Találatok a következő kifejezésre: Melyik város magasabban: (1 db)

Melyik város fekszik magasabban: Budapest vagy Debrecen?

Legjobb válasz: A pesti oldal tengerszint feletti magassága 100-150 méter, a Budai-hegyek legmagasabb pontja 529 méter. Debrecen tengerszint feletti magassága 100 m körüli. Vagyis Debrecen még Budapest pesti oldalához képest is kicsit alacsonyabban van.

A pesti oldal tengerszint feletti magassága 100-150 méter, a Budai-hegyek legmagasabb pontja 529 méter. Debrecen tengerszint feletti magassága 100 m körüli. Vagyis Debrecen még Budapest pesti oldalához képest is kicsit alacsonyabban van.
Te figyu mán, Debrecen az Alföldön van...
Ezt most komolyan kérdezed? Hányas voltál föcibõl?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyi a valószínűsége, hogy egy leszbikus pár két nő tagja közül az egyiknek éppen megjött?

Feltételezzük, hogy 1 hétig tart a havi baj és havonta (30 naponta) egyszer jön meg.

19

Melyik videóban látható?

Egy orosz közlekedésről szóló videóban láttam régebben rakodni egy teherautót. Acélrudakat szállított le de úgy rakodta le hogy előre hátra menvén a járművel az acél rudak lefele csúsztak. Kérlek linkeljétek a videót erről ha tudtok!

1

Hogyan bizonyítom be, hogy a rombusz átlói merőlegesek egymásra?

2

Gyújtózsinórt mivel lehet helyettesíteni?

4

Közgadasági egyetemre járok, nagyon sok fölösleges dolgot tanulunk amiknek a nagy részét nem is értjük/hasznosítjuk/jegyezzük meg. Én azonban gyakorlatias tudást szeretnék amit a gazdasági életben hasznosíthatnék. Mit ajánlatok? !

9

Valaki röviden és tömören le tudná írni a Francia forradalmat?

Nem ilyen nagyon "hivatalos" nyelven, mint ahogy a tankönyvekben van, hanem csak így hétköznapi nyelven. Mert sok mindent nem tudok megérteni...Kb. Napóleon megjelenéséig ha letudná valaki nagyon megköszönném. De ha nem is addig az is jó.

4

Hogyan döntöm el egy relációról hogy függvény?

pl egy feladat: Döntsük el, hogy a következő reláció függvény-e! X={-5,2,3,4,5,9} és Y={-2,1,2,3} f={(x,y)eleme X x Y | x+y=7)}

1

Processzoros melegítő házilag. Lehetséges?

Szeretnek egy olyan berendezést készíteni ami melegítésre szolgál. Az elgondolásom az lenne hogy veszek egy régi processzort rá teszek egy nagy hűtőbordát ventilátor nélkül és csak a processzort betáplálom, az meg ott magába jól ellesz. Persze csak processzor semmi egyéb. Valami tippetek?

8

Hol tudnék utánaolvasni a hazai, II. világháború utáni kommunista rendszer kastélyállamosítási tevékenységének?

Csak a kastélyokra és az ott élő nemesi családokra kiterjedő eseményekre lennék kíváncsi.

5

MATEKOSOK! SEGÍTSETEK! Milyen trapézba írhatunk kört és mennyi a kérdezett szög? Többi lennn.

Egy ABCD trapézba(az ábrán nem húrtrapéz) olyan K középpontú kört írtunk,amely érinti a trapéz oldalait. Bizonyítsd be , hogy az AKD szög= BKC szög.Add meg az AKD szög nagyságát!
Ha vki le tudná írni a megoldásokat részletesen azt nagyon megköszönném mert eddig csak odáig jutottam, hogy két érintőpontból induló szakaszok egyenlőek.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!