Találatok a következő kifejezésre: Melyiket kell megtanulni az egyetemes vagy (1 db)

Melyiket kell előbb megtanulni az egyetemes vagy a magyar történelmet?

Tehát melyik épül, melyikre?

Legjobb válasz: A legjobb kontextusában látni a dolgokat, tehát én együtt tanulnám a kettõt. A külföldi események ugyanis mindig befolyásolták a magyar történéseket, és a magyarok is kihatással voltak az összeurópai politikára (lásd pl. '56 esetét, világpolitikai jelentõsége volt)

A legjobb kontextusában látni a dolgokat, tehát én együtt tanulnám a kettõt. A külföldi események ugyanis mindig befolyásolták a magyar történéseket, és a magyarok is kihatással voltak az összeurópai politikára (lásd pl. '56 esetét, világpolitikai jelentõsége volt)
Nem épülnek egymásra. Párhuzamosan kell tanulnod, csak így lehet megérteni.
Az iskolákban (általában) az egyetemessel kezdik. Valóban nem épül egymásra a magyar és az egyetemes történelem, de a magyar történelem eseményei mind az egyetemes eseményekbõl alakultak ki. Tehát ha ismered az egyetemest, könnyebb átlátni a magyart.
Együtt kellene tanítani a kettõt, mindig utalva a másikra. Szerintem sokkal jobb lenne. Az igaz, hogy úgy kicsit nehezebb lenne tanulni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Valaki el tudná magyarázni hogy kell megoldani egy ilyen típusú feladatot?

sin(alfa+5pi/4)=gyök2/2

4

Románia előnyei és hátrányai az Európai Unióban!?

Töri órára kellene...segitsetek!

2

Mitologia help?

Magyarbol valami aztvaltozas tortenetet kell irjunk valmai a mitolgia szerint? Csak nem ertem .. Vannak olyan Istenek amelyek valami atvaltozason mennek at vagy valtoznak ? Help

3

Megmagyaráznátok, hogy számoljuk ezt ki matekból?

ABC derékszögű háromszögben, ahol A szög 90 fok, a BC-re meghúzzuk A pontból az AD oldalfelezőt. (D eleme BC-nek) Adott adatokkal, milyen hosszú az AD?
Köszönöm

2

Kaptam egy olyan házi feladatot, hogy fogalmazást kell írnom Pusztavacsròl. Azzal a címmel hogy A magyar ugaron. Tudnátok nekem segíteni?

Arròl kéne szòlnia hogy milyen ott lakni vagy milyennek látom a tájat.

0

Hogyan kell szóelemekre bontani ezeket? (LENT)

megtehetsz
ágyát

Ezt a két szót kéne.

1

Hogyan oldjam meg?

Egy számtani sorozat 4. tagja 4, a 16. tagja 24, a 8 tagja- e ennek a sorozatnak?

1

Egy kis segtség kéne nekem?

Legyen ABCD paralelogramma és S egy pont a paraleogramma sikján kivül.
a)Igazojuk, hogy AB II (SCD), AD II (SBC)
b)Legyen M az [SA], N az [SC] szakasz felezőpontja.Mien helyzetű az MN egyenes az (ABC) sikhoz képest
c)Ha P ay SB egy egy olyan pontja melyre SP/PD=1 es SR/SB=2/3 milyen helyzetű a PR egyenes ay (ABC) sikhoz képest

3

Valószinűség számítás?

Hello kéne egy kis segítség már egyszer feltettem de a gondolat mentetét nem tudom hogyan csináljam meg?a pontos eredménye micsoda?lehet hogy egy kicsit homályos a szöveg de a tanár ezt kérte és jegyre meg és semmit sem tudok.ha tudnátok segíteni akkor nagyon köszönöm.

1.
4 külömböző forma van pl.egy :( és egy :) hány féle képpen tudnád sorba rendezni ha mindegyiket csak egyszer használhatod
2.
Az előző feladatban használt formákból 4 különböző hosszúságú mintát lehet készíteni mindegyik mintát használhatod.Hányszor hányféle minta sort tudnál készíteni
3.
A raktárba van egy 4-es és 5 egy 6 és egy 7 A főnök elküld hogy hozzál egy 4-5-6-7furószárat mennyi az esélye hogy a megfelelő furó szárat hozod el.

1

Hogyan lehet megoldani ezt a vektoros feladatot? Mi a megoldása neki?

http://kepfeltoltes.hu/131015/57103218615_www.kepfeltoltes.h..

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!