Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a a babának, (2575 db)

Fél évesen mennyit sírnak a babák?

Legjobb válasz: Szerintem erre senki nem tud konkrét választ adni. Azért kérdezed, mert ennyi idõs a babád? Akkor tudod mennyit sír, nem? Fél éves baba még egyértelmûen sírással jelez, ha éhes, ha szomjas, ha nem tiszta a pelus, vagy ha nagyon fáradt, de nem tud aludni. Sírhat, mert jön a foga, vagy mert nagyon melege van, de a frontokat is megérzik, azért is lehetnek nyûgösek. De vannak sírósabb és kevésbé sírós babák, ez nagyon változó lehet. Van olyan baba, aki fél évesen még mindig sír, ha nincs ölben, más fél éves baba viszont akár negyed órákat is eljátszik egy-egy tárggyal a kezében. Szóval ha fél éves babád van, akkor biztosan tudod rá a választ is.

Szerintem erre senki nem tud konkrét választ adni. Azért kérdezed, mert ennyi idõs a babád? Akkor tudod mennyit sír, nem? Fél éves baba még egyértelmûen sírással jelez, ha éhes, ha szomjas, ha nem tiszta a pelus, vagy ha nagyon fáradt, de nem tud aludni. Sírhat, mert jön a foga, vagy mert nagyon melege van, de a frontokat is megérzik, azért is lehetnek nyûgösek. De vannak sírósabb és kevésbé sírós babák, ez nagyon változó lehet. Van olyan baba, aki fél évesen még mindig sír, ha nincs ölben, más fél éves baba viszont akár negyed órákat is eljátszik egy-egy tárggyal a kezében. Szóval ha fél éves babád van, akkor biztosan tudod rá a választ is.
Ez meg milyen kéréds? A babák azért sírnak, meert nem tudják elmondani hogy mi a bajuk éppen. Nincs konkrét válasz erre.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Igen, ennyi idõs a babám, de érdekel, hogy mi a "normális", más babák mennyit sírnak. Egy babám van, így nem tudom, h ez sok vagy kevés. Más azt mondja nem sírós, a szüleim meg, h sírós. Ez zavar csak.
A kérdező hozzászólása: Ja és ilyen korban, meddig tudnak egyedül ellenni??
Ez meg megintcsak változó. A te babád mennyit tud? Na pont annyit. Ha te úgy érzed, hogy össze tudod hangolni az életritmusotokat, tudsz mellette mindent csinálni, akkor nem sírós, nem nyûgös baba. Ha mér vécére sem tudsz mellõle kimenni, és már a hajad égnek áll, mert annyit van kézben, hogy úgy érzed, lassan hozzád is van nõve, akkor meg sírós, nyûgös. Ezt neked kell érezni.

Egyszeri kokainfogyasztás mennyire árthat a babának szoptatás alatt? Mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből, hogy ismét lehessen szoptatni?

Legjobb válasz: Egyszeri kokain fogyasztás is igen csak veszélyes a babádra nézve. Azt nem tudom megmondani neked, hogy mikor ürül ki, de gondolom én az nem pár napos dolog, úgyhogy a helyedben nem szoptatnám a babát. Szerintem hagyj fel a drogozással, ha szoptatsz ha nem, ne tedd tönkre a gyereked életét!!

Egyszeri kokain fogyasztás is igen csak veszélyes a babádra nézve. Azt nem tudom megmondani neked, hogy mikor ürül ki, de gondolom én az nem pár napos dolog, úgyhogy a helyedben nem szoptatnám a babát. Szerintem hagyj fel a drogozással, ha szoptatsz ha nem, ne tedd tönkre a gyereked életét!!
"A kokain a szervezetbõl az egyik leggyorsabban kiürülõ drogfajta" De szerintem vagy ne kokózz, vagy akkor ne szoptass pár napig. Meg ne tegyél fel iylen kérdést iit, mert normális válasz úgyse fogsz kapni. Itt senki nem iszik, nem dohányzik és nem szív :-)))
Azonnal felejtsd el, hogy gyerek mellett drogokhoz nyúlsz!!! Nem is értelek! Nézz utána, milyen tüneteket okozhat a babának, ha átkerül a szervezetébe!!! Nem pár órás idõszakról van szó! Hol van a felelõsségtudata egy anyának, aki képes ilyet csinálni!? Mit csinálsz, ha pont akkor történik valami a babáddal, amikor te épp "repülsz", de rád nem számíthat, mert képtelen vagy odafigyelni rá... Vedd komolyan, hogy a legfontosabb feladatod, hogy felneveld a gyereked. Kiváncsi lennék, hogyan adsz majd tanácsot neki, ha eljön az ideje, miközben te felnõtt létedre képes vagy kockáztatni az egészséged!
Kokain? Beszarok. Én meg még egy fejfájás csillapítót se mertem bevenni, sõt még egy korty kávét se ittam terhesség alatt sem és szoptatás alatt sem. Vagy én vagyok túl merev?
OMG
12.21-esnek. Nem, nem te vagy túl merev...! Én is épp most kérdeztem meg, hogy milyen fejfájás csillapítót szedhetek be, mert 2 napja szétszakad a fejem, és már nem bírom tovább.... Mi "csak" azok az anyák vagyunk, akik nem akarnak ártani a babájuknak..! A kokain meg még terhesség elõtt x idõvel fogyasztva is káros lehet a majdnai babára...Nem hogy annak, aki szoptat...! Üdv., egy 3 hónapos baba anyuja
Én iszom napi 2 tejeskávét (szemes kávébó), szoktam bevenni fejfájáscsillapítót (ha nem veszek be, nem tudok, sem enni, semm inni) 8 hónapja szoptatok, éjjel is.

Miből mennyit vegyek a babának? Téli baba lesz.

Legjobb válasz: http://babafalva.hu/letoltheto-babakelengye-lista/ Itt találsz egy szerintem nagyon jó listát, nem tûnik túl soknak amiket itt írnak, de tényleg elegendõ "csak" ennyi kellék a babának. Valójában majd ha már meglesz akkor tudjátok pontosan, mibõl mennyire és milyenre van szükségetek. Kár elõre begyûjteni mindent és a felét nem is adod rá. Nekünk novemberi a babánk, tehát majd nem téli. :D

http://babafalva.hu/letoltheto-babakelengye-lista/ Itt találsz egy szerintem nagyon jó listát, nem tûnik túl soknak amiket itt írnak, de tényleg elegendõ "csak" ennyi kellék a babának. Valójában majd ha már meglesz akkor tudjátok pontosan, mibõl mennyire és milyenre van szükségetek. Kár elõre begyûjteni mindent és a felét nem is adod rá. Nekünk novemberi a babánk, tehát majd nem téli. :D

Adsz babatejet/ tehéntejet hajnalban 1 évesnél idősebb babádnak? Mikor és mennyit vacsizik a babád?

Legjobb válasz: babatejet soha nem adtam neki,tehéntejet pedig már 6 hónaposan kapott,többnyire uzsonnára.

babatejet soha nem adtam neki, tehéntejet pedig már 6 hónaposan kapott, többnyire uzsonnára.
két éves és még mindig babatejet kap, ha reggel felébred, meg este lefekvéskor. kb. 250 milit
egy éves koráig hajnal ötkor megetettem, mert máshogy nem jött ki az öt étkezés.11, 5 hónapos koráig anyatejet, két hétig tápszert kapott.Aztán a tápszerrel beállt jobban az öt étkezés, így nem kellett félálomban megetetnem.Azóta 1, 5 éves, babatejet kap naponta háromszor.Reggel ébredés után 7-8 között, délben alvás elõtt, este alvás elõtt.Összesen fél litert iszik meg(2-1-2 deci)
bocs, lemaradt.Egy éves kora óta negyed hétkor vacsorázik fõtt kaját a miénkbõl, elõtte tejpépet vacsorázott

Engem kb.1 hónapos terhesen megröntgeneztek (most 11 hetes vagyok), még én sem tudtam, hogy babát várok. De szerencsétlenségemre térdkalácsficamom volt. Mennyire árthat a babának?

Legjobb válasz: Nekem volt egy munkatársam aki így járt. Nem lett baja a babának. Genetikushoz mennék a helyedben tanácsért. Ödv 36 hetes kismama

Nekem volt egy munkatársam aki így járt. Nem lett baja a babának. Genetikushoz mennék a helyedben tanácsért. Ödv 36 hetes kismama
szia, nem tudom, midet röntgenezték.Nekem 8 hetesen a torkomat, de szóltam is, és nagyon féltem.Azt mondta a röntgenes, és nagyon kedves volt, hogy õk mindannyian röntgen sugárba hordták ki a gyereküket, nem lesz baj.Mindenhol máshol érnek bennünket sugarak.Igaz, jól körbebugyoláltak, mert kértem.Említsd meg a nõdokidnak, szerintem nem lesz gond

Átlagosan mennyit híznak a babák egy hónap alatt fél éves kor után?

Legjobb válasz: Nem tudom, mennyi az átlag, én fiam 400 körül szokott. (Én keveslem.)

Nem tudom, mennyi az átlag, én fiam 400 körül szokott. (Én keveslem.)
500 gr az átlagos, de ennél a legtöbb baba inkább kevesebbet szokott, fõleg ha az elsõ hónapokban gyorsabban hízott.

Mennyit költetek a babára egy hónapban?

Legjobb válasz: mennyi idõsre? Mert hat hónapig szopott, így csak pelenkát vettem 6000 Ft-ért meg popsitörlõt, az meg 2000 volt 4 csomag. Utánna úgy kb 20-30 ezret, kajára. Aztán minden évben kétszr úgy kb 20-30 ezret ruhára egyebekre.

mennyi idõsre? Mert hat hónapig szopott, így csak pelenkát vettem 6000 Ft-ért meg popsitörlõt, az meg 2000 volt 4 csomag. Utánna úgy kb 20-30 ezret, kajára. Aztán minden évben kétszr úgy kb 20-30 ezret ruhára egyebekre.
másfél csomag pelenka fogy, kb. 7000 ft, ruhát kampányszerûen veszek neki, ált. többet egyzserre, de mondjuk hónapra lebontva, 2000 ft (turkálóból veszek jó minõságût olcsón), és kapni szoktunk használtat, ill. játék, mondjuk egy db egy hónapban, 1500. plusz fürdetõkenõcs, satöbbi, egy hónapban, mondjuk 1500-2000 ft (patikai mindenbõl, receptre). egy hónapja tápszert is kap a babám, hát ze nem tudom mennyi lehet egy hónapban....kb. másfél doboz fogy talán. Humana HA. nem tom, legyen 3000. ezt még nem néztem meg. asszem ennyi. tehát 14000. de most akkor nem számoltam azt hogy nagyon sok gyümit eszik, ami nem olcsó, meg néha kap rágcsát, de az nem tétel annyira, egy-egy fagyi. 19 hós a kislányom.
10 hónapos pelenka két csomag 4-es libero dm-ben veszem 25 százalékos kuponnal ez 6700 popsitörlõ két csomag 800 körül popsikrém gyógyszertári 600 körül fürdetõ két havonta 1000 napi joghurt 4300 tejpép 3000 én fõzök neki ez nem tudom mennyi lehet olyan 5 ezer körülire tippelek.ez olyan 20-23 ezer havonta. ruhát szoktam turkálni, meg kapunk is, de most vettem neki a tescoban 5 bodyt meg télire pizsamának 3 rugit 5 ezerért mert akciós volt.
5 és fél hónapos kislányomra: Szopik is még, tápszer: most 2 hét alatt fogy el egy doboz milupa ha 4500, -, elõtte 10000, - Tejpép: milupa 4000, - Pelenka: 2 nagy csomag pampers, akcióban veszem 7000, - Popsitörlõ: 4-es pampers 1700, - Popsikrém, fürdetõ: (sudokrém, gyógyszertári fürdetõ) 2 havonta kell venni 5000, - Sampon: babé születése óta megvan, pedig sûrûn mosom a haját (kaptuk) Mivel õ már eszik pépeset, de többnyire én csinálom az ennivalóját, de ha még is veszünk 1000, - Gyümölcs: 5000, - Zöldségünk van a kertben, így azt nem kell venni! Ruhát eddig nem nagyon kellett vennünk, kaptunk, de ha elcsábulnék 5000, - Tehát durván 30000, -! Nem kevés, bár ha azt vesszük, hogy ennyiért cipõt is lehet venni, nem is olyan sok!
pelus havi kb. 6000.- ennivaló -már azt eszi, amit mi, + sok gyümölcs, kb. havi 5000.- popsitörlõ: 1000-1500.- tápszer: 3400.- ruha: változó, sokszor turisat veszek vagy teszveszrõl, ha megtetszik valami, de a legtöbbet kapja ünnepekre vagy csak úgy a nagymamiktól, rokonoktól programok, állatkert egy évre: 8000.-/bérlet, egyéb programok, heti kb. 1-2000.- fürdetõkrémet még mindig patikait használunk, abból 3 tubus popsikrém és 3 tubus fürdetõ 1200 Ft körül van, de lehet, hogy kevesebb és ez 2 hónapra elég, de lehet, még többre is, annyira nem figyelem. vizet iszik általában, néha gyümölcslevet
pelus: kb. 4-5000 ft (2cs) popsitörlõ: 1500 ft (2cs) fürdetõ, popsikrém, testápoló: kb. 1000 ft (gyógyszertári) ruha: 2-3000 ft/hó, turiból, de pl a nyári ruhatárát beszereztem bababörzén 8 ezerbõl nekem kell melltartóbetét: 1000 ft/hó még csak anyatejes, így ennivaló nem kell, de 1 hónap múlva szerintem jelentõs összeg fog elmenni gyümölcsre is, panelban lakunk, itt nem terem semmi:( játékok, most szúnyogriasztó, idõnként gyógyszerek, apróságok: 3-5000 ft/hó nem kicsi, de nem is égbekiáltó összeg szerintem, és ha muszáj lenne, meg lehetne oldani olcsóbban is, pl olcsóbb pelus, törlõ.
Pelenka havi 3 csomag 15.000 popsitörlõ havi 4 csomag 1600 popsikrém fürdetõ testápoló 1800 én fõzök neki havi 10 bébikaját veszek ami pl. Sütõtök eper málna aminek nincs szezonja hofy változatos legyen 2000 ft kecskemét az olcsó havi 5 doboz tápszer 12.000 + 1-2 doboz tejpép napi joghurt 3000 + mindig kap valami ruhát 5.000 havi 30.000 ft. Most 16 hónapos, tejet kap tápszer helyett, egy hete, így megspóroltunk havi 10.000 ft- ot! A pelenka ami drága, mert rengeteget iszik sokat pisil, és napi 2 de van hogy 3 kaka is van!
Nem számolom így össze, mert minden életkorban van valami, amibõl kevesebb ill. több fogy, vagy egyik dolog már nem kell, de jön helyette más. 20-30000 Ft a születésétõl kezdve mindig összejött. Bár tápszeres volt, az elsõ pár hónapban hiába szopott, akkor meg tejserkentõre dobáltam ki a rengeteg pénzt, + a tápszerre, mert sosem volt elég a tej! :( Már nem igazán "baba kategóriás", 20 hónapos, de mindig elértük/meghaladtuk a 20 ezres határt.
nekem 2, 5 hónapos és 20000 ft összesen(tápszer, pelus, ruha stb...)

Mennyit nő a babák lába egy hónapban?

Négy hónapos a kislányom, most 9,5 centi a talphossza. van karácsonyra két tündéri kis ruhácskája, ahhoz vennék neki "ünnepl? cip?t". De mekkorát? Köszi a válaszokat

Legjobb válasz: Nem értem az elsõ válaszolót. Tök jó beöltöztetni a babát egy ünnepre, még akkor is,ha csak fekszik. Tavaly karácsonykor két hetes volt a babám, virított rajta a télapós rugi :) 3 hónaposan esküvõre ment, csini szoknyában, és igen! kiscipõ is volt rajta! Nincs ebben semmi rossz, azért mert pici, nem kell állandóan rugiban lenni. Hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem karácsonyra kb 2 centivel nagyobb cipõt vegyél, nem baj az, ha nagy lesz rá.

Nem értem az elsõ válaszolót. Tök jó beöltöztetni a babát egy ünnepre, még akkor is, ha csak fekszik. Tavaly karácsonykor két hetes volt a babám, virított rajta a télapós rugi :) 3 hónaposan esküvõre ment, csini szoknyában, és igen! kiscipõ is volt rajta! Nincs ebben semmi rossz, azért mert pici, nem kell állandóan rugiban lenni. Hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem karácsonyra kb 2 centivel nagyobb cipõt vegyél, nem baj az, ha nagy lesz rá.
Na, én erre nem is gondoltam! Húú tényleg, vennem kell ruhát neki karácsonyra! Ráadásul Õ már 10 hónapos lesz. A kérdésedre válaszolva, megmondom õszintén, hogy nekünk 4 hónap alatt 1 számot nõtt a lába. :p Köszi, hogy eszembe juttattad!
A lányomnak fél év alatt nõtt egy számot a lába.Tehát 18asról 19esre.Sztem várd meg a decembert és akkor majd meglátod.
Mielõtt megszületett a babám vettem neki egy organza gyönyörû masnis ruhácskát, s 2 hetesen abban fényképezgettem, olyan volt benne mint egy kis tündér, mindenki csak ámult rajta milyen szép, mint egy tavasztündér! Tescos topánkák szerintem jól vannak számozva, vagyis 0-3 3-6 6-9 stb. hónap szerint, mi azokat vesszük, és nagyon jó árban vannak, akciósan 500 ft, és nagyon szép kis topánkák vannak, most hogy 7 hónapos már áll és ezerrel bébikompozik csak úgy szalad, abban sétál hogy ne fázzon fel a kövön!
Szerintem érdemes magaddal vinni ha megoldható és picivel nagyobb cipõt venni mint most a lába, mert ha nagy az nem baj, de ha kinövi az gáz. A tescos gyerek cuccokat mi is nagyon szeretjük, és eddig tökéletesen bevált a "számozásuk" pedig az én fiam nagyobb mint a kora alapján lenni kellene. Az öltöztetésrõl meg annyi, hogy az én fiam is tavaly mikulásos rugiban volt, pedig 1, 5 hónapos volt. Én adok az ilyenre, hogy a fiam igényes legyen legalább 1 évben egyszer, amikor az egész család "kinyalja" magát.
Minek kellene cipõ egy 4 hónapos babának?És a ruha is felesleges.Ekkora baba még nem ül, nem jár, csak fekszik az ágyában.Felültetni, meg jártatni pedig nagyon káros a baba gerincének.
A kérdező hozzászólása: Miért ne lehetne egy kislány csini az ünnepen? Mindenki csinosban lesz a családi összejövetelen, akkor õ miért ne? Csak azért, mert kisbaba? És ki mondta, hogy jártatni akarom? Ha nem a kérdésre válaszolsz, akkor kímélj meg a válaszodtól, légyszíves. Másodiknak köszönöm a válaszát, õ legalább értette, hogy mire gondolok.

Mennyit vagytok a babáitok nélkül? Kinek mennyi idős a pici? Mikor hagytátok elsőnek nagyszülőkre és mennyi időre?

Legjobb válasz: Nekünk sokat vigyáz rá valamelyik mama,ha megyünk egy héten egyszer -kétszer vásárolni,sosem visszük magunkkal.Sajnos hamarosan kórházba kell mennem egy mütét miatt,igy nagyon sokat lesz anyukámnál a kislányom:-(((4 hónapos.

Nekünk sokat vigyáz rá valamelyik mama, ha megyünk egy héten egyszer -kétszer vásárolni, sosem visszük magunkkal.Sajnos hamarosan kórházba kell mennem egy mütét miatt, igy nagyon sokat lesz anyukámnál a kislányom:-(((4 hónapos.
3 hónaposan hagytuk elõször nagyszülõkre néhány órára, fõleg az influenza-járvány idején nem vittük magunkkal vásárolni sem. Amúgy nem nagyon szoktam lepasszolni, tényleg csak nagyon ritkán, aludni még nem aludt máshol csak itthon, nélkülem sem töltött még max fél napot. Most 23 hónapos a kislányom.
7 hós, még nem hagytuk rájuk, illetve még a legelején, amikor a császáros sebem megmutattam a dokinak, kb. 1 hónapos lehetett, kicsit gyulladt volt, a párom dolgozott, apukám elvitt a dokihoz, anyukám maradt a picivel fél órára. Egyébként, ha megyek a mûkörmöshöz 3-4 hetente, akkor a párom van addig a picivel. 1-szer voltam még fodrásznál a születése óta. Ennyi szerintem.
11, 5 hónapos a kisfiam! Ha vmiért nem tudom magammal vinni (ami nagyon nagyon ritka), akkor próbáljuk úgy megoldani a férjemmel, hogy õ legyen vele, de sajnos õ nagyon sokat dolgozik, hajnaltól késõ du-ig.Ha nem ér haza, akkor a nagymama. eddig kb 6-7 alkalommal volt nála, kb 1-másfél órára! még nem aludt nélkülünk sehol és nem is tervezzük, hogy máshol aludjon. de mindenki más, vannak sokkal lazább szülõk, mint mi. Mi azon az elven vagyunk, hogy magunknak akartuk a babát és ezért nem "tukmáljuk" rá senkire!
Hollandiában is tök normális, hogy bevágják a gyereket 3 hónapos korban a böcsibe. Szerintem is kell szocializálnia a gyereknek, s nem vagyok ellene a bölcsinek sem. De szerintem a 3 hónap kicsit korai. Látom a gyerekekkel mit tesz a korai elszakadás. Eklatáns példa erre egy ismerõs baba, aki negyed annyit nem tud, mint a kisfiam. De ezen túl még rettenetesen passzív is. Én a 14 hónapos gyerekemmel még mindig otthon vagyok. Bár szeretnék menni dolgozni és hívnak is vissza. De kifejezetten örülök neki, hogy ennyi ideig együtt voltunk. Persze lassan muszáj lesz neki "bandáznia", s leszakadni anyáról.
3 hónaposan egész napra. szakmai konferencia miatt. mindkét gyerekemet akartam és dolgozom mellettük éjszaka, sokszor nappal is itthonról. mamával vannak ilyenkor délutánonként nálunk. amolyan se velem, se nélkülem. szerintem a gyerekvállalási szándék, nem feltétlenül áll összefüggésben azzal, hogy kinek kell visszamennie dolgozni. vezetõ állásokban max 1 év, de inkább 6 hónap az elfogadott távolléti idõ. meglepõ mennyire nem tudják még a nõk és anyukák sem elfogadni, sõt szó nélkül hagyni, ha valaki ezt választja. (horribile dictu számos anyuka azért megy vissza elõbb mert nem jön ki anyagilag.) ugyanolyan remek asszonyok és anyukák azok is , akik gyereküket 8 hósan - 1 évesen bölcsödébe adják és visszamennek dolgozni.
Igen, én is egyetértek az utolsóval. Születése óta dolgozom én is, elõször itthonról, majd 1 hónapos kora óte elõbb heti egy napot, majd heti 2 napot bejárok dolgozni. Vezetõ állásokban nem lehet három évre elmenni szabadságra, ettõl még nem hiszem, hogy rossza anya vagyok, és azt sem gondolom, hogy a valaki vezetõ állásban dolgozik npként, akkor le kéne mondania a gyerekrõl. 2 hetes volt, mikor elmentem egy tárgyalásra, de az én babám elsõ naptól kezdve 4óránként eszik. Nagyon jól elvan, szereti a társaságot, kiegyensúlyozot boldog baba, és én is nagyon boldog vagyok. Mikor nem dolgozom, akkor minden percet együtt töltünk, és nagyon jól mûködik a dolog! Amúgy meg én mindenhová viszem magammal, csak a munkába nem.
Kislányom most 1 éves, kb 9 hónapos korától vigyáz rá néha anyukám hetente egyszer reggel 10-tõl 4-5-ig, amíg én bevásárolok, rendbe szedem a lakást. Semmi gond nem volt, nagyon szeret náluk lenni. Anyukám finomakat fõz neki és nagyokat játszanak. Éjszakára még nem hagytam ott, de havonta egyszer otthagynám, hogy apával elmenjünk egy moziba vagy vacsizni. Apa még nem engedi:) ))
Nekem család messze lakik, ezért csak apuka tud besegíteni, vigyáz rá néha, idáig max 1 óra volt. 1 éves a kislányom. Ha lenne nagyszülõ közel, más lenne a helyzet, de akkor sem bírnám még sokáig nélküle. Pedig mindkettõnknek jót tenne egy picit. :o)
négy hónaposan hagytam elõször Tesómra.Elmentünk a férjemmel moziba, öt órát voltunk távol.Nagyon hiányzott, óránként kértem helyzetjelentést.Szerencsére három órát aludt az ötbõl.Most egy éves lesz, ritkán hagyom másra, fõleg úgy hagyom ott Anyukámnál, hogy alszik, én meg elszaladok addig a dolgomat intézni.
Most vagyunk 14 hónaposak. Elõször apával hagytam 1-1 órára néhány hónapos korában. Amíg ciciztünk 1-2-3 órát lazán lehetett a nagyikra is hagyni 6 hónapos kortól. Olyankor mindig játszottak, vagy mentek valahova sétálni, stb. Most hogy már rendesen eszik, több idõre is lehet. Õk is meg tudják etetni. Ha napközben alvás csúszik a programba, azt csak apával lehet kivitelezni. Éjszakai alvás..., húúúúú egyszer majd talán azt is. Nem miattam. Miatta. Nagyon anyás elalvó.
20:36 vagyok. 11:47 és 12:42 örülök, hogy írtátok, amit írtatok. Engem is nagyon várnak vissza a céghez. Nehéz a döntés (nem csak a gyerek miatt, teljesen más ettõl független tényezõk miatt is). A rész-munka-kezdést hogy oldottátok meg az elején? A cég dobta fel, vagy ti? Nagyon érdekelne! Esetleg pirviben is! Elõre is köszönöm!!!
"...nem is fejlõdtem vissza agyilag...." Merem mondani az összes, 3 évig nem dolgozó Anyuka nevében, hogy köszönjük szépen eme kijelentést!!!!!
Persze, ez igaz, meg kell vérni, míg a gyerek kellõen érett nem lesz a bölcsire, s ez szerintem sem a 3 hónapos kor, de nem is a 3 év.
Kedves utolsó, ne vedd magadra, mert nem azt írtam, hogy a 3 évig nem dolgozó anyukák visszafejlõdnek, hanem azt, hogy én nem fejlõdtem vissza. A két dolognak semmi köze egymáshoz. Akinek nem inge...
A kérdező hozzászólása: Írországban 6 hónapot lehetnek otthon az anyukák a picivel és ezt csak most emelték fel. Eddig 3 hónap volt!!! A babák "mehetnek" bölcsödébe, ami még rosszabb is lehet, mint a nagyszülõknél. Én is úgy gondolom, hogy el kell tudni szakadni a piciktõl! Lehet, hogy az elsõ alkalom nehéz, de meg kell magad "erõszakolni"!
kadettka...
Egyetértek a kérdezõvel!! Az ember személyiség-fejlõdésének nagyon fontos része, hogy emberek között legyen, ne csak az anyjával! Azonkívül, szerintem a babáknak kifejezetten jót tesz, ha más gyerekek között vannak, pl. a bölcsiben. Persze nem két hónapos kortól, de amint kinyílik az értelmük, már jó hatással van rájuk a társaság. És akármilyen szörnyen hangzik, a gyerekbetekségeket gyerekkorban kell elkapni, többek között erre jó a bölcsi, ovi. Egy himlõn egy gyerek átesik három nap alatt, felnõttkorban pedig két hét, és ki tudja milyen szövõdmények. Szóval nem biztos, hogy annyira szörnyû, ha a gyerek bölcsibe, oviba jár. És tényleg csak magyarországon jár 3 év szabi a gyerek mellé!
A gyerek a legfontosabb. Azért vállaltuk mi is, annál jobb és szebb nincs is mikor látod, hogy fejlõdik, megteszi az elsõ lépéseket. Nem értem azokat az anyukákat, akik inkább a munkát tartják fontosnak. Mi is hagytuk párszor a mamira, de jobban szeretem, ha velem van.
picit nagyobbak voltak, de nem sokkal, talán 3-4 héttel, de szerintem ez a lényegen nem változtat semmit. Ha pár hónappal lennének nagyobbak szerintem akkor sem kéne, de ez mindenkinek a szíve joga eldönteni, én nem úgy gondolkodom, ahogy az az anyuka. Amúgy semmi bajom vele, de szerintem a gyerekvállalással még várhattak volna...
Elõször akkor adtam le a lányaimat, amikor már kiszámítható idõ volt két szoptatás között, tehát jól elvoltak 3-4 órát. Ez olyan 3 hónap környékén alakult ki. A hozzátáplálás megkezdésével már többet voltak mamázni, de csak napközben. Ha van lehetõséged lepasszolni így a kicsit, mindenféleképp használd ki. Sokszor elég 1-2 óra is gyerekmentes övezetben, hogy feltöltõdjön az ember. A mamikat meg nem kell félteni, felneveltek minket is, és túléltük. :DD
két hetesen, fél órára etetés után, elmentünk bevásárolni. éjszakára elõször 7 hónaposan hagytam anyura, semmi gond nem volt. nagyjából minden hétvégén pár órát a nagyik vigyáznak rá 2-3 hós korától. enélkül én már meg is bolondultam volna :) )))
mióta megszületett még nem aludt nélkülünk. és még senki sem vigyázott rá a családból egy percet sem. másfél éves amúgy
13 hónapos, kb 8-9 hónaposan hagytam apukámra még leugrottam a boltba kb 15 perc. Nem szívesen hagyom senkire, max az apjára. Sosem vagyok nyugodt ha nincs velem. Viszont muszáj elmennem dolgozni (reggel 6-tól kb délután 1-fél 2 ig) így apukámmal lesz addig, nem tudom hogy fogom kibírni, mert ez rengeteg idõ még sosem hagytam "egyedül" ilyen sokáig. De majd belerázódok... Nekem rosszabb lesz mint Neki, mert õt nem viseli meg ha nem vagyok ott, nem anyás és nagyon szereti az apukámat.
21 hós, mindig velem van vagy a férjemmel. 4-5 alkalommal vigyázott rá anyukám max 2-3 óra hosszat. Elõször 10-11 hónapos volt, mikor vigyázott rá.
Nálunk pont ugyanúgy van, ahogy a 21:47-eséknél :)
Tukmálásról szó sincs a kérdésben szerintem. Meg egyáltalán. Nálunk a nagyik pld. állandóan "könyörögnek" azért , hogy egy órára hadd kaphassák meg. Hát megkapják :) Mi meg addig bevásárolunk. (2 hónapos).
Kb. 3-4 hónapos koráig lazán ráhagytam a nagyira vagy apára pár órára, sõt, egyszer-kétszer este is. Azóta nagyon anyás, az apjával is alig van el, 6 hós kora óta nem eszik, csak cicibõl, most sikerült kiváltanunk az elsõ szopit, szóval nagyon nehéz elszakadni tõle. 9 hós.
Persze nem úgy értettem a tukmálást! Nálam ez az kategória, amikor pl. egy nagyon tehetõs családban az anyuka azért viszi a nagyihoz a 4-5 hetes ikreit, mert õ dolgozni akar, megy az üzlet. És ez minden nap.Tudod az ilyet nem értem.1.ha annyira karriert akar, akkor minek neki még a gyerek. 2. ha pedig babát szeretett volna, akkor miért nem alapozta meg úgy a jövõt, h nyugodt szívvel merjen babázni, azoknak a gyerekeknek az anyjukra és nem a nagyszülõkre van szükségük.
Ja, jó, akkor ez már tényleg tukmálás... :) ) Hát úgy én se adnám oda senkinek.. márminthogy ilyen szinten "kihasználni" a nagyikat. :)
11 hós, soha senki nem vigyázott még rá helyettem. Kb. 2-3x hagytam apával is egyedül. Még egy darabig nem is tervezem!!
érdekes módon én is ismerek egy ilyen ikres anyukát, aki azért dolgozik, mert szeretné, hogy késõbb is legyen pénzbevételi forrása. Lehet, hogy õ most eljár dolgozgatni - nem minden nap! - viszont amikor más késõbb reggeltõl estig távol van, vagy több mûszakban jár, akkor õ sokkal többet tud együtt lenni a gyerekeivel, mert annyit dolgozik mint most, ...tehát amennyit akar!
Én is szeretném, h késõbb legyen pénzbevételi forrásunk, mégis most az a legfontosabb, hogy a gyermekem mellettem nõjjön fel, mert MI vállaltuk és nem a nagyszülõk. Nekünk sem megy úgy a szekér, mint korábban, de engem ez most egyeltalán nem érdekel, mert a GYERMEKEM milliószor többet ér mint a [email protected] PÉNZ! És akikrõl írtam, ott az anyuka nem a megélhetés miatt dolgozik, mert az más lenne! A pár hetes gyerekek nélkül elmegy nyaralni, meg koncentre és addig ismét a nagyi van a gyerekekkel. Ebbõl nekem az jön le, hogy õ nemcsupán pénzt akar keresni, hanem nem szereti a kötöttséget, szabadságra vágyik.
elment nyaralni több napra a picik nélkül? Négy-öt heteseket hagyott a nagyszülõkre?
Szerintem nagyon helyes ha a nagyszülökre vannak bízva. Hiszen azoktól csak szeretetett kapnak a kicsik. És a fiataloknak igenis kell a kikapcsolodás. Mert az a kismama aki csak ahhoz ragaszkodik hogy vele legyenek a kicsik elég nagy híbát követ kell.

Ma voltam hüvelyi USG-n és a doki hematómát vélt felfedezni a petezsák fölött. Ez mennyire veszélyes a babára nézve?

CRL 14,2 mm (gondolom ez az embrió mérete)

Legjobb válasz: A második terhességemnél nekem is volt vérömleny a 6. hét körül. Nekem 2x akkora volt mint a petezsák. Nem biztattak semmi jóval a dokim 1% esélyt adott a babának, mivel a haematóma a petezsák fölött volt és félõ volt hogy egy vérzés alkalmával elsodorhatja a babát is, ráadásul lombikbaba. 5 hétig feküdtem az egy éves tesó mellett és szerencsére felszívódott, utána már semmi gond nem volt a terhességgel. Többször is volt vérzésem ez idõ alatt. Én a helyedben biztosan nem mennék dolgozni,és pihenj sokat. Sok szerencsét!

A második terhességemnél nekem is volt vérömleny a 6. hét körül. Nekem 2x akkora volt mint a petezsák. Nem biztattak semmi jóval a dokim 1% esélyt adott a babának, mivel a haematóma a petezsák fölött volt és félõ volt hogy egy vérzés alkalmával elsodorhatja a babát is, ráadásul lombikbaba. 5 hétig feküdtem az egy éves tesó mellett és szerencsére felszívódott, utána már semmi gond nem volt a terhességgel. Többször is volt vérzésem ez idõ alatt. Én a helyedben biztosan nem mennék dolgozni, és pihenj sokat. Sok szerencsét!
Szia!Nekem is volt hematómám a 7 héten, feküdnöm kellett 2-3 hétig és nekem kiürült hála istennek, de nem szabad vele dolgozni! Én azóta itthon vagyok és már nem is megyek vissza dolgozni pedig hála istennek már semmi baj.Sok fekvés és szed a gyógyszereket amit írt az orvos én is ezeket szedtem.Kitartás, mielõbbi javulást neked! 16+0 heteske
A CRL a baba ülõmagasságát jelenti. Nekem 6. héten 12 mm-es CRL mellett 14 mm-es haematóma volt, az orvosom közölte, hogy a vetélés lehetõsége fennáll. Utána néztem a neten (bár ne tettem volna!), csupa rosszat olvastam, úgyhogy sokat sírtam. Utrogestant és Magnerothot szedtem a 12. hétig és a haematóma felszívódott. De szigorúan pihenni kell, dolgozni semmiképpen nem szabad. Igazság szerint 3 lehetõség van: 1. a haematóma kipukkan, és a kifolyó vér kisodorja a babát 2. a haematóma kipukkan, de a baba megmarad 3. a haematóma felszívódik, és a baba megmarad Ha nem történik egyik sem, akkor lehet mûtéti úton is eltávolítani (laparoszkópiával), de ezt nem nagyon szokták csinálni (szintén a vetélés veszélye miatt). Próbálj rengeteget pihenni. Ha görcsölsz, vérzel, azonnal orvos, és ne dolgozz. Szorítok neked. És pozitív hozzáállás: biztos nem lesz semmi baj. Boldog babavárást neked.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!