Találatok a következő kifejezésre: Melyik típusú a (215 db)

Melyik típusú, a 19 vagy a 25 vagy a 32mm-es átmérőjű hajsütő csinál szebb fürtöket?

Hosszú hajam van, és hajsüt?t szeretnék venni. Azt szeretném, hogy kb. az államig egyenes legyen a hajam, és onnantól lefelé pedig nagy hullámok legyenek benne. Szerintetek ha ilyen hajat szeretnék, akkor milyen átmér?j? hajsüt?vasat vegyek? Köszi a segítséget:)

Legjobb válasz: a nagyobb átmérõjû, vastagabb hajsütõ (pl nálad a 32mm-es) nagyobb tincseket, a vékonyabb kisebbeket csinál.

a nagyobb átmérõjû, vastagabb hajsütõ (pl nálad a 32mm-es) nagyobb tincseket, a vékonyabb kisebbeket csinál.

Tisztelt Válaszadó! A konkrétumok alapján melyik típusú diabetes kategóriába tartozom? Valóban nem jár már adókedvezmény? Ha jár, akkor mi a teendőm? Ha lehetséges, akkor az érvényes jogi szabályozás elérhetőségét kérném. Tisztelettel: gfaterka

53 éves vagyok.2009. novembere óta vagyok regisztrált cukorbeteg. A kórházi ellátásom óta, napi 4×6 egység inzulint adagolok, és koleszterin gyógyszert szedek. A zárójelentésem alapján II. típusú diabetes vagyok. A BNO kódom E109 N. Viszont a 335/2009. (XII.29. ) K. r. alapján az I. típusú diabetes, "inzulin-dependens, szövődmények nélkül" kategóriába tartozom. Ismereteim hiányában ezidáig nem vettem igénybe adókedvezményt. Kérésemre a szakorvosom nem adott ki igazolást, mert az új szabályozás alapján az I. típusú minden kategóriája, és a II. típusú, szövődményekkel járó kategóriái jogosultak a kedvezményre, és a szakorvosom szerint nincs szövődményem még.

Legjobb válasz: E1090 BNO kódot szoktunk abban az esetben is adni,ha az illetõ II.típusú cukorbetegségben szenved,de a kezelése már nem oldható meg diétával,v. gyógyszerrel. Adókedvezmény valóban csak I. típusú cukorbetegeknek,v. szövõdményes II.típusú cukorbetegeknek jár. De ilyen igazolást a háziorvos is adhat ki,ha van a kezében diabetológia szakvélemény. Sajnos,ha szövõdménymentes vagy tényleg nem jár.

E1090 BNO kódot szoktunk abban az esetben is adni, ha az illetõ II.típusú cukorbetegségben szenved, de a kezelése már nem oldható meg diétával, v. gyógyszerrel. Adókedvezmény valóban csak I. típusú cukorbetegeknek, v. szövõdményes II.típusú cukorbetegeknek jár. De ilyen igazolást a háziorvos is adhat ki, ha van a kezében diabetológia szakvélemény. Sajnos, ha szövõdménymentes vagy tényleg nem jár.
Kedves kérdezõ! Itt nem szakértõk válaszolnak, keress olyan oldalt, ahol szakértõ válaszol az ilyen jellegû kérdésekre.
Kedves elsõ, elõszõr is. Ne magadból indulj ki. Sosem tudhatod ki jár erre. Másodszor pedig, ehhez nem kell szakértõnek lenni. Ha valaki átment azon mint a kérdezõ, akkor tudja és kész. Élethelyzet kell hozzá, nem papir.

Melyik típusú videokártya a jobb?

- 512 MB 2000MHz memóriájú

Legjobb válasz: Videokártyát nem memória alapján kell választani. Ha már mégis csak a memóriát veszed figyelembe, figyelni kell, hogy az GDDR2,3,4, vagy 5 típusú. Jó tudni továbbá, hogy a Sapphire és a Gigabyte nem gyártanak, hanem felvásárolnak. A grafikus mag típusáról lehet eldönteni, hogy a kártya eredetileg ATi, vagy NVIDIA típusú. Ha a grafikus mag RV jelzéssel kezdõdik, akkor ati, ha G betûvel akkor nvidia.

Videokártyát nem memória alapján kell választani. Ha már mégis csak a memóriát veszed figyelembe, figyelni kell, hogy az GDDR2, 3, 4, vagy 5 típusú. Jó tudni továbbá, hogy a Sapphire és a Gigabyte nem gyártanak, hanem felvásárolnak. A grafikus mag típusáról lehet eldönteni, hogy a kártya eredetileg ATi, vagy NVIDIA típusú. Ha a grafikus mag RV jelzéssel kezdõdik, akkor ati, ha G betûvel akkor nvidia.
Írd meg pontosan melyik kártya és eldöntjük melyik a jobb....
A kártya típusa, az, hogy milyen grafikus chip van rajta, az az ami számít, mert az végzi a mûveleteket, és nem a memória. Agyamra megy már hogy mindenki a memória alapján akarja meghatározni a videokártyája teljesítményét. Mondok valamit, az én videokártyámban csak 896 megabyte memória van, de garantálom neked hogy lealázza az összes egy gigás, tíz-húsz-harminc-negyven ezerbe kerülõ vackot.. Ahogy az elõzõ válaszoló is mondta, írd le a kártya típusát, és mi eldöntjük hogy melyik a jobb.
sztem a gigabyte
A két kártya mondhatni 1 és ugyanaz, mint az elõttem szólók is leírták ennek a kártyának fölösleges 1 giga ram. Alig 1-2k FT árkülönbség miatt nem értem minek teszel fel ilyen kérdést, én talán a masszívabb hûtõ miatt döntenék a drágábbik mellett, a ram csak dísz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, errõl lenne szó: http://www.pcland.hu/shop+Sapphire-PCIe-HD4670-1GB-DDR3-1113.. Itt pedig az "ellenfél": http://www.pcland.hu/shop+Sapphire-PCIe-HD4670-512MB-DDR3-HD.. Várom a további hozzászólásokat ehhez a 2 linkhez: melyiket érdemesebb megvenni?
A 800MHz az alapórajel, a 2GHz pedig effektív órajel. Ha 2GHz-es a kártya, akkor, az alapórajele 1000MHz(GDDR3). Vagyis az 512MB-oson tuningolva van a memória. 1GB memória pedig olyan beállításokon kell, amit 20.000Ft-os kártya nem tud már rendesen futtatni. És tényleg nem a memóriát kell elõször nézni, hanem a GPU-t!
A kérdező hozzászólása: 20.000 Ft-ból milyet ajánlotok ami a legjobb a játékokra? Lehetõleg ATI legyen...
A kérdező hozzászólása: "de nem a memóriát kell nézni" XD
Ebbõl a fajtából fölösleges 512nél nagyobbat vásárolni 1 gigásat 4850 v 4870-tõl érdemes venni, mivel ezekben már van annyi erõ, hogy kis is használják az 1 giga ramot.
A kérdező hozzászólása: 512 MB 2GHz-es HD4670 vagy 1GB 800MHz HD4670...
A kérdező hozzászólása: Sapphire/Gigabyte Radeon HD4670
A kérdező hozzászólása: Akkor milyen adatot vegyek figyelembe ha nem a memóriát??? DX10, Shader Model 4 ezeken kívül? Játékra menne... De melyik a jobb? - 512 MB 2000MHz memóriájú vagy - 1024 MB 800 MHz memóriájú
De a helyedben spórolnék egy 4850esre, a legolcsóbb 22 és soookkal jobban jársz.

Melyek azok az országok, ahol "más" típusúak a konnektorok?

Hol tudok venni hozzá átalakítót? Európában olyanok a konnektorok,mint itthon?

Legjobb válasz: Dél és Észak Amerika országai,Ausztrália,Írország,Anglia,Oroszország más típusú hogy csak a legfontosabbakat említsem. És nem elég átalakítót venni mert ezen országok többségében a feszültség is más így figyelni kell hogy a készülék milyen feszültséggel üzemel! Egyébként átalakítót bármelyik mûszaki/barkács boltban, hipermarketben, piacon kapsz 500 ft-tól de ha a feszültség szint is eltérõ akkor transzformátor is kell ami villamossági szaküzletben kapható.

Dél és Észak Amerika országai, Ausztrália, Írország, Anglia, Oroszország más típusú hogy csak a legfontosabbakat említsem. És nem elég átalakítót venni mert ezen országok többségében a feszültség is más így figyelni kell hogy a készülék milyen feszültséggel üzemel! Egyébként átalakítót bármelyik mûszaki/barkács boltban, hipermarketben, piacon kapsz 500 ft-tól de ha a feszültség szint is eltérõ akkor transzformátor is kell ami villamossági szaküzletben kapható.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! :) Olaszországban és Ausztriában ugyanilyen mint nálunk?
Osztrákoknál mint a miénk, az olaszoknál talán a földelési pont más-azért nem tudom pontosan mert É-olaszoknál olyan mint a miénk de D-olaszban már van eltérés.
Trappista, camambert
Trapista, camamber, chedar Csak a camamberrel vigyázz, ne vágd szét. Azt egyben rántják
a Lidlben lehet kapni rúdban rántani való sajtot. finom, érdemes kipróbálni. ha az nincs, trappistát szoktam dupla panírban.

Fiúk? Melyik típusú ruhában tudnátok elképzelni a szerelmeteket? Lányok nektek melyik tetszik legjobban?

http://kepfeltoltes.hu/130321/ruha_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Legjobb válasz: Az elsõ nekem nem tetszik, nem szeretem az ilyen szoknyákat. A második és a harmadik közül nem tudnék választani, esetleg az alapján, hogy felvéve melyik áll jobban. Mondjuk én a második derekán kicsit túlzásnak érzem azt a nagy virágdíszt, de amúgy szép.

Az elsõ nekem nem tetszik, nem szeretem az ilyen szoknyákat. A második és a harmadik közül nem tudnék választani, esetleg az alapján, hogy felvéve melyik áll jobban. Mondjuk én a második derekán kicsit túlzásnak érzem azt a nagy virágdíszt, de amúgy szép.
Utálom a díszes bálruhákat, inkább valami hétköznapiban. Abból úgyis egyszerûbb kibugyolálni! :)
A harmadik nem rossz, de az elsõben szívesen látnám.
Mivel még valószínû, hogy nem láttam passz. Amúgy az utcsó
A barátnõmet mindenképpen az utolsóban. De isten õrizz, hogy a közel jövõben ilyen ruha legyen rajta! 22/F
Máskor legyél már kicsit igényesebb és keress jobb képet, légyszi :) Amúgy én valahogy nem értékelem igazán az esküvõi ruhákat...
nem tudom, miért van itt annyi házasságellenes ember, de lehet, hogy 15-20 éves fiúk írnak ide. A második az, ami a 3 közül tetszik. 33/N
A kérdező hozzászólása: Sajnálom ha nem feleltem meg a magasrangú ízlésednek. :D Örülj hogy legalább linkeltem valamit és nem ilyen sokatmondó neveket mondtam mint, fodros habos-babos, A-vonalú meg harangfazon...
Nekem igazán egyik sem tetszik nõként, de forma miatt a harmadikat semmiképpen nem választanám. Hülye alakom van ehhez, nem nekem való! :) Az elsõ kettõ ruha is egy kicsit túl sok nekem. Kicsit csicsa, de nem csúnyák, szóval akinek ez a stílusa és ilyen ruhára van ingerenciája, annak jó lehet. A páromnak tök mindegy miben lépkedek oltár elé, õ ezt kijelentette elõre. Felõle pizsamában is odamehetnék.
Egyiket sem viselnem, pedig nagyon szepek, mert enm ereznem magamat kenyelmesen egy pant nelkuli ruhaban. Igaz eleg vekony vagyok, de szeles vallam van igy eselytelen, hogy jolalljon. Amugy az elsonek nem tetszik annyira a szoknyaresze, de a felso resze nagyon szep, tetszik hogy egeszen melyen kezdodik a szoknyaresz. A harmadik tipusu ruha tetszik a legjobban, de azt sem valasztanam, mert egesz estere nem ereznem jol magam benne (mar elore latom hogy ez a kerdes lesz nalam a legnehezebb dontes a sajat eskuvomon) 26/N

Pasik! Melyik típusú lány jön be nektek a legjobban? Lányok! Szerintetek melyik a legszebb?

1.

Legjobb válasz: Hát úgy isten igazából egyik sem. 20f

Hát úgy isten igazából egyik sem. 20f
Lindsay Lohan :)
én nem vagyok haverságban a szõkékkel, mert természetes vörös hajam van :D dee most mégis azt mondom, hogy talán a szõkeség a legszebb. 18/L Unokatesóm is itt ül mellettem, õ az elsõ és a második között vacilál...
Elsõ típus. Fehér bõr, sötét haj és szem. Amúgy konkrétan ezt a lányt nem mondanám szépnek, inkább bájosnak. 22L
1-es, 2-es.
Egyik sem, de Lindsay egy csajjal járt, szoval nem hinnem hogy nagyon erdeklik a ferfiak ill.fiuk
A kérdező hozzászólása: Nekem a 4-es tetszik a legjobban, aki amúgy Rihanna :D De ez az egész inkább a "típus" miatt kérdeztem, mert ha jól megnézed mind az 5 más jellegû. A legfehérebbtõl megy a legsötétebbig :D
az 1es és a hármas

SEGÍTSGÉG KÉRÉSE! Ki tudja, hogy melyik az a típusú gyerekülés, amelynek az anyaga olyan babáknak is jó, akik nagyon izzadnak?

Legjobb válasz: nem tudom melyikre gondolsz, de az én lányaim is nagyon izzadósak. Mi vászonpelenkát rakunk alá, ami felszívja a nedvességet, és minden reggel az egész gyereket bekenem folyékony hintõporral (avent). Így nincs gond vele.

nem tudom melyikre gondolsz, de az én lányaim is nagyon izzadósak. Mi vászonpelenkát rakunk alá, ami felszívja a nedvességet, és minden reggel az egész gyereket bekenem folyékony hintõporral (avent). Így nincs gond vele.
nézd, van huzat ami kifejezetten nyárra való http://www.brendon.hu/Products/List/%C3%BCl%C3%A9shuzat_310/..
ár?
5800-ám van, imádom, 50körül veszed meg most
Nem értem, ha az 5800-asodat imádod, akkor miért akarod lecserélni...?
Elõzõ válsz: sztorno...
Attól függ mennyiért. Amúgy nálam az abszolút sorrend: Nokia N97 Nokia E52 Nokia 5800 Nokia 5630 És most 5630-am van :)

Fiúk Titeket melyik típusú lány taszít jobban, melyiket értékelitek a legkevésbé?

a húsz év körüli csúnya,igénytelen külsej? sz?z lányokat,vagy a szintén húsz év körüli kicsit "szebb", magamautogató,inkább szexisebb ám,de elhasznált lányokat...

Legjobb válasz: Az arany középutat választanám. Amit felhoztál példának, az a két véglet. Közötte is igen széles a paletta... ;)

Az arany középutat választanám. Amit felhoztál példának, az a két véglet. Közötte is igen széles a paletta... ;)
Szép kis választék: az egyik ronda, büdös, a másik lestrapált k..rva. Akkor inkább a magány.
"csúnya, igénytelen külsejû" Hát ez taszítóbb lenne, de nem mindenkinek ugyanaz a csúnya.
Mi az, hogy elhasznált? Talán a ronda nem csalhat meg? 21/N
Egyértelmûen a nem szép szûzlány az van a sor hátulján nálam. Ellenben a ribancomkat, kapós könny baszású lányokat mindig is bírtam, nem nehéz õket ágyra vinni alapon. Ez meg cska jót jelent.
mármint azt többre tartom mint egy csúnya szüzet!
egyértelmû, a szebb elhasznált lányt! hátha megváltozik! F/21
Milyen kérdés ez? Egyik sem. Legyen ápolt ez a minimum. Kinek kell egy csúnya csaj? Téged talán a csúnya pasik hoznak lázba?
az is választás, ha nem választasz semmit
Az életben sosem muszáj választani. Ez így alapból hülyeség...
A kérdező hozzászólása: 6-os válaszoló: Okés, de ha MUSZÁLY lenne választani? :)
A kérdező hozzászólása: Az elhasználtat úgy értem, h mindenkivel össze fekszik...
A kérdező hozzászólása: 2-es válaszoló: De a ronda is megcsalhat... De tegyük fel, hogy önmegtartoztató életet él és azért szûz...
Utóbbi. 20 évesen még senki nem elhasznált.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!