Találatok a következő kifejezésre: Mennyi és bor kell (15 db)

Bárányhimlő-kérdés? Amikor már szépen száradnak be a kiütések, mennyit és meddig kell még hintőporozni a bőrt? Amig elmúlnak teljesen a pöttyök?

Legjobb válasz: ezt orvos mondta? nem nagyon szabad hintõporozni, mert nem hagyja levegõzni a sebeket és egyrészt nehezebben gyógyul, másrészt könnyen elfertõzõdik alatta ( a rázókeverék pedig szigorúan tilos). úgyhogy én egyáltalán nem hintõporoztam, csak 3 napig, utána magától gyógyult. http://www.baranyhimlo.hu/

ezt orvos mondta? nem nagyon szabad hintõporozni, mert nem hagyja levegõzni a sebeket és egyrészt nehezebben gyógyul, másrészt könnyen elfertõzõdik alatta ( a rázókeverék pedig szigorúan tilos). úgyhogy én egyáltalán nem hintõporoztam, csak 3 napig, utána magától gyógyult. http://www.baranyhimlo.hu/
mi most voltunk bárányhimlõsek, tegnap kezdtük az ovit, de még mindig tiszta sebes a fiam bõre. Három napig hintõporoztam, utána már nem. Ha már sebes minek hintõporozod? A seb meg mint tudjuk nem egyik napról a másikra esik le és gyógyul be, de oviba már mehet a gyerek, attól még hogy sebes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Nem oros mondta, csak nekem jutott eszembe, hogy itt rákérdezzek, a hintõporozás meddig menjen?Szépen gyógyulnak a kislányom pöttyei, 1 hete jelent meg az elsõ kiütése, én hintõporoztam még tegnap is.Már nem szabadna?
szabadni szabad, nem csináltál semmi rosszat, de nem kell (szerintem). gyorsabban gyógyulnak a sebek, ha folyamatosan levegõ éri õket (elsõ voltam).
Én egyik gyerekemnél sem hintõporoztam...ám az biztos, hogy a hintõpor nem hagyja "lélegezni" a bõrt, ezért ha nem muszáj, én nem használnám.

Mennyibe kerül egy átlagos levelet kiküldeni Spanyolországba, hogy az tuti, hogy megérkezzen (mennyire megbízható ebből a szempontból a posta a 2 ország között? És hogy kell megcímezni a borítékot? úgy mint Magyarországon?

Legjobb válasz: Külföldre célszerû angolul címezni a leveleket. Én azért odaszoktam írni zárójelben magyarul az országnevet, mert volt olyan hogy nem kérdezte meg a postás ez milyen ország is és el is küldte valahova máshova, a levelem azóta sem került meg. Azt jegyezd meg, hogy kicsit máshogy kell címezni mint belföldre: a személy egyre tágabb lakhelye... szóval elõször név, utána cím, házszám, emelet stb, majd országkód, irányítószám, városnév egy sorba (én csak várost szoktam), a végére pedig az ország. A posta szerintem abszolút megbízható, eddig egyetlen egyszer nem érkezett meg levelem, ez a fent említett okból, de hát az ilyen elõfordul. Pontosan nem tudom megmondani mennyibe kerül, de a posta honlapján megtudod nézni. Egy rendes kis boríték, ami nem lépi át a limit súlyt nekem Kóreába pl 260 ft elsõbbségivel.

Külföldre célszerû angolul címezni a leveleket. Én azért odaszoktam írni zárójelben magyarul az országnevet, mert volt olyan hogy nem kérdezte meg a postás ez milyen ország is és el is küldte valahova máshova, a levelem azóta sem került meg. Azt jegyezd meg, hogy kicsit máshogy kell címezni mint belföldre: a személy egyre tágabb lakhelye... szóval elõször név, utána cím, házszám, emelet stb, majd országkód, irányítószám, városnév egy sorba (én csak várost szoktam), a végére pedig az ország. A posta szerintem abszolút megbízható, eddig egyetlen egyszer nem érkezett meg levelem, ez a fent említett okból, de hát az ilyen elõfordul. Pontosan nem tudom megmondani mennyibe kerül, de a posta honlapján megtudod nézni. Egy rendes kis boríték, ami nem lépi át a limit súlyt nekem Kóreába pl 260 ft elsõbbségivel.
Megnéztem neked, EU országokba, így Spanyolországba is, elsõbbségivel 230 ft egy levél, nem elsõbbségivel 210... Azon a 20 forinton szerintem fölösleges spórolni ha elfogadsz egy tanácsot, nem tudom pontosan arrafelé hogy megy, de távolabbi helyekre 1-2 héttel elõbb odaér a levél. Nyilván Spanyolországba ez csak 1-2 nap, de kérdezz rá a postán nyugodtan!
http://posta.hu/kepek/upload/2009-12/Dijkivonat_20100101.pdf Azt nem tudom hogy EUba mennyi, de neekm az USA-ba elsõbbségivel 1-2 hét volt. Elsõbbségi nélkül gondolom egy hónap is lett volna.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi szépen a gyors válaszokat:) ...akkor szerintem az elsõbbségi lesz és akkor a címzés meg a fent leírtak szerint...köszi még 1*. Üdv:Évi

1 kg sertéshúshoz mennyi bort kell önteni, és mikor, ha pörköltet csinálok?

Legjobb válasz: 1dl ,de bort csak akkor öntsd a pörkölthöz ,ha hús már puha mert különben vissza keményedik a hús . és fõzheted órákig..

1dl , de bort csak akkor öntsd a pörkölthöz , ha hús már puha mert különben vissza keményedik a hús . és fõzheted órákig..
A kérdező hozzászólása: Jó, köszi! Csak ha beleöntöm, utána mennyi idõt kell még fõzni?
Kb. 15, max 20 perc, és elég!
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi, neki is kezdek.
Én a fõzés végén szoktam hozzáadni a SZÁRAZ vörösbort, egyet rottyan, és kész. A mennyiséggel egyetértek.
Ahogy az utolsó írja, mindenképpen száraz legyen. Egyébként attól függ. Én pl. az elején szoktam 4-5 percig a borban párolni, és ha elforrta, akkor vízzel felönteni. Én kb. 2 decit szoktam használni.
Éppen hogy a kemény húsokra öntök az elején is (1 kg húsra 1, 5 - 2 decit) mert jobban puhul tõle (persze "savanyút"), de enek az aromája elfõ, ezért a végén is kell bele 0, 5 dcl.
A kérdező hozzászólása: Igen, ilyen receptet találtam én is, amilyet az utolsó is írt, folyamatosan tettem rá a bort, és tök jó puha lett. A mennyiségben jó ez a 3 dl. Köszike!


Mennyire jó a loreal pure zone deep control nevű krém? És hogyan kell használni? Csak rákened a bőrödre és beszívódik?

Legjobb válasz: Szerintem teljesen jó.Simán bekened az arcod és kész.Az illata kicsit furi,de meglehet szokni,állaga nem krémes inkább vizes.Nekem bevált van is itthon.Ki kell próbálni,nem lehet tudni h a te arcbõrödnek jó lesz-e,de egy próbát megér,ha nem válik be ott a normaderm tri aktiv a vichytõl,kicsit drágább,de sokan esküsznek rá,én is vettem de még nem probáltam ki.(Most a 30 ml-es kiszerelés akciós,amúgy elég húzós az ára.)

Szerintem teljesen jó.Simán bekened az arcod és kész.Az illata kicsit furi, de meglehet szokni, állaga nem krémes inkább vizes.Nekem bevált van is itthon.Ki kell próbálni, nem lehet tudni h a te arcbõrödnek jó lesz-e, de egy próbát megér, ha nem válik be ott a normaderm tri aktiv a vichytõl, kicsit drágább, de sokan esküsznek rá, én is vettem de még nem probáltam ki.(Most a 30 ml-es kiszerelés akciós, amúgy elég húzós az ára.)

Ha gyanta elött és után fertötlenitem a börömet azt mennyi idö után kell lemosni?

normális válaszokat,kösszeee

Legjobb válasz: Nem kell lemosni.a fertõtlenítõ hatás azonnal érvényesül.

Nem kell lemosni.a fertõtlenítõ hatás azonnal érvényesül.
A kérdező hozzászólása: köcce

Milyen és mennyi szőkítőpor és oxid kell az arc és bajusz szőkítéshez nem fogja irritálni a bőröm?

Legjobb válasz: Én ezt sose tudom, mindig ugyanannyit teszek mindkettõbõl - nincs tõle bajom. Én mondjuk a hasamon használom (nem tudom, mi a neve, de zöld a doboza), az arcomon nem merném, ott inkább csipesz. Annyival irritálja a bõröm, hogy amíg rajta van, elkezd viszketni pár perc után, miután meg leszedem, jóval világosabb ott a bõröm, mint máshol, szóval olyankor mindig imádkozom, nehogy úgy maradjon. :D De elmúlik max egy tíz perc alatt.

Én ezt sose tudom, mindig ugyanannyit teszek mindkettõbõl - nincs tõle bajom. Én mondjuk a hasamon használom (nem tudom, mi a neve, de zöld a doboza), az arcomon nem merném, ott inkább csipesz. Annyival irritálja a bõröm, hogy amíg rajta van, elkezd viszketni pár perc után, miután meg leszedem, jóval világosabb ott a bõröm, mint máshol, szóval olyankor mindig imádkozom, nehogy úgy maradjon. :D De elmúlik max egy tíz perc alatt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Körtelekvárt szeretnék főzni, de zselatin és bor nélkül. Mennyit kell fözni és mi a folyamat egy ilyen eredeti, régi lekvárreceptnél?

Legjobb válasz: http://konyha-sziget.blogspot.hu/2011/10/last-minute-nyar-gy.. Külön kihangsúlyozza, hogy semmi zselatin, stb. nem használ, mert nem szereti. Olvasd el.

http://konyha-sziget.blogspot.hu/2011/10/last-minute-nyar-gy.. Külön kihangsúlyozza, hogy semmi zselatin, stb. nem használ, mert nem szereti. Olvasd el.

Mennyi és milyen bor kell a sajtfondübe?

Legjobb válasz: 80 dkg sajthoz (kétféle sajt) 3dl olaszrizling és 4 cl cseresznyepálinka szükséges. Ezenkívül, kevés fokhagyma, citromlé (1 kiskanál) 4 kiskanál étkezési keményítõ, csipet bors és õrölt szercsendió, csipet só. Nagyon finom. Sok sikert!

80 dkg sajthoz (kétféle sajt) 3dl olaszrizling és 4 cl cseresznyepálinka szükséges. Ezenkívül, kevés fokhagyma, citromlé (1 kiskanál) 4 kiskanál étkezési keményítõ, csipet bors és õrölt szercsendió, csipet só. Nagyon finom. Sok sikert!
Nem kell semennyi, a bort le kell húzni, lehetõleg fél perc alatt.

Hogy kell egy borítékot megcímezni? Hova kell a feladó a címzett milyen sorban? És ha kagylót adok fel egy borítékban az kb. mennyibe kerül? Sürgős!

Legjobb válasz: Jobb oldalra kb. középre írd elõször a címzett nevét, alá szokták hogy "részére"(bár ez kihagyható), utána jön a város, alá az utca, házszám, és ez alá írjuk a város irányítószámát... A feladó adatait is ugyan ebben a sorrendben kisebb méretû betûkkel a boríték bal felsõ sarkába kell írni. Ha kagylót akarsz küldeni, akkor lemérik a boríték súlyát, és az alapján kell fizetni.

Jobb oldalra kb. középre írd elõször a címzett nevét, alá szokták hogy "részére"(bár ez kihagyható), utána jön a város, alá az utca, házszám, és ez alá írjuk a város irányítószámát... A feladó adatait is ugyan ebben a sorrendben kisebb méretû betûkkel a boríték bal felsõ sarkába kell írni. Ha kagylót akarsz küldeni, akkor lemérik a boríték súlyát, és az alapján kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: És max mennyibe kerül?

Vásároltam egy szauna övet. Hogyan kell használni és mennyi ideig, valamint előtte a bőrt kezelni kell?

Legjobb válasz: Nem adtak hozzá használati utasítást?!... 8-o Amúgy meg nagyon egyszerû : tiszta bõrre kell felcsatolni nem túl szorosan (elõtte semmivel ne kend e a bõröd). A hõfokszabályzón beállítod a kellemesen meleg, nem túl forró hõfokot. Kb. 15-20 percig kell használni, utána a legtöbb szaunaöv automatikusan kikapcsol. Naponta max. 2x javasolt használni! Tegyél magad alá egy vastag frottír törülközõt, mert izzadni fogsz tõle (lehet, nem az elsõ alkalom után, de néhány kezelés után mindenképp). A szaunázás alatt nem javasolják a folyadék pótlást, csak utána.

Nem adtak hozzá használati utasítást?!... 8-o Amúgy meg nagyon egyszerû : tiszta bõrre kell felcsatolni nem túl szorosan (elõtte semmivel ne kend e a bõröd). A hõfokszabályzón beállítod a kellemesen meleg, nem túl forró hõfokot. Kb. 15-20 percig kell használni, utána a legtöbb szaunaöv automatikusan kikapcsol. Naponta max. 2x javasolt használni! Tegyél magad alá egy vastag frottír törülközõt, mert izzadni fogsz tõle (lehet, nem az elsõ alkalom után, de néhány kezelés után mindenképp). A szaunázás alatt nem javasolják a folyadék pótlást, csak utána.
Jobbkezedbe lazán megfogod, balkedezeddel még lazábban kinyitod a kukát és közben a lassan, határozott mozdulatokal belehelyezed. Miért adsz ki pént ilyen kamu vackokra? Menj futni, többet ér és olcsobb is.
A kérdező hozzászólása: Nem az kérdeztem, hogy milyen mozdulattal dobjam ki, hanem az volt a kérdésem, hogy hogyan kell használni!A férjemnek balesete volt és sajnos Õ már nemigen fog futni, de az étvágya jó és nagyon sokat hízott!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, mindent megpróbálok, mert egy örökmozgó volt a baleset elõtt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!