Találatok a következő kifejezésre: Melyik terhességi jobb, (18 db)

KISMAMÁK SOS. Az orvosom a GOVIDA terhességi vitamint írta fel, de én mindig is az ELEVITben hittem. Melyik a jobb? melyiket kezdjem el szedni?

Köszi előre is!

Legjobb válasz: Nem Gravida? Én Elevitet szedtem,de hánytam tõle,így abba hagytam és nem szedtem semmilyen terhes vitamint.Ezek is csak pénz lehúzások.Folsavat szoktak felírni ill. vasat,fõleg a terhesség vége felé.Egyébként így is 4kg feletti babám lett.

Nem Gravida? Én Elevitet szedtem, de hánytam tõle, így abba hagytam és nem szedtem semmilyen terhes vitamint.Ezek is csak pénz lehúzások.Folsavat szoktak felírni ill. vasat, fõleg a terhesség vége felé.Egyébként így is 4kg feletti babám lett.
elõzõ vagyok: legközelebb a Családi kapcsolatok-Terhesség kategóriában tedd ki a kérdésedet, hidd el ott több válasz érkezik rá, mint itt az egyéb kategóriában.
Bocsi:tehát Gyerekvállalás, nevelés-terhesség ez a jó kategória, az elõbb elírtam.:)
A kérdező hozzászólása: uhh elég csunyán írt a doki lehet, de én GOVIDÁNAK tudom csak olvasni :) azért köszi. Igen a párom is mondta hogy olvasta, hogy ez a G- betûs jobb :) akkor ezt fogjuk. köszönjüük :) ) és köszi a témás választ is :)

Terhességi cukorbeteg kismamik! Stevia vagy Eritritol? Melyik a jobb? Melyiket kell számolni, melyiket nem? Melyiknek van mellékíze?

Még kezd? vagyok:) Köszönöm a segítségeteket!

Legjobb válasz: Az eritritol-t nem ismerem, a stevia nekem nem jött be, mert szerintem egyáltalán nem édesít. Amikor dietetikusnál voltam, nekem a nyírfacukrot ajánlotta, és az tényleg nagyon jó, már egy kicsi is elég belõle mert olyan édes, és nincs semmi mellékíze sem.

Az eritritol-t nem ismerem, a stevia nekem nem jött be, mert szerintem egyáltalán nem édesít. Amikor dietetikusnál voltam, nekem a nyírfacukrot ajánlotta, és az tényleg nagyon jó, már egy kicsi is elég belõle mert olyan édes, és nincs semmi mellékíze sem.
Nyírfacukor a legjobb.
Nyírfacukor (más néven xilit) vagy eritritol a legjobbak, ezeknek nincs mellékízük. DE: a nyírfacukornak van enyhe hashajtó, puffasztó hatása, és számolni kell a szénhidráttartalmát. Az eritritolnak semmilyen hatása nincs, nem kell egyáltalán számolni vele, cserébe kevésbé édesít, kb. a cukornak a 60%-a az édesítõ értéke, és még drágább is. Én eritritolt használtam és használok most is, havonta 2 kiló megy el, 5ezer forint, ennyit megér az egészségem... Egyébként én is terhes cukros voltam, ha van még kérdésed nyugodtan keress meg.
számolni egyiket se kell
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Eddig nyírfacukrot használtam, de már egy kevéstõl is ment a hasam:( K
A nyírfacukorban van kalória, nem is kevés! Nekem bevált a Stevia, igaz, nem túl erõs az édesítõ hatása, de nincs benne kalória, és természetes!
Bocsánat rosszul írtam, a Stevia elvileg 300szorosan édesít. Illetve ezt már évszázatod vagy évezredek óta használják, Indiában az egyik legõsibb édesítõszer, kifejezetten jó hatással van a szervezetre. Tehát nem az a fajta újkeletû gyártott édesítõszerek, melyeknek a hosszú távú hatása még nem ismert. A Stevia és az Eritritol is ugyanazon az elven nyugszik, az emberi szervezet nem képes lebontani a édesességet adó vegyületet (kb 90%-ban ugyanolyan formában távozik a szervezetbõl, ahogy bekerült), ezért nem kell velük számolni (grammonként kb 0.2 kalóriát tartalmaz).
Én az eritriolra esküszöm és azon belül isz Updates "Zero cukor"-ra. ennek semmi mellékíze nincs! (a stevia nekem sem elég édes, és borzasztó mellékíze van) a Zeroban szuklaróz is van ami 4szer édesebbé teszi a terméket ezért gyzdaságosabb mint a sima eritriol, amibõl ugyanannyi kell mint a cukorból (de lehet hogy több, kinek mi?!) http://users.atw.hu/updatekeresztur/Termekek/Zero.pdf a szuklarózról: http://cukor-stop.eu/szukraloz.html próbáltam már a xilitet is, de nekem több kellett belõle mint a cukorból, és lehet hashajtó hatása is. eritriolnak nem
A kérdező hozzászólása: Köszi, azóta kipróbáltam a zérót ( a Norbisat), nagyon jó. Nem megy tõlem a hasam, nincs mellékíze:)

Melyik terhességi teszt jobb? A kis pálcák, amit vizeletbe kell mártani, vagy a drágább ami tokban van és rá kell csepegtetni? !

Legjobb válasz: Szia!Szerintem mindegy!Ha terhes vagy mind a kettõ kimutatja!Ez is csak üzlet,mert a tokos az drágább!Én sima vizeletbe mártóssal csináltam és soha nem hazudott!:-)(Lilly terhességi teszt)23 hetes kismama

Szia!Szerintem mindegy!Ha terhes vagy mind a kettõ kimutatja!Ez is csak üzlet, mert a tokos az drágább!Én sima vizeletbe mártóssal csináltam és soha nem hazudott!:-)(Lilly terhességi teszt)23 hetes kismama
Szia! Fölösleges drágát venni, ugyanazt tudja mindegyik. Én a mártogatósat vettem és mûködött. Persze ki kell várni azt az idõt, amikor már érdemes is a tesztet használni...
Elsõ!Szerintem egy hét kell!Én 2 hetet vártam és csak aztán teszteltem!Remélem, hogy pozitív lesz!!Drukkolok!:-)
Én is Lilit vettem és menszi elõtt 1nappal már szépen látszott a 2csík:-)Mondjuk én tudtam mikor fogant..
Nekünk 2 és fél év alatt sikerült a baba. Gondolhatod hogy kb 2000 féle tesztet kipróbáltam... :D Teljesen mindegy milyet veszel. Amikor végre terhes lettem, akkor 5 féle is pozitív lett. Úgyhogy ha van baba, akkor szerintem mindegyik kimutatja. Sok sikert! :D
Nekem a gyógyszertárban mondták, hogy felesleges drágábbat venni, mert a mai tesztek már nagyon érzékenyek. Talán annyi, hogy a "mártogatós" teszthez kell valami edény is, amit nem sajnálsz.
Én is sima mártogatósat vettem a Tesco-ban (nem Lilly volt, hanem a másik, aminek most nem tudom a nevét) és 3nappal menszi elõtt kimutatta esti vizeletbõl a tutit!:-) 16hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Koszonom, neked meg gratulálok a picihez!
A kérdező hozzászólása: Egy hét kimaradás remélem már elég ido lesz!
A kérdező hozzászólása: Szia! Már 4 napja késik, tegnap csináltam tesztet, de még nem mutatott semmit. Remélem a hétvégén kimutatja, ha terhes vagyok!
A tokosat el lehet tenni emlékbe, a másikat bajosan:)

Melyik a jobb? Ha teazok, vagy ha kavezok terhesseg alatt?

Sokszor hallani, hogy a tea (fekete) meg artalmasabb, mint a kave. Most akkor mi a szitu?

Legjobb válasz: Az a "szitu", hogy ha magasabb a vérnyomásod a terhesség alatt, akkor semelyiket, de ha váltasz 3in1 kávéitalra az elmegy..feketézel, akkor inkább egyet igyál..a tea ugyanez.. Ha probléma van a vérnyomásoddal, akkor mindegyik épp olyan káros a vérbõség miatt, ráadásul kihat a köldökzsinór lüktetésre is..nekem 100/50 alatti a nyomásom,még javasolták is.

Az a "szitu", hogy ha magasabb a vérnyomásod a terhesség alatt, akkor semelyiket, de ha váltasz 3in1 kávéitalra az elmegy..feketézel, akkor inkább egyet igyál..a tea ugyanez.. Ha probléma van a vérnyomásoddal, akkor mindegyik épp olyan káros a vérbõség miatt, ráadásul kihat a köldökzsinór lüktetésre is..nekem 100/50 alatti a nyomásom, még javasolták is.
inkább teázz mert a kávéban coffein van és káros a babának de viszont almalét sokszor igyál mert az jót tesz a babának
Érdekes, nekem is baromi alacsony a vérnyomásom, mégse ajánlotta senki, hogy nyomjam teli magam koffeinnel..... talán mert gátolja a kalcium felszívódását??? A teához egy tipp: ha lobogó forró vízzel leöntöd, és azt az elsõ vizét kiöntöd, majd a már leforrázott teát áztatod a vízbe, amit megiszol, akkor az élénkítõ hatása megmarad, de a koffein (vagy tein, nem tudom melyik van benne) az kimegy belõle, így biztos nem ártasz senkinek, és még élénkülsz is kicsit. ;)
A védõnõ szerint a fekete tea és a kávé nem jó de pl. zöld teát lehet inni.
A fekete teában pedig tein van, ami pont olyan hatású mint a koffein..
Nekem van egy speciàlis orvosi könyvem abban ez àll:napi 1-2 csésze fekete kàvé vagy tea még nem àrtalmas. Én bizony ittam fekete kàvét, ös teàt is felvàltva, nem lett semmi bajunk. Az energia italt ne fogyaszd, az àrthat sokat
Nekem a kávét ajánlották jobban. Bár nekem nagyon alacsony volt a vérnyomásom(90/60) ezért kellett kávét innom, de én is a 3in1-ben iszom és ittam, és abból is a márkásat(Nescafé). Szerintem inkább kávézz, de mérsékkel.

Melyik vitamint ajánljátok terhesség alatt, melyik a jobb?

Elevit, vagy Pharmaton Matruelle? Melyiket ajánljátok?

Legjobb válasz: Én a Gravidát szettem a 12hétig utána inkább sok sok gyümölcsöt ettem. 30hkm

Én a Gravidát szettem a 12hétig utána inkább sok sok gyümölcsöt ettem. 30hkm
Femiblion 800 12.hetes korig, utána pedig Femiblion 400. Én legalábbis ezt szedem:)
Femibion:) 25hkm.
Én is Gravidát szedek, nem csak 12 hétig. Elõzõnél is azt szedtem. Fontos szempont, hogy legyen benne jód, az nem mindegyikben van, s éppen a jódot nem lehet csak táplálékból fedezni. Szerintem ez alapján válassz!
Én a Gravidara esküszöm, második gyerekemmel vagyok terhes és most is azt szedem nem voltam tole rosszul soha. 13+3hkm
Szia! Az Elevitre sok orvos rosszat mond és a kismamák közül is kevesen szeretik, de ki tudja hogy neked mi jön be. Én teherbe esés elött a Femibiont kezdtem el szedni de hányingerem volt tõle, amikor terhes lettem Gravidát vettem, azt olvastam róla hogy nem hízlal (nem leszel tõle pluszban éhes), nem lesz óriás a baba és általában nincs hányingerük a babásoknak tõle. Nekem teljesen bejött, azóta is ezt szedem, soha nem voltam tõle rosszul. Ja és a 90db-os nagyon jó árban van, ennyi meg úgy is kell. 30hkm
Az elején Elevitet szedtem, teljesen tökéletes volt, majd Gravidára váltottam, de az kicsinálta a gyomrom, úgyhogy ismét váltottam a Femibionra.
MÉG EGY CSILLAG A FEMIBIONNAK:)
Én LadeeVit-et szedtem az elején + folsavat +magnéziumot. Azt mondta a doktornõm, hogy a 12. hét után abbahagyhatom, nem kell semmit szednem, ha elég zöldséget, gyümölcsöt eszek.De ha ragaszkodom hozzá, szedhetem a vitamint.Abbahagytam. Minden eredményem jó azóta is. Most kezdek magnéziumot szedni megint. 28 hkm (hetes kismama)
A kérdező hozzászólása: ne haragudj, de a hkm az minek a rövidítése? még nem vagyok otthon ebben...:)
Nekem a Gravida teljesen bevált és nem voltam soha rosszul tõle, én azt szedem még most is, de nagyon jó a Femibion, arról is csak jót hallottam!Az Elevitrõl azt hallom, hogy sokaknak hányingert/hányást okoz...de persze ez lehet egyéni! 29hkm
A kérdező hozzászólása: Nekem unokatesóm hozta át az elevitet nem rég mert hogy õ is ezt szedi.De láttam az ujságban amit kaptam ezt a pharmaton matruellet..de abba meg nincs kálcium.azért kérdeztem hogy melyik lehet jobb a kettö között..:D
Én is Gravidát szedek. Eleinte napi 1-et (a 12. hétig) aztán lecsökkentettem, most 30 hetesen heti 1-et szedek. A dokim szerint ez így pont elég. Én is hallottam, hogy a Gravida mellett kevesebbet lehet hízni. Az elõzõ terhességemkor Elevitet szedtem, akkor elég sokat híztam, most valamivel kevesebb jött fel rám.

Melyik a jobb? Az Elevit vagy a Béres Gravida? Melyiket érdemes szedni terhesség alatt?

Legjobb válasz: Szia! Én a Béres Gravidát szedtem azt mondta a dokim,hogy teljesen mindegy. (A Gravaidát kellett délben bevennem,de ha nem evés után vettem be, akkor egybõl ki is hánytam. Nem tudom,hogy az Elevitnek van-e ilyen hátulütõje.) Sok sikert!

Szia! Én a Béres Gravidát szedtem azt mondta a dokim, hogy teljesen mindegy. (A Gravaidát kellett délben bevennem, de ha nem evés után vettem be, akkor egybõl ki is hánytam. Nem tudom, hogy az Elevitnek van-e ilyen hátulütõje.) Sok sikert!
Én is a Gravidát szedem. Meg vagyok elégedve vele. Nekem bevált.
Hú, én 30 napja szedem az Elevtitet, de iszonyatos székrekedésem van tõle, úgyhogy holnaptól Gravidára váltok, hátha nekem jobb lesz... Persze szerintem ezt is szervezete válogatja. Kinek ez jön be, kinek az, ki ezzel szimpatizál, ki azzal.
Szia..az otodik valaszolonak uzenem, hogy meg senkinek nem szuletett nagyfeju babaja a terhesvitaminoktol!!!!!! Sajat tapasztalatom az Elevit-el az, hogy en nehezen birom.....hanyinger es rokazas..tuti a vitamintol ugyanis amikor szunetelek akkor nincs semmi bajom..amugy a 14 hetben vagyok.
A Gravida szerintem jobb, nekem a védõnõ is azt ajánlotta. Én szedtem mind a kettõt, mert a Gravidával kezdtem, aztán következõ hónpban nem volt a patikában, csak Elevit, azt kevésbé szerettem, nekem égett tõle a gyomrom. Következõ hónapban meg már inkább nem szedtem semmit, hanem minden nap ettem almát, körtét, répát meg mindenféle zöldséget-gyümölcsöt, és így volt a legjobb, a babám is gyönyörû egészséges lett. Csak vasat szedtem, mert az mindig alacsony volt nekem, azt felírták.
az Elevittõl nagy lesz a baba feje és ez komoly egy orvos mondta!Nem vicc!Nem kell semmi rengeteg gyümölcs és kész azt semmi nem pótolhatja!
Lényegében teljesen mindegy. A Gravidában az a szimpatikusabb, hogy kevesebb A-vitamint tartalmaz (a túl sok A-vitamin okozhat problémát). Az Elevit nem tartalmat jódot, ez egyszerre elõny és hátrány (valamennyi jódra szükség van, de ezt pl. a jódozott só bõségesen fedezi, a túl sokból meg gond is lehet). Az áruk is kb. egyforma. Van ezeknél sokkal olcsóbb mazgatvédõ vitamin is (Pregnavit). Egyébként szerintem hallgass az orvosod/védõnõd tanácsára, ha pedig nekik is mindegy, akkor dobj fel egy érmét. :)
Nekem az orvosom ajánlotta az Elevitet. Mi még a 3 hónapos türelmi idõben vagyunk, így 2 naponta egy szemet kell szednem. Semmi mellékhatása nincs nálam, de van olyan ismerõsöm, akinek székrekedést okozott, ez rajta van a betegtájékoztatóján is egyébként. Nekem az se baj, ha éhgyomorra veszem be, semmi rosszat nem tapasztaltam vele kapcsolatban.
Én Elevitet szedek, de nekem semmi bajom nincs tõle. 15 hetes kismami
Elevitet szedtem, ezt ajánlotta az orvos. Viszont a terhességem alatt felszedtem vagy 18kg-t. (Ez sajnos nemcsak a baba és tartozékai voltak). Azon túl, hogy szerintem akaraterõm sem volt, mindig éhes voltam. Utólag tudtam meg, hogy az Elevit miatt lesz nagyon éhes az ember lánya. Kívánós annyira nem voltam, ccsak éhes. Félre ne érsd, nem az Elevitet hibáztatom az akaratgyengeségemért, de tény hogy sokak panaszkodtak a megnövekedett éhségérzetre az Elevit szedése alatt. Szerintem ha nem akarsz sokat hízni, ne szedd az Elevitet.

Van e valaki aki már terhessége felébe orvost váltott mert 24 hetes terhes vagyok és nem vagyok 100 % ig biztos az orvosomba és hogy melyik a jobb az sztk vagy ha rögtön a korházba járok orvoshoz?

Legjobb válasz: Én 20 hetesen. Eddig is privát jártam, de nem törõdött velem, így elkezdtem máshoz járni szintén magán úton. Sztknál szimplán máshoz kérsz idõpontot.

Én 20 hetesen. Eddig is privát jártam, de nem törõdött velem, így elkezdtem máshoz járni szintén magán úton. Sztknál szimplán máshoz kérsz idõpontot.
Én kicsit félidõn túl váltottam. Magándoki volt, 15000/alkalom. Amíg probléma mentes volt a terhességem tök normális volt, mikor görcsölni kezdtem már nyûg volt neki minden. Váltottam, és igazán nem bántam meg. Szépen végig segített a nehezén a doki, és a második babánknál már nem volt kérdés kihez megyünk.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én is váltottam :D Elmentem elõször egy olyan dokihoz, akit ajnároztak, hogy milyen szupi doki, imádni fogom, ha õt választom. Elmentem, 5 hetes voltam :) Hát, az a bunkó modor, mit keres maga itt egy héttel az elmaradt menstruáció után, meg mit gondolok, ez nem terhesség, ez még vérzés kimaradásnak is kevés (5tesztet csináltam, olyan régóta váruk a bébit :) ) Hát nah, jól van drága barátom. Lebactam neki az az asztalra a 9ezret, aztán szépen kibattyogtam vidám napot kívánva :D Kerestem másik dokit :D Találtam egyet nagyon ari bácsika, szerintem keveset mondok volt már vagy száz éves :D , megvizsgált, kikérdezett, megállapította a terhességet. Borzasztó tapasztalt volt, és emberséges, de a váróba, mondták többen, hogy szülést nem vállal már, pár éve szívrohama volt :( Hát szégyen nem szégyen, nagyon szimpi volt, de így nem mentem vissza hozzá, nem akartam ide oda járkálni, 9 hónap alatt, nah meg gondoltam mire találok egy normális dokit addigra szerintem simán meg is szülök :D De találtam egy harmadikat. Iszonyat kedves, mosolygós nah jó azt hittem be van tépve :D rendkívül kedves, segítõkész és humoros :D Megvizsgált, rákszûrést csinált, és elmondott mindent amire kíváncsi voltam, beutalt UH-ra. Azt mondta keressem meg a kórházba az adatokkal. Nem ismertem meg, a lábam között :P :D nem tûnt, ilyen magas, hatalmas embernek, nagy nehezen megtaláltam vagy is nem lett volna nehéz, csak párszor elmentem mellette, de leszólított :D Megnézte a papírjaim, megint csacsogtunk egy kicsit, és mondta h, majd feb. 11-én találkozunk, menjek be hozzá, magán rendelésre :) Nekem tetszik ez a pasi :) Nem bántam meg h, kóvályogtam egy darabig mint gólya áldás a levegõben :D De csak megtaláltam az "igazit" :) (Jah, és teszem hozzá, nem nõgyógyászati, hanem egyéb jellegû problémáim vannak, asztma és pánik roham, de ezt is emberségesen kezelte, már mint nem oltogatott vagy küldött el melegebb éghajlatra, a problémáimmal :) ) Szerintem, nyugodtan válts dokit :D Nem! Neked kell megfelelni, meg alkalmazkodni az orvoshoz hanem fordítva. Persze, biztos, h azért kedves Velem, ez a doki is, mert fizetek neki, az ördög is az lenne :D , de 5ezer nála a terhes gondozás, szóval nem kér el hatalmas összegeket, meg hát nem lenne kötelessége egy kenet vétel alatt elszórakoztatni :D így sem. Keress bátran ;) Semelyik dokinak nincs köze hozzá, miért lépsz le tõle, magyarázattal sem tartozol, pláne ha még megbízni se tudsz benne, vagy egy vérbeli paraszt veled :)
én is váltottam, igaz némileg kényszerbõl, költözés miatt, de azt hiszem, én is megtaláltam az "igazit", mint az elõttem író(sõt lehet ugyanarról is beszélünk, ugyanis a leírása passzol az én dokimra is)...25hetesen voltam nála elõször, már akkor szimpi volt, és ez végig kitartott, ilyen jó nõgyogyim még nem volt elõtte.szóval szerintem is érdemes váltani, ha nem érzed biztosnak..
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat azt hiszem igazatok van és megyek is másik dokihoz

Ha egy kisbabát hordotok a szívetek alatt. Számotokra melyik a jobb kifejezés? TERHESSÉG vagy ÁLDOTT ÁLLAPOT. Mellesleg, szerintetek is kettő helyett kell enni? Szerintem egy baba nem teher, inkább égi ajándék, nem de? !

Legjobb válasz: Gondolom a többség a sugárban hányáskor terhesnek, a mocorgó csöppség érzésekor meg áldott állapotúnak érzi magát... :D Szerintem a "várandós" a kellemes középút a kettõ közt. A "kettõ helyett kell enni" vége szokott a 30 kiló plusz és egy férj mínusz lenni, tehát bár nem vagyok híve a "sovány" és alakjáért betegesen aggódó kismamaságnak, azért nem árt figyelni.

Gondolom a többség a sugárban hányáskor terhesnek, a mocorgó csöppség érzésekor meg áldott állapotúnak érzi magát... :D Szerintem a "várandós" a kellemes középút a kettõ közt. A "kettõ helyett kell enni" vége szokott a 30 kiló plusz és egy férj mínusz lenni, tehát bár nem vagyok híve a "sovány" és alakjáért betegesen aggódó kismamaságnak, azért nem árt figyelni.
Tök mindegy! Kicsit túl van ez fújva, hogy hogy is nevezzük. A terhességere is mondják, hogy édes teher. Én egyébként úgy szoktam mondani, hogy babát várok. De abból sem csinálok gondot, ha valaki terhességnek hívja. Barátnõm várandósnak nevezi magát! Nem tök mindegy?
"állapotos, vemhes, terhes, áldott állapotú, viselõs" ezeket találtam a terhességre. Én várandós voltam. Evés: kettõért és nem kettõ helyet kell enni:) /teher: hát a gerincemnek hiába mondogatom, hogy két kicsi kincsem lett, ha egyszer fáj:(, szóval valójában igen is teher, fizikailag. Az már más lap, hogy valóban ajándék/
Az elsõvel "áldott állapotban" voltam, a mostanival inkább "terhes" vagyok. Nagyon várom a végét, tök puding vagyok, mindenhol fáj, húzódik, nyom stb. elég volt, alig várom már a végét. Félreértés ne essék, imádom már most a tesókát is, de a terhességbõl elegem van.
A terhesség szó jobban elterjedt, mert úgye a legtöbb ember azt mondja, hogy teherbe akarok esni, terhes vagyok. Szerintem nem ez a lényeg, hogy hívod a baba ott van és kész :) És nem kell kettõ helyett enni. Egyél annyit amennyi jól esik, de ne azért egyél sokat mert terhes vagy....
hát, a 8-9. hónapban, sztem teher... amúgy nem kell kettõ helyett enni. csak minõségi táplálékot, egészséges cuccokat kell fogyasztani, akk a baba szépen gyarapszik, míg jó eséllyel az anyuka feneke kevésbé látványosan:D
Én babát várok és pont. Ahogy az egyik elõzõ válaszoló is írta, amikor pl egész nap a rosszulléttel küzdök, és alig bírok enni, akkor elég terhes tud lenni :) . Ebbõl kifolyólag kettõ helyet ha akarnék sem tudnék enni.
Én a várandósat szeretem használni :) Természetesen nem kell kettõ helyett enni, hiszen egy pár grammos kis lényrõl beszélünk, nem egy másik felnõttrõl.
Nem kell kettõ helyett enni, ez tévhit!! Várandós vagy az áldott állapot kifejezés szebb szerintem is.
Szerintem nem szép szó az, hogy valakire azt mondják, hogy terhes! Inkább az szebb, hogy: várandós :) vagy áldott állapotban van!
szerintem az igaz, hogy "másállapot". mert ilyenkor a hormonjaink is bediliznek, a szuervezetunk is, minden teljesen mas. se nem aldottnak nem erzem magam (azt majd akkor, ha egeszseges lesz, amikor vilagra hozom), se nem terhesnek szoval en masallapotnak hivom, ha mar mindenkepp hivni kell vhogy
A teher szerintem nem negatív szó!A graviditás az a teher (mint súly) megfelelõje, terhes gondozó vagy áldott állapotban levõk gondozója? Nem fogtam fel eddig ezt a szót negatívan én imádok terhes lenni mert áldott egy állapot!Imádom minden pillanatát! És nem kell kettõ helyet enni hiszen a baba elveszi ami neki kell , én csak akkor eszek, ha éhes vagyok és annyit amíg jól nem lakok! Jó BABA VÁRÁST minden TERHES kismaminak akik ÁLDOTT ÁLLAPOTBAN vannak!!!! Üdv.27hetes km.
Sajnos nekem szó szerint terhesség. Amennyire vágytam a babára, annyira szeretném már a testemen kívül tudni. 35 hetes vagyok és már majdnem 5kg bennem a gyerek, iszonyat fájdalmaim vannak belül már mindenhol kb 2 hónapja. Alig bírok menni, a méhszájam nyilall, duplájára van dagadva a lábam és kezem. Hetek óta nem tudok éjjelente aludni, annyira fáj mindkét csípõm. Még 10 nap és megcsászároznak, mert óriás lesz a gyerekem, egy nõi testet nem nagyon terveztek óriás magzatok kihordására, iszonyat mennyit szenvedek fizikailag, de most már lelkileg is.
én simán terhes vagyok, másodszor. de imádom, és így 34 hetesen is csak ritkán érzem terhesnek.
Graviditas, magyarul nehézség, teher. Innen jön a terhesség szavunk, amiben én semmi kivetnivalót nem találok. Én magamat is terhesnek nevezem. :)
én azért mondom, hogy terhes vagyok, mert rövidebb, mint a többi, és alapból olyan ember vagyok, aki 1 szótagot sem szeret feleslegesen kiejteni a száján. A lényeg ugyanaz, mindegy, hogy nevezed.
Én úgy mondtam, hogy "terhes vagyok" de nem arra gondoltam, hogy ez egy terhes állapot számomra. Ez csak egy szó, aminek a jelentése a "legcsodálatosabb teher" számomra:D Nem jött a számra, hogy áldott állapot. Egyébként kettõ helyett eszel, csakhogy az egyikõtök max 4kg körüli, szóval arra gondolj, hogy mennyit eszik meg egy 4kg-os cica, és max annyival kell többet enni:D Mert tény, hogy terhesség alatt ajánlatos pár száz kalóriával többet enni.
Nekem a terhesség szó jobban tetszik, fõként azért is, mert az elterjedtebb, leginkább ezt használják az emberek.
inkább édes tehernek mondanám :)
Én nem szoktam terhest mondani. Volt, hogy nagy vigyorral jött szembe az illetõ, és ordította az utca másik felérõl, hogy -terhes vagy? Erre visszakiáltottam, hogy -Nem! (Na, azt az arcot kellett volna megnézni...) Persze rögtön hozzátettem, hogy -nem vagyok terhes, egyszerûen babát várok. Majd ha tényleg tehernek fogom érezni, akkor már nem szólok vissza.
Fizikailag valóban teher, hiszen mégiscsak egy emberi lény van benned, "hatalmas" leszel, nehezedre esik a mozgás stbstb. Szerintem ezért mondják. Nem pedig azért mert másfajta terhet jelentene a szüleinek. Akkor nyilván nem vállalták volna. Szerintem egy baba nem teher, inkább égi ajándék, nem de?! Általában nem abban a fogalomban használják, ahogy te most leírtad.
Ezen agyalni felesleges, mindenki azt mond amit akar, én a terhest használtam, meg hogy gyereket várok, mert pl. nekem az áldott állapotban vagyok kifejezés túl költõi. Köznapi nyelvben ritka.. És ja, kettõ helyett kell enni, de mivel az egyik csak egy tized falat kaját eszik, ezért ha én az ebédre tálalt krumplis tésztámból egy kanálvégnyi falatkával többet ettem akkor már ettem a baba helyett is. Nem kell túlmisztifikálni meg túlagyalni minden mondást :)
Nekem mindenki terhes. Van a kicsit terhes, sima terhes, tök terhes, de valamilyen formában mindig terhes anyuka. 20L
Tudom, hogy elterjedtebb, de nem szerettem, ha azt mondták terhes vagyok, én babát vártam.Nem ettem kettõ helyett, mert nem szabad, sok probléma adódik belõle a végére, és a túlsúly a legkisebb.
Hat ha nekem most valaki aldott allapotnak nevezne, szerintem egy cumisuveggel is kepes lennek agyonverni... Nagyon szerettem volna mar babat, de nem gondoltam, hogy ilyen nyug lesz a babavaras... Foleg, hogy en semmit nem erzekelek abbol az edes-cuki-meghato aradozasbol, amit eddig mindig hallottam. Nekem meg most is bizarr, hogy mozog bennem a gyerek, bar teny, hogy ugyanakkor megnyugtato is. De semmikepp nem mondanam edes erzesnek :) ))) Szoval nekem terhesseg, varandossag, viselosseg. Paromek videken gyohasnak hivjak a terhes not, leginkabb ezt hasznaljuk.

Melyik terhessegi teszt jobb, megbizhatobb? A digitalis vagy a hagyomanyos?

Legjobb válasz: Én még ilyenrõl soha nem hallottam.... Pláne hogy azt is megmondja a teszt hogy hány napos vagy.... Kíváncsi vagyok nagyon hol vettél ilyet?

Én még ilyenrõl soha nem hallottam.... Pláne hogy azt is megmondja a teszt hogy hány napos vagy.... Kíváncsi vagyok nagyon hol vettél ilyet?
Én csak hagyományosat használtam- mindegyik jól mûködött. Milyen az a digitális?
A kérdező hozzászólása: Meg nem hasznaltam, most vettem clearblue digitalis majd jovo heten akarok tesztelni. Elvileg azt irja hogu egy kis kepernyon ki irja hogy terhes vagy es hogy hany hete fogant a baba. Eddig en is csak hagyomanyossal teszteltem, de gondoltam kiprobalom ezt.
hol lehet ilyet kapni? És ez is egyszer használatos?
A kérdező hozzászólása: En irorszagba elek es itt vettem a gyogyszertarba, de szerintem otthon is lehet kapni. Clearblue digitalis. Itt kb ugyanannyiba kerul mint a hagyomanyos. Ez is egyszer hasznalhatos.

Terhességem eleje ota táppénzen vagyok! Hogyan kell majd igényelni a tgyás-t vagy a gyedet? Melyik a jobb? És mikortól? (elsö babás)

19-heteske.

Legjobb válasz: Köszike!Honnan lehet tudni hogy maximális gyedre vagyok e jogosult?

A kérdező hozzászólása: Köszike!Honnan lehet tudni hogy maximális gyedre vagyok e jogosult?
Szia! Elõször 168 napig TGYÁS jár, és utána 2 éves korig GYED. A tgyást a szülés várható idõpontja elõtt négy héttel már lehet igényelni. Mint kettõ összege a kezdõnapot megelõzõ naptári év átlag keresetének 70 %-a. A Tgyásnak nincs maximuma, a maximális gyed összege 100.000 Ft körül van. lehet azt is választani, hogy csak a szülés napjától mész TGYÁS-ra. Ezt igazából akkor éri meg választani, ha maximális GYED-re vagy jogosult.
Szia! Az OEP honlapról másolom be Neked a választ: A gyermekgondozási díj a figyelembe vehetõ jövedelem naptári napi átlagának 70 %-a, azzal, hogy a gyed maximálisan megállapítható összege igazodik a mindenkori minimálbérhez, a gyed legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70 százaléka lehet. Ennek megfelelõen a gyermekgondozási díj 2008. évi felsõ határa havi bruttó 96.600 Ft. Remélem, segített! 6 hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!