Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a Határ (128 db)

Kinek mennyi a határ, ha a párja a munka miatt keveset van vele? Mi az a végső határ mikor már szakítanátok?

Legjobb válasz: Addig nem lehet szerintem erre rendes választ adni amíg nincs benne az ember...Más mondani és más tapasztalni a tûréshatárt...így passzolom, nem tudom...

Addig nem lehet szerintem erre rendes választ adni amíg nincs benne az ember...Más mondani és más tapasztalni a tûréshatárt...így passzolom, nem tudom...
hétvégén látom 2 estére, mert sok a munkája, meghatározatlan a munkaideje nem 8-16ig van, hanem amíg nem végez. Heti 2re szükségem van, heti 1el beérem, ha tudom, hogy csak ideiglenes, de hosszútávon azzal sem.
Emiatt nem szakítanék. Nem bulizásokról és nõzésekrõl van szó.
Attól függ. Ha tényleg munka miatt akkor elég sokáig tûrném. Csak nem lehet miattam munkanélküli. Mi kb heti 3 napot töltünk együtt a párommal mert nem egy helyen lakunk. De ez csak átmenti amíg össze nem költözünk. Lehet, hogy a munka is csak átmeneti, gondolom ha talál jobbat akkor többet idõt tud majd a párjára fordítani. A lényeg az, hogy használja ki azt az idõt amit tényleg a másikkal tud tölteni.
ezt csak az tudja, aki évekig ilyenben benne van, sajnos sok kapcsolat nem éli túl, mert egymással sem foglalkoznak, elszoknak egymástól, a végén képesek két idegenként ezt tenni, sokkal többet kellene ez esetben egymásra figyelni,
Én párom sokat dolgozik, de túl élem. Õ neki elég rossz a munkaideje mert 8 ra jár dolgozni de bent van délután 5 ig, aztán ha több munka van akkor akár este 8 ig is bent kell maradnia. És sajnos hétvégén is dolgoznia kell néha, szerencsére csak 2 hetente, de nem nagyon szereti mert alig tud pihenni, és hozzám is ritkán tud jönni vagy én is csak szombat délután tudok menni és vasárnap este már jöhetek is haza. Ha pénteken van az utolsó munkanapja akkor péntek délután már át tudok menni, mire hazaér ez még kibírható, de hétköznap csak akkor látjuk egymást ha épp pihenõs mert a szombati munkanapot nem fizetik ki neki, de cserébe kap pihenõt hétköznap amit bármikor kivehet, de ki kell vennie az adott hónapba. Akkor ha én is ráérek eljön hozzám, de akkor többnyire ügyeket intéz vagy a házát csinálgatja. Én még nem költözök oda, mert még nem olyan régen vagyunk együtt, plusz nekem még nincs munkám. De ha lesz és lesz már 2-3 havi fizum akkor leköltözök hozzá. Meg amúgy sem tudnék ott lakni mert a szigetelés még nincs megcsinálva örökölt régi ház, sokat melózott vele mert a nagyszülei a 90 es évektõl elhanyagolták és rosszak a szigetelések, ablakokat sem cserélte ki még mindet, ajtókat már kicserélte de még mindig megy be a meleg télen meg a hideg és hiába fût ezerrel a felújított központi fûtésével fával, ami vízteres kandalló és a ház közepén van szinte, de még így is kevés. Nyáron meg megsülünk fõleg ha a redõnyök le vannak húzva mert a falak könnyen átmelegednek. A vakolatokat le kellett szednie mert már omladoztak arra a szigetelést nem tudták volna rárakni. Szóval még nem tudok odaköltözni de amint lesz rá lehetõség megyek. Szeretem õt és ha vele lakom akkor többet lehetünk együtt. De minden nap utazni csak azért hogy 1-2 óréig vele lehessek baromság, mert drága a benzin, busz sem olcsó. Biciklivel meg kicsit sok az a 20 km.
nahát errõl tudnék regélni, elég hosszan.. ha érdekel kérdezõ, írj privát üzenetet
Nekem szükségem lenne rá, hogy elfogadja, de micel nem teszi, így minden nap találkoznom kell vele, még ha csak 1, 5 órát us, és ha õ nem tud velem lenni 3 napig, már azt érzi, hogy elhanyagol.
guppi. vagy 10-15 db
10 neon pár , guppi(úgyis elszaporodik), 6 zebradánió, meg valami razbóraféle

Ha ma adtam be az Szja. bevallást, és van visszafizetendő adóm, mennyi a határidő a csekk befizetésére? ( nem kértem részletfizetést)

Legjobb válasz: Már úgy érted, hogy befizetésed van az apeh felé. Törvény úgy rendelkezik hogy a bevallás benyújtásával egyidejûleg kell megfizetni az adót is. Na most a bevallást már benyújtottad. Mondjuk nem tudom mennyire elnézõek, ha késõbb fizeted be, de ezért szokták késõbb beadni azok a bevallást akiknek fizetni kell, hogy minél késõbb kelljen befizetni. Szóval azt ajánlom fizesd be már holnap, ha nem akarsz egy jó kis bírságot.

Már úgy érted, hogy befizetésed van az apeh felé. Törvény úgy rendelkezik hogy a bevallás benyújtásával egyidejûleg kell megfizetni az adót is. Na most a bevallást már benyújtottad. Mondjuk nem tudom mennyire elnézõek, ha késõbb fizeted be, de ezért szokták késõbb beadni azok a bevallást akiknek fizetni kell, hogy minél késõbb kelljen befizetni. Szóval azt ajánlom fizesd be már holnap, ha nem akarsz egy jó kis bírságot.
2003. évi XCII törvény az adózás rendjérõl: c) a vállalkozási tevékenységet nem folytató magánszemély, ha általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett, a személyi jövedelemadót az adóévet követõ év május 20-áig, d)182 a vállalkozási tevékenységet folytató vagy általános forgalmiadó-fizetési kötelezettséget eredményezõ értékesítést végzõ magánszemély a személyi jövedelemadót adóévet követõ év február 25-éig fizeti meg. Nekem ebbõl az következik, hogy nem az számít mikor adod be a bevallást, de lehet hogy én értem rosszul a törvényt
Szerintem se érhet azért hátrány (korábbi befizetési határidõ), mert nem hagyod az utolsó napra a postázást. Az APEH kötelezettségként május 20-ra írja elõ Neked (ha magánszemélyként vallottál) addig fizesd meg az adót. Ha késel akkor sem bírságot, hanem késedelmi kamatot számol fel. Vagy ha sokáig nem fizetsz, megpróbálják behajtani a bankszámláról. De gondolom nem ezért nem kértél részletfizetést. Bakosné
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, jövõ héten készülök mindenféleképpen befizetni, úgy van tervben, ha megjön a fizu, megyek a csekkel a postára. Nem alszom ám emiatt rosszul, szerintem ennyi idõ alatt még ügyintézõhöz sem kerül a bevallás, nem beszélve a postai befizetés átfutási idejérõl. Csak a saját megnyugtatásomra tettem fel a kérdést. Amúgy meg marha méltánytalan lenne az is, hogy az APEH a visszaigényelhetõ adókedvezményt a bevallás benyújtásától számított 30 napon belül köteles visszautalni ( és eddig még mindig a 30-ik napon utalta, perccel se korábban !!!) míg én hanyatt-homlok szaladjak a postára....

A Határ úttól a TESCO-ig TESCO-s busszal mennyi idő eljutni?

Legjobb válasz: Azért az országban elég sok helyen van Tesco és Határ út is elõ-elõ fordul néhány településen.

Azért az országban elég sok helyen van Tesco és Határ út is elõ-elõ fordul néhány településen.
gondolom az erzsebeti tescora gondol, mas tescot nem ismerek ahova a hatar utrol menne a busz. Amugy kb 15 perc.
Ha arra a Tescora gondolsz, ami a 20. ker-ben van a Mártírok útján, oda az a busz kizárt, hogy 15 perc alatt eljut. Sokszor mentem vele és kb. fél óra volt az út. A 99-es busszal hamarabb oda értem még úgy is, hogy kb. 10 percet gyalogoltam a megállóból. Persze ha az a fõ szempont, hogy a Tesco busz ingyenes, akkor tök mindegy.

Aki volt már az idén Montenegroban megírná milyen volt? Milyenek az élelmiszerárak? Mennyi sört lehet átvinni a határon vagy egyeltalán érdemes vinni?

Legjobb válasz: Kb, mint itthon! Határon nálunk nem volt ellenõrzés, mi Horvátországból mentünk, gond nélkül átengedtek. Kotori öblöt mindenképp ajánlott megnézni, Budva meg a legnagyobb tengerparti város, nekem már túl nyüzsis volt!

Kb, mint itthon! Határon nálunk nem volt ellenõrzés, mi Horvátországból mentünk, gond nélkül átengedtek. Kotori öblöt mindenképp ajánlott megnézni, Budva meg a legnagyobb tengerparti város, nekem már túl nyüzsis volt!

Ha iszol ALKOHOLT, akkor mit iszol és mennyit? Mik a határaid? Mit lehet keverni és mit nem ajánlatos?

Legjobb válasz: Hülye a kérdés. Mindenkinél más a határ, más az ízlés.

Hülye a kérdés. Mindenkinél más a határ, más az ízlés.
energiaital, pezsgõ meg vodka :D mi még igy nyomtuk:D vizipisztolyból lõttük egymás szájába :D:D
A kérdező hozzászólása: Redbull pezsgõvel üt nagyot?
én mindent iszok aminek van alkohol tartalma :D keverni is mindent keverek mindennel, nagyobbat üt.:D
Én még csak 15 vagyok, eddig egyszer ittam, 3 bacardi kóla volt, nem is szerettem volna többet, már nem esett jól. (két újjnyi bacardi volt egy szerintem 2 decis pohárban, a többi kóla)
Vodkát, és nem isszuk, hanem vedeljük. Ha be kell hozni a lemaradást, akkor pedig (én legalábbis) fekete abszinttal szoktam pótolni.
VODKÁT! AMENNYI VAN!
Ha csak kiülünk valahova inni haverokkal, akkor nem iszom olyan sokat, csak épp megérzem. ilyenkor VBK-t meg sört iszunk. Amikor viszont buliba vagyok, akkor ott iszunk amit találunk, mindent keverünk mindennel, ilyenkor nagyon kész szoktam lenni, de szerintem is csak ilyen placebo hatás. Ilyenkor egyébként érzem, hogy mikor kell abbahagyni az ivást.
Mért kérdezel baromságot? Mert ha most itt megírják neked, h fél liter tömény, abból milyen következtetést vonsz le?
Részegnek (spiccesnek) lenni jó, de inni nem a kedvenc elfoglaltságom. Nálunk családon belül szokás borozgatni, pálinkázni, de mértékkel. A haverokkal ha iszok (nem sokszor) általában mindent keverünk mindennek, az olcsót, a még olcsóbbal. Ha tényleg megbízható társaságban vagyok, akkor nyugodtan elengedem magam, teszem az agyam részegen, iszok, amennyi jól esik, esek-kelek, bár észrevettem, hogy ez szinte placebo, az alkohol csak az alaphangulatot adja. Ha idióta, balhés társasággal vagyok, akkor igyekszem annyit inni, hogy el bírjam viselni a többi részeget, de megmaradjon a józan eszem :)
mindent ami A betûs :D
A kérdező hozzászólása: Most nagyon okosat mondtál! :) ))
attól függ hogy te most be szeretnél rúgni vagy csak éppen hogy vidám szeretnél lenni x"D nem mindegy hogy hogyan állsz hozzá mennyire szeretnél berúgni , jól érezni magad

Felnőtteket kérdezném. Ti mennyire szoktatok eleget tenni a szüleitek kérésének ha megkérnek valamire? Mi az a határ amikor már azt mondod nem?

Legjobb válasz: Nem volt még olyan kérés amire azt mondtam volna, hogy nem. Így fogalmam sincs mi lenne a határ.

Nem volt még olyan kérés amire azt mondtam volna, hogy nem. Így fogalmam sincs mi lenne a határ.
bármit kérhettek megtettem ... ma is megtenném, de már nem élnek
Mi segítünk kölcsönösen egymásnak a szüleimmel. Nagyon jó a kapcsolatunk. Nem szoktunk elrugaszkodni a földtõl. A mamámmal már más a helyzet. Állandóan rám akarja erõltetni a menyét, aki az apukám testvérének a felesége. Nem érti meg hogy az erõltetéssel az ellenkezõt éri el nálam. Mikor jön a nõ akkor vendégül kellene látnom, meghívnom stb.. Nem érti meg hogy a saját házamban azt teszek amit akarok.Szabályozni akar, amit 26 évesen nagyon nehezen viselek.Nincs bajom konkrétan a nõvel de egyszerûen minden szervem tiltakozik, mikor gyerekként kezel. pl tegnap is. Beszélek vele telefonon és a végén mondja hogy beszélj a Klárival. Én meg meglepõdtem és mondtam hogy most nem tudok mit mondani neki, szia. Õ erõlteti rám, és ha nem úgy ugrálok ahogy õ szeretne márpedig nem úgy ugrálok én vagyok a rossz. Amúgy csak ebben a témában van gond vele is, másképp egy jó nagymama, csak ha megjön a nõ az az Isten.
Ezt így nehéz megmondani, mert még soha semmi kivitelezhetetlent nem kértek tõlem. Mondjuk megkérik, hogy nézzek utána valaminek az interneten (nekik ez már annyira nem egyszerû), vagy hogy ha úgyis megyek a boltba, akkor hozzak nekik valamit, amit épp elfelejtettek, amikor voltak.
Valami konkrétat mondjál, mert a "hozzál a boltból egy kiló kenyeret" nem igazán hasonlítható össze a "vegyél fel hitelt nekem"-el.
én 19 vagyok, még csak félig felnõtt.. de általában megteszem amit kérnek, pláne h ogy tök jól kijövök velük.. ha meg hülyeséget kérnek, akkor megmondom nekik hogy szerintem ezt máshogy kellene, és mûködik a dolog. Szüleim is általában eleget tesznek az õ szüleik kérésének, de persze nem ugráltatják a szülõk a gyerekeket.. ha így lenne, persze nem csinálnák meg..
Anyukám okosan csinálja. Semmire nem kér, de mindent úgy intéz, hogy magamtól segítsek.
Amíg tudok segíteni, addig segítek. Ha nem megy, akkor nem. Mi a kérdés?
Csak amig nem látom kihasználásnak. Anyám energikus 50es nõ, de simán megcsinálta volna, hogy én menjen hozzájuk segiteni festés után nagytakaritani nagypocakkal, mert neki nem volt kedve.Siránkozott is egy sort, hogy nem beteg vagyok csak terhes.Jah, ezért utazzak 300km-t, vegyek ki szabit, meg nagytakaritsak neki.Nem halt bele a portörlésbe és az ablakpucolásba.
Nálunk az én szüleimmel nincs probléma, ritkán kérnek bármit is és azok se nehezen teljesíthetõ dolgok. A párom szüleivel annál nagyobb a probléma. Röviden annyi a helyzet, hogy mi Pesten élünk, õk vidéken (megyeszékhelyen, tehát nem a világ végén). Még még azt is hozzá kell tenni, hogy mi eléggé elfoglaltak vagyunk munka miatt, míg õk munkanélküliek, egyikük sem dolgozik, egész nap otthon ülnek. Ennél fogva nagyon ráérnek és egész nap az interneten azt nézegetik, hogy mit hol kapnak meg olcsón és bármi kell nekik, amit Pesten 200 Ft-al is olcsóbban meg lehet venni mindig minket ugráltatnak. Kellett már nekik vinni kakaópornál kezdve, WC tartályon keresztül, mûszaki kütyükig mindent. Ezeket általában a város valamelyik távoli szélén lehet beszerezni. A helyzetet nehezíti, hogy nincs autónk, így tömegközlekedéssel kell a szarjaik után rohangálni, illetve utána azt levinni hozzájuk. Ezentúl a banki ügyeikbe is állandóan belevonnak (pl.: volt olyan takarékszámla, amit csak fiataloknak lehetett, akkor nyissunk már nekik számlát stb.). Gyakorlatilag heti rendszerességgel van valami és engem igazából marhára idegesít, mert túlzásnak tartom, de a párom minden kérésükre ugrik...
A szüleim neveltek fel, ültek a betegágyamnál, rengeteg lemondás árán megadtak nekem mindent. Az a minimum, hogy amit tudok, megteszem nekik, amit kérnek. Õk meg nyilván nem élnek vissza ezzel, nem vetetnek fel velem hitelt, ahogy valaki írta.
Az én szüleim roppant rendesek, mert nem élnek vissza a segítõkészségemmel, így ha szükségük van valamire és ezért szólnak, akkor számomra teljesen természetes, hogy az ügy érdekében megteszek mindent. A párom ugyanígy van a saját családjával. Nem tartjuk megterhelõnek, bár mi Budapesten élünk a szüleink pedig az ország két különbözõ végében. Attól, hogy az én szüleimnek valami kell tõlünk, avagy szükségük van rám és hazautazok, az nem jelenti azt, hogy borítom a saját kis családunk rendjét. Egyedül is hazatudok utazni, ahogy a párom is a saját szüleihez. Megértõek vagyunk szerencsére ilyen szempontból mindketten. Sokszor volt olyan is, hogy a páromnak esett jobban útba mondjuk az Ikea, ahonnan anyuék szerettek volna valamit, akkor õ vette meg hazafelé és együtt vittük le a szüleimnek hétvégén... Avagy felújítás volt anyuéknál és gondolták jól jönne mégegy férfi kéz, megkértek, hogy valamelyik hétvégén segítsünk a párommal kicsit, persze hogy belementünk. Szóval igazából mindig mindent sikerül megoldani. Õk 26 évig mellettem voltak támogattak, mind anyagilag, mind lelkileg. Ha szükségem van rá, akkor most is fordulhatok hozzájuk bármivel. Szerintem az a minimum, hogy ezt viszonozom és ha szólnak, akkor ott vagyok! Ha visszaélnének ezzel, akkor nyilván más lenne a helyzet, de így nem! :)
Hát mivel elég gyakori, hogy hiába teszek meg valamit, még utána utólag belekötnek meg leszólogatják az én eszközeimet és megoldásaimat, hát mostmár elég sokszor azt mondom, hogy nem. Pontosabban nem mondom, hanem valamire hivatkozva elnézést kérek és azt mondom, nem érek rá.
A szüleim nem kérnek sosem lehetetlent, ha valamit nemtudok tejesíteni, akkor ezt közlöm. (pl.:megkér, hogy vegyek át valamit, de nincs rá idõm, akkor jelzem, hogy ma nehezen tudom összehozni, de ekko meg ekkor oké-e, ráér-e.. stb)

én ukrajnába utaznék kérdés: 11 napra mennyi valuta kell hogy át léphessem a határt?

Legjobb válasz: Magához a határátlépéshez nem kell semmilyen pénz, de az ukrán határõrök el szoktak kérni 100-200 forintot és akkor nem ellenõriznek annyi ideig. Ha kapsz 1 papírt amin be kell jelenteni, hogy milyen értékek vannak nálad, ne felejtsd el felírni, hogy hány forint van nálad, Ukrajnában valutának számít, mert különben a Magyarországra visszatérésnél elkobozhatják tõled az összes forintodat! Azt nemtudom, hogy még Magyarországon vagy Ukrajnában érdemesebb hrivnyát váltani, de szerintem Ukrajnában. Elég olcsó ország, hacsak nem akarsz luxus körülményeket és megelégedsz valami falusi szállással, akkor nem hiszem, hogy 10ezer forintnál több kéne.

Magához a határátlépéshez nem kell semmilyen pénz, de az ukrán határõrök el szoktak kérni 100-200 forintot és akkor nem ellenõriznek annyi ideig. Ha kapsz 1 papírt amin be kell jelenteni, hogy milyen értékek vannak nálad, ne felejtsd el felírni, hogy hány forint van nálad, Ukrajnában valutának számít, mert különben a Magyarországra visszatérésnél elkobozhatják tõled az összes forintodat! Azt nemtudom, hogy még Magyarországon vagy Ukrajnában érdemesebb hrivnyát váltani, de szerintem Ukrajnában. Elég olcsó ország, hacsak nem akarsz luxus körülményeket és megelégedsz valami falusi szállással, akkor nem hiszem, hogy 10ezer forintnál több kéne.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Mennyi a maximális kifizetési határidő egy adásvételi szerződésen?

A bátyám kifizetne egy közös házból,3 év alatt szeretné,lehetséges ez,vagy van egy hatáid? ami alatt teljesíteni kell,ha megvan az adásvételi szerz?dés.

Legjobb válasz: Ez nincs meghatározva, az a határidõ, amiben a két fél közösen megegyezik. Ha gondolják, egy életen át is lehet... :)

Ez nincs meghatározva, az a határidõ, amiben a két fél közösen megegyezik. Ha gondolják, egy életen át is lehet... :)
pontosan. amit beleírtok a szerzõdésbe.

Elveszett utánvétes levelem után mennyi kártérítés jár a postától? Utánvét 15ezer. Postaköltség 1700 Írásban dokumentálták 30napos határidőt igértek. Lejárt, a határidőt meghosszabbították. Nem kaptam értesítést. Mi ilyenkor az eljárás?

Legjobb válasz: Be kell menni/fel kell hívni õket, hogy miért hosszabbították meg. Alap esetben az utánvét összegét + a postaköltséget fogják visszaadni. Ha ennél nagyobb károd származott, akkor is max a feladási díj 15-szöröséig fizetnek.

Be kell menni/fel kell hívni õket, hogy miért hosszabbították meg. Alap esetben az utánvét összegét + a postaköltséget fogják visszaadni. Ha ennél nagyobb károd származott, akkor is max a feladási díj 15-szöröséig fizetnek.
Kérhetsz tõle ilyen meg olyan papírt, de azzal az ég világon nem fogsz érni semmit, hidd el nekem. Hogy miért nem azt mondta, amit kellett volna, nos, te is tudhatod, hogy emberek vagyunk, tévedhet õ is. Nem védeni akarom, de azért hidd el, hogy most postavezetõnek lenni, nem egy leányálom, õk vannak a legjobban piszkálva, mind az emberek, mind a fõnökség felé és szinte aprópénzért. Adj be egy tudakozványt a levél után, 30 napon belül kivizsgálják. Ha ekkor sem kapsz semmit (ami szerintem kizárt), akkor élj panasszal, reklamációval, de elõtte teljesen felesleges.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat ! Szóval TUDAKOZVÁNYT kell indítanom. Ezt miért nem mondta a postán a fõnökasszony, akinél érdeklõdni lehetett az ügyben ?Soha az életben nem akartam rosszat másnak, de ha az ügy továbbra is alszik, panaszt teszek ellene.Annyit tanultam, hogy mindent írásban kell kérni, pl. a fõnökasszony válaszát is !Holnap után írásban kérem tõle a választ....
Én már leírtam: # 5/7 Idõpont tegnap 17:25 Privát üzenet Ez a te válaszod. Tudakozványt kell benyújtani, ahhoz, hogy a leveled útját kivizsgálják, a panasztétel csak reklamációra jó, nem kártérítésre.
A kérdező hozzászólása: Ha a fõnökassszony megvezetett a postán, a nagyfõnökhöz berontok és panaszt teszek.Ugyanis õ mondta, hogy a bejelentõ lap és panasztétel a megoldás... Nem hagyom magam ! Kérlek, aki tudja konkrétan, mit tegyek ezek után, írja meg ! elõre is köszönöm !
Tisztázzuk, mit értesz azon hogy átvették a levelet?Ha csak a feladás tényét ismerték el akkor nem kapod meg az uv. összeget csak amit fentebb a kollegák részleteztek.Ha viszont a címzett vette át és ezt ismerte el a posta akkor egészen más a helyzet:nem a levél veszett el hanem az uv. lap (utalvány)-ebben az esetben jár az utánvétel teljes összege (a feladási díj nem)!!
Na akkor: Ha bejelentõ lapot adtál be és panaszt tettél, azt valóban 30 munkanap alatt bírálják el, és kb kitörölheted vele a ...-ed, arra nem fogsz kapni semmit, ugyanis azt Miskolcon a Központi Ügyfélszolgálati Iroda vizsgálja majd ki, akik nem a kártérítéssel fognak foglalkozni, csak a reklmációkkal és panaszkezeléssel. Ha tudakozványt indítottál, annak is belföldi levél viszonylatában 30 munkanap a válaszadási kötelezettség, amire szokott kártérítés járni, ami nem más, mint a feladási díj 15-szöröse. Magyarul ha te feladtál egy mondjuk 1700 ft-os levelet, és a tudakozvány vizsgálata után kiderül, hogy ez elveszett, akkor kapsz 1700*15 ft kártérítést. Ezt a posták egymás közt rendezik le, végigvezetik a küldemény útját.
"Alap esetben az utánvét összegét + a postaköltséget fogják visszaadni." Tévedés! Ebben az esetben egy átalánydíjat kapsz, ami a postaköltség tizenötszöröse, függetlenül az utánvét összegétõl...
A kérdező hozzászólása: A feladó én vagyok.Írásban-bejelentõ lapon elismerték, hogy átvették az utánvétes levelet, mert panaszt tettem.Jártam a postán, személyesen érdeklõdtem, akkor mondták, hogy a 30 nap hosszabbítva.nem kérdeztem, a 30 nap munka vagy naptári nap. Munkanap esetén is lejárt a határidõ.Nem értem, mi ez a hercehurca, 30 nap alatt nem tudták kivizsgálni...Nekem nagyon hiányzik a kasszámból az összeg..
Te a feladó vagy a címzett vagy?Mit dokumentáltak írásban:az elvesztés tényét vagy csak egy tudakozványt?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat ! Sokat segítettetek ! A fõnökasszony ellen nem teszek panaszt, hisz tudom, minden probléma rajta csattan, alulról is felülrõl is nyomják.Viszont tapasztaltam, aki udvarias és megértõ, azt hülyének nézik...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!