Találatok a következő kifejezésre: Melyik város magasabban: (1 db)

Melyik város fekszik magasabban: Budapest vagy Debrecen?

Legjobb válasz: A pesti oldal tengerszint feletti magassága 100-150 méter, a Budai-hegyek legmagasabb pontja 529 méter. Debrecen tengerszint feletti magassága 100 m körüli. Vagyis Debrecen még Budapest pesti oldalához képest is kicsit alacsonyabban van.

A pesti oldal tengerszint feletti magassága 100-150 méter, a Budai-hegyek legmagasabb pontja 529 méter. Debrecen tengerszint feletti magassága 100 m körüli. Vagyis Debrecen még Budapest pesti oldalához képest is kicsit alacsonyabban van.
Te figyu mán, Debrecen az Alföldön van...
Ezt most komolyan kérdezed? Hányas voltál föcibõl?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

1+x+x^2+x^3=2^y egyenletet szeretném megoldani?

sürgős lenne valaki meg tudná nekem oldani holnap reggelre szóbelire kéne tudjak ilyen típusú egyenleteket megoldanom a válaszokat előre is köszönöm!

10

Hintamanőverekkel újból és újból növelhető az űrhajó sebessége minimális energia felhasználásával?

148

Lehetséges az idôutazás?

Sokszor volt már ez a kérdés, de nem az én szemszögembôl. Képzeljük csak el ha lehetséges lenne minden egyes atom érkezési helyét tudni kellene és mèg ott van más egyéb gond is. Gondoljuk csak végig, ha ebbe a modern szennyezett szemétdombra ide hozzuk mondjuk a múlt századból utasunkaz az néhány napon belül meghalna, vagy ha mi mennénk vissza, akkor külön öltözet kellene, hogy megóvjuk ôseinket a modern ember leküzdött betegségeitôl. Mondjuk ha létezik a lélek, mint energia az talán még könnyebben átjut. Na de, hogy fog tovább élni test nélkül?

16

Hány gramm vizet kell elpárologtatni 200 g 25 m/m%-os nátrium-klorid oldatból, hogy 60 °C-on éppen meginduljon a kristálykiváltás? (20 °c-on 100g víz 36, 0 g nátrium-kloridot old)

1

S. O. S. mi a végeredmény?

3[4-2(x-1)x]-2(1-3x)=2-3(x-1)
erre nekem az jött ki h x=3

(2x-7) + (8+3x)=26
erre x=4,16

ezek jók?
kérlek nagyon fontos!
előre is rettenetesen köszönöm!!! :)

10

Milyen, viszonylag könnyen összeszerelhető, mechanikai energiát árammá alakító gépet tudtok ajánlani, melynek még a hatásfoka is olyan, hogy hosszas működéssel akár nagyobb teljesítményű elektromos szerkezetet is el tudna vinni?

Pl. mágneses mezőben forgó fémgyűrűre gondoltam (amit szintén jó lenne valamivel meghajtani, hogy ne kézi erővel kelljen), csak ezzel az lehet a baj, hogy váltóáramot hoz létre, amit előbb még egyenirányúsítani kell, s csak aztán lehet akkumulátort tölteni.

Ha bármi hasznos ötletetek, javaslatotok van a kivitelezéssel kapcsolatban, nagyon köszönöm!

8

1 tonna növényből menni bioüzemanyagot lehet előállítani?

3

Hogyan tudnám ezt a feladatot megcsinálni?

Egy repülőgép 144km/h sebességgel halad a kifutópályán, miközben az 1m sugarú légcsavarja 600-at fordul percenként.
Mennyi a légcsavar kerületi sebessége:
a) a légcsavar tengelyéhez viszonyítva?
b) a földhöz viszonyítva?

a)-ra kijöttt, hogy kv2=62,832m/s

De b)-nél vk3=??????
Hogy számoljak? Miből számoljak? Tehát kénrém, hogy valaki vezesse le nekem szépen :)

2

Jel kivezetése zárt térből, de hogyan? Porlasztóban mikrokontrollerrel adatokat mérek. Az adatokat ki kellene vezetni. Kábelesen megbontani, megfurni problémás. Bluetoohra gondoltam de kérdés ki jön e a jel egy aluminium tartályból?

Vagy mi egyéb lehetőséget javasoltok?

2

Kb. mennyivel jött az Apolló 13 leszállókabinja mikor a földre visszatéréskor becsapódott a légkörbe?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!