Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ételt a kutyámnak (3 db)

Mennyi ételt adhatok a kutyámnak egy nap?

akkár hányszor enni adok a kutyámnak mindig dugtig tömi a hasát ugy hogy pukad ki és félek hogy nehogy bél csavarodást vagy bármi betegséget kapjon mert még 2-és fél honapos bullterrier.

Legjobb válasz: reggeli ,ebéd,(14:45)uzsonna,vacsora...

reggeli , ebéd, (14:45)uzsonna, vacsora...
Szerintem nem jó ha a kutya túl elhízott. Kölyköknek napi 4-5, felnöteknek 1-2.
Ha kölyök egy nap négyszer. felnõtt korában elég egyszer reggel, vagy este.
Fél éves koráig naponta 3X.Fél évestõl 1 éves koráig 2X.1 éves korától napi 1X este.A középsõ etetést fokozatosan hagyd el, egyre kisebb adagokat adj, ne egyszerre szüntesd meg a kaját.Bár az én kutyusom magától egyik napról a másikra nem evett délben de az enyém egy csodakutyus :) !!!

Van egy 2 hónapos Angol bulldog kölyök kutyám, nem tudom mennyit kell neki egyszerre adni a tápból? 6 kiló, és nagyon falánk! Nem lehet 10 percre előtte hagyni az ételt!

Legjobb válasz: Nézd meg a táp adagolását! A kutyád súlya szerinti adagot osztd el 3-4 egyenlõ részre és azt napi 3-4 alkalommal tedd elé. Ne hagyj elõtte kaját egész napra, azt nem szabad. Ilyen korban a holdat megennék az égrõl! És vigyázz hogy ne hízzon el, ezzel ne terhelje feleslegesen az amúgy is fejlõdésben lévõ szervezetét.

Nézd meg a táp adagolását! A kutyád súlya szerinti adagot osztd el 3-4 egyenlõ részre és azt napi 3-4 alkalommal tedd elé. Ne hagyj elõtte kaját egész napra, azt nem szabad. Ilyen korban a holdat megennék az égrõl! És vigyázz hogy ne hízzon el, ezzel ne terhelje feleslegesen az amúgy is fejlõdésben lévõ szervezetét.
Húzd végig a kezed az oldalán, a bordás felett: ha kitapintható akkor nem túlsúlyos...ha nem tapintható vagy kevéssé, akkor van egy kis fölösleg, de ez kölyök korban még nem egy nagy katasztrófa. Mindig tartsd az adagolási útmutatót, és ha ennyire falánk akkor oszd el több részre. És nem árt neki megtanítani hogy csak akkor egyen amikor azt mondod neki. Ezzel is kicsit kordában lehet tartani a falánkságát.
Egész jónak tûnik. Milyen fajta kutyus kapná?
A kérdező hozzászólása: Amerikai staffordshire terrier kapná. :) De hétvégén fõznék is rá. Nekem elég jónak tûnt, hústartalma rendben van vitaminokat meg vennék neki külön.
Nem tûnik olyan rossznak, de a kölyökkutyát kölyöknek való táppal etesd, ez felnõtt kutyáknak való. :)
Nyugodtan etetheti felnõtt táppal is, a kölyök tápoknak magas a fehérjetartalma általában, nagyon megnyomhatja a kutyákat, gyorsan nõnek, nálunk ebbõl mindenféle lábprobléma volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ha esetleg etetett már vele valaki és tud vélemény mondani ezekkel a tápokkal (Breeder, Naxos, Farmina, Brit) akkor szívesen meghallgatnám.Ja a kiskutyának a tápok keverve adnám junior/puppy+felnõtt mert tényleg a sok fehérje miatt csúnyán megnyúlnak tõle a kutyák, ha nem olyan minõségû a táp.
Én brit carrel és brit prémiummal etettem, utóbbinak a csirkés változatával, arra enyhén allergiás lett. Sajnos mindegyiktõl sok volt a kaki, most áttértünk barfra- összehasonlíthatatlan.
A britnek is van junior tápja én azzal etettem, most már adultat esznek. Nekünk nincs semmi baj vele. Egyébként már a legtöbb tápnak van s, m , l változata és ha ennek megfelelõen veszed a fehérje mennyisége is jó szokott lenni. A fõzéssel én jobban vigyáznék, vagyis a hús mennyiségére, mert úgy is meg lehet ám tolni a gyors növekedést.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!