Találatok a következő kifejezésre: Melyik védőnőhöz Az (15 db)

Melyik védőnőhöz tartozom? Az állandó lakcímem vagy a tartózkodási hely szerint illetékes védőnőt kell felkeresnem?

Legjobb válasz: Szia! Én a tartózkodási hely szerinti védõnõmhöz járok. Képzeld el a szitut, hogy pl. az állandó lakcímed Debrecen, a tartózkodási helyed pedig Budapest. Hmm, az elég ciki lenne, ha ekkora távot kellene megtenned a védõnõd miatt :-) A tartózkodási hely szerintit kell felkeresned. Nekem utca szerint is meg van határozva, hogy melyikhez kell mennem. Boldog babavárást Neked. 18 hetes kismami

Szia! Én a tartózkodási hely szerinti védõnõmhöz járok. Képzeld el a szitut, hogy pl. az állandó lakcímed Debrecen, a tartózkodási helyed pedig Budapest. Hmm, az elég ciki lenne, ha ekkora távot kellene megtenned a védõnõd miatt :-) A tartózkodási hely szerintit kell felkeresned. Nekem utca szerint is meg van határozva, hogy melyikhez kell mennem. Boldog babavárást Neked. 18 hetes kismami
EGyetértek.-) vicces lenne Gyõr-Pécs távaltban.-)
A kérdező hozzászólása: Pontosítok: mindkét címem ua az város. Így mi a teendõm? Ilyenkor is a tartozkodási szerintit kell felkeresnem, vagy dönthetek? Egyébként köszi a gyors válaszokat, holnap megyek!
Szia Szerintem a tartózkodási helyedhez tartozó védõnõhöz mrnj, fõleg ha tartósan ott maradsz, mert a védõnõ kijár majd hozzád ha megszületett a baba.
Ahol a legtöbbször tartózkodsz, azt a legérdemesebb felkeresni.
Ahol lakni fogtok a babával, mivel a védõnõ oda fog járni látogatni titeket a saját körzetébe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. A tartozkodási cím szerint illetékeshez megyek.

A héten megyek az első orvosi vizsgálatra. Ki mondja meg majd, hogy mikor kihez kell mennem (védőnő, háziorvos...) a terhesség alatt? Mi alapján mondják meg, hogy melyik védőnőhöz kell mennem?

Legjobb válasz: A védõnõ lakcím alapján van.Én ezt úgy csináltam,h bementem egyszer a védõnõkhöz,és megmondtam,h mit is szeretnék,és kaptam is egy idõpontot azon a héten péntekre.Õ adott nekem egy papírt,amin minden részletesen rajta van.Ott tudod nyomon követni,h mikor ki jön.(Én vettem egy határidõnaplót.)Aztán a vérvételi beutalókat a háziorvos adja.Nálunk idõpontos a vérvétel,azt meg kérni kell.Az AFP-t a nõgyógyász.Ha a nõgyógyászod idõpontos,akkor mindig gondoskodj jó elõre idõpontról,h idõben végezzék el a vizsgálatokat.(A következõ a 12. heti UH lesz majd.)Van olyan kórház is,ahol a genetikei UH-t nem a terhesgondozó rendelõjében csinálják.Ezt mindenképpen elõre érdeklõdd meg!(Ha ilyen a kórházad,akkor a 12. hetire oda kell menned.) Aztán majd szépen bele jössz te is:)

A védõnõ lakcím alapján van.Én ezt úgy csináltam, h bementem egyszer a védõnõkhöz, és megmondtam, h mit is szeretnék, és kaptam is egy idõpontot azon a héten péntekre.Õ adott nekem egy papírt, amin minden részletesen rajta van.Ott tudod nyomon követni, h mikor ki jön.(Én vettem egy határidõnaplót.)Aztán a vérvételi beutalókat a háziorvos adja.Nálunk idõpontos a vérvétel, azt meg kérni kell.Az AFP-t a nõgyógyász.Ha a nõgyógyászod idõpontos, akkor mindig gondoskodj jó elõre idõpontról, h idõben végezzék el a vizsgálatokat.(A következõ a 12. heti UH lesz majd.)Van olyan kórház is, ahol a genetikei UH-t nem a terhesgondozó rendelõjében csinálják.Ezt mindenképpen elõre érdeklõdd meg!(Ha ilyen a kórházad, akkor a 12. hetire oda kell menned.) Aztán majd szépen bele jössz te is:)
A vdõnõ mondja meg, hogy mikor hová kell menni. Ha nem tudod, melyikhez tartozol körzetileg, akkor kérdezd meg a nõgyógyászt, aki megállapította a terhességet.
Én vidéken lakom, így egyértelmû volt, hogy ki a falu védõnõje. EGyébként a körzetedhez tartozik egy orvos, ahhoz pedig egy védõnõ, õ fog pesztrálgatni.-)Nekem mindig mindent a védõnõ mond meg, mikor hova kell menni, mit csinálnak, mit kell vinni. Ha bármi nem tiszta, kérdezz nyugodtan tõle:-) A következõ uhot és orvosi vizsgálatot a doki mondja meg idõpontra, de a védõnõ állít ki minden papírt ahhoz is.

A védönőm azt irta a papiromra hogy 8 hetes vagyok a nőgyogyászom azt mondta, hogy 10 hetes, ilyenkor mivan? Melyiknek kellene hinnem? ápril.17. volt utoljára meg a havim

Legjobb válasz: Az utolsó menstruácio elsõ napjától számolják a terhességet,hiába késõbb fogant elvileg kb két héttel.A mensi idõpont az orvosi kezdet.ha április 17én jött meg akkor onnatól tudod számolni.Tehát a védõnõne írjon mást a kiskönyvedbe ,szólj neki,mert a szülés idõpontját hozzá igazítják.Nekem csak 2nap eltérés van,mert 30napos ciklusaim vannak nem 28 és így 18helyett 16ra írtak ki,ami nem lényeg igazából,de pl nekem faros a baba és úgy néz ki programozott császáros leszek 16án-tehát nem igazán lenne jó neked sem ha valami közbe jönne és két hetet eltére a valós idõpontod egy védõnõ miatt!!!Emiatt szólj és harcold ki,hogy írja át!37hetes kismama

Az utolsó menstruácio elsõ napjától számolják a terhességet, hiába késõbb fogant elvileg kb két héttel.A mensi idõpont az orvosi kezdet.ha április 17én jött meg akkor onnatól tudod számolni.Tehát a védõnõne írjon mást a kiskönyvedbe , szólj neki, mert a szülés idõpontját hozzá igazítják.Nekem csak 2nap eltérés van, mert 30napos ciklusaim vannak nem 28 és így 18helyett 16ra írtak ki, ami nem lényeg igazából, de pl nekem faros a baba és úgy néz ki programozott császáros leszek 16án-tehát nem igazán lenne jó neked sem ha valami közbe jönne és két hetet eltére a valós idõpontod egy védõnõ miatt!!!Emiatt szólj és harcold ki, hogy írja át!37hetes kismama
Szia! Annak idején nekem azért írta a védõnõm a papírra, hogy 8 hetes, mert akkor volt az utolsó orvosi vizsgálat. Nem lehet hogy neked is ezért? 12 hetes kismama

Ma a védőnőm azt mondta figyeljek jobban az étkezésemre, kerüljem a szénhidrátokban gazdag ételeket. Melyek ezek, mit nem ehetek, ill. csak kevesebbet?

A cukrom rendben, 30 hetes trhes vagyok, eddig 9 kg-t szedtem fel (57-r?l 66-ra).Kérem, aki tud segítsen. Mire ügyeljek, hogy ne hízzak sokat?

Legjobb válasz: Szia! Sok szénhidrát van a kenyérfélékben, gabona pelyhekben, tésztákban, rizsben, sütikben, tehát nagyjából a liszt alapú dolgokban. Kenyerek közül válaszd a teljes kiõrlésût és inkább csak reggelire egyél, az ebédhez már ne. A húsok mellé inkább friss salátákat válassz, ne rizst, krumplit, tésztát. Én vacsorára mér csak gyümölcsöt vagy tejterméket, húst, halat (fehérjéket) eszem. Ha éhes vsagy délután, egyél 3 körül egy mûzliszeletet az elején, amíg át nem állsz. Kb. egy hét után már kibírod, hogy délután semennyi szénhidrát nem kell, nem fog hiányozni. Jó egészséget kívánok! 18 hetes kismama

Szia! Sok szénhidrát van a kenyérfélékben, gabona pelyhekben, tésztákban, rizsben, sütikben, tehát nagyjából a liszt alapú dolgokban. Kenyerek közül válaszd a teljes kiõrlésût és inkább csak reggelire egyél, az ebédhez már ne. A húsok mellé inkább friss salátákat válassz, ne rizst, krumplit, tésztát. Én vacsorára mér csak gyümölcsöt vagy tejterméket, húst, halat (fehérjéket) eszem. Ha éhes vsagy délután, egyél 3 körül egy mûzliszeletet az elején, amíg át nem állsz. Kb. egy hét után már kibírod, hogy délután semennyi szénhidrát nem kell, nem fog hiányozni. Jó egészséget kívánok! 18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors választ! Neked is gondtalan heteket!
Megint én, elfelejtettem, hogy a csoki is tiltólistás:-((( Nagyon magas a szénhidrát tartalma. Remélem több rossz hírem nem lesz... :-))
Alapból a finomlisztes dolgok és a cukor az, ami kerülendõ :) Illetve azok, amikben ezek vannak.
Én is 30 hetes vagyok, de én a 24.héttõl diétázok sajna, a magas cukorterhelésem végett, de ehez nem tudok mit hozzáfûzni, teljesen jól elmondták elõttem mire figyelj, mit hogy egyél..Ezt mind csak megerõsíteni tudom.De azért arra figyelj, hogy azért ne legyen túl kevés sem a napi ch-od..
Amúgy nem értem, hogy miért ilyeszteget a védõnõ, hiszen 30 hetesen a 9 kg marhára nem sok.Te kb 12 kg-nál meg is fogsz állni.Pont úgy hízol ahogy a nagykönyvben meg van írva.Jó neked, én már 7 kg-nál tartok, pedig odafigyelek:o( 23 hetes kismami
Szia! Egyetértek az elõttem szólóval, amennyiel nem valamiféle egészségügyi probléma miatt kell figyelned az étkezésedre! Én 33 hetes vagyok, eddig 10kg-nál tartok, igaz ágynyugalom mellett! Nem mondom, hogy edd degeszre magad, de azért nem 30 kg-ot híztál! :-) Kerüld azokat a dolgokat, amiket felsoroltak, de azért néha egy kis bûnözés belefér! További szép heteket a célegyenesben! :-)))

Melyik védőnőt ajánlanátok az V. kerületből? Kinek mi a tapasztalata róluk?

Legjobb válasz: Szia!A védõnõt nem lehet csak úgy ajánlani, mivel körzeteik vannak, ami azt jelenti, hogy pár utca tartozik csak 1 védõnõhöz.Kívánom hogy rendes védõnõ "jusson". A háziorvosod tud segíteni, hogy kihez tartozol, vagy pedig a neten rákeresel a budapesti védõnõi szolgálatokra. Én a 19. kerületben lakom, nekem rendes a védõnõm, és ahogy láttam a többi is aranyos.

Szia!A védõnõt nem lehet csak úgy ajánlani, mivel körzeteik vannak, ami azt jelenti, hogy pár utca tartozik csak 1 védõnõhöz.Kívánom hogy rendes védõnõ "jusson". A háziorvosod tud segíteni, hogy kihez tartozol, vagy pedig a neten rákeresel a budapesti védõnõi szolgálatokra. Én a 19. kerületben lakom, nekem rendes a védõnõm, és ahogy láttam a többi is aranyos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, meg is találtam azt, akihez tartozom.

Segítséget kérek! Kispesten az Arany János utca melyik védőnőhöz tartozik?

10 hetes vagyok,a n?gyógyász mondta,hogy mehetek a véd?n?höz,de ? sem tudta megmondani,hogy kihez.Fél órája voltam a háziorvosnál,de ott sem kaptam semmi választ.Ha ?k nem tudják,én honnan tudjam???Nevet kérnék szépen és telefonszámot is.Köszönöm szépen!!

Legjobb válasz: http://kispesti-vedonoi-szolgalat.internettudakozo.hu/

elvileg a Berzsenyi utcaihoz, mert én 1 utcával feljebb lakom tõled, abból következtetek :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Holnap megyek a Berzsenyi utcába.Már az is megvan hogy kihez tartozom.:-)))
Ez már nem aktuális, én nem ahhoz tartozom szerencsére, akit a táblázatban írtak. Hívd fel Kispesti Sztk-t, ott meg tudják mondani, kihez tartozol.
357-5986 elõzõ voltam

Az állandó lakcímem vidéki, tartózkodásit létesítettem, de már nem ott lakunk, h. nem egy másik albérletben, oda nem jelentkezhetek be.9 h. terhes vagyok, vidékre járok védőnőhöz. Melyik területileg illetékes védőnőhöz kell, hogy járjak? Fogadni fog?

Legjobb válasz: ahol laksz ténylegesen. Nem baj, hogy nem vagy bejelentkezve, de a védõnõnek ki kell mennie a baba születésekor, így csak a területivel kell tartanod a kapcsolatot.

ahol laksz ténylegesen. Nem baj, hogy nem vagy bejelentkezve, de a védõnõnek ki kell mennie a baba születésekor, így csak a területivel kell tartanod a kapcsolatot.
nem nézik a lakcím kártyád. ahol vagy oda fog kijárni hozzád. azt a védõnõt kell felkeresni, ahol jelenleg is vagy, fogadni fog.
Ahol fizikailag laksz és ahol a baba is lakni fog veled/veletek oda kell menned. Nekem állandó lakcímem vidéki, Budapest x. kerületében volt/van ideiglenes bejelentve, de elköltöztünk y. kerületbe, amit még nem jelentettem be. Így az y. kerületi védõnõhöz járok, mivel ott lakunk és a baba is oda fog jönni, attól függetlenül mi van a papírjaimon.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!Megnyugodtam. :)

Ma voltam dokinál, holnap megyek vérvételre amin megcsinálják az Afp-t meg a HbSag-t! Tudom hogy két hét alatt jön meg az eredmény, de melyiket kapja meg a védőnő és melyiket én és melyiket kell vinnem a következő ultrahangra ha megyek nőgyógyászhoz?

Legjobb válasz: Nem fogjuk tudni neked megmondani mert mindenhol másképpen van. Nem tudod megkérdezni a dokid vagy a védõnõd? Én anno a laborban kérdeztem és ott is megmondták, mondjuk nem volt nehéz dolguk mert nálunk nem küldik sehová én mentem érte de itt 1 hét alatt megvolt. Ahány ház annyi szokás.

Nem fogjuk tudni neked megmondani mert mindenhol másképpen van. Nem tudod megkérdezni a dokid vagy a védõnõd? Én anno a laborban kérdeztem és ott is megmondták, mondjuk nem volt nehéz dolguk mert nálunk nem küldik sehová én mentem érte de itt 1 hét alatt megvolt. Ahány ház annyi szokás.
Szia, Csak csodálkozok, és ennek hangot adok. Nálunk Bp Zuglói SZTK, egy hét után a kezembe kaptam a terhesgondozáson az eredményeket... Semmi rohangálás, semmi hetekig várakoztatás... Ezt nem értem, hogy ezt miért nem lehet egységesíteni? Amit vinni kell, az az AFP, de szerintem ha a másik lelet is ott van, nem fogja félrelökni...
Én eleve azt nem értem, h. minek van még egyáltalán ez az AFP?
a védõ kapta mindkettõt az én esetemben, s minden egyes eredményt a dokidnak is kell látnia, na meg ha mész 18 hetes genetikára, oda is vinni kell
A kérdező hozzászólása: Ez a nagy kérdés, mert õk értik a korházba csak én nem annyira, hisz az elõ gyerekem!valaki segítsen kérem aki mostanába jár ilyen cipõbe!köszike
Nekem az eredmények a védõnõhöz érkeztek és mindent vinni kell a dokihoz, õ dönti el hogy jók e.
Mindenhol más a szokás, a laborban kérdezd meg holnap. Nálunk nem küldték sehová az eredményt, én mentem érte és nekem 1 lapon voltak a leletek azt vittem UH-ra.
Az eredményt a dokid kapja ez esetben szerintem, mivel õ írta a beutalót. Így aztán õ is fogja értékelni, ha legközelebb mész hozzá. A 18. heti uh-hoz fog kelleni az AFP eredménye. Nálam úgy volt, hogy az AFP-s eredményt kiadta a labor nekem, de azért, mert a védõnõ írta a beutalót. A hepatitist meg a doki kapta. Nálunk nem kellett 2 hétet várni, pár nap alatt meglett!
A kérdező hozzászólása: húha, hát már nem értek semmit!én szerintem az Afp-t megkapom a laborba, a HbSag-t meg a védõnõ?

Mikorra várható a babám? Mit kell nézni? A védőnő és az orvos is mást mond, és nem tudom hogy most melyiket nézzem!?

Január 13-án volt az utolsó menstruációm első napja,jelenleg 35hetes terhes vagyok,csak nem tudom hogy mikorra várható a baba. A védőnő október20-at számolt,míg az orvos október 29-et. Most akkor melyik időpontot vegyem figyelembe és ha nem indul be a szülés akkor mikor kell bemennem a korházba?

Legjobb válasz: Tök mindegy mikor volt az utolsó menzeszed. Az ovuláció a mérvadóbb. De a terhesség végén már az sem annyira lényeges, hanem a baba méretébõl, fekvésébõl következtetnek a szülés idõpontjára. Az orvos uh alapján azért csak jobban tudja, mint a védõnõ, aki -gondolom- csak a menzeszt veszi alapul. De még van durván egy hónapod, úgyis mész még vizsgálatra. Beszéld meg az orvosoddal. Ez eszedbe sem jutott, hogy az illetékes orvost kérdezd meg? Ha bemész a kelleténél másfél héttel elõbb, akkor majd a GYK-s kommentekkel indoklod?

Tök mindegy mikor volt az utolsó menzeszed. Az ovuláció a mérvadóbb. De a terhesség végén már az sem annyira lényeges, hanem a baba méretébõl, fekvésébõl következtetnek a szülés idõpontjára. Az orvos uh alapján azért csak jobban tudja, mint a védõnõ, aki -gondolom- csak a menzeszt veszi alapul. De még van durván egy hónapod, úgyis mész még vizsgálatra. Beszéld meg az orvosoddal. Ez eszedbe sem jutott, hogy az illetékes orvost kérdezd meg? Ha bemész a kelleténél másfél héttel elõbb, akkor majd a GYK-s kommentekkel indoklod?
A legtöbb gyerek a kiírt idõponhoz képest +/- 2 héttel születik... És észre fogod venni :) ha meg mégis túlhordanád vagy más okból indítanák vagy programcsászár lenne, akkor meg inkább az orvosra hallgass.
Hogy az micsoda? 35 hét alatt egyszer sem hallottál róla? Mondd te hány éves vagy?
Ja... a 35. héten. Már szobatiszta lesz a gyerek, amikor utánanéz, hogy hogyan kell pelenkázni.
Miert kell bantani? Eppen azt teszi, amit kedves utolso, tanacsolsz, vagyis megbeszeli mas kismamakkal, anyukakkal. Mindenki kezdi valahol...
Vagy beszélgetni más kismamákkal, anyukákkal. Olyan, mintha a Holdról csöppentél volna ide.
36.hétig én sem hallottam az nst-rõl a ctg-rõl pedig csak 40 hetesen.
Érdemes lenne akkor elkapnod egyszer a dokit vagy a védõnõt egy jegyzetpapírral a kezedben, hogy még mikor milyen vizsgálatok várhatóak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
NST – non-stressz teszt Az NST egy nyugalmi állapotban végzett CTG vizsgálat, mely során a magzat mozgásait is rögzítjük. Ezt a kismama egy nyomógomb segítségével jelzi a készüléknek. Az eredmény háromféle lehet: Reaktív : a görbe jó, a magzat aktív és a magzatmozgásokra a görbe rövid ideig tartó emelkedéseket mutat (akcelerál) Suspect : azaz gyanús. Kisebb eltérések láthatók a görbén, melyek nem egyértelmûen kórosak. Néha csak az a magyarázat, hogy a magzat alszik, inaktív. Ilyenkor 30-60 perc múlva ismétlés szükséges. Nem reaktív : a görbe kóros jeleket mutat (120/perc alatti tartós szívfrekvencia, beszûkült görbe, süllyedések -decelerációk stb.). További vizsgálat szükséges, mivel oxigénhiányos állapot fenyeget.
A kérdező hozzászólása: CTG-n is múlthéten voltam elõszõr, eddig azt se tudtam hogy micsoda.Mivel ez az elsõ terhességem nemtudom milyen vizsgálatok vrnak rám és csak akkor tudom meg amikor éppen mondják hogy következõ alkalommal mi lesz.
A kérdező hozzászólása: Képzeld, nem hallottam róla, éppen ezért kérdezem!
A kérdező hozzászólása: Az nst az micsoda?
A kérdező hozzászólása: Azt tudom hogy az orvos UH alapján számolt, de mindenki azt mondja hogy nem onnan kell számolni, ezért gondoltam kérdezõsködök még, mert a doki csak azt hajtogatja.. Nem azért tettem fel a kérdést hogy ez alapján menjek, csak véleményre vagyok kíváncsi!
(Mármint kórházba :) )
A védõnõé tûnik pontosnak, de az utolsó négy héten egy-egy alkalommal úgyis menned kell ctg-re, ha nem indul a szülés, akkor a betöltött 40 héttõl naponta nst-re. A doki mondja majd meg, ha menned kell mindenképp. (Nálam legalábbis így volt)
Az utolsó menstruációd elsõ napját figyelembe véve a védõnõ számolt jól!Október 20ra vagy ez alapján kiírva.Lehet , hogy a doki ultrahang alapján számolt, meg kellene kérdezned az orvost szerintem.
Elsõ terhességemnél hiába olvastam minden nap órákon át, nagyon sok mindent nem tudtam! de senki nem úgy esik teherbe hogy rögtön tud mindent...Ha valamit nem tudsz, nem értesz, és nem égetõen fontos, vagy írd be google-re, vagy ide erre az oldalra, ha pedig el szeretnéd kerülni a "beszólós" kommenteket, privátban bárkinek tudsz esetleg írni, aki erre a kérdésedre normális választ adott! :)

Bejelentett lakcím nélkül lehet az adott városban háziorvosom? Hogyan lesz védőnőm, nőgyógyászom? Melyik körházban szülhetek? Felveszik a gyereket majd bölcsibe, óvodába?

A bejelentett lakcímem 200 km-re odébb van. Az albérlet, ahol élünk jó, de nem leszünk bejelentve. Elköltözni nem szeretnénk, hisz akkor már egy háziállat, meg egy leend? gyerek, meg a bejelentés lenne, ami elrettentené a bérbeadókat.

Legjobb válasz: ovi bolcsi,lakohelyhez kotott

ovi bolcsi, lakohelyhez kotott
Hat igy nehez lesz megoldani.Nekem is mashol van az allando lakcimem, szinten alberletben vagyunk.Tartozkodasi cimnek bejelentettem, kellett a vedono miatt.Haziorvos valasztható, nõdoki max maszek.Mindenkepp be kellene jelentkezni tartozkodas helyileg.
tartózkodási hely mindenképp kell, ezt sajna így nem lehet kikerülni. Ugyan még gyerekünk nem volt, de mi is így laktunk albérletben, 200 km-re volt a bejelentett lakcím, tartózkodási meg Budapesten. Védõnõhöz kell, nõgyógyászhoz, ha nincs maszekhoz mehetsz, mert a kórházból elzavarhatnak. Bölcsi, ovi szintén lakcímhez kötött. Miért nem lesztek bejelentve, a tulaj nem engedi?
A kérdező hozzászólása: A tulaj mindent enged, szerintem ez egy tökéletes albérlet. De hitel (vagy jelzálog, nem tudom, melyik a helyes kifejezés) van ezen a lakáson is, ezért nem jelenthet be. Olvastam itt már hasonló kérdést, ahol azt írták, hogy mégis be lehet így jelenteni embereket, csakhogy a lakástulaj nekünk nem hazudna ilyen ügyben, szóval tuti nem lehet. Már 4 éve lakunk itt, még 3-mat mindenképpen itt töltenénk.
Elsõ vagyok, mi is albérletben vagyunk Pesten, tulajnak ugyanúgy hitele van a lakáson.Gondolom az adóhivatal miatt nem szeretné.Viszont én rákérdeztem, és neki nem probléma.Mindenképp muszáj a védõnõ, gyerekorvos, szülés miatt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!