Találatok a következő kifejezésre: Melyiket kell megtanulni az egyetemes vagy (1 db)

Melyiket kell előbb megtanulni az egyetemes vagy a magyar történelmet?

Tehát melyik épül, melyikre?

Legjobb válasz: A legjobb kontextusában látni a dolgokat, tehát én együtt tanulnám a kettõt. A külföldi események ugyanis mindig befolyásolták a magyar történéseket, és a magyarok is kihatással voltak az összeurópai politikára (lásd pl. '56 esetét, világpolitikai jelentõsége volt)

A legjobb kontextusában látni a dolgokat, tehát én együtt tanulnám a kettõt. A külföldi események ugyanis mindig befolyásolták a magyar történéseket, és a magyarok is kihatással voltak az összeurópai politikára (lásd pl. '56 esetét, világpolitikai jelentõsége volt)
Nem épülnek egymásra. Párhuzamosan kell tanulnod, csak így lehet megérteni.
Az iskolákban (általában) az egyetemessel kezdik. Valóban nem épül egymásra a magyar és az egyetemes történelem, de a magyar történelem eseményei mind az egyetemes eseményekbõl alakultak ki. Tehát ha ismered az egyetemest, könnyebb átlátni a magyart.
Együtt kellene tanítani a kettõt, mindig utalva a másikra. Szerintem sokkal jobb lenne. Az igaz, hogy úgy kicsit nehezebb lenne tanulni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A 2 (2-√2) / 4-2 4-2 a nevező ez egy törtes egyenlet. Lehet egyszerűsíteni a nevezőben lévő 2-st a 2 szorzóval?

2

Írjatok álláshirdetésre példát (? ) (ékszerkészítő cég)

0

Kémiások! Egy anyagban a vegyérték az jelenti hogy a központi atom hány elektront rakott a kötésbe?

pl: víznél 2 vagy H2S-nél is kettő

1

Polinom igazolása. Hogyan?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

2

Hogyan bizonyítsam be a függvényről, hogy invertálható-e?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

1

Szifon patron kilyukasztása?

Mivel,és hogyan?Kiskocsira kell rászerelni,hogy kilője az autót.Oké,hogy rá szigetelőszallagozom,de kilyukasztani hogy?

5

Mi a jó kifogás arra hogy nem csináltam házit?

4

Versenyen 3 lóra fogadnak. Ha az 1. nyer, akkor a reá tett összeg 2x-ét, ha a 2. nyer, erre tett összeg 4x-ét, ha a 3. , az erre tett összeg 8x-át kapják. Mennyit kell tenni egy-egy lóra, hogy bármelyik fusson is be elsőnek, 100$ nyeresége legyen?

1

Tudva, hogy köbgyök√2 irracionális szám, hogyan igazoljuk hogy köbgyök√2*4 is az?

Olyan feladatot megtudok oldani, hogy pl igazolja hogy √2 irracionális, de ez a √2-5, √2*6 bezavar, ilyenkor hogy kell?

1

A Debreceni Egyetem Elektronikus Archívumába szeretnék egy egyszeri belépést, vagy ha a segítő nem akarja kiadni a belépési adatait akkor esetleg letöltené nekem az alábbi linken?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!