Találatok a következő kifejezésre: Melyik termeli a (15 db)

Melyik ország exportálja a Földön a legtöbb újságpapírt és melyik termeli a legtöbb villamosenergiát?

a válasz még ma kéne köszönöm!

Legjobb válasz: http://www.indexmundi.com/g/r.aspx?t=100&v=79 Villany kína és USA Papír Brazília

http://www.indexmundi.com/g/r.aspx?t=100&v=79 Villany kína és USA Papír Brazília

Melyik az a szerzetes rend, amelyik saját maga termeli meg azt amit megeszik, és ahol nyugodtan élnek, és el lehet menekülni a világ gondjai elöl?

Legjobb válasz: A pálosok ma már fõképp lelkipásztorkodással foglalkoznak, így nagyon is a világban élnek. Különben Bp-n, Pécsen, Márianosztrán és Petõfiszállás-Pálosszentkúton élnek. Kedves Kérdezõ, el kell, hogy keserítselek, de ilyen rend nincs. Olyan van, aki magának termeli meg a betevõt és a világtól meglehetõsen elzártan él, de a világ gondjai elõl semelyik rendben sem lehet elmenekülni. Vannak dolgok, amiket még a legelzártabb rend is a világban kell, hogy intézzen. Pl. orvoshoz menni stb. De ez a kisebb baj Rád nézve. NEM vesznek fel ugyanis olyan embert, aki ezért akar szerzetes lenni. A fõ motiváció teljesen más kell, hogy legyen, mégpedig az Isten szeretete. Ezt minden rendnél alaposan megvizsgálják, több hónap elõzetes ismerkedés, beszélgetés és együtt töltött idõ után vesznek fel csak valakit, ha az elöljáró és a közösség arra alkalmasnak véli. Ha csak elmenekülni szeretnél, inkább egy magányos házikót és kis gazdaságot javaslok...

A pálosok ma már fõképp lelkipásztorkodással foglalkoznak, így nagyon is a világban élnek. Különben Bp-n, Pécsen, Márianosztrán és Petõfiszállás-Pálosszentkúton élnek. Kedves Kérdezõ, el kell, hogy keserítselek, de ilyen rend nincs. Olyan van, aki magának termeli meg a betevõt és a világtól meglehetõsen elzártan él, de a világ gondjai elõl semelyik rendben sem lehet elmenekülni. Vannak dolgok, amiket még a legelzártabb rend is a világban kell, hogy intézzen. Pl. orvoshoz menni stb. De ez a kisebb baj Rád nézve. NEM vesznek fel ugyanis olyan embert, aki ezért akar szerzetes lenni. A fõ motiváció teljesen más kell, hogy legyen, mégpedig az Isten szeretete. Ezt minden rendnél alaposan megvizsgálják, több hónap elõzetes ismerkedés, beszélgetés és együtt töltött idõ után vesznek fel csak valakit, ha az elöljáró és a közösség arra alkalmasnak véli. Ha csak elmenekülni szeretnél, inkább egy magányos házikót és kis gazdaságot javaslok...
Úgy tudom, a pálosok rendje. Állítólag (mivel a misebort is maguk készítették) egyszer "elvétették" a borkészítést, és akkor lett az elsõ pezsgõ. Keress rá a net-en, tudtommal hazánkban is van valahol a Dunántúlon egy kis csoportjuk.
A kérdező hozzászólása: Melyik az amelyik csak a saját betevõjét termelgeti, és a legtöbb idõt erre szenteli? Csak kíváncsi vagyok, én nem követhetem ezt az utat mert családom van és gyermekem. Csak érdekel, ez az egész téma.
Figyelj, annyi rend van, hogy ezt így kb. nagyon nehéz megmondani. Férfiak közül kevesebb az esély ilyenre, mert ott szinte minden rendben vannak papok is, tehát eleve tevékenykednek valamilyen szinten kifelé is. De nõi rendeknél is általában van valami "pénzszerzõ" tevékenység, mert valamibõl fizetni kell a kolostor közüzemi számláit. Ezért szoktak pl. terményeket, vagy általuk készített egyéb dolgokat eladni. Általában a szemlélõdõ rendekre igaz mindez, olyan pedig van jópár. Pl. kármelita nõvérek, pálos nõvérek. Teljesen kizárólag "befelé" munkálkodó rend Magyarországon nem nagyon van. A klarissza nõvérek pedig adományokból élnek kizárólag, a ház körüli teendõket látják el csak - na õk nem árulnak semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Az age of empires túl kézenfekvõ lenne?
Elsõre az ugrott be, de ha tudsz valami specifikusabbat mondani akkor továbbgondolom.
Theocracy , szóról-szóra illik a leírásodra!
Theocracyba nincs ezüst csak arany és ékkõ (jáde?), de az borzasztó jó játék volt anno. :)
Age of Mythology
Az Age of Empires-re illik a leírásod, nagyon jó játék volt :D
nem volt annyira rossz


otp
én is úgy tudom, hogy az OTP.
OTP, ez nem vélemény, hanem tény.
Egyértelmûen az OTP. A legszemetebb bank egyébként.

Melyek azok az ételek, amelyek (állítólag) boldogsághormont termelnek a szervezetünkben?

Legjobb válasz: Csoki, csili, hirtelen ez jutott eszmbe, meg minden más kaja ami örömet okoz h ha eszed :)

Csoki, csili, hirtelen ez jutott eszmbe, meg minden más kaja ami örömet okoz h ha eszed :)
csokoládé, gyümi hmm...most elfelejtettem-de ha eszembe jut akkor jövök:--)
A kérdező hozzászólása: köszii. :) nagyon jo lenne most ha tudnék ilyeneket enni. :((
Hmm.. Nekem elég nagy boldogság sütiket, tejszínhabot és édes, finom dolgokat enni ^_^ Nálam azok is boldogsághormont termelnek szerintem :D :) )
CSOKI minden mennyiségben, de az eper is jó....:) :P szomorú vagy? :(
A kérdező hozzászólása: köszi nektek is! szomorú vagyok.. :(
1. a vörösbor – azok az emberek, akik gyerekként kevés simogató szeretetet kaptak, felnõtt korukban hajlamosak alkoholistává válni. Az alkohol ugyanis endorfint termel, akárcsak a simogatás. Aki azonban este, vagy alkalom szerûen egy-egy pohár vörösborral vidítja fel magát, tett egyet egészsége és jókedve érdekében! 2. joghurt- kefir, a tejföl – a tejtermékek közül azok, melyek élõ flórát tartalmaznak, nagyon jótékonyan hatnak nem csak emésztésünkre, hanem teltségérzetünk által a boldogságunkra is! Egy pár korty kefir ráadásul a csokizási vágy ellen is kiváló! 3. az érlelt és füstölt húskészítmények – Észrevetted már, hogy a férfiak csokizás helyett néha egy darab házi kolbásszal vigasztalódnak? Ennek az az oka, hogy a füstölés és a pácolás által keletkezõ ízek ugyancsak az endorfin termelésre hatnak. 4. élesztõs ételek – sütemények – Ha egy szerelmi csalódott csajt megkérdezel, mi jobb egy pasinál, a válasza valószínûleg az lesz: egy süti (vagy kettõ – vagy egy malomkeréknyi torta!) A tortákban nem csupán a cukor, de az élesztõ is endorfint termel, tehát, ha élesztõt tartalmazó ételt fogyasztunk, azzal is elérhetjük a vágyott hatást. 5. édességek, csokoládé, kakaó – az édességek mindegyike közismert „boldogság forrás”. Remélem valamelyik bevállik az alább felsoroltak közül , és elûzi a aszomorúságodat! Egyébként ha sportolnál valamit most, az is endorfint(boldogsághormont) termel!;)

Melyik ország mennyit termel a világ GDP-jébe?

Az tegnap olvastam, hogy az USA 21%-ot. És Kína, Németország, Oroszország, stb.

Legjobb válasz: Szerintem legalább 80%át mi a többiek meg rajtunk élõsködnek.

Szerintem legalább 80%át mi a többiek meg rajtunk élõsködnek.
Utolsó te nagyon hülye vagy...az elõzõ csak viccelt [email protected]
Elég sokszor olvasom ezt , és már idegesít [email protected]á[email protected]! Amúgy meg látom , te is nagyon értelmes gyerek lehetsz.
Képzeld google elsõ helyen dobja.:)
A kérdező hozzászólása: Kösz. Csak nem tudtam, ohgy keressek rá.
Magyarország nem egy akkora piac a világban , hogy mindenki rajtunk akarjon élõsködni!Ezt verjétek már ki a fejetekbõl , és az õszesküvés elméleteket! Amikor Magyarország nagy volt még akkor esetleg féltek tõlünk , de már nincs okuk a félelemre.Szerintetek Magyarország vagy nagy ország? szerintem egy kicsi ország , de van nálunk jóval kisebb országok , illetve jóval nagyobbak is , ha a világot nézzük.Akkor meg?! Esetleg , ha azért támadják Magyarországot akkor az volt velük a céljuk hogy az Európai Unió egyik leggyengébb tagállamát támadják meg és akkor hiba vagyunk kis ország , de akkor az egész Eu egy fejlõdési vissza esést fog okozni és az kedvezõ lenne a gazdasági nagyhatalmaknak ennyi.Kedves kérdezõ , bocs , hogy a kérésre nem írtam választ , de már az egyik válaszoló írt rá választ.

Melyik ezek közül a termelő? A) vaddisznó b) vörösróka c) őz d) vadrózsa

Több megoldás is lehet :)

Legjobb válasz: sztem a d bizotsan

sztem a d bizotsan
Ha abból indulunk ki, hogy a "termelõ" élõlények (autotróp) a szervetlen anyagot dolgozzák fel, akkor a vadrózsa.
vadrózsa
d válasz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek:$

Melyik versenypiaci struktúrában elhelyezkedett vállalatok termelik a legtöbbet?

Legjobb válasz: A legtöbb mit? Szenet? Ha hasznot, akkor abszolúte, összességében, vagy a befektetésre vetítve? Esetleg a tõkére?

A legtöbb mit? Szenet? Ha hasznot, akkor abszolúte, összességében, vagy a befektetésre vetítve? Esetleg a tõkére?
A kérdező hozzászólása: "A monopólium nagyobb mennyiséget termel, mint a hasonló struktúrában elképzelt versenypiaci vállalatok." Errõl az állításról kell eldöntenem, hogy igaz vagy hamis.

Amikor az ember szerelmes, milyen anyagok termelődnek a szervezetében? És melyik az, ami a heves szívverést okozza?

Legjobb válasz: Heves szívverést csak szimpatikus túlsúly okoz. Amikor az ember szerelmes, akkor izgatott, de a szívnek mindegy, hogy vészhelyzet, szerelem vagy egyéb ok miatt kell hevesebben vernie. Az izgatottság az izgatottság, akár vizsgadrukk, akár szerelem. Minden esetben adrenalin szabadul fel a véráramba, ami az egész szervezetben szimpatikus túlsúlyt okoz. Én így tudom.

Heves szívverést csak szimpatikus túlsúly okoz. Amikor az ember szerelmes, akkor izgatott, de a szívnek mindegy, hogy vészhelyzet, szerelem vagy egyéb ok miatt kell hevesebben vernie. Az izgatottság az izgatottság, akár vizsgadrukk, akár szerelem. Minden esetben adrenalin szabadul fel a véráramba, ami az egész szervezetben szimpatikus túlsúlyt okoz. Én így tudom.
Szerelmi bájitalt akarsz csinálni? :D
Én nem tudom az anyagokat, de amikor szerelmes nem csak hormonokból áll, hanem az agy jutalmazó központja... soksok pozitív jeleket kap.
A kérdező hozzászólása: Nem, csak kíváncsi vagyok, eszem ágában sincs ilyet csinálni xD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!