop.hu

Legjobb válasz: A szállítási díj 10 000 forintos rendelés felett INGYENES! Ha 10 000 forint alatti a kért áru(k) értéke, akkor egységesen 990 forint a megrendelt csomag a díj. A kiszállítás hétfõtõl péntekig 8.00-tól 17.30-ig történhet. Kiszállítás esetén a futárnak történõ fizetéskor az ár tartalmazza a csomagolási, kiszállítási és az utánvétel díját.

A szállítási díj 10 000 forintos rendelés felett INGYENES! Ha 10 000 forint alatti a kért áru(k) értéke, akkor egységesen 990 forint a megrendelt csomag a díj. A kiszállítás hétfõtõl péntekig 8.00-tól 17.30-ig történhet. Kiszállítás esetén a futárnak történõ fizetéskor az ár tartalmazza a csomagolási, kiszállítási és az utánvétel díját.

Ha az Apple.com-rõl rendelek, mennyi a kiszállítási díj?

Legjobb válasz: Magyarországra nem szállítanak az amerikai store-ból. Magyarnál pedig írja a házhosszállítás díját (sok esetben ingyenes).

Magyarországra nem szállítanak az amerikai store-ból. Magyarnál pedig írja a házhosszállítás díját (sok esetben ingyenes).
A kérdező hozzászólása: A magyarra gondoltam.:) És valami olyat olvastam az oldalon, hogy csak hitelkártyával lehet fizetni. Ez igaz vagy lehet rendes pénzzel is?

Ha márkaszervízben tárolom az autót a szervíz ideje alatt azért kell fizetni, hogy ott tárolom mondjuk 3 napig, amíg megjön hozzá az alkatrész? Ha igen kb. mennyi a tárolási díj / nap?

Legjobb válasz: Apám régen márkaszervizben dolgozott, akkor még nem számoltak fel plusz díjat érte. Ha volt hely az udvaron, akkor maradhatott a kocsi.

Apám régen márkaszervizben dolgozott, akkor még nem számoltak fel plusz díjat érte. Ha volt hely az udvaron, akkor maradhatott a kocsi.
Amíg az alkatrészre vár az autó, addig értelemszerûen nem kell tárolási díjat fizetned. Akkor szoktak ilyesmit felszámolni, ha már kész az autó, de valamiért még napokig ott tárolod. De egyébként nem mindenhol számolnak fel azért sem díjat. Az adott helyen kérdezd meg.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm. És ha messze van helyileg a márkaszervíz ott lehet hagyni nyugodt szívvel az autót mondjuk 1 hétre? Vigyáznak rá? Nem lesz semmi baja szerintetek? Mert hallottam olyat, h valakinek nagyobb kárt csináltak, mint hasznot, úgy h hetekig ott volt az autója.
Határidõtõl számítódik, és 1-200 ft, és az idõ haladásával nõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Dévaványán kölcsönözte valaki az esküvő ruháját? Mennyi a kölcsönzési díj? Esetleg a vőlegénynek is lehetne öltönyt kölcsönözni ott?

Legjobb válasz: Én onnan választottam a szalagavatós ruhámat! Változó a díj. 10-50 ezerig lehetett. Vannak nagyon szépek, de nagyon csúnyák is. Az öltönyrõl nem tudok sajnos. Érdeklõdj az üzletbe. Kedves az eladónõ!

Én onnan választottam a szalagavatós ruhámat! Változó a díj. 10-50 ezerig lehetett. Vannak nagyon szépek, de nagyon csúnyák is. Az öltönyrõl nem tudok sajnos. Érdeklõdj az üzletbe. Kedves az eladónõ!

Mi az a földterhelési adó, vagy dij? Mivel nem vagyunk rácsatlakozva a csatornára, ugy hallottam, hogy ilyen adót fognak rám kiróni! Az is érdekelne, hogy annak mennyi a dija? Sajnos hiába kerestem utánna, választ nem találtam. Köszönöm a segitséget.

Legjobb válasz: Talajterhelési díj/adó a hivatalos neve, és a mértéke az éves vízfogyasztás (ha van vízóra az alapján számítva) x 120,- Ft x a területi szorzó (ez lehet 1, 2, 3 stb.) Jellemzõen 2-3 a területi szorzó. De ez minden településen más és más.

Talajterhelési díj/adó a hivatalos neve, és a mértéke az éves vízfogyasztás (ha van vízóra az alapján számítva) x 120, - Ft x a területi szorzó (ez lehet 1, 2, 3 stb.) Jellemzõen 2-3 a területi szorzó. De ez minden településen más és más.
próbálj meg igazolást beszerezni a vízmûvektõl, hogyha fizikailag nem lehetséges rácsatlakozni (nincs a közeletekben) akkor nem kell fizetni !!!
ha fizikailag ne lehetséges csatlakozni a szennyvízhálzathoz, akkor nem rója ki az önkormányzat. Ha lehetne, de nincs bekötve, akkor kivetik mint "adót". A szennyvízakna számlával igazolt szippantási költségét le lehet vonni bizonyos összeghatárig

Ha valaki rendelt már www.nelly.com -ról, akkor mennyi volt a szállítási díj? Illetve arra is kíváncsi lennék, hogy a megrendelt termék mennyire felelt meg az elvárásaitoknak?

Legjobb válasz: A honlapon ott van, hogy hova mennyi a szállítási költség, de szntem Mo-ra nem szállítanak. Keresd meg, hogy hova mennyiért szállítanak és nézd meg, hátha ide is hoznak.

A honlapon ott van, hogy hova mennyi a szállítási költség, de szntem Mo-ra nem szállítanak. Keresd meg, hogy hova mennyiért szállítanak és nézd meg, hátha ide is hoznak.
én most szeretnék rendelni:) és 5 euró a szállítás Eu.-ba
A kérdező hozzászólása: Csak annyi lenne?! :O Amúgy az a gondom, hogy (még) semmi nyelvtudásom nincs, legalábbis olyan szinten , hogy biztos legyek a dolgomban egy megrendelésnél! De ha kapnék megerõsítést errõl az 5 euróról, akkor azt megköszönném!
http://nelly.com/eu/delivery-conditions/ itt a legalján van hogy: Delivery costs within Europe Delivery 5 € teháát Európán belül 5 euró :)
A kérdező hozzászólása: Akkor az oldal tetején az van írva, hogy 75 eruónál nagyobb vásárlás esetén ingyenes?!
A kérdező hozzászólása: ... idõközben regisztrálta, és és rendeltem is! Nagyon egyszerûen és gyorsan megvoltam, a "kosárban" már felszámolja a szállítási 5 EUR díjat is, de egyébként 75 EUR feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás... persze én 70 EUR értékût rendeltem :) Ha gondoljátok megírom majd, hogy milyen gyorsan érkezett meg, illetve a minõségérõl is írhatok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!