Találatok a következő kifejezésre: Melyk a legnagyobb (696 db)

Melyik a legnagyobb és a legkisebb ország, és melyik a világ legnagyobb városa?

Legjobb válasz: A legnagyobb:oroszország A legkisebb:2008ban Sealandi fejedelemség.Elvileg minden kritériumnak meg felel,hogy ország legyen. A legnagyobb város:Mexico város

A legnagyobb:oroszország A legkisebb:2008ban Sealandi fejedelemség.Elvileg minden kritériumnak meg felel, hogy ország legyen. A legnagyobb város:Mexico város
google:D
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy leírtad!
legnagyobb ország oroszország (területre) legkisebb ország Vatikán (területre) ez utóbbi kb. 470-480 négyzetméter. tehát a vatikán nincs fél négyzetkilóméter! én így tudom
Sealand 550négyzetméter.
sealand a legkisebb, valójában egy építmény az egész és egy család lakja.

Hol található hazánk legnagyobb harangja? Hol található hazánk legrégebbi egyeteme? Melyik a legnagyobb területű megyénk? Melyik a legkisebb lélekszámú településünk? Melyik hazánk leghosszabb írásos emlékünk?

Hol található magyarország leghosszabb libegője? Melyik hazánk legkeletibb települése? Melyik hazánk legnyugatibb település? Melyik hazánk legészakibb települése? Melyik hazánk leghosszabb falva? Hol található hazánk leghosszabb bobpályája? Melyik hazánk legmélyebb pontja? Melyik hazánk leghosszabb barlangja? Melyik hazánk legmélyebb barlangja? Melyik hazánk leghosszabb hídja? Melyik hazánk legmagasabb épülete?
Legkisebb: 5350 Legnagyobb: 5449 99 darab ilyen egész szám van.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm és hogyan jött ki?:D
49-nél még lefelé, 50-tõl már felfelé kerekítünk. A legnagyobb és legkisebb különbsége pedig a válasz. :)
A kérdező hozzászólása: nagyon köszii :)


Mit szeretnetek elerni az eletben? Melyik a legnagyobb vagyatok?

Legjobb válasz: Családot, gyerekeket, egészséget, boldogságot. Lehet, közhelynek hangzik, de nekem ez a legnagyobb vágyam. Nagyon régóta vártunk már egy babára, s most lehet, hogy sikerült. Most az a legnagyobb vágyam, hogy vele minden rendben legyen, és egészségesen megszülessen. :)

Letenni a rajtengedélyt díjugratásból.Remélem hamarosan sikerül :)
Családot, gyerekeket, egészséget, boldogságot. Lehet, közhelynek hangzik, de nekem ez a legnagyobb vágyam. Nagyon régóta vártunk már egy babára, s most lehet, hogy sikerült. Most az a legnagyobb vágyam, hogy vele minden rendben legyen, és egészségesen megszülessen. :)
Egyelõre az, hogy eljussak Liverpoolba egy focimeccsre!! :D
Hogy a férjemet boldoggà tegyem, én legyek gyermekei anyja, legyen egy gyönyörü hàzunk/szerinte a pireneusokban/ezt még megbeszéljük :D s hogy mindent meg tudjuk adni a gyerköcöknek/unokàknak/:D Imàdok élni... imàdok élni... làlàlàlà :) )))
Megmászom a MOunt Everestet és eljutok a világ összes országába:D
, hogy körbeutazzam a földet, megtaláljam a szerelmemet és függetlenól éljünk mindenkitõl távol, és a rossz dolgoktól távol
Szeretnék megtanulni tökéletesen jelelni, és siket gyerekeknek rajzot és mindenféle mûvészetet tanítani a legjobb barátommal. Saját mûvészeti iskolát szeretnénk alapítani:)
Elsõ válaszolónak:én nem pontoztalak le mivl nem voltam még külföldön és szeretnék eljutni valahová, lehetõleg tengerpartra!
Végre kijutni külföldre (ahol a barátom is van), ott letelepedni, munkahely, házasság, gyerekek, kutya, macska. Boldogság. Szép, egészséges unokák, gyerekek, szülõk. :)
azt mondjátok meg, minek kellett az elsõ választ lepontzni?!

Win7 alatt milyen lehetőség/program van, amivel egy mappában meg tudom nézni hogy melyik a legnagyobb mappa?

Legjobb válasz: Rendszereszközrõl, beépített lehetõségrõl nem tudok, de a Folder Size program például erre való. Elemzi a partíciót, majd grafikonon (torta, oszlop) jelzi minden belépett mappába hogy melyek a legnagyobb méretû almappák vagy fájlok benne, százalékos értékben és konkrét méret szerint is, mértékegység-átváltóval.

Rendszereszközrõl, beépített lehetõségrõl nem tudok, de a Folder Size program például erre való. Elemzi a partíciót, majd grafikonon (torta, oszlop) jelzi minden belépett mappába hogy melyek a legnagyobb méretû almappák vagy fájlok benne, százalékos értékben és konkrét méret szerint is, mértékegység-átváltóval.
A WinDirStat-ot ajánlom. Kielemzi a meghajtódat, aztán kisebb-nagyobb, különbözõ színû négyzetekkel-téglalapokkal kijelzi a fájlok méretét, ha rákattintasz, oda is navigál.

Melyik a legnagyobb játék amit lowon és melyik a legnagyobb játék amit maximum grafikán elbir ez a gép?

processzor

Legjobb válasz: köszönöm köszönöm a kommenteded sokat segitetél :D ezzel már mindebn gépem adatát is megnézhetem kösz.

A kérdező hozzászólása: köszönöm köszönöm a kommenteded sokat segitetél :D ezzel már mindebn gépem adatát is megnézhetem kösz.
Mi lenne ha mondjuk regelnél a:www.gepigeny.hu-ra és ott beírnád a géped adatait, mert ott 99, 9%-os bizonyossággal megmondja a rendszer.

Nektek melyik a kedvenc dínotok szerintetek melyi a legnagyobb?

Legjobb válasz: A kedvenc dinóm a FuckoDickutus...szerintem ez a legnagyobb...:)

A kedvenc dinóm a FuckoDickutus...szerintem ez a legnagyobb...:)
A kérdező hozzászólása: én öt nem ismerem mekkora volt és milyen ?
Az én kedvenc dínom a dánom.

Létezik olyan, hogy legvégső szám? Melyik ez? Milyen szám van a végtelen elött? Melyik a legnagyobb szám, amit az ember elképzelt?

Lehet,hogy kicsit furcsán hangzik a kérdés.

Legjobb válasz: furcsa, de jó kérdés:)a végtelen nem szám a legnagyobb szám az: 1. mert végtelen részre osztható.

furcsa, de jó kérdés:) a végtelen nem szám a legnagyobb szám az: 1. mert végtelen részre osztható.
hm. (elsõ v) 0 = végtelen = 1 - és átevezünk a metafizikához. De az, hogy végtelen részre osztható, az bizony elég nagy érv ahhoz: az 1 a legnagyobb szám. A számsor abban az irányban is végtelen. Mint a világ, végtelen , de befelé: egy lélek is végtelen. [HeraklétoszB 45.] A lélek határait - mehetsz és meg nem találod, bejárj bár minden utat, mélysége akkora.
Szerintem a legnagyobb szám a 0. A világegyetem összes energiája nulla. A semmi legalább akkora szerintem, mint a minden. A semmi a nulla. De akár azt is mondhatnánk, hogy az összes pozitív szám ellentéte is létezik, így ha minden számot összeadunk, nullát kapunk. Létezik-e nagyobb szám, mint az összes létezõ szám összege? Tehát a válaszom: 0. Bref a házban
Nem létezik legnagyobb szám. Leírhatok egy nagyon nagy számot, amit nagyon magas kitevõjû hatványra emelek, de mindig hozzá lehet adni egyet az alaphoz, a kitevõhöz, vagy a hatvány értékéhez.
9 googolplex után? Még nem adtak neki nevet :) http://hu.wikipedia.org/wiki/Tíz_hatványai
a legvégsõbb szám az "n+1":D az n jelöli a számot, amelyre gondolsz, ami szerinted a legnagyobb. de mivel ott a plusz egy, ezért egyel nagyobb számot kapsz, mint amire gondoltál:) Végtelent nem lehet meghatározni, ezért csodálatos dolog:)
elképzelhetetlen és felfoghatatlan mennyi szám van a végtelen elõtt lehetetlen meghatározni
Ahogy elõttem leírták n=végtelen (vagy akármilyen jelölés) és a végtelennél pont egyel kisebb pedig n-1. Ki is van fejezve :)
A végtelen elõtt végtelen sok szám van. Azért végtelen, mert nincs vége. A halmazelméletben a matematikusok a különféle végtelenekkel is számolnak.
A számhalmazok viccesek, mert ugye a matematikában ha csak a sima valós számok-racionális-irracionális halmazokat veszed abból már elvileg mehetsz végtelenig, de még akkor jönnek ezek a komplex ~ képzeletbeli számok xD

Melyik a legnagyobb csillag? Mekkora az átmérője? Mi a neve?

Legjobb válasz: Azt, hogy "mekkora a legnagyobb csillag" nem lehet tudni, a sok sok milliárd extragalaxis mind sok sok milliárd csillagból áll, ezeknek a nagyságát nem tudjuk. Az értelemes kérdés pl. az lehetne, melyik a nap után a második legfényesebb szabad szemmel látható csillag. Ez a Sirius, ha jól sejtem az elõttem szólók is erre utaltak.

Az R136a1 csak a legnehezebb és a legfényesebb csillag. A legnagyobb még mindig a VY Canis Majoris!
Azt, hogy "mekkora a legnagyobb csillag" nem lehet tudni, a sok sok milliárd extragalaxis mind sok sok milliárd csillagból áll, ezeknek a nagyságát nem tudjuk. Az értelemes kérdés pl. az lehetne, melyik a nap után a második legfényesebb szabad szemmel látható csillag. Ez a Sirius, ha jól sejtem az elõttem szólók is erre utaltak.
A VY Canis Majoris 2100-szorosa a mi Napunknak...
VV Cephei, kerülete 1900 szorosa a Napnak. kb 2 644 800 000 km
Igen, már vártam, h vki ezt írja, viszont én úgy tudom, hogy a fényesség nincs arányban a csillag nagyságával, sokkal inkább a hõmérsékletével.
ma már 2011et írunk és a jelen pillanatban a legnagyobb a R136a1 katalógus számú csillag átmérõje 35.4 napsugár Felszíni hõmérséklete 53.000 ± 3.000 K és a többi a neten.
Utolsó alatt az utolsó videót értettem. :)
A rajzok biztosan nem méretarányosak ennél az utolsónál.
És ez igaz? http://www.youtube.com/watch?v=jY_0U3e-Az0 A VY Canis Majoristól két nagyobb csillagot is látni a végén. Létezhet egyáltalán lila színû csillag? Van, ahol azt írják, nincs egyértelmû bizonyíték két utóbbi csillag létezésére.
Az ismeretek közül a legnagyobb csillag a VY Canis Mayoris (Red Hypergiant), ennek a diaméterje körülbelül 2.800.000.000 Km. El sem tudod képzelni. 900 km/h - val 1100 év alatt lehet megkerülni. 4500 fényévre helyezkedik el a Földtõl.
A kérdező hozzászólása: Gyerünk a válaszokat okosak!
Itt a lista... majd frissül, ha többet is felfedeznek :D http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_known_stars
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudom hogy a VV Cephei átmérõje 3762000000 km.
a 2.válasz tökéletes!!
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_known_stars Itt ez a lista is, de minek. Az óriás csillagok átmérõje állapotukból kifolyólag változhat. pl. Betelgeuse. A tömeg meghatározóbb adat lehetne az átmérõt meg tól- ig kéne venni. De bárki bármit mond a legnagyobb csillag az 180 cm magas, 90 kiló, erõsen kreol és mindig ott van mellette a Bea asszony.:)

Melyik a legnagyobb római szám és miért?

Legjobb válasz: Nincs legnagyobb szám, a végtelen nem szám, ez független attól, hogy római vagy arab. A számábrázolásnak ellenben vannak korlátai. Az arabnak mondhatni beláthatatlan, a rómainak viszont a eléggé megfogható, mivel nem helyiértékesen ábrázolnak. A legnagyobb betûjük az M, ebbõl egymás mögé raksz hármat, az MMM, erre ráraksz még egy ötszázast, MMMD, ráraksz még háromszázat, az MMMDCCC, még ötven és így tovább, hacsak rosszul nem tudom, és írhatsz olyat, hogy MMM<ide valami szám>M, azaz a 3501-4000 esõ számokat máshogy kell ábrázolni. Mindenesetre nem több 5000-nél :)

Nincs legnagyobb szám, a végtelen nem szám, ez független attól, hogy római vagy arab. A számábrázolásnak ellenben vannak korlátai. Az arabnak mondhatni beláthatatlan, a rómainak viszont a eléggé megfogható, mivel nem helyiértékesen ábrázolnak. A legnagyobb betûjük az M, ebbõl egymás mögé raksz hármat, az MMM, erre ráraksz még egy ötszázast, MMMD, ráraksz még háromszázat, az MMMDCCC, még ötven és így tovább, hacsak rosszul nem tudom, és írhatsz olyat, hogy MMM<ide valami szám>M, azaz a 3501-4000 esõ számokat máshogy kell ábrázolni. Mindenesetre nem több 5000-nél :)
A 3999 azaz MMMCMXCIX. Ugyanis három számot lehet maximim egymás mellé írni. A 3000 az MMM, és még hozzá lehet adni 999-et. Kivonásra csak a C, X, I használható, D, L, V-bõl nem lehet többet írni egymás mellé, és M-bõl csak C-t, C-bõl X-et, X-bõl csak I-t lehet kivonni. MMMIM ez hibás felírás lenne.
Viki barátnõm nem így tudja :) ) http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3mai_sz%C3%A1m
én a magam részérõl úgy gondolom, hogy szabályosnak szabályos, csak ronda. Szerintem manapság a római számokkal való írásnak, mert más oka nincs, két feladata van. Az egyik, hogy szép legyen, a másik, hogy bizonyos értelmi képesség alatt ne is tudják elolvasni. Ebbõl adódóan a 3999 az szerintem is MMMCMXCIX nem pedig MMMIM, mert szebb és bonyorultabb.
A kérdező hozzászólása: nos igen...a 3999 volt az egyik tippem nekem is, de a wikipedián más szám szerepelt...a lányom matek tanárja meg csak ezer alatt gondolkodott, de köszönöm mindenkinek a gyors és számomra hasznos válaszokat:)
Az elég durva lehet hogy ezer alatt, pl rengeteg filmnél írják ki a kiadás idejét római számmal, nem hiszem hogy nem látott volna ilyet
felteszem ugyan úgy a végtelen, mint az arab számoknál.bár a végtelen sem nevezhetõ egzakt módon egyetlen számnak


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!