Találatok a következő kifejezésre: Melyik szülés a jó (8 db)

Anyukák, Akinek változtattak a szülés időpontján melyik volt a jó? Első? Második?

Legjobb válasz: Nekem nov. 18.-a volt az elsõ utána nov.2.-ra írták át.A lányom nov.12.-én született...:D

Nekem nov. 18.-a volt az elsõ utána nov.2.-ra írták át.A lányom nov.12.-én született...:D
Nekem sokáig december 6-ot mondtak, aztán egyszercsak már át volt írva a dátum a kiskönyvemben 9-re. Végül december 2-án született a kisfiam :-)
Szia!Nekem mensi szerint dec.10-re, UH szerint dec.16-ra voltam kiírva, végül dec.23-án indították...Császár lett végül belõle.
szia nekem július 19-20.mondtak az elsõ alkalommal, utána módosították július 14.-re..végül 19.-én este elindult magátol, ha nem indult volna meg akkor másnap reggel inditották volna
Nekem jan4 volt az elsõ idõpont a második csemeténél, utána lett jan6, majd jan8, végül jan21, jan18án született a kislányom.(minden uhn a dec24-jan26 intervallumon mozogtunk a gyerekkel) A fiammal egyszerû volt, júli2. (mérések alapján a júli1-3 ingadozott, de átlag 2.), erre jún20 lett a kicsi.
Egyik se.:) Júlis 30., majd aug. 3., aug. 1. Végül július 22-én született. A Fiamnál nem változtattak semmit, végig ugyanaz a nap volt, õ 5 nappal jött elõbb.
Elsõ idõpont volt június 2. (pont egy éve ilyenkorra voltam kiírva..:-) ) Aztán lett belõle május 29, végül május 17-én született..:-)
Egyik sem!Debrecenbe is járnom kellett, de amúgy Egerbe jártam!Az egyik helyen 02.21.-re voltam kiírva a másik helyen 02.28-ra!Március 7.én született a kisfiam!Szóval jól elszámolták!

Melyik rosszabb és fájdalmasabb, a szülés vagy a császár metszés? Melyikben mik a rossz és a h jó szempontok? Mik a tapasztalatok melyik a kisebbik rossz?

Legjobb válasz: Császároztak farfekvés miatt. Utána a poklot jártam, mert iszonyúan fájt, gyorsan csepegett az infúzió emiatt rosszul lettem. Levegõ szorult a bal lapockám alá, emiatt 3 hónapig alig bírtam felemelni a kezem. 3 hétig fájt a heg, a gerincemben valamit megsértettek, emiatt fél évig alig bírtam felemelni a kicsit, hónapokig más fürdette mert nem bírtam behajolni a kádhoz... Szóval inkább szülnék ezek után hüvelyi úton.

Császároztak farfekvés miatt. Utána a poklot jártam, mert iszonyúan fájt, gyorsan csepegett az infúzió emiatt rosszul lettem. Levegõ szorult a bal lapockám alá, emiatt 3 hónapig alig bírtam felemelni a kezem. 3 hétig fájt a heg, a gerincemben valamit megsértettek, emiatt fél évig alig bírtam felemelni a kicsit, hónapokig más fürdette mert nem bírtam behajolni a kádhoz... Szóval inkább szülnék ezek után hüvelyi úton.
A gyermekszülés fáj. Ez elkerülhetetlen, mindkét úton fájni fog. A gyereknek a természetes szülés jobb, egészségesebb. A császármetszés egy remek lehetõség, ha baj van, életet menthet. Nyílt hasi mûtét. Nem sétagalopp, a fájdalmat megúszni nem tudod. Akkor már, ha fáj, legalább a gyereknek legyen jó, nem?
Én a szülésrõl tudok nyilatkozni... naagyon fájt. Kellett legalább egy hét hogy újra normálisan üljek, pedig nem szakadtam szanaszét, csak két öltésem volt. De úgy éreztem szétrepedek a fenekemtõl a köldökömig. Egyik császáros barátnõm szenvedett, alig tudott mozogni a császár után, neki is kellett vagy egy hét, utána még tovább fájt neki. Másik császáros ismerõsömnek kutya baja nem volt a szülés után. Szóval kinek milyen... (Vitatkoznék viszont azzal, hogy a babának jobb a császár, ugyanis szülés közben kifelé jövet egy csomó olyan dolgot "összeszed" odabent, amire szüksége van és amit császárnál nem kaphat meg. Tény, hogy kisebb "trauma" éri.)
A császármetszés a szülés része (néha), csak szólok.
A hüvelyi szülés sokkal kockázatosabb lehet a baba számára. Oxigénhiány, fennakad valamilye, járhat utána gyógytornára jobb esetben. 2x szültem természetesen, de nekem hatalmas aranyerem is van és a császáros szobatársaim elõbb felépültek. A gyerekeik is kisimultabbak voltak, mint az enyém. Igaz engem mindkétszer 1-1 órát varrtak kívül-belül, 4 kg feletti gyerekeket szültem. Fél évig bepisiltem, kislányom gyógytornáztatni kellett, leszakadt egy izom a kezében a szülés következtében. De már jól vagyunk.....
En vajudtam - de minek?! A csaszar gyors volt es eletmento. En nagyon szerettem volna megszulni! A csaszarbol gyorsan felepultem. Sok segitseget kaptam. Ha a babat nezed a csaszar un. "jobb". Ki van iktatva a szuletes kozben bekovetkezheto mindenfele problema. Az ismeretlentol fel az ember de hidd el ha ott vagy, minden mindegy!
Azt tartsátok már szem elõtt hogy a császár az egy nagy hasi mûtét!!!! Ha meg tudod rendesen szülni a babád ne vagdaltasd szét meged!
Én császárral szültem, 4 hónapja. Nekem a vajúdás alatt sem voltak fájásaim, az ctg szépen mutatta az összehúzódásokat, de nem tágultam. 8-tól folyt az oxi, 2 óránként vizsgált az orvosom, ez volt a legrosszabb.Fél 4 kor a császár mellett döntött, én már korábban is mondtam, hogy jó lenne....5kor császároztak. Nagyon hamar felépültem, csak az elsõ felkelés volt rémes, utána nem. Szóval nekem a vizsgálat fájt vajúdás közben, a többi nem.
Én természetes úton szültem, és örülök, hogy nem volt szükség császárra. A vajúdás, szülés fájt persze, de korántsem annyira mint amennyire mások elmondásai alapján gondoltam volna. Én mindíg görcsölni szoktam amikor megjön, és az néha rosszabb, mint a vajúdás vagy a szülés volt. Mert bár a fájások erõsebbek, de közben tudja az ember, hogy csak pár lélegzetvétel és utána semmi fájdalom nem lesz:) Császáros barátnõm megmenekült a hüvelyi szülés fájdalmaitól, viszont a sebével hetekig kínlódott. Szerintem ez rosszabb lehetett.Fõleg, mert a fájdalom miatt nehezen tudta ellátni a babáját.
Nekem is csak császárom volt 36 óra vajúdás után, én nem tágultam.Szóval elõtte és utána is fájt :( Láttam a kórházban lábadozó nõket és akik természetes úton szültek sokkal elõbb felépültek 3 nap múlva hazamehettek míg a császáros társaim 3 nap után is görnyedve mentek.Ha leültem nagyon rossz volt 5 percig ültem és ha felálltam az volt nagyon rossz.A babámat nem tudtam olyan ügyesen megfogni ha gyorsan kellett volna meg abszolút nem tudtam volna. Én nekem az a véleményem, hogy nem hiába vagyunk úgy kitalálva hogy annak a babának hüvelyen kell kijönni.
Nekem csak császármetszésem volt úgyhogy csak arról tudok írni. A mûtét maga nem fáj, mivel kapsz érzéstelenítõt. De utána a lábadozás elég fájdalmas. Persze ki lehet bírni, és a végeredmény mindenképpen megéri.
Maga a császármetszés nem fáj, mert elérzéstelenítenek, vagy altatnak. Utána elég kellemetlen pár napig. Hüvelyi szülésrõl nem tudok nyilatkozni. Ha a szülés nem császárnak indul, akkor ott is kell vajúdni.
Leegyszerûsítve a szülés elõtte/közben fáj, a császár meg utána, mivel közben le vagy érzéstelenítve vagy altatnak. Pecheseknek szülési fájásokkal indul, és mégis császár lesz belõle, ha olyan komplikáció adódik, na nekik kijut a "jóból", mert elõtte-utána is fájni fog. Nekem császár volt, nem indult be a szülés (toxémiás lettem), utána 2-3 nap nagyon borzalmas volt, de ki lehetett bírni.
Császár, , iszonyatos a szülés!

Többen írták, hogy szülés után jó haszna van a Tena betétnek. Melyik tipust érdemes venni, és abból van-e "szárnyas" változat, vagy csak sima?

Legjobb válasz: Tena Lady Extra , gyógyszertár 800 ft.- körül vettem én is. 6 hós kisbaba anyukája

Tena Lady Extra , gyógyszertár 800 ft.- körül vettem én is. 6 hós kisbaba anyukája
Szia! Én is Tenát vettem, Normált és elegendõ volt, bár császárral szültem... Ez nem volt szárnyas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszike!
Nekem a Mini Long is elég volt.
Én chicco (mamma donna) szülés utáni betétet használtam, és nagyon jó volt. Jó nagy és vastag, kórházba tökéletes. Nincs szárnya, de nem is kell bõven megtartja a bugyi a vastagsága miatt. A tenának sincs szárnya a vastagabbanak. De volt olyan szobatársam aki vattát használt, az is jó volt, meg mi viztire kaptunk, de az inkább gézzel betekerve jó, mert különben ragad a sebbe kicsit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
Molimed bugyi. Már az elõbb irtam valakinek. Auchan gyógyszertár 2200 ft. Bugyiba épített betét, nem mozdul el és nem folyik ki semmi, hasleszorító része is van. Nekem nagyon bejött.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És hány db van egy csomagban?
10 db/ csmag. Nekem elég volt egy az elsõ pár napra, amikor erõs volt a vérzés, utána elég volt a sima betét.

Melyik szülés kalkulátor a jó?

Legjobb válasz: bármelyik, ha tudod az utolsó mensi elsõ napját. az orvosok is így számolnak

bármelyik, ha tudod az utolsó mensi elsõ napját. az orvosok is így számolnak
timmermann.hu
szia, szerintem a szülõk lapja féle kalkulátor nagyon jó! Itt ha beírod az adatokat, akkor nemcsak a szülés napját mutatja meg, hanem azt is, hogy éppen hanyadik hétben jársz. Ha arra ráklikkelsz, akkor azt is láthatod, hogy mekkora a babád (méretileg és 4D-s fotón is!), milyen vizsgálatra kell menned, mennyit hízhatsz a héten. Nagyon jól összeszedett!!! Itt találod: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/kalkulator.php?VALASZTAS..

A netes kalkulátorok dec 18-ra irják a szülésem idöpontját, de a védönö dec 20-at irt. Melyik a jo idöpont?

kicsit tarok attol hogy a véd?n?é a helyes de akkor karácsonykor korházban leszek.:(..szeretnék a babával addigra otthon lenni.

Legjobb válasz: Az egyáltalán nem biztos,hogy karácsonykor kórházba leszel.:) Mivel jöhet 2 héttel hamarabb is a baba,de túl is hordhatod 1 héttel. Egyébként 1-2 nap eltérés elõfordul a kalkulátorok számitása és a védõnõ számitása szerint. Nekem a kalkulátor juli 21-et r,a védõnõ és a doki meg juli 22-t.

Az egyáltalán nem biztos, hogy karácsonykor kórházba leszel.:) Mivel jöhet 2 héttel hamarabb is a baba, de túl is hordhatod 1 héttel. Egyébként 1-2 nap eltérés elõfordul a kalkulátorok számitása és a védõnõ számitása szerint. Nekem a kalkulátor juli 21-et r, a védõnõ és a doki meg juli 22-t.
Szerintem kisbabád nem fog se a kalkulátorokra tekintettel lenni, se a védõnõre, de még a karácsonyra sem. A kiírt idõpont csak hozzávetõleges, plusz-mínusz 1-2 hét teljesen normális, de hidd el, mire odajutsz, teszel majd a karácsonyra, csak gond nélkül megszüljél! Boldog babavárást!
Akármelyik is a helyes, elõre úgysem tudod kiszámolni. A baba nem 18-én vagy 20-án fog jönni, hanem amikor õ akar. Lehet, 24-én este fog kibújni:-) lehet, már december elején.. Ezt tényleg nem tudhatod. Én a husvétot töltöttem kórházban, és azért kibírtam.-) Ha jó a csütörtöki 7 heted, akkor a 18-a a jó, de ez addig még változhat, mert minden uhon átírhatnak a baba méretei alapján. ne ezen izgulj elõre!4.-)
Nekem is 2 nappal késöbbi idöpontot írt a védönö, mint a kalkulátorok. Szerintem lehet, hogy a kalkulátorok a szököévet is figyelmebe veszik, a védönö meg nem.
Azon a héten (vagy elõtte egy héttel, vagy utána) bármikor lehet, nem lehet pontosan megmondani.
Én január 26-re voltam kiirva a védönöm szerint!A 4D szerint január 24-re!És január 11-én 7óra alatt 3650g-mal és 55cm-rel megszületett a gyönyörü kisfiam!:-)hatalmas körmökkel!:-)Szép baba várást!

A csipőszorító alsó és a haskötő szülés után ugyanolyan jó, vagy az egyik jobb, és melyik? Miért?

Legjobb válasz: Szia!Nekem volt haskötõm.Szülés után használtam pár napig.Nem sokat ugyan de jó volt amikor jöttek a látogatók és sokat kellett mászkálnom.Ha nem volt rajtam éreztem hogy lóg nagyon a hasam de amikor rajtam volt kellemes érzést nyújtott.Elõször én is csípõszorítós alsót akartam venni,de a fehérnemû üzletben mutatták meg ezt a szorítót amit kismamák is használhatnak illetve szülés után is tartja a hasat.Gazdaságosabb mert nem kell állandóan mosni elég egyet megvenni.

Szia!Nekem volt haskötõm.Szülés után használtam pár napig.Nem sokat ugyan de jó volt amikor jöttek a látogatók és sokat kellett mászkálnom.Ha nem volt rajtam éreztem hogy lóg nagyon a hasam de amikor rajtam volt kellemes érzést nyújtott.Elõször én is csípõszorítós alsót akartam venni, de a fehérnemû üzletben mutatták meg ezt a szorítót amit kismamák is használhatnak illetve szülés után is tartja a hasat.Gazdaságosabb mert nem kell állandóan mosni elég egyet megvenni.

12 hetes kismama vagyok és a gyöngyösi kórházban szeretnék szülni. Eddig Szelva doktorhoz jártam, de kiderült, hogy a szülésem várható időpontjában (szept. 10.) elutazik. Melyik ugyanolyan kedves és jó orvost választhatnám helyette Gyöngyösön?

Papp doktorról tudtok valamit?

Legjobb válasz: Szia én Csépány doktornöhöz járok és nagyon szeretem biztos te is hallotál róla hogy nagyon felkapot orvos lett nagyon sok kismama jár hozzá szerdánként van a szakrendelésen és keddenként tart magánrendelést én a szakrendelésen szoktam megbeszélni vele mindent és néha megyek magánrendelésre is esetleg próbáld meg nála és jó baba várást.18 hetes kismama

Szia én Csépány doktornöhöz járok és nagyon szeretem biztos te is hallotál róla hogy nagyon felkapot orvos lett nagyon sok kismama jár hozzá szerdánként van a szakrendelésen és keddenként tart magánrendelést én a szakrendelésen szoktam megbeszélni vele mindent és néha megyek magánrendelésre is esetleg próbáld meg nála és jó baba várást.18 hetes kismama
Bár már nem aktuális a kérdés, de hátha olvassa még valaki:Dr.Csépány Adriennt én is csak ajánlani tudom, nála szültem, teljesen meg voltam elégedve vele!
én nem ajánlom a gyöngyösi kórházat, én befeküdtem a 32.héten. és azt mondta a doktor úr, h elfolyt a magzatvízem, és ocsmányul beszélt velem, majd átvittek b.pestre az I.számú klinikára (koraszülés veszélye miatt), és ott kiderült, hogy minden rendbe van, nem is folyt el semmenyi! hááát errõl ennyit

Dr. Koos Hutás Piroskánál szültem 6 éve a MÁV-ban. Szerintem is jó, de ugy tudom, hogy már nem ott van. Melyik kórházban vezet most szüléseket?

Legjobb válasz: Szia! Ezen az oldalon találtam meg neked, az oldal alján van, azt írja a MÁV kórházban dolgozik. http://www.ops-khp.hu/magunkrol.htm

Szia! Ezen az oldalon találtam meg neked, az oldal alján van, azt írja a MÁV kórházban dolgozik. http://www.ops-khp.hu/magunkrol.htm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!