Találatok a következő kifejezésre: Melyiket kell megtanulni az egyetemes vagy (1 db)

Melyiket kell előbb megtanulni az egyetemes vagy a magyar történelmet?

Tehát melyik épül, melyikre?

Legjobb válasz: A legjobb kontextusában látni a dolgokat, tehát én együtt tanulnám a kettõt. A külföldi események ugyanis mindig befolyásolták a magyar történéseket, és a magyarok is kihatással voltak az összeurópai politikára (lásd pl. '56 esetét, világpolitikai jelentõsége volt)

A legjobb kontextusában látni a dolgokat, tehát én együtt tanulnám a kettõt. A külföldi események ugyanis mindig befolyásolták a magyar történéseket, és a magyarok is kihatással voltak az összeurópai politikára (lásd pl. '56 esetét, világpolitikai jelentõsége volt)
Nem épülnek egymásra. Párhuzamosan kell tanulnod, csak így lehet megérteni.
Az iskolákban (általában) az egyetemessel kezdik. Valóban nem épül egymásra a magyar és az egyetemes történelem, de a magyar történelem eseményei mind az egyetemes eseményekbõl alakultak ki. Tehát ha ismered az egyetemest, könnyebb átlátni a magyart.
Együtt kellene tanítani a kettõt, mindig utalva a másikra. Szerintem sokkal jobb lenne. Az igaz, hogy úgy kicsit nehezebb lenne tanulni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a Himnusz és a Szózat megírásának gazdasági, társadalmi háttere?

10. osztályos vagyok és ebből kell fogalmazást írnunk! Kérlek segítsetek! Oldalakat is linkelhettek! Köszönöm.

0

Segítesz? {nagy zárójel 55/11-22 - (-10) }nagy zárójel bezárva :4=

Remélem,érthető így a feladat.Köszi a segítséget.

2

Valaki tud. Na segíteni a következő matek példákba? Ha igen akkor azt nagyon megköszönném.

1. Melyik a nagyobb? Az összes egész szám összege, vagy a természetes számok szorzata? Válaszodat indokold!

2. Egy uszály hosszának, a kapitány életkorának és a kapitány gyermekének életkorának szorzata 56459. Milyen idős a gyerek, ha tudjuk, hogy minden adat egész szám?

3. Bontsátok kis egybevágó kockákra a 8 cm élű kockát úgy, hogy a felületük összege ötször nagyobb legyen, mint az eredeti kocka felülete. Mekkora lesz egy kis kocka térfogata és hány cm lesz egy élének a hossza?

4. Ha felírunk egy kétjegyű számot és összeadjuk a számjegyeit, hány különböző összeget kaphatunk?

5. Márton papírján olyan különböző számjegyekből álló ötjegyű szám szerepel, amely a következő tulajdonságokkal rendelkezik:
 balról a második (tehát az ezresek helyén levő) számjegy áthúzásával kettővel osztható számot kapunk,
 balról a harmadik számjegy áthúzásával olyan számot kapunk, amely osztható hárommal,
 balról a negyedik számjegy áthúzásával egy néggyel osztható számot kapunk,
 balról az ötödik számjegy áthúzásával egy öttel osztható számot kapunk,
 ha nem húzunk át egy számjegyet sem, akkor a szám osztható hattal.
Melyik lehet az a legnagyobb szám, amelyik Márton papírjára van felírva?

6. Írjátok fel a 75-t néhány közvetlenül egymás után következő természetes szám összegeként. Találjatok legalább négy megoldást.

7. Három barátnő elment gombázni és együtt 55 gombát találtak. Ilonka hat, Marika nyolc és Sárika öt gombáját adta a közös rántottába. Ezt elosztották négy egyforma részre és meghívták rá Pétert. Ezután mindegyik lánynak egyforma mennyiségű gombája maradt. Péter egy 38 bonbont tartalmazó doboz csokoládét ajándékozott nekik és azt mondta, osszák ezt el igazságosan az szerint, ki milyen résszel járult hozzá az ő ételéhez.
a) Melyik lány mennyi gombát talált?
b) Hogy kellett Péter szerint a bonbont elosztaniuk egymás között? Határozzátok meg, mennyi bonbon jutott az egyes lányoknak.

1

Péter gépkocsival megtette az út három nyolcadát, amikor egy benzinkútnál tankolt. A hátralevő út 40%-ának megtétele után egy parkolóhelyre behajtva megpihent. Ekkor még 96km volt hátra az útjából. Milyen hosszú volt a teljes út?

1

Mi a technológiai tőke fogalma?

Előre is köszönöm a válaszokat!

0

Egy dobozban 3 sárga, 4 fehér és 5 piros golyó van. Egymás után, visszatevés nélkül két golyót húzunk ki a dobozból. Mi a valószínűsége annak, hogy két egyforma színű golyót húzunk ki?

A megoldás 0,29. (elvileg) Arra lennék kíváncsi, hogy ez hogy jön ki? Mi a kiszámítás módja?

2

Hol keletkezik a dns, mrns, trns, rrns? Működésük helye, bázishármasuk neve? Valaki, aki bioszzseni, segítsen, plííííííííííízzzzzzzzzzz! :-)

5

A tanárom azt a házidogát adta hogy írjunk Önéletrajzot. Én még csak középiskolás vagyok de gőzöm sincs mit irhatnek bele?

Valaki tusna tanacsot adni?

4

Valaki segítene megoldani az alábbi részfeladatokat (magyarázattal)?

Adott p(x) = x^4+x^2+1

a) Irreducibilis-e p(x) a racionális számtest felett?

b) Adjuk meg p(x) komplex gyöktényezős alakját, és ábrázoljuk a gyökeit a komplex számsíkon!

c) Mennyi a gyökeinek a négyzetösszege?

d) Adjuk meg p(x) valós gyöktényezős alakját!

6

Év végén kilenc hetedik osztályos tanuló, a tanulók 18%-a kapott jelest matematikából, 32%-uk jót. Hányan kaptak jót matematikából?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!