Találatok a következő kifejezésre: Melyik vallásban marihuánát (1 db)

Melyik vallásban szívnak marihuánát?

Azt hallottam,hogy valamelyik vallásban ha vki marihuánát szív,közelebb jut a halott hozzátartozóihoz,vagy éppen kommunikál velük... igaz ez ?

Legjobb válasz: Rastafarianus vallás, azaz ahogy ma mondják, a raszták. Ez valóban egy vallás alapja volt, az ilyen vallású férfiak hordták így a hajukat és marihuánát szívtak. http://hu.wikipedia.org/wiki/Raszta

Rastafarianus vallás, azaz ahogy ma mondják, a raszták. Ez valóban egy vallás alapja volt, az ilyen vallású férfiak hordták így a hajukat és marihuánát szívtak. http://hu.wikipedia.org/wiki/Raszta
Én úgy tudom, hogy a szúfik is szívnak marihuánát. A szúfizmus az ortodox iszlámból fejlõdött ki. A céljuk: meditatív állapotban át akarják élni önmaguk megsemmisülését, hogy így tapasztalják meg Allahot, és egyesüljenek vele. Ennek a meditatív állapotnak az eléréséhez használják. Én ismerek egy lányt, aki szunnita volt eddig, és most "áttért" a szúfizmusra. Õ mondta, hogy szokott szívni, ezért gondolom.
A Sion hegyi keresztények is szívták rendszeresen a ganját.
Bármilyen meglepõ, az INDIAI kender például a HINDU vallásban kerül elõ hangsúlyosan, mint az Úr Shiva szent növénye. A vikingeknél Freya növénye volt, a kelták is használták, a zsidóknál a felkenéshez használt olaj egyik összetevõje, Jézus, és az õskeresztények vagy használták vagy nem, a muszlimok híresen nagy sztónerek, Szikh-ek, raszták, sion hegyi koptok, new age-es hippik, és néhány sátánista. Bõvebben (angolul) http://en.wikipedia.org/wiki/Spiritual_use_of_cannabis
Rasztafariánus.Én rasztafári hívõ vagyok ez nekünk vallási és spirituális tevékenység.elõsegíti a tudatosságot és ezzel közelebb kerülünk JAH-hoz.De nem minden rasztafariánus szív mert ez nem kötelezõ. "Nem kell rasztának lenned hogy füvezhess és nem kell füvezned hogy raszta legyél"

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a véleményetek Monty Python "Brian élete" c. filmről? Felfogható jóindulattal (végül is nem Jézust kritizálja, csak a kort) vagy elítélendő?

6

Dániel könyvének 7. fejezete mit jelent? William Blake az Ancient of Days festményét ez inspirálta és jó lenne tudni, hogy miért.

Nem vagyok vallásos ezért lehet hiába olvasnám el, nem érteném.

A festmény:

6

A katolikus hívők szerint kik üdvözülhetnek?

Egyik hozzászólásban olvastam, hogy a katolikusok nézetei megengedőbbek: szerintük nem csak ők üdvözülhetnek, míg a legtöbb másik egyház ebben nem ilyen rugalmas.

A katolikusok szerint üdvözülhet egy muszlim, hindú vagy buddhista is, ha a saját hitét megéli? Vagy azok mégsem?

28

Reformátusok, ti hogy álltok a predesztinációval? Nem tartjátok kegyetlenségnek?

5

Isten testet öltött Jézusban?

Ekkor vivé õt az ördög a szent városba, és odahelyezé a templom tetejére.

És monda néki: Ha Isten fia vagy, vesd alá magadat; mert meg van írva: Az õ angyalainak parancsol felõled, és kézen hordoznak téged, hogy meg ne üsd lábadat a kõbe.

Monda néki Jézus: Viszont meg van írva: Ne kisértsd az Urat, a te Istenedet.

Ezt a bibliai részt ugye nem lehet másképpen értelmezni ,csak ahogy Jézus is fogalmaz:Ne kisértsd az Urat a te Istenedet.
Jézus a te Istened ,és mindenki Istene.

11

Kedves Jehova Tanúi! Az Õrtorony vallásszervezet azt állítja, hogy Jézus megvizsgálta az összes vallást, és egyedül Jehova Tanúit Találta igaznak. Ezt az állítását, mivel igazolja?

A biblia hol utal erre az állításra?

7

Mondjatok legyszi a bibliából egy olyan idézetet, ami a szeretetröl, önzetlenségröl szól!?

Lehetölwg rövidet.koszonom.

7

Ha Nick Jujicic meghal, a Mennyben lesznek kezei, és lábai?

7

Miért csodálkoznak azon, hogy egyre kevesebb vallásos ember van miközben már egy keresztelésért is több tízezret elkérnek a papok?

Ez is szinte már csak a pénz körül forog...
nem csodálom,hogy sokan elvesztették a hitüket.
Még is miért van ez az egész vallás dolog?
Van egyáltalán helyes vallás?
Vagy mindenkinek egyénileg kéne megtalálni a lelki békéjét nem pedig "fohászkodni" valakihez?

15

Az eredendő bűn tanítása nem eredményez negatív énképet (bűnös vagyok, gonosz vagyok) és alacsony önértékelést (nem vagyok szeretetre méltó, csakis Jézus elfogadása által, stb. ) az emberben? Részletek a kifejtős részben.

Azt tudom, hogy a Bibliában az áll, hogy mindenki bűnös, és csak Jézus képes ettől megváltani.

Mi közöm van nekem akár Ádám, akár a szüleim bűnéhez?
Hogy lehet ezt "örökölni"?

De olyan, mintha ezt manipulálásra simán használhatnák és használják is.

De közben ugye vannak más vallások, ahol azt mondják, hogy mindenki a saját bűnéért felelős, vagyis nincs az ún. eredendő bűn.
Ez nekem sokkal reálisabb.
Mi közöm nekem másnak olyan bűnéhez, amiben magam nem vettem részt, sőt meg sem születtem még?

31

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!