Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a és DVD-k (3 db)

Mennyi a CD-k és DVD-k élettartama, ha a karcolódást nem számoljuk?

Elamortizálódnak el?bb-utóbb, bírják örökké, vagy van valamilyen gyártók által szavatolt id?tartam, amíg biztos bírják?

Legjobb válasz: Gyártó által szavatolt idõtartam nincs, szeretik úgy hirdetni, hogy örök élet, de ez közel sincs így! Függ a minõségtõl, a környezeti körülményektõl (hõmérséklet-ennek ingadozása, páratartalom). Sajnos már 1-2 éves DVD lemezrõl is el tud veszni minden. Ne csak az írott oldal felületére hanem a felsõ cimke felõli részre is vigyázni kell és csak alkoholos filccel írj rá! A sima filc savtartalma 1-2 hónap alatt tutira szétmarja a lemezt! Ha fontos az adatbiztonság érdemes nevesebb lemezt használni, és 1-2 évenként átírni az adatokat másik lemezre. Vannak programok akik ellenõrzik a lemezt és figyelmeztetnek a várható olvasási hibára mielõtt végleg meghibásodik.

Gyártó által szavatolt idõtartam nincs, szeretik úgy hirdetni, hogy örök élet, de ez közel sincs így! Függ a minõségtõl, a környezeti körülményektõl (hõmérséklet-ennek ingadozása, páratartalom). Sajnos már 1-2 éves DVD lemezrõl is el tud veszni minden. Ne csak az írott oldal felületére hanem a felsõ cimke felõli részre is vigyázni kell és csak alkoholos filccel írj rá! A sima filc savtartalma 1-2 hónap alatt tutira szétmarja a lemezt! Ha fontos az adatbiztonság érdemes nevesebb lemezt használni, és 1-2 évenként átírni az adatokat másik lemezre. Vannak programok akik ellenõrzik a lemezt és figyelmeztetnek a várható olvasási hibára mielõtt végleg meghibásodik.
Nekem a legrégebbi CD-R -jeim 2000-ben lettek megírva, és mind gond nélkül olvashatóak most is. (majdnem 10 évesek tehát)
Nekem is van sok tíz éves CD-R-em, mindet lehet olvasni, igaz elég neves gyártóktól vannak, akkoriban szerintem nem is lehetett még ócska "hamisítványokat" venni.

A laptopoknál a HDD mindig csak 5400 fordulatszámos? Érezhető a különbség (lassabban reagál) az 5400-as és a 7200-as HDD-k között? A DVD olvasója/írója általában mennyire zakatol és mennyivel lassúbb, mint a PC-s DVD olvasók/írók?

Legjobb válasz: Vannak 7200-as laptop HDD-k, de azok jobban melegszenek és drágábbak is. Ezért nem nagyon alkalmazzák õket, csak olyan helyen, ahol kell a sebessége. Annyira azért nem venni észre, de azért lassabbak. Fõleg hogy az átmeneti tárolójuk (cache) is kisebb (általában 8MB a 16MB helyett). A DVD író/olvasó az asztalihoz képest kb fele sebességet tud, 20-22x helyett 10-16x szokott lenni az újabbakban. A kattogás-zakatolás nem túl hangos, de számít a lemez minõsége is.

Vannak 7200-as laptop HDD-k, de azok jobban melegszenek és drágábbak is. Ezért nem nagyon alkalmazzák õket, csak olyan helyen, ahol kell a sebessége. Annyira azért nem venni észre, de azért lassabbak. Fõleg hogy az átmeneti tárolójuk (cache) is kisebb (általában 8MB a 16MB helyett). A DVD író/olvasó az asztalihoz képest kb fele sebességet tud, 20-22x helyett 10-16x szokott lenni az újabbakban. A kattogás-zakatolás nem túl hangos, de számít a lemez minõsége is.
beraktam 52-szeres CD-t, írás közben a laptopom majd leugrott az asztalról!

A Rubint Réka dvd-k hogy jönnek sorba? És mennyi van belőlük?

Legjobb válasz: 1. Add önmagad 1 2. Add önmagad 2 3. Add önmagad 3 4. Légy bombajó kismama 5. Baba-mama torna 6. Rubint Réka napi 20 perc önmagadért 7. Rubint Réka 2009 8. Alakreform (2010) 9. Add újra önmagad Most forgatja Törökországban a következõ dvd-jét.

1. Add önmagad 1 2. Add önmagad 2 3. Add önmagad 3 4. Légy bombajó kismama 5. Baba-mama torna 6. Rubint Réka napi 20 perc önmagadért 7. Rubint Réka 2009 8. Alakreform (2010) 9. Add újra önmagad Most forgatja Törökországban a következõ dvd-jét.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!