Találatok a következő kifejezésre: Menjek orvoshoz egy (118 db)

Törött jobb műtött vasazott bokámon szombaton éjszaka eldurrant egy viszér. Spriccelt belőle kb.3-4 perdig a vér, míg rájöttem, hogy elnyomon hosszab ideig. Be van dagadva egy kicsit, és érdekes enyhe szúrást érzek. Menjek orvoshoz? Vagy elmúlik?

Legjobb válasz: Igen, szerintem menj el. Lehet valamelyik csavar kifele csúszott és esetleg attól durrant el. Szokták kontrollálni??? mikori mûtét??? Weber B típusú törésed volt??? rtg-es vagyok, láttam ilyet, ezért kérdezem. és be is van kékülve gondolom ahol eldurrant ugye? ha igen, akkor ott esetleg lett egy haematoma, attól is bedagadhat ott.

Igen, szerintem menj el. Lehet valamelyik csavar kifele csúszott és esetleg attól durrant el. Szokták kontrollálni??? mikori mûtét??? Weber B típusú törésed volt??? rtg-es vagyok, láttam ilyet, ezért kérdezem. és be is van kékülve gondolom ahol eldurrant ugye? ha igen, akkor ott esetleg lett egy haematoma, attól is bedagadhat ott.

Egy tablettát elfelejtettem bevenni az elsõ héten (7. napon) és csak 19 óra után pótoltam. Egy nappal elõtte együtt voltunk a barátommal. Menjek orvoshoz nagy valószínûsége van hogy teherbe eshettem?

Legjobb válasz: Nem tudom mit szedsz, de gumi nélkül akkor biztonságos csinálni, ha már legalább 2 hetet végigszedtél idõben. Szerintem menj dokihoz.

Nem tudom mit szedsz, de gumi nélkül akkor biztonságos csinálni, ha már legalább 2 hetet végigszedtél idõben. Szerintem menj dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Nem most kezdtem a gyógyszer szedését, hanem már régóta szedem.A cikluson belül az elsõ hét végén felejtettem el bevenni 1 szemet..

A jobb mellem felett van egy dudor. (a mellkasomon) fáj is eléggé. Mi lehet az? Menjek orvoshoz?

Legjobb válasz: menj, nézesd meg, mert lehet daganat. :\ de ez nem 100% lehet hogy csak egy mirigycsomó.

menj, nézesd meg, mert lehet daganat. :\ de ez nem 100% lehet hogy csak egy mirigycsomó.
Szia. Tudom 1éve volt ez már, de nekem most ez a bajom, hogy nekem is van ott 1dudor, és nem tudom mi lehet. Neked mi volt ott??

5 hete volt missed ab műtétem. Kicsit aggódom, mert még mindig nem jött meg. Tavaly is volt sajnos egy, akkor 4, 5 hét után megjött. Szerintetek menjek orvoshoz, vagy még várjak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem aug.12-én volt és egy hete szombat jött meg. Szerintem nem vagy el késve, 6 hetet mondanak az orvosok is.

Szia! Nekem aug.12-én volt és egy hete szombat jött meg. Szerintem nem vagy el késve, 6 hetet mondanak az orvosok is.
Sajnálom ami történt! Nekem pont a 6 hetes kontroll napján jött meg rendesen a vérzésem.
Szia.Sajnálom :( Sajnos nekem is volt Július 21.-én pont 10hetesen :( És nekem 5.5hétre jött meg Augusztus 27.-én
Nekem 5 missed ab. mûtétem volt, mindegyik után 5-7 hétre jött meg, de nekem egy kicsit hosszabbak a ciklusaim is, kb.35 naposak. Ha magánorvoshoz jársz, és 6 hét után sincs vérzés, akkor kérdezz rá telefonon, hogy neki mi a véleménye!

Menjek orvoshoz? Vagy most mi van? 5 napja késik, tegnapelőtt volt egy kis barnás-sárgás folyásom. A tesztek sorra negatívak.

Legjobb válasz: Nekem is volt hasonló, csak nekem nem is jött meg abban a hónapban... Ettõl függetlenül nem lettem terhes, csak egy sima kimaradás, ami van akinél gyakran elõfordul...én nem mentem orvoshoz, normális a kimaradás:)

Nekem is volt hasonló, csak nekem nem is jött meg abban a hónapban... Ettõl függetlenül nem lettem terhes, csak egy sima kimaradás, ami van akinél gyakran elõfordul...én nem mentem orvoshoz, normális a kimaradás:)
A kérdező hozzászólása: Velem még sosem fordult ilyen elõ... Reméltem, hogy baba.
Na mi lett azóta biztosan tudod?

Kesett 3 napot, csinaltam ma egy tesztet es pozitív lett. Nagyon boldog vagyok. Ez már 100%? Ha igen, mit csinaljak? Mikor menjek orvoshoz? Mit egyek? Milyen vitamint szedjek? Es hogy mondjam meg a paromnak?

Mar keszulunk egy jo ideje a babara!De szeretnem felejthetetlene,romantikussa tenni!!!

Legjobb válasz: Elõször is gratulálok! Azt, hogy a párodnak hogy mond meg, neked kell tudnod. Én mindig vele csináltam a tesztet, együtt izgultunk, gondoltam, így a jó, elvégre együtt csináltuk :-) Orvoshoz az ember rögtön elszaladna, de elvileg ráérsz, ha kb. két hetet késik a mensid. Mert még olyan icurka-picurka, hogy lehet, hogy nem is látszik, és akkor csak izgulsz. (De én se bírtam ki :-)) Szóval jó babavárást kívánok!

Elõször is gratulálok! Azt, hogy a párodnak hogy mond meg, neked kell tudnod. Én mindig vele csináltam a tesztet, együtt izgultunk, gondoltam, így a jó, elvégre együtt csináltuk :-) Orvoshoz az ember rögtön elszaladna, de elvileg ráérsz, ha kb. két hetet késik a mensid. Mert még olyan icurka-picurka, hogy lehet, hogy nem is látszik, és akkor csak izgulsz. (De én se bírtam ki :-)) Szóval jó babavárást kívánok!
Egy barátnõm ebédkor desszert helyett egy cumit tett az asztalra. :-) Egy hetet várhatsz a dokival, akkor már látni is lehet valamit az uh-n. A vitamin dologban elég eltérõek a vélemények, az elevitet nemigen javasolják ezen az oldalon. Ezt a dokiddal beszéld meg. Gratulálok, jó egészséget kívánonk nektek!
Szia! En is gratulalok! Szerintem csomagold be 1 kis ajandekdobozba a pozitiv tesztet, es ugy add at neki..:) sok sikert!
Szia!Gratulálok a babához!Nagyon irigyellek is érte és minden jót kívánok nektek!!!!! Menjetek el valahová vagy otthon egy finom vacsi után hallgassatok zanét stb.Vegyél valami apróságot a babának, elõkét, cipõcskét, stb., csomagold be, add neki és mondd, h erre hamarosan szüksége lesz a babátoknak.
Na majd megkapom, hogy én leszek a kérdésed megválaszolásának a fekete báránykája! Sajnos a teszt nem 100%, szerintem menje el 2 hét múlva a dokidhoz és ha õ is azt mondja, hogy igen, ott a babátok, akkor örülj neki! Nehogy csalódás érjen!! Szorítok, hogy minden rendben legyen és babás legyél!!
Csak hogy megnyugodj csinálj még egy tesztet, én 4 nap alatt 13-at csináltam. :) A párodnak pedig szerintem tök jó ötletet adtak az elõttem szólók, bár én nem bírtam ki és telefonon elmondtam, már bánom!:( Úgyhogy nagyon készülj rá, és tedd felejthetetlenné!
A negatív teszt az hazudhat, viszont a pozitív az nem!Persze én is csináltam másnap reggel mégegyet, hogy biztos legyek (nagyon halvány volt a második csík)! Szóval gratulálok!!!Nekem a teszt becsomagolása és átadása tetszik, az eredetibb, mint a megszokott cipõcske!:) Én a mensi elött 2 nappal csináltam az elsõ tesztet, mert a tüneteim megvoltak már és ct vizsgálatra kellett mennem!Ott megkérdezték terhes vagyok e, mire mondtam lehet, sõt!Így a ct elmaradt, délután teszteltem!Este a párom kérdezte mit mondtak a ct-n, így közöltem, hogy elmaradt, mert terhes vagyok!De én is a tesztet adtam volna neki, ha nem így alakul!:) 19 hetes kismama
Ha a terhességi teszt papírját elolvasod végig, figyelmesen, akkor ott szerepel, hogy a + tesz még nem jelenti azt, hogy babát vársz. (Lehet ciszta, vagy szerencsétlenebb esetben akár méhenkívüli terhesség is.)
SZia! Elõször is gratula. Ha a terhesség nem is 100% de 99% szerintem :) ) Kérj idõpontot ultrhangra, (nõgyógyásza válogatja, hogy ki mikor javasolja az utlrahangot, én olyanról is hallottam, hogy 8 hetes terhesség elõtt nem érdemes menni. Merthogy akkor már biztosan lehet a szívhangot észlelni. Szerintem próbálj meg kérni egy idõpontot tõle illetve ultrahangra, és akkor meglátod mit mond. Lehet, hogy azonnal berendel. Vitamin: Van több fajta terhesvitamin, Elevit, Gravida. Ezek nagyjából egyforma összetételûek, de nem olcsóak. Folsavat mindenképpen szedjél, azzal megelõzhetõ a nyitott hátgerinc. Enni sok gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiörlés gabonából készüt kenyeret. ne fûszerezz, fõleg ne sózz nagyon.

Megharapott az egyik macskánk, pontosan a hüvelykujjamat. Jó az ecetes ruha, vagy menjek orvoshoz?

Konkrétabban az történt,hogy az egyik macskánk hátsó lába csúnyán elfertõzõdött,kisebesedett.Az orvos jó nagy adag injekciót adott neki(alaposan megkínozta szegényt),valamint szájon át beadandó tablettát is írt felneki,napi 1 szemet.Elõször otthon nyugodt volt,a feleségem összefogta a két lábát,én meg kinyitottam a száját,és beledobtam a szájába a gyógyszert,amit le is nyelt,mert az orvos,megmutatta hogyan kell csinálni,de megijedt valamitõl,és az alsó-felsõ szemfogaival jól az újjamba harapott,de úgy,hogy még az ütõér is megállt bennem.Nem hittem volna,hogy egy közönséges házimacska ekkorát tudjon harapni.Kicsit már kezd az újjam dagadni,ja és a gyógyszer neve,amit be kell neki adni Enroxil Flavour 15 mg.Kösz a válaszokat.

Legjobb válasz: Mindenképpen megmutatnám orvosnak, csúnyán elfertõzõdhet. Ha mély a seb és húst is ért, akkor tetanusz is kellene, ha nem kaptál 5 éven belül.

Mindenképpen megmutatnám orvosnak, csúnyán elfertõzõdhet. Ha mély a seb és húst is ért, akkor tetanusz is kellene, ha nem kaptál 5 éven belül.
A kérdező hozzászólása: Köszi, tetanuszt azt kaptam a múlt hónapban, mivel egy szennyvíztelepen dolgoztunk.
Nem árt megnézetni nehogy kórház legyen a vége vérmérgezéssel....sajnos nálunk elõfordult majdnem karlevágás lett belöle
Mindenképpen menj dokihoz, maximum azt mondja, hogy nem kell vele semmit csinálni. A késõbbiekre meg: Nem tudom, a doki nektek hogy mutatta pontosan, de ahogy az enyém tanította nekem, az teljesen biztonságos ilyen szempontból. Fogsz egy törölközõt, bebugyolálod a cicát a nyakáig, akkor biztos nem fog karmolni és biztosabban le tudjátok fogni, mintha csak a lábát fognátok. Utána megfogod a nyakát, ahol a mamája emeli fel õket, jó szorosan (persze nem tépve, kínozva, de fixen) megfogod, akkor a hátrahúzott bõr miatt nekiáll "vigyorogni", te meg be tudsz nyúlni a hátsó fogakhoz. Az én cicám rühelli a gyógyszereket, volt nálunk is harapás, karmolás, mindig küzdöttünk vele. Mióta így csináljuk, villámgyorsan, baleset nélkül végzünk.
Ha kaptál nemrég tetanuszt akkor vérmérgezésed már nem lesz, még egy tetanuszt nem adnak, de azért orvosnak mutasd meg! Akár háziorvosnak!

Szerintetek menjek el egy másik orvoshoz a kutyámmal?

Ágybanalvós a kutyám. Reggel nyújtózkodás helyett (elkezdte, de nem fejezte be), nyüsszentett egyet. Ezután figyeltem, hogy hogyan viselkedik. Gyakran leült, látszódott a szemén, hogy fájdalmai vannak, és teljes testes rázkódás helyett csak a fejét rázta. Elvittem dokihoz azonnal. Útközben sikerült teljesen megrázkódnia, és úgy csinált mintha semmi problémája nem lenne, már nem is ült le, és szaladgált is. A doki jól megnyomkodta, azt mondta a térde van kificamodva, de ez természetes, mert már kilenc éves. A papírra azt mondta, hogy fájdalmat nem mutat, bár szerintem csak annyira fél olyankor, hogy még nyüszíteni sem mer. Haza hoztam, ágyban feküdtünk kicsit, furán viselkedik, és néha bizonyos mozdulatoknál sír, és látom, hogy fáj neki valami. 5 perc múlva már valamennyire megy a labda után, de azt is otthagyja, ami nagy szó. Valahogy nem bízok az orvosban, pedig rengeteg kérdést feltettem neki, hogy biztos-e a dolgában, és úgy is nézett ki, mint aki tényleg biztos. Alaposan megvizsgálta... de én aggódom.

Legjobb válasz: Ha megnyugtat, akkor menj el! semmit nem veszíthetsz. :D Max. a pénzed.

Ha megnyugtat, akkor menj el! semmit nem veszíthetsz. :D Max. a pénzed.
A kérdező hozzászólása: Nem minden esetben ha hátranéz. Az orvosnak is ezért nehéz elmondani, mert nem tudom én magam megállapítani, hogy mije fáj. Szalad a labda után, nincs probléma ma, de amikor hazaértem, és ugrándozott jobbra-balra örömében akkor felsírt, tehát fájt. Most vigyem egy harmadik orvoshoz? Lassan én érzem magam hülyének...
én ezt értem, de azt irtad, hogy ha fekszik a kutya, és hátrafordul, akkor is felsir. Jó nem gyõzködlek, de egy röntgen nagyon szépen kimutatja, hogy hol lehet egy krónikus izületi gyulladás pl. igy kapja a gyógyszert, valamire. A probléma nem lett megoldva, csak kiküszöbölve.
A kérdező hozzászólása: Nem. 2 orvos nézte meg, az egyik határozottan azt mondta, hogy se a gerince, se a térde, semmi ilyesmi nem fájhat. Szíve-tüdõ tiszta. És mivel magától eszik, éhes, ezért nem komoly a baj. Szerinte valamilyen húzódás egy rossz mozdulattól, konkrétan rákérdeztem a diszpláziára, azt mondta teljesen kizárt... Kapott fájdalomcsillapítót, orvosságot is ami fájdalom csillapító és gyulladás csökkentõ. Ma reggel már kifeküdt pocisimire is, ezt tegnap nem akarta. De még ha ugrál (hiába szólok rá, hogy ne tegye, örül), akkor még fel-fel sikít. De egyértelmûen jobb a közérzete. :)
röntgent csináltak??????
A kérdező hozzászólása: Voltam vissza vele, két orvos is vizsgálta, de nem tudtak rá megoldást, hogy miért sikít fel néha, és mi fáj neki. Gyakorlatilag mindent végig tûr, nem sír, csak fél közben, de ezt írtam, hogy fóbiája van az orvosoknál. Kapott fájdalomcsillapító, és antibiotikumos --gyulladáscsökkentõs szurit. Azóta már feküdt az oldalán is, pedig egész nap nem tette. Sõt, már aludt is. Kapott öt napra fájdalomcsillapítót, a szuris dolog pedig elméletileg vasárnap estig tart. Ennyit tudok. Jobb a kedve, és így nekem is. :)
én csináltatnék egy röntgent, és nemcsak a lábairól, hanem a nyakáról is.
A kérdező hozzászólása: Miskolcon vagyok, és Dr. Mostbacher Andrea vizsgálta. Alapos volt, kedves, türelmes, csak én vagyok bizalmatlan, mert itthon igenis jelez fájdalmat. Csak nem tudok rájönni mi és hol fáj, mert rálép a lábára, de egyértelmûen fekvõ mozdulatnál, pl. hátranézés fáj valahol neki, és arra sír is egyet.
A kérdező hozzászólása: Synoflex tablettát. Azt írta konkrétan, hogy mindkét hátsó térdizület ficamítható, de nem fájdalmas. Csípõizületre nem jelez fájdalmat, mellsõ lábak rendben, gerinc nyomásra nem érzékeny, egyéb negatív, jó álltalános állapot. Most is evett, tehát nem étvágytalan.
Melyik városban laksz? Hátha valamelyikünk tud ajánlani egy jó dokit...
szerintem is mutasd meg másnak is. ha ennyire félõs, akkor inkább hívd ki az orvost.
az, hogy egy térd ki van ficamodva, nem korfüggõ. nem normális sem 1 évesen, sem 10 éves korban. Milyen gyógyszert adott a kutyának? én megmutatnám másnak is.
A kérdező hozzászólása: Azt lehagytam, hogy a kutyám iszonyat rettegõs. Majd szétesik amíg várunk a sorunkra, végig sírja az egészet. Fáj a szívem kitenni ennek az egésznek, szóval, tanácstalan vagyok... :(
:) elmondom a mi esetünket. 4 éves kan, labdázás közben egyszercsak felsirt. Én is lementem a dokihoz, hogy mi a jóisten van a kutyával. Nézegette, aztán többen nézegették, semmit nem találtak. na én meg eléggé hisztis vagyok, addig nyekeregtem, mig kutya bebódit, a fülétõl a farka végéig átvilágitattam. és kimutatta a röntgen, hogy a nyakánál van egy krónikus izületi gyulladás, ez okozta a porblémát. nem volt rendszeres, csak hirtelen mozdulattól belenyillalt a fájdalom.

Szerda délelöttől nagyon görcsöl a hasam, hasmenésem van, éjjel-nappal. Kedden ettem egy krémes sütit ami négy napos volt. Láztalan vagyok, és nincs hányingerem. Mit ehetek-ihatok, menjek orvoshoz?

Legjobb válasz: Nem fontos az orvos. Lehet,h nem a sütitõl van,járvány van. Sokat igyál és olyanokat egyél,mint fõtt krumpli,rizs, ropi,keksz. Vegyél a patikában Smecta port, és probiotikumot. Kb. 3-4 nap mire lezajlik így a betegség. ha a hasmenésed nem szûnne ezektõl vehetsz be széntablettát, Bolus Adstringenst,de más hasfogót nem.

Nem fontos az orvos. Lehet, h nem a sütitõl van, járvány van. Sokat igyál és olyanokat egyél, mint fõtt krumpli, rizs, ropi, keksz. Vegyél a patikában Smecta port, és probiotikumot. Kb. 3-4 nap mire lezajlik így a betegség. ha a hasmenésed nem szûnne ezektõl vehetsz be széntablettát, Bolus Adstringenst, de más hasfogót nem.
Lehet, hogy járvány van, de azért így látatlanba nehéz megmondani. Szerintem inkább menj el orvoshoz, aki megtud vizsgálni, ne olyannak higyj, aki leírja, hogy szerinte mit szedj stb, és a végén lehet, hogy kiderül, hogy nem is ez a bajod! Egyik ismerõsöm romlott tésztát evett és a kórházban kötött ki, ezért is mondom azt, hogy inkább orvos!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat.Csütörtökön a Gyógyszertárban elmondtam a problémám, és kaptam a Bolus adstringens nevezetü gyógyszert, amibõl 3×1 max 3×3 tablettát kell bevenni.Közben kaptam meg a kérdésemre az elsõ választ, amiben annak irója szintén ezt a gyógyszert ajánlotta. Már a következõ napon jobban voltam, azóta a hasmenésem teljesen megszünt, de még nem mondhatom, hogy meggyógyultam.
Szépen "kitisztulsz" és megszûnik minden tünet. Gyógyulj minél elõbb!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Megharapott egy kutya tegnap du. A kezemet meg a csuklómat. A sebem ki lett mosva vizzel, de fertőtlenítve nem lett. Lehetséges hogy csak ma reggel indult meg a piros csík? Menjek orvoshoz vagy ne?

Hello. Egy olyan problémám lenne, hogy tegnapi nap folyamán az utcán megsimogattam egy kutyust, és az megharapott. A gazdija ott volt mellette, ? mondta hogy megszabad simogatni. Nos hát engem elég rendesen megharapott, lefert?tlenítve azóta sem volt, de akkor utána azonnal kimostam a sebemet. Most reggelig nem is volt vele gond, de most vettem észre egy piros halvány, és vastag csíkot. Nem tudom hogy ez most lehet e az a bizonyos csík, ezért kérnék t?letek segítséget. A tenyerem nagydombjánál látszik 2 fog nyoma, a hüvelykujjamnál a körömnél is van 2, és a csuklómnál is. Amúgy egy spániel fajta kutyus volt. el?re is köszönöm mindenkinek az észrevételét. válaszokat ide, vagy a: [email protected] címre tudtok küldeni.

Legjobb válasz: Menj be a sebészeti ügyeletre, kórházba. De már tegnap kellett volna. Remélem, be volt oltva a kutya...

Menj be a sebészeti ügyeletre, kórházba. De már tegnap kellett volna. Remélem, be volt oltva a kutya...
Szerezd meg a kutya oltási könyvét, és azzal együtt, irány az orvos!
meg se kéne kérdezni.. menjél.
Menj a dokihoz. És kéne a kutya oltási könyve, ha nem akarsz veszettség elleni a hasfaladba
rég nem hasfalba adják, hanem vállba, ne ijesztgesd
Azonnal orvos. A harapó kutyát pedig hatósági megfigyelés alá vonják normális esetben. ÁNTSZ-nek jelenti a kórház. Tetanuszt kap akit megharapott, ha mostanában (orvos segit) nem volt oltva.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!