Találatok a következő kifejezésre: Mennyi GYES-t ha (13 db)

Mennyi GYES-t kapnék, ha csak egy év munkaviszonyom volt?

Azért nem merjük bevállalni a babát mert félek, hogy nagyon nagyon kevés pénzt kapnék és nem lenne elég a párom jövedelmével együtt hármunkra!

Legjobb válasz: Ha most nincs munkád, aakor csak az alap 27500- ft gyes-t kapod. Mindegy, hogy mennyi munka viszonyod volt. Ha dolgozol, akkor a gyerek 2 éves koráig kapod a gyed-et, ami a fizud 70%-a. De mejn fel a babazo.hu-re ott részletsen le van írva minden.

Ha most nincs munkád, aakor csak az alap 27500- ft gyes-t kapod. Mindegy, hogy mennyi munka viszonyod volt. Ha dolgozol, akkor a gyerek 2 éves koráig kapod a gyed-et, ami a fizud 70%-a. De mejn fel a babazo.hu-re ott részletsen le van írva minden.
Egy év munkaviszony után mindenki jogosult a GYED-re, GYES-re, de ez attól nem lesz több, ha régebb óta van munkaviszonyod. Amúgy meg nem is muszáj, hogy ugyanott legyen meg az egy év. A GYED a fizetésed 70%-a, ami minimálbér esetén majdnem 40 ezer forint. Én is annyit kapok, pedig csak egy évig dolgoztam, de akármennyit dolgoztam volna, annyit kapnék.
Ez sajnos nem egészen így van.Én bruttó 80000ft.-tal voltam bejelentve és 35000ft. körül kapok, mert többféle járulékot és adót is vonnak a GYED-bõl.

Mennyi GYES-t, GYED-et és egyéb támogatást kapnánk, ha gyermeket vállalnánk?

Alkalmi munkák során voltam bejelentve, iskolaszövetkezeteken keresztül. Néha napokra, néha hónapokra. Valamint 4 év f?iskola van a hátam mögött. Azt hallottam, hogy ez is biztosított id?nek számít, és beleszámolják a támogatások összegébe. Arra lennék kíváncsi, hogy ezek alapján mennyi pénzre számíthatunk?

Legjobb válasz: szia! én 4 évet dolgoztam folyamatosan iskolaszövetkezeten keresztül, mert így olcsóbb volt a munkáltatónak, én meg nappalin tanulhattam mellette fõsulin. írd és mondd, egy perce sem számít az egésznek, nem jár utána gyed. gyes-t kapsz és családi pótlékot, az elõbbi 25 ezer, az utóbbi 12 körül van... szóval ne reménykedj, ki van ez találva!

szia! én 4 évet dolgoztam folyamatosan iskolaszövetkezeten keresztül, mert így olcsóbb volt a munkáltatónak, én meg nappalin tanulhattam mellette fõsulin. írd és mondd, egy perce sem számít az egésznek, nem jár utána gyed. gyes-t kapsz és családi pótlékot, az elõbbi 25 ezer, az utóbbi 12 körül van... szóval ne reménykedj, ki van ez találva!

Mennyi GYES-t kapnak kézhez a kismamák ha hivatalosan bruttó 28500 Ft? Mit vonnak le belőle?

Teljesen megkavarodtam, mikor a múltkor hallottam hogy a 28500 az bruttó összeg. Kérlek világosítsatok fel, aki tud! Köszi!

Legjobb válasz: GYES bruttó 28.500 Ft,SZJA-mentes, viszont a megemelt járulékot ebbõl is vonják, a nettó összeg tehát 25.650 Ft

GYES bruttó 28.500 Ft, SZJA-mentes, viszont a megemelt járulékot ebbõl is vonják, a nettó összeg tehát 25.650 Ft
10% nyugdíjjárulékot vonnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Azt hittem sokkal többet vonnak, ez még azért elég tûrhetõ.


Mennyi GYED-et GYES-t stb kaphatnék ha erre a munkára vállalnék gyereket?

Ápolási segélyen vagyok a papámmal havi bruttó 22800 ft kapok ez 8 órás bejelentett állásnak számít. Nem erre akartam építeni a jöv?nket de most nincs más választásom egyenl?re.

Legjobb válasz: A gyes az mindenkinek nettó 26ezer valamennyi, ugyhogy az több mint amennyi gyedet kanál szerintem szóval gyest kell igényelni, gyedet pedig nem. A gyed az valahány %-a a keresetednek szóval az még kevesebb lenne ha lehet ennél kevesebb egyáltalán, nem tudom.

A gyes az mindenkinek nettó 26ezer valamennyi, ugyhogy az több mint amennyi gyedet kanál szerintem szóval gyest kell igényelni, gyedet pedig nem. A gyed az valahány %-a a keresetednek szóval az még kevesebb lenne ha lehet ennél kevesebb egyáltalán, nem tudom.
csak az elõzõt kiegészíteném, 70% a gyed!
Én úgy tudom (sógornõm is csak ezt kapta szülés elõtt), hogy ápolási mellé nem kaphatsz gyest. Csak az egyiket. Vagy ez marad vagy ezt lemondod és megigényeled a gyest, mivel az kicsit több. 25000 Ft körül.

Ha mindkét szülő dolgozik, nyugdíjas nagyszülő igénybe veheti a GYES-t? Mennyi időre lehet visszamenőleg kérni?

Ilyenkor a kisgyerek bölcsiben elhelyezhető?

Legjobb válasz: ha bölcsis a kicsi, akkor nem kaphatja nagyszülõ a gyest. egyébként igényelheti, ha mind2 szülõ dolgozik. visszamenõleg legfeljebb 2hónapra igényelhetõ. http://kezenfogva.hu/Adatbazis/ellatasok/2.html

ha bölcsis a kicsi, akkor nem kaphatja nagyszülõ a gyest. egyébként igényelheti, ha mind2 szülõ dolgozik. visszamenõleg legfeljebb 2hónapra igényelhetõ. http://kezenfogva.hu/Adatbazis/ellatasok/2.html
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Ha nekem sajna nem fog járni a GYED (elfelejtették közölni hogy nem jelentenek be, pedig a papirjaim le voltak adva. ) akkor a GYES-t mennyi ideig fogom kapni?

És esetleg jogosult leszek még valamilyen támogatásra vagyígy jártunk és nem fogok semmit se kapni?

Legjobb válasz: gyes 3 évig, és családi. Ennyi. Jól kicsesztek veled nem mondom...

gyes 3 évig, és családi. Ennyi. Jól kicsesztek veled nem mondom...
3 évig jár a gyes. havonta a családi. szülés után egyszeri anyasági támogatás.
azért tehetnél egy próbát az apeh-nál hogy a munkaügyisek nézzenek már utánna mi okból nem voltál bejelentve és hogy ezt miért is utólag közölték veled. Ha tudod bizonyítani hogy te igen is ott dolgoztál akkor meg lesz kötve a kezük. Ez nem per, csak "érvényesíed" a jogaid. Az meg baromira nem mindegy hogy 2 évig 25 ezret kapsz vagy mondjuk 50 ezret. Legalább is a mai világban nem. Sztem. Egy példa. volt egy munkahelyem ahol mindíg igérték hogy majd ekkortol bejelentenek...ugrálni nem tudtam mert voltak 20-an a helyemre. Pont dolgoztam mikor jöttek a munkaügyisek ellenõrizni. Kérték a szerzõdésem amit nem tudtam adni mivel nem is volt. Kérdeztek egy dátumot hogy mióta dolgozom itt. Én elmondtam . Jéééé...láss csodát 3 nap mulva attól a naptól kezdve bevoltam jelentve. Itt még szó nem volt terhességrõl vagy bármiröl...csak arról hogy ne szórakozzanak már. neked itt nagyobb a tét, fuss pár kört.
Szerintem se hagyd ennyiben ha visszamenõleg 6 hónapot befizet a munkahelyed kaphatsz mindent. Szorongasd meg kicsit a nyakukat ha már ilyenek voltak.
Szia! Ez nagy szemétség a munkáltatódtól! Menj el a munkaügyi bíróságra, felügyelõségre vagy elég az is, ha tértivevényesen írsz nekik levelet, telefonálsz, hogy nem jelentettek be. Õk majd megteszik a szükséges lépéseket... Engem kevesebb napra jelentettek be, fizetni sem akartak, feljelentettem õket, és minden rendbe jött.. APEH, TB... itt is kérhetsz segítséget! Sok sikert, ne hagyd magad, mert nem mindegy!!!!! Majd írd meg, mit sikerült intézned.
Gyes 3 évig, családi pótlék, egyszeri anyasági támogatás 4x terhesgondodáson részt vettél minimum alapfeltétel. De semmikép sem hagyd annyiban!
A kérdező hozzászólása: Sajna semmit nem tudok csinálni:(Maszek kibolt és fizu kézbe kaptam.És sajna én voltam a hülye azért mert még fizu papir után se kapáloztam.Így igazolni se tudom hogy ott dolgoztam.
Hát jó figyelmetlen voltál! Ilyet ne csinálj többet! Bérpapír a minimum havonta! Aztán máskor érdeklõdj utána inkább hivatalos helyen! Mondjuk sajnos a jelen helyzeteden sajnos ez már nem segít! Hát akkor az jár amit leírtunk! Sajnálom! De azért sok boldoságot kívánok és könnyû szülést majd! És ne aggódj ilyenen, majd lesz valahogy! Reméljük pozitívan fognak alakulni a dolgotok! Hogy a párodnak jól fizetõ állása lesz vagy lehetõsége másodállásra ami elég a picire! Vagy nagyszülõk segítsége, bármi! Kívánom, hogy minden jól alakuljon!
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Én hozzátenném, hogy a tgyás alapja az elõzõ év jövedelme, HA VAN 180 nap-ra jutó jövedelem. Ha táppénzre mennél és emiatt nem lesz meg a 180 nap, akkor attól függõen, hogy mennyit keresel, de max. a minimálbér 2x-nek a 70%-át kapod. Pl. hiába keresel br. 200 e HUF/hó, ha nincs meg az elõzõ év jan.1-tõl a 180 napod, akkor csak a minimálbér 2x-nek a 70%-a jár. Ez van.
A kérdező hozzászólása: én nettó 65.000-et kapok papír szerint és meglesz erre az évre a 180 napom, akkor mennyit is fogok kapni? 24 hétig a 70%-át?

Mennyi TGYÁS-t fogok kapni a 2. gyermek után, ha az elsővel max. GYED-et kaptam, június óta GYES-en vagyok vele?

2 év 5 hónap lesz a különbség köztük.

Legjobb válasz: Ha nem mész vissza min. 180 bérezett napra, akkor a tgyásnak is van maximuma, ami megegyezik a gyed max-al: mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a. Ha a tényleges béred ennél, vagy a szerzõdésed szerinti bér ennél kevesebb volt, akkor az alapján kapod.

Ha nem mész vissza min. 180 bérezett napra, akkor a tgyásnak is van maximuma, ami megegyezik a gyed max-al: mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a. Ha a tényleges béred ennél, vagy a szerzõdésed szerinti bér ennél kevesebb volt, akkor az alapján kapod.

Ha a MÁK-tól kapom a GYES-t mennyit kapok havonta?

Ikrekkel vagyok terhes és nem igazán tudom mennyi lenne a havi gyesem mivel egyik ismerösöm azt mondta duplán kapom.

Legjobb válasz: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/131

Igen, ikrekre dupla GYES jár.
Anyaságit is duplán kapsz. Az öregségi nyugdíjminimum 300% át fejenként.Vagy valami ilyesmi. A nyug min. most 28500 ft.
A kérdező hozzászólása: akkor 57000 kapok havonta?
Nem ez a bruttója. 50 körül kapsz kézbe. Plusz a családi pótlék 26600Ft.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!