Találatok a következő kifejezésre: Melyikek a magyar (16 db)

Melyikek a magyar üzletláncok?

Melyikek magyar üzletláncok,üzletek,mint pl. a CBA. Azért kérdezem,mert csak ilyenekbe akarok vásárolni.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, a Reál is magyar. Csak élelmiszerüzletben gondolkodsz, vagy más terület is érdekel?

Én úgy tudom, a Reál is magyar. Csak élelmiszerüzletben gondolkodsz, vagy más terület is érdekel?
Nem az számít hogy hol vásárolsz, hanem hogy mit! Az igaz hogy ezekben a boltokban több a magyar termék, de attól még ott van a sok külföldi is. Bárhol vásárolhatsz, csak MINDIG nézd meg a csomagolásán hogy hol gyártották, mert már egy csomó magyarnak hazudott termék, nem is itthon készül! Pl: a "magyar" boci csoki amit felvásárolt a nestlea és a gyárat kivitte Csehországba. Vagy a gyõri édes is ilyen, szintén Csehországban gyártják...
Igen, attól hogy a neve magyar, még nem biztos, hogy magyar termék. Ha jól tudom a Sió sincs magyar kézben, talán holland. Mindig a termék származását figyeld, mert az számít ma magyar terméknek amin az utolsó mûveletet (pl csomagolás) itt végezték. Így lehetett kapni a Sparban magyar narancsot kb egy éve.
Az is jó, ha a szlovákokhoz van a cég bejelentve?
""Nem az számít hogy hol vásárolsz, hanem hogy mit!"" Ez így nem egészen helytáló! Ugyanis ha a tescoban vásárolsz például magyar tejet az után keletkezõ hasznot (árés) a külfõldi tulajdonos kiviszi az országból és nem a magyar gazdaságot "serkenti". Én megszálott magyar árú vásárló vagyok a tescót, interspárt, kerülõm megpróbálok minél több magyar terméket vásárolni kisboltokban, magyar tulajdonostól A reál és néha a coop-ban is szoktam vásárolni. Minimál bérbõl élek, nem vagyok gazdag, mégsem veszem meg példáúl a szlovák tejet pedig olcsóbb mint a magyar. A boltban ha olyan terméket veszek aminek a gyártóját nem ismerem elõszõr megnézem ki a gyártó ha magyar megveszem ha nem a polcon marad!!! Ha mindenki így tenne a gazdaság erõsebb lenne!
Lehetne a COOP, de ez is Szlovákiából jött.
Az a baj, hogy hatalmas betûkkel írják rá a csomagolási helyet, és sokan azt hiszik hogy az a gyártási helye is... Ez is csak egy ócska manipuláció, mint a magyarnak hazudott külföldi szemét.
Magyar terméket kell venni, nem magyar üzletláncban vásárolni, azzal csak az önérzetednek segítessz, a magyar gazdaságnak nem.
olyan nincs
'""Nem az számít hogy hol vásárolsz, hanem hogy mit!"" Ez így nem egészen helytáló! Ugyanis ha a tescoban vásárolsz például magyar tejet az után keletkezõ hasznot (árés) a külfõldi tulajdonos kiviszi az országból és nem a magyar gazdaságot "serkenti"' Az árrés még nem a haszon, mert a nettó árbevételbõl az ELÁBÉ mellett az egyéb költségek is levonódnak, és az fogja adni az eredményt amit kivihetnek. De viszont utána, ebbõl a haszonból még az új árúkészletet is bekell szerezni. Na és itt a gond, külföldrõl szerzik be a árút. És hiába álltatja magát sok ember hogy a multik milyen sok munkát adnak, a fizetések jelentõs része visszaáramlik belé, mert a dolgozók ott költik el...
a kisboltban a külföldi termék pl egy tál puding megvásárlásával is támogatod õt a magyart, ugyanis ahogy mondják, az árrés õt illeti ebben az esetben meg. zöldségbõl pedig úgyis csak nyáron tudsz magyart venni. Télen külföldit árulnak. Lehet elõfordul erre-arra melegházas, de nem gyakori. Amúgy én támogatom a magyar termékek és eladók elõrébb helyezését, de átesni a ló túlsó oldalára már baromság.
""Illetve mit gondoltok a magyar paraszt ezelõtt kétszáz évvel kiment a kertbe decemberbe és szedett egy kis répát?"" Látom a hozzászólásodból, hogy nem nagyon értesz a mezõgazdasághoz - kertészkedéshez. Az emberek 200 ével ezelõtt (manapság is elõfordúl faluhelyen) a répát- krumplit kiásta majd a pincépe (vagy hasonló helyen szárazon) letakarva tárolta , hogy ne fagyon meg- ne rohadjon meg, és onnan használta fel télen is!
""A kisbolt mióta jelenti azt, hogy magyar termék?"" A kisboltban is magyar terméket keresek. De ha a tescoba vásárolok magyar terméket az árés miatt keletkezõ hasznot a külfõldi tulajdonos kiviszi az országól.
A kisbolt mióta jelenti azt, hogy magyar termék? Illetve mit gondoltok a magyar paraszt ezelõtt kétszáz évvel kiment a kertbe decemberbe és szedett egy kis répát? Nem baz.ze hanem Z.E.Z.O.N.Á.L.I.S.A.N táplálkozott! Istenem de sok itt a bunkó!
zöldséget zöldségestõl (persze ott is sokminden külföldi, pl télen minden, mert itthon nem terem meg), kaját szintén kisboltokból, de sokkal drágább is lesz mint pl spárban.
Vásárolj a PIACON, termelõtõl!
A kérdező hozzászólása: Elsõsorban az élelmiszer érdekel, hiszen abból kel az embernek gyakran vásárolni.Azután minden más is. Az elsõ lépésben a lényeg az lenne, hogy ne legyen tesco, metro stb.Utána már a arra is rátérhetnénk, hogy mi a magyar és mi nem a termékek közül.
A ker. multik zseniális pénzszivattyú rendszerek.

A Magyarországgal határos országok közül melyikek azok, ahova bátran lehet utazni, és melyikek azok, ahol utálják a magyarokat?

Legjobb válasz: ha Romániába mész pl. egy román lakosságú hegyi faluba az elsõ ember akivel találkozol behív a házába és kínál mindennel,de azért ha elfordulsz simán lenyúlják a pénztárcádat

ha Romániába mész pl. egy román lakosságú hegyi faluba az elsõ ember akivel találkozol behív a házába és kínál mindennel, de azért ha elfordulsz simán lenyúlják a pénztárcádat
szlovákban nagyon sokan nem birják a magyarokat, de nem veszélyes a helyzet. románba mehetsz de csak erdély mert beljebb pl bucarest, ott éjjel kész gettó. meg a kis vacak hegyi falvakat/nyomornegyedeket hagyd ki mert hiába szép hely ha 1 szelet kenyérért elásnak. bucaresten 1hét alatt 5ször próbáltak kirabolni az õsszel. szerbekhez is mehetsz de csak bizonyos részekre ahol nincs nyomornegyed meg stb... osztákot ajánlom a legjobban az összes szomszéd közül. de izlések meg a pofonok mert én pl ukránba szeretek járni és annak is a tulsó részébe
Bocs, de neki van igaza. Litvániát még leírni sem tudod... és egy csomó más hiba is van. Nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen helyesírással üzletember légy. Amúgy én úgy tudom, hogy ahol kifejezetten bírnak minket, az Szlovénia és Horvátország. Érdekes, hogy az utóbbi még egyszer sem hangzott el. Én igaz, hogy Szerbiában pl. még nem voltam, de ellenségeskedést nem igazán tapasztaltam, bár a románok és a szlovákok nem valami barátságosak tapasztalataim szerint a magyarokkal. Még valami: nem határos Magyarországgal, de nincs messze tõle: Lengyelország. Azt hiszem, itt szeretnek bennünket a legjobban, történelmi okok miatt. Nekem csak jó tapasztalataim vannak róla.
Az orszagok senkit nem utalnak, max. egyes emberek, nem az egesz nemzet kollektive. Szoval nehogy mar emiatt ne menj valahova, ahova egyebkent szeretnel eljutni! Turistakent nem fog atrocitas erni. Nem haboruban allnak ezek az orszagok.
Nem vagy te 25 éves világlátott üzletember, mert akkor tudnád, hogy a az üzleti kapcsolat korrekt partnereket igényel, amihez a formális dolgok is hozzátartoznak. Tiszteletben kell tartani a partnert és bizony az Téged minõsít (elég negatívan) amit az utolsó mondatodban írtál ("és mi van ha én így használom ?"). Nem elírtad, hanem készakarva bunkóskodsz.
15:33 hát te bizony nem találtad el. nem 13 éves hülyegyerek vok hanem 25 éves üzletember aki folyton úton van és aki olyan helyeket is lát és jár amit 1 átlag turista nem. bejártam már európát, és megfordultam pl szicíliában, ibizán, németben, a dánoknál, littvániában meg az összes keleteurópai csetnik országban. de ukrajnát különösképp szeretem hiába alacsony az életszínvonal, és hiába hatalmas a korrupció. a rengeteg barát, üzlettársak meg a távoli rokonok mind odakötnek tudom h a hivatalos megnevezés az szlovákia és nem szlovák. és??????, akkor mivan ha igy haználom a neveket.
A kérdező hozzászólása: Köszi Neked is a választ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.
Az "üzletembernek" üzenem, hogy a cigi, meg más illegális áruk és egyéb dolgok (pl fehér por..), csempészését más néven hívják, és akik abban az iparágban dolgoznak nem éppen üzletemberek. Ez kimondottan vonatkozik az ukránokra és a románokra.... Meg rád!:) )

Melyikek a legújabb magyar zenék?

Legjobb válasz: Ne is kérdezd... borzalmasak.

Ne is kérdezd... borzalmasak.
sp meg a homi hawerja új sszámaxD a PARTYARC XDXDXDXDDXDXD szánalom...és ez már szomorú...
a vivás zenékrõl: ezek produkciók , nem együttesek meg énekesek. a producer keres pár csini fiatalt akik neadjisten még énektanárhoz is jártak és volt egy baráti együttesük, és egymás mellé teszi õket, felöltözteti, csinálnak nekik albumot 1 hét alatt, videoklip, koncert szervezés, és kész is az új magyar zenekar. ismerõsöm két hónapja még kocsmákban játszott, ma már viván énekel egy vadiúj együttesben, van albumuk is:D


Melyek az egészségesnek mondott fajták? A magyar fajták közül melyikek nagyon ellenállóak? És az alábbaik azok? Ill ezekre milyen betegségek jellemzőek?

Amerikai bulldog,Bordeaux-i,Bullmastiff,Cane corso,Argentin dog,Roti,Boxer,Sarplaninac

Legjobb válasz: Kuvasz!

Kuvasz!
Mindegyik magayr fajta egészséges! Talán a nagyokat érintik a nagy kutyákra vonatokóz betegségek (csípõ stb) de sokkal egészségesebbek mint más kutyák! Én a mudit ajánlom, mert nekem is olyanom van és meggyógyult betegségbõl (kullancs) amibõl az orvos szerint más kutya nemt udott volna. Egyszer elkapta egy roti és lett két nagy lyuk az oldalán és 3 hét alatt megygyógyult pedig már 8 éves volt! Amiket felsoroltál azok közül talán a sarplaninac, argentin dog. Amelyiknek extrém kinézete van annak általában van valami problémája is. Pl turcsi orr, akkor nehezen kap levegõt ami rossz neki és veszélyes. Ráadául ez nem is szép.
Amerikai bulldog, Bordeaux-i, Bullmastiff-- könnyen bélcsavarodást kapnak, tehát kajálás után min 1 órára be kell zárni. illetve ahogy elõttem írták, Amerikai bulldog, Bordeaux-i, Bullmastiff, Boxer, -- ezeknél a légúti, légzési nyavalyák sajnos nem ritkák imádom a rotikat, de elsõ kutyának nem biztos hogy jó mert nevelni, fegyelmezni kell Argentin dog, Sarplaninac szerintem a legjobb választás, jó természet, egészségügyileg csak a csípõjük rizikós, ahogy minden nagytestû kutyának, csak annyira. természetre kisgyerek mellé is merném ajánlani, jól fegyelmezhetõ munkakutyák
Hello, nekem egy német vizslám volt, aki mindenbõl kigyógyult, még a lába is le volt bénulva kis korában, abból is felépült, több nyitott seb volt rajta élete folyamán, volt amelyik tenyérnyi volt, és azok is meggyógyultak rövid idõn belül. Igaz hogy szinte vonzotta a bajt, a kerítést többször átmászta, onnan lettek a sebek, állandóan csinált valamit, tiszta kulimáz volt szegénykém mindig. A Cane Corso a legokosabb, és szerintem a testalkatából ítélve vele nem sok baj lehet, szerintem, csak rengeteg mozgás kell neki.
Az általad összes felsorolt ÖSSZES fajtánál elõfordulhat csípõízületi diszplázia, plusz a boxernél gyakori a szívbetegség és a daganat, a rotinál és az amerikai bulldognál pedig az idegrendszeri probléma, agresszió. Ha igazi tenyésztõtõl veszed bármelyiket, akkor a diszplázia a szûrések által kizárható, és remélhetõleg az idegrendszeri probléma is. A magyar fajták szerintem rendben vannak. Kuvasznál és komondornál szintén a csípõ figyelmet igénylõ dolog, de korántsem akkora a betegség rátája, mint pl. a németjuhászoknál.
Magyarok közül én is a kuvaszt ajánlanám. A leírt fajták közül tényleg sokan macerásak, ahogy már írták is, nem ismétlem meg:) Ha hasonló "stílusú" de kevésbé kényes kutyát akarsz akkor az Amerikai Staffordshire Terriert javaslom, szinte csak bõrbetegségekre hajlamosak amit könnyen el lehet kerülni ha nem járatod tömegközlekedéssel, megkapja a kellõ vitaminadagot és ápolod a bundáját.
a beaglek is ellenállóak, és erõsek. sajnos pont ezért volt az, hogy rengeteg beagle kutyán kísérleteztek.
ja, elõzõ vagyok, nem olvastam el rendesen a kérdést, bocs :)
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek tehát a magyarok bírják a stapát.Az jó! Arról hallotam, hogy a nyomottt orrú kutyáknak lehet kégzési problémájuk. Akkor hosszú kirándulásokat nem is éremes velük tervezni? A meleget hogy viselik? Ha aklasszikus minkakutyákat nem ajálnjátok elsõre akkor a pásztorkutyák beleférnek? Egy kuvasz vagy sarpalninac se lehet sokkal puhább, nem? Az argentin dog meg az amsaff tényleg olyan jók? Azok is erõsek lennének talán elsõre.

Melyikek a leglátogatottabb magyar nyelvű internetes oldalak?

Legjobb válasz: Hírodalaknál: Index, Origó, Kurucinfó... Többit nem tudom

Hírodalaknál: Index, Origó, Kurucinfó... Többit nem tudom
apeh.hu ha jól tudom.
Index, Origo, Startlap, Google (nem magyar, de magyar nyelvû)

A szomszédos országok közül melyikekben utálják a magyarokat sokan?

És ahol utálják őket, mi okból?

Legjobb válasz: Szlovákok és románok mert nem tetszik nekik hogy sajnáljuk Trianont

Szlovákok és románok mert nem tetszik nekik hogy sajnáljuk Trianont
Hát ha nem is komplett nemzetek utálnak minket, de a szlovákok, románok, szerbek közül az átlagnál többen az biztos.
Talán Romániában a legtöbben, mert az ország összterületéhez képest kevés a vegyeslakosságú terület. Szlovákia annyira nem vészes, Szerbiáról nincs tapasztalatom.
Szlovákia és Románia, de sajnos a legtöbb szomszédra jellemzõ hogy kijátssza a magyar kártyát. Kivétel Horvátország, ezért mondják sokan jó szomszédnak. A magyar kártyát úgy kell érteni, hogy a politika a hatalom megszerzése érdekében gyûlöleteket szít egy-egy kisebbséggel kapcsolatban. Folyamatosan magyarellenes törvényeket hoznak (ez Szlovákiára volt a legjellemzõbb az utóbbi idõben) és nacionalista politikát folytatnak. Romániában pl teljesen magától értetõdõnek tekintik a magyarellensséget és persze szerencsére kivételek is vannak, tehát normális románok, de a média akkora agymosó erõvel bír, hogy a közeljövõben aligha fognak megváltozni.

Melyikek a legkönnyebben elvégezhető szakok a magyar egyetemeken?

Nem mintha ilyenre akarnék menni,csak érdekelnek a tapasztalataitok. Melyik szakokat lehet minimális tanulással elvégezni ?

Legjobb válasz: Semelyiken ez hülyeség. Mindenhol van félévente vizsgák amire ha csak minimálisan tanulsz kibuksz.

Semelyiken ez hülyeség. Mindenhol van félévente vizsgák amire ha csak minimálisan tanulsz kibuksz.
Kommunikáció és médiatudomány Andragógia
pedagógusképzõ...

Melyikek a legszebb magyar szerelmes dalok?

Legjobb válasz: Ez: http://www.youtube.com/watch?v=BghKbwIg4_o

Ákos - A világ legvégén
http://www.youtube.com/watch?v=ZBM2NIQ62WU Ez inkább szakítás után szép, én erre fiú létemre többször sírtam EGY LÁNY miatt :) De ettõl függetlenül nagyon szeretem ezt a számot, de kerítek egy szép szerelmes számot is :) http://www.youtube.com/watch?v=BulRCknqEfE&feature=related Bereckczi elõadása még jobb csak már lusti vagyok belinkelni :D
Jégszív :)

Melyikek azok a magyar rock együttesek, akik a szerelemről is énekelnek?

Legjobb válasz: Kapásból: Edda, Piramis, Bikini

Kapásból: Edda, Piramis, Bikini
Van olyan magyar rock egyuttes, ami nem enekel a szerelemrol?
Ossian , Pokolgép , Kalapács , Omen , Tankcsapda , Edda . Kérdezd azt , hogy ki nem :)

Melyikek a legjobb magyar nyelvü rendszerkarbantartó és tisztitó programok XP-re?

Ha lehet akkor minnél többet irjatok előre is köszi.

Legjobb válasz: Nem állítom h a legjobb de XP-n fut. Teljes verzió http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/ashampoo-winoptimizer-f..

Nem állítom h a legjobb de XP-n fut. Teljes verzió http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/ashampoo-winoptimizer-f..
Az AVG 2013 beépitett rendszer-optimalizálóját javasolnám - nekem bevált!
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/ccleaner_4.00.html ... portable, hordozható változata is létezik, letölthetõ a Piriform honlapjáról http://www.piriform.com/ccleaner/download/portable
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm ccleanert ismerem a többit megnézem. Aki tud jobbat ezeknél az irjon ha lehet jo sokat :) köszönöm mindenkinek
Advanced SystemCare /3* Ashampoo Registry Cleaner /4* Ashampoo Winoptimizer /5* Auslogics BoostSpeed /5* EasyCleaner /3* FCleaner /3* Glary Utilities /5* jv 16 Power Tools /4* Registry Winner /5* SLOW-PCfighter /5* Wise Registry Cleaner /3* ide lehet még venni a Rewo Uninstaller progit is, bár annak a fõ funkciója, (a rendszer-takarítás mellett) a tökéletes programeltávolítás /.* = személyes tesztek alapján, az értékelésem értékelésemmel!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!