Találatok a következő kifejezésre: Melyik szedhető terhesség (2 db)

Melyik szedhető a terhesség elejétől? Rubophen 500mg, Algopyrin.....?

Néha,ha muszáj!Most is nagyon fáj a fejem.

Legjobb válasz: az algopyrinben le van írva hogy a terhesség elsõ,és utolsó 3 hónapjában nem szedhetõ

az algopyrinben le van írva hogy a terhesség elsõ, és utolsó 3 hónapjában nem szedhetõ
Nekem A doki a Panadolt javasolta.
kérj a gyógyszertárban valamit, mondd meg mennyi idõs terhes vagy, õk biztosan olyat adnak amit nyugodtan be lehet venni. nekem egyébként a paramax raphid-ot ajánlották.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Az Algopyrinre Nekem pl.azt mondták a gyógyszertárba, hogy szinte mindegyikre az van írva nem szedhetõ. Amúgy még nem vagyok babás, csak szeretnék!

A terhesség 5. hetében vagyok. Magzatvédõ vitaminnal kapcsolatban ki kell kérni az orvos véleményét, vagy bárki szedheti, aki akarja? Melyiket javasoljátok?

Az Elevit és a Femibion között gondolkozom. Tegnap délután hirtelen jelentkezett izomlázszerû érzés a hasamban. Állítólag a méhszalagok húzódását, nyúlását jelzi, tehát normális jelenség, viszont magnéziummal lehet csökkenteni a tünetet, valamint szeretném ha a baba is és én is megkapnánk a szükséges vitaminokat.

Legjobb válasz: Ha nincs semmilyen alapbetegséged, akkor nem kell orvosi "ámen". Ha viszont például pajzsmirigyes vagy, akkor például a jódtartalmú tablettákat kerülnöd kell...stb.

Ha nincs semmilyen alapbetegséged, akkor nem kell orvosi "ámen". Ha viszont például pajzsmirigyes vagy, akkor például a jódtartalmú tablettákat kerülnöd kell...stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nem tudok róla, hogy lenne bármilyen betegségem. :)
Én Femibiont szedek..a tesóm is azt szedte és a körülöttem lébõ kismamák is..! Nem kell kikérni a doki véleményét..azt szeded a, elsiket akarod..! Mondjuk én rákérdeztem..azt mondta, hogy az jó..!
Nem kell orvosi vélemény hozzá. Teljesen mindegy, melyiket szeded, mert nagyjából ugyanaz van mindegyikben, viszont elõfordul, hogy valamelyik fajta vitamin rosszullétet vált ki valakinél, ekkor azért érdemes váltani. Én a Gravidát szedem. Azt mondta a doki, hogy mindegy melyiket, csak szedjek valamit, 2 naponta 1 szemet. 5 hetesen még nem nyúlnak a szalagok, 14-16 hetesen kezd el kiemelkedni a méh, tehát legelõbb csak ekkor jelentkezik ilyesmi. A kisebb hasi görcsök viszont normálisak, és tényleg jó rá a magnézium. Ezt viszont külön is érdemes venni, mert nem elég annyi, amennyi a magzatvédõ vitaminban van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mondjuk több helyen is olvastam, hogy valakinél már az elején volt ez az izomlázszerû, úgyhogy nem tudom, de biztos ez is egyénenként változik. Görcsöt, szúrást, fájdalmat nem érzek, csak ezt az izomlázat.
én nem kértem ki, már a gyerek elõtt elkezdtem szedni az elevitet, utána a nõgyógyász is csak annyit mondott, teljesen mindegy melyiket szedem, csak valamelyiket szedjem...nekem magnézium sosem kellett mellé, nem görcsöltem, zsibbadni se zsibbadtam. Most 36 hetes vagyok, kicsit rosszak a vas eredményeim, emiatt inkább azt mondanám most, hogy a Femibiont válaszd mert abban állítólag több a vas mint az elevitben. Illetve a patikust is megkérdezheted, õ is tudni fogja a választ.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak is köszönöm! Most voltam a patikában, és végül az Elevit mellett döntöttem, mert a gyógyszerész azt mondta, hogy a Femibion nem tartalmaz egyáltalán magnéziumot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!