Találatok a következő kifejezésre: Melyik terhességi jobb, a (17 db)

Melyik terhességi teszt jobb? A kis pálcák, amit vizeletbe kell mártani, vagy a drágább ami tokban van és rá kell csepegtetni? !

Legjobb válasz: Szia!Szerintem mindegy!Ha terhes vagy mind a kettõ kimutatja!Ez is csak üzlet,mert a tokos az drágább!Én sima vizeletbe mártóssal csináltam és soha nem hazudott!:-)(Lilly terhességi teszt)23 hetes kismama

Szia!Szerintem mindegy!Ha terhes vagy mind a kettõ kimutatja!Ez is csak üzlet, mert a tokos az drágább!Én sima vizeletbe mártóssal csináltam és soha nem hazudott!:-)(Lilly terhességi teszt)23 hetes kismama
Szia! Fölösleges drágát venni, ugyanazt tudja mindegyik. Én a mártogatósat vettem és mûködött. Persze ki kell várni azt az idõt, amikor már érdemes is a tesztet használni...
Elsõ!Szerintem egy hét kell!Én 2 hetet vártam és csak aztán teszteltem!Remélem, hogy pozitív lesz!!Drukkolok!:-)
Én is Lilit vettem és menszi elõtt 1nappal már szépen látszott a 2csík:-)Mondjuk én tudtam mikor fogant..
Nekünk 2 és fél év alatt sikerült a baba. Gondolhatod hogy kb 2000 féle tesztet kipróbáltam... :D Teljesen mindegy milyet veszel. Amikor végre terhes lettem, akkor 5 féle is pozitív lett. Úgyhogy ha van baba, akkor szerintem mindegyik kimutatja. Sok sikert! :D
Nekem a gyógyszertárban mondták, hogy felesleges drágábbat venni, mert a mai tesztek már nagyon érzékenyek. Talán annyi, hogy a "mártogatós" teszthez kell valami edény is, amit nem sajnálsz.
Én is sima mártogatósat vettem a Tesco-ban (nem Lilly volt, hanem a másik, aminek most nem tudom a nevét) és 3nappal menszi elõtt kimutatta esti vizeletbõl a tutit!:-) 16hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Koszonom, neked meg gratulálok a picihez!
A kérdező hozzászólása: Egy hét kimaradás remélem már elég ido lesz!
A kérdező hozzászólása: Szia! Már 4 napja késik, tegnap csináltam tesztet, de még nem mutatott semmit. Remélem a hétvégén kimutatja, ha terhes vagyok!
A tokosat el lehet tenni emlékbe, a másikat bajosan:)

Melyik jobb a terhesség alatt az Elevit vagy a Béres Gravida?

Azt hallottam az Elevitöl többet híznak.Én Elevitet szedek az elejétöl,16.hétben vagyok és már 4kg-t híztam.Ez már soknak számít?

Legjobb válasz: én hipp natalt szedek, ami 98%ban termeszetes.

én hipp natalt szedek, ami 98%ban termeszetes.
Én szedtem mind a kettõt, de nekem a gravida vált be:) Szívesen áttérnék rá, de nem akarom kidobni az elevitet :) drága ahhoz.
Én a Femibion nevû vitamint szedtem, mert az orvosom is azt javasolta. Kicsit drágább, mert 3300 Ft, de állítólag az a legjobb. Boldog babavárást !
Szia!Nekünk nehezen jött össze a baba, és így jó pár hónapig Elevitet szedtem, és híztam is és gyomorpanaszaim is voltak. Aztán mikor teherbe estem akkor váltottam a Gravidára, és így hogy este szedem semmi panaszom sincs, és a 39.héten mindössze 6 kg van rajtam, és nem vagyok nagy súlyú, 59 kg-val kezdtem.Boldog Babavárást!
Nekem a Gravida vált be, én is kb a 16. hétig szedtem elevitet, de állandóan hánytam tõle, már a szagától és látványától is rosszul voltam. Ezért váltottam. nem hiszem hogy az elevittõl hízol, minden terhes vitaminban körübelül ugyanazok az összetevõk vannak. A gravidában + van még jód ha jól tudom. Üdv: 30 hetes
Szia! Én az elõzõ terhességemnél elevitet szedtem és most is azt szedek a lányom 2 és fél éves a pocaklakó 23-hetes igazából abba sem hagytam mert elég sokáig szopizott a lányom és én a szoptatás alatt is szedtem. Nekem bevált, semmi bajom nem volt vele és nem is hiztam sokat. Gabi
Szia! Én is Gravidát szedek, az elejétõl, mert a párom összehasonlította a két vitamint és a Gravidában több minden van. Valamint én Fejér megyei vagyok és azt mondta a védõnõm, hogy ez egy jódszegény vidék és a Gravidában az is van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Melyik terhessegi teszt jobb, megbizhatobb? A digitalis vagy a hagyomanyos?

Legjobb válasz: Én még ilyenrõl soha nem hallottam.... Pláne hogy azt is megmondja a teszt hogy hány napos vagy.... Kíváncsi vagyok nagyon hol vettél ilyet?

Én még ilyenrõl soha nem hallottam.... Pláne hogy azt is megmondja a teszt hogy hány napos vagy.... Kíváncsi vagyok nagyon hol vettél ilyet?
Én csak hagyományosat használtam- mindegyik jól mûködött. Milyen az a digitális?
A kérdező hozzászólása: Meg nem hasznaltam, most vettem clearblue digitalis majd jovo heten akarok tesztelni. Elvileg azt irja hogu egy kis kepernyon ki irja hogy terhes vagy es hogy hany hete fogant a baba. Eddig en is csak hagyomanyossal teszteltem, de gondoltam kiprobalom ezt.
hol lehet ilyet kapni? És ez is egyszer használatos?
A kérdező hozzászólása: En irorszagba elek es itt vettem a gyogyszertarba, de szerintem otthon is lehet kapni. Clearblue digitalis. Itt kb ugyanannyiba kerul mint a hagyomanyos. Ez is egyszer hasznalhatos.


Melyik terhességi teszt jobb, a Corax vagy a Gravi Hcg?

Legjobb válasz: Szerintem a Gravi Hcg.

Szerintem a Gravi Hcg.
A Gravi hcg ismertebb...
Acorax is nagyon jó!

Fontos, hogy a terhességi tesztet a gyógyszertárban vegyük? És melyiket jobb használni, a papírcsík szerüt (Lily) vagy a müanyagot (Gabriel)?

Legjobb válasz: Nem fontos. Mindenkinek más válik be. Nagyon sokan a Dm-es Clearblue-t istenítik,míg másnak a sima Vaterás is tökéletes.

Nem fontos. Mindenkinek más válik be. Nagyon sokan a Dm-es Clearblue-t istenítik, míg másnak a sima Vaterás is tökéletes.
Sima, 10 Ft-os vaterás papírcsík-teszttel teszteltem ovu után 12 nappal pozitívat. Nem kell a tesztnek 3000 Ft-ba kerülnie, hogy jó legyen. :-)
Bocsi, 100 forintosat akartam írni. :-)
en e-bay-en rendeltem, nagyon olcso papircsikokat. soha nem tevedett! a gyogyszertari ugyanaz, csak szepen be van csomagolva es 100x dragabb! 25 km

A terhesség alatt melyik magne b6 a jobb? A Béres vagy a sima?

Ha Elevitet szedek, nem lesz sok mellette a Béres? Mert ugye a Béresb?l elég naponta egy szem, mert annyi anyag van benne, míg a sima magneb6-ból be lehet szedni egy nap 5-öt is.

Legjobb válasz: Nekem a Béres magne b6 vált be, a simából volt hogy 3x2 is bevettem de alig éreztem a hatását ugyanúgy keményedett a hasam.Én Elevittel(1. babánál) együtt és Gravidával(2. babánál) együtt is szedtem a Bérest.Szerintem nem lesz sok az Elevit mellet.

Nekem a Béres magne b6 vált be, a simából volt hogy 3x2 is bevettem de alig éreztem a hatását ugyanúgy keményedett a hasam.Én Elevittel(1. babánál) együtt és Gravidával(2. babánál) együtt is szedtem a Bérest.Szerintem nem lesz sok az Elevit mellet.
Én is Bérest szedtem, napi 3-at , mert én sokat keményedtem. Nekem nem mondta a dokim , hogy csak egyet lehet, sõt nekem volt, hogy napi 3x2 kellett volna szednem, tudta , hogy Bérest szedek, de nem mondta , hogy abból nem kell annyit. 39hkm
Bérest szedtem, mert sokkal olcsóbb mint a másik
Nekem sajnos csak a "sima" jött be, pedig többféle mg készítményt kipróbálta, olyat is, a miben sokkal több volt a hatóanyag, csak más formában és semmit sem ért. De ez egyén függõ, a dokim nekem mondta is, hogy ki kell próbálni melyik jön be. Az ára miatt szerettem volna én is váltani, de nem sikerült....
A sima alatt mit értetek? A kék dobozos Sanofis-et, vagy a bárhol beszerezhetõ leveleset. Mert ez meg a felszívódás mistt nem mindegy. Én a Sanofis-est szedtem, az elején 3-mal, majd a görcsök, keményedések , és alvászavar miatt egy ideig 6-tal. Nekem segített. Ha a Béres olyan erõs, (amit nem is tudtam), akkor méginkább erre szavazok, mert akkor ezt jobban lehet adagolni.
Én a Jutavit márkájú, 250 mg-os tablettát vettem, 1200 ft volt 50 darab egy hónapja. Nekem az orvosom azt mondta nem a márkát nézzem, hanem hogy hány mg van benne. És ez még ráadásul késleltetett felszivódású, szóval elvileg elég belöle egy nap 1 szem, de ha görcsökvannak 2-3-t is be lehet venni, de sokkal gazdaságosabb.
nekem magnerotot írt a doki. rosszul már nem szoktam lenni, így feleslegesnek tartom a B6-ot. de ez elején nagyon bevált! :)
Nekem a édõnõ tanácsolta a béres magnézium + B6-ot, mert olcsóbb, és csak 1-et kell bevenni naponta nem 3-at. nekem be vált.

KISMAMÁK SOS. Az orvosom a GOVIDA terhességi vitamint írta fel, de én mindig is az ELEVITben hittem. Melyik a jobb? melyiket kezdjem el szedni?

Köszi előre is!

Legjobb válasz: Nem Gravida? Én Elevitet szedtem,de hánytam tõle,így abba hagytam és nem szedtem semmilyen terhes vitamint.Ezek is csak pénz lehúzások.Folsavat szoktak felírni ill. vasat,fõleg a terhesség vége felé.Egyébként így is 4kg feletti babám lett.

Nem Gravida? Én Elevitet szedtem, de hánytam tõle, így abba hagytam és nem szedtem semmilyen terhes vitamint.Ezek is csak pénz lehúzások.Folsavat szoktak felírni ill. vasat, fõleg a terhesség vége felé.Egyébként így is 4kg feletti babám lett.
elõzõ vagyok: legközelebb a Családi kapcsolatok-Terhesség kategóriában tedd ki a kérdésedet, hidd el ott több válasz érkezik rá, mint itt az egyéb kategóriában.
Bocsi:tehát Gyerekvállalás, nevelés-terhesség ez a jó kategória, az elõbb elírtam.:)
A kérdező hozzászólása: uhh elég csunyán írt a doki lehet, de én GOVIDÁNAK tudom csak olvasni :) azért köszi. Igen a párom is mondta hogy olvasta, hogy ez a G- betûs jobb :) akkor ezt fogjuk. köszönjüük :) ) és köszi a témás választ is :)

Terhességi cukorbeteg kismamik! Stevia vagy Eritritol? Melyik a jobb? Melyiket kell számolni, melyiket nem? Melyiknek van mellékíze?

Még kezd? vagyok:) Köszönöm a segítségeteket!

Legjobb válasz: Az eritritol-t nem ismerem, a stevia nekem nem jött be, mert szerintem egyáltalán nem édesít. Amikor dietetikusnál voltam, nekem a nyírfacukrot ajánlotta, és az tényleg nagyon jó, már egy kicsi is elég belõle mert olyan édes, és nincs semmi mellékíze sem.

Az eritritol-t nem ismerem, a stevia nekem nem jött be, mert szerintem egyáltalán nem édesít. Amikor dietetikusnál voltam, nekem a nyírfacukrot ajánlotta, és az tényleg nagyon jó, már egy kicsi is elég belõle mert olyan édes, és nincs semmi mellékíze sem.
Nyírfacukor a legjobb.
Nyírfacukor (más néven xilit) vagy eritritol a legjobbak, ezeknek nincs mellékízük. DE: a nyírfacukornak van enyhe hashajtó, puffasztó hatása, és számolni kell a szénhidráttartalmát. Az eritritolnak semmilyen hatása nincs, nem kell egyáltalán számolni vele, cserébe kevésbé édesít, kb. a cukornak a 60%-a az édesítõ értéke, és még drágább is. Én eritritolt használtam és használok most is, havonta 2 kiló megy el, 5ezer forint, ennyit megér az egészségem... Egyébként én is terhes cukros voltam, ha van még kérdésed nyugodtan keress meg.
számolni egyiket se kell
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Eddig nyírfacukrot használtam, de már egy kevéstõl is ment a hasam:( K
A nyírfacukorban van kalória, nem is kevés! Nekem bevált a Stevia, igaz, nem túl erõs az édesítõ hatása, de nincs benne kalória, és természetes!
Bocsánat rosszul írtam, a Stevia elvileg 300szorosan édesít. Illetve ezt már évszázatod vagy évezredek óta használják, Indiában az egyik legõsibb édesítõszer, kifejezetten jó hatással van a szervezetre. Tehát nem az a fajta újkeletû gyártott édesítõszerek, melyeknek a hosszú távú hatása még nem ismert. A Stevia és az Eritritol is ugyanazon az elven nyugszik, az emberi szervezet nem képes lebontani a édesességet adó vegyületet (kb 90%-ban ugyanolyan formában távozik a szervezetbõl, ahogy bekerült), ezért nem kell velük számolni (grammonként kb 0.2 kalóriát tartalmaz).
Én az eritriolra esküszöm és azon belül isz Updates "Zero cukor"-ra. ennek semmi mellékíze nincs! (a stevia nekem sem elég édes, és borzasztó mellékíze van) a Zeroban szuklaróz is van ami 4szer édesebbé teszi a terméket ezért gyzdaságosabb mint a sima eritriol, amibõl ugyanannyi kell mint a cukorból (de lehet hogy több, kinek mi?!) http://users.atw.hu/updatekeresztur/Termekek/Zero.pdf a szuklarózról: http://cukor-stop.eu/szukraloz.html próbáltam már a xilitet is, de nekem több kellett belõle mint a cukorból, és lehet hashajtó hatása is. eritriolnak nem
A kérdező hozzászólása: Köszi, azóta kipróbáltam a zérót ( a Norbisat), nagyon jó. Nem megy tõlem a hasam, nincs mellékíze:)

Melyik a jobb? Ha teazok, vagy ha kavezok terhesseg alatt?

Sokszor hallani, hogy a tea (fekete) meg artalmasabb, mint a kave. Most akkor mi a szitu?

Legjobb válasz: Az a "szitu", hogy ha magasabb a vérnyomásod a terhesség alatt, akkor semelyiket, de ha váltasz 3in1 kávéitalra az elmegy..feketézel, akkor inkább egyet igyál..a tea ugyanez.. Ha probléma van a vérnyomásoddal, akkor mindegyik épp olyan káros a vérbõség miatt, ráadásul kihat a köldökzsinór lüktetésre is..nekem 100/50 alatti a nyomásom,még javasolták is.

Az a "szitu", hogy ha magasabb a vérnyomásod a terhesség alatt, akkor semelyiket, de ha váltasz 3in1 kávéitalra az elmegy..feketézel, akkor inkább egyet igyál..a tea ugyanez.. Ha probléma van a vérnyomásoddal, akkor mindegyik épp olyan káros a vérbõség miatt, ráadásul kihat a köldökzsinór lüktetésre is..nekem 100/50 alatti a nyomásom, még javasolták is.
inkább teázz mert a kávéban coffein van és káros a babának de viszont almalét sokszor igyál mert az jót tesz a babának
Érdekes, nekem is baromi alacsony a vérnyomásom, mégse ajánlotta senki, hogy nyomjam teli magam koffeinnel..... talán mert gátolja a kalcium felszívódását??? A teához egy tipp: ha lobogó forró vízzel leöntöd, és azt az elsõ vizét kiöntöd, majd a már leforrázott teát áztatod a vízbe, amit megiszol, akkor az élénkítõ hatása megmarad, de a koffein (vagy tein, nem tudom melyik van benne) az kimegy belõle, így biztos nem ártasz senkinek, és még élénkülsz is kicsit. ;)
A védõnõ szerint a fekete tea és a kávé nem jó de pl. zöld teát lehet inni.
A fekete teában pedig tein van, ami pont olyan hatású mint a koffein..
Nekem van egy speciàlis orvosi könyvem abban ez àll:napi 1-2 csésze fekete kàvé vagy tea még nem àrtalmas. Én bizony ittam fekete kàvét, ös teàt is felvàltva, nem lett semmi bajunk. Az energia italt ne fogyaszd, az àrthat sokat
Nekem a kávét ajánlották jobban. Bár nekem nagyon alacsony volt a vérnyomásom(90/60) ezért kellett kávét innom, de én is a 3in1-ben iszom és ittam, és abból is a márkásat(Nescafé). Szerintem inkább kávézz, de mérsékkel.

Melyik vitamint ajánljátok terhesség alatt, melyik a jobb?

Elevit, vagy Pharmaton Matruelle? Melyiket ajánljátok?

Legjobb válasz: Én a Gravidát szettem a 12hétig utána inkább sok sok gyümölcsöt ettem. 30hkm

Én a Gravidát szettem a 12hétig utána inkább sok sok gyümölcsöt ettem. 30hkm
Femiblion 800 12.hetes korig, utána pedig Femiblion 400. Én legalábbis ezt szedem:)
Femibion:) 25hkm.
Én is Gravidát szedek, nem csak 12 hétig. Elõzõnél is azt szedtem. Fontos szempont, hogy legyen benne jód, az nem mindegyikben van, s éppen a jódot nem lehet csak táplálékból fedezni. Szerintem ez alapján válassz!
Én a Gravidara esküszöm, második gyerekemmel vagyok terhes és most is azt szedem nem voltam tole rosszul soha. 13+3hkm
Szia! Az Elevitre sok orvos rosszat mond és a kismamák közül is kevesen szeretik, de ki tudja hogy neked mi jön be. Én teherbe esés elött a Femibiont kezdtem el szedni de hányingerem volt tõle, amikor terhes lettem Gravidát vettem, azt olvastam róla hogy nem hízlal (nem leszel tõle pluszban éhes), nem lesz óriás a baba és általában nincs hányingerük a babásoknak tõle. Nekem teljesen bejött, azóta is ezt szedem, soha nem voltam tõle rosszul. Ja és a 90db-os nagyon jó árban van, ennyi meg úgy is kell. 30hkm
Az elején Elevitet szedtem, teljesen tökéletes volt, majd Gravidára váltottam, de az kicsinálta a gyomrom, úgyhogy ismét váltottam a Femibionra.
MÉG EGY CSILLAG A FEMIBIONNAK:)
Én LadeeVit-et szedtem az elején + folsavat +magnéziumot. Azt mondta a doktornõm, hogy a 12. hét után abbahagyhatom, nem kell semmit szednem, ha elég zöldséget, gyümölcsöt eszek.De ha ragaszkodom hozzá, szedhetem a vitamint.Abbahagytam. Minden eredményem jó azóta is. Most kezdek magnéziumot szedni megint. 28 hkm (hetes kismama)
A kérdező hozzászólása: ne haragudj, de a hkm az minek a rövidítése? még nem vagyok otthon ebben...:)
Nekem a Gravida teljesen bevált és nem voltam soha rosszul tõle, én azt szedem még most is, de nagyon jó a Femibion, arról is csak jót hallottam!Az Elevitrõl azt hallom, hogy sokaknak hányingert/hányást okoz...de persze ez lehet egyéni! 29hkm
A kérdező hozzászólása: Nekem unokatesóm hozta át az elevitet nem rég mert hogy õ is ezt szedi.De láttam az ujságban amit kaptam ezt a pharmaton matruellet..de abba meg nincs kálcium.azért kérdeztem hogy melyik lehet jobb a kettö között..:D
Én is Gravidát szedek. Eleinte napi 1-et (a 12. hétig) aztán lecsökkentettem, most 30 hetesen heti 1-et szedek. A dokim szerint ez így pont elég. Én is hallottam, hogy a Gravida mellett kevesebbet lehet hízni. Az elõzõ terhességemkor Elevitet szedtem, akkor elég sokat híztam, most valamivel kevesebb jött fel rám.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!