Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a összege minimálbér (25 db)

Mennyi a diplomás minimálbér jelenlegi netto összege?

Köszi előre is :)

Legjobb válasz: Nincs olyan, hogy diplomás minimálbér.

Nincs olyan, hogy diplomás minimálbér.
Bruttó 98.000Ft ez a minimálbér. Bruttó 114.000Ft a szakmunkás minimálbér (ha ez benne van a kollektív szerzõdésbe, egyébként ezt sem kötelezõ adni). Diplomás minimál bér nincs. Tehát diplomával akár havi nettó 64.190Ft-ért is jogszerûen dolgozhatsz.
Azért tagadják le a diplomájukat, hogy felvegyék õket (nem a pénz miatt). Mert különben túlképzettek lennének, sõt a többi dolgozó is kivetné a diplomást maguk közül.
A kérdező hozzászólása: Mivel nem pénzügyi területre megyek és sosem volt dolgom a könyveléssel sem, így fogalmam sincs hogy mennek ezek a dolgok és nem is hiszem, hogy pályakezdõként ezzel bárki tisztában van. Én örülök, hogy kapom az állásajánlatokat, és fél év múlva amelyik tetszik azt be is töltöm. Viszont kénytelen leszek ezeknek is utánanézni. Mondtam, fiatal, pályakezdõ vagyok és közöm nincs ehhez a területhez, amint látom a többieknek sincs, akik válaszoltak rajtad kívül pedig már elég régóta dolgoznak. Szóval én elfogadom a véleményed, de azért mindenféle ismeret nélkül én nem mondanék ilyet senkinek. A munkával kapcsolatban pedig a felkínált munkaköröket betölthetem a BsC-vel is.
De minek tanulsz, mert pl ha tanárnak akkor alapszakkal nem taníthatsz sehol, csak mesterszak után. Az pedig már az egyetemi diplomát ad, így utána az egyetemi kategóriába esel.
A kérdező hozzászólása: Egyébként nem 16% egységes adó van? 122-nek ez 83, nem?
A kérdező hozzászólása: Na utánajártam, közalkalmazotti, viszont most fogok végezni. Most pedig bSc rendszer van, szóval nincs külön egyetem meg fõiskola, BsC, MsC. Egy sima BsC milyen kategóriát ad? Elnézést, ha hülyének tûnök, csak most kezdek majd dolgozni és inkább itt kérdezem meg :D
De mégegyszer mondom, ezek csak közalkalmazottakra vonatkozik. Ha a tescóhoz mész vagy tudom is én hova akkor ez semmit se ér, ott annyit adnak amennyit akarnak. Munkádat meg te tudod mi lesz. De a munka önmagában nem jelenti azt hogy közalkalmazott leszel. Ahogy mondtam a laboros munkát, ugyanúgy korházban dolgozik mindkettõ, de az egyik egy kft-nél másik meg közalakalmazott. Vagy lehet mondani a tanárt. Vannak ott is pl alapítványi iskolák (nem közalkalmazottak), de vannak állami sulik (õk igen). Szociális otthonok dettó.
Mi a szakmád?
Hát ezt így nehéz megmondani, mert függ a végzettségtõl, hány évet dolgoztál, van e valamilyen pótlék (pl nyelvi pótlék-de ezt már tudtommal nem kötelezõ adni, sok féle pótlék lehet még), stb A betûk a végzettség szerinti besoroloás (F-G fõiskola, H-I egyetem), a számok a munkában töltött idõ (0év az az 1es fokozat) Itt a tábla. Ezek bruttó bérek. http://www.kozszolga.hu/illetmenyalap Ha te fõiskolát végeztél és most kezdesz dolgozni (és nincs semmi pótlékod) akkor 122bruttót kell hogy kapj (kézbe nettó 79910ft).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, így már világosabb. A diplomámnak megfelelõ munkakörben kívánok elhelyezkedni, hogy most ez közalkalmazottnak számít vagy sem, arról fogalmam sincs, utánajárok, szerintem igen, 99%. Tehát akkor én a diplomámmal F kategóriás leszek és ha ennek megfelelõ munkakört töltök be közalkalmazotti viszonyban akkor kötelesek a bértáblát használni? És az F kategóriára eszerint jelenleg milyen fizetés vonatkozik?
A kérdező hozzászólása: Tényleg?? Nincs ilyen, hogy F kategóriás más fizetési besorolásban van? Akkor hogy van ez? Valaki homályosítson már fel, nem értek ehhez. Mi értelme akkor az embereknek, akik gyárba mennek letagadni a diplomájukat?
A bruttó bér 65, 5 %-át fogod megkapni, a levonások miatt. Így élõ példa, aki a garantált bérminimumot kapja az ugye bruttó 114 ezer, az kézhet 74.670 Ft-ot kap.

Mennyi a bruttó minimálbér összege, illetve mennyit kap kézhez a dolgozó?

Legjobb válasz: 102 ezer a bruttó ha jól tudom.Ebbõl kapsz 66 ezer körül.

102 ezer a bruttó ha jól tudom.Ebbõl kapsz 66 ezer körül.
Nagyjából jól tudja az elsõ, 102 ezer a bruttó, amibõl 67 ezer a nettó. HA nincs semmiféle kedvezmény (pl eltartott gyerekek száma). Ugyanis pl. 3 gyerek esetén a 102 ezres bruttó bérbõl 100, 500 Ft nettó lesz, azaz gyakorlatilag nincs különbség a 2 között.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Mennyi a Tgyás összege minimálbér esetén?

Legjobb válasz: Az attól is függ, hogy mennyit kerestél összesen (beleszámítanak a túlórák, jutalmak, délutános pótlékok, stb.). Én minimálbéren voltam, a TGYÁS a családival együtt érkezik a számlámra, így kapok 62 ezer forintot (a családi nekem 13 ezer forint, mert én egyedülálló vagyok, amúgy 12, ha jól tudom). Szóval nagyjából ötvenezer forint körüli összegre számíts, mindenképpen több lesz, mint a táppénz.

Az attól is függ, hogy mennyit kerestél összesen (beleszámítanak a túlórák, jutalmak, délutános pótlékok, stb.). Én minimálbéren voltam, a TGYÁS a családival együtt érkezik a számlámra, így kapok 62 ezer forintot (a családi nekem 13 ezer forint, mert én egyedülálló vagyok, amúgy 12, ha jól tudom). Szóval nagyjából ötvenezer forint körüli összegre számíts, mindenképpen több lesz, mint a táppénz.
A fizud 70%-a. A tb pontosan felvilágosít errõl. vagy böngészd a http://www.magyarorszag.hu oldalt..


Mennyi a minimálbér utáni táppénz összege? (van külön diplomás minimálbér utáni vagy csak a mindenkori minimálbér számít? )

Lejárt nyáron a gyed-em most az összegy?lt szabadságomat töltöm ami november végén lejár. Eredeti tervek szerint csak január közepén álltam volna munkába ám úgy alakult, hogy vissza kell mennem a szabi lejárta után. Mennyi lenne a táppénz, ha maradnék az eredeti tervnél?

Legjobb válasz: 40-43ezer körül.

40-43ezer körül.

Mennyi a T-Gyás, Gyed összege, ha 4 órában, minimálbérre bejelentve dolgozom?

Legjobb válasz: ez így nem tiszta. 4 órában megkapod a minimálbért (melyiket, a szakmunkást vagy a garantáltat), vagy a minimálbér felét? Mert lehet mindkettõ.

ez így nem tiszta. 4 órában megkapod a minimálbért (melyiket, a szakmunkást vagy a garantáltat), vagy a minimálbér felét? Mert lehet mindkettõ.
A kérdező hozzászólása: Ha 8 órában dolgoznék, akkor kapnám a 98 ezret.
Én 4 órában is 98ezret kapok, ennyi a bérem. Szóval tényleg nem egyértelmû. Ha nincs semmi extra körülmény, akkor 1143 ft lesz az alapja az ellátásaidnak.

Mennyi most a diplomás minimálbér? A bruttó és a nettó összeg is érdekelne.

Köszönöm.

Legjobb válasz: Nincs olyan, hogy diplomás minimálbér, legfeljebb ajánlat szintjén. Ha közalkalmazott vagy, akkor a közalkalmazotti bértábla szerint kapod a pénzt, ha privátszférában helyezkedsz el, akkor meg a cég anyagi helyzete alapján a normál minimálbértõl (71500 Ft) a csillagos égig bármi lehet a fizetésed.

Nincs olyan, hogy diplomás minimálbér, legfeljebb ajánlat szintjén. Ha közalkalmazott vagy, akkor a közalkalmazotti bértábla szerint kapod a pénzt, ha privátszférában helyezkedsz el, akkor meg a cég anyagi helyzete alapján a normál minimálbértõl (71500 Ft) a csillagos égig bármi lehet a fizetésed.
Még csak tervezik, hogy lesz ilyen. Szerintem még vagy 20 évig terv lesz.
Sziasztok! Én ezt találtam: http://forum.index.hu/Article/showArticle?cmd=Article_showAr.. Én hallottam róla, hogy van diplomás "minimálbér" Az viszont a másik dolog, hogy ezt egyáltalán nem ellenõrzi senki, hogy a munkáltató ki is fizeti-e ezt az összeget a munkavállalónak. Üdv

Mennyi lesz a szakmunkás minimálbér netto összege 2009-ben?

Legjobb válasz: Január 1-jétõl 87000 Ft, július 1-jétõl 87500 Ft. A minimálbér 71500 Ft. tgyl

Január 1-jétõl 87000 Ft, július 1-jétõl 87500 Ft. A minimálbér 71500 Ft. tgyl

Mennyi a minimálbér után fizetett járulék (vég) összege 2008. -ban?

Legjobb válasz: Szia! Összes dolgozó teher: 12.810 ft. Összes cég teher: 24.030 ft. Kettõ együtt: 36.840 ft. Ezek az összegek 8 órás, adójóváírást igénybevevõ munkavállaló esetében érvényesek.

Szia! Összes dolgozó teher: 12.810 ft. Összes cég teher: 24.030 ft. Kettõ együtt: 36.840 ft. Ezek az összegek 8 órás, adójóváírást igénybevevõ munkavállaló esetében érvényesek.
Itt pl. megnézheted tételesen, és nemcsak a minimálbér után. http://www.nettober.hu
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ez akkor azt jelenti, hogy 56.190.- lesz a kézhez kapott fizetésem?
Igen, 56.190 Ft-ot kapnod kell. Ha mégsem, keress meg és segítek értelmezni a bérlapodat.

Minimálbérre (114 000) mennyi a tgyás összege?

Ha mondjuk csak augusztusig dolgozom,utána táppénzre megyek,következõ év elején szülök,akkor a táppénz rontja az összeget vagy nem? Köszi

Legjobb válasz: Nem rontja, a táppénz nem számít bele. A nettó összeg függ attól, hogy te veszed-e igénybe a családi adókedvezményt. Ha igen, akkor olyan 79 ezer körül kapsz, ha nem akkor 68 ezer körül.

Nem rontja, a táppénz nem számít bele. A nettó összeg függ attól, hogy te veszed-e igénybe a családi adókedvezményt. Ha igen, akkor olyan 79 ezer körül kapsz, ha nem akkor 68 ezer körül.
A kérdező hozzászólása: Kösz!

Lehet már tudni hogy a pályakezdő minimálbér összege mennyi lesz?

Ha bevezetik, mennyivel lesz kevesebb? A garantált bérminimumra is vonatkozik?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!