Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a GYED Azt mindenhol írják, (1 db)

Szia! A fizetésed 60%-a.
Szerintem nincs minimum összeg. Én pl 4 órás minibálbéren voltam, ma jött meg a tápom, 15ezer...Élj meg belõle. a gyed is ennyi kb, ezért fogok gyest igényelni! És igen, a fizud X%-a.
Szió elõttem válaszoló! A táppénz a fizud 75%-a, tartós táppénz esetén ha jól tudom, már csak 65%. A t-gyás a legmagasabb összeg amit kapunk kb:4 hónapig. Utána gyed, az már csak szintén 60% körüli, aztán a gyes az már csak 25000ft egységesen.Hát megélhetünk jól belõle, és még csodálkoznak, hogy kevesen mernek gyereket vállalni. Legalábbis aki felelõsen gondolkozik. Ebben az országban csak a munkakerülõ ingyenélõk járnak jól.Õket kell segíteni abból, amit a tisztességes munkából élõktõl lopnak el legálisan. Szép kis ország ez nah.
Pontosítsunk: Táppénz a fizud 70%-a, ha van két éves folyamatos munkaviszonyod, különben 60%. Tgyás: a szülési szabadság kezdõ napját megelõzõ naptári évben keresett jövedelmed 70%-a. GYED: csak maximálva van, napi átlagkereset 70%-a, de max.2008-ban 96.600, - Ft. Minimum összege nincs.
a gyed is az elõzõ évi átlagkereset 70%-a
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, tudtam, hogy 70%, stb, utánaolvastam korábban. Csak érdekelne, kb. mennyit kaphatok majd, mert én tavaly félállásban dolgoztam, szeptembertõl pedig már csak óraadóként..Hát gondolom nem sokra számíthatok..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi történik a nődokinál (sztk) ha 4 hetes terhesen egy pozi teszttel bemegyek?

Tudom hogy 4 hetesen még nincs nagy esély hogy lát hall bármit is, csak ez hogy zajlik? Bemegyek, elmondom mi a szitu, megvizsgál és mondja hogy menjek vissza 2 hét múlva?

12

Ismertek olyant, akik idősen vagy fiatalon vállalták be a gyerek vállalást?

19

Beágyazodásnál lehet hőemelkedés?

1

A magánorvosod mennyire figyel/figyelt a súlyodra?

Én meglepődtem, miután az orvosom kijelentette, hogy összesen 9 kg-ot hízhatok az egész terhességem alatt. Havonta egyet. Punktum!
Másnál is ilyen fontos a súly?

15

Szülhetek-e a Sote II. sz. Női Klinikán, ha területileg nem oda tartozom, de a fogadott orvosom ott dolgozik? Tapasztalat?

Kicsit megijesztett ma a védőnő, mikor azt mondta, hogy nem biztos, hogy ott szülhetek, ergo ha beindul a szülés és bemegyünk átküldhetnek a területileg illetékes kórházba. Persze erről kérdeztem már a dokimat(magánrendelőjébe járok), de csak futólag azt mondta, hogy ha aktuális lesz akkor menjünk nyugodtan, és mondjam meg, hogy ő az orvosom és ennyi, akkor nem küldenek el. Tényleg ennyire egyszerű? Természetesen meg fogom kérdezni az orvosomat is, de csak nov. 18.-án megyek hozzá, és addig nem szeretnék ezen agyalni. Erről valami tapasztalat esetleg?

12

32. héten hasleszállás? Seg. ítsetek?

A párom mondja, hogy lejjebb ment, a nadrág kényelmetlen, nagyon szorít alul.Rettenetesen feszül a szeméremcsontom, szinte alig tudok menni. Fejfájás, hányinger.
Van sok folyásom, holnap kezdeném a Candibene kúrát.
Sokat szédülök, vérnyomás rendben.Neoferrofolgamma napi 2x, Magnerot napi 3x, Ladeevit 1x.
December 25.-ére vagyunk kiírva. A baba fönt rugdos, a bordáimat fájdalmasan. Ha van fájásom, sokkal fájdalmasabb, mint amiket eddig éreztem. Maszírozni kell a derekamat.
Készülhet kifelé a baba?!!!

4

Fiú-lány próba? Bejött?

Kicsit babona, bocsánat, ha vkinek nem tetszik, játéknak szánom.
Biztosan ismeritek: gyűrűt fel kell lógatni egy cérnára, poci felé rakni, s ha köröz, lányod lesz, ha fel-le mozog, kisfiú :)
Aki próbálta: bevált? :)

7

Márciusra kiírt kismamik hogy vagytok?

Mikorra vagytok kiírva?

18

S. O. S 12 hetes kismama vagyok kétségbe vagyok esve miért nem érzem hogy mozog?

eddig éreztem aktívan a baba mozgását de ma reggel óta meg sem moccant , legalább is nem érzem:( ez miért van ?
Baj lehet ? :(

17

Hyperechogén papilláris izommal született egészséges baba? Volt olyan, akinél ilyet diagnosztizáltak és elmúlt? Ha igen mikor? Akinél nem múlt el azoknál Downos baba lett?

A 18. heti uh-on találtak a babámnál egy hyperechogén papilláris izmot a bal szívkamrában. A nőgyógyász azt mondta ez utalhat Down kórra. Kérdeztem, hogy mi a további vizsgálat. Egy újabb uh-ra küldött Dr. Lintner Balázshoz az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumba. Õ megvizsgálta a babát és azt mondta ez el fog múlni a 30. hét környékére. Tekintsük úgy a baba esélyeit, mintha nem is lenne ott. Egyébként mindent rendben találtak. (tarkóredő, magzatvíz, orrcsont stb.) Mégis félek!

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!