Találatok a következő kifejezésre: Melyik szülés a (195 db)

Mennyi ideig tartott a szülésed/szüléseid és melyik volt a legkönnyebb/leggyorsabb és melyik volt a legnehezebb?

El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Elsõ 4 óra volt, szívesen emlékszem vissza rá, apás szülés, meghitt, csak doki, szülésznõ, apa, csecsemõs, meg persze mi a lányommal. Második 2 óra volt, tömeg s szülõszobán, nekem sokkal jobban fájt mint az elsõ, és nem is gondolok rá szinte soha, mert nem volt ugyan rossz élmény, de jó sem. Mivel ikerszülés volt, két doki, szülésznõ, két gyerekorvos, két tanulóorvos,apa, meg akit még érdekelt, + másik szülõágyon is szült egy anyuka, neki a csapata is ott volt. Mindkettõ sima szülés volt.

Elsõ 4 óra volt, szívesen emlékszem vissza rá, apás szülés, meghitt, csak doki, szülésznõ, apa, csecsemõs, meg persze mi a lányommal. Második 2 óra volt, tömeg s szülõszobán, nekem sokkal jobban fájt mint az elsõ, és nem is gondolok rá szinte soha, mert nem volt ugyan rossz élmény, de jó sem. Mivel ikerszülés volt, két doki, szülésznõ, két gyerekorvos, két tanulóorvos, apa, meg akit még érdekelt, + másik szülõágyon is szült egy anyuka, neki a csapata is ott volt. Mindkettõ sima szülés volt.
1 babám van, kb. 5 óra, amibõl 2 és fél az intenzív, erõs fájásokkal teli idõszak. Nem volt egy leányálom, de ki lehetett bírni, a kislányomért ezerszer ennyit is.:)
1. babámat 25! óra alatt szültem meg, ebbõl a durva fájások 9 órán át tartottak. Mindez 13 hónapja történt. Majdnem meghaltam egy erõs szülés utáni vérzésben és még nem írtam le mindent, tehát nekem semmi jó emlékem nem lehetne, mégis alig várom, hogy újra szülhessek és boldog vagyok, hogy itt a pocakomban a következõ babónk, aki most 13 hetes!
12 óra után császármetszés lett a vége. Köldökzsinór rátekeredett a babára.
Az elsõt reggel tízkor indították oxitocinnal, fájásgyenge voltam a gépen az értékek majd leugrottak a papírról én meg nem éreztem semmit este 11-ig, majd utána pici hasfájást, de nagyon gyengén, fél tizenkettõkor éjjel megszületett a fiam, vezényelték, hogy mikor nyomjak mert nem éreztem a fájásokat, érzéstelenítõ nélkül szültem , viszont a kitolás nem volt leányálom, de megérte
30 óra volt. Végül császározni kellett köldökzsinór miatt.

3 gyerekes anyukák, melyik szülés fájt jobban? Úgy veszem észre, a szülés ideje csökken a fájdalom nő. Van ebben valami? A 2. után azt mondtam, kész, nincs több. Most mégis szeretnék.

Legjobb válasz: Szerintem is nõ a fájdalom! Habár én 5 gyereket szültem, normális szülésnek csak az elsõ és utolsó mondható. A második ikerszülés egyik sima, másik császár. Talán rövidebb volt, de a fájdalom erõsebb, plusz utána mégegy császár. 3.szülés 36 hetes halott baba, 18 óra kemény vajúdás, oxitocinnal végig. 4.szülés 4 óra, nagy fájdalommal.

Szerintem is nõ a fájdalom! Habár én 5 gyereket szültem, normális szülésnek csak az elsõ és utolsó mondható. A második ikerszülés egyik sima, másik császár. Talán rövidebb volt, de a fájdalom erõsebb, plusz utána mégegy császár. 3.szülés 36 hetes halott baba, 18 óra kemény vajúdás, oxitocinnal végig. 4.szülés 4 óra, nagy fájdalommal.
Nekem az elsõ szülés volt a legkönnyebb, kibírható fájásokkal, 10óra alatt lett meg a fiam.A második:14 óra vajúdás, és azt hittem ott nyúlok ki a fájások miatt.A harmadik babám kínzott meg a legjobban, 15 óra alatt lett meg, és iszonyú fájdalmaim voltak.
Igaz, hogy nekem csak 2 gyerekem van, de a második sokkal kevésbé volt fájdalmas.Mind a kettõ csak másfél óra volt, de az elsõnél összeértek a fájások, levegõt is alig kaptam, nagyon fájt...A másodiknál elõször 10, majd 5 perces enyhe fájások, azt mondhatom, hogy csak az utolsó 5 fájás volt kemény, azt meg nevetve kibírtam, kitolás is pár perc volt. Üdv, 3 hetes baba anyukája.
Bizony van benne valami. Ezt a kérdést én is ki akartam irni. 1. baba halva született, hosszabb volt a vajúdás, de hát nulláról indultam, viszont nem voltak olyan erõsek a fájások. 2. 2 óra oxival de nagyon erõs fájások 3. természetesen mondhatni az igazi része csak 1 óra volt, még erõsebb fájásokra emlékszem 4. 2 óra szintén oxival, kemény kitolással és olyan brutál fájásokkal hogy azt hittem belehalok. Én is mondtam itthon hogy minél többször szültem annál keményebb fájásaim voltak. De vállald csak be ha szeretnéd! Az enyém most két hónapos és áldom az eszem amiért "azon" este nem gondoltam meg magam (mert bizony az én fejemben is megfordult). Viszont a 3. (természetes) volt a legkönnyebb és leggyorsabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és le a kalappal elõttetek, amiért végig tudtátok csinálni.(elhunyt babások!) Az elsõ 8 és fél órás volt, a második 3 és fél (szegénykém majdnem a Tescoba született, oda akartam menni, mert nem volt erõs fájásom, és nem akartam, hogy a kórházból hazazavarjanak, hogy 2. gyerekem születik, és nem érzem, hogy nem igazi fájás, férjem unszolására csak bementünk a kórházba, másfél óra múlva meglett a lányom:-)de inkább 10 8 órás szülést, mint még egy ilyen rövidet, mindkét gyermekem 3, 90 kg és 58 cm lett.Azt hiszem ráhajtunk a 3.-ra:-)
Drukkolok hogy mihamarabb összejöjjön, és ird meg ha megtörtént! Nem fogod megbánni, én még szülnék ha az anyagiak engednék, a legcsodásabb dolog. A szülés meg csak pár óra kin, de amit utána kapsz mindennel felér. :-) Utolsó voltam.
A kérdező hozzászólása: köszi, remélem jövök nemsokára, mindkét gyermekem az elsõ próbálkozásra jött össze, azért félek egy kicsit, mert olyan álomszerû az egész.bár én az élet más területén nem vagyok szerencsés.most szeretnék még egyet, és 34 éves korom körül a 4.-et.:-) ja, a piszkos anyagiak, sajnos...

Harmadszorra, ill. többedszerre szülő anyukák, melyik volt a legkönnyebb szülés?

Tényleg egyre gyorsabb, és könnyebb? Vagy ez is emberfügg??

Legjobb válasz: 1. szülés: 3 óra alattmeglett a lányom, az elsõ derékfájástól számolva. 2. szülés: kisfiam tavaly elõtt született. Éjjel 1-kor elfolyt a magzatvíz, egybõl 2 perces fájások. 2-re a kórházban voltunk, 2-30-kor meglett a kisfiam. Vagyis másfél óra alatt meglett. 3. szülés: 1 hónapja születtek ikerlányaim. Este 5-45-kor elfolyt a magzatvizem, 2 perces fájások, 6-ra itt volt a mentõ, 6-15-re a kórházban voltunk, és 6-30-kor meglettek az ikreim természetes úton. Szóval ez 45 perc volt. Ha azt vesszük, nekem a szülési idõ felezõdött minden alkalommal. Mondta, hogy ha lenne mége gy, azt meg utánam dobnák, hogy elhagytam...:)

1. szülés: 3 óra alattmeglett a lányom, az elsõ derékfájástól számolva. 2. szülés: kisfiam tavaly elõtt született. Éjjel 1-kor elfolyt a magzatvíz, egybõl 2 perces fájások. 2-re a kórházban voltunk, 2-30-kor meglett a kisfiam. Vagyis másfél óra alatt meglett. 3. szülés: 1 hónapja születtek ikerlányaim. Este 5-45-kor elfolyt a magzatvizem, 2 perces fájások, 6-ra itt volt a mentõ, 6-15-re a kórházban voltunk, és 6-30-kor meglettek az ikreim természetes úton. Szóval ez 45 perc volt. Ha azt vesszük, nekem a szülési idõ felezõdött minden alkalommal. Mondta, hogy ha lenne mége gy, azt meg utánam dobnák, hogy elhagytam...:)
Köszi. Most éppen sztereóban nyomják....:)
Háromszor szültem. Nekem éppen fordítva volt, mint állítólag lenni kell :)
A kérdező hozzászólása: Ettõl félek én is!
Én úgy tudom a második a legkönnyebb és onnan megint nehezedik. Nekem bejött az elsõ viszonylag hosszú volt, nagyon kimerítõ este 12 kor indult és ugye addig se aludtam azután se és még a rá következõ napon se tudtam , mert akkor meg nem hagytak a hormonok. A második délután indult 3 óra alatt "lezavartuk" nyugodtan aludtam éjjel stb.:) A harmadik meg szintén kicsit hosszabb volt, a kitolási szak is kicsit elhúzódott utána is vhogy sokkal kimerültebb voltam (ja meg a gátmetszésem fájt iszonyat módon hetekig).
A kérdező hozzászólása: Nekem az elsõ :mensi szerû görcsökkel 3 ujjnyira kitágultam, aztán leállt, így burokrepesztés, jöttek az egypercesek, és kereken két óra múlva meglett a kisfiam. A második hét évvel késõbb, három napig voltak kisebb, nagyobb fájásaim, mire egy reggel rögtön 3 percesekkel már meg se tudtam mozdulni ez olyan 5 órakor volt ês 10.15- re lett meg a kicsi fiam. Sokkal tovább vajúdtam, és jobban is fájt. Remélem most a harmadik gyorsabb lesz.
A kérdező hozzászólása: Hûha gratulálok a babákhoz!
Ez vicces volt! :-) Eddig nekem a könnyebbedés volt, most szülök pár hét múlva harmadikat, majd beszámolok. Nem bánnám, ha olyan lenne, mint a második. Õ alig több mint 2 óra alatt bújt ki. Az elsõvel 15 óra vajúdás, beleértve az éjszakát...
A kérdező hozzászólása: Ok várom a beszámolót és könnyû szülést kívánok!

Melyik szules faj jobban? A csaszar, vagy a rendes szules?

Legjobb válasz: Gondolom mindenkinek más a fájdalom küszöbe, de én a rendes szülést választanám ha szülnék mégegyszer. Volt szerencsém mind a kettõhöz. Igaz, hogy a rendes szülés fájdalmasabb, de nagyon szép élmény és nem a mûtõ hangulatát kell érezned. Második fiam koraszülött, gyors császár kellett, az érzéstelenítõt háromszor szúrták belém, mert soha nem volt jó, de még igy sem sikerült éreztem, hogy matatnak ott lent, akkor infúzióba kaptam még fájdalom csillapítót, amitõl másnap reggelig kómás voltam. Napokig nem tudtam mosakodni, mert vigyázni kell a sebre, húzódik, fáj, még mindig érzem, pedig már 4 hónapja. A rendes szülés után megkaptam a fiamat, percekig néztük egymást, letisztogatták, utána cicire tették. Már 2 nap múlva ülve szoptattam, (igaz az a seb sem egyszerû, de nekem gyorsan helyre jött). Miért kérdezed?

Gondolom mindenkinek más a fájdalom küszöbe, de én a rendes szülést választanám ha szülnék mégegyszer. Volt szerencsém mind a kettõhöz. Igaz, hogy a rendes szülés fájdalmasabb, de nagyon szép élmény és nem a mûtõ hangulatát kell érezned. Második fiam koraszülött, gyors császár kellett, az érzéstelenítõt háromszor szúrták belém, mert soha nem volt jó, de még igy sem sikerült éreztem, hogy matatnak ott lent, akkor infúzióba kaptam még fájdalom csillapítót, amitõl másnap reggelig kómás voltam. Napokig nem tudtam mosakodni, mert vigyázni kell a sebre, húzódik, fáj, még mindig érzem, pedig már 4 hónapja. A rendes szülés után megkaptam a fiamat, percekig néztük egymást, letisztogatták, utána cicire tették. Már 2 nap múlva ülve szoptattam, (igaz az a seb sem egyszerû, de nekem gyorsan helyre jött). Miért kérdezed?
Anyukámnak 2 sima, és egy koraszülött császár volt, utána sokáig fájt a hasa.õ azt mondta, inkább 10 sima, mint mégegy császár.
én nem tudom milyen a császár, de nekem is nagyon fájt a sima szülés. vagyis az utolsó 1 óra és annak a végén az a 10 perc volt nagyon dúrva fájásokkal tarkítva..... nekem rendesen halálfélelmem volt egy egy fájás csúcspontján, de nem bánom mert született egy gyönyörû kisfiam.
jó én elhiszem hogy sokan inkább a császárt választják, mert hogy könnyebb, de én meg boldog vagyok hogy önerõbõl megtudtam szülni a kisfiam. pedig én repedtem is a vágás mellett, tehát fájt rendesen, én nem kaptam EDA-t sem de így is csodálatos élmény volt. Aki ismerõsöm van és császárral szült, azt mondja, hogy még 1 év után is érzékeny a hasa, na meg megvágják a méhét, stb... szerintem a természetes után hamarabb rendbe jön az ember. mondjuk ez is meberfüggõ. szerintem.
Szia!Én Aug. 20-án szültem császárral.Indították a szülést, mert 1 héttel túlhordtam a picit.Balont helyeztek fel 21:30kor, 23:15kor burok repesztés, 00:15kor oxitocinos infulzió onnantól 03:15ig 2 perces fájások.Majd akkor szóltak hogy a baba szive nem bírja a vajúdást, én nem tágultam, úgyhogy vittek is a mûtõbe császározni. Altattak alatta. Nekem kb. 2napig fájt és nehezen ment a mozgás.De a 4ik nap amikor hazaengedtek, már szinte szaladgáltam a kórházban.Szóval nekem nem volt annyira rossz élmény. A vajúdásra viszont nem szivesen emlékszem.De azért picit sajnálom, hogy nem természetes úton szültem.
Én császárral szültem és szerintem ennél fájdalommentesebben nem lehet szülni!!!!! Már másnap szépen mentem, zuhiztam. Itthol sem volt semmi gond, már egy hetesen mentünk ki sétálni. Most 6 hetes kisfiú anyukája
hát engem császároztak, és elötte végig vajúdtam 5órát( tudom ez nem is olyan sok ), már tolófájásaim voltak, teljesen kitágulva, szóval jöhetett volna a baba , de nem jött.nekem már megváltás volt mikor toltak át a mûtõbe.és valóban érezni ahogy matatnak ott benn, de ez nem fáj.utána 1-2-nap nehéz, de én így is azt mondom még 10 császár inkább mint akácsak 1 szülés. :(
Nekem az elsõ császár volt 5 éve. A mûtõben éreztem ahogy nyomják a hasamat, iszonyatos fájdalom volt az is. Utánna nagyon sokáig lábadoztam, mindenem fájt. A második babával síma szülésre készültem. Nagyon csalódott lettem amikor megtudtam, hogy ez is császár lesz. A második császár alatt semmit sem éreztem. Harmadnap hazaengedtek, a következõ nap már fõztem a húslevest. Azóta talpon vagyok mintha semmi sem történt volna. Semmim nem fáj. A császárt ugyanaz a doktor csinálta mint 5 éve. Tehát szerintem minden az adott pillanattól függ.
bocsi.. emberfüggõ. elírtam.
A kérdező hozzászólása: en csaszaral szultem 1eve, a tesom most, 5honapja, azt mondta, hogy en nembirtam volna ki a rendes szulest, mert neki annyira fajt, en megkerdeztem, hogy szerinted a csaszar az nemfaj?Hat csak ezert kerdem?Es mit gondolsz, a masodikat is csaszarral szulnem, eleg vastag a sebem, ha hozzanyulok, meg mindig olyan erzekeny, meg mintha egy kicsit meg lenne dagadva a mehem, neked is ilyen?
én vagyok az inkább 10 császárt... ez tényleg ember függõ lehet, 8héttel vagyok császár után és mintha mi se történt volna. és én neki futottam rendesen, nem kényelembõl lett császár, így megtapasztaltam azt hiszem mind a két változatot.
Engem 16 óra vajudás után vittek el félholtan a mûtõbe.Utána 3 szor hívni kellett a dokit mert locsogott a földön a vérem.Utána is nagy fájdalmaim voltak és nagyon nehezen épültem fel.Kellett 1 hónap.Én simán szerettem volna szülni.(Bár erre már nem látok esélyt a másodiknál.)
Én császárral szültem majdnem 3 hónapja. Az elsõ pár napban azt hittem, menten elpusztulok, annyira borzalmas volt! Az itt olvasottak alapján, lehet, hogy csak nekem alacsony a fájdalomküszöböm... A fizikai fájdalmam hamar elmúlt, a lelki, hogy nem tudtam spontán megszülni a kisfiamat viszont még most sem. Soha többet nem akarok a mûtõben életet adni a babámnak, mert nagyon rossz élmény volt!
nekem nagyon nagy élmény volt, hogy nem nyomták ki belõlem a gyereket, és nem szorúlt meg vállal a szülõcsatornában, nem veszített idöt, nem lett oxigénhiányos és így egészségesnek született.mielött "levannak szólva" a császárosok meg kell nézni az okokat.ez többnyire nem kívánságmûsor.
koszonom szepen a valaszokat, meg megtudna valaki irni, hogy a masodik babanal mi lenne a legjobb, inkabb megint csaszar?Mert meg erzekeny a sebem, ahogy az elobb irtam, es mintha egy picit meglenne dagadva a mehem.

Létezik az, hogy valaki a szülés előtt pár hónappal, már érezze melyik szülési pozíció lenne számára a legelőnyösebb?

25 hetes terhes vagyok,tehát még messze is a cél és nem is.Sok videót néztem meg,sokat olvasgatok fórumon és múltkor elkezdtem azon gondolkodni,vajon nekem hogy lesz a legjobb.Végig gondoltam magamban,az összes módot,ahogy szülés közben az ember elhelyezkedhet és nemtudom,hogy de mintha ösztönösen belülr?l súgta volna nekem valami melyik a legkényelmesebb nekem.Szóval mondjuk a fekv? pozíciónál érzem,hogy nekem úgy tuti nem lesz er?m kinyomni MiniManát...és így tovább és akkor jutott eszembe egy póz,ami úgy érzem nekem tökéletes lenne(egyébként youtubeon láttam hasonlót)...ez olyan mint régen az asszonyok szülése,egy rongydarabba kapaszkodtak ,ami a fagerendáról lógott és abba kapaszkodva nyomtak.Biztos hülyén hangzik,de úgy érzem ez lenne a tökéletes.Létezik ilyen?Mármint,hogy az ember lánya ösztönösen megérzi mi jó neki és mi nem...

Legjobb válasz: "Álmodozni lehet Nyuszó-muszó".:) Aztán az éles helyzetben meglátod, mit szeretnél abban a szituban. Nagyon jó elõre gondolkodni és felkészíteni magad, de készülj fel arra, hogy másképp is alakulhat, akkor nem leszel csalódott. Nem tudom, hol fogsz szülni, de úgy tudom már elég sok helyen nyitottak a különbözõ pózokra. Beszélj errõl a dokiddal. Készíthetsz szülési tervet is, amiben leírod magadnak, a szülésznõnek, meg az orvosnak, hogy kérsz-e beöntést, borotválást, fájdalomcsillapítást, ha igen, akkor milyet, ki lehet bent, milyen pózban akarsz vajúdni, mikor vágják el a köldökzsinórt. Ez még akkor is hasznos lehet, ha késõbb másképp alakul. De azt, hogy milyen lesz a szülésed és hogyan fogod akkor jól érezni magad, még senki sem tudhatja. Én a harmadik babát olyan szülõszobán szültem, ahol volt kötél, de nekem bejött a legrosszabbnak titulált hátonfekvõs módozat, eszem ágában sem volt kimászni az ágyból.

"Álmodozni lehet Nyuszó-muszó".:) Aztán az éles helyzetben meglátod, mit szeretnél abban a szituban. Nagyon jó elõre gondolkodni és felkészíteni magad, de készülj fel arra, hogy másképp is alakulhat, akkor nem leszel csalódott. Nem tudom, hol fogsz szülni, de úgy tudom már elég sok helyen nyitottak a különbözõ pózokra. Beszélj errõl a dokiddal. Készíthetsz szülési tervet is, amiben leírod magadnak, a szülésznõnek, meg az orvosnak, hogy kérsz-e beöntést, borotválást, fájdalomcsillapítást, ha igen, akkor milyet, ki lehet bent, milyen pózban akarsz vajúdni, mikor vágják el a köldökzsinórt. Ez még akkor is hasznos lehet, ha késõbb másképp alakul. De azt, hogy milyen lesz a szülésed és hogyan fogod akkor jól érezni magad, még senki sem tudhatja. Én a harmadik babát olyan szülõszobán szültem, ahol volt kötél, de nekem bejött a legrosszabbnak titulált hátonfekvõs módozat, eszem ágában sem volt kimászni az ágyból.
Biztosan létezik, de én ilyenen sosem gondolkoztam. Végül klassz szülésem volt, nekem tök jó volt, hogy feküdhettem, seemmi labda, kötél meg ilyenek, nem hiányzott semmi.
Én a melegvizes vajódást terveztem el, de nem jött össze. Nekem fekve volt a legjobb. Fálállni sem bírtam, annyira fájt. Nem tágultam semmit, ezért nem ülhettem meleg vízbe. 14 óra elteltével is zárt voltam, ezért császároztak. A bébi lábára csavarodott a köldökzsinór és nem tudott lejönni.
Persze, biztos van ilyen. Én mondjuk meg sem bírtam mozdulni a fájdalomtól meg a hosszú vajúdás is kifárasztott (26óra) Szóval tuti nem lett volna erõm még kapaszkodni valammibe. Könnyû és szép szülést!
Miért ne? Nekem semmi nem jött be ezzel kapcsolatban a megérzéseimbõl. Azt hittem, hogy majd mennyire támaszkodom a férjemre, de majdnem hogy el sem tudtam viselni, ha hozzám ért. Sokkal jobb volt csukott szemmel, befele koncentrálni, és kizárni a külvilágot. Szegény nagyon is haszontalannak érezte így magát-de nem tehettem róla. Aztán nagyon rossz volt a labdán ülni, menni meg targédia...pedig azt hittem, én majd sétálni fogok vajúdás alatt. Ehelyettt legjobb volt, ha fekhettem. Én el sem tudom képzelni, hogy más pózban szüljek, mint a megszokott hanyatt fekvés...(bár az elkézeléseim másfele húztak, fõleg a medence felé...)
Biztos van. De nekemi s fekve volt a legjobb. Bér én megmozdulni is alig bírtam. És a végén már engem is idegesített a férjem én ki is küldtem. Már nagyon rosszul voltam, és nagyon fáradt. 26 óra után császároztak meg, mert már a babám is nagyon rosszul volt. Én akkor úgyéreztem hogy egyhelybe lenne a legjobb. De engem nem hagytak, nekem forogni kellett.
Csatlakozom az igen táborba. De eszembe sem jutott terhesen hogy milyen pózban fogok szülni, hogy melyik lesz nekem a legjobb. Sztem teljesen felesleges ezen agyalni, majd ott meglátod és ha lesz erõd hozzá még ki is próbálhatod azt amit elképzeltél magadnak. Ui: sztem ne nézegess videókat hidd el, én is néztem olcastamsokat de rájöttem hogy teljesen felesleges, csak ráparátzam a szülésre..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Azthiszem kicsit félreérthetõen fogalmaztam:DNem tervezgetek semmit, szóval most nem arról van szó, hogy én csak és kizárólag így tudom elképzelni, egyszerûen ösztönösen érzem, hogy fekvõ helyzetben abszolút nem tudom majd kinyomni, nemtudom, ez ilyen belsõ késztetés:D Nah mindegy lesz ami lesz, a lényeg, hogy bújjon ki:D Egyébként nem parázok a szülés miatt, igyekszem nem gondolni arra, hogy fájni fog, mostmár csak 10 percenként jut eszembe :D, nem viccelek, ritkán jut eszembe, inkább attól tartok, hogy a Manóm(mmint a párom), nagyon meg lesz sértõdve, mert biztos, hogy olyan leszek mint amikor fáj a hasam mensi közben , olyankor nem szólhat hozzám senki é békén hagynak:D
Szerintem igenis jó dolog elképzelni és készülni. Én az elsõ babámnál a medencét képzeltem, és be is szálltam. Sajnos nagyon nem jött be. De nem a víz miatt, az mindenképp szuper érzés volt a derekamnak, a medence aljának a formája nem volt kényelmes. (Már amennyire ilyenkor kényelmes valami :o) Végül úgy alakult a dolog, hogy a szülésznõ javasolgatta a pozíciókat, meg azt is õ mondta, hogy mikor váltsak, mert látta, hogy belefáradtam az egyikbe.(Pl. a szülõzsámolyon nem szabad túl sokáig ülni, mert ödémás lesz az ember lánya) Én követtem az utasításokat, és jól emlékszem, hogy egyik-másik helyzet nagyon rossz volt, másik meg oké. Végül a kitolás végénél át kellett mennem egy másik szülõszobába, ahol volt lehetõség oxitocinra (a baba élete forgott kockán, az alternatív szobában meg nem volt semmilyen "mesterséges" eszköz.)Ott fel kellett feküdnöm a "klasszikus pozícióba", utólag úgy éreztem, nem bírtam volna végig ott. (26 óra) A második szülésem sokkal flottab volt ilyen szempontból. Már volt gyakorlatom, és ott tényleg "éreztem", hogy egy idõ után melyik pozíció lenne jó, és még inkább, hogy melyik biztosan nem! (A derekam nagyon fájt már a terhesség vége felé, így a semmi olyan nem jött szóba, ahol az terhelõdik jobban) Szóval készülj csak! Szerintem minél több infód és elképzelésed van, annál könnyebb lesz (az elsõnél úgyis ér majd meglepetés elég).(Bár azzal egyet értek, hogy videót nem érdemes megnézni, mert azzal hamis képet alkotsz magadnak, Te úgy sosem látod majd magad, mint egy videón és benne a helyzetben máshogy értékelõdnek a dolgok. A párodnak meg pláne!) Jó szülést!

Melyik szülés könyebb, az első vagy a második?

37 hetes terhes vagyok. Már nagyon parázok a szüléstől. Az első gyermekemmel 8 órát vajúdtam és a kitolás sem volt nehéz. Ennek már 9 éve.

Legjobb válasz: Nálam a második könnyebb volt. Elsõnél nem jöttek a fájások, így oxit kaptam. 4 óra alatt meglett a babám. Ebbõl egy óra volt a kitolás. Második babámnál fájásokkal indult a szülés és 2 óra alatt meglett. Ne parázz rá minden menni fog :) sok sikert és könnyû szülést.

Nálam a második könnyebb volt. Elsõnél nem jöttek a fájások, így oxit kaptam. 4 óra alatt meglett a babám. Ebbõl egy óra volt a kitolás. Második babámnál fájásokkal indult a szülés és 2 óra alatt meglett. Ne parázz rá minden menni fog :) sok sikert és könnyû szülést.
Én 3x szültem, a második volt a legkönnyebb.
Második.
Második jobban fájt, de sokkal gyorsabb volt.
második (gyorsabb volt)
Elsõ gyerek 3 óra alatt lett meg mindennel, nehéz, nagyon fájdalmas volt. Második gyerek 1, 5 óra alatt lett meg mindenestõl, könnyû, gyors, kevésbé volt fájdalmas.
Nekem az elsõ könnyebb volt. Idõben mind a kettõ ugyanolyan hosszú volt, de a másodiknál a fájások erõsebbnek tûntek.
Nálam az elsõnél negyed 9-kor kezdõdött a fájás, 9-re meglett.Másodiknál nem volt fájás, de tágultam, 1 órakor infúzió 1:40 re meg lett.Én is nagyon féltem a másodiknál.De mindegyik könnyû volt!
Második. 1. 6, 5 óra 2. 3 óra 3. 45 perc

Mik azok a tünetek, melyek már a szülést jelzik? Kb 1 órára van a kórház, és nem kapkodva szeretnék odaérni.

Legjobb válasz: szia tõlünk 60 km-re volt a kórház(mind a két lányom ott született) az elsõvel 4 perces fájáokkal indultunk útnak a másodiknál pedig 2 percesek voltak, a másodiknál nem így akartunk elindulni de olyan hirtelen 2 percesek lettek hogy alig tértünk magunkhoz, és ami a legszebb az egészeben hogy az 1 órás utat 35 perc alatt tettük meg és 30 percet voltam a szülõszobán és már kint is volt a kis villám bébink. egy jó tanács minél kevesebbet legyél a kórházban a szülés kezdetekor, tehát amennyire lehet huzzátok el, hidd el oda fogtok érni. szép szülést és sok boldogságot egy ismát babát váró nagyon boldog anyuka

szia tõlünk 60 km-re volt a kórház(mind a két lányom ott született) az elsõvel 4 perces fájáokkal indultunk útnak a másodiknál pedig 2 percesek voltak, a másodiknál nem így akartunk elindulni de olyan hirtelen 2 percesek lettek hogy alig tértünk magunkhoz, és ami a legszebb az egészeben hogy az 1 órás utat 35 perc alatt tettük meg és 30 percet voltam a szülõszobán és már kint is volt a kis villám bébink. egy jó tanács minél kevesebbet legyél a kórházban a szülés kezdetekor, tehát amennyire lehet huzzátok el, hidd el oda fogtok érni. szép szülést és sok boldogságot egy ismát babát váró nagyon boldog anyuka
azt szokták mondani, hogy ez a szülés elõjelei. Lehet hogy hamarabb jön a pici.
Ne aggódj mindenre lesz idõd, egy szülés többféle képpen indulhat el, ha fájásokkal indul észreveszed mert még ilyen fájdalmat nem éreztél (nem úgy értem hogy nagyon fog fájni), és beáll rendszeresbe pl 20 percenként, de akár indulhat egybõl 10 percesekkel is. Az már szülés. Akkor pl elfolyhat a vized, az szintén szülés kezdés. Sok mindenre figyelj oda, ha benne vagy az idõben, és olyan érzel ami még terhesség alatt nem volt, az biztos hogy az lesz. Én anno mindig itt kérdeztem, "hogy de mégis honnan fogom tudni?" erre mindig azt írták "tudni fogod" nahát ettõl a választól falra másztam!!!! De tényleg tudtam, hogy ez már az! És te is fogod! :) bocsi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, jövõhéten szülnék papír szerint... De tegnap óta furán érzem magam, tegnap egész nap ettem, mindent mindennel, rengeteg folyadékot ittam, aktívan dolgoztam, ma meg semmi étvágy, sõt... hasmenés, hányinger, rossz közérzet, erõs szúró fájdalmak a hólyagomnál (de az gondolom csak a babuci nyomása) tompa folyamatos derédfájás, ilyesmi... és a párom pont ma utazott el külföldre 2 napra, és parázom, hogy ne most történjen valami :-)
Biztos, hogy tudni fogod, amikor szülnöd kell. Gondolom elsõ babád, bõven lesz idõd bemenni a kórházba, kapkodás nélkül, emiatt ne izgulj. Csak a filmekben van taxiban szülés meg ilyenek, illetve a többgyerekes anyukáknál, általában :) Én mikor tudtam, hogy indul a szülés, még lezuhanyoztam, leszõröztem magamat, összepakoltam, áthívtam a barátnõmet, hogy vigyen be a kórházba, kávét fõztem neki meg a férjemnek, megreggeliztek, és utána indulunk, 40 percre van a kórház. És még így is órák múlva szültem csak meg. Kapkodásról szó sem volt. Mondjuk nekem fájásokkal kezdõdött a szülésem, más lett volna, ha elmegy a magzatvíz, mert akkor egybõl indultunk volna a kórházba, de kapkodni akkor sem kell. Minden jót, könnyû szülést!
Szia! Én is a jövõ hétre vagyok kiírva (van egy 16-ai és egy 19-ei idõpontom, nem tudom melyikhez fognak viszonyulni). Én is érzek szúró fájdalmakat a hólyagomnál (szinte fáj ahogy pisilek), én is többször voltam ma nagy WC-én, nekem sincs étvágyam, ha eszem valamit, hányingerem lesz tõle (ha gyümölcs akkor nem): akkor ez már az lehet? 39+2 heteske

Melyik "jobb"? A sima szülés vagy a császármetszés?

Legjobb válasz: Mit értesz "jobb"-on? Hogy melyik fáj kevésbé? Vagy melyik veszélyesebb?

Mit értesz "jobb"-on? Hogy melyik fáj kevésbé? Vagy melyik veszélyesebb?
persze ezzel még nem merül ki az anyaság, utána jön a neheze: értékes embert nevelni belõle :) Szóval, talán nem is a szülés a legnehezebb része a dolognak :)
Én csak a császárt ismerem sajnos.Már volt 2, most készülõk a 3-ra.
én simán szültem mindkettõt, és ha lehetne választani kényelmi szempontból nem lennék császáros. Sokkal tovább és sokkal jobban szenvedtek, mint a sima szüléses. Viszont ha már az elsõt császárral szülöd, úgy tudom a következõt is azzal kell.... nem tudom miért?, , Szóval ha van rá lehetõséged, SIMÁN szülj, fáj ugyan, de sokkal felejthetõbb a fájdalom, mint az öröm amikor karjaidban tartod a gyermekedet akit a világra hoztál! persze ezzel még
nekem 4 szülésem volt.az utolsó császár.nem vagyok egy kényes tipus de ha az lett volna az elsõ több gyerekem biztos nem lett volna.igaz nagyon könnyen szültem mind a háromszor.a császár meg életmentõ volt igaz.de soha többet császárral.
Csak a sima. Nem véletlenül nem a késes szülést találta ki a természet. Ha nincsen egészségügyi indoka, akkor a sima jobb.
Attól függ, hogy mit értesz jobb alatt. A császár utólag fáj, a normál szülés meg szülés közben. Komplikáció sajnos mindkettõnél lehet. Aki szülés-élményre vágyik, az inkább normál szülés párti. De van aki pl nagyon fél, az inkább a császárt részesítené elõnyben, de ahhoz kell orvosi igazolás, pl. szemésztõl vagy pszichiátertõl... Vagy egy olyan fogadott orvos, aki jó pénzért indok nélkül is vállalja a császárt. A programozott császár jobban kiszámítható, mármint a szülés ideje és hossza. Normál szülésnél elhúzódhat 1-2 napig is a vajúdás, fõleg elsõ babánál. Tehát a kérdés összetett.
Én mind a kettõt megtapasztaltam, így azt mondom, hogy császár... De nem vagyunk egyformák, sajnos elõre nem lehet tudni, ki melyiket hogyan éli meg... :)
nekem volt 3 sima és 2 császár, ha választani kell én a császárt választom, mert nem kellett vajudni, mert az borzasztó rossz .
javítok:hosszú vajúdás után...
Hû! Nem semmi! Mi miatt volt a 2 császárod? Azért nagyon sokszor kell vajúdni a császár elõtt is. :/
Kedves utolsó, hogy érted azt, hogy vajúdni kell a császárnál is? Arra gondolsz, hogy van aki sima szülésnek indul és a végén lesz császár? Nekem programozott császár lesz, és én nem készülök vajúdásra. Lehet nekem is lelkileg készülnöm kellene rá...? 31 hetes kismama
Én úgy tudom, két órás fájástevékenység kell császár elõtt is, persze, ha nincs gáz, és nem kell kapkodni. Az a két óra mindenkinek más, ne ijedj meg, hogy biztos végig fogod szenvedni. :) (Nekem pl. a derekam fájt csak végig.) Könnyû szülést kívánok!
Nem mindenhol kell vajúdni programozott császár elött.Nekem se kellett....
És akkor Nálad hogy zajlott? Idõpontra mentél, megkaptad az érzéstelenítõt és toltak is be a mûtõbe?
Bementem a megbeszélt idõpontra két infulziót kaptam, mikor a második is lement akkor toltak a mûtõbe és már kaptam is az érzéstelenítõt...
11.03-as vagyok. Köszönöm a válaszokat. Csütörtökön megyek az orvosomhoz és rá fogok kérdezni, hogy itt nálunk kell-e vajúdni vagy nem. Nekem ez meg sem fordult a fejemben. Én azt hittem, programozott császár, megvan az idõpont és elvégzik a mûtétet. Nagyon örülök, hogy felmerült ez a téma, így legalább ha kell, rákészülök.
Attól is függ, hogy miért van a programozott császár és hogy a kiírt idõpont elõtt beindul-e a szülés vagy sem.
11.03-as vagyok, kedves utolsó. A szemem állapota miatt lesz császár, -5 mindkettõ és nem ép a szemfenék állapota. Anyumtól örököltem sajnos, Õ is emiatt szült császárral anno. Elvileg június 20-ra vagyok kiírva utolsó mensi szerint, de a baba kb másfél-2 héttel kisebb a súlya alapján, mint lennie kellene. Tehát a június 20 lehet nem valós így.
14:13, bocsi kicsit megkésve , de válaszolok, nekem azért volt 2 császárom , mert ikreket vártam és a 41.héten nem indult be a szülés, utána meg már , ha az embernek volt egy császárja jobb , ha újra császározzák, pl:nálam is az volt, hogy a méhem nem bírt volna ki még egy sima szülést, de amúgy a császároknál az volt a jó, hogy nem kellett vajudnom..
Sziasztok! Én császáros voltam több orvosi indok miatt(1 gyerekem van), nekem is elmondták, hogy az milyen rossz, hogy az hogy fáj utána, hogy milyen fájdalmas, és hosszú a felépülés. Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, és mindenki másképp éli meg, de én csak pozitívan tudok nyilatkozni. Vajúdtam 8 és fél órát elõtte, majd betoltak a mûtõbe megkaptam az érzéstelenítõt, ami annyira fájt, hogy azt hittem, még fertõtlenítik a területet. Kb. félóra alatt kész voltunk. Ami fájdalmas volt, de nem vészes az elsõ önálló felkelés az ágyból. Annyira nehezen épültem fel, hogy a 4. napon törökülésben szoptattam az ágyon. Az elsõ napon fájt csak a seb, utána az sem, kicsit lassabban tudtam felkelni az ágyról. Én a császárra szavazok!
Nekem 3 császárom volt, 2 vajúdás hosszú után, utolsó pedig programozott:) Semmi bajom nem volt, gyors gyógyulás, egészséges babák:)
en 2 gyereket szultem az elsot siman a masodikat csaszarral de en is azt mondom amit egy kedves valasziro irt ha elsot csaszarral szultem volna nem lenne most a fiam mert SOHA tobbet nem mennenk bele megegyszer a csaszarba!!
A kérdező hozzászólása: Le tudnád írni milyen a császármetszés?Téged altattak vagy csak érzéstelenítõt kaptál?Mennyi idõ alatt van meg az egész?
A kérdező hozzászólása: Sajnos asztmás vagyok, nem is kicsit.Ezért kérdezem.Nekem melyik lenne jobb?
Szia, nekem császár volt, érzéstelenítéssel. A szuri egyáltalán nem fájt. Mondjuk jól is csinálta za altatóorvos, mert a többi megdicsérte. Kb. 40 perc volt az egész. Nekem az volt a rossz, hogy olyan kényelmetlen volt a mûtõasztal, hogy a hátam teljesen beállt. sõt 4 hónappal a szülés után is fáj 2 bordám között. Egyébként közben egyáltalán nem éreztem semmit, csak azt, hogy néha ráncigáltak. Utána viszont nem volt kellemes. Nagyon fájt, még 10 óra múlva sem tudtam az oldalamra fordulni, és az elsõ talpra állás... De már szinte el is felejtettem az egészet!:-)
21.54-es vagyok. Bár nem engem kérdeztél, de nekem programozott császár lesz júniusban, a szemem miatt. Nekem a doki azt mondta, választhatok hogy altatás vagy érzéstelenítés. Bárkit kérdeztem, mindenki az érzéstelenítést javasolja, mondván: ott magadnál vagy, hallod a baba elsõ sírását. Altatásnál a baba is kaphat sajnos a szérumból és az nem tesz jót neki. Maga a mûtét az elejétõl a végéig kb 1 óra, varrással együtt, tehát jóval rövidebb mint egy sima szülés. Császár után viszont rosszabb a felépülés, és az elsõ felkelés a has vágása miatt fájdalmas, ezt mondják. De sokan a sima szülésnél is megkínlódják a gátmetszési sebet, tehát az sem leányálom. Programozott császár: megvan az idõpont, hogy menjél be a kórházba x napon. Aznap van néhány vizsgálat. Másnap reggel infúzió, be a mûtõbe, érzéstelenítés, s amikor ez hatott, kezdik. Elvileg nem érzel semmit, s közben beszéltetnek, hogy minden rendben van-e. Azt szokták érezni, amikor kiveszik a babát, mert azért az elég nagy súly. Baba ki, méhlepény ki, varrás. S ennyi. Császárt szeretnél? Miért? Félsz? Azt is maximálisan megértem. Csak kérdezem.
Érzéstelenítésem volt, abból annyit érzel hogy egy pici szúrás, ami egy helyi érzéstelenítõ, majd utána jön a spinális érzéstelenítés, de azt már nem érzed amikor beadják.Az egész kb 30-40perc volt, az elsõ 10-15 percben már meg is van a baba, utána már csak "össze raknak" :) Az egész alatt semmi fájdalmat nem éreztem, de az igen hogy matatnak bennem... Utána 6 órát kellett feküdnöm, közben sok folyadékot kell inni, hogy elkerüld a fejfájást.Na most a dolog legnehezebb része, az elsõ felkelés... :) Na az nagyon komoly!De utána már minden egyes felkelés egyre könnyebb.:) 1-2 nap múlva már török ülésben voltam... Persze eltart jó pár hétig, hónapig amíg teljesen elmúlik a fájdalom, de én úgy hogy egy nagyon alacsony fájdalom küszöbbel megáldott ember vagyok, azt mondom hogy simán ki lehet bírni, és inkább császár mint a sima szülés.:) 2.voltam
A kérdező hozzászólása: Igen én nagyon félek.Inkább szülnék simán, de azt mondták, hogy az asztmám miatt császározni fog kelleni, mert sajnos nagyon fulladós vagyok.És úgytudom, hogy asztmás kismamát nem altathatnak.Jobb lenne a sima egyébként szerintem.Nem tudom majd meglátjuk mi lesz.Köszi a válaszokat!
Lehet, hogy neked az asztmád miatt eleve progis császárt javasolt az orvos? Akkor jól érzem, hogy te szíved szerint természetes úton szülnél, és inkább a császártól félsz? Ha indokolt, akkor nincs mit tenni, készítsd fel magad lelkileg (gondolom, épp ezt csinálod most :o)). Én természetes úton szültem, de ha mondjuk legközelebb császározni kellene, akkor inkább az altatást választanám, mert én éppenséggel a tûtõl rettegek a gerincem mellé... és elég gyorsan kikapják a babát, hogy minél kevesebb altatót kapjon. Bár nagyon sajnálnám, ha nem látnám egybõl, mikor kiszedték, mert az nagyon jó érzés (nem tudom, ott mellre rakják-e, a nyílt has miatt gondolom, nem, de akkor is jó lehet látni). Könnyû szülést kívánok!
22.10-es vagyok. Ha mindenképp császár lesz, és be tudják adni, a PDA a legjobb szerintem. Nincs fejfájás, tudatodnál vagy, a babát is látod. Mellre nem rakják, de odahozzák, és lehet simizni, és ez is csodálatos dolog. A tûtõl féltem én is, de sokkal jobb volt, mint vártam. Személyes vélemény/tapasztalat, hogy szerintem az altatás már maga is sokat kivesz az emberbõl, nyûgösebb ébredés stb., márcsak ezért is jobb az érzéstelenítés. De a lényeg az, hogy mindketten egészségesen örüljetek a végén egymásnak.
Mi síma szüléssel indultunk és császár lett belõle, szóval majdnem mind a kettõrõl tudok írni. Volt minden, mire megszületett a kisfiam. Nem gáz a császár sem, én edát kaptam, így nem altattak. Gyorsan kiemelik a babát, nem kell aggódni. Az elsõ 2 nap fáj eléggé a császár helye, én mire a 4. nap hazajöttem, egész jól mozogtam. A szobatársammal jókat nevettünk magunkon, hogy mennyire hülyén tudtunk járni, meg ilyenek. A klinikán a majd 4 kg-os kisfiam cipeltem, semmi gond nem lett belõle. Tudod minden elmúlik egyszer, ezt a pár napot is túl lehet élni. Ne aggódj, minden rendben lesz! Szép, könnyû szülést!
Én az elsõt megszültem, szupergyors volt a szülésem, tényleg, már ott az ágyon utána azt mondtam, hogy jöhet a következõ. Azt hiszem, szerencsém van, anyu is könnyen szült, örököltem. A második babám programozott császár lett, szívesebben szültem volna, de nem lehetett. Érzéstelenítettek és totál bepánikoltam tõle, szedáltak is, mikor varrták össze a hasam. Hamar kiment belõlem az érzéstelenítõ (csak feltételezem, hogy a stresszelésem miatt), így a 10 órás fekvést én végigszenvedtem, de nem bántam, mert mozgott a lábam. Hát én ilyen hülye vagyok, parázok a bénulástól és ezt elõre ráadásul nem is tudtam. Így én inkább szülnék, mint császár.
Nincs olyan hogy jobb! Ha nincs komplikáció vagy annak veszélye, bármilyen belgyógyászati, szemészeti stb de akár pszichés (félelem a szüléstõl) , akkor a hüvelyi a jobb, ha te is úgy szeretnéd. Ha viszony felmerül az esélye, hogy te vagy a babád veszélyben vagytok vagy túl nagy az esély egy komplikációra, akkor a császár a jobb. Számodra az asztmád mellett szerintem a császár a jobb.
Nekem mindkettõ volt, és egyértelmûen a sima szülésre szavazok. Nekem nagyságrendekkel jobb volt, pedig a sima sem volt egyszerû szülés. A császár nagyon sokáig fáj utána (egy-két hét), napokig az ágyban felülés is irtózatosan nehezemre esett. Az elsõ felállásról nem is beszélve, amikor bizony könnybe lábadt a szemem. Szóval én egyértelmûen sima szülés párti vagyok.
Én is aszmás vagyok, de fel sem merült a orvosaimnak, hogy-e miatt császározzanak. 22órát vajúdtam mire meglett a kisfiam, könyörögtem, hogy császározzanak meg, de nem tették hiszen csak indokolt esetben vágnak, ha a baba vagy a mama veszélyben van.
Hála Istennek, hogy ez magukra valamit is adó intézményekben nem (kismama-)szavazás kérdése...

Kinek melyik szülés vállt be jobban? Fájásokig várni vagy konkrét idöpontra lebeszélt napon beindítatni a szülést?

Legjobb válasz: Nekem nem volt választásom. Túlhordtam a babát, és kevés volt a magzatvizem, megindították, mert már nem érezhette jól bent magát. Jobban örültem volna, ha magától indul be, és õ dönt, mikor is szeretne jönni, de remélem, legközelebb ezt az élményt is megtapasztalhatom!

Nekem nem volt választásom. Túlhordtam a babát, és kevés volt a magzatvizem, megindították, mert már nem érezhette jól bent magát. Jobban örültem volna, ha magától indul be, és õ dönt, mikor is szeretne jönni, de remélem, legközelebb ezt az élményt is megtapasztalhatom!
Én egy kicsit a harmadik válaszoló védelmére kelek, mert õ nem azt írta hogy a császárosoknak nem való gyerek, hanem az ok nélküli császárosoknak! Egyértelmû, ha indokolt a császár, akkor nincs más választás és az a legjobb a babának és a mamának is! Azokat a császárosokat ítéli és ítélem el én is, akik azért kérik mondjuk november 4ét a születés idõpontjának, hogy skorpió jegyû legyen a gyerekük, mert hallottam már ilyent is! Én hüvelyi úton szültem, mert szerencsém volt, minden simán ment! Semmiért nem cserélném fel ezt az élményt!!! 6 hetes kisfiú anyukája
Várd meg, amíg jönni akar, az a természetes. Ez már ne legyen betervezve! Kivéve persze, ha túlhordod, akkor úgyis megindítják egy idõ után. Nekem úgy kellett megindítani, mert elfolyt a magzatvizem, nem kívánnám neked azt a fájdalmat.
Nem tudom, mennyire ragaszkodsz a dokidhoz, de szerintem jobb az, ha megvárjátok amíg a baba ki akar jönni, hisz nem hiába, akkor jön, amikor, azt is jelenti, hogy kész, érett babóca. Tehát várjátok meg, míg õ jelentkezik. Nálunk (Veszprém) nincs választott orvos, vagyis lehet kb 100e ft-ért vagy ha a dokid éppen akkor ügyeletes, akkor szülhetsz nála. Mondanom sem kell, az én dokim nem volt ügyeletes, de már elõtte 2 héttel meg akart császározni, hogy biztos legyen a dolgában. Én nagyon nem akartam, és nem bántam meg, kiírt nap elõtt 2 nappal elfolyt a magzatvizem és 10 óra alatt meglett a kisfiam. Könnyû szülést!
Szerintem izgalmasabb ha eljön az idõ és a természet teszi a dolgát mintha tudod hogy mikor születik meg. A beinditottról nem tudok nyilatkozni.
Nem semmi kérdések vannak, nem mondom... Bár már lassan meg lehet határozni a baba nemét, szeme színét, akkor örülhetnek a hozzád hasonlók.. Komolyan nem értem, szerintem a természet azt találta ki, hogy szeptember 8.án reggel 9-kor szülj? sõt, jobb lenne nem is szülni, csak legyen egy babád, nem? Bocs, de felháborító, hogy egyre több a programozott ok nélküli császár. Ha nem akarod átélni a terhesség minden szépségét, fõleg a várakozást, izgalmat, hogy mikor jön a babád, és a szülést, úgy , ahogy azt megteremtette a természet, akkor inkább ne legyen gyereked! És lehet lepontonzi
azért a 20:14-esnek azt elmondanám, hogy egyes kórházakban ha nem születik meg a kiírt napon a baba, akkor befektetnek a kiírt napon, és beindítják a szülést.... nem feltétlenül a kérdés kiírója volt a hülye, sajnos vannak esetek, amikor ha tetszik, ha nem, megindítják egy megbeszélt napon. én pl. már elõre rühellem, hogy ha nem szülök meg jövõ csütörtökön, akkor vihetem be a pakkomat, és elkezdik indítgatni természetellenes módokon, úgyhogy tedd össze a két kezed, hogy a te városodban nem ez a szitu van. mielott ítélkezel, gondolkozzál. 38 hetes km
Szia! Én eddíg csak egyszer szültem...és hiába akartam átélni a szülést, császáros lett a babám. Bár ezek szerint, akkor nekem nem is való gyerek! Bírom, amikor olyanok mondanak véleményt, akik a császárt át sem élték. Nem kívánom senkinek, sem lelkileg, sem fizikailag. Ráadásul nálam szövõdmények léptek fel, és bár 7 hetes a babám én még mindíg csak lábadozok:((
A kérdező hozzászólása: Ugy látszik néhány ´´kedves´´ válaszoló félreértett engem.Én nem a császárról beszéltem, hanem hüvelyi úton történö szülésröl, amit a doki indít be tablettával vagy infúzióval.Ugyanis a dokim csak így jár be a korházba szülést vezetni.Ha még nem hallottál volna ilyenröl!Ha valamit nem tudsz inkább ne válaszolj, föleg ne sértegetéssel!A császártól meg jobban félek, mint bármi mástól.Meg se fordult a fejemben, hogy császárt kérjek!Erröl meg csak ennyit!

Melyik fájdalmasabb a szülés vagy a császár?

arra lennék kiváncsi hogy az ember melyikell szenved sokat? tudom hogy aszülést nem lehet a császárhoz hasonlitani

Legjobb válasz: a szülés aktívabb fájdalom, de ki mire is érzékeny..attól függ mi fáj jobban. Nyilván fájhat spontán szülni is, de valakinek az sem fáj annyira.

a szülés aktívabb fájdalom, de ki mire is érzékeny..attól függ mi fáj jobban. Nyilván fájhat spontán szülni is, de valakinek az sem fáj annyira.
A császár sztem rosszabb lehet. Nekem volt hasi mütétem (vakbél) és hetekig szenvedtem vele, nem tudtam ülni feküdni stb. Viszont rendesen szültem egy babát. ÉS 3napig fájt a gát. De nem volt horror, a szülés maga pedig nem fáj 10 óránál hosszabb ideig, ma már nem hagyják vajudni a kismamákat olyan sokáig. Ha más nincs van epidurál, aki nem birja a fájdalmat.
Engem császároztak és meg kell hogy mondjam a mûtét utáni 2-3 nap nagyon nehéz volt. A seb miatt nehéz kikelni az ágyból, pedig az ember nagyon szeretne a babája miatt. Jobban örültem volna a rendes szülésnek, de sajnos nem volt választásom.
Én mindkettõt megtapasztaltam. A császár nem csak azért volt roszabb, mert napokig nagyon fáj a vágás, és utána hetekig gyógyul, hanem lelkileg is nagyon megviselt. A normál szülésemnél mikor kibújt el is felejtettem mindent, másnap már ülve szoptattam a fiamat. Ha lehet választani, soha nem választanám a császárt, és a többiek, akikkel együtt feküdtem is ezt mondták.
Szia! 8 hete szültem császárral. Az elsõ 2 nap elég borzasztó (még a bugyimat is alig tudtam átvenni), aztán még kb. 2-3 hét amíg rendbe jöttel, és azt tudtam mondani, hogy jól érzem magam, de inkább 3 hetet mondok. A hasam még midig érzéketlen egy picit, de már múlóban van. Valószínû igaz, hogy a császár utána nehéz, a sima meg közben, bár én nem programozottan szültem, így csak a vége nem volt meg ( a kitolási szakasz ). Mikor lekerültünk a császáros megõrzõbõl a gyermekágyas részlegre azt láttam, hogy a simán szült anyukák nagyon jól néztek ki, picit fájt a gátmetszésük helye, de ennyi slussz-passz, mi meg császárosok alig tudtunk mozogni, de komolyan.
Néhány hete szültem, nem császármetszéssel. De az biztos, hogy aki úgy szült, az tovább lábadozott, és eléggé fájt a sebük, nem is tudtak felkelni legalább egy napig. Én sem választanám a császármetszést, ha nem muszáj. Nekem sajnos be kellett indítani a szülést és kaptam EDA-t, fájdalomcsillapítót, de így is éreztem fájdalmat, ha nem is akkorát, mint mások. Maga a szülés viszont csodálatos élmény, bár fáj is, de az nem fog akkor érdekelni, csak az, hogy láthasd a kisbabádat. :-)
Az elsõt császárral szültem, a másodikat spontán. Nekem a császár a lelki tényezõket leszámítva sokkal könnyebb volt. Du. 1/2 4-kor született meg a kisfiam, másnap délelõtt már a folyosón mászkáltam. Mire 5 nap után hazamentem, a gyengeségen kívül annyi volt, hogy érzékenynek éreztem a vágást és környékét, meg fájt kicsit a hátam - nagyon gyorsan regenerálódtam. A második gyereknél hamar megszültem, de sokat varrtak és nagyon fájdalmas volt a gátam még hetekig. Rettenetesen kijött az aranyerem, 2 hétig feküdtem itthon. Szóval nem is konkrétan a szülés, hanem az "utórengései" viseltek meg.
Szia! Az elsõ babámat császárral szültem, a másodikat normál úton. Mind a kettõnél ugyanúgy végigmegy rajtad a fájdalom. A császárral akkor a szülésnél könnyebb, de utána a felépülés sokáig tart. A sima szülésnél maga a szülés fájdalmas, de utána sokkal könnyebben megy minden. Most a harmadik babánkat várjuk, vajon császár lesz-e vagy sima? Csak akkor derül majd ki, de ha én válaszhatnék, akkor inkább a terméyszetes úton történõ szülést választanám... Majd meglátjuk, ha eljön az ideje. A legjobbakat!
Én császárral szültem a kisfiamat este 20.49-kor. Másnap 10.37-kor már én mentem érte. Reggel 8-kor zuhanyoztam. nekem semmit nem jelentett fizikálisan a mûtét, 1hét múlva már csak a vágás volt. A szülést még nme próbáltam, remélem most az következik majd. De azt is remélem ilyen sima lesz mint a császár volt!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!