Találatok a következő kifejezésre: Melyik vallásban marihuánát (1 db)

Melyik vallásban szívnak marihuánát?

Azt hallottam,hogy valamelyik vallásban ha vki marihuánát szív,közelebb jut a halott hozzátartozóihoz,vagy éppen kommunikál velük... igaz ez ?

Legjobb válasz: Rastafarianus vallás, azaz ahogy ma mondják, a raszták. Ez valóban egy vallás alapja volt, az ilyen vallású férfiak hordták így a hajukat és marihuánát szívtak. http://hu.wikipedia.org/wiki/Raszta

Rastafarianus vallás, azaz ahogy ma mondják, a raszták. Ez valóban egy vallás alapja volt, az ilyen vallású férfiak hordták így a hajukat és marihuánát szívtak. http://hu.wikipedia.org/wiki/Raszta
Én úgy tudom, hogy a szúfik is szívnak marihuánát. A szúfizmus az ortodox iszlámból fejlõdött ki. A céljuk: meditatív állapotban át akarják élni önmaguk megsemmisülését, hogy így tapasztalják meg Allahot, és egyesüljenek vele. Ennek a meditatív állapotnak az eléréséhez használják. Én ismerek egy lányt, aki szunnita volt eddig, és most "áttért" a szúfizmusra. Õ mondta, hogy szokott szívni, ezért gondolom.
A Sion hegyi keresztények is szívták rendszeresen a ganját.
Bármilyen meglepõ, az INDIAI kender például a HINDU vallásban kerül elõ hangsúlyosan, mint az Úr Shiva szent növénye. A vikingeknél Freya növénye volt, a kelták is használták, a zsidóknál a felkenéshez használt olaj egyik összetevõje, Jézus, és az õskeresztények vagy használták vagy nem, a muszlimok híresen nagy sztónerek, Szikh-ek, raszták, sion hegyi koptok, new age-es hippik, és néhány sátánista. Bõvebben (angolul) http://en.wikipedia.org/wiki/Spiritual_use_of_cannabis
Rasztafariánus.Én rasztafári hívõ vagyok ez nekünk vallási és spirituális tevékenység.elõsegíti a tudatosságot és ezzel közelebb kerülünk JAH-hoz.De nem minden rasztafariánus szív mert ez nem kötelezõ. "Nem kell rasztának lenned hogy füvezhess és nem kell füvezned hogy raszta legyél"

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Katolikusok! Szerintetek vétek az, hogy nem hiszem el, amit az Egyház Szent Istvánról tanít?

8

Katolikus prédikációkat hol lehet olvasni interneten?

2

Mondtam valakinek, hogy mindenkinek ugyanannyi esélye van az üdvözülésre aztán szóba jöttek a jelenések látnokok, erre megkérdezte tőlem hogy "ha mindeniknek ugyanannyi esélye van akkor Isten miért kivételez? "

erre nem tudtam választ adni..van valakinek erről valami jó teóriája?

4

A vallások egytől-egyig azt állítják, hogy van egy hely, pl Pokol, ahol a gonosz emberek szenvedni fognak. De ha nincs testük, csak lelkük, akkor hogy szenvedhetnének a pokolban? Hisz nincs idegrendszerük, mivel testük sincs.

Vagy pl aki autonóm neuropátia IV-es típusában szenved, az életében se érzett fájdalmat, miért érezne az állítólagos túlvilágon?

13

Ismertek szép valláson alapuló metaforákat?

Hit, vallás - olyan történetekre, metaforákra, hasonlatokra gondolok, amelyek motiválóan hatnak az emberre. Például: van egy hegy, melynek törzsében minden oldalról más vallások laói lakják, és ugyanaz a cél, megmászni a hegyet, a csúcson azonban ugyanoda jutnak. Tanúság: ne ítéljük el más vallások népeit.

5

A Jézus-keresztek nem számítanak bálványimádásnak?

Ugyan Jézus azt állította, hogy ő és az atya egyek, de az atya semmi ilyesmit nem mondott.

39

A Necronomicon tanainak elfogadása és a Cthulhu-mítoszban való hit katolikus, vagy egyéb keresztény szemmel sátánizmusnak minősül?

Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?

8

Ha Isten létezik miért hagyja hogy öngyilkosságok történjenek főleg fiatalokkal?

16

Hogyan térhetek át reformátusról katolikus hitre?

Az áttérésen gondolkodom, és kíváncsi lennék annak folyamatára. Mit kell tennem, és meddig tartana? Tudom, el kell mennem egy paphoz, és ő megmondja. De a részletekre is kíváncsi lennék.

3

Miért tartják protestáns egyházak (és lehet mások is) a katolikus egyházat bálványimádónak? (tisztelet a kivételnek! )

(Nem vagyok túl vallásos, de ez az egy dolog nagyon zavar!) Én személy szerint katolikus vallású vagyok, de evangélikus egyházi iskolába jártam, és ott a lelkészek meg az evangélikus hittantanárok a katolikus vallást bálványimádónak tartják a templomukban lévő sok szentet ábrázoló szobor miatt, hogy ahhoz imádkozunk. Pedig ez nagyon nem így van. Nem magához a szoborhoz imádkozunk, hanem ahhoz akit a szobor ábrázol (tehát ha a szobor a Szűz Anyát ábrázolja, akkor tőle és nem a szobortól várjuk a "csodákat"). Persze az evangélikusoknál semmi nincs!

A múltkor meg osztálytársammal beszélgetve (aki baptista), azt mondta, hogy pont a katolikusok mondják, hogy ne legyünk bálványimádók és pont a katolikusok azok... (de ő nem tudja, hogy katolikus vagyok).

25

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!