Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a a teherbeesésnek a (338 db)

Mennyire befolyásolja a teherbeesést a szoláriumozás?

kihangsúlyozom, teherbeesést!/

Legjobb válasz: nem tudom, nem vettem észre, hogy télen is narancsszínû hölgyeknek több gyereke lenne

nem tudom, nem vettem észre, hogy télen is narancsszínû hölgyeknek több gyereke lenne
Egyáltalán nem befolyásolja.
Semennyire.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat .
szoli-> napfény, igaz szintetikus, de D vitamint termel a szervezetben. Módjával még hasznos is teherbeesés szempontjából :)

Mennyire befolyásolja a teherbeesést a sok cipekedés?

Van egy 15 hónapos fiam, babkocsival együtt kb. 20 kg és minden nap min. 1x lemegyünk, akkor a 3. emeletr?l kell levinnem és aztán fel. Szerintetek ez mennyire befolyásolja a teherbeesést?

Legjobb válasz: semmenyire! rengeteg kismama teherbeesett már így!

semmenyire! rengeteg kismama teherbeesett már így!
Semmi köze a cipekedésnek a tüszõidhez, amik cipekedéssel vagy anélkül is megérnek. Gondolj nagyanyáinkra:erdõ, mezõ, szántó, cipeltek, güliztek, kapáltak, nehéz fizikai munkát végeztek, mégis szültek 5-6-7 gyereket is. 34 hetes km.
szia! én minden nap 30-40 kilót emeltem(nem tudtam hogy terhes vagyok)és megmaradt a pici! ha rendesen megtapad nincs mitõl félned!

Mennyire befolyásolja a teherbeesést a sikositó?

A leirásban azt irja, hogy nincs benne spermaöl? de én nem igazán hiszek benne.

Legjobb válasz: Szerintem semennyire hiszen nem károsítja a spermiumokat. De ha ennyire aggódsz akkor ne használjatok síkosítót ilyen egyszerû :)

Szerintem semennyire hiszen nem károsítja a spermiumokat. De ha ennyire aggódsz akkor ne használjatok síkosítót ilyen egyszerû :)
Semennyire nem befolyásolja!
Nincs mitõl félned...A síkosító nem akadályozza a teherbeesést! Akkor kötelesek lennének feltüntetni a palack hátoldalán!
A kérdező hozzászólása: Sajnos sikosito nelkul nem megy a "dolog" :(((
Egy kis nyali segíthet:)
Szia! Nekünk ugyan nincs baj a síkossággal de barátnõmtõl kaptam egy direkt erre a célra alkalmas síkosítót.Nekik hat év után ezzel sikerült egybõl és most én is bízom a sikerben négy év után! A neve pre seed.Keress rá google-n!Babaprojekt oldalon lehet rendelni.Igaz húzós az ára de REMÉLEM meg éri! A nyál egyébként öli a spermákat de ennél a terméknél minden le van írva pontosan!!! Sok sikert és mielõbbi babaáldást kívánok neked!!! Gy.
Szia! A sikosító oldalán fel van tûntetve, hogy ilyenkor nem ajánlott, legalábbis a Durexen... Nekünk sem jött össze így, ekkor rendeltem a pre-seed sikosítót, és elsõ hónapban összejött... Egy próbát szerintem megér!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszaitokat. Nektek is sok sikert kivanok a tovabbiakban!

Mennyire befolyásolja a teherbeesést a tudatosság?

Én általában szex alatt sosem gondolok arra, hogy most babát gyártunk, de a végén amikor magamba hagyom a spermákat, akkor akaratlanul is eszembe jut, h babát szeretnék. Sokan azt mondják, hogy ne gondoljunk erre, de hát így mindig eszembe jut.

Legjobb válasz: Ezzel én is így vagyok.Minden hónapban mikor megjön elhatározom hogy ez a hónap kivétel lesz és nem akarom majd görcsösen a bébit.De mire elmúlik megváltozik minden.Megint csak egy édes kis babára gondolok.Szex végeztével párnát rakok a fenekem alá és arra gondolok lehet ez a az a nap amikor megfogan a kicsikém.Biztosan több idõ kell mire feladjuk csak azt nem tudom nálam ez mikor jön el.7 hónapja próbálkozunk tudom ez nem a világ van aki évek óta,de akkor is minden hónap csalódás.Remélem egyszer mi is sorra kerülünk majd és a terhesség témakörben irkálhatunk a többi anyukával a neten.

Ezzel én is így vagyok.Minden hónapban mikor megjön elhatározom hogy ez a hónap kivétel lesz és nem akarom majd görcsösen a bébit.De mire elmúlik megváltozik minden.Megint csak egy édes kis babára gondolok.Szex végeztével párnát rakok a fenekem alá és arra gondolok lehet ez a az a nap amikor megfogan a kicsikém.Biztosan több idõ kell mire feladjuk csak azt nem tudom nálam ez mikor jön el.7 hónapja próbálkozunk tudom ez nem a világ van aki évek óta, de akkor is minden hónap csalódás.Remélem egyszer mi is sorra kerülünk majd és a terhesség témakörben irkálhatunk a többi anyukával a neten.
Én is így vagyok!mi 5 hónapja próbálkozunk, de még semmi!Nekem is javasolták, hogy ne gondoljak rá stb.De ha az ember igazán szeretné és csak telnek a hónapok egyre csalódottabb és egyre jobban szeretné a babát!Nem lehet erre nem gondolni!Az a hihetetlen, hogy aki nem szeretne babát annak hipp-hopp jön bezzeg nekünk nem!:(

Mennyi lehet a teherbeeséshez ideális prolaktin szint? Nektek mennyi volt mikor sikerült teherbe esni?

Mert sokan azt írják, hogy a normál tartományon belül (70-567 mU/L) is, jobb ha az alsó határhoz van közel.

Legjobb válasz: Nem tudom, mennyi az ideális, nekem mindig 200-240 körül van, teherbeeséskor azt hiszem, 206 volt.

Nem tudom, mennyi az ideális, nekem mindig 200-240 körül van, teherbeeséskor azt hiszem, 206 volt.

Petefészekciszták mennyben akadályozzák a teherbeesést?

Az egyik orvos azt mondja pcos-m van, a másik, hogy nem. A hormonjaim rendben vannak, az LH/FSH arány is jó, a cukor is, csak a ciszták utalnak pcos-ra? Ha nem pcos és a hormonok rendben vannak, bezavarhatnak a ciszták a babásodásba? Ha nem pcos, mi okozhatja a ciszákat?

Legjobb válasz: Endometriózis. GyengítHETI a teherbeesés lehetõségét de egyáltalán nem biztos. Nincs olyan, hogy 100%. Nekem az orvosom azt mondta, hogy vagy a mûtét vagy a terhesség lehet megoldás a problémára. Erre én is rögtön mondtam, hogy így biztos nem esek teherbe, mire õ azt válaszolta, hogy az endometriózis nem okoz egyértelmû meddõséget nem véletlenül mondja a teherbeesés lehetõségét. De én szeptemberben megmûtetem mert én sem szeretném kezeletlenül hagyni.

Endometriózis. GyengítHETI a teherbeesés lehetõségét de egyáltalán nem biztos. Nincs olyan, hogy 100%. Nekem az orvosom azt mondta, hogy vagy a mûtét vagy a terhesség lehet megoldás a problémára. Erre én is rögtön mondtam, hogy így biztos nem esek teherbe, mire õ azt válaszolta, hogy az endometriózis nem okoz egyértelmû meddõséget nem véletlenül mondja a teherbeesés lehetõségét. De én szeptemberben megmûtetem mert én sem szeretném kezeletlenül hagyni.
Endometriosis. Nekem is ezek az eredmények mind jók voltak és mégis eltávolították a petefészkem is mert túl késõn diagnosztizálták.És a teherbe esést is gátolja.
Alapos kivizsgálás segít és másik orvos is.Tapasztalat és 100% ban befolyásol a terhességnél, sajnos.
Szia. Én úgy estem teherbe , hogy cisztám volt. És azt nem kivánom senkinek, hogy min mentem keresztül mikor kipukkant. Milyen fájdalmaim , görcseim voltak. És sajnos ennek hatására el is vetéltem. Én akkor nem tudtam , hogy cisztám volt , de ha legközelebb tudnám én biztos nem merném ciszta mellett beválalni a babát. Nem akartam senkit megrémiteni , csak leirtam az én történetem.
nekem a terhesség mellet volt óriás cisztám, amit a császármetszéssel egyidejûleg távolitottak el!Én is jól vagyok, és a már 8 hónapos kisfiam is!Köszönöm a debreceni orvosoknak!!!Akik a legjobbak!!

Olyan munkahelyen dolgozom, ahol sokat cipekedem. Mennyire befolyásolja a teherbeesést?

Legjobb válasz: A teherbeesést semennyire,viszont a terhességet fogja!

A teherbeesést semennyire, viszont a terhességet fogja!
Majd ha már megvan a baba, akkor mindenképpen csökkentni kell a cipelt kilókat.Az aktív életet lehet folytatni sokáig.21 hetesen hegyet másztam, most éppen nagytakarítást csinálok, csak olyan 2, 5 óránként le kell ülnöm egy fél órára, mert már elfáradok, de 31 hetesen ez nem is csoda. Mindent lehet ugyanúgy csinálni, mint elõtte, csak egy kicsit lasabb tempóban.
Én így estem teherbe:-) Szval miért ne, csak utána tényleg vigyázni kell, én nagyon figyeltem a tüneteket, és szerencsére be is fejezhettem a cipekedést!

Vashiány! Tapasztalatokat várok, mennyire befolyásolja a teherbeesést?

Legjobb válasz: Szerintem tedd fel a kérdést a gyerekvállalás nevelés és azon belül a teherbeesés témában, ott biztos tudnak tapasztalatokat írni.

Szerintem tedd fel a kérdést a gyerekvállalás nevelés és azon belül a teherbeesés témában, ott biztos tudnak tapasztalatokat írni.
Orvossal konzultálj ugyanis a baba sok vasat igényel és ha a nincsbõl veszi le akkor mind a ketten szarba lesztek!
véletlenül nincsen hasmenésed? mióta vagy vas hiányos? kalciummal , hogy állsz?

Mennyi az esélye a teherbeesésnek a menstruáció után 1 nappal?

Legjobb válasz: Szerintem elég kevés, de ha nem akarsz babát védekezz. Ha meg igen akkor egy normál ciklusnál kb. a 14. nap környékén van a legnagyobb esélye a teherbeesésnek.

Szerintem elég kevés, de ha nem akarsz babát védekezz. Ha meg igen akkor egy normál ciklusnál kb. a 14. nap környékén van a legnagyobb esélye a teherbeesésnek.
minimális. mondjuk 1000-bõl egy nõ esik teherbe így...
0%, mert eü suliba járok és az anatómia tk-vek szerint van így: proliferációs fázis:idõtartama:kb. 10 nap *a petefészekben lezajlódó folyamat: kialakul a harmadlagos tüszõ és a fázis végén megtörténik a tüszõrepedés *a méh nyálkahártya vastagságának változása:1→ 5 mm *a méh nyálkahártyában lezajlódó folyamat: a nyálkahártya jelentõsen megvastagszik, a kötõszövetben erek és mirigyek épülnek ki az ösztrogén hatás és a progeszteronszint változása ha nem hiszed el:google--->anatomia.uw--->elsõre klikk--->belépek a vázlatokhoz-->lejebb lapozol nyilacska "tovább"-->71.óra vázlata-->3 vázlatpont e)

Magas TSH, prolaktin mennyire befolyásolja a teherbeesést?

A TSH szintem kicsivel a fels? határ fölött van + kicsit magasabb a prolaktin szintem is. Tegnap voltam a SOTE-n endokrinológusnál, aki nem írt fel semmit, pedig mondtam, hogy babaprojekten vagyunk és eddig még semmi. Elküldött izotópos pajzsmirigy vizsgálatra, vérvétel + MR vizsgálat áprilisban.

Legjobb válasz: Azt nem írtad, hogy a nõgyógyászod látta-e az eredményt. Sztem neki kéne elvinned és megmutatni, mert a magas/abb értékek természetesen befolyásolják a teherbeesést. Õ majd megmondja, hogy mi legyen a további lépés. ;)

Kedves utolsó, kösz az infot. Én visszautasítottam a CT-t, a hatása miatt, és próbálnak MRI-re küldeni, de akkor ezt is vissza fogom utasítani. Ijesztõ, ami van. Képzeljétek el, MEDDÕSÉG miatti kivizsgáláson CT-re akartak küldeni, azzal a feltétellel, hogy akkor utána 6 hónapig ne essek teherbe - hát épp elment az eszük?! Ez volt az okom a visszautasításra, egyébként. De ezek szerint az MRI sem leányálom. Köszi, még egyszer...
Én írtam az MRI-S kommentet, és az a baj vele, hogy OK hogy a fejedrõl csinálják, de kontraszt anyagot adnak be vénásan és az az egész testedbe kerül:S http://hu.wikipedia.org/wiki/MRI#Terhess.C3.A9g Itt írnak errõl. Remélem az orvosod a lehetõ legjobb döntést hozza meg. Sok sikert a babához és sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi hasznos válaszokat! Valószínûleg elmegyek akkor a másik orvoshoz is, ha már megvan az idõpontom. Egyébként mi is arra gondoltunk, hogy a mostani orvos lehet, hogy megvárna minden eredményt és azok fényében kezdené el a kezelést. Végül is, valahol érthetõ. Csak, ha tisztában van a veszélyekkel, akkor miért mondja, hogy nyugodtan lehet addig is próbálkozni? Az izotópos vizsgálattal kapcsolatban nem mondta, hogy utána fél évig nem ajánlatos próbálkozni, mint ahogy valaki itt írta. Az MR-rõl pedig azt olvastam, hogy terhesség alatt is meg lehet csinálni. Végül is a fejrõl csinálnak, de nem igazán látom át ezeket a dolgokat. Ha valakinek van még valami hozzáfûzni valója, kérem, hogy írja meg!
Szia! Mi több éves próbálkozás, kivizsgálások stb. után a Kaáliban kötöttünk ki. Kiderült, hogy magas a prolaktin szintem. A doki azt mondta, nem is lehet így peteérésem, de ha mégis, akkor a pete "hibás" és ha meg is termékenyül el fogok vetélni. (már volt egy vetélésem de azt nem tudjuk miért) Írt fel Bromocriptint, de nem akartam beszedni, mert ekkor már 1 hete késett a mensim. Elmentem a saját nõgyógyászomhoz, de még nem volt 100%-ig biztos a terhességben, így azt mondta, addig amíg biztosan ki nem derül, ne kezdjem el szedni... Holnap kezdem a 30. hetemet, és eddig minden rendben a babával és velem is. (kopp-kopp) (Amúgy utánaolvastam és elvileg nem okoz gondot ha valaki szedi és közben összejön a bébi.) Vannak még csodák :) Konkrét választ sajnos nem tudok adnia kérdésedre, nektek kell eldönteni belevágtok e a babprojektbe. Én a helyedben azért lehet megkérdeznék egy másik dokit is, és ha szerinte sincs szükség gyógyszerre, akkor hajrá!:) Sok sikert és mielõbbi gyermekáldást!
A kérdező hozzászólása: Ja, és az izotópos vizsgálaton azt mondta a hölgy, hogy ez egy szép pajzsmirigy kép, de az orvosom véleménye lesz a mérvadó.
Szia.elsõ vagyok.Nekem 4, 745 a TSH szintem és erre kaptam gyógyszert, napi fél szem LThiroxin-t.Engem is a nõgyógyász küldött endokrinológushoz.Most folyik a ciklus monitorozás. Nem akarsz másik orvoshoz menni? Állítólag nagyon is befolyásolja ez az eltérés a teherbeesést.
Azt nem írtad, hogy a nõgyógyászod látta-e az eredményt. Sztem neki kéne elvinned és megmutatni, mert a magas/abb értékek természetesen befolyásolják a teherbeesést. Õ majd megmondja, hogy mi legyen a további lépés. ;)
A kérdező hozzászólása: Nem a magánrendelésükön voltam, így nem fizettem... Még tavaly decemberben kértem 2 endokrinológushoz is idõpontot, mivel tudtam, hogy hónapokat kell várni. A másikhoz csak márciusra kaptam. Azért remélem nem olyan nagy a probléma! Az endokrinológus azt mondta, hogy nincsenek tipikus tüneteim.
Kedves kérdezõ, sorstársak vagyunk. Nem fogok sok jót mondani, ilyen értékekkel nem fogsz terhes maradni. Én sem, amúgy :-( vedd be a gyógyszereket, amiket kiírnak, és remééljük a legjobbakat. Nekem a prolaktinom magas volt már 6. napon, holnap lesz a 21., akkor veszik le az egy óra alatt 3x vért. annak alapján írják ki a kezelést. Viszont elkeserítettek, a pajzsmirigyemben UH-val látták a csomókat, és prezumtív diagnózis az autoimmun pajzsmirigy-gyulladás, magyarul Hashimoto-szindróma, illetve a PCOS, illetve a a holnapi véremben 100 fölött lesz a prolaktin, akkor kemény hipofízis-vizsgálat (adenóma-gyanú áll fenn) + utána VÉGRE kezelés a mért szint(ek) függvényében. Na meg progeszteron, ösztrogén, TSH, szabad tiroxin, ATP-antitestek... marad vér az ereimben egyáltalán?!
Szia!Pesten jársz magán orvoshoz?Ha igen hová?Ha nem szeretnéd itt írni, akkor privibe elküldenék?Köszönöm, már én is sokat csalódtam állami dokikban, nem érdekli õket a beteg...:(((
Viszont gyógyszer mellett csalhat az izotópos vizsgálat nekem azt mondták.
Sztem elõbb látni akarja az MRI felvételedet és utána javasolja csak a gyógyszert és a babavállalást.MRI-t terhesen nem csinálnak és inkább várd ki azt a pár hónapot, minthogy vetélésen menj át vagy beteg legyen a baba. Én magas tsh értékkel lettem babás, de mire kiderült, már jó volt, viszont így is elvetéltem 7hetes terhesen.Most tutira megyünk és megvárunk minden leletet! KITARTÁST! És nekünk is jön a gólya egy egészséges gyönyörû babával!
A kérdező hozzászólása: A legutolsó válaszolónak gratulálok a babához! Jó, hogy megírtad ezt a kis csodát is! :) Fontos ezekben is bízni, máskülönben jönnek a szürke felhõk és megállnak felettünk. Persze 30-on túl már nem annyira az években bízik az ember.
A kérdező hozzászólása: Tudsz vagy tudtok Bp-en olyan orvost ajánlani, akivel jó tapasztalatatok volt?
A kérdező hozzászólása: A nõgyógyászom látta, azt mondta, hogy õ az endokrinológusra bízná. Bár a prolaktinnal kapcsolatban megjegyezte, hogy ha magasabb, valószínûleg nincs peteérésem sem. Azt viszont nem ajánlotta fel, hogy megnézi van-e? (Pedig nagyon jónak tartják a szakmában!) 4 éve vettek vért mensi elõtt és után is, hogy megnézzék hogyan alakul a peteérés.(elõzõ endokrinológus) Úgy emlékszem, hogy a TSH 4, 75 volt. Most nincs itt a papírom. Akkor most kinek mi lenne a feladata?
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászóló...melyikre gondoltál, hogy válthatnék? Nõgyógyász vagy menjek el egy másik endokrinológushoz is?
Ugyancsak utolsó: engem nõdoki EGYBÕL endokrinológushoz küldött. Kár még egyet oda is fizetni...
Szia.Nekem is magasabb kicsit a TSH szintem és kaptam rá gyógyszert pontosan azért, mert babát szertnék és nem akar jönni! Neked mennyi pontosan?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!