Találatok a következő kifejezésre: Melyik városban a (505 db)

Magyarországon mely városok a jó városok, melyek a rossz városok esetleg melyek a fejlett, vagy paraszt városok?

Csak olyan nagyobb városokat írjatok.

Legjobb válasz: Hát iszonyatosan nagy különbség van nyugat és kelet Magyarország között, elsõ ránézésre talán nem annyira, de aztán látszik...

Hát iszonyatosan nagy különbség van nyugat és kelet Magyarország között, elsõ ránézésre talán nem annyira, de aztán látszik...
Ne haragudj, de szerintem butaság ilyen kategóriákat felállítani és beskatulyázni egy-egy régiót vagy várost, meg az ott élõ embereket. És ez nem felesleges polkorrektség: egyszerûen önmagadat csapod be, ha azt mondod, hogy "áh, Nyíregyháza tele van tirpákkal, dehogy megyek oda" (és ezért sosem jutsz el olyan fasza helyekre, mint Sóstó) vagy azt gondolod valakirõl, hogy "na ez soproni, ott jó emberek élnek, ez biztosan nem ver át" (aztán meg jól átbasxz). Nem ilyen fekete-fehér a helyzet, minden városban van valami jó és valami rossz is, továbbá minden városban sok a rendes ember és TÚL sok a paraszt.
Én szoboszlói vagyok és éltem Nyíregyházán és Debrecenben is. Nyíregyháza nagyon tetszett, szép, patináns, tiszta, érdekes és élhetõ hely, rengeteg éretlmes fiatallal és nagyon kedves emberekkel. Azok tirpákoznak amúgy a legjobban akik soha életükben nem jártak Nyiregyen, na persze ugyanez elmondható a hurkásozókról, pestieknél a vidéki parasztozókról, a borsodiakat cigányozókról, stb. Az ilyenek amúgy jórészben IQ huszár, nagypofáju, bunkó hülyegyerekek. Debrecen már annyira nem tetszett. Szerintem ahoz képest, hogy egy 210 ezer fõs nagyváros halálunalmas és sivár, persze itt is vannak érdekes helyek és programok, de olyan mint egy nagy falu. Emberek terén nyílván itt le lehet általánosítani, több debreceni barátom van is van, de én sokkal több bunkó emberrel, mûveletlen, hõzöngõ fiatallal akadtam össze itt, mint Nyiregyen. Jóval barátságtalanabb város.
*értelmes fiatallal...
Hát igen, Debrecen köztudottan az ország legnagyobb faluja és errõl személyes tapasztalataim is vannak bõven! A munkám miatt gyakran járom az országot, Soprontól Gyuláig, de sehol nem találkozok akkora, olyan tipikusan "a kapa kiesik a szájból" féle, bunkó parasztokkal mint Debrecenben. A pestiek hozzájuk képest "porcelánlelkü" genlteman-ek. Aki mondjuk olyan finomabb bölcsész vagy mûvész lélek az nem nagyon fogja Debrecenben megtalálni a társaságát. Akikkel megismerkedtem, fõleg fiatalokkal és intelligensebbek voltak, azokról is kiderült, hogy "bevándorlók", kolis vagy albiban élõ egyetemisták. Szóval kiráz a hideg a debreceni emberek jórészének a taplóságától, meg úgy magától attól az ótvar ronda, dögunalom városuktól, amire, számomra teljesen érthetetlen módon olyan rohadt büszkék, mintha valami világváros metropolis lenne. Nekem Szeged tetszett a legjobban! Egy igazi ékszeresdoboza az országnak, annyira más mint Debrecen! Kívül-belül nagyváros, az embert egyszerüen feldobja, magával ragadja az a hangulat, légkör ami ott van. Az emberek végtelenül segítõkészek, kultúráltak, kedvesek. Nincsennek elszállva, nem arcoskodnak, pedig nekik igazán lenne rá okuk, mert egy fantasztikus városuk van. A fiatalok jórésze is értelmes, a viágra abszolút nyitott, olvasott, rengeteg féle érdekes egyéniség van köztük, még egy átlag debreceni fiatal stílusa kimerül annyiban, hogy; "höhö, én vagyok a loki szurkoló faszagyerek". Nincs az az erõltett, semmitmondó, már-már beteges lokálpatriotizmus mint Debrecenben. Szóval nálam a legjobb egyértelmûen Szeged, a legrosszabb pedig Debrecen, ahova akkor sem költöznék, ha nekem fizetnének érte.
mert: folyamatosan épülnek új munkahelyek! Lásd: -Új vágohid -Új autóalkatrész gyár -Etanol gyár Folyamatosan megujúló belváros Lásd: -Szórakoztató negyed -Új uszoda csuzda park Nagyon szép fesztiválok -búsojárás ugyhogy mohács a legélehetõbbváros és természetesen GYÕR

Melyik város a legjobb az alábbiak közül (megélhetőség, biztonság etc) Ti melyikbe költöznétek?

Genf, Párizs, Cannes, Los Angeles, Miami, Barcelona, Brüsszel, Luxembourg, Montreál, Ville de Québec, Buenos Aires, Tokió

Legjobb válasz: Bocs kicsit hülyére sikeredett,mert az oldal nem engedte máshogy kiírni-.- Na szóval egyetem után szeretnék külföldre költözni és ezek közül a városok közül szeretnék választani,de még nem tudom melyik lesz az.Ti hova mennétek a helyemben?indokoljátok is meg kérlek:) Aki esetleg ezek közül lakik valahol az meséljen egy kicsit a lakhelyérõl ha megkérhetem:) elõre is köszönöm a válaszokat:)

A kérdező hozzászólása: Bocs kicsit hülyére sikeredett, mert az oldal nem engedte máshogy kiírni-.- Na szóval egyetem után szeretnék külföldre költözni és ezek közül a városok közül szeretnék választani, de még nem tudom melyik lesz az.Ti hova mennétek a helyemben?indokoljátok is meg kérlek:) Aki esetleg ezek közül lakik valahol az meséljen egy kicsit a lakhelyérõl ha megkérhetem:) elõre is köszönöm a válaszokat:)
elsõsorban nyelvtudás kérdése a dolog. párizsban éhen halsz kb francia nélkül. genf, luxembourg a világ legdrágább városai között van. USA-ba nem olyan egyszerû a kiköltözés, elõször munkavállalási engedély, vizum stb-t kell elintézni. Barcelona egy nagyon élhetõ város, metropolis és strandváros is egyben, amivel nem sok város büszkélkedhet. Tokio a világ legnagyobb városa... mindenki munkamániás, a japán az egyik legnehezebb nyelv. Cannesnek a klimája kiváló, egyébként egy kis francia város a riviérán. én Párizst vagy Barcelonát vagy Cannes (inkább Nice vagy Marseille ha már ott vagy) választanám.

Melyik város a világ legnépesebb városa agglomeráció nélkül?

Legjobb válasz: Tokió és Bombay (Mumbai) kb. fej-fej mellett

Tokió és Bombay (Mumbai) kb. fej-fej mellett
Peking
Bár Shanghai is elég közel van, de nincs róla friss adat. A kínaiak szerint Shanghaiban 23 millióan élnek, amivel elvileg megelõzné Pekinget, külvárosi lakosaival pedig közel 30, de ez most ugyebár nem érdekes.
Agglomeráció nélkül Mumbai, õt követi a sorban Buesno Aires és Moszkva. Bár ez elég régi, 2004-es adat.
Keresgéltem egy kicsit, itt 2010-es és 2011-es adatok vannak agglomeráció nélkül és Shanghai az elsõ. http://www.geohive.com/earth/cy_notagg.aspx Mumbaiban a népsûrûség magas, de van Indiában és Bangladeshben is magasabb, bár szerintem nem ez volt a kérdés.

Hol van a világ pénz ügyi centruma/ melyik város a pénzügyi fő város?

London, New York?

Legjobb válasz: A világ pénzügyi központja a New York-i Wall Street-en van. Európa központja London és Frankfurt. Ázsiában Tokió a leglényegesebb.

A világ pénzügyi központja a New York-i Wall Street-en van. Európa központja London és Frankfurt. Ázsiában Tokió a leglényegesebb.
Nincs egyetlen központ, Európában London, Frankfurt, Párizs, Amerikában NY, Sao Paulo, Ázsiában Tokió és Szingapúr a legfontosabbak, de még vagy 10 másik hely is jön fel Moszkva és Dubai vezetésével.
Elvileg Moszkva is kezd azzá válni.

Szerintetek melyik város a legszebb?

Legjobb válasz: Budapest. :)

Budapest. :)
Norilsk :)
SZerintem Pozsony , Praga es Trieste ; mind3 nagyon szep regi kozponttal rendelkezik :D
itthon: Pécs, Esztergom, Szeged és Kõszeg külföld: Lisszabon, San Sebastian (Baszkföld)
Azért én Visegrádot is idesorolnám :)
Rio.
Ilyen kérdést nem lehet feltenni, mert mindenkinek más város a legszebb.
Szerintem Eger, Sopron, Gyõr, Esztergom! Nekem ezek tetszenek nagyon!
Jerez de la Frontera (Andalúzia) Mo-n pedig (tudom hogy falvak de) Szár és Hortobágy :) ) (meg Ispánk is)
Brassó vagy Nagyszeben. Nagyon szép szász városok. Szebenben jobb a polgármester, így talán élhetõbb.
Kolozsvár.
Lhasa
Szászváros
Ez mindenkinél változó, a legtöbben a szülõvárosukat mondják, ha csak nem Esztergomba (szép hej, csak szar a polgármester így se közvilágítás se semmi már egy ideje) a 100 ezer kátyú városában laknak, mert így én inkább Szöult mondom :) Ha konkrétan Magyar várost kell mondani akkor már nehezebb a helyzet, nagyon sok szép hely van nem tudok köztük választani.
Kiskunszicília.

Szerintetek Magyarországon melyik város a legélhetőbb? (Szolnok lenne e az? )

http://index.hu/kultur/eletmod/2012/06/01/szolnok/

Legjobb válasz: Szerintem Sopron és környéke.

Szerintem Sopron és környéke.
Az a durva hogy Gyõr Mo-on gazdag varosnak szamit. En kikoltoztem Csehorszagba Gyorbol. De itt a legszegenyebb nagyvaros is gazdagabb. Es Csehorszagban nincsenek ciganyok. Amugy nekem hianyoznak. Ciganysag=hungarikum <meg persze románikum> :)
A helyzet az, hogy ezt a "címet" megvették, ráadásul ez a cikk - mármint az "élhetõség" címke - a bûnözésrõl szól. Ami igaz, Szolnokon nem nagy a bûnözés, de ettõl függetlenül rengeteg segélyt kérõ és 250%-ban kapó (!!!) cigány van. Szerintem se Szolnok az "élhetõ" város. Ez egy baromság ... bárki bármit mond, egy most széthulló híddal, egy dzsuvás parkkal és az egyetlen strandjával baromira nem élhetõ. Számomra az az élhetõ, ha a gyerekemmel tudok programot csinálni lakáson, játszótéren és sétán kívül, nem pedig a Tisza vagy Zagyva parton sétálok.. esetleg nem megyek minden hétvégén az egyetlen múzeumba, ami létezik itt. A szórakozásról meg ne is beszéljünk .. felesleges, mert nincs rá lehetõség - értelmes - 23 év feletti embereknek. Mondanom se kell, hogy 25 évesen nem fogok egy "disconak" csúfolt helyen a 12-14 évesekkel együtt mulatni.
Nekem Budapest, ez egyértelmû. Le lehet pontozni, de nekem a többi magyar "nagyváros" mérhetetlenül kicsi, én nem tudnék olyan helyen élni, ahol nem élnek legalább 1 millióan. Budapesten minden van, ami kell egy fiatalnak vagy egy idõsebbnek, a közlekedés és viszonylag jó, elég sok a park, sok kertváros, és az éjszakai élet is kitûnõ Európa-szinten is.
Gyõrbõl mondom, hogy ez se egy "Paradicsom" de Sopron se de sajnos az ilyen városok mondhatják jónak Mo.-on, hogy jó.
Utolsó megmondta, ami mindannyiunkban motoszkál, csak sokan nem merik leírni, mert féltik a pontjaikat. A biztonság a legfontosabb a világon. Ha az megvan, minden mást saját magunk meg tudunk teremteni, és boldogan élhetünk. Ehhez pedig ki kell paterolni az összes létezõ tapadómancsú kokerót a Föld másik oldalára.
Az olyan települések az élehetõk, ahol nincs, vagy alig van cigány. Sokra nem mész a pénzzel meg a szép terekkel, hidakkal, ha nap mint nap beléd kötnek meg még esetleg ki is rabolnak.
attól függ, milyen téren "élhetõ".ha anyagiakról beszélünk, akkor ponthogy sopron egy nagy nulla. most volt róla szó TV-ben is. de egyébként meg mint emberiség, nekem a favourite: Esztergom :)
Szerintem Szolnok az egyik legförtelmesebb város. Ott nõttem fel. Szeged a favorit. A cikkben lévõ videóban jól elmondják, hogy az utóbbi években sokat változott (mert mindent a külsõre adnak, de közben sorban zárnak be az iskolák), nagyszerû turista lehetõség lenne, amit a vezetõség képtelen kihasználni. Az egy dolog, hogy szépek az épületek a belvárosban, meg a zagyva torkolata gyönyörû a Tisza-partról. Minden másban a legutolsó helyen végez nálam.
Ja de a kérdére, illetve a cikkre nem válaszoltam. Tuti, hogy nem Szolnok. A cikkben megemlítik Debrecent és Zalaegerszeget. A debreceni Intercity vonat Gyõrben egy utolsó másodosztályú vonatnak sem felelne meg. Zalaegerszeg viszonylag rendben van.
Sopron és Gyõr a top. Csak mivel Gyõr jóval nagyobb, magában hordozza annak elõnyeit és hátrányait. Hátrányai, hogy tényleg van pár gettósodott terület (Újváros, az Erfurti út eleje, meg az a kis rész a Kálvária út és a vasútállomás között), elõnyei, hogy jóval több az ember a vállalat és beruházás, így több a lóvé.
Szerintem Veszprém és környéke a Balaton irányában. Ott éltem-élek szinte mindig és szeretem. Az emberek is teljesen mások mint pl. Szolnokon. Ott kétszer voltam és kb félek az emberektõl, mindenki végigmér az utcán, meg ilyen tágranyílt szemekkel néz, ha megszólal undokul beszél. Egyedül a pláza virágboltjának az eladónõje volt kedves velem. De megértem a város általános hangulatát, az emberek kétségbe vannak esve és depressziósak Szolnokon. A elszegényedés is óriási ott. Pár éve a taxis még 1800ft-ot kért tõlem, nemrég ugyanazért az útért az 1200-at is remegve mondta ki. Adtam neki 2000-t, majd kiugott a bõrébõl. Veszprémben (még) nincsenek akkora problémák, sokkal több pénz van a városban és az egyetemnek meg a Balatonnak köszönhetõen a pezsgés is egész évben megvan.
Azért itt Gyõrben is rengeteg cigány van és gettós lakótelep. De Sopron, na az tényleg hibátlan.
A nyugat-Magyarországi városok a legélhetõbbek , fõleg Sopron és környéke.Az osztrák közelségnek köszönhetõen fejlettebb és magasabb az életszínvonal.
Megnéztem ebben a cikkben a 13legrosszabb várost is, azzal egyet értek, de még Székesfehérvárt belevenném a listába.Szolnokra az életben nem költöznék, vagy Szeged vagy Sopron, vagy Komárom.
Nyugati városok
Szerintem is Sopron az. De Gyõr és környéke is még elég jónak mondható.
Akkor vidd magaddal mindet, remélem tárt karokkal várják õket a csehek és ezentúl õket fogják b*szogatni.
Szegedet amúgy imádom. :D csak lenne munka.
Szeged.
Szegedre szavazok én is.
ahova nem engedik be a cigányokat.
Budapest
talán Budapest, hisz nagyváros, van sok lehetõség, csak az a baj, hogy nem mindenkinek :(
A kérdező hozzászólása: Ez az indexes cikk érdekes volt. Egyébként én is Szegedre voksolok.
Érd
Ha magát a várost nézzük akkor Zalaegerszeg. De ha a megközelíthetõségét is, akkor eléggé hátracsúszik a rangsorban.
Szeged nem rossz csak kicsike :S de én csak is ezt a várost választanám ha Magyar országról lenne szó, egyébként pedig valahol külföldön szeretnék elhelyezkedni
Szerintem a nyugati városok! Gyõr, Sopron...
Répcelak
Úgy tudom errõl most készül egy felmérés. De eddig Szeged volt a legélhetõbb vidéki nagyváros. Ugyan akkor szerintem ez nézõpont kérdése, mindenkinek más lehet a fontos.
Sopron! Szeged sem rossz hely, de ha nincs meló, akkor szopás. Sopronban ha nincs meló, akkor egy köpésre van Gyõr vagy Ausztria, vagy még Szlovákia sincs túl messze.

Melyik város a legjobb Magyarországon?

Tatán lakunk és szeretnénk elköltözni innen. Nagy terveink vannak és nem szeretnénk itt maradni, így döntöttünk. Szeretnék ötleteket kapni, hol jó élni és miért.

Legjobb válasz: Az én kedvenceim: Szeged, Sopron, Keszthely

Az én kedvenceim: Szeged, Sopron, Keszthely
Sopron! Az én városom a legszebb város. A környezõ települések is szépek. Közel a határ, akár Ausztriába is átjárhatsz dolgozni.
Pedig Tata olyan szép, miért akarsz eljönni onnan??
Szerintem budapest , Budaörs, én dunaujvárosban lakom tele van válogatott bunkókkal és nemtudom hoigy hallotátok e tavaly juni ban egy csaj suliba indult de nem ért be és novembereben megtalálták lent a dunaparton kihúzták a fogait kifeszitették at álkapcsát és fához kötözték hát durva, és a tettes még mindíg nincs meg én ismertem a lányt 16 éves volt ezen kívül unalmas és szar legszívesebben elköltöznék csak most lett felujitva a lakásom van egy kertem is rajta egy szép házzal ja és állitom hogy a rohadt vasmû miatt van itt ennyi rákos ember mindennap egy csomó vasmûpor van az ablakpárkányomon..> Na ez Dunaujváros!!!
BP.
Budapest, jó közlekedés, minden közel van, munkalehetõségek, szép a város, biztonságos. Én itt lakom vagy 18 éve és ami negatív dolgokat szoktak mondani, szerintem az nem igaz egyáltalán.
1. milyen szempontból legjobb? 2. lehet erre objektíven válaszolni?
Budapest. A többi gyakorlatilag nem is város, csak nagyranõtt falvak.
Minden pénztárcafüggõ, és több város is van ami jó, csak kérdés hogy melyik miben, és számodra mi a fontos? Valamint ami szerintem elég fontos tényezõ: munkahely? De hogy ötleteket is adjak: Sopron (többen említették már és ugyanazt tudom elmondani róla: rendezett város, közel Ausztria) Budaörs (közel Budapesthez[nagyobb a munkalehetõség mint egy átlag kisvárosban], de mégse olyan koszos és nincsen minden sarkon egy hajléktalan) Ezeken kívül még élhetõ városok (legalábbis valamely részük) Gyõr, Debrecen, Székesfehévár, Szeged, Kõszeg, Szombathely, Balatonfüred, Siófok, Keszthely ..és még sorolhatnám..
Én 7éve élek Bp-n. Eleinte nagyon tetszett, de most már egyre jobban kezdek kiábrándulni belõle. Elsõsorban a rothadó lábú/kezû saját vizeletében fetrengõ rengeteg hajkéltalantól. Továbbá attól, hogy az utcák 70%-át vizelet borítja, 20%-át pedig állati és emberi ürülék, hányás...Persze ez a belvárosra jellemzõ, ahol dolgozom. Külsõ kerületben lakom, az annyira nem vészes. Fiatal vagyok még, de már inkább vidék felé húz a szivem..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Eger, Debrecen, Szeged. Amúgy meg lakj Veresegyházán, dolgozz Budapesten. Úgy egész jó.
Megfelelõ választ aligha lehet erre a kérdésre adni, hiszen abszolút szubjektív a dolog. Szerintem a legjobb - a számotokra legjobb! - várost úgy lehet megtalálni, hogy pontosabb kérdéseket teszel fel, elsõsorban saját magadnak. 1. Csöndes kisvárosba, vagy nagyvárosba vágysz inkább? 2. Milyen munkát végzel, ha vállalkozó vagy, akkor a vállalkozásodhoz milyen mikro- és makrokörnyezetre van szükség? 3. Hegyvidéket szereted, vagy inkább az Alföldet? 4. Szabadidõdben mit csinálsz szívesen? (pl. ha kajakozol, akkor ugye víz mellé lenne érdemes menni, ha sziklát mászol, akkor hegyvidékre, stb.) 5. Rokonaid, barátaid merrefelé élnek leginkább? Nem mindegy, hogy a számodra fontos embereket rendszeresen láthatod-e, vagy csak telefonon tudsz velük értekezni. 6. Tanulsz, van a családodban gyerek vagy bárki, aki épp tanul? Ha igen, hol? Kell-e sokat utazni, vagy a gyereknek kollégiumba menni a költözés miatt? Szerintem ha megválaszolsz néhány ilyen és hasonló kérdést, sokkal könnyebben döntesz majd. Sok sikert és remélem, megtaláljátok álmaitok otthonát!
én szeretem Bp-t. igaz, nem a büdös, koszos részén lakom, de nem is a Rózsadombon. itt is vannak jó és rossz kerületek. a belvárost nem ajánlom, viszont vannak olyan részek, ahonnan könnyen elérhetõ a belváros, mégis nyugis , tiszta, zöld. más városokban annyira nem tudnám elképzelni az életemet, azért jó, hogy van egy kis nyüzsgés, de vissza is lehet vonulni. nem szidom azt, aki nem szereti, nem is verem e mellem, h én itt élek. mindenki éljen ott, ahol jól érzi magát, és el tudja képzelni az életét. Szegedet sokan szeretik, én most készülök életemben elõször oda egy kis kirándulást tenni :D
Én szerintem debrecen de kecskemét is nagyon jó =) én gyöngyösön lakom és ez is nagyon jó város =)
Attól függ, hogy mire vágyik az ember.. Ha munkahelyre és lehetõségekre akkor Budapest, vagy megyeszékhelyek, viszont ha nyugalomra, nyugdíjas tempóra, már már unalomra akkor például Ceglédhez hasonló kisvárosok. Kompromisszum lehet egy nagyváros kertvárosi része például Gyõrben, vagy Kecskeméten, vagy akár Szegeden. Legjobb város manapság az ahol vannak munkahelyek és lehet értelmesen kikapcsolódni és ha kell nyugalomban pihenni is... a legtöbb városból pont ezek hiányoznak.
Kecskeméten sok a munkalehetõség és elég szép város
A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 11:52 Kicsit el vagy tájolva cimbora. Budapest a nagyra nõtt falu. Ne legyetek már annyira eltelve magatokkal, mert budapestiek vagytok... mert az ég egy adta világon semmi okotok nincs rá.
12:01 Hát akkor csak beképzelt vagy, hogy neked nagy drezdaiként nem kell itt a térdig érõ mocsokban gázolnod. Jó neked.
SZEGED!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Gyõr! Gyönyörû a történelmi belvárosa. :)
Debrecen!
ma 11:52 Miért neked Budapest a példaváros, minden városnak így kéne kinézni? Szerintem meg te nem vagy ember, csak egy nagyranõtt görény.
Téged meg valamilyen oknál fogva az éltet, hogy Budapestet mocskold, talán frusztrál, hogy nem tudsz ideköltözni, vagy nem tudom.
A falvakat pedig nem degradálóként írtam, de nézd meg Debrecent, a második legnagyobb várost: van egy fél óra alatt bejárható belvárosa aztán jönnek a panelok és a kertes házak.
Szerintem Budapest nagyon szép város, legalábbis én beleszerettem. :) (Nem vagyok budapesti.) Persze nem minden része az, de bizonyos városrészek nagyon. Keszthely is nagyon szép, és amiket ismerek, azok közül még Kaposvár, bár ez elég kisváros jellegû.
11:56 Nem tudom, miért fusztrálna, ugyanis nem is Magyrországon élek, hanem Németorszégban, Drezdában, de éltem Budapesten 4 évet, ugyanis a fõiskolát ott végeztem. Tehát innen egyáltalán nem vágyok a ti mocskos Budapestetekbe...
Székesfehérvár, és Balatonfüred a legjobb, úgy vélem.Székesfehérváron jó a tömegközlekedés, nincsenek sztrájkok, rengeteg munkalehetõség, nincsenek dugók, se hajléktalanok, se gondozatlan aluljárók, a városnak jó nb1-es focicsapata van :D, sok park, rendezett környezet.A város lakossága csak 120 ezer fõ.A város minden pontját ajánlani tudom, kivéve egyet, ami kint a széle felé van, a Köfém lakótelepet...Az is rendezett rész, csakhát khm...Egy bizonyos réteg odatömörült be.Balatonfüredet pedig már fentebb említették, egy gyorsan fejlõdõ Balaton-parti város, és nagyon szép sétánya van egyébként, egyetlen hátránya szerintem, ami elmondható majdnem minden balatoni városra, hogy télen kihalt kicsit.
Egyértelmû hogy Sopron!

Melyik városban a legkönnyebb az egyetemistáknak?

egyik barátommal szeretnénk együtt külföldön tanulni majd, vagy Prágában, vagy Münchenben, vagy Berlinben, vagy Párizsban. melyik városban lenne a legkönnyebb (tudom, hogy semelyikben sem könny?) boldogulnunk?

Legjobb válasz: mit tanulnátok?anyagilag hogy álltok?beszéltek nyelveket?ezm mind nem mindegy...

mit tanulnátok?anyagilag hogy álltok?beszéltek nyelveket?ezm mind nem mindegy...
A kérdező hozzászólása: gimiben franciát és németet tanulunk és el szeretnénk menni egy intenzív cseh nyelvtanfolyamra szóval azzal nem lenne gond.
A kérdező hozzászólása: és bölcsészettudományira szeretnénk menni
Én a te helyedben münchent választanám nem a legdrágább és szigor van az pedig kell hogy jól tanulj.Szóval én azt választanám

Melyik város a leginkább rendben tartott?

Melyik városban vannak az utak , járdák legjobb állapotban , a tömbházak leginkább lefestve és a lehetõ legkevesebb omladozó házzal ? És minél kevesebb cigánnyal ?

Legjobb válasz: Sárospatak. Nem tudom hogy jönnek ide a cigányok, de az Óvárosban én egyet se láttam....

Sárospatak. Nem tudom hogy jönnek ide a cigányok, de az Óvárosban én egyet se láttam....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!