Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a a teherbeesésnek (338 db)

Mennyi lehet a teherbeeséshez ideális prolaktin szint? Nektek mennyi volt mikor sikerült teherbe esni?

Mert sokan azt írják, hogy a normál tartományon belül (70-567 mU/L) is, jobb ha az alsó határhoz van közel.

Legjobb válasz: Nem tudom, mennyi az ideális, nekem mindig 200-240 körül van, teherbeeséskor azt hiszem, 206 volt.

Nem tudom, mennyi az ideális, nekem mindig 200-240 körül van, teherbeeséskor azt hiszem, 206 volt.

Petefészekciszták mennyben akadályozzák a teherbeesést?

Az egyik orvos azt mondja pcos-m van, a másik, hogy nem. A hormonjaim rendben vannak, az LH/FSH arány is jó, a cukor is, csak a ciszták utalnak pcos-ra? Ha nem pcos és a hormonok rendben vannak, bezavarhatnak a ciszták a babásodásba? Ha nem pcos, mi okozhatja a ciszákat?

Legjobb válasz: Endometriózis. GyengítHETI a teherbeesés lehetõségét de egyáltalán nem biztos. Nincs olyan, hogy 100%. Nekem az orvosom azt mondta, hogy vagy a mûtét vagy a terhesség lehet megoldás a problémára. Erre én is rögtön mondtam, hogy így biztos nem esek teherbe, mire õ azt válaszolta, hogy az endometriózis nem okoz egyértelmû meddõséget nem véletlenül mondja a teherbeesés lehetõségét. De én szeptemberben megmûtetem mert én sem szeretném kezeletlenül hagyni.

Endometriózis. GyengítHETI a teherbeesés lehetõségét de egyáltalán nem biztos. Nincs olyan, hogy 100%. Nekem az orvosom azt mondta, hogy vagy a mûtét vagy a terhesség lehet megoldás a problémára. Erre én is rögtön mondtam, hogy így biztos nem esek teherbe, mire õ azt válaszolta, hogy az endometriózis nem okoz egyértelmû meddõséget nem véletlenül mondja a teherbeesés lehetõségét. De én szeptemberben megmûtetem mert én sem szeretném kezeletlenül hagyni.
Endometriosis. Nekem is ezek az eredmények mind jók voltak és mégis eltávolították a petefészkem is mert túl késõn diagnosztizálták.És a teherbe esést is gátolja.
Alapos kivizsgálás segít és másik orvos is.Tapasztalat és 100% ban befolyásol a terhességnél, sajnos.
Szia. Én úgy estem teherbe , hogy cisztám volt. És azt nem kivánom senkinek, hogy min mentem keresztül mikor kipukkant. Milyen fájdalmaim , görcseim voltak. És sajnos ennek hatására el is vetéltem. Én akkor nem tudtam , hogy cisztám volt , de ha legközelebb tudnám én biztos nem merném ciszta mellett beválalni a babát. Nem akartam senkit megrémiteni , csak leirtam az én történetem.
nekem a terhesség mellet volt óriás cisztám, amit a császármetszéssel egyidejûleg távolitottak el!Én is jól vagyok, és a már 8 hónapos kisfiam is!Köszönöm a debreceni orvosoknak!!!Akik a legjobbak!!

Olyan munkahelyen dolgozom, ahol sokat cipekedem. Mennyire befolyásolja a teherbeesést?

Legjobb válasz: A teherbeesést semennyire,viszont a terhességet fogja!

A teherbeesést semennyire, viszont a terhességet fogja!
Majd ha már megvan a baba, akkor mindenképpen csökkentni kell a cipelt kilókat.Az aktív életet lehet folytatni sokáig.21 hetesen hegyet másztam, most éppen nagytakarítást csinálok, csak olyan 2, 5 óránként le kell ülnöm egy fél órára, mert már elfáradok, de 31 hetesen ez nem is csoda. Mindent lehet ugyanúgy csinálni, mint elõtte, csak egy kicsit lasabb tempóban.
Én így estem teherbe:-) Szval miért ne, csak utána tényleg vigyázni kell, én nagyon figyeltem a tüneteket, és szerencsére be is fejezhettem a cipekedést!

Vashiány! Tapasztalatokat várok, mennyire befolyásolja a teherbeesést?

Legjobb válasz: Szerintem tedd fel a kérdést a gyerekvállalás nevelés és azon belül a teherbeesés témában, ott biztos tudnak tapasztalatokat írni.

Szerintem tedd fel a kérdést a gyerekvállalás nevelés és azon belül a teherbeesés témában, ott biztos tudnak tapasztalatokat írni.
Orvossal konzultálj ugyanis a baba sok vasat igényel és ha a nincsbõl veszi le akkor mind a ketten szarba lesztek!
véletlenül nincsen hasmenésed? mióta vagy vas hiányos? kalciummal , hogy állsz?

Magas TSH, prolaktin mennyire befolyásolja a teherbeesést?

A TSH szintem kicsivel a fels? határ fölött van + kicsit magasabb a prolaktin szintem is. Tegnap voltam a SOTE-n endokrinológusnál, aki nem írt fel semmit, pedig mondtam, hogy babaprojekten vagyunk és eddig még semmi. Elküldött izotópos pajzsmirigy vizsgálatra, vérvétel + MR vizsgálat áprilisban.

Legjobb válasz: Azt nem írtad, hogy a nõgyógyászod látta-e az eredményt. Sztem neki kéne elvinned és megmutatni, mert a magas/abb értékek természetesen befolyásolják a teherbeesést. Õ majd megmondja, hogy mi legyen a további lépés. ;)

Kedves utolsó, kösz az infot. Én visszautasítottam a CT-t, a hatása miatt, és próbálnak MRI-re küldeni, de akkor ezt is vissza fogom utasítani. Ijesztõ, ami van. Képzeljétek el, MEDDÕSÉG miatti kivizsgáláson CT-re akartak küldeni, azzal a feltétellel, hogy akkor utána 6 hónapig ne essek teherbe - hát épp elment az eszük?! Ez volt az okom a visszautasításra, egyébként. De ezek szerint az MRI sem leányálom. Köszi, még egyszer...
Én írtam az MRI-S kommentet, és az a baj vele, hogy OK hogy a fejedrõl csinálják, de kontraszt anyagot adnak be vénásan és az az egész testedbe kerül:S http://hu.wikipedia.org/wiki/MRI#Terhess.C3.A9g Itt írnak errõl. Remélem az orvosod a lehetõ legjobb döntést hozza meg. Sok sikert a babához és sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi hasznos válaszokat! Valószínûleg elmegyek akkor a másik orvoshoz is, ha már megvan az idõpontom. Egyébként mi is arra gondoltunk, hogy a mostani orvos lehet, hogy megvárna minden eredményt és azok fényében kezdené el a kezelést. Végül is, valahol érthetõ. Csak, ha tisztában van a veszélyekkel, akkor miért mondja, hogy nyugodtan lehet addig is próbálkozni? Az izotópos vizsgálattal kapcsolatban nem mondta, hogy utána fél évig nem ajánlatos próbálkozni, mint ahogy valaki itt írta. Az MR-rõl pedig azt olvastam, hogy terhesség alatt is meg lehet csinálni. Végül is a fejrõl csinálnak, de nem igazán látom át ezeket a dolgokat. Ha valakinek van még valami hozzáfûzni valója, kérem, hogy írja meg!
Szia! Mi több éves próbálkozás, kivizsgálások stb. után a Kaáliban kötöttünk ki. Kiderült, hogy magas a prolaktin szintem. A doki azt mondta, nem is lehet így peteérésem, de ha mégis, akkor a pete "hibás" és ha meg is termékenyül el fogok vetélni. (már volt egy vetélésem de azt nem tudjuk miért) Írt fel Bromocriptint, de nem akartam beszedni, mert ekkor már 1 hete késett a mensim. Elmentem a saját nõgyógyászomhoz, de még nem volt 100%-ig biztos a terhességben, így azt mondta, addig amíg biztosan ki nem derül, ne kezdjem el szedni... Holnap kezdem a 30. hetemet, és eddig minden rendben a babával és velem is. (kopp-kopp) (Amúgy utánaolvastam és elvileg nem okoz gondot ha valaki szedi és közben összejön a bébi.) Vannak még csodák :) Konkrét választ sajnos nem tudok adnia kérdésedre, nektek kell eldönteni belevágtok e a babprojektbe. Én a helyedben azért lehet megkérdeznék egy másik dokit is, és ha szerinte sincs szükség gyógyszerre, akkor hajrá!:) Sok sikert és mielõbbi gyermekáldást!
A kérdező hozzászólása: Ja, és az izotópos vizsgálaton azt mondta a hölgy, hogy ez egy szép pajzsmirigy kép, de az orvosom véleménye lesz a mérvadó.
Szia.elsõ vagyok.Nekem 4, 745 a TSH szintem és erre kaptam gyógyszert, napi fél szem LThiroxin-t.Engem is a nõgyógyász küldött endokrinológushoz.Most folyik a ciklus monitorozás. Nem akarsz másik orvoshoz menni? Állítólag nagyon is befolyásolja ez az eltérés a teherbeesést.
Azt nem írtad, hogy a nõgyógyászod látta-e az eredményt. Sztem neki kéne elvinned és megmutatni, mert a magas/abb értékek természetesen befolyásolják a teherbeesést. Õ majd megmondja, hogy mi legyen a további lépés. ;)
A kérdező hozzászólása: Nem a magánrendelésükön voltam, így nem fizettem... Még tavaly decemberben kértem 2 endokrinológushoz is idõpontot, mivel tudtam, hogy hónapokat kell várni. A másikhoz csak márciusra kaptam. Azért remélem nem olyan nagy a probléma! Az endokrinológus azt mondta, hogy nincsenek tipikus tüneteim.
Kedves kérdezõ, sorstársak vagyunk. Nem fogok sok jót mondani, ilyen értékekkel nem fogsz terhes maradni. Én sem, amúgy :-( vedd be a gyógyszereket, amiket kiírnak, és remééljük a legjobbakat. Nekem a prolaktinom magas volt már 6. napon, holnap lesz a 21., akkor veszik le az egy óra alatt 3x vért. annak alapján írják ki a kezelést. Viszont elkeserítettek, a pajzsmirigyemben UH-val látták a csomókat, és prezumtív diagnózis az autoimmun pajzsmirigy-gyulladás, magyarul Hashimoto-szindróma, illetve a PCOS, illetve a a holnapi véremben 100 fölött lesz a prolaktin, akkor kemény hipofízis-vizsgálat (adenóma-gyanú áll fenn) + utána VÉGRE kezelés a mért szint(ek) függvényében. Na meg progeszteron, ösztrogén, TSH, szabad tiroxin, ATP-antitestek... marad vér az ereimben egyáltalán?!
Szia!Pesten jársz magán orvoshoz?Ha igen hová?Ha nem szeretnéd itt írni, akkor privibe elküldenék?Köszönöm, már én is sokat csalódtam állami dokikban, nem érdekli õket a beteg...:(((
Viszont gyógyszer mellett csalhat az izotópos vizsgálat nekem azt mondták.
Sztem elõbb látni akarja az MRI felvételedet és utána javasolja csak a gyógyszert és a babavállalást.MRI-t terhesen nem csinálnak és inkább várd ki azt a pár hónapot, minthogy vetélésen menj át vagy beteg legyen a baba. Én magas tsh értékkel lettem babás, de mire kiderült, már jó volt, viszont így is elvetéltem 7hetes terhesen.Most tutira megyünk és megvárunk minden leletet! KITARTÁST! És nekünk is jön a gólya egy egészséges gyönyörû babával!
A kérdező hozzászólása: A legutolsó válaszolónak gratulálok a babához! Jó, hogy megírtad ezt a kis csodát is! :) Fontos ezekben is bízni, máskülönben jönnek a szürke felhõk és megállnak felettünk. Persze 30-on túl már nem annyira az években bízik az ember.
A kérdező hozzászólása: Tudsz vagy tudtok Bp-en olyan orvost ajánlani, akivel jó tapasztalatatok volt?
A kérdező hozzászólása: A nõgyógyászom látta, azt mondta, hogy õ az endokrinológusra bízná. Bár a prolaktinnal kapcsolatban megjegyezte, hogy ha magasabb, valószínûleg nincs peteérésem sem. Azt viszont nem ajánlotta fel, hogy megnézi van-e? (Pedig nagyon jónak tartják a szakmában!) 4 éve vettek vért mensi elõtt és után is, hogy megnézzék hogyan alakul a peteérés.(elõzõ endokrinológus) Úgy emlékszem, hogy a TSH 4, 75 volt. Most nincs itt a papírom. Akkor most kinek mi lenne a feladata?
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászóló...melyikre gondoltál, hogy válthatnék? Nõgyógyász vagy menjek el egy másik endokrinológushoz is?
Ugyancsak utolsó: engem nõdoki EGYBÕL endokrinológushoz küldött. Kár még egyet oda is fizetni...
Szia.Nekem is magasabb kicsit a TSH szintem és kaptam rá gyógyszert pontosan azért, mert babát szertnék és nem akar jönni! Neked mennyi pontosan?

Ha esetleg valakinek cisztája van annak mik a tunetei és hogyan kezelik? Mennyiben akadályozza a teherbeesést?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt-van cisztam. Tuneteim: alhasi fajdalom egesz ciklus alatt, 2x volt verzesem egy honap alatt (de lehet verzes elmaradas is), darabos verzes (ez jo, mert azt jelenti, tavozik a ciszta). Legnagyobb cisztam 7 centis volt, de 2 honapig fogamzasgatlot szedtem, es attol szivodott fel belole, majd fogamzasgatlo abbahagyasa utan terhes maradtam, ekor a ciszta 3 centis volt, majd a terhesseg 12. heteig el is mult teljesen. Az, hogy hogyan kezelik a cisztat, attol is fugg, hogy milyen a ciszta (tobb fele ciszta letezik), hol helyezkedik el. Teherbeesest befolyasolhatja (az orvosom nagyon elcsodalkozott amikor teherbe estem ciszta mellett). Ugy gondolod, cisztad van?

Szia! Nekem is volt-van cisztam. Tuneteim: alhasi fajdalom egesz ciklus alatt, 2x volt verzesem egy honap alatt (de lehet verzes elmaradas is), darabos verzes (ez jo, mert azt jelenti, tavozik a ciszta). Legnagyobb cisztam 7 centis volt, de 2 honapig fogamzasgatlot szedtem, es attol szivodott fel belole, majd fogamzasgatlo abbahagyasa utan terhes maradtam, ekor a ciszta 3 centis volt, majd a terhesseg 12. heteig el is mult teljesen. Az, hogy hogyan kezelik a cisztat, attol is fugg, hogy milyen a ciszta (tobb fele ciszta letezik), hol helyezkedik el. Teherbeesest befolyasolhatja (az orvosom nagyon elcsodalkozott amikor teherbe estem ciszta mellett). Ugy gondolod, cisztad van?
A kérdező hozzászólása: Koszonom hogy válaszoltatok. Hát nem tudom mi ez nálam. A menzim rendszeres ugyan de rovidebb ideig tart már hónapok óta. Múlt hónapban menzi elott napokig nagyon rosszul voltam 5 napig szenvedtem egyre jobban megvisel fáj a hasam szinte állanóan kulonbozo intenzitással fuggetenul attól hogy épp hol tart a ciklusom és mostanába egyre tobbszor a derekam is. Állandóan gombocot érzek a torkomban menzi elott hányingerem szok lenni volt hogy hánytam is. Lehet hogy pszihésen tuneteket produkálok magamnak de mi van ha mégse és valami egészen más baj van.....Félek. De el fog kelleni menni a dokihoz rá kell szánjam magam. Szóval ha ciszta lenne akkor ugye nem kell mindjárt a legrosszabra gondolni elmúlhat akár magától is ?
Nekem amikor cisztám volt akkor terhességi tüneteim voltak: éreztem szúrást a hasam aljában, hányingerem volt, émelyegtem, volt amikor megszédültem, gyakran jártam pisilni...stb. Nem muszáj kezelni, többnyire magától el szokott távozni a vérzéssel, csak várni kell. Nálam magától eltávozott. Fogamzásgátlót is írhatnak fel, akkor is eltávozik, vagy valamilyen gyógyszert. De mondom, többnyire magától eltávozik, semmit nem kell tenni csak várnod kell. A teherbeesést szerintem nem akadályozza meg, bár attól is függ hol helyezkedik el. Viszont ha a ciszta miatt nem jön meg a vérzés, akkor a teherbeesés is várat magára, mert ugye elõbb meg kell jöjjön a mensi és aztán be kell következnie az ovunak hogy megfoganjon a baba.
Elsõ vagyok: Nem kell a legrosszabbra gondolni, elmúlhat magától is igen.
Nem kell termeszetesen megijedni, de orvoshoz mindenkepp el kell menni, mert nem biztos, hogy ciszta miatt vannak ezek a tunetek, masreszrol pedig, ha cisztad is van, az sok fele lehet, olyan is van, amelyik nem mulik el csak ugy magatol. Mindenkepp menj el orvoshoz. Babat szeretnetek? Minden jot! E.

Mennyi esely a teherbeesesre?

Ma a ciklus 16.napjan vagyok,mara lett pozitiv az LH teszt!Egyutt voltunk a ferjemmel,utana kb fel orat fekudtem,kiparnazva a fenekemet,de sajnos miutan felalltam,ki is folyt eleg sok! :( Szerintetek igy kevesebb az esely?

Legjobb válasz: Persze, aminek el kell jutnia, az el is jut, természetes, hogy nem marad minden odabent. :) Szurkolok nektek!

Persze, aminek el kell jutnia, az el is jut, természetes, hogy nem marad minden odabent. :) Szurkolok nektek!
Nem akarlak megbántani, de éppen ezért nem fogsz teherbe esni, mert ilyeneken agyalsz.Belõlem mindig kifolyt, sõt fél percet sem feküdtem, nem méghogy kipárnáztam a fenekemet.Ha a baba akar, akkor jönni fog hidd el!De azért nagyon drukkolok! 8+5 hkm
én szex után rögtön felkeltem és letusoltam. ennek elleneré elsõre összejött a baba :) nem ezen fog múlni :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon boldogok lennenk ha sikerulne! Fogamzasgatlot szedtem 2 honapig mert cisztam volt, de mar elmult, remelem most sikerul!!!!

Kinek mennyi ido alatt jott ossze a baba? Milyen modszerrel, mit etettek, vitamint szedtettek? Elotte hogyan vedekeztettek es mennyire befolyasolta a teherbeesest?

Legjobb válasz: Elõtte óvszerrel védekeztünk. A férjemmel együtt multivitamint, C és D vitamint , valamint Omega 3-t szedtünk. Próbálkozás elõtt három hónappal én Elevitre váltottam. Nem eszünk fehér lisztet és finomított cukrot tartalmazó ételeket. Napi 5-6 x eszünk kis adagokban és heti 3-4x sportolunk. Elsõ hónapban sikerült a baba, most léptem a második trimeszterbe. 29 évesek vagyunk. Sok sikert nektek is! :)

Elõtte óvszerrel védekeztünk. A férjemmel együtt multivitamint, C és D vitamint , valamint Omega 3-t szedtünk. Próbálkozás elõtt három hónappal én Elevitre váltottam. Nem eszünk fehér lisztet és finomított cukrot tartalmazó ételeket. Napi 5-6 x eszünk kis adagokban és heti 3-4x sportolunk. Elsõ hónapban sikerült a baba, most léptem a második trimeszterbe. 29 évesek vagyunk. Sok sikert nektek is! :)
gyógyszert szedtem, abbahagytam vártunk 3 hónapot és elsõre sikerült.
1 év után jött össze. Módszer? Szex! Elõtte fogamzásgátlót szedtem hosszú évekig. Fogantatás elõtt hébe-hóba bekaptam 1 kismamavitamint, de rendszeresen csak a pozitív teszt napjától szedtem az elején.
Óvszerrel védekeztünk. Én jobban odafigyeltem az étkezésemre és nem ittam alkoholt, csak alkalmanként fél puhár pezsgõt vagy bort. Semmilyen "praktikát" nem vetettünk be, nem számoltunk, nem hõmérõztem, nem naptáraztunk, nem teszteltem minden hónapban. A 7. hónapban nem jött meg, tehát a 6. próbálkozós hónapban fogant meg valamikor :-) Én 25 voltam, párom 27
óvszerrel védekeztünk, picit késõbbre terveztük még a babát, de nem voltgond, hogy jött, egyszer elkapott minket a hév, és nem védekeztünk:) utána, hátha, szedtem már folsavat, a párom és én is amúgy C-vitamint szoktunk csak, ill. ezelõtt
Nekünk elsõre összejött. Én már elõtte elkezdtem szedni a folsavat és odafigyeltem az étkezésre. Figyeltem a peteérésem (nekem kicsit fáj olyankor a hasam, onnan tudom mikor volt), elõtte is és aznap is szexeltünk, nekem már a 10. dpo-n kimutatta a 2 csíkot a teszt :) Sok siekrt!

Ha van egy kis fertözésem, de nem vészes, akkor az mennyire gátol a teherbeesésben?

Legjobb válasz: Attól függ, milyen fertõzés? Gomba?

Attól függ, milyen fertõzés? Gomba?
A kérdező hozzászólása: Olyasmi lehet....kicsit érzékeny, pirosas....., de nincs az a durva turószerü folyás. Pimafucort krémmel kenem és elmulik. Vajon igy teherbe tudok esni, hogy van ez a kis probléma?
Orvosnak kell ezt eldöntenie, mert a felszálló fertõzések veszélyesek lehetnek. Szerintem otthoni kezelgetés és a neten szavazás arról, lesz-e gond vagy sem, nem elég biztonságos, mert a babáról van szó. Menj orvoshoz, õ felír neked olyat, ami célirányosan erre a fertõzésre jó, és tanácsot ad abban is, hogy gondot jelentene-e terhesség esetén. Szerintem most legyél precíz, ne utólag bánd, hogy ha mégis gond van! A terhesség amúgy is egy alacsonyabb immunrendszert eredményez, így az ilyen fertõzések, melyeket egy otthon "talált" szerrel el tudsz fedni, fellobbanhatnak. Az én véleményem: Orvos! :) Sok szerencsét a picihez! L27

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!