Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a a babának, (2602 db)

Fél évesen mennyit sírnak a babák?

Legjobb válasz: Szerintem erre senki nem tud konkrét választ adni. Azért kérdezed, mert ennyi idõs a babád? Akkor tudod mennyit sír, nem? Fél éves baba még egyértelmûen sírással jelez, ha éhes, ha szomjas, ha nem tiszta a pelus, vagy ha nagyon fáradt, de nem tud aludni. Sírhat, mert jön a foga, vagy mert nagyon melege van, de a frontokat is megérzik, azért is lehetnek nyûgösek. De vannak sírósabb és kevésbé sírós babák, ez nagyon változó lehet. Van olyan baba, aki fél évesen még mindig sír, ha nincs ölben, más fél éves baba viszont akár negyed órákat is eljátszik egy-egy tárggyal a kezében. Szóval ha fél éves babád van, akkor biztosan tudod rá a választ is.

Szerintem erre senki nem tud konkrét választ adni. Azért kérdezed, mert ennyi idõs a babád? Akkor tudod mennyit sír, nem? Fél éves baba még egyértelmûen sírással jelez, ha éhes, ha szomjas, ha nem tiszta a pelus, vagy ha nagyon fáradt, de nem tud aludni. Sírhat, mert jön a foga, vagy mert nagyon melege van, de a frontokat is megérzik, azért is lehetnek nyûgösek. De vannak sírósabb és kevésbé sírós babák, ez nagyon változó lehet. Van olyan baba, aki fél évesen még mindig sír, ha nincs ölben, más fél éves baba viszont akár negyed órákat is eljátszik egy-egy tárggyal a kezében. Szóval ha fél éves babád van, akkor biztosan tudod rá a választ is.
Ez meg milyen kéréds? A babák azért sírnak, meert nem tudják elmondani hogy mi a bajuk éppen. Nincs konkrét válasz erre.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Igen, ennyi idõs a babám, de érdekel, hogy mi a "normális", más babák mennyit sírnak. Egy babám van, így nem tudom, h ez sok vagy kevés. Más azt mondja nem sírós, a szüleim meg, h sírós. Ez zavar csak.
A kérdező hozzászólása: Ja és ilyen korban, meddig tudnak egyedül ellenni??
Ez meg megintcsak változó. A te babád mennyit tud? Na pont annyit. Ha te úgy érzed, hogy össze tudod hangolni az életritmusotokat, tudsz mellette mindent csinálni, akkor nem sírós, nem nyûgös baba. Ha mér vécére sem tudsz mellõle kimenni, és már a hajad égnek áll, mert annyit van kézben, hogy úgy érzed, lassan hozzád is van nõve, akkor meg sírós, nyûgös. Ezt neked kell érezni.

Egyszeri kokainfogyasztás mennyire árthat a babának szoptatás alatt? Mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből, hogy ismét lehessen szoptatni?

Legjobb válasz: Egyszeri kokain fogyasztás is igen csak veszélyes a babádra nézve. Azt nem tudom megmondani neked, hogy mikor ürül ki, de gondolom én az nem pár napos dolog, úgyhogy a helyedben nem szoptatnám a babát. Szerintem hagyj fel a drogozással, ha szoptatsz ha nem, ne tedd tönkre a gyereked életét!!

Egyszeri kokain fogyasztás is igen csak veszélyes a babádra nézve. Azt nem tudom megmondani neked, hogy mikor ürül ki, de gondolom én az nem pár napos dolog, úgyhogy a helyedben nem szoptatnám a babát. Szerintem hagyj fel a drogozással, ha szoptatsz ha nem, ne tedd tönkre a gyereked életét!!
"A kokain a szervezetbõl az egyik leggyorsabban kiürülõ drogfajta" De szerintem vagy ne kokózz, vagy akkor ne szoptass pár napig. Meg ne tegyél fel iylen kérdést iit, mert normális válasz úgyse fogsz kapni. Itt senki nem iszik, nem dohányzik és nem szív :-)))
Azonnal felejtsd el, hogy gyerek mellett drogokhoz nyúlsz!!! Nem is értelek! Nézz utána, milyen tüneteket okozhat a babának, ha átkerül a szervezetébe!!! Nem pár órás idõszakról van szó! Hol van a felelõsségtudata egy anyának, aki képes ilyet csinálni!? Mit csinálsz, ha pont akkor történik valami a babáddal, amikor te épp "repülsz", de rád nem számíthat, mert képtelen vagy odafigyelni rá... Vedd komolyan, hogy a legfontosabb feladatod, hogy felneveld a gyereked. Kiváncsi lennék, hogyan adsz majd tanácsot neki, ha eljön az ideje, miközben te felnõtt létedre képes vagy kockáztatni az egészséged!
Kokain? Beszarok. Én meg még egy fejfájás csillapítót se mertem bevenni, sõt még egy korty kávét se ittam terhesség alatt sem és szoptatás alatt sem. Vagy én vagyok túl merev?
OMG
12.21-esnek. Nem, nem te vagy túl merev...! Én is épp most kérdeztem meg, hogy milyen fejfájás csillapítót szedhetek be, mert 2 napja szétszakad a fejem, és már nem bírom tovább.... Mi "csak" azok az anyák vagyunk, akik nem akarnak ártani a babájuknak..! A kokain meg még terhesség elõtt x idõvel fogyasztva is káros lehet a majdnai babára...Nem hogy annak, aki szoptat...! Üdv., egy 3 hónapos baba anyuja
Én iszom napi 2 tejeskávét (szemes kávébó), szoktam bevenni fejfájáscsillapítót (ha nem veszek be, nem tudok, sem enni, semm inni) 8 hónapja szoptatok, éjjel is.

Miből mennyit vegyek a babának? Téli baba lesz.

Legjobb válasz: http://babafalva.hu/letoltheto-babakelengye-lista/ Itt találsz egy szerintem nagyon jó listát, nem tûnik túl soknak amiket itt írnak, de tényleg elegendõ "csak" ennyi kellék a babának. Valójában majd ha már meglesz akkor tudjátok pontosan, mibõl mennyire és milyenre van szükségetek. Kár elõre begyûjteni mindent és a felét nem is adod rá. Nekünk novemberi a babánk, tehát majd nem téli. :D

http://babafalva.hu/letoltheto-babakelengye-lista/ Itt találsz egy szerintem nagyon jó listát, nem tûnik túl soknak amiket itt írnak, de tényleg elegendõ "csak" ennyi kellék a babának. Valójában majd ha már meglesz akkor tudjátok pontosan, mibõl mennyire és milyenre van szükségetek. Kár elõre begyûjteni mindent és a felét nem is adod rá. Nekünk novemberi a babánk, tehát majd nem téli. :D


Adsz babatejet/ tehéntejet hajnalban 1 évesnél idősebb babádnak? Mikor és mennyit vacsizik a babád?

Legjobb válasz: babatejet soha nem adtam neki,tehéntejet pedig már 6 hónaposan kapott,többnyire uzsonnára.

babatejet soha nem adtam neki, tehéntejet pedig már 6 hónaposan kapott, többnyire uzsonnára.
két éves és még mindig babatejet kap, ha reggel felébred, meg este lefekvéskor. kb. 250 milit
egy éves koráig hajnal ötkor megetettem, mert máshogy nem jött ki az öt étkezés.11, 5 hónapos koráig anyatejet, két hétig tápszert kapott.Aztán a tápszerrel beállt jobban az öt étkezés, így nem kellett félálomban megetetnem.Azóta 1, 5 éves, babatejet kap naponta háromszor.Reggel ébredés után 7-8 között, délben alvás elõtt, este alvás elõtt.Összesen fél litert iszik meg(2-1-2 deci)
bocs, lemaradt.Egy éves kora óta negyed hétkor vacsorázik fõtt kaját a miénkbõl, elõtte tejpépet vacsorázott

Engem kb.1 hónapos terhesen megröntgeneztek (most 11 hetes vagyok), még én sem tudtam, hogy babát várok. De szerencsétlenségemre térdkalácsficamom volt. Mennyire árthat a babának?

Legjobb válasz: Nekem volt egy munkatársam aki így járt. Nem lett baja a babának. Genetikushoz mennék a helyedben tanácsért. Ödv 36 hetes kismama

Nekem volt egy munkatársam aki így járt. Nem lett baja a babának. Genetikushoz mennék a helyedben tanácsért. Ödv 36 hetes kismama
szia, nem tudom, midet röntgenezték.Nekem 8 hetesen a torkomat, de szóltam is, és nagyon féltem.Azt mondta a röntgenes, és nagyon kedves volt, hogy õk mindannyian röntgen sugárba hordták ki a gyereküket, nem lesz baj.Mindenhol máshol érnek bennünket sugarak.Igaz, jól körbebugyoláltak, mert kértem.Említsd meg a nõdokidnak, szerintem nem lesz gond

Átlagosan mennyit híznak a babák egy hónap alatt fél éves kor után?

Legjobb válasz: Nem tudom, mennyi az átlag, én fiam 400 körül szokott. (Én keveslem.)

Nem tudom, mennyi az átlag, én fiam 400 körül szokott. (Én keveslem.)
500 gr az átlagos, de ennél a legtöbb baba inkább kevesebbet szokott, fõleg ha az elsõ hónapokban gyorsabban hízott.

Mennyit költetek a babára egy hónapban?

Legjobb válasz: mennyi idõsre? Mert hat hónapig szopott, így csak pelenkát vettem 6000 Ft-ért meg popsitörlõt, az meg 2000 volt 4 csomag. Utánna úgy kb 20-30 ezret, kajára. Aztán minden évben kétszr úgy kb 20-30 ezret ruhára egyebekre.

mennyi idõsre? Mert hat hónapig szopott, így csak pelenkát vettem 6000 Ft-ért meg popsitörlõt, az meg 2000 volt 4 csomag. Utánna úgy kb 20-30 ezret, kajára. Aztán minden évben kétszr úgy kb 20-30 ezret ruhára egyebekre.
másfél csomag pelenka fogy, kb. 7000 ft, ruhát kampányszerûen veszek neki, ált. többet egyzserre, de mondjuk hónapra lebontva, 2000 ft (turkálóból veszek jó minõságût olcsón), és kapni szoktunk használtat, ill. játék, mondjuk egy db egy hónapban, 1500. plusz fürdetõkenõcs, satöbbi, egy hónapban, mondjuk 1500-2000 ft (patikai mindenbõl, receptre). egy hónapja tápszert is kap a babám, hát ze nem tudom mennyi lehet egy hónapban....kb. másfél doboz fogy talán. Humana HA. nem tom, legyen 3000. ezt még nem néztem meg. asszem ennyi. tehát 14000. de most akkor nem számoltam azt hogy nagyon sok gyümit eszik, ami nem olcsó, meg néha kap rágcsát, de az nem tétel annyira, egy-egy fagyi. 19 hós a kislányom.
10 hónapos pelenka két csomag 4-es libero dm-ben veszem 25 százalékos kuponnal ez 6700 popsitörlõ két csomag 800 körül popsikrém gyógyszertári 600 körül fürdetõ két havonta 1000 napi joghurt 4300 tejpép 3000 én fõzök neki ez nem tudom mennyi lehet olyan 5 ezer körülire tippelek.ez olyan 20-23 ezer havonta. ruhát szoktam turkálni, meg kapunk is, de most vettem neki a tescoban 5 bodyt meg télire pizsamának 3 rugit 5 ezerért mert akciós volt.
5 és fél hónapos kislányomra: Szopik is még, tápszer: most 2 hét alatt fogy el egy doboz milupa ha 4500, -, elõtte 10000, - Tejpép: milupa 4000, - Pelenka: 2 nagy csomag pampers, akcióban veszem 7000, - Popsitörlõ: 4-es pampers 1700, - Popsikrém, fürdetõ: (sudokrém, gyógyszertári fürdetõ) 2 havonta kell venni 5000, - Sampon: babé születése óta megvan, pedig sûrûn mosom a haját (kaptuk) Mivel õ már eszik pépeset, de többnyire én csinálom az ennivalóját, de ha még is veszünk 1000, - Gyümölcs: 5000, - Zöldségünk van a kertben, így azt nem kell venni! Ruhát eddig nem nagyon kellett vennünk, kaptunk, de ha elcsábulnék 5000, - Tehát durván 30000, -! Nem kevés, bár ha azt vesszük, hogy ennyiért cipõt is lehet venni, nem is olyan sok!
pelus havi kb. 6000.- ennivaló -már azt eszi, amit mi, + sok gyümölcs, kb. havi 5000.- popsitörlõ: 1000-1500.- tápszer: 3400.- ruha: változó, sokszor turisat veszek vagy teszveszrõl, ha megtetszik valami, de a legtöbbet kapja ünnepekre vagy csak úgy a nagymamiktól, rokonoktól programok, állatkert egy évre: 8000.-/bérlet, egyéb programok, heti kb. 1-2000.- fürdetõkrémet még mindig patikait használunk, abból 3 tubus popsikrém és 3 tubus fürdetõ 1200 Ft körül van, de lehet, hogy kevesebb és ez 2 hónapra elég, de lehet, még többre is, annyira nem figyelem. vizet iszik általában, néha gyümölcslevet
pelus: kb. 4-5000 ft (2cs) popsitörlõ: 1500 ft (2cs) fürdetõ, popsikrém, testápoló: kb. 1000 ft (gyógyszertári) ruha: 2-3000 ft/hó, turiból, de pl a nyári ruhatárát beszereztem bababörzén 8 ezerbõl nekem kell melltartóbetét: 1000 ft/hó még csak anyatejes, így ennivaló nem kell, de 1 hónap múlva szerintem jelentõs összeg fog elmenni gyümölcsre is, panelban lakunk, itt nem terem semmi:( játékok, most szúnyogriasztó, idõnként gyógyszerek, apróságok: 3-5000 ft/hó nem kicsi, de nem is égbekiáltó összeg szerintem, és ha muszáj lenne, meg lehetne oldani olcsóbban is, pl olcsóbb pelus, törlõ.
Pelenka havi 3 csomag 15.000 popsitörlõ havi 4 csomag 1600 popsikrém fürdetõ testápoló 1800 én fõzök neki havi 10 bébikaját veszek ami pl. Sütõtök eper málna aminek nincs szezonja hofy változatos legyen 2000 ft kecskemét az olcsó havi 5 doboz tápszer 12.000 + 1-2 doboz tejpép napi joghurt 3000 + mindig kap valami ruhát 5.000 havi 30.000 ft. Most 16 hónapos, tejet kap tápszer helyett, egy hete, így megspóroltunk havi 10.000 ft- ot! A pelenka ami drága, mert rengeteget iszik sokat pisil, és napi 2 de van hogy 3 kaka is van!
Nem számolom így össze, mert minden életkorban van valami, amibõl kevesebb ill. több fogy, vagy egyik dolog már nem kell, de jön helyette más. 20-30000 Ft a születésétõl kezdve mindig összejött. Bár tápszeres volt, az elsõ pár hónapban hiába szopott, akkor meg tejserkentõre dobáltam ki a rengeteg pénzt, + a tápszerre, mert sosem volt elég a tej! :( Már nem igazán "baba kategóriás", 20 hónapos, de mindig elértük/meghaladtuk a 20 ezres határt.
nekem 2, 5 hónapos és 20000 ft összesen(tápszer, pelus, ruha stb...)

Mennyit nő a babák lába egy hónapban?

Négy hónapos a kislányom, most 9,5 centi a talphossza. van karácsonyra két tündéri kis ruhácskája, ahhoz vennék neki "ünnepl? cip?t". De mekkorát? Köszi a válaszokat

Legjobb válasz: Nem értem az elsõ válaszolót. Tök jó beöltöztetni a babát egy ünnepre, még akkor is,ha csak fekszik. Tavaly karácsonykor két hetes volt a babám, virított rajta a télapós rugi :) 3 hónaposan esküvõre ment, csini szoknyában, és igen! kiscipõ is volt rajta! Nincs ebben semmi rossz, azért mert pici, nem kell állandóan rugiban lenni. Hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem karácsonyra kb 2 centivel nagyobb cipõt vegyél, nem baj az, ha nagy lesz rá.

Nem értem az elsõ válaszolót. Tök jó beöltöztetni a babát egy ünnepre, még akkor is, ha csak fekszik. Tavaly karácsonykor két hetes volt a babám, virított rajta a télapós rugi :) 3 hónaposan esküvõre ment, csini szoknyában, és igen! kiscipõ is volt rajta! Nincs ebben semmi rossz, azért mert pici, nem kell állandóan rugiban lenni. Hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem karácsonyra kb 2 centivel nagyobb cipõt vegyél, nem baj az, ha nagy lesz rá.
Na, én erre nem is gondoltam! Húú tényleg, vennem kell ruhát neki karácsonyra! Ráadásul Õ már 10 hónapos lesz. A kérdésedre válaszolva, megmondom õszintén, hogy nekünk 4 hónap alatt 1 számot nõtt a lába. :p Köszi, hogy eszembe juttattad!
A lányomnak fél év alatt nõtt egy számot a lába.Tehát 18asról 19esre.Sztem várd meg a decembert és akkor majd meglátod.
Mielõtt megszületett a babám vettem neki egy organza gyönyörû masnis ruhácskát, s 2 hetesen abban fényképezgettem, olyan volt benne mint egy kis tündér, mindenki csak ámult rajta milyen szép, mint egy tavasztündér! Tescos topánkák szerintem jól vannak számozva, vagyis 0-3 3-6 6-9 stb. hónap szerint, mi azokat vesszük, és nagyon jó árban vannak, akciósan 500 ft, és nagyon szép kis topánkák vannak, most hogy 7 hónapos már áll és ezerrel bébikompozik csak úgy szalad, abban sétál hogy ne fázzon fel a kövön!
Szerintem érdemes magaddal vinni ha megoldható és picivel nagyobb cipõt venni mint most a lába, mert ha nagy az nem baj, de ha kinövi az gáz. A tescos gyerek cuccokat mi is nagyon szeretjük, és eddig tökéletesen bevált a "számozásuk" pedig az én fiam nagyobb mint a kora alapján lenni kellene. Az öltöztetésrõl meg annyi, hogy az én fiam is tavaly mikulásos rugiban volt, pedig 1, 5 hónapos volt. Én adok az ilyenre, hogy a fiam igényes legyen legalább 1 évben egyszer, amikor az egész család "kinyalja" magát.
Minek kellene cipõ egy 4 hónapos babának?És a ruha is felesleges.Ekkora baba még nem ül, nem jár, csak fekszik az ágyában.Felültetni, meg jártatni pedig nagyon káros a baba gerincének.
A kérdező hozzászólása: Miért ne lehetne egy kislány csini az ünnepen? Mindenki csinosban lesz a családi összejövetelen, akkor õ miért ne? Csak azért, mert kisbaba? És ki mondta, hogy jártatni akarom? Ha nem a kérdésre válaszolsz, akkor kímélj meg a válaszodtól, légyszíves. Másodiknak köszönöm a válaszát, õ legalább értette, hogy mire gondolok.

Mitől függ a tejci zsírossága (mennyire laktató a babónak)?

Legjobb válasz: Vizsgálatok bizonyítják, hogy még az alultáplált nõk is megfelelõ minõségû és mennyiségû tejet képesek termelni a babájuknak. Attól tehát nem kell artanod, hogy az anyatejed babád éhezni fog. A mellbõl elõször a hígabb elsõ tej jön, ez fõleg a szomjat oltja. A babát egészen addig a mellen kell hagyni, hogy a végén jövõ, zsírdúsabb, táplálóbb hátsó tejet is kiszopja, mert ettõl fog hízni. Ha nem szopja ki, akkor fejd ki és add oda neki pótlásként.

Vizsgálatok bizonyítják, hogy még az alultáplált nõk is megfelelõ minõségû és mennyiségû tejet képesek termelni a babájuknak. Attól tehát nem kell artanod, hogy az anyatejed babád éhezni fog. A mellbõl elõször a hígabb elsõ tej jön, ez fõleg a szomjat oltja. A babát egészen addig a mellen kell hagyni, hogy a végén jövõ, zsírdúsabb, táplálóbb hátsó tejet is kiszopja, mert ettõl fog hízni. Ha nem szopja ki, akkor fejd ki és add oda neki pótlásként.
Bocsi az offért, de az utolsó kettõnek szeretném írni, hogy ez az egy cici - két cici mizéria tök badarság (lehet lepontozni). A kezdetektõl két cicibõl szoptattam, mert olyan volt a mellem, mint a beton, hiába fejtem. 6 órát nem bírtam volna ki vele (mert ugye csak 6 óránként került volna rá a sor). Arról nem is beszélve, hogy a babám nagy étvágyú volt. Aztán ez késõbb is így maradt, most 4 hós, két mellbõl szoptatom, már nem fejem, beállította magának a mennyiséget. És hozzájut a zsíros tejhez, mert havi 900 grammot hízik... Szóval nem törvényszerû amit írtok. Mindenkinek más válik be. A tej zsírosságát igazából a genetika befolyásoljak, de nem zárnám ki a táplálkozást sem. Sógornõm alig evett, és az orvos szerint ezért nem volt elég kalóriadús a teje. De ez csak egy vélemény.
Én még annyit fûznék hozzá, hogy 1 mellbõl kell egy alkalommal szoptatni, mert ha váltogatod, akkor nem jut hozzá a zsíros tejhez. Pedig sok helyen olvasni, hogy 2 mellbõl kell. Persze ha egybõl jól lakik.
Én is 2 cicibõl szoptatok ugyan azért, mint az elõttem hozzászóló..mert ha nem így tennék leszakadnának a melleim:(6 hetesen eddig 1800 g-ot hízott összesen, ami nagyon jó. Különben én is úgy tudom, hogy egy cicbõl "kell", szülés után a kórházba ezt mondták nekünk.
Genetika :) Ez egy adottság, az étkezés nem befolyásolja.
Így van. Ha egy mellbõl jóllakik, csak akkor kínáld oda a másik melledet. És a legközelebbi szoptatásnál ezzel a másik mellel kezdd a kínálást.
De jó! Nekem meg a védõnõ erõszakoskodik, hogy kettõbõl... nekem meg úgy vált be, hogy egyszerre egy és ha azzal teljesen végzett és még éhes, akkor adom a másikat is, amíg kér! A tej zsírossága igazából nem tudom, hogy mitõl függ, vagy ha genetikai, lehet-e rajta változtatni. Mindenesetre az biztos, hogy elõszõr sokkal "vizesebb" tej jön a mellbõl, és utána jön a zsírosabb rész. Ezt onnan tudom, mivel ugye mindig a végét fejtem ki, amíg nem szopizta ki az összes tejet egy evésnél, aztán egyszer úgy alakult, hogy csak fejni tudtam, mivel a baba nem volt velem és akkor láttam, hogy elõször valóban szinte áttetszõ tej folyik, s csak késõbb jön a zsírosabb rész.
A kérdező hozzászólása: bab=baba
és mennyi idõs ez a bab (baba)? :) )
A kérdező hozzászólása: Ez a "bab"óca 13, 5 hónapos.
Akkor ez inkább már csak komfortszopi.. :) De ha van még tejed, és a baba is igényli, add neki még... Én irigykedem, nekem csak 3 hónapig sikerült szoptatni.. :(
Nem irtad mennyi idos a babad...amennyiben elmult 6 honapos ennyi eleg kellene hogy legyen.Probaltam megkeresni az oldalt(sehol sem talalom most), ahol olvastam, hogy 6-12 ho kozott 5-8 dl anyatej megfelelo vedelmet nyujt. Kiegesziteskent meg nem tudom mit lehetne adni, mert meg nem vagyunk 6 honaposak es fiam meg boven szopizik :-) ...
upsz, lassan valaszoltam.akkor mind1.
Egy éves kor után már túl sok jelentõsége nincs, a megszokás, az összetartozás, a megnyugvás érdekében szeretik a babák.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt gondolom én is, hogy már nem kap tõlem védelmet az immunrendszere. Akkor adok neki valamilyen erõsítõt. Köszönöm szépen a válaszokat!
Én az elsõ vagyok. Mindkét gyerekemet csak 3 hónapig tudtam szoptatni. Egyik most 11 éves, a másik 1 éves. Soha nem volt beteg egyik sem, pár hapcizástól eltekintve. Szóval nem hinnék abban, hogy az egy éven túli szoptatás immunológiailag erõsíti a babát. Viszont mindenképp jó a gyereknek lelkileg, ebben egyetértek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!