Találatok a következő kifejezésre: Melyik vallásban marihuánát (1 db)

Melyik vallásban szívnak marihuánát?

Azt hallottam,hogy valamelyik vallásban ha vki marihuánát szív,közelebb jut a halott hozzátartozóihoz,vagy éppen kommunikál velük... igaz ez ?

Legjobb válasz: Rastafarianus vallás, azaz ahogy ma mondják, a raszták. Ez valóban egy vallás alapja volt, az ilyen vallású férfiak hordták így a hajukat és marihuánát szívtak. http://hu.wikipedia.org/wiki/Raszta

Rastafarianus vallás, azaz ahogy ma mondják, a raszták. Ez valóban egy vallás alapja volt, az ilyen vallású férfiak hordták így a hajukat és marihuánát szívtak. http://hu.wikipedia.org/wiki/Raszta
Én úgy tudom, hogy a szúfik is szívnak marihuánát. A szúfizmus az ortodox iszlámból fejlõdött ki. A céljuk: meditatív állapotban át akarják élni önmaguk megsemmisülését, hogy így tapasztalják meg Allahot, és egyesüljenek vele. Ennek a meditatív állapotnak az eléréséhez használják. Én ismerek egy lányt, aki szunnita volt eddig, és most "áttért" a szúfizmusra. Õ mondta, hogy szokott szívni, ezért gondolom.
A Sion hegyi keresztények is szívták rendszeresen a ganját.
Bármilyen meglepõ, az INDIAI kender például a HINDU vallásban kerül elõ hangsúlyosan, mint az Úr Shiva szent növénye. A vikingeknél Freya növénye volt, a kelták is használták, a zsidóknál a felkenéshez használt olaj egyik összetevõje, Jézus, és az õskeresztények vagy használták vagy nem, a muszlimok híresen nagy sztónerek, Szikh-ek, raszták, sion hegyi koptok, new age-es hippik, és néhány sátánista. Bõvebben (angolul) http://en.wikipedia.org/wiki/Spiritual_use_of_cannabis
Rasztafariánus.Én rasztafári hívõ vagyok ez nekünk vallási és spirituális tevékenység.elõsegíti a tudatosságot és ezzel közelebb kerülünk JAH-hoz.De nem minden rasztafariánus szív mert ez nem kötelezõ. "Nem kell rasztának lenned hogy füvezhess és nem kell füvezned hogy raszta legyél"

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért hiszik azt JT, hogy Jézus egy (az) angyal?

Most kezdtem el olvasni a Zsidókhoz írt levelet, és az első fejezetben érthetően leírja, hogy Jézus nem volt, és nem is lesz angyal, mivel Õ Isten Fia. JT ezeket az iratokat nem olvasták(sák) vagy ennyire "kimosták" az agyukat?
Igen tudom, ők úgy mondják, hogy Jézus egy arkangyalt, vagyis felette áll minden angyalnak, vagyis olyan, mint egy tábornok, akik alatt vannak a katonák, de a tábornok is csak ember, nem valami különleges, természetfeletti lény. Tehát az arkangyal is angyal.
Tehát a kérdés adott, várom a válaszokat.
Ez a kérdés nem sértő szándékkal íródott, csupán kérdések fogalmazódtak meg bennem, és választ szeretnék kapni rájuk.

41

Minden keresztény a mennybe kerül, aki igyekezett tisztán élni?

7

Tolvajtól-rablótól zsákmányolt holmiját ellopni-elvenni bűn?

Természetesen vallási értelemben értem, nem a hatályos jogszabályok szerint.

6

Evolúció keresztény szemmel. Azoktól a keresztényektől várom a választ akik elfogadják az Evolúciót nézeteit. Miért döntöttek úgy, hogy elfogadják? Szerintük összeegyeztethető a Biblia mondani valójával? Stb.

31

A néhai vizipipázás bűn?

nem rendszeresen, csak néha. nem dohányzom

13

Hogyan járt Istennel Énokh?

Se Bibliája nem volt, se gyülekezetete, mégis megismerte Istent. Vele járt több, mint 300 éven keresztül.

Hol voltak akkor a katolikusuk, a reformátusok, az evangélikusok, a baptisták, a pünkösdiek, az adventisták, a mormonok, a Jehova tanúi, stb? Énokhnak miért nem volt szüksége egyikükre se ahhoz, hogy megtalálja Istent, és Vele járjon?

Járhatunk ma is Istennel úgy, mint ő? Vagy ma már ez lehetetlen? Istent ma már nem lehet úgy megismerni, mint ahogyan Énokh megismerte?

Õt vajon ki tanította, hogy hogyan kell Istennel járni? Milyen Bibliát tanulmányozott? Milyen gyülekezetbe járt? Esetleg lehet Biblia nélkül is Istennel járni? Lehet gyülekezet nélkül is Istennel járni? Neki egyik sem volt! Egyedül járt Istennel, Biblia és gyülekezet nélkül...

Több száz évvel később is csak 1 ilyen embert talált az Úr a Földön: Noét. Õ szintén Vele járt.
Õk vajon hogyan csinálták?

4

Katolikus keresztelő -röl minden érdekel. Bővebben?

Mindent szeretnék tudni, a templomba lépéstöl a mikor kell keresztet vetni-ig minden. Nagyon nem vagyok jártas, valaki leirnà részletesen?

6

Miért teremtett meg a Teremtőnk így? Miért vagyunk képesek sokféle színt érzékelni, hiszen az életben maradáshoz nincs szükség a színlátásra.

14

Ki mennyiért adná el a lelkét?

23

Csak én utálom az ilyen és ehhez hasonló vallásokat?

Azokat amelyikek szinte minden normális dolgot gusztustalannak, erkölcstelennek tartanak. Van egy nazarénus osztálytársam és, hogy mondjam olyan mint akin egy agymosást végeztek. Odajár a testvére aki lány háát olyan mint egy apáca földig érő sötét ruha kendővel a fején, pedig a mai divatban is vannak csinos és "erkölcsös" ruhák tehát felvehetne mást is. Aztán a gyerek elkezdni, hogy nem jön gólyaavatóra mert "ők nem támogatják az ilyeneket". Csak én utálom az ilyen agymosós vallásokat?

36

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!