Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ételt a (187 db)

Mennyire fontos a főtt étel, és miért?

a suliban szarul f?znek, ezért megkértem a szüleim, hogy hadd ne egyek ott. Viszont otthon nincs ideje a szüleimnek f?zni, szóval általában szendvicseket eszem, vagy fagyasztott dolgokat, amiket magamnak is megtudok csinálni (pl zöldségkeverék), vagy tudok csinálni tejbe rizst is, vagy sima rizst, amit virslivel eszek, de nincs mindig "er?m" elkezdeni f?z?cskézni, ha még egy csomót kell tanulnom is mellette. Ez akkor nagyon egészségtelen? Ti mit javasoltok ilyen helyzetben? A suliban tényleg nem jó a kaja, tiszta zsír az egész, és ott is porokból, meg fagyasztott cuccokból csinálják :/ 15/l

Legjobb válasz: A fõtt étel szar, max. azt érdemes fõzve fogyasztani, amit másképp nem lehet. Ha nyers dolgokat eszel, zöldségek, gyümölcsök, natúr mûzlik, joghurtok, stb. az sokkal jobb, szal egyáltalán nem tragédia ha nem eszel mindennap fõtt ételt, egyél amikor van, vagy ha kívánod, de ha nyers cuccokat eszel az nagyon is egészséges.

A fõtt étel szar, max. azt érdemes fõzve fogyasztani, amit másképp nem lehet. Ha nyers dolgokat eszel, zöldségek, gyümölcsök, natúr mûzlik, joghurtok, stb. az sokkal jobb, szal egyáltalán nem tragédia ha nem eszel mindennap fõtt ételt, egyél amikor van, vagy ha kívánod, de ha nyers cuccokat eszel az nagyon is egészséges.
Ez amit ide leírtatok, úgy hülyeség ahogy van. Csak egy beidegzedõtött dolog, amit megszoktatok, de attól még hülyeség, mint sok más hasonló. Egy fõtt étel nem lesz attól táplálóbb, hogy fõtt, csak rosszabb, mivel azt még talán ti is tudjátok, hogy így sokat csökken az ételek vitamintartalma, víztartalma, stb. Nyers ételekbõl is ugyanúgy össze lehet állítani olyat, ami rendelkezik a megfelelõ fehérje-szénhidrát-zsír arányokkal és még ki sem fõzted belõle a hasznos anyagokat. Azért, mert anyukátoktól azt tanultátok, hogy fiam minden nap egyel legalább egyszer fõtt ételt, attól még az nem biztos, hogy igaz is. (én is ez tanultam, csak aztán egészségügyi okokból kénytelen volna mélyebben foglalkozni a táplálkozással)
Fontos naponta egyszer fõtt, meleg ételt fogyasztani! Ne sajnáljuk az idõt a fõzésre, mert ha napokon, sõt heteken keresztül nem eszünk fõtt ételt, egy idõ után úgy fogjuk érezni, hogy nem tudunk igazán jóllakni. A megfõtt ételeknek egészen más a telítõértéke. Elég csupán arra gondolni, hogy a fûszerek illó, illetve aroma anyagai is a fõtt ételekben érvényesülnek leginkább.
A kérdező hozzászólása: azt elfelejtettem, hogy hétvégén mindig fõz anyukám, mert akkor van ideje
Keres pár sali receptet azt nem kell megfözni. Probálj meg pár egyszerübb receptett minnél többet gyakorlod anál finibb lesz a kaja. Amugy így 15 évesen rengeteg dolgod lehet hogy nincs idõd 1 tejberizst megfözzni.
Igen, a napi legalább 1x-i fõtt étel valóban nagyon fontos. A fõtt étel komplex, tehát sokféle tápanyag, telített és telítetlen zsírsav, fehérje, stb. van benne. Amit nem biztos, hogy mirelit kajával, vagy joghurttal, stb beviszünk... Egész más az energiatartalma is... És az emésztésük is könnyebb.
igen, a fõtt étel jobban telít.Én nekem is kell ebédre fõtt kaja. Anélkül nem is bírnám. Hogy miért? Nem tudom, egyszerûen jól esik a gyomromnak.
Azt nem tudom, alapból mennyire szükséges és miért fontos egy átlag embernek.... De ha én egy nap nem eszek legalább egyszer egy kis fõtt ételt, úgy görcsöl a gyomrom és olyan rosszul vagyok hogy hajaj... Ez általában akkor rossz, ha egész napos versenyen vagyok és alkalmam sincs fõtt kaját enni, este már szenvedek... Nem tudom, nálatok mi a helyzet, de a mi városunkban van egy kajálda, ahol pizzától kezdve fõtt kajákig minden van, egész olcsó, nagyon finom és olyan hatalmas adagokat adnak, hogy 3-an ebédelünk belõle. Tehát be is oszthatod és több napig elég, ha esetleg nagyon fájna a fogad fõtt kajára.
A kérdező hozzászólása: tényleg? Tök jó :) Köszi a választ
Hát szia! Nem olvastam végig a válaszokat de jószívbõl írom ami itt következik. Szerintem a szendvicseknél és egy oldalú kajáknál jobb a változatos fõleg zödlségekbõl álló fõtt étel, DE! Mindenképp gondold meg! Attól még hogy ez a mindenen átívelõ hagyomány és az orvosi kamara (kötelezõ) állásponja nem biztos hogy tényleg olyan jó a fõtt étel!Ajánlom figyelmedbe GITTA NYERSÉTEL BLOGJÁT, és legiknább Az élõ ételek az egészségért címû könyvet. Olvasmányos és érdekes. Én is fõtt étel függõ voltam, több mint három hónapja eszem nyersen! 100% energia, 100% egészség. Nekem megérte! u.i.: nem mellesleg minden ma ismert króniksu és gyógyíthatalan betegségbõl meg lehet gyógyulni nyers ételek megfelelõ fogyasztásával!(de bõvebben a könyvben)

Egy nap mennyi ételt adtok a kutyátoknak?

Fõként középtermetû udvaron tartott kutyák érdekelnének.

Legjobb válasz: Angol bulldog 8 hónapos kutyának mi reggel és este egy nagyobb tálnyi ételt amiben van hús(mi fõzzük neki):

Angol bulldog 8 hónapos kutyának mi reggel és este egy nagyobb tálnyi ételt amiben van hús(mi fõzzük neki):
Ha az érdekel, hogy te mennyi kaját adj a kutyának, azt innen nem fogod megtudni. Sokat számít, hogy mit adsz neki, milyen tápanyagból mennyit tartalmaz, és hogy azt hogyan dolgozza fel a kutya szervezete. Annyit adj neki, amennyitõl jó kondiban van és kész. Ki kell kísérletezni, pár hét alatt megvan, nem egy nagy kunszt. Persze nem árt utánaolvasni, hogy egyáltalán mivel jó etetni a kutyát, mert az egészsége szempontjából sem mindegy, hogy pedigrét eszik, rendes tápot, vagy esetleg nyers húst.
Vizsla keverék, kinti-benti. Napi 200g Brit tápot kap. De van, hogy kap húst, túrót, ezt-azt, ilyenkor kevesebb tápot adok neki.
20 kg, nyers húst kap, néha rizst, zöldséget, gyümit kb 40 dkg minden nap
Egy németjuhász, 6éves és egy dobermann, 9 hónapos. Az udvar meg tök pici...szerintem Én Fit+ Fun táppal etetek (kifejezetten nem a legjobb) viszont nagyon jó hasfogó és könnyen emészthetõ. A napi adagjuk a zsákon feltüntetett adag fele reggelire. Ehhez kapnak vacsira fejenként általában 2db farhátat, vagy nyakat, csirkefejet, lábat és ezek különbözõ kombinációit kapják. Ehhez kapnak kefírt, túrót és tojást, gyakran natúr, sült disznóvért is.
Flatazorból a kb 35 kilós kap 400g-ot, a kb 20-25 kilós 600g-ot (az utóbbi különösen nagy aktivitású kutya, kb akkor is fut amikor alszik)
1 év 3 hónap 28 kg kinti-benti kutya, nyerset kap napi 800g-ot. 4 hónapos jelenleg 5 kg kölyök napi 180g flatazort, de jövõ héten megjön az új hús szállítmány, és a pindúr is azt fog kapni.


Budapest Park, étel-ital árak? Lehet bevinni saját üvegben innivalót? Mennyire nézik? A helyszínen mennyibe kerülnek?

Legjobb válasz: Nem lehet bevinni saját üvegben, megnézik a táskát és kidobatják veled, barátnõm így dobta ki a másfél liter ásványvizét. Mindig vannak állandó italakciók, ha nagyon érdekel leírom de a facebook oldalukon mindig írják. Csapolt sörbõl a Soproni 450 Ft ha nincs akcióban. Nyolcig szoktak lenni italakciók (Vodka, Soproni 300 Ft, Koktélok 700 Ft) és a koncertek után (tíztõl) de akkor már csak a Vodka 300 Ft, valahogy így emlékszem. Étel árra most csak a pizzaszelet jut eszembe ami 390 Ft.

Nem lehet bevinni saját üvegben, megnézik a táskát és kidobatják veled, barátnõm így dobta ki a másfél liter ásványvizét. Mindig vannak állandó italakciók, ha nagyon érdekel leírom de a facebook oldalukon mindig írják. Csapolt sörbõl a Soproni 450 Ft ha nincs akcióban. Nyolcig szoktak lenni italakciók (Vodka, Soproni 300 Ft, Koktélok 700 Ft) és a koncertek után (tíztõl) de akkor már csak a Vodka 300 Ft, valahogy így emlékszem. Étel árra most csak a pizzaszelet jut eszembe ami 390 Ft.
Paramore koncerten 420 Ft volt egy kis naturaqua víz. .. rablás fényes nappal...

Mennyi idős koráig turmixoltátok az ételeket a babátoknak?

Legjobb válasz: 8 hónapos koráig, onnantól öklendezett mindentõl, ami pépes volt... egy foga sem volt még akkor :) Eleinte villával törtem össze az ételt, utána kis darabokra vágva kapott mindent. Szépen összenyomkodta (megrágta) az ínyével.

8 hónapos koráig, onnantól öklendezett mindentõl, ami pépes volt... egy foga sem volt még akkor :) Eleinte villával törtem össze az ételt, utána kis darabokra vágva kapott mindent. Szépen összenyomkodta (megrágta) az ínyével.
Nekem sem ment könnyen. Amikor elkezdtem adni a saját fõztöm eleinte csak olyat, ami leveses, leves, fõzelékek, paprikás krumpli jó sok lével. Nagyon apróra törve el-elfogadta, de sokszor a nagyobb darabokat kiköpte. Most már vannak rágófogai így jobban rág, már annyira apróra nem töröm neki. De ami héjas, borsó, zöldbab, azt turmixolom. Nálunk a gyümi a gond, csak turmix-szolva eszi meg, néha almát vagy karika banánt megeszi, de ez sem mostanában volt. Nem is nyúl hozzájuk.
egyik ismerösom gyereke mar 4 éves volt és fuldoklott a darabos ételen... mert sokáig csak pépeset kapott, nagyon nehéz volt öt átszoktatni
vízzel turmixolom.aminek nincs leve, ahhoz öntök kis vizet a turmixba, máshogy nem is tudnám leturmixolni
Ezt a nokedlis dolgot kipróbálom :)
Fiam 13 hós. most próbálkozunk a darabossal, mert idáig hallani sem akart róla.Persze a kézbe vehetõ dolgok nálunk is mentek:) Tegnap pl. Bakonyit csináltunk nokedlevel, és szépen a nokedlit belemártottam a szószba és úgy adtam neki.Megette.Volt kis fintorgás eleinte, de aztán megbarátkozott vele. Túrós tésztát, és lasagne-t is így adtam neki és megette. Pedíg ha fõzibe vagy gyümibe darab van, kiköpi és kirázza a hideg:) Ki érti ezt lányok?
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó: ha pl. krumplis tésztát esztek, azt hogy turmixolod neki össze, hogy ne legyen egy sûrû massza belõle?
én is ebben a cipõben járok, 16 hónapos a fiam.a fõtt ételt csak turmixolva hajlandó megenni, kiköpi, ha darabost kap.ami nem fõtt, megeszi simán.12 foga van, de nem hajlandó rágni, pedig mutatok példát neki.amúgy teljes egészében a mi kajánkat eszi, csak mindent turmixolva.
A kérdező hozzászólása: Nálunk is ez a helyzet, ha ételrõl van szó, inkább a pépesebb kevésbé darabosabb étel a sült krumpli ez alól kivétel. Bezzeg egy negyed banánt is képes egyszerre betömni a szájába, attól nem öklendezik, de ha egy kicsit nagyobb a husi akkor aj-aj. 16 hós
Még mindig turmixolok, 13 hós. Nem öklendezik a darabostól, merthogy még csak a szájába sem hajlandó venni (kivéve banán, kifli, babakeksz, kuki aztán kifújt) :(
6 hónapos koráig. Utána csak vilélával összetortem az étel, de a kisebb darabokat is szépen megette. Az ínyük elég erõs már ehhez.
Utolsó vagyok, most 16, 5 hós.

Mennyi az a minimális étel bevitel, amivel még életben lehet maradni?

Most úgy jött ki hog yspórólnom kell és eddig is csak napi kétszer ettem, sztem az is elég. Az érdekelne hogy mennyit és milyen ételeket lehetne enni napi 2x-i étkezésre, hogy olyan végletesen sovány ne legyek, de azért ellegyek vele. Úgyis csaj vagyok, szal direkt jó a soványság.

Legjobb válasz: Javaslom, hogy inkább írd össze a kiadásaidat! Nem valószínû, hogy pont az ételen lenne érdemes spórolnod.

Javaslom, hogy inkább írd össze a kiadásaidat! Nem valószínû, hogy pont az ételen lenne érdemes spórolnod.
anya egyik aranyszabálya: sose az ételen spórolj.:D
Csinálj olcsó, laktató ételeket, pl, sült hagymát, nagyon finom egy karéj kenyérrel, burgonyás ételeket, tésztákat, zsíros kenyér paprikával és paradicsommal, ezek most már olcsóbbak, fõzelékeket, a piacon most sok fõzeléknövénykapható és olcsóbb, mint a boltokban. Ha keveset eszel, hiánybetegségek alakulnak ki, unokatesóm TBC-s lett a nagy éhezésében.
Elég hetente egyszer enned, ha tápanyagot fogyasztasz. Ha élelmiszert akkor naponta hatszor is kevés.
"szal direkt jó a soványság" A sovanysag nem jo, beteges. A karcsusag a jo! Csatlakozom az elozokhoz, nem a kajan kene sporolni. Amugy ehetnel pl. sok rizset, megszorva egy kis Vegeta/Delikat-al meg ize is van!

Mennyi volt a legtöbb étel/ital, amit megettél/megittál egyszerre?

Legjobb válasz: A vizet gyakran iszom löketszerûen, amikor rámjön a hólyaghurut, olyankor akár 2 litert is lehúzok egyszerre. étel? egyszer megettem egyedül egy hatalmas pizzát, jó rosszul is lettem.

A vizet gyakran iszom löketszerûen, amikor rámjön a hólyaghurut, olyankor akár 2 litert is lehúzok egyszerre. étel? egyszer megettem egyedül egy hatalmas pizzát, jó rosszul is lettem.
1l víz. Ételre nem emlékszem, hogy olyan sokat ettem volna.
Kamaszkoromban egyszer megettem tízóraira 12 sóskiflit és hozzá 1 liter tejet. Nagyon jól esett. Manapság 1-3 kiflivel és 3 dl tejjel beérem. Nagy melegben képes vagyok 1-2 liter szódát is meginni egy ültömben. Egyszer 16-17 évvel ezelõtt egy szép nyári estén bepusziltam 21 üveg sört, persze nem én számoltam, hanem az asszony.
8 liter bolero. Mondanom se kell, öt percenként járkáltam a wc-re :D
Fogadásból 3 pizza. Nehezen, de lecsúszott.

A nyúlnak szabad-e vizet adni? Ha igen, mennyit? Mennyi ételt kell elé tenni, , hogy jól lakjon, de ne pocsékoljon?

Legjobb válasz: Kell neki víz, mindig legyen tele az önitatója. Napi kétszer egy kisebb marék táp, széna korlátlan mennyiségben. Nyalósót ne vegyél, vesebajt okozhat!

Kell neki víz, mindig legyen tele az önitatója. Napi kétszer egy kisebb marék táp, széna korlátlan mennyiségben. Nyalósót ne vegyél, vesebajt okozhat!
MINDIG legyen elõtte víz (azt akarod, hogy szomjan haljon, vagy te se iszol soha?!) és széna. Tápot napi 2× 1 maréknyit adj egy kis tálkába, de ez módosulhat a nyúl egyéni igényeinek megfelelõen. Legyen nyalósó is neki, fogkoptató felesleges.
Az nem teve, hogy víz nélkül boldoguljon... Az baromság, hogy a nyalósó bajt okoz, mert az állat nem hülye, nem nyalja ha nem kell neki. Egyszerûen nem fog hozzányúlni, ha nincs sóhiánya.
szia! nagyapám, mióta az eszemet tudom, nyulakat tenyészt. De mindig ad nekik vizet! És isznak is a nyuszik.
Ti amúgy már kóstóltátok a nyalósót? Az egész egy darab gipsz, semmi köze a sóhoz. Pont ezért egészségtelen. A normális tápon (Versele laga cuni complete) tartott nyúlnak semmilyen hiánya nincs. Csak unalomból elkezdi rágni-nyalni a nyaló'só't és szerintem az elég káros. Te sem ropogtatsz mészkövet.
Az én nyulam még sose rágta unalmában a sót, igaz, nem is igen unatkozik. Nyalósó elviekben kell neki, mert bár vitaminokat tud elõállítani, egyes ásványi anyagokra szüksége van.
A természetes körülmények közt élõ nyúl nem jut külön nyaló sóhoz...nem is igényeli.Ha a házi nyulat természetesen etetik akkor neki se kell.

Ha beveszem az ételt a számba, de utána már nem nyelem le, kb. mennyi szívódik fel belőle?

Nem kell szapulni, meg idiótázni, köszi. Nem jó kedvemb?l csinálom, hanem mert rákényszerítenek. Eszem rendesen, napi 1800-2000 kcal-t, sportolok is, napi 2*30 perc futópad. De ezt szoktam csinálni, ha kényszerítenek, hogy olyanokat egyek, amiket nem szeretnék. Nem tudom, hogy hogy kalkuláljam bele?

Legjobb válasz: rákényszerítenek? :O azthogy? ezt légyszíves magyarázd el...am, ha az ételt nem nyeled le, attól nem hízol, és abból nem is szívódik fel semmi...talán a tésztafélékbõl, mert azokat már a szájban elkezdi bontani a szervezet.

rákényszerítenek? :O azthogy? ezt légyszíves magyarázd el...am, ha az ételt nem nyeled le, attól nem hízol, és abból nem is szívódik fel semmi...talán a tésztafélékbõl, mert azokat már a szájban elkezdi bontani a szervezet.
Ki kényszerít? Hallottad már azt hogy köszönöm nem kérem? Ha ezek után is erõltetik, hívhatod a gyerekvédelmiseket, ez ugyanolyan mintha éheztetnének.
Felesleges pazarlás amit mûvelsz ráadásul semmi értelme. Olyan nincs, hogy rákényszerítenek, ha nem vagy éhes akkor ne egyél. Amúgy nem tudom mennyi szívódik fel belõle, gondolom semmi.
Jaaaa tényleg és utána mit csinálsz a kajával? Forgatod a szádban aztán ha nem figyelnek kiköpöd??
Mondjuk kiskoromban anyukám nekem is azt mondta, hogy ha nem eszem meg az ételt, akkor a fejemre borítja. Én meg persze komolyan vettem, mert féltem a forró levestõl.
Ez anorexiás vonás, és ne meséld be nekünk, h kényszerítenek. Ha valamit nem akarsz, nem eszed meg, ilyen egyszerû. Mivel beteg vagy, jobb lenne orvoshoz fordulnod, különben baj lehet belõle. Elõbb csak ezt nem aztán már azt sem nyeled le, és bele is szaladtál egy nemevésbe.
a szájban nincs felszívás, még emésztés is csak nagyon minimális, a nyálenzim azért nem egy durva dolog. amit kiold és lenyelsz az is elhanyagolható. a meséd viszont átlátszó, 2000 kcalt ha nem bigmacbõl fedezel akkor senki nem kényszeríthet zabálásra, mert napi 5 normál étkezést simán ki lehet belõle sajtolni...
A kérdező hozzászólása: Nem kamu. Egész egyszerûen arról van szó, hogy azt szeretném enni, amit akarok. Lefogytam már közel 18 kg-t így. Amiket megeszem: mindenféle gyümölcs, zöldség, tejtermékek, teljes kiörlésû cuccok. De amiket nem eszem meg: semmilyen zsíros, olajos étel, semmilyen hús, semmilyen fehérlisztes élelmiszer, se kenyér, se tészta, se krumpli. Én jól lakom abból, amit én veszek (elõbbiek), de nem eszem az utóbbiakból. Édesanyám meg tipikusan olyan, aki hazaérve a munkából este 7-kor is leül fehér kenyeret töpörtyûvel enni. Mondanom sem kell, hogy130 kg. Fõzni is hasonlóan egészségesen fõz. És nem egyszer, hanem minden alkalommal kb. 20-szor elmondom, hogy már ebédeltem, vacsoráztam, nem kérek, köszönöm. De olyankor jön a lelki zsarolás, hogy direkt ezt és ennyit fõzött, és hogy az õ kedvéért egyek...ha még egyszer visszautasítom, pedig következik a lelki zsarolás, aminek a vége, hogy nem szeretem õt. Ami persze nem igaz! Így a békesség érdekében "eszem", ami a szalvétában végzi...Ez van! Nem hiszem, hogy nekem lenne szükségem pszichológusra, inkább neki. Nem rontom el miatta az étrendemet. Köszi a válaszokat.

Melyik éri meg jobban? Bébiételt vásárolni vagy főzni, írjátok le kinek mennyi 1 hónap. Mennyi idős a baba és mennyi ételt vesztek.

Legjobb válasz: Nekem már nagy a fiam 23 hónapos :) így õ már azt eszi amit mi. Amikor kicsi volt mi adtunk Neki bébiételt is és fõztem is. Õszintén az elején amikor még csak répa, alma sütõtök a "menü" jobban megéri fõzni, viszont amikor már több mindent ehet, de nem azt amit ti, szerintem megéri néha venni bébikaját is, legalább azért, hogy egyen marhát, nyulat, sok mindent amit ha megveszel nagyon nagy adag lenne, ráadásul mi nem is szeretjük az ilyeneket, de vele meg kell kóstoltatni, illetve kell Neki. Azt már nem tudom leírni, hogy mennyit költöttünk bébi kajára mert régen volt, de mindig figyeltem melyik, hol akciós éppen (Kecskeméti, Univer, Hipp és DM-es), hála az égnek a fiam nem volt válogatós.

Nekem már nagy a fiam 23 hónapos :) így õ már azt eszi amit mi. Amikor kicsi volt mi adtunk Neki bébiételt is és fõztem is. Õszintén az elején amikor még csak répa, alma sütõtök a "menü" jobban megéri fõzni, viszont amikor már több mindent ehet, de nem azt amit ti, szerintem megéri néha venni bébikaját is, legalább azért, hogy egyen marhát, nyulat, sok mindent amit ha megveszel nagyon nagy adag lenne, ráadásul mi nem is szeretjük az ilyeneket, de vele meg kell kóstoltatni, illetve kell Neki. Azt már nem tudom leírni, hogy mennyit költöttünk bébi kajára mert régen volt, de mindig figyeltem melyik, hol akciós éppen (Kecskeméti, Univer, Hipp és DM-es), hála az égnek a fiam nem volt válogatós.
Na a húgom kislánya 10 hós és csak az üveges kaját eszi meg.Havi 40000Ft-ba kerül csak az üveges kaja.Ebben nincs bent a babapuding meg az ilyenek.Az én lányom 11 hós és vegyesen eszik de inkább már azt amit én fõzök.tartalékban van itthon babakaja, hogyha megyünk valahova akkor tudjak mihez nyúlni.Én megúszom max 3000Ft-ból 1 hónapra a bébiételt.A zöldségek és a hús jó része házi. (nyúl disznó és tyúk-csirke).De ha nem lenne az akkor is szerintem max 15000Ft lenne amit bele kellene fektetnem, tejtermékkel, hússal együtt.Szóval jobban megéri fõzni, olcsóbb, és szerintem tudok változatosan fõzni neki.
Én mindig fõzök, csak akkor veszek bébiételt, ha pl. kirándulni megyünk, vagy más miatt nincs idõm. Mindenképp olcsóbb fõzni, egy üveg bébiétel 250-400 Ft között mozog, ennél mindenképp kevesebbe kerül, ha veszel egy szem krumplit és egy szál répát, és azt összefõzöd. Nem is tudom, mennyi az, 50 ft? És két napra elég.
szerintem jobban kijössz, ha fõzöl. Fõleg tavasztól õszig, amikor mindent frissen és olcsóbban megkapsz. Nekünk szerencsénk volt mert pont tavasszal kezdtük a hozzátáplálást, így pont volt újkrumpli, újrépa, új cékla, új leveszöldségek. Most meg van friss sütõtök, alma, karfiol, banán. Most, hogy nincs szezon, így is olcsóbb fõzni, mert krumplit mindig lehet kapni és nem is olyan drága és általában ez a fõzelékek alapja. A sütõtök fillérekbe kerül, sok zöldséget pedig fagyasztva is meg lehet venni pl. spenót és többszöri fõzésre is elég. Érdemes most befagyasztani sok sütõtököt felkockázva, ha van nagy fagyasztód, nekem sajnos nincs sok helyem benne. EGyébként kislányom most lesz 9 hós. Egy héten kb. 1x max. 2x kap üveges ételt, általában zöldborsófõzeléket, mert annak viszont lusta vagyok nekiállni passzírozgatni.
Mindenképpen akkor jössz ki olcsóbban, ha te fõzöl.Egy üveges bébiétel 300.- ft körül van, ami ugye egy étkezés.Ha nagyobb a baba, mint pl. nálunk a kisfiam már 9 hónapos (neki már a nagyobb kiszerelésû bébiétel 400 .- ft körül van), akkor már ugye naponta több étkezés van, tehát az napi szinten majd csak 1000ft és ez csak a fõétkezéseket jelenti.Erre jön még a tízórai, uzsi, stb. 1000.- Ft-ból már egész komoly mennyiségû ételt tudsz a családnak is fõzni, nem hogy a picinek. Sajnos nálunk a gyerek jobban szereti az üvegeset, így mi küzdünk, hogy hol ezt-hol azt kap. De mindenképpen akkor jössz ki jobban, ha te fõzöl neki.
Még mindig jobb a fagyasztott, mint a ki tudja honnan jött, mivel kezelt külföldi [email protected] (már bocsánat).
Fõzni kb 10%a az üveges bébi ételekhez képest.Ugyanakkor finom és változatos. Ne vedd fagyasztva , kelj fel menj ki a piacra , vásárolj fel és fagyassz a babádnak magad.Bár nem értem miért november elején jut eszedbe... Én megfõzök egy nagyobb adagot és porciózva fagyasztom .Csirke, pulyka, máj, répa, cékla, õszibarack, szilva, ...csak kiveszek 1-1 kockát és kiolvasztom , vagy beledobom a fövõ krumpli mellé ... Üveges kaját csak akkor veszek ha úton vagyunk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A kérdező hozzászólása: Ami engem zavar a fõzésbe, hogy itt a tél is sok ételt csak fagyasztva tudok neki venni...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!