Találatok a következő kifejezésre: Melyik volt világ legelső (5 db)

Melyik volt a világ elsõ személyi számítógépe és a világ legelsõ pc s procija?

Legjobb válasz: http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20060814happybirthd..

A kérdező hozzászólása: 4004 est belehetne szerezni vmi oldalon?
Az elsõ kereskedelmi forgalomba került mikroprocesszor a 4 bites Intel 4004 volt (1971), de ezt már korábban is említettem.
A kérdező hozzászólása: na mindegy, ha nem lehet pontosan meghatározni az elsõ személyi számítógépét, ak mi volt a világ elsõ mikroprocesszora?
A kérdező hozzászólása: akkor milyen procik lehettek az elsõ PC k be? TMS vagy Intel vagy stb, ... ?
Az IBM típusúban nem, bár úgy tudom, hogy szóba került a Motorola processzora is (talán az M68000). Az elsõ forgalomba került microprocesszor az Intel 4004 volt 1971-ben, a Texas Instruments TMS 1000 1974-ben került forgalomba (igaz a vezérlõ család elsõ tagja az Intel 4004 elõtt volt bemutatva 2 hónappal) illetve a Motorola M6800 is 74-ben indult. Igaz ezek a legelsõ mikroprocesszorok nem feltétlenül személyi számítógépekbe landoltak, akkoriban még nem is gondolták, hogy minden háztartásban lesz számítógép, amit szinte akárki képes lesz kezelni többek között mindenféle kommunikációs és multimédiás célra. Ez a fajta megközelítés szerintem a 80-as években indult be igazán. Akkor még komoly ellenfele volt a PC-nek egy Macintosh, Commodore, Amiga vagy Atari gépezet.
A kérdező hozzászólása: a Texas Instruments által készítet elsõ mikroproceszor volt a PC ben is?
Szerintem az elsõ személyi számítógépet nehéz megnevezni. A 60 évek végén, a 70-es években és még a 80-as években is dúlt nagyon a PC háború, sokféle gyártó, elképzelés, modell, processzor született/létezett. Az elsõ IBM típusú PC, amiknek leszármazottjai végül elterjedtek és kb eggyé váltak a személyi számítógép fogalmával még 1981-ben jelentek meg és Intel 8088-as processzort használtak, amit egy IBM-es kikötés szerint az Intel és az AMD szállított a gyártónak (az IBM ragaszkodott két különálló beszállítóhoz).
A kérdező hozzászólása: nem erre gondoltam ...
ebay-en kapsz, de nem adják olcsón, sõt a fehér kerámia tokos, látható vezetékeléssel, mûködõ állapotban több, mint fél milla (ez az egyik legritkább példány). Mûanyag tokozású, elterjedtebb modelleket olcsóbban kapsz, de azokat sem két forintért dobáják, ahogy látom.

Melyik volt a világ legelső fennmaradó nyelve?

Legels? fennmaradó nyelv érdekelne (írott formában is) és megtudnám keresni azt a szót hogy Tudás. Nem tudja valaki melyik lehet?

Legjobb válasz: a szanszkrit vidya- tudás, bölcsesség -látás- látó, aki [szívével]látja láthatatlant is-tudja a dolgok lényegét (Nem fizikai ért-ben való látás. A szanszkrit az összes indogermán nyelv õse a nyelvészek szerint) -->latin video, videre látni innen ered:)

a szanszkrit vidya- tudás, bölcsesség -látás- látó, aki [szívével]látja láthatatlant is-tudja a dolgok lényegét (Nem fizikai ért-ben való látás. A szanszkrit az összes indogermán nyelv õse a nyelvészek szerint) -->latin video, videre látni innen ered:)
példa: veda- tudomány (szláv), vidí - látt (szláv)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :D és olyan amelyik képírással ír? pl jappán, perzsa, arab.
Ne érts félre, én válaszommal nem azt akartam mondani, hogy a szláv az amit kérdeztél. Csak az ind eredetére utaltam. Ilyen szempontból a szláv rokona a roma is. Az elszigetelten fenmaradók között keresd.
Néma filmek
elsõ film: zsitkovszky béla: táncz (de nem vagyok banne olyan biztos)
Hármasnál a pont, én ezt a vonatost láttam is, mai szemmel természetesen elég kezdetleges:) Ha a leghosszabb filmre is kíváncsi vagy, az 240 órás, és tartalma alapján elég uncsinak tûnik...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! De egyébként a leghosszabb filmnek mait mondtál hogy 240 órás annak mi a neve?
Vonatosnál kirohantak a terembõl, annyira megijedtek :)
Modern Times Forever (Örökké modern idõk) a címe, nem tudom, hogy meg lehet e szerezni, én sose próbáltam. Egyszer belegondoltam, hogy mekkora lehet a mérete HD-ben:D Itt találsz róla egy cikket: http://www.metropol.hu/kultura/cikk/706724 Amíg ez nem jelent meg, ezek voltak a világ 10 leghosszabb filmjei: http://ronnierocket.blog.hu/2009/06/19/vilag_leghosszabb_fil.. A hatodik leghosszabb magyar;)
A kérdező hozzászólása: Kösziii:D


Melyik volt a világ legelső programozási nyelve?

a gépi kód után:)

Legjobb válasz: A gépi kód után közvetlenül az Assembly, de az alacsonyszintû. Az elsõ magasszintû a FORTRAN, aztán a LISP.

A gépi kód után közvetlenül az Assembly, de az alacsonyszintû. Az elsõ magasszintû a FORTRAN, aztán a LISP.

Melyik volt a világ legelső számítógépes játéka?

Legjobb válasz: a need for speed undercover xdxd :-)

én elõször azt hittem hogy a killswitch game (1989)
miért ne lehetne az urban terror CS utánzat?az 1. CS 1999-ben látta meg a napvilágot az urban terror meg wikipédián láttam hogy 2000-es bár érdekes sõt a 4.1-es meg 2007-es elvileg ahhoz képest pfff de sz¤r.a cod4 is 2007-es hát van különbség a 2 játék között bõven XD
n e irjatok fel bar a png volt az elso mutattak a dikowerirol!!!!
elõzõ! helyesírás 1-es!
Na jól van olvasván ezt a sok zöldséget amit írtatok íme az egyetlen helyes válasz (ugyanis az nem a Pong) : http://www.compoffice-r.hu/default.aspx?oldal=korabbi_Cikkei..
ööö Battlefield 3 talán ? :D
1962- Space War Stewe Russel játéka. Ez volt az elsõ. Na, most már lehet osztani az észt, meg mondogatni a hülyeségeket.
legelsõ számítógépes játék a Pong volt, amit 1972-ben Al Alcorn, az Atari játéktervezõje készített.
Space Wars (korábbi válaszoló vagyok a linkel)
Az elsõ számítógépes játék a teris volt, egy szovjet professzor fejlesztette ki a moszkvai számítástechnikai intézetben.
Ja, a cs utánzat, ami a 2000-es években , de, ha én tudom rosszul akkor is biztos hogy nem a 20. századba mint a Pong, ha pedig az urban terrort annak az utánzatának tartod, akkor annak késõbb kellett kijönnie! Szóval vagy nem tudsz fogalmazni, vagy csak muszáj volt valami baromi okosat hozzászólnod, ugyhogy fennt tartom, nem vicces, bár nem rád gondoltam elsõsorban ;).
mért? urban terror 4.1 tényleg régi:S
Gta 4
Urban Terror 4.1! xD iszonyatosan szörnyû. egy CS utánzat
Dikk a billentyû volt a legelsõ játék :O
a need for speed undercover xdxd :-)
doom az 1 sõ fps
Doom az elsõ fps? Hehe... ha a Wolfenstein 3D-t írtad volna még azt mondom oké, de inkább olvasd el ezt a cikket: http://logout.hu/iras/fps_tortenelem_1_resz_1970-1990.html
Az elsõ számítógépes játék a tetris volt, egy szovjet professzor fejlesztette ki a moszkvai számítástechnikai intézetben.
1. sõ komolyabb játék a SUPER MARIO!!xd
Csak úgy súgok a poénkodóknak, hogy egyáltalán nem viccesek :)
Az elsõ már leírta a helyes választ miért kell hülyeségeket beírni?
gta4XDXD
szövegértés egyes ;) Látom, nem tudtad leszûrni a tartalmat :D nem azt mondtam, hogy nem lehet az, igazábol kicsit sem érdekelt. Ezt arra írtam, hogy a kérdés az volt; mi volt a legelsõ számitógépes játek , , válaszod, urban terror. Most ennek az elõzménynek az észbentartásával olvasd el az elõzõ válaszonat ;)
A legelsõ számítógépes játék a Pong volt, amit 1972-ben Al Alcorn, az Atari játéktervezõje készített. A játék lényege az volt, hogy egy ütõvel kellett egy a képernyõn oda-vissza pattogó labdát eltaláni és az határozta meg a labda kilépési szögét, hogy az hol érte az ütõt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!