Találatok a következő kifejezésre: Melyik vallásban marihuánát (1 db)

Melyik vallásban szívnak marihuánát?

Azt hallottam,hogy valamelyik vallásban ha vki marihuánát szív,közelebb jut a halott hozzátartozóihoz,vagy éppen kommunikál velük... igaz ez ?

Legjobb válasz: Rastafarianus vallás, azaz ahogy ma mondják, a raszták. Ez valóban egy vallás alapja volt, az ilyen vallású férfiak hordták így a hajukat és marihuánát szívtak. http://hu.wikipedia.org/wiki/Raszta

Rastafarianus vallás, azaz ahogy ma mondják, a raszták. Ez valóban egy vallás alapja volt, az ilyen vallású férfiak hordták így a hajukat és marihuánát szívtak. http://hu.wikipedia.org/wiki/Raszta
Én úgy tudom, hogy a szúfik is szívnak marihuánát. A szúfizmus az ortodox iszlámból fejlõdött ki. A céljuk: meditatív állapotban át akarják élni önmaguk megsemmisülését, hogy így tapasztalják meg Allahot, és egyesüljenek vele. Ennek a meditatív állapotnak az eléréséhez használják. Én ismerek egy lányt, aki szunnita volt eddig, és most "áttért" a szúfizmusra. Õ mondta, hogy szokott szívni, ezért gondolom.
A Sion hegyi keresztények is szívták rendszeresen a ganját.
Bármilyen meglepõ, az INDIAI kender például a HINDU vallásban kerül elõ hangsúlyosan, mint az Úr Shiva szent növénye. A vikingeknél Freya növénye volt, a kelták is használták, a zsidóknál a felkenéshez használt olaj egyik összetevõje, Jézus, és az õskeresztények vagy használták vagy nem, a muszlimok híresen nagy sztónerek, Szikh-ek, raszták, sion hegyi koptok, new age-es hippik, és néhány sátánista. Bõvebben (angolul) http://en.wikipedia.org/wiki/Spiritual_use_of_cannabis
Rasztafariánus.Én rasztafári hívõ vagyok ez nekünk vallási és spirituális tevékenység.elõsegíti a tudatosságot és ezzel közelebb kerülünk JAH-hoz.De nem minden rasztafariánus szív mert ez nem kötelezõ. "Nem kell rasztának lenned hogy füvezhess és nem kell füvezned hogy raszta legyél"

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ki mennyiért adná el a lelkét?

23

Csak én utálom az ilyen és ehhez hasonló vallásokat?

Azokat amelyikek szinte minden normális dolgot gusztustalannak, erkölcstelennek tartanak. Van egy nazarénus osztálytársam és, hogy mondjam olyan mint akin egy agymosást végeztek. Odajár a testvére aki lány háát olyan mint egy apáca földig érő sötét ruha kendővel a fején, pedig a mai divatban is vannak csinos és "erkölcsös" ruhák tehát felvehetne mást is. Aztán a gyerek elkezdni, hogy nem jön gólyaavatóra mert "ők nem támogatják az ilyeneket". Csak én utálom az ilyen agymosós vallásokat?

36

Szerintetek van élet, vagy lét, a test halála után?

Bármilyen tapasztalatot szívesen veszek. Ha visszahoztak,ha szellemet láttál,ha bármi ami ezzel kapcsolatos lehet írd le. Köszi

16

Mi lehet a megoldás?

Folyamatos véget nem érõ balszerencse üldöz már nagyon régóta ès ami a legrosszabb hogy a terveim sajnos folyamatosan nem sikerülnek bármit is teszek szerencsétlen vagyok a párkapcsolati életemben anyagi helyzetemben ês nem jó az egészségem sem.Ez már feltûnt sok embernek hogy abszolút nem sikerülnek a vágyaim terveim stb.

13

Imaszándékot hol lehet kérni interneten?

Katolikus vagyok.A párkapcsolatomért szeretnék imát kérni,hogy mielőbb házasság,és gyerekek lehessenek belőle,illetve apám gyógyulásáért. Ha van köztetek aki tudja hol lehet kérni,írjon legyen szíves.Az sem baj,ha ti imádkoztok értem. :) Köszönöm!

3

Az bűn ha egy lány megcsókol?

én is lány, vagyok de csakis fiúkhoz vonzódom!

13

Az elveszített babák lelkével mi lesz? Van nekik már az első hetekben is? (Hívők, nem hívők, bárki válaszát várom)

Ez a kérdés komoly és kérlek benneteket ne vicceljétek el.

11

Isten mért nem ad bizonyosságot?

Ahány vallás annyi útmutatás, hogy hogyan kell úgy élni, ami az ő általuk "képviselt" Istennek kedves. Egy másik kérdés, hogy mégsem tartják be a vallásosak a legalapvetőbb szabályokat sem.

Minden vallás azt mondja, hogy hinni kell, de kézzel fogható bizonyítékot nem tudnak felmutatni. De kérdem én, az egymástól eltérő vallások közül hogy lehetne eldönteni, hogy melyik az üdvözítő?

Mért nem ad az Isten egy jelet amivel megmutatja az utat, hogy mit kell tenni. Odacsapna, vagy kiírja a felhőkre, mindegy és akkor az ember azt fogja tenni és tudja, hogy az jó.

Nem kellene egy vallást csak azért elfogadni, mert valaki beleszületett és nem kellene egy életen át gondolkodni, hogy vajon a megfelelő úton járunk-e.

Így hogy csak a hit van, nem lehet tudni ki jár tévúton.

Kérek mindenkit privát üzenetet ne küldjön.

36

Dávid csillagos nyakláncot hol árulnak Budapesten vagy az interneten?

Lehet bizsu is, de akár ezüst is.

5

Lehet valaki egyszerre keresztény és liberális?

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!