Találatok a következő kifejezésre: Melyik város magasabban: Budapest (1 db)

Melyik város fekszik magasabban: Budapest vagy Debrecen?

Legjobb válasz: A pesti oldal tengerszint feletti magassága 100-150 méter, a Budai-hegyek legmagasabb pontja 529 méter. Debrecen tengerszint feletti magassága 100 m körüli. Vagyis Debrecen még Budapest pesti oldalához képest is kicsit alacsonyabban van.

A pesti oldal tengerszint feletti magassága 100-150 méter, a Budai-hegyek legmagasabb pontja 529 méter. Debrecen tengerszint feletti magassága 100 m körüli. Vagyis Debrecen még Budapest pesti oldalához képest is kicsit alacsonyabban van.
Te figyu mán, Debrecen az Alföldön van...
Ezt most komolyan kérdezed? Hányas voltál föcibõl?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Valaki segítene?

Egy arany nyaklánc tömegének 66,6%-a réz, a többi színarany. Hány karátos ez a nyaklánc? Úgy dolgozz, hogy számításaid nyomon követhetők legyenek!

2

Hogy kell megoldani ezt a matek feladatot? (11. osztály, szélsőérték számítás)

Egy trapéz kisebbik alapja és szárai 1 dm hosszúak. Válasszuk meg a hiányzó oldal hosszát úgy, hogy a trapéz területe a lehető legnagyobb legyen. Mekkorák ennek a trapéznak a szögei?

1

Mi a különbség a számolás és a számítás között?

Szemantikai jellegű kérdés.

3

20% sósav és 35%-os hidrogén peroxid keveréke reagál -e és ha igen hogyan a kővetkező fémekkel: ezüst, higany, ólom-?

ha igen akkor kloridok kellenének hogy keletkezzenek.

2

MATEKOSOK! Adott egy kör és annak középpontja (innentől NEM lehet körzőt használni! ) CSAK vonalzót! A megadott feltételekkel hogyan lehet a körbe szerkeszten egy négyzetet?

A VONALZÓ csak olyan lehet amin NINCSENEK számok és CSAK az egyik oldal egyenes(PL:a másik oldala hullámos)SEgítsetek légyszi! Úgy magyarázzátok h bárki megértse lehetőleg szakszavak nélkül. Aki tud rajzolhat szerkesztést az írás MELLÉ. Köszönöm :)

15

Hogy értsem meg a fizikát?

16 éves vagyok,9-be járok.Az a gondom,hogy nem tudom megérteni a fizikát.Első félévben átmentem,most elég rosszúl állok.Tudom,hogy gyakorolni kell,de nemtudom hogyan kezdjek neki a feladatnak.Pl a mateket is komolyan veszik,abból nagyón jól állok.Valami tipp,hogyan értsem meg a fizikát? :S

8

Hogyan kell kiszámolni egy csonka henger oldalának magasságát? Ismerem az átmérőt ami 100 mm, magasság a henget közepén 100 mm és a vágás szöge 45° Linkelek egy képet is. Mert az többet mond ezer szónál.

https://www.dropbox.com/s/spjraxz8xxgv4g0/henger. Png Érthető, hogy mire gondolok?

1

Magyarország a 2008-2009-es gazdasági válság alatt?

Dolgozathoz keresek anyagot, de ebben a témában annyira más-más képet kapok, egy olyan oldal, vagy könyv kellene nekem,amiben tények vannak, okok,és magyarázatok. Tud valaki ilyet?

1

Hogyan kell kiszámítani? Egy egyenes henger síkba kiterített palástja téglalap, amelynek oldalai: 31, 4 cm és 15, 7 cm? Mekkora a henger alapkörének a sugara?

Vezessétek le nekem,nem csak az eredményt kérem!

1

Az alef-null végtelen elvileg a megszámlálható végtelen. Ez ugyanaz mint amit suliban fektetett nyolcassal jelölünk?

Ha mondjuk [2; +végtelen[ intervallum akkor ez megszámlálható végtelen ugye? Illetve ha a(n) sorozat +végtelenhez divergál ez is megszámlálható végtelen?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!