Találatok a következő kifejezésre: Melyik városban be az (8 db)

Melyik a legősibb civilizáció? A sumér? Az egyiptomi? Láttam egy dokufilmben, hogy a legősibb városban még a tetőn másztak be az emberek az otthonukba, és nem volt palota, csak egyenrangú lakóházak.

Lehet, nem megfelel? kategória...

Legjobb válasz: Nincs olyan, hogy "legõsibb kultúra". Ha a legrégebbi városra gondolsz, amit feltártak, az a mai Törökország területén feküdt, és Catal Hüyük néven ismert ma.

Nincs olyan, hogy "legõsibb kultúra". Ha a legrégebbi városra gondolsz, amit feltártak, az a mai Törökország területén feküdt, és Catal Hüyük néven ismert ma.
A kérdező hozzászólása: És ezekrõl hol olvastál?
A kérdező hozzászólása: második: ne, mert büdös lesz. harmadik: az emberiség ott született meg, igen. De az emberiség, és a civilizáció nem ugyanaz.
Valahol a mostani Kelet-Törökország, Észak-Szíria, Észak-Irak, Örményország környéken, keress rá a Termékeny Félhold kifejezésre.
Ez attól függ mit nevezel civilizációnak.
Tudtommal a sumér volt az elsõ és a mai mezopotámiában éltek, de az az érdekes hogy azon a terülten elektromosságot termelõ prímitiv elemeket kaptak, kis cserepekben volt valami sav és beleraktak egy rézrudat és elektromosságot termelt.A falrajzok alapján az elem az Isteneik ajándéka volt.Tehát azok a bizonyos istenek lehettek UFÓk is és a primitív emberek nem értették a technológiájukat és csodáknak hitték õket.Mármint az elemet
szerintem valahol afrikában, nem vagyok benne biztos de mintha ezt hallottam volna.
Vajon ki mondta meg nekik?
A másik dolog hogy a sumérok 5000 évvvel ezelött ismerték a Naprendszer még a Plútót is ami csak távcsõvel látható, de nekik nem volt távcsövük, nekünk is csak kb 100 éve van még annyi sincs.
A kérdező hozzászólása: És ha úgy kérdezem, hogy "hol alakult ki a civilizáció"?
Bocs, csak a távcsõhöz: "Az elsõ, biztosan létezõ távcsöveket viszont Hollandiában készítették 1608 körül...1608. október 2-án kérte meg a szabadalmi védettséget" - Szóval NEM csak 100 éve vagy kevesebb ideje van, hanem jóval több. (http://hu.wikipedia.org/wiki/Távcsõ) A kérdésre: "A folyamatos ásatások és feltárások arra utalnak, hogy az i. e. 6. évezredben komolyabb állattenyésztés és építkezés folyt az ókori Egyiptomban, ..." - Ez kb 2000 évvel régebbi, mint a sumér civilizáció. (http://hu.wikipedia.org/wiki/Civilizáció) Pedro
A 76%-os a Daniken-féle elméletrõl beszél. Erich von Daniken egy "tudósféle", akinek az elmélete szerint régi civilizációkat, pl. Egyiptom, Húsvét-szigetek, maják, sumérok, stb. rendszeresen meglátogattak földönkívüliek, és különbözõképpen segítettek nekik, uralkodtak rajtuk, esetleg keveredtek velük. Az õ elméletei tudományos körökben olyan 15-20 éve voltak "menõk", amikor még nem tudták magyarázni, hogy hogyan is építhették fel a Húsvét-szigeti szobrokat, vagy a piramisokat, meg plusz még volt egy-két félreérthetõ rajza ezeknek a népeknek (a sumér "elem", meg az egyiptomi "repülõ" stb.). Azóta már megvannak a miértek, meg a hogyanok, rájöttek, hogy a Húsvét-szigeti szobrokat maguktól is fel tudták állítani, nem kellett hozzá földönkívüliek segítsége, stb. Azért Daniken munkásságát nem szabad lebecsülni, nem egy összeeskövés-elméleteket gyártó idióta, hanem egy gazdag munkásságú tudós-író (többek között benne volt a SETI megalapításában is). Érdemes elolvasni egy-két könyvét, mert érdekesek, nem hülye ember, de ma már túlhaladottá vált az elmélete.
én a Hihetetlen magazinban olvastam egy kb 14000 éves világméretû elfeledett civilizációról.
A hihetetlen magazinnál nagyobb hazugság köteget keresve se találnék. Pár éve kinõttem belõle, mivel rájöttem, hogy kamu sztorik és kamu fotók tucatjaiból áll az egész újság. Ha minõségi rejtélyekrõl akar olvasni, ajánlom ezt: http://legendavadasz.blog.hu/ Érdekes, meg van az X-aktás hangulata, de ugyanakkor racionális és leleplezõ is egyben.
mert nem feltûnõ az a jel az üzenetíró szövegdobozban?

Népszámláláskor, melyik lakcímről kell jelentkezni? Az állandóról (nekem ez egy másik város) vagy az ideiglenesről? Itt élek már egy jóideje, de mivel albérlet, nem jelentkezhetek be állandó lakcímre.

Legjobb válasz: Kitoltheti neked mas is a csaladban. El tudjak mondani h mikor szulettel mit tanultal vagy van a lakaskerdoiven kod es akkor online is ki tudod tolteni! :) Tehat neked az egyik kerdoiven a 4.1es kerdesnel 1 lesz a valasz- azaz a bejelentett allando lakhelyed /ez az otthoni kerdoiv/ a masiknal meg a 2-es a valasz azaz tartozkodasi hely.

Vagyis bocsi olvasom h nem vagy bejelentve akkor 3-as valasz! / senki sem fog ugyet csinalni belole h nem vagy bejelentve mivel anonim /
Kitoltheti neked mas is a csaladban. El tudjak mondani h mikor szulettel mit tanultal vagy van a lakaskerdoiven kod es akkor online is ki tudod tolteni! :) Tehat neked az egyik kerdoiven a 4.1es kerdesnel 1 lesz a valasz- azaz a bejelentett allando lakhelyed /ez az otthoni kerdoiv/ a masiknal meg a 2-es a valasz azaz tartozkodasi hely.
Mindket cimnel kitoltod annyi h az egyiknel allando bejelentettet irsz a lapra a masiknal meg ideigleneset. A rendszer nem fog duplan szamolni hiaba anonim. De nyilvan ha vki valahol ideiglenesen lakik akk kell h mashol legyen egy allando lakcime! Relax ezert nem fognak 12 millio magyart osszeszamolni!
Én tíz éve Bp.en éltem népszámláláskor mégsem ott, hanem anyuéknál, ahova az állandó lakcímem volt, tartottak nyilván! Most sem itthon élek, de ez az állandó lakcímem. Hivatalos papírt is ide kapom. Mindig utánam küldik szüleim.
Arról, ahol élsz. Nem számít hova vagy bejelentkezve, ahol a hét legtöbb napját töltöd.
Na, ha nem az állandó lakcímeden laksz, akkor ott nem kell kitölteni személyi kérdõívet, hiszen nem abba a háztartásba tartozol. Csak ott, ahol ténylegesen laksz. Egy személy csak egyet töltsön ki, se többet, se kevesebbet, hiába van akár tíz lakcíme is, ez a lényeg. Ott kell kitölteni, ahol laksz, és az mindegy, hogy ez állandó, vagy tartózkodási hely, vagy be nem jelentett lakcím.
Ezt nem a média mondta, hanem olyan ember, aki ezzel fogl.!!
/ de inkabb ne a mediara hallgassatok!/ Mondanak sok baromsagot... Majd megy a biztos aztan o segit h mit hogy kell kitolteni. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Ez óriási :( ne rontsd a statisztikát...
Ja pl nekem azt mondta, h az allergiát ne írjuk be, ne rontsuk a statisztikát! jó mi?!..
Az derék... Elvileg a számlálóbiztosnak nem szabadna még csak sugalmaznia sem, hogy mit írj be, és mit ne. Abban segíthet, hogy az adott kérdés mire vonatkozik.
Nem a lakás tulajdonosa tölti ki a lakáskérdõívet, hanem aki ott él! Én is albérletben lakom, én töltöttem ki a lakáskérdõívet, a fõbérlõ azt töltötte ki, amelyik arra a címre ment, ahol õ él. A személyi kérdõívet meg aztán fõleg nem a tulaj tölti ki, miért kéne neki? Azt mindenki magának tölti ki.
Na, kicsit részletesebben: ebben semmi bonyolult nincs. Mivel a suli miatt lakik máshol, ezért az is igaz rá, hogy a hét nagy részét az albérletben tölti, de az is igaz, hogy az állandó lakcímére jár haza rendszeresen. Ha inkább szálláshelynek tekinti az albérletet, akkor töltse ki otthon, nálatok. Ha inkább otthonának tekinti, akkor meg ott. De a személyi kérdõívet egyáltalán nem a tulajnak kell kitölteni, ezt nem tudom, mibõl gondolod. Mindenhova dobnak be ilyen csomagot, és azok töltik ki, akik ott élnek, sehova nincs ráírva, hogy a tulajdonosnak kell. A személyi kérdõívet pláne nem. Annyi, hogy a kiskorú gyerekekét a szülõk töltik ki.
Gondolom akkor az ilyen hozzá állás miatt nem tudják pontosan hányan vannak allergiások. ez van..
Ahol életvitelszerûen élsz, ott kell kitölteni. egy kérdezõbiztos
Tv-ben viszont már azt mondták, elég ott kitölteni a kérdõívet, ahol élsz, életvitelszerûen.
Engem ma számoltak össze..hihi volt itt a biztos. Nálam ez most úgy nézett ki h a szüleimnél vagyok, ami az állandó lakcím, de életvitelszerûen Párommal élek ami bejelentett ideiglenes! Mivel csak haza látogattam! Itt is összeírt és ott is össze kell, mivel ott élek!
Ahol ténylegesen laksz. Ott van az a kérdés, hogy ez a cím az állandó lakcímed-e, vagy az ideiglenes-e, vagy pedig nem bejelentett lakóhelyed. Ebbõl adódóan rád a harmadik igaz.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Elõttem szóló: be vagyok ide jelentkezve, csak ideiglenes lakcímmel.
A kérdező hozzászólása: Négyen háromféle választ küldtetek... Most akkor? Nem fogok hazamenni az állandó lakcímemre egy népszámlálás miatt.
Háp én anno csak 1 helyen lettem "beírva" a szüleim diktálták be, mivel nem tartózkodtam ott, Bp-en egyáltalán nem. Mondjuk most élünk az internet lehetõséggel. De lehet, h idén 2helyen is be leszek írva..
De tessék, itt van: "Mire ügyeljünk? 1. Kit kell lakásokban összeírni? A lakásokban mindazon személyeket össze kell írni, akik életvitelszerûen ott élnek. Ide tartoznak azok is, akik 12 hónapot nem meghaladó ideig külföldön tartózkodnak, valamint az itt élõ külföldi állampolgárok, illetve hontalan személyek is. Közös háztartásban az olyan együtt lakó személyek tartoznak, akik a létfenntartás költségeit – legalább részben – közösen viselik." Ez a http://www.nepszamlalas.hu/index.php?article=1126&langcode=h.. oldalon található, tehát hivatalos. Mivel te életvitelszerûen nem ott élsz, ahol az állandó lakcímed van, így téged ott nem kell összeírni.
Aham es akkor a 3 honapot kulfoldon elot be kell irni - nagyon ott lakik eletvitelszeruen- es a kollegistat nem kell a szuleihez? Vagy aki albis bpn? Esetleg szamlalobiztos vagy h igy tudod? Mert en nem vagom...
Igen, jol csinalod hogy megkerdezed a szamlalobiztost! Egyebkent a rendszer le tudja valogatni hha vki egyik helyen ideiglenesen lakik a masikon pedig allandon es nem lesz duplan szamolva az illeto. Csak annyi is kiderul hanyan laknak alberletben, tavolabb az allando lakcimuktol. :)
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnapelõtt 22:42 vaok. Nálam ez most úgy van, h a Párommal teljesen máshol élek, de kis idõre szüleimnél kell lennem(1-2dolgot el kell intéznem), ami szintén másik város. Amikor meg Bp-en életem, de egyáltalán nem voltam ott bejelentve, akkor nem is oda, hanem szüleimhez írtak..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Én az utolsó válaszadóval értek egyet. Így is töltöm ki az adatlapot. Szép napot mindenkinek! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kedves kérdezõ biztos :)


Oda irányítják, ahol hiány van. És igen, a rendõrt át lehet vezényelni egyik városból a másikba.
ált az elsõ években pesten edzõdnek utána lehet átkérni magad esetleg a lakóhelyedhez közelebbi õrsre..

Melyik az a szám amelyikben pasik énekelnek, angolul, a klippben az énekesnek fura fényes vas féle van a fogán, egy városban énekelnek és nem engednek be bárkit a bulijukba?

Legjobb válasz: Nekem csak 1jutott eszembe: Marilyn Manson-tól a Tainted love. De az tuti nem az, mert abban csak õ énekel. Viszont 1házibuliban vannak :)

Nekem csak 1jutott eszembe: Marilyn Manson-tól a Tainted love. De az tuti nem az, mert abban csak õ énekel. Viszont 1házibuliban vannak :)
A kérdező hozzászólása: Szerintem fall out boy de még mindig nincs meg ...azért köszi

Anyukám most vesz új lakást egy másik városban, mint ahol jelenleg él. Életvitelszerűen az új lakásban él. Melyik lakásába milyen jogcímen jelentkezzen be?

Eddig egy kisvárosban élt, ott van az orvosa, oda kapja a nyugdíját... Most, hogy id?sebb lett vett egy kisebb lakást a nagyvárosban. Innen kezdve ott szeretne orvoshoz járni, a nyugdíját ott szeretné kapni.

Legjobb válasz: teljesen tök mindegy, szabad orvosválasztás van + a nyugdíjat oda kéri, ahová akarja

teljesen tök mindegy, szabad orvosválasztás van + a nyugdíjat oda kéri, ahová akarja
Nem egészen van "szabad" orvosválasztás. A területileg illetékes intézménybe kell járnia (kivétel, ha az orvosa utalja a másik kórházba, alapos indokkal ill. a sürgõsségi ellátás), különben haza (vagyis az illetékes intézménybe) fogják küldeni. Emiatt célszerû az ÁLLANDÓ lakcímet abba a városba bejelenteni, ahol orvoshoz akar járni. A másik helyet bejelentheti IDEIGLENES lakcímként, de ez formaság, nem igazán számít sehol sem...

Melyik az az oldal, ahol úgy lehet albérletet keresni, hogy be lehet állítani, hogy x-x forintig y városban (stb) keres valaki albérletet, és akkor kiad olyanokat?

Tudom, hogy írtó hülyén és talán nem elég egyértelm?en fogalmaztam meg, de nem tudom jobban. Régebben jártam ezen az oldalon, ahol találtam pár nagyon jónak t?n? albérletet, de nem emlékszem se a részletes leírásukra, se a webcímre! :S Pedig most elég fontos lenne. Remélem valaki ezek alapján tud segíteni...

Legjobb válasz: www.alberlet.hu

A kérdező hozzászólása: Nem ez az az oldal, de azért köszönöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!