Találatok a következő kifejezésre: Melyik terhesvitaminban A (10 db)

Melyik terhesvitaminban nincs A és E vitamin? Ezek közül melyik a legjobb?

6-7 hetes babó növekszik a pocimban. A n?gyógyászom azt mondta, ha akarok vitamint, szedek, ha nem-nem, viszont arra ügyeljek, hogy olyat szedjek, amiben nincs A és E vitamin. Törekszem arra, hogy mindennap egyek tejterméket, kis zöldséget, gyümölcsöt, de mértékkel szeretnék valami vitamint is.

Legjobb válasz: Szia! Én Hipp Natalt iszom! Nagyon meg vagyok elégedve vele!! Csupa természetes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz! Mióta iszom azóta nincs székrekedésem se.Most néztem meg az összetételét és van benne E-vitamin/ A nincs/.Én még ilyet amúgy sem hallottam hogy nem szabad szedni ilyen vitaminokat!! Mindegy én a Hipp Natalt csak ajánlani tudom! Gyógyszertárban meg lehet rendelni. Amúgy megtudod nézni a www.hipp.hu oldalán. Minden jót! 22 hetes kismama

Szia! Én Hipp Natalt iszom! Nagyon meg vagyok elégedve vele!! Csupa természetes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz! Mióta iszom azóta nincs székrekedésem se.Most néztem meg az összetételét és van benne E-vitamin/ A nincs/.Én még ilyet amúgy sem hallottam hogy nem szabad szedni ilyen vitaminokat!! Mindegy én a Hipp Natalt csak ajánlani tudom! Gyógyszertárban meg lehet rendelni. Amúgy megtudod nézni a http://www.hipp.hu oldalán. Minden jót! 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Megneztem neten az összes terhesvitamint, mindegyikben van A meg E vitamin (najó, nem mindben, de legtöbben). Felhívtam a dokimat, azt mondta külön ne szedjek. Ez esetben a kérdésemet módósítanám arra, hogy mivel repkedten a gravitonok, a maternak, meg az elevitek, hogy kinek mi a tapasztalata a Hipp Natallal. Köszönöm
Én a Hip Natalt nem ismerem, nem szedtem, hanem a Centrum Maternát. Abban nincs A vitamin, pont azért, mert teratogén lehet, csak az elõvitaminja, amibõl majd annyi alakul át a szervezetben biztonságosan A vitaminná amennyire szükség van. Az E vitaminról nem tudok nyilatkozni, csak azt, hogy a materna úgy van összeállítva, hogy legoptimálisabb legyen az összetétele.
Én a 4-5. hét óta szedem az elevitet de nekem a doki kifejezetten javasolta is, bár sok gyümölcsöt és zöldséget eszek. Még nem hallottam, hogy az A és E vitamin káros lenne, de ami a lényeg az a vas és a folsav. Mindenesetre rákérdezek a dokinál, ha legközelebb megyek... Boldog babavárást:) 18 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: köszönöm a valaszokat. hipp natallal kezdek szerintem, aztan ha nem jo, atterek masra, bar csak jot hallottam még rola :D

Melyik terhesvitamint válasszam? Elevit, Femibion vagy Gravida? Mik a tapasztalatok? Melyiktől nem lehet hízni?

Még nem vagyok terhes csak remélem nemsokára az leszek és fel szeretném addigra tölteni már a szervezetemet, hogy 100%-on legyen.

Legjobb válasz: Én Elevittel kezdtem (mi is csak tervezzük a babót), na akkor híztam vagy 4 kilót. Állandóan éhes voltam és ettem, nem a vitamin hizlal! Most Béres Gravidát vettem, nekem ez jobb, már 2 kilótól mag is szabadultam. Szerintem ez egyén függõ, ha még csak tervezitek, akkor ki lehet próbálni több félét, a lényege mindnek ugyanaz:)

Én Elevittel kezdtem (mi is csak tervezzük a babót), na akkor híztam vagy 4 kilót. Állandóan éhes voltam és ettem, nem a vitamin hizlal! Most Béres Gravidát vettem, nekem ez jobb, már 2 kilótól mag is szabadultam. Szerintem ez egyén függõ, ha még csak tervezitek, akkor ki lehet próbálni több félét, a lényege mindnek ugyanaz:)
Én femibion 800-ast szedek kb. 4 vagy 5 hónapja nagyon jó az összetétele, nekem valamiért ez volt a legszimpibb és a dokimat megkérdezve õ is ezt ajánlotta. Egyáltanán nem híztam ez idõ alatt!
Elevitet szedtem elõtte (teherbeesés elõtt 5-6 hónappal kezdtem) is és most is (28 hetes vagyok), eddig 5 kilót híztam.
Én Elevitet szedek és teljesen normálisan gyarapszik a súlyom, nem vagyok falánkabb mint elõtte. Barántõm pedig nagyon hányós (õ még 10 hetes) és õ is Elevittel kezdett de áttért a Femibionra mert attól csökkentek a rosszullétei (a dokija ajánlotta és így is lett). Én mondjuk maradtam az Elevitnél mert én nem hánytam :)
Szia! Rendkívül hízékony vagyok, és túlsúllyal is rendelkezem, de nem a vitamin hízlal. Amíóta terhes vagyok elevitet és femibion 400-as (korábban 800-ast) szedek. felváltva egyik nap egyiket másik nap másikat, orvosi javaslatra, mert a dokim szerint az elevit nagyon sok nyomelemet és vitamint tartalmaz amit más nem, viszont jódot egyalátalán nem és folsavat sem elég mértékben. Nagyon jó így csak drága, a femibion 400-as (5200, -Ft 60 szem, de egyszerre 2szemet kell bevenni, egy tabletta, és egy kapszula) Az orvosom tanácsára elkezdtem viszont úgy enni. 1800 kalória és 180 g szénhidrát elosztva 6 étkezésre, utolsó este 9 órakkor. Amíg nem így ettem decemberben feljött 3 kiló így 98 lettem, azóta viszont semmit sem híztam, pedig már 26 hetes vagyok.
Én egyik mellett sem voksolnék! Éjl egészségesen, táplálkozz változatosan! Szedj sima folsavat, patikában lehet venni 3mg-os 1100 ft és 60 szem van benne. Dokim is ezt javasolta! Minden jót!
Nekem nagyon öreg dokim van. Sokszor bosszantott, hogy ugynazokat a gyógyszreket adja, mint 20 évvel ezelõtt, de most a Femibiont ajánlotta. Azt mondta, hogy annak a legjobb az összetétele és nagyon sok kismamája szedi, akiknek remek az összes labor eredménye.

Melyik terhesvitamint szedjem? Gravidát vagy Elevitet? Mik a mellékhatásaik?

Legjobb válasz: Teljesen mindegy, ugyanúgy lehet mindkettõtõl hányingered bevétel után, ha elõtte nem ettél eleget, és okozhatnak szorulást is. Ezenkívül más mellékhatás nincs, vagy talán még az, hogy a benne lévõ B vitaminok fokozzák az étvágyat rendesen...! Boldog babavárást! U.i.: A Gravidában van jód, ami kell az okos babához!! :-)

Teljesen mindegy, ugyanúgy lehet mindkettõtõl hányingered bevétel után, ha elõtte nem ettél eleget, és okozhatnak szorulást is. Ezenkívül más mellékhatás nincs, vagy talán még az, hogy a benne lévõ B vitaminok fokozzák az étvágyat rendesen...! Boldog babavárást! U.i.: A Gravidában van jód, ami kell az okos babához!! :-)
Szia! Én a Gravidát javasolom, abban több vitamin van , ami kell a mamának és a babaának is. Bár a vitaminokat nem igazán a baba miatt szedjük, hanem magunk miatt, mert a baba elveszi belõlünk ami neki kell, magunknak pótoljuk, hogy mi ne legyünk betegek, vitamin hiányosak.


Melyik terhesvitamint érdemes inkább szedni, ha a rizikós terhesek közé tartozik az ember lánya?

Legjobb válasz: Én nem szedem az ismert terh. vitaminokat, helyettük a dokim az Aloe Vera Berry gélt ajánlotta. Azt monta, hogy az sokkal jobb, mert csupa természetes anyagot tartalmaz, míg a mesterséges vitaminok mind szintetikus anyagok. 8 hetes vagyok

Én nem szedem az ismert terh. vitaminokat, helyettük a dokim az Aloe Vera Berry gélt ajánlotta. Azt monta, hogy az sokkal jobb, mert csupa természetes anyagot tartalmaz, míg a mesterséges vitaminok mind szintetikus anyagok. 8 hetes vagyok
Én is az Aloe Vera gélt iszom és az Aloe Vera b12 vitamint szedem:-) Folsavat szedj mindenképp, a vitaminnak nem hiszem hogy van köze a veszélyeztetett terhességhez.
Én a 18.héten kaptam vasat.Addig csak néha magnéziumot "szedtem"..néhanapján egyet.Meg egy természetgyógyász próbált mindenfélét belémdiktálni.(Sok zeller, sárgarépa, cékla, tojáshéj porítva..)MEg vitafruit. http://www.wellnessapro.hu/sunrider/vitafruit.htm
Én is veszélyeztetett terhes vagyok. Kezdetben magne b6-ot kellett szednem a rosszulétek miatt. A folsavról leállitott a doki, azt mondta nincs rá szükség. Azóta a gravidát szedem. Én csak ajánlani tudom hogy szedjéll valamilyen terhes vitamint, mert igy a Te szervezeted is megkap minden vitamint meg a babád is!!! Amiket eszel , nem biztos hogy minden benne van amire szükségetek lenne. 24 hetes kismama
Szia. Én a Gravidát szedtem, abban minden benne van. Ja meg a doki írt magnéziumot görcsök ellen, és vasat. Szerintem beszéld meg a dokival.

Kismamik! Melyik terhesvitamint javasolta a dokitok? Az egyik dokim ma azt mondta, hogy az Elevit a legrosszabb, a legelavultabb, a legjobb meg a Femibion 800?

Legjobb válasz: A dokidnak vsz. czeizellel van baja és a Femibionnal van leszerzõdve. Ez a döntés a Tied, úgy , ahogy a gyereked egészsége is rajtad múlik.. Neked ez nem üzlet!

19.08-as vagyok. Azt nem írtam, hogy én is csak a 13. hétig szedtem minden nap a vitamint, azóta minden másnap. Most még írt fel a dokim vasat és javasolta a magnéziumot mellé. Amúgy meg én is törekszem a természetességre. Hamarosan itt a nyár, érik a sok-sok gyümölcs és zöldség...Azokban valahogy jobban hiszek.
Én Gravidát szedek, mert olcsóbb, mint az Elevit, van benne jód is, és a vérképem szerint így is kiváló a vasam. A dokim egyszer sem mondta magától, hogy melyik vitamint szedjem, rám bízta a választást. Mikor rákérdeztem, akkor mondta nekem is, hogy most a Femibion a legújabb. Ennyi.
Szia! Ez tényleg úgy megy , hogy kinek a pap... :) Van aki nem is terhesvitamint szed, hanem van ez a HippNatal ivólé, azt kortyolgatja, mert nem szereti a tabikat eleve. Nekem személy szerint jó az elevit. Mivel jód nincs benne, megoldom úgy, hogy jódozott sót használok majdnem mindenhez. Az butaság , hogy nagy babákat "okoz". A nasik , meg a mami táplálkozása + a babó genetikája adja meg igazán hogy mekkora lesz! nem kell reklámot csinálni egyiknek sem , vagy leírni hogy a másik tabi miért nem jó; szerintem ezeket azért elõtte "komolyan" bevizsgálják. 37 hetes kismami
ÉN is Elevitet szedek meg Omega 3mat...semmi bajom tölük.A Fiam is szépen fejlödik, de h tényleg egészséges e csak megszületése után derül ki:S Az Elevitet én választottam, sokak ajánlása után. Boldog babavárást! 28hetes km:)
Szia! Az én dokim is mondta, hogy a Fem. 800 szedjem 12 hét végéig, majd a centrum maternát! Azért ajánlotta a Fem. mert jelenleg ebben a vitaminban található a legtöbb folsav, amire a babádnak jelenleg szüksége van!
A dokidnak vsz. czeizellel van baja és a Femibionnal van leszerzõdve. Ez a döntés a Tied, úgy , ahogy a gyereked egészsége is rajtad múlik.. Neked ez nem üzlet!
Én azt olvastam, hogy az Elevitet amerikai nõk igényeinek megfelelõen fejlesztették ki - az amerikai táplálkozási szokásokhoz mérten. A Gravida-t meg a magyar nõk igényeihez mérten fejlesztette ki a Béres Rt. Jelentõs különbség a vas tartalomban van: Elevit: 60mg/tabletta http://www.elevit.hu/site/get_pregnant.php?page=3 Gravida: 30mg/tabletta http://www.beres.hu/hu/termekek/gravida/osszetetel/ A Gravida és a Femibion javára írható viszont az, hogy jódot is tartalmaz, ami a fejlõdõ magzat idegrendszerének fejlõdéséhez szükséges. (Magyarországon sok a jódhiányos terület.)Az Elevitben nincs jód.
18:59esnek! Ezt el lehetne már felejteni, hogy az elevittõl nagy lesz a baba! Nem egy vitamin határozza meg a gyerek súlyát/nagyságát, hanem a mami táplálkozása, és fõleg a genetika! A kérdezõnek: én nem azért szedem az elevitet, mert sokat reklámozzák, hanem mert nekem ez még megfizethetõ. A femibion drágább. Nekem nem javasolt semmit a doki, én döntöttem. Neked kell eldöntened, hogy szerited mi a jobb. Régen nem volt terhesvitamin, mégis egészséges gyerekek születtek. Nekem pl. a védõnõ azt mondta a 12. hét után, hogy nyáron nem is nagyon kell szedni, mert lesz annyi friss gyümi, zöldség, hogy elegendõ lesz a kicsinek. 19+5 hetes
Szia, én csak az elevitet nem hánytam ki az összes többi 5 perc után visszaköszönt! Szerintem jó az elevit, nekem nem egy doki ajánlotta, és elég elismert orvosok! Üdv: 36 hetes kismama
Második vagyok, megnéztem jobban úgy látom ebben az a jó, hogy kétféle van belõle az egyik • A gyermekvállalás tervezése körüli idõtõl a 12. terhességi hét végéig - az anya és gyermeke fontos vitaminokkal, jóddal történõ ellátása érdekében. A másik meg • A terhesség 13. hetétõl ajánlott a szoptatási idõszak végéig az anya és gyermeke fontos vitaminokkal, jóddal és DHA-val történõ ellátása érdekében. De akkor is neked kell döntened szerintem.
Én az Elevitet szedem plusz a Magne B6-ot. Nekem azt mondta a dokim rám bízza mert szerinte mindegyik egyforma egy-két eltérés van csak köztük de az minimális. De most hogy írtad megnéztem a Femibion-t hát az ára azért jóval magasabb mint az Elevité az biztos.
Nem értem, mi lehet rossz vagy elavult egy vitaminban. Én az elevitet szedem, és ugy tudom ez a vezetõ terhes vitamin.Pont ma vettem, és kérdeztem a patikust, hogy dravida????Azt mondta, hogy az elevitben magasabbak a vitamintartalmak.
Az Elevit pont azért nem jobb, mert túl sok benne a vitamin, a vastartalma miatt sokaknál szorulást okoz és nagyon nagyra nõnek tõle a babák.A Gravida összetétele sokkal jobb, a Femibionban pedig már van omega 3 zsírsav is úgy tudom, ami nagyon fontos a kismamiknak.
Hát, nekem 6 hós a bébim, Elevitet szedtem minden másnap a terhesség elejétõl kezdve, sõt, szülés után is 4 hónapig szopi mellett. Még most is szoptatok, de már kipihentem magam + helyre jöttem annyira, hogy ne kelljen szednem. a babám 3100 grammal született, egészséges, gyönyörû. nem lett óriási, nem volt szorulásom, csak segített. (ha kihagytam egy-egy idõre, sokkal fáradékonyabb voltam). sokan vitamink nélkül várandósak és ott sincs semmi baj. szerintem is tiéd a döntés, én valahogy biztos vagyok benne, hogy nem a vitaminon fog múlni. szedd a válszott vitamint + élj egészségesen: igyál sok folyadékot, vizet, egyél sótlan kajákat, egyél sok zöldséget, gyümölcsöt és ne lustulj, mozogj (persze módjával).
Én nem szedtem a kisfiamnál sem semmiféle bogyót, és most sem szedek semmit. Rengeteg zöldség, és gyümölcs :)
Szia!Én elevitet szedtem a 6. hétig, aztán elmentem a dokimhoz és õ a femibiont javasolta, aztán azt szedtem.Szó se róla jó drága, de elméletileg a folsav a legfontosabb, és a femibiont úgy állították össze, hogy az abban lévõ folsavat 100%-osan tudja a szervezetünk hasznosítani, az elevitben lévõt meg nem.A bajom csak annyi, hogy a femibionban nincs magnézium, kálcium, stb.Abból jöttem rá, hogy fokozottan törik a körmöm és éjszakánként görcsöl a lábam.Ebbõl levontam a tanúlságot, és naponta felváltva szedem. Nekem ez bevált. Boldog babavárást!
Én gyógyszerész vagyok, szóval tudok ezt-azt. Az Elevit nem elavult, az nagy hülyeség, hogy óriásbabák születnek tõle. A Femibion egy új termék a piacon, elég nagy kampánnyal mögötte, szerintem nem kell elmagyaráznom, ez mit jelent. Jód pedig éppen elegendõ van a sóban Magyarországon, a jód túladagolása pedig pajzsmirigyproblémákat okozhat. ja, és a fõ ok, amiért sokan ellenzik az Elevitet, az valóban a Czeizel doktorral való ellenszenv.
Nyáron tényleg jobb a zöldség és gyümölcs, de a gáz az, hogy ma már ezekben sincs olyan tápanyag és vitamintartalom, mint régebben volt, plusz ugye a környezeti szennyezés, savas esõ, trágya, miegymás... Én Elevitet szedek, a dokim azt mondta ennél csak annyi a gáz, hogy jód nincs benne, a gravidában az is van. Úgyhogy az Elevit mellé szedek napi egy jódot, mert mi magyarok jódhiányosak vagyunk... Az utolsó harmadban meg érdemes Omega 3-at szedni (ez van a Femibion mellett is), abból én FLP-s Arctic Sea-t vettem, mert árban jobb az Elevittel, mint a femibion, plusz több a hatóanyag benne. De ezeket mindenki egyeztesse szedés elõtt az orvosával is, én nem mertem nélküle elkezdeni szedni semmi. :-)
Kb. 1 hete elkezdtem nézelõdni az Interneten – keresve a legalkalmasabbnak vélt terhességi vitamint – amit úgy gondolom meg is találtam a Femibion 800 – 400 személyében. Hogy miért pont ez? Hát hosszú volt az út a döntésig. Elõször az Elevitben gondolkodtam, mivel itt hazánkban elég népszerû, aztán mikor rákerestem találtam az egyik internetes fórumon egy érdekes hozzászólást a termékrõl: http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=8406 – A hölgy leírja, hogy Németországban él 2 éve itthon megvette az Elevitet mikor kint Németországban kereste a patikában a patikus teljesen kiakad, hogy ez a gyógyszer veszélyes a kismamáknak „Hiszen ez nagyobb mennyisegu A vitamint tartalmaz! (az A vitamin-kulonosen az elso fazisban- deformitast okozhat! A masik eszrevetel, hogy nincs benne Jod” - itt jegyezném meg, hogy itt valamelyik hozzászóló fel volt háborodva, mikor valaki azt írta, hogy a terhes vitamintól nagy babák születnek; hát errõl annyit, hogy kisebb utána járás után rájöttem, hogy az A-vitaminnak növekedés serkentõ hatása is van és hát az Elevit nem kis mennyiség tartalmazza ezt a vitamint. Valóban igaza van annak, aki azt írta, hogy minden ország az ország lakosságának szükségletei alapján készíti a terhes vitamint – mivel itthon gyakori a kis súlyú gyermekek születése így nálunk forgalmazott vitaminok A-vitamin tartalma ezek igazolódik. Szóval az Elevitrõl mindent mondanék, csak azt nem, hogy a vezetõ terhes vitamin! A Femibionról 800: - Német készítmény (és köztudott, hogy a németek igen igényes arra, mit szednek be); Gyártó: Merck Selbstmedikation GmbH - Tartalmazza a szükséges napi folsav mennyiséget; • A B1-vitamin a szénhidrát-, fehérje-, zsír-anyagcseréhez és az energiaellátáshoz nélkülözhetetlen. • A B2-vitamin a szervezet energiaháztartásához szükséges. • A B6-vitamin részt vesz a normál fehérje-anyagcserében. • A B12-vitamin a vérképzéshez és az idegrendszer egészséges mûködéséhez szükséges. • A C-vitamin a kötõszövetek felépítésében és a vas felszívódásában vesz részt, egyidejûleg hozzájárul a szervezet védekezõképességének fenntartásához. • Az E-vitamin a sejtek és a kötõszövet védelmében játszik fontos szerepet. • A biotin részt vesz a szervezet aminosav és zsír anyagcseréjében és az energiatermelésben. • A pantoténsav a szervezet mûködéséért felelõs anyagok, mint pl.a hormonok termelõdéséhez is szükséges. • A nikotinamid részt vesz a bõr és nyálkahártya egészségének fenntartásában. • A jód egy olyan nyomelem, amelynek megfelelõ bevitele fontos a szervezet anyagcseréjéhez és energiatermelõ folyamataihoz. Femibion 400: mondjon valaki olyan terhes vitamint ami Omega 3 –at tartalmaz?! http://patikaszentanna.hu/?p=sztanna_textbox2&id=179 Ui.: Valaki azt írta, hogy azért nem a Femibion szedi mert drágább, mint a többi terhes vitamin: amennyivel drágább úgy gondolom annyival jobb is! Az én mottóm, ha már gyerekek vállaláson gondolkodom, vagy kapjon meg az a születendõ gyermek mindent – minden szükséges vitamint, mert én nem szeretnék dislexiás, disgráfiás vagy egyéb gyógypedes, testi szellemi betegségben szenvedõ gyereket – vagy ha sajnálom rá a pénzt (mert 2-3.000 Ft-al drágább a jobb vitamin) akkor inkább nem is vállalok gyereket (megjegyezném teljesen átlag keresetbõl élek!).

Terhesvitamin? Védönőm szerint ne szedjem a terhesség utolsó hónapjában a terhesvitamint, mert túl nagyra fog nőni a baba, igaz ez? Melyik a legjobb, mit szedjek ami mindent tartalmaz? Van olyan amelyik növeszti a babát? Én még nem hallottam.

Legjobb válasz: Jó régrõl maradt itt a védõnõd :-) Minden gyerekemnél végig szedtem a vitamint, és teljesen normális súllyal születtek. Ez a növeszti a babát szöveg egyfajta városi legenda. Képzeld el a szervezetedet, mint egyfajta raktárat, amiben vannak vitaminok, nyomelemek,m ásványi anyagok. A babának elsõbbsége van ebben a raktárban, mindent levesz a polcról, amire szüksége van. Ha kevesebb van, mint ami kell neki, az rá van rossz hatással, ha pont annyi, az meg rád. Leüríti a polcokat, neked meg nem marad semmi. Tehát a terhesvitaminra mindkettõtöknek komoly szüksége van. A hízásról meg annyit, hogy te hízol a multivitamintól? Nyilván nem. Max. ha étvágyjavító hatása van, de a babánál odabenn ez sem jelent semmit.

Jó régrõl maradt itt a védõnõd :-) Minden gyerekemnél végig szedtem a vitamint, és teljesen normális súllyal születtek. Ez a növeszti a babát szöveg egyfajta városi legenda. Képzeld el a szervezetedet, mint egyfajta raktárat, amiben vannak vitaminok, nyomelemek, m ásványi anyagok. A babának elsõbbsége van ebben a raktárban, mindent levesz a polcról, amire szüksége van. Ha kevesebb van, mint ami kell neki, az rá van rossz hatással, ha pont annyi, az meg rád. Leüríti a polcokat, neked meg nem marad semmi. Tehát a terhesvitaminra mindkettõtöknek komoly szüksége van. A hízásról meg annyit, hogy te hízol a multivitamintól? Nyilván nem. Max. ha étvágyjavító hatása van, de a babánál odabenn ez sem jelent semmit.
Nem növeszti, velem pont, hogy szedetni akarja, de a férjemre hallgatok (õ orvos is egyben), és így tavasszal, az utolsó hetekben csak halolajat szedek, és rengeteg gyümölcsöt-zöldséget eszek. Fõleg, hogy már az összes vitamintól rosszul vagyok. Ha akarsz valamit, akkor femibiont, az nem olyan batár adag vitamin. 34 hetes km
Elsõ vagyok, azt én is ki szeretném hangsúlyozni, hogy nem hízik tõle. :) Semmiképp. Én sem ettõl tartok, egyszerûen már csak rettentõ bénán vagyok a vitaminoktól. :/
A kérdező hozzászólása: Mióta terhes vagyok, nem is kívánok mást csak a sok gyümölcs, zöldség, sajtok, egészséges ételek, szerintem mindent eszek amire szükségünk van, de eddig szedtem a vitamint, nehogy valami baj legyen - alapon - akkor ezután is fogom, ártani nem árt.... a babanövesztést pedig elfelejtem a védõnõvel együtt :-)
Az elsõvel végig szedtem becsületesen, igaz õ télen született 3400 gr lett. A másodikkal 20 hétig rendszeresen, azután csak hetente kétszer, de õ nyáron született, volt mibõl válogatni, hogy vitaminhoz jussak, mégis 4050 gr lett a drága:)
Én szedtem végig a Hipp Natalt, 40+2 naposan szültem, 3400 grammos volt a Baba. Úgy van, ahogy elõttem is leírták. A Baba elveszi a szervezetbõl, ami neki kell. A nõgyógyász így magyarázta a Páromnak: tegyük fel, hogy van egy darab vasam, azt a Baba kapja meg ha neki kell, nekem meg nem marad. Boldog Babavárást! 12 napos Kisfiú anyukája
Elég szomorú, hogy védõnõként dolgozhat az, aki ilyen hülyeségeket beszél. Ez kb olyan legenda, mint az, hogy ha megütöd magad valahol akkor a babán is folt lesz ott, ahol megsérültél... Nyugodtan szedd a vitamint, nem fogsz tõle sem te, se a baba meghízni. Csak úgy mellesleg: én végig szedtem a vitamint, 2150 gramm lett a babám.
Elõzõ terhességemnél nekem is azt mondta a védõnõ, hogy elég egy héten 2x szednem. Sajnos így tettem, többet nem is hallgatok rá.... A mostaninál azt mondta egyek több tejterméket (így napi 1 joghurt), rá két hétre csökkentsem le. Már azt se tudják mit találjanak ki. Szedd nyugodtan. Inkább legyen nagy a baba, ha egyáltalán a vitamintól lenne nagyobb. Én gravidát szedek, ezt terhesség alatt és szoptatás alatt is lehet szedni.

A komplex terhesvitaminok melyik összetevője felelős az ún. farkasétvágyért, ezzel egyidejűleg az elhízásért?

Legjobb válasz: Igen étváycsináló, de nem egyenesen arányos azzal, hogy el is hízol tõle. Oda kell figyelni, hogy mit és mennyit eszel és akkor nem lesz túlsúly a végére.

Igen étváycsináló, de nem egyenesen arányos azzal, hogy el is hízol tõle. Oda kell figyelni, hogy mit és mennyit eszel és akkor nem lesz túlsúly a végére.
Én szedem az elevitet már azóta, hogy még terhes sem voltam. kb 6. hétóta szedek mellé 3x2 B6-ot. A héten kezdtem el úgy szedni, hogy reggel 2 B6, délben 1 B6 + Magne B6, este 1 B6 + Magne B6 + elevit! Én nem hogy híztam volna, de fogyok, mert még így is rendszeresen rosszul vagyok, étvágyam 0 és elég sokszor hányok. Szerintem ez alkat kérdés, de ami biztos, a nagy étvágy tényleg nem egyenlõ az elhízással! :s 14+2 h Boldog babavárást mindenkinek
Elõzõ vagyok, mikor terhes voltam, csak napi 1 gravidát szedtem..
A nagy étvágy és az elhízás nem ugyanaz, drága :)
Szia!Ha más vitaminokat nem szedsz mellé, akkor felboríthatja az anyagcserét, így nõhet esetleg a súly.. Nem a B-vitamin hizlal, hanem a többi vitamin hiánya okozhatja..Én pl, mindig c vitaminnal szedem..Most sörélesztõ-kúrát tartok, mellé pedig 500mg c-vitamint szedek..
Ezekért nem 1 szem vitamin/nap a felelõs!! Ezért önmagad vagy felelõs, kontrollálni kell magadat és akkor nem lesz elhízás a terhesség végére!
A B vitaminok a rá hajlamosaknál óriási étvágyat csinálhatnak.
163 cm vagyok, 46kg. Ha napi egy elevitet, de bármely más multivitamint elkezdek szedni, pár nap múlva olyan éhes vagyok, hogy hányingerem van, remegek és ha akármennyit eszem nem múlik el. Ezért csak felet eszem belõle, ennyivel tûrhetõ... korábban tettem fel ilyen kérdést, nem ez egyedüli vagyok ezzel a felpörgetett éhségérzettel. Szerintem is a B vitaminoktól van.
Én úgy tudom hogy a B12 vitamin az étvágycsináló.
Szia nekem az elevittõl farkasétvágy lett, meg is látszott a végén rajtam is és a babán is. A 2. terhességnél a gravidát kezdtem el szedni, állandóan fájt tõle a gyomrom. Nõgyógyászom javaslatára átváltottam Femibionra. Most 17 hetes vagyok és a Femibiont szedem 3 naponta az 1-1 szemet, nincs tõlle farkasétvágyam, összesen csak 2 kg-ot híztam tõle.
A Femibiontól híztam, nem az evéstõl. 160 gr-os szénhidrát diétán vagyok már a legelejétõl.
én gravidát szedek minden másnap+neo ferro folgammát+magne b6-ot.eddig 17 kilót hiztam. 30 hetes km
14.49-es Nekem senki nem fizet, csak hiszek az orvosomnak és annak a német nõgyógyásznak is, akihez unokatesóm jár. Mutatta neki, hogy ezt kezdte el szedni itthon és igen-igen csodálkozott rajta, hogy ilyet egyáltalán forgalmazhatnak. De mindenki maga dönti el, mit-hogyan szed vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Tegyem hozzá, senkit nem pontoztam le. Nem akartam vitát indítani.És azzal is tisztába vagyok, hogy nem kell kettõ helyett enni, és a farkasétvágy NEM egyenlõ az elhízással.Csakhogy vannak emberek, akik akár levegõt esznek, akkor is híznak, míg másnak a napi fél disznó sem látszik meg. Még egyszer köszönöm.
Gravida és nem ravida
Egyébként neked fizet a Femibion és a Gravida forgalmazója, hogy itt Isteníted õket?????? A Ravida betegtájékoztatója mégis az A vitaminnal kezd! Hát nem érdekes?? http://www.beres.hu/hu/termekek/gravida/tajekoztato/
Nem arról van szó hogy nem kell terhesvitamint szedni!! A Femibion és Gravida is az, viszont nem tartalmaz A vitamint, aminek a szükséges napi adagját egy normál felnõtt ember napi táplálkozással a szervezetébe juttat. http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=7 Valószinûleg nem véletlen hogy az oly annyira reklámozott vitamint több országban nem lehet forgalmazni!
Majd ha a gyermekednél a csontosodási folyamat sérülése következtében növekedési zavar vagy éppen farkasvakság lép fel, akkor mondjátok, hogy felesleges az Elevitet beszedni... Az A-vitamin ezekért felelõs, már magzati korban!!!
2.-vel ezelõtti vagyok. Az Elevit-et épp ezért nem javasolta az orvosom, mert A vitamint tartalmaz, ami ártalmas is lehet a babára. Például az Elevit-et emiatt nem is forgalmazzák sok Uniós országban. A Femibion-al maximálisan megvagyok elégedve, inkább javaslom ezt a kismamák figyelmébe.
Veszélyes is lehet A magzatvédõ vitaminok közül a legfontosabb a B11, azaz a folsav. E mellett A, C, D, E, B6, B12- vitamint, jódot, cinket, vasat, kalciumot, tiamint, riboflavint és niacint tartalmazhatnak, viszont némelyik veszélyes is lehet a magzatra. „Az A-vitamin - mint az összes többi zsírban oldódó vitamin - túladagolható, ezért vigyázni kell vele. Ettõl függetlenül a magzatvédõ vitaminokat ajánljuk, adagolása és kezelése pedig a kezelõorvostól és az anyukától függ” - mondta el a MediPressnek Dr. Kocsis Éva, szülész-nõgyógyász szakorvos. A Magyarországon kapható készítmények között A-vitamin tartalom szempontjából óriási különbségek vannak. Az egyik legfelkapottabb készítmény A-vitamin koncentrációja kétszer akkora mint társainak, ezért érdemes mindenképpen egyeztetni szakorvossal – tette hozzá.
Az én orvosom nagyon ugrik a hízásra, állandóan ezzel piszkálja az összes kismamát. Én normálisan híztam az elsõ terhesség alatt, egyenlõre úgy tûnik most is (bár nem akarom elkiabálni) és mindig felbosszantott vele, hogy nekem is mindig elmondja a "hízás-monológját" , de ahogy olvasgatok itt a neten komolyan mondom megértem az orvosom, hogy ennyire ugrik erre. Ha egyszer ilyet mondanék neki, hogy a vitamintól híztam, azt hiszem átadna egy másik orvosnak rögtön... Tisztában vagyok azzal, hogy sajnos a hormonokra adott reakciók nem egyformák mindenkinél, így van, aki csak 6 kilóval több szülésnél, míg más 16-tal, anélkül, hogy többet evett volna, de az ilyen "a vitamintól híztam" és "kettõ helyett kellett ennem" butaságoktól én is ideges lennék a nõgyógyászok helyében.
Én is femibion-t szedek, naponta 1et, az orvosom is ezt ajánlotta az elevit helyett. napi egy 1000 C vitamin, folsav és MagneB6.Egyáltalán nincs farkaséhségem, ugyanannyi a súlyom, mint terhesség elõtt. Ez szerintem is alkati kérdés, vitaminra nem lehet fogni a hízást. Meg hát igen, az önmegtartóztatás sem árt. Az hogy terhesen mindent szabad enni, mert az jó a babának hülyeség. 1500 Kcal többletre van szükséged az is a 2. trimesztertõl.
Ja lepontoz mindenkit, aki azt meri írni, hogy a terhességet nem kell végigzabálni, nem kettõ helyett kell enni. Az egész agyban dõl el! Oké, hogy a babának szüksége van a tápanyagra, de nem annyira, hogy a végén szülés után is 20kg maradjon rajtad... Aztán meg a túlsúlyt elkönyveli, hogy a napi 1 szem ici-pici vitaminocska okozza! Akkor egyszerû a megoldás, ne szedjetek semmit! De megsúgom, akkor is elhízás lenne a vége, mert a baba miatt enni kell ugye???
Én femibont szedtem/szedek, elsõ trimeszterben minden nap, másodikban és harmadikban már hanyagolom. NEm voltam éhesebb, sõt, fogytam 7 kilót, pedig egyszer nem hánytam. Egyszerûen nem voltam éhes. Most érem el szépen lassan a kezdõ súlyomat. 29+5 hetes vagyok. Ez nem a vitamintól függ, hogy milyen valakinek az étvágya, ahogyan az sem, hogy mekkora lesz a babája, ahogyan az sem, hogy lesz-e terhességi csíkja, ahogyan sokminden más sem. Mindannyian mások vagyunk, alkati kérdés.
A Femibiontól híztál, nem az evéstõl?
Pajzsmirigyedet nézték?

A nap melyik idöszakában és étkezés elött vagy után veszitek be a terhesvitamint?

Legjobb válasz: Reggeli közben, után! De a legtöbb terhesvitamin írja is, mikor ajánlatos bevenni! 39+5 hkm

Reggeli közben, után! De a legtöbb terhesvitamin írja is, mikor ajánlatos bevenni! 39+5 hkm
Én reggel vasat veszek be étkezés elõtt, szóval a vitamint úgy idõzítem h. ne gátolja a vas felszívódását. Vagy reggeli vagy ebéd után veszem be.
Én mindig este lefekvés elõtt veszem be. Nem émelygek.
én reggeli után veszem be mindig
Gravidát szedek, aszongya hogy este kell bevenni, szal én este veszem be. :)
Reggeli közben vagy után veszem be. Rá van írva. :)

12 hetes vagyok, eddig csak folsavat szedtem. Most elkezdenék valamilyen terhesvitamint. Milyet szedjek, melyik a legjobb?

Legjobb válasz: Én Elevitet szedtem a terhesség elejétõl kb a 25.hétig minden nap. Aztán már csak heti 2-3 alkalommal szedtem. Amikor nem, akkor kalciumot, magnéziumot és vasat szedtem (Béres). A 36.héttõl magnéziumot már nem szabad, akkor már csak kalcium és vas. Persze, ha valakinek jó a vérképe, nem fontos a vas, nekem kellett. Elevit szerintem jó, de nem mindenkinek jön be, sokat olvastam itt, hogy szorulásuk lesz tõle (vastartalma miatt).

Én Elevitet szedtem a terhesség elejétõl kb a 25.hétig minden nap. Aztán már csak heti 2-3 alkalommal szedtem. Amikor nem, akkor kalciumot, magnéziumot és vasat szedtem (Béres). A 36.héttõl magnéziumot már nem szabad, akkor már csak kalcium és vas. Persze, ha valakinek jó a vérképe, nem fontos a vas, nekem kellett. Elevit szerintem jó, de nem mindenkinek jön be, sokat olvastam itt, hogy szorulásuk lesz tõle (vastartalma miatt).
"Legjobb"-at nem fogsz találni, mindenki más vált be és azt tudja ajánlani. Én kétfélét szedtem. Kb a 13. hétig szedtem a Femibiont, aztán átálltam a Hipp Natal-ra. Nem azért, mert nem voltam megelégedve a femibion-nal, nem volt vele semmi bajom, de valahogy mégis szimpatikusabbnak tûnt a Hipp Natal, hogy azt inni kell és nem egy "bogyót" bevenni. Azóta is a Hipp-et iszom naponta egyszer, most vagyok 30hetes. Árban ezzel a kettõvel kb ugyanannyiba jössz ki. Az elevit és gravida árát nem ismerem, ezt a kettõt a sok utánaolvasás után rögtön kizártam. Hipp Natal pl a drogériákban (dm, rossmann, müller) is kapható.
Én a télen elevitet szedtem, már felkészítés idöszakban is, terhes is maradtam de spontán vetéléssel fejezõdõtt be sajnos. De az elevittõl 3 hónap alatt 8 kilót híztam. Pedig nemvagyok zabálos alkat.Aztán májusban ismét áldott állapotban kerültem.Az orvosom a femibiont ajánlotta.2 fajta van belõle :egyik az elsõ 12 hétre, a másik pedig a 13 héttõl. Május ota egyetlen kilót nem híztam , mindent eszem ami jólesik.A kislányom meg az uh méretei szerint nagyobb kicsit mint hetek szerint kéne lennie. De talán ez is alkatfüggõ, kinek mi válik be! Szép babavárást
en Elevitet szedtem, de szerintem jobban jarsz ha ezt a dokiddal beszeled meg, hiszen o latja a labor vizsgalatokat, hogy mibol mire van nagyobb szukseged, kellemes babavarast, 35h.km:)

Terhesvitaminba az Elevit ugyanolyan jó mint a : Pharmaton Maturelle? Ti melyiket szeditek, szedtétek? és meddig?

Legjobb válasz: Az elsõ pár hétben Elevitet szedtem, de kiütéses lettem tõle, és felkavarta a gyomrom. A védõnõm tanácsára váltottam a Matruelle-re, és nekem nagyon bevált. Ivás nélkül is le tudom nyelni, sosem kavarja fel a gyomrom, semmi mellékhatást nem tapasztalok. Árban ugye azért borsosabb, de azt kell mondanom, a kettõt össze se tudnám hasonlítani. Egyébként nálam annyira bevált, hogy az influenzás, "taknyos" idõszakot Matruellel és magnéziummal vészeltem át, semmi bajom nem volt. Most vagyok 27 hetes, a 12. hétig naponta szedtem, a 22. hétig kétnaponta, és most 3 naponta szedem. Azt mondták, hogy nagyon jó minden vizsgálati eredmény, jó, ha pluszként idõként szedem, de tényleg csak némi kiegészítésként. Szóval, merem ajánlani a Pharmaton Matruelle-t.

Az elsõ pár hétben Elevitet szedtem, de kiütéses lettem tõle, és felkavarta a gyomrom. A védõnõm tanácsára váltottam a Matruelle-re, és nekem nagyon bevált. Ivás nélkül is le tudom nyelni, sosem kavarja fel a gyomrom, semmi mellékhatást nem tapasztalok. Árban ugye azért borsosabb, de azt kell mondanom, a kettõt össze se tudnám hasonlítani. Egyébként nálam annyira bevált, hogy az influenzás, "taknyos" idõszakot Matruellel és magnéziummal vészeltem át, semmi bajom nem volt. Most vagyok 27 hetes, a 12. hétig naponta szedtem, a 22. hétig kétnaponta, és most 3 naponta szedem. Azt mondták, hogy nagyon jó minden vizsgálati eredmény, jó, ha pluszként idõként szedem, de tényleg csak némi kiegészítésként. Szóval, merem ajánlani a Pharmaton Matruelle-t.
Szia!Én mindkét terhességem alatt csak Elevitet szedtem, vagy is már a terhesség tervezésekor elkezdtem szedni, kb.3 hónnapal hamarabb, mint ahogy babás lettem :-)Ettõl nem voltam riosszul, nem émelyegtem, egyszer sem voltam a 9 hónap alatt beteg, még csak náthás sem voltam.(Az egyik lányom Dec.23, án a másik márc.15-én született, átvészeltük az Influenzát is)elõszörre 12, másodszorra pedig 13 kilót híztam, ebbõl a babák 4330 és 4050 grammosak voltak.Szóval én csak ajánlani tudom az Elevitet!!! :-)Boldog babavárást kívánok!!Üdv:Tamy
Én mind a kettõt szedtem, egyikkel sem volt semmi bajom. Nem voltam rosszul tõlük, és szerintem a hízás sem ezektõl volt. C-vitaminnal, kálciummal meg magnéziummal egészítettem/egészítem ki ezeket, de nem minden nap. Habár én is azt mondom, hogy jön a jó idõ, most már természetes cuccokból (ételekbõl) is ki lehet nyerni azt, amire ilyenkor a legnagyobb szükségünk van. (én pl. nemrég tudtam meg, hogy a szezámmagban 6x annyi kálcium van, mint a tejben. Azóta minden nap összekeverek egy kis adagot mézzel és azt eszem nasi gyanánt. :D)
Én femibion-t szedek. Elsõ babóval, és most is. Nem hízok tõle, és eddigi jelek szerint a baba sem lett tõle nagyobb (elsõ baba 2750g és 50 cm-rel született) Így ezt csak ajánlani tudom. Két fajtája van, az egyik az elsõ trimeszterre, majd az azt követõ kettõre egy másik.
tervezéskor elkezdtem elevitet szedni, az elsõ ultrahangon mondta az orvos, hogy a gravida jobb, mert abban jód is van, azóta azt szedem, szoptatás alatt is, már elmúlt egy éves a kislányom.
Nekem a Pharmatont ajánlotta a nõgyógyász
A kérdező hozzászólása: köszi de még nagyon a kezdeteknél vagyunk..:)
Az Elevitet a 3. hónapban kezdtem szedni, addig egy grammot se híztam, Elevittel 3 hét alatt 7 kilót, utána abbahagytam. A Pharmaton elvileg jobb, több a vitamin benne. Az én védõnõm a sok gyümölcsöt , zöldséget javasolta vitamin helyett. Jó babavárást! :) 7 hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: köszi
nekem 2 nõgyógyász is a Ladeevit-et ajánlotta, mindketten azt mondták, hogy az Elevit a terhesvitaminok közül a "legrosszabb", csak a reklámja nagy.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!