Találatok a következő kifejezésre: Menjek vissza vagy inkább (8 db)

Menjek vissza melozni vagy inkább ne?

5 hetes terhes vagyok.2 .hete vagyok itthon mert porcrepedésem volt..-idöközben derült ki hogy terhes vagyok.mivel nehéz fizikai munkám van nem tudom visszamenjek e..május 1.-ével mennék táppénzre.de védönöm azt mondta hogy elég ha a nögyogyász ad majd papairt azzal irassam ki magam...mit tegyek?hétfön megyek uh-ra..kérjek papirt?kedden kéne mennem melozni..ha kiirnak és papirom van hogy terhes vagyok nem rughatnak ki ,ugye?

Legjobb válasz: Csak gondolj bele!A nehéz fizikai munka vetéléssel járhat,úgyhogy a fontos neked a baba semmiképp ne menj vissza!!Menj táppénzre,és a fõnöködnek csak azt dugd az orra alá.Biztos nem fog neki tetszeni,de hát kit érdekel??Táppénz alatt csak közös beleegyezéssel számolhat le.Abba pedig nem szabad belemenni!!3 év múlva már úgyse biztos ez a hely!Szóval most csak a babyre gondolj!!Sok erõt!!

Csak gondolj bele!A nehéz fizikai munka vetéléssel járhat, úgyhogy a fontos neked a baba semmiképp ne menj vissza!!Menj táppénzre, és a fõnöködnek csak azt dugd az orra alá.Biztos nem fog neki tetszeni, de hát kit érdekel??Táppénz alatt csak közös beleegyezéssel számolhat le.Abba pedig nem szabad belemenni!!3 év múlva már úgyse biztos ez a hely!Szóval most csak a babyre gondolj!!Sok erõt!!
Szerintem ne menj vissza dolgozni! Kérj papírt a nõgyógyásztól! Elõttem is írták, terhesség alatt védve vagy, nem rúghatnak ki! Ha persze határozatlan a munkaszerzõdésed, és a próbaidõ már lejárt. Ne kockáztass!
Véleményem szerint ne kockáztass! A nehéz fizikai munka nem tesz jót, vetéléshez vezethet, fõleg az elsõ 12 hétben van nagy kockázat, a terhességek nagy része végzõdik vetéléssel enélkül is. Más lenne, ha irodában ülnél, de így inkább írattasd ki magad! Üdv: 32 hetes kismama.
Dehogy menj! Maradj otthon, a baba és a te egészséged is ezt kívánja! Nyugi, ha van papírod arról, hogy terhes vagy, nem rúghatnak ki!
Ne menj dolgozni!Tanulj az en hibambol:a ferjem mar miota ossze koltoztunk, de foleg az eskuvo utan mindig mondta, hogy ne menjek tobbet dolgozni.persze erre a valaszom mindig az volt, hogy csak jo lesz az a kis plusz penz amit majd kapunk, pedig hal' Istennek nem kuzkodunk semmi fele anyagi problemakkal, sot!Es ez lett a vesztem.2007 julius vegen vegre pozitiv lett a teszt!.....aztan dokitol doki-ig rohantunk, mert azt mondtak megallt a baba a fejlodesben.Befekudtem a korhazba hogy par vizsgalatot elvegezzenek, de meg aznap ejszaka elveszitettem a babat.A doki masnap csinalt 1 egeszsegugyi "kaparast"..... PAr nap mulva vissza kellett menjek az eredmenyekert es kiderult, hogy a munkahelyem miatt veszitettem el a babat!(pedig elarulom abszolut nem volt sem megerolteto sem nehez munkam, tobbet beszelgettunk mint dolgoztunk)...... Most aprilis 12. teszteltunk megint, kedden rohantam a dokimhoz es mar mi is 5 hetesek vagyunk!Persz eazota a ferjem nem enged dolgozni es hallani sem akar rolla. Gondolj arra, hogy most nem csak magadra kell vigyaznod hanem mar a babocadra is !Tudom kicsit rossz lesz otthol, mig megszokod , de hidd el megeri! Senkinek nem kivanom azt amit en ateltem a tavaly! Nagyon vigyazz magatokr! Boldog baba varast!
szerintem se menj dolgozni! életedben elõször vagy terhes és ezt az éélméányt, csodát a második, harmadik baba sem tudja visszahozni. szóval, ha megteheted, akár egészségügyi okokból, akár a babára való tekintettel, de szerintem még a te saját magad csodácskája miatt sem menj vissza dolgozni! élvezd a növekvõ pocakod, mert ilyen idõszak soha többet nem lesz az életedben. pláne, ha tulajdonképpen semmi bajod nincs, akkor még élvezni is tudod a babvárást, nem kell aggódni sem. szóval, ha megoldható, akkor kérdez meg egy könyvelõt vagy valaki szakembert és õ megmondja, h táppénz e vagy mi. nézzétek meg a munkaszerzõdésesdet is stb. szal járd körül az anyagi oldalát is, de elsõsorban élvezd a babád :0)

Ma voltam az első UH-on. Mégcsak a petezsák látszik, ami 9x4mm. A doki azt mondta menjek vissza 2 hét múlva. Akkor már látszani fog vagy inkább várjak és feleslegesen ne vizsgáltassam magam annyiszor?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ezt mondta az orvosom, és visszamentem 2 hét után, akkor mondta ki biztosan a terhességet. Szerintem mindenképpen menj vissza. 4 hónapos kisfiú anyukája

Szia! Nekem is ezt mondta az orvosom, és visszamentem 2 hét után, akkor mondta ki biztosan a terhességet. Szerintem mindenképpen menj vissza. 4 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a terhesség bizonyított
Szia! Mindenképp menj vissza! A terhesség igaz, hogy bizonyított, de mivel a manó még nem látszik benne dobogó szívvel, ezért az ÉLÕ terhesség nem bizonyított! És nem falrafestés..., de 2 hét alatt még nagyon sok minden történhet, mindenképp menj vissza!

Ha a 19. hétre hívott vissza a doki UH-ra, de az a nap pont munkaszüneti nap (november elseje), akkor a 18. héten menjek, vagy inkább a 20. héten érdemes? UH szempontból számít valamit?

Legjobb válasz: magán doki vagy szk mert nem mindegy de ha ö adta az idöpontot akkor menj és is a 19 héten megyek gentikaira mert utána elutazom külföldre

magán doki vagy szk mert nem mindegy de ha ö adta az idöpontot akkor menj és is a 19 héten megyek gentikaira mert utána elutazom külföldre
Az UH-ot a 18-20. hét között végzik :) Hívd fel elõtte, majd eldönti, hogy melyik héten szeretne látni, de mindkettõ jó még a vizsgálathoz :)
A kérdező hozzászólása: köszi! :) akkor a 18 hét lesz, az közelebb van :)
szerintem az nem sokat számít hogy most 18-19 vagy 20 :) én is 19 hetesen voltam
A kérdező hozzászólása: ez természetesen nekem is eszembe jutott és ezt is fogom tenni, de gondoltam tudja valaki, hogy UH szempontból számít e hogy a 18. héten vagy a 20-on megyek.
Hát akkor hívd telefonon az idõpont miatt és kérdezz rá nála erre. Gondolom nem aznap hívnád.
A kérdező hozzászólása: nem adott idõpontot, csak mondta hogy majd a 19. héten kell újra találkoznunk és majd híjam telefonon az idõpont miatt. de mivel csütörtök munkaszüneti nap lesz, ezért biztos nem rendel (gondolom én). így nem tudom, hogy a 18 hét elõtt hívjam, vagy a 20. elõtt?
A kérdező hozzászólása: igen, magán doki és egy héten csak egy nap rendel, csütörtökön.
1 héten csak 1 nap rendel?
A kérdező hozzászólása: köszi! :)

Menjek vissza kontrollra szülés után ha megjött a mensim, vagy inkább várjam ki, míg elmúlik?

Hat hetesen megjött de csak kevés vérzésem van.Már 5 napja vérezgetek és nem akar elmúlni lehet hogy elbohóckodik még 2 hétig is.Tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Menj nyugodtan. A dokit ez nem fogja zavarni, amit akar,(hogy a méhed mekkora, visszahúzódott-e)meg tudja nézni. És legalább megbeszélhetitek, hogy normális-e, hogy elhúzódik a vérzésed.

Menj nyugodtan. A dokit ez nem fogja zavarni, amit akar, (hogy a méhed mekkora, visszahúzódott-e)meg tudja nézni. És legalább megbeszélhetitek, hogy normális-e, hogy elhúzódik a vérzésed.

Vissza menjek vizsgázni vagy kár meg is próbálnom és inkább maradjak?

4-én lesz egy nehéz vizsgám,amire eddig alig tanultam. 46 tételb?l kb egy 20-at tudnék addigra megtanulni. 350km-re van a suli és aztán csak 6-án kellene visszamennem,ha ezt most kihagynám. Párommal ha visszamegyek csak 1 hónap múlva találkozom. Megéri visszamenni szerintetek vagy inkább azt a 3napot barátommal töltsem itthon.??

Legjobb válasz: Mi a fontosabb? A suli, vagy a barátod?? Ha a suli, akkor ülj le tanulni, tanuld meg az összes tételt amennyire csak tudod, hogy mindegyikhez hozzá tudj szólni

Mi a fontosabb? A suli, vagy a barátod?? Ha a suli, akkor ülj le tanulni, tanuld meg az összes tételt amennyire csak tudod, hogy mindegyikhez hozzá tudj szólni
Hát én inkább visszamennék, nem kockáztatnám a jövõmet...
Kérdés: Szeretnél ezen a szakon diplomát szerezni? Ha igen, akkor sürgõsen ülj le tanulni, és hozd ki a lehetõ legjobbat magadból. Ne légy lusta, mert a jövõd is múlik mindezen. Vagy választhatod még azt is, hogy következõ félévben újból felveszed a tárgyat, de szerintem hülyeség, hiszen most is levizsgázhatsz belõle.

Szerintetek mit csináljak? Menjek vissza a gasztroenterológushoz vagy már inkább pszichológushoz kéne?

Elég régóta fáj a gyomrom, többször van hányingerem is, voltam már dokinál aki a tükrözésen kívül mindent megvizsgált és mind negatív lett! Kaptam gyógyszereket amiket szedtem is rendesen, de valahogy nem akart elmúlni! Elolvastam az egyik gyógyszernek a mellékhatása a szorongás, ami nálam ki is alakult! Rettegek attól hogy rosszul leszek, nem merek hosszabb útra elmenni! Ha csak erre gondolok rám tör a hányinger! De vannak olyan napok (mikor itthon vagyok) amikor teljesen jól vagyok, nem gondolok rá így nem is fáj! A háziorvos javaslatára 0,25-ös xanaxot szedek, de nem sok hatását érzem! Szerintetek menjek vissza gasztroenterológiára és vessem alá magam tükrözésnek, vagy pszichológushoz menjek aki a szorongásomon tudna segíteni?

Legjobb válasz: tükrözés azért van, mert ott olyan dolgokat is ki lehet mutatni, amiket más vizsgálatokon nem. érdemes lenne megcsináltatni. Nem olyan vészes vizsgálat, ki lehet bírni. Akkor legalább megnyugszol, hogy nincs szervi bajod. Egyébként pedig az orvosod se normális, ilyen panaszok simán lehetnek stressztõl, az igaz, de nem kéne rögtön nyugtatót felírni, attól is tönkremehet a gyomrod, fõleg ha nagyon fiatal vagy. Léteznek nagyon jó gyógynövényes szerek, gyógyteák, amik nem ártanak a gyomornak, viszont stresszoldásra hatásosak.

tükrözés azért van, mert ott olyan dolgokat is ki lehet mutatni, amiket más vizsgálatokon nem. érdemes lenne megcsináltatni. Nem olyan vészes vizsgálat, ki lehet bírni. Akkor legalább megnyugszol, hogy nincs szervi bajod. Egyébként pedig az orvosod se normális, ilyen panaszok simán lehetnek stressztõl, az igaz, de nem kéne rögtön nyugtatót felírni, attól is tönkremehet a gyomrod, fõleg ha nagyon fiatal vagy. Léteznek nagyon jó gyógynövényes szerek, gyógyteák, amik nem ártanak a gyomornak, viszont stresszoldásra hatásosak.
A kérdező hozzászólása: Én sem örültem neki hogy ezt írta fel, de gondoltam õ jobban tudja! Sajnos nagyon félek a tükrözéstõl, ha csak rá gondolok elkap a rosszullét! Jövõhéten elmegyek pszichológushoz meglátjuk õ mit mond erre!
én már túlestem tavaly egy tükrözésen, nekem is gyomorpanaszom van görcsös érzés kap el, de a tükrözés nem mutatott ki semmi olyat amitõl lehetne görcsös panaszom, de nyugtatás kép, nem olyan vészes a tükrözés ki ehet bírni és még izgalmas is ahogy látod a belsõ szerveid :) nem annyira szörnyû mint amilyennek tûnik :) 17/L
A kérdező hozzászólása: hát nekem nem lenne izgi! :) nem tudom miért félek ennyire, de ha csak rágondolok gyomorgörcsöm lesz! Sokan azt mondják pszichésen vagyok rosszul, így megpróbálom azt kezelni! Köszönöm a válaszokat !:)

Rendelhetek a netről más márkájú kontaktlencsét (természetesen ugyanolyan paraméterekkel), vagy inkább menjek vissza az optikushoz?

A mostani lencsém iWear DR Supreme+. 3-4 óra után 'elfárad' benne a szemem, olyan diszkomfort érzetem van. Amikor új lencsét cserélek, pár nap hordás után jönnek el? ezek a tünetek. Ezért gondoltam, hogy ha elfogynak a lencsék, kipróbálok egy másik fajtát, de ilyenkor muszáj visszamennem az optikushoz, vagy elég megrendelnem neten a lencséket?

Legjobb válasz: Én rendeltem így kétszer is, de egyik lencse sem volt jó a szememnek, mint kiderült az anyaga más volt, ezért nem. Szerintem próba nélkül ne vegyél... nem biztos hogy jó lesz.

Én rendeltem így kétszer is, de egyik lencse sem volt jó a szememnek, mint kiderült az anyaga más volt, ezért nem. Szerintem próba nélkül ne vegyél... nem biztos hogy jó lesz.
Ha panaszod van a lencsével, akkor ott ahol illesztették elvben kapnod kellene egy másikfajtát próbára. Én legalábbis kaptam és az már jó is lett.

Ovuláció környékén kellene vissza mennem a nődokihoz, de akkor pont nem rendel. Igazából a méhnyálkahártya vastagságát nézné. Inkább ovu előtt kicsivel vagy utána menjek?

A baba megtapadása miatt kell, mert szerinte túl vastag a méhnyálkahártyám és az elmúlt 2 hónapban erre szedtem gyógyszert.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!