Találatok a következő kifejezésre: Melyik város magasabban: Budapest (1 db)

Melyik város fekszik magasabban: Budapest vagy Debrecen?

Legjobb válasz: A pesti oldal tengerszint feletti magassága 100-150 méter, a Budai-hegyek legmagasabb pontja 529 méter. Debrecen tengerszint feletti magassága 100 m körüli. Vagyis Debrecen még Budapest pesti oldalához képest is kicsit alacsonyabban van.

A pesti oldal tengerszint feletti magassága 100-150 méter, a Budai-hegyek legmagasabb pontja 529 méter. Debrecen tengerszint feletti magassága 100 m körüli. Vagyis Debrecen még Budapest pesti oldalához képest is kicsit alacsonyabban van.
Te figyu mán, Debrecen az Alföldön van...
Ezt most komolyan kérdezed? Hányas voltál föcibõl?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az atommagoknak milyen fajtái vannak? Pl. : stabil; elsődleges radionuklid; másodlagos . ; stb. És ezenkívül még egy kérdés!

1.
Ha lehet azt is írjátok meg, hogy mi jellemzi azt a bizonyos fajtát. Pl.: Stabil: amelyek nem bomlanak (számuk... db)

És így tovább, és a kérésem még az lenne, hogy írjátok el, hogy hány darab ilyen elem van, pl. elsődleges természetes radionuklid 26 db (aszt hiszem)

2.
És a másik kérdésem, hogy tudnátok nekem írni magerő fajtákat?
Pl. elektromágneses erő, erős kölcsönhatás, gyenge kölcsönhatás, esetleg van-e ezeknek más nevük, stb.

Ha valaki csak egy dolgot tud mondani, kérem azt is írja meg, előre is köszönöm!

2

Egy négyzet alakú park közepén kör alakú tó található. A tó területe fele a körülötte lévő füves rész területének. A, Mekkora a tó átmérője ha a park oldalai 60 m hosszúak?

, Az ábrán látható módon sétányokat készítenek a parkban.Hány méter a teljes úthálózat hossza?
(A tó körül vezető út.)

Ábra:

1

Egy 0, 36 köbméter héliummal töltött lufi mekkora súlyt képes lebegtetni?

5

Tudnátok megbízható forrásokat az esettanulmányomhoz? Építőmérnöknek tanulok és Vízépítés-vizgazdálkodás tárgyból a Szilas patakot kaptam (Bp 16. kerület) és ahhoz kellenének megfelelő források.

Mindenféle mérnöki szempontból érdekes megoldások, térképek, rajzok,leírások, tervrajzok jól jönnének, meg az is hogy mely szervezeteknél kéne érdeklődnöm (vízművek? vízügy? önkormányzat?), tehát mindenféle használható forrás jó jönne.

2

Anna édesapja és édesanyja együtt 70 évesek. Az édesapa ma kétszer annyi idős, mint az édesanyja volt akkor, amikor az édesapa annyi idős volt, mint az édesanya most. Hány évesek Anna szülei?

Már nagyon rég óta gondolkodom ezen a feladaton és egyszerűén nem bírom megoldani. Valaki tudna nekem segíteni, elmagyarázni? előre is köszönöm :)

3

Ha egy vezetéknek csökkentem a keresztmetszetét miért növekszik az ellenállása?

Azonos áramerősség mellett két különböző keresztmetszetű vezetéknek eltérő az ellenállása, de mi váltja ezt ki? Tudnátok esetleg valaminek az analógiájára elmagyarázni?Pl. csővezetéké.

5

Kheopsz egyiptomi fáraó olyan négyzetes gúla alakú piramist építtetett, amelynek magassága 144 m, alaplapja 230 m oldalú négyzet. Milyen hosszú a gúla oldaléle és oldallapjainak magassága?

Nem tudom hogy ezeket hogy kell kiszámolni szóval valaki érthetően mezei nyelven magyarázza el nekem kérlek titeket. És képletnél pontosan írjátok le hogy melyik betű mit jelöl kérlek! Köszönöm!

1

Szeretnék példákat keresni az Izoter, Izochor és az Izobár állapotváltozásra. Segitenétek?

1

74LS11 IC. "AND logikai kapu. " Létezik az alant leírt jelenség?

A gyártó adatlapja szerint ez egy 3-szor hárombemenetes ÉS logikai kapu. A "gondom", hogy a bekötetlen bemenetek mellett a kiememet 1. Ha a bemenetek bármelyikét földre kötöm, a kimenet 0... de ez egy AND kapu, nem NAND.

Eddig úgy tudtam, hogy ha a bemenetekre feladom az 5 voltot, akkor jelenik meg a kimeneten az öt volt. Itt mégsincs így, és nem értem, hogy miért.

6

Milyen nyíregyházi átlagos gimik vannak?

szabolcsi vagyok,de nagyobb városba szeretnék menni továbbtanulni,érdekelne hogy milyen gimik vannak. ne legyen irtó nehéz, 4,1 az átlagom,de azért legyen színvonalas. ha van 4 éves angol az nem lenne gond. köszönöm!

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!