Találatok a következő kifejezésre: Melyiket vegyem Honda (4 db)

Melyiket vegyem meg: Honda NSR (125, 2T) vagy Honda VT (250 ccm, 4T, V henger)?

Kb. Unyanannyi a végük és ugyanannyit fogyasztanak.

Legjobb válasz: Hoppá, azt lefelejtettem :D Szóval eddig egy simsonom volt, de el szeretném adni és egy picit komolyabb gépet venni, aminek a fenntartási költsége nem olyan vészes. (Meg minek 250 ccmnél nagyobbat venni, autópályán is max 130-al lehet menni...) Tehát a kérdés az, hogy melyiket vegyem meg a kettõ közül, ha az áruk kb azonos? (~200k) Vagy esetleg ajánlotok más 125-ös 2T-t? Pölö: Yamaha TZR, Aprilia AF1? Ezekrõl sajnos sokat nem hallottam, csak annyit, hogy az apriliát ilyen árban csak nagyon széthajtottat kapok :S

A kérdező hozzászólása: Hoppá, azt lefelejtettem :D Szóval eddig egy simsonom volt, de el szeretném adni és egy picit komolyabb gépet venni, aminek a fenntartási költsége nem olyan vészes. (Meg minek 250 ccmnél nagyobbat venni, autópályán is max 130-al lehet menni...) Tehát a kérdés az, hogy melyiket vegyem meg a kettõ közül, ha az áruk kb azonos? (~200k) Vagy esetleg ajánlotok más 125-ös 2T-t? Pölö: Yamaha TZR, Aprilia AF1? Ezekrõl sajnos sokat nem hallottam, csak annyit, hogy az apriliát ilyen árban csak nagyon széthajtottat kapok :S
Hello Hát a 250es 4T sokal nyomatékosab sokal jóban adja le a teljesitményt eletétben a 2T-vel ahol ojasmi a teljesitméynledás mint a turbokésés nem tudom érted e hoyg mire gondolok a 2T csak magas fordulaton kis tartományban adja le a teljesitményt ... a 4T szépen fokozatosan adja le de it csak minden 4. ütem munkaütem gondolom ezt nem kell magyarázni ... egy 17-18éves 2T nem ér semmit azokab van vagy 50000km ami egy 2T nek már halálos ... a gyártok azt modják h kb 10000km-enkét kel a 2T be dugatyut cserélni ... A msáik fele az hogy mit szeretnél egy pörög erös kávédarálot vagy eyg esrtleg turázásra is alkalmas 250est ? Ezt enked kell eldönteni szerintem sporolj hozá még 1 kis pénzt és vegyél egy fiatalabat pl RS125 én a helyedbe max 9-s évjáartut venék az a bajh oyg ez lutri de neked kell döntened ... Jah és egy jó 250es akár 170-180at is tud ... mig egy 125-s örül ha tud 150et de azti is szakadékba lefelé
A 10000 km-enkénti dugattyúcsere kicsit gyakori. Vagy idióta hajtás miatt kell olyan sûrûn cserélni, vagy azért, hogy mindig meglegyen az utolsó század lóerõ is. Elõször is jó lenne tudni, mire van jogosítványod. Ha a 250-es VT nem fér bele abba a kategóriába, amid van (pl. A1), akkor a kérdés okafogyott. Ha mindkettõ szóba jöhet, akkor én is inkább a nagyobb hengerûrtartalom mellett döntenék. Nem kell annyira erõlteni ahhoz, hogy a forgalom ritmusát követni tudd. Az, hogy ugyanannyi a végük, nem jelent túl sokat. Amit az elõzõ hozzászóló mondott, annál újabbat én sem tudok. El kell döntened, hogy hogyan fogod használni. Városban nagyon jól megteszi a VT, középtartományban nyomatékosabb, nagyobb a használható tartomány, nem kell steptáncot járni a váltókaron. Ha pályán többet szeretnél ökörködni, arra az NSR a jobb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! A korlátlan jogsim van és nagyrészt városban használnám, úgyhogy a fentiek alapján a 250-es nyert :)
simson utáni váltáskor azért figyelj hogy sokkal komolyabb gépet vezetsz, és nem szabad túlzásba esni. Elõszõr tapasztald ki a motort. mind2 motor jó választás lehet a 125 2T sokkal pörgõsebb motor a 250 es inkább nyomatékosabb. én lehet hogy a 125-öst választanám.
A kérdező hozzászólása: A gépek szokásával nem lenne gond, mert igaz simsonom volt, de utána sor4-es 600 ccm-es banditon vizsgáztam :) Egyébként a kérdésem már nem aktuális, mert a jelenlegi benzinárak mellett maradok inkább a biciklinél, legalább kevésbé károsítom a környezetemet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, idõ közben már döntöttem és vásároltam is :) De egyiket sem. Itt helyben kaptam munkát, úgyhogy csak munkába járni kellett egy gép, meg néha túrázni, úgyhogy egy 125-ös Honda CBF-re esett a választás. Nem is nagy, nem is tud vészesen gyorsan menni(biztonság :D) és még a fogyasztása is brutális (1, 7 liter) Viszont ami nagy különbség a fenti 2 motorhoz képest, hogy ez 2009-es, vadi új, tehát tuti nincs agyonhajtva, én meg úgyis vigyázok rá. Sajnos a használt vásárlás mindig lutri, viszont így biztosan tudom, hogy egy hosszú távú kapcsolatot építek ki a motorommal és nem végzi 2 év múlva a roncstelepen. Ja és teljesen igazad van azzal kapcsolatban, hogy a motorosoknak az autósok helyett is figyelni kell. Amúgy ~3500 km-t raktam bele és most érzem azt, hogy már tökéletesen tudom irányítani és minden helyzetben azt csinálja, amit gondolok.
esetleg ínál róla véleményt (a CBF-rõl)? még érdekelne, hogy mekkora az a nem olyan vészes végsebesség :D köszi :)

Szerintetek melyiket vegyem Suzuki RMX 50 vagy Honda CRE 50 Hm?

Legjobb válasz: honda hm cre ! nekem nagyon bevált, nagyon erõs, nyomatékos kis gép.... csuszosabb helyen ( por , fû ...stb. ) még 4 be is kaparja... 1 be meg aszfalton simán... 2-3 ba váltáskor meg kicsit megpörög a hátsõ kerék ha váltás után odahuzom... Egyébként nekem véletlen pont van egy CRE -m eladó. ha érdekel irj privátban

honda hm cre ! nekem nagyon bevált, nagyon erõs, nyomatékos kis gép.... csuszosabb helyen ( por , fû ...stb. ) még 4 be is kaparja... 1 be meg aszfalton simán... 2-3 ba váltáskor meg kicsit megpörög a hátsõ kerék ha váltás után odahuzom... Egyébként nekem véletlen pont van egy CRE -m eladó. ha érdekel irj privátban

Melyiket vegyem? SUZUKI GSX-R 600, HONDA CBR 600 RR vagy KAWASAKI ZX-6R NINJA

ár/érték arányra, illetve tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy melyikbe lenne érdemes belefektetni.

Legjobb válasz: az én szívem cbr-hez húz imádom de a suzuki jönne ki a legolcsóbban de nem sok külömbség van a motorok között mert az emberek nem tudják ki motorozni mert forgalomba lehetetlen

az én szívem cbr-hez húz imádom de a suzuki jönne ki a legolcsóbban de nem sok külömbség van a motorok között mert az emberek nem tudják ki motorozni mert forgalomba lehetetlen
Mindegyikkel jól jársz, bármelyiket is választod.
A Suzuki GSX-R 600-at választanám! Egy szerelõ ismerõsömnél volt bent szerelésre(esett vele, rendben kellett rakni), nagyon ütõs gép, nagyon jól néz ki és jól megy :)
A Kawát választanám, de abból is a ZX 636R-t!


Suzuki Sepia, Honda Dio, Yamaha Jog/Mint? Melyiket vegyem?

Legelső robogóm lenne, ezért nem akarok drágábbat venni venni, mert biztos lesznek 'kezdeti nehézségek'. Melyik eközül a négy közül (Sepia, Dio, Jog, Mint) az összességében jobb? És melyik a legnagyobb (méretre)?

Legjobb válasz: A Legnagyobb szerintem a sephia. De én egy Jó kis JOG-ot vennék. Azok jókis gépek. Vagy simson-t vennék,azzal megis tanulsz motorozni,és szerelni is. Énis azzal kezdtem.

A Legnagyobb szerintem a sephia. De én egy Jó kis JOG-ot vennék. Azok jókis gépek. Vagy simson-t vennék, azzal megis tanulsz motorozni, és szerelni is. Énis azzal kezdtem.
A kérdező hozzászólása: Igazából Simson-on lenne, csak rendbe kéne a karburátort tenni. De robogó kéne, mert míg ment az elõbb említett simó és kipróbáltam vagy 4-5ször, a váltást nagyon utáltam. :D
"a váltást nagyon utáltam" lol
Én nagyon szerettem a váltást a simsonon. Nem olyan mint a robogó hogy csak húzod neki... ha annak kettõbe odarántod akkor megugrik rendesen, ezt szeretem bennük. Meg olcsón és könnyen szerelhetõ. ha van neked akkor inkább abbol a pénzbõl azt csinálnám meg. Ha meg ráérzel a váltásra, nem tudod abbahagyni:)
Sepiát ne, ha hosszabb utakra akarsz menni dio, ha csak 10-15 km utakra és jó gyorsulást, problémamentes üzemet akarsz jog, ha alacsony fogyaztást, és kis motort akkor Mint.
Igazából minden robogó más, attól függ milyen állapotban van... Nekem van Dio, Mint, és Sepia is. A Mint a legrosszabb, nekem 5 litert eszik, és gyenge, folyton tönkremegy. Sepia-t és Diot lehet nyúzni rendesen, azok még akkor is elindulnak ha 100X esel velük. Mégegyszer hangsújozom, nem mérvadó amit írok, mert lehet hogy másnak másmilyenek a motorjai, de nekem a Sepia az etalon, kimentem vele balatonra oda-vissza és bírta (300 kilóméter egy nap alatt) végbe viszi a 65-öt, hosszútávon 2 (!) literes fogyasztása van, (rövid távon 3-3, 5) és úgy gyorsul, hogy simán odaverem a váltós supermoto-kat, hejbõl egykerékre áll. És nincs benne tunning, ez a GYÁRI. 1997-es ZZ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!