Találatok a következő kifejezésre: Melyik spanyol nem (33 db)

Melyik nyelvet válaszam szerintettek francia, spanyol, német?

edik angolt tanultam és közép iskolábba 2 nyelvet kel tanulnom

Legjobb válasz: sztem a spanyolt. Az nagyon szép nyelv, nem mintha a többi nem lenne. :) Azért a spanyol,mert aa francia nagyon nehéz (6 múltidõ van), a németet pedig kevesebben beszélik, mint a spanyolt és a franciát. De ha idõd van, akkor a franciát ajánlom, mert nagyon szép nyelv.

sztem a spanyolt. Az nagyon szép nyelv, nem mintha a többi nem lenne. :) Azért a spanyol, mert aa francia nagyon nehéz (6 múltidõ van), a németet pedig kevesebben beszélik, mint a spanyolt és a franciát. De ha idõd van, akkor a franciát ajánlom, mert nagyon szép nyelv.
német-Ha Közép-Európában szeretnél elhelyezkedni, sztem nekünk magyaroknak ez az egyik legfontosabb nyelv a magyar után. spanyol-Ha Amerikában szeretnél világot látni vagy tetszik a kultúra végülis 2. világnyelv. francia- ha tetszik és van hozzá valamilyen kötõdésed, de ezt ajánlom legkevésbé.
Kedves elõzõ, mintha te sohasem hibáznál. A kérdezõnek a németet javaslom. Mást csak akkor, ha nem tetszik.
Aki optimista, az Angolt. Aki pesszimista, az Hébert. Aki realista, nah az meg tanuljon meg lõni..
A magyart. De azt, nagyon tanuld meg!

Melyiket válasszam: szlovák, spanyol, német?

Hobbi céljából szeretném valamelyiket tanulni. A szlovák azért lenne jó, mert hozzám nagyon közel van. A német is nagyon hasznos (4 évig tanultam gimiben). A spanyol meg csak tetszik.

Legjobb válasz: Ha hobbi céljából akarod tanulni valamelyiket, akkor azt válaszd, ami a legjobban tetszik. Ha a célszerûség a szempont, akkor a német, ami azért is jó lenne, mert már tanultad. A szlovákban és a németben nincs sok igeidõ, de a névszóragozás eléggé gazdag. A spanyolban névszóragozás szinte nincs, de sok az igeidõ és az igerag.

Ha hobbi céljából akarod tanulni valamelyiket, akkor azt válaszd, ami a legjobban tetszik. Ha a célszerûség a szempont, akkor a német, ami azért is jó lenne, mert már tanultad. A szlovákban és a németben nincs sok igeidõ, de a névszóragozás eléggé gazdag. A spanyolban névszóragozás szinte nincs, de sok az igeidõ és az igerag.
Szinte mindenben egyetértek az elõttem szólóval. Válaszd azt, amelyik a legjobban tetszik. Ha nem tudod eldönteni, melyik tetszik a legjobban, akkor azt, amelyik számodra a leghasznosabb. A spanyol valóban szép, de sajnos nem tudsz vele Magyarországon mit kezdeni – legfeljebb megértenéd az ilyen nyelvû dalokat.
Hát a szlovákot kevesen beszélik, úgyhogy szerintem ne ezt a nyelvet (kivéve ha ott akarsz majd elhelyezkedni). A németet többen beszélik, de én a spanyolt választanám. Azért mert ez a 3. világnyelv (1. kínai, 2. angol). De különben szerintem is gyönyörû. De dönts te! A német is hasznos!
En imadom a szlav nyelveket. Elhallgatnam egesz nap. Es szamomra a legszebb szlav nyelvek a cseh es a szlovak. Ugyhogy en szlovakul tanulnek. Amugy rengeteg hasznod lenne vele, mert a szlav nyelvek beszeloi nagyon jol megertik egymast. Tehat ha tudsz szlovakul, nem vagy elveszve se Szlovakiaban se Csehorszagban se Szloveniaban se Montenegroban se Ukrajnaban se Lengyelorszagban se Bulgariaban.. Es meg sorolhatnam... Raadasul nem sokan tanulnak szlovakul. Ezzel kulonleges lenn. No de nem akarlak rabeszelni. Ez a sajat velemenyem . Gyonyoru a szlovak nyelv. :)
Nézhettek hülyének, de én úgy választottam hobbi nyelvet, hogy mennyire szimpatikus az adott ország fõvárosának a tömegközlekedése. Nekem ez alapján sem a spanyol, sem a német nem tetszett, mert túl modern. Én a szlovák mellett döntöttem. Érdekes, hogy én is e három nyelvek közül szerettem volna hobbi nyelvet választani. Barátom tanít jelenleg napi 2-3 órát. Nemrég kezdtem el, de már útba tudok igazítani egy szlovák embert Magyarországon ha kellene.

Angol után spanyol, német, vagy orosz lenne könnyebb? Melyik érné meg leginkább?

Gépészmérnöki szakot akarok végezni.

Legjobb válasz: Ha Magyarországon élsz, én a németet ajánlanám. Persze ezt te kell eldöntsd

Ha Magyarországon élsz, én a németet ajánlanám. Persze ezt te kell eldöntsd
én is a németet ajánlom, habár nem a legszebb nyelv, de ha azt nézzük Magyarországnak többnyire német cégekkel vannak kapcsolatai (Aldi, Lidl, Bosch), azt fogod tudni a jövõben a legjobban kihasználni :) meg aztán sokan mondják az ismerõseim közül, hogy angol után német nagyon egyszerû, mert szinte ugyanolyan, kicsit kell csak megszenvedni szavak nemével, de ennyi :) remélem tudtam segíteni
Én pont fordítva hallottam, hogy angol után a német nagyon nehéz. Én sajnos nem tudom tanúsítani, mert én német után tanultam angolt. Az a helyzet, hogy az angol viszonylag egy könnyû nyelv és utána szinte mindegyikkel meggyûlik az ember baja. Ne haragudj ezt nem azért mondtam, hogy elvegyem a kedved tõle. :) Egyébként én az oroszt ne ajánlanám, mert nem csak egy új nyelvet, hanem egy teljesen más abc-t is meg kell tanulnod, ami felnõtt fejjel már nem olyan egyszerû, mint 1. osztályban. :)
második vagyok, most, hogy mondod, tényleg összekevertem, tudtam, hogy azt mondták egyik után a másik nagyon könnyû és lehetett volna annyi logikám is, hogy kitalálom.. no mindegy szóval igen, német után könnyebb az angol, de ettõl függetlenül még mindig ezt ajánlom, mert sokkal közelebb állnak egymáshoz :)
A NÉMETET javasolnám. Ha ráérzel, már könnyen fog a NÉMET is menni.
Megérni vagy német, vagy orosz, utóbbi mivel kevesebben beszélik és sok cég most kezd el kelet felé nyitni.
Én a spanyollal is foglalkozom az angol után . Nekem teszik mert eleve szeretem az élni tudó népeket. Sokaktól hallottam a spanyol nem annyira nehéz és ameddig eljutottam az alapján csak megerõsíteni tudom ezt. A német sokkal nehezebb mert ezt a 2 nyelvet párhuzamosan viszem. Innen tudom. Gondolkozz az alapján , hogy melyik országgal állunk szorosabb gazdasági , politikai kapcsolatban? Ezenkívül Európában hol beszélnek még németül ? Nos , igen . Gyakorlati szempontok alapján szerintem a némettel foglalkozz elõbb!Persze , spanyolt kb. 460 millióan beszélnek de java részük Európán kívül esik. Késõbb, ha még érdekel vagy úgy alakul a sorod elõveheted a spanyolt . üdv, Norbi


Szerintetek az angol mellett milyen nyelvet érdemes még tanulni? Kínai, japán, spanyol, német, orosz, francia nyelvek közül melyiket érdemes tanulni?

Legjobb válasz: Bármilyet. Inkább, mint semmilyent. Mondanám, hogy németet, de neked nem tetszik, akkor hiába mondanám. Kínai és japán nehezebb. Német(közel van) és orosz(ritka, de fontos), francia(diplomáciai nyelv). Attól függ mivel akarsz foglalkozni. Ha haiku költészet érdekel és írni akarsz akkor nyilván japán...

Bármilyet. Inkább, mint semmilyent. Mondanám, hogy németet, de neked nem tetszik, akkor hiába mondanám. Kínai és japán nehezebb. Német(közel van) és orosz(ritka, de fontos), francia(diplomáciai nyelv). Attól függ mivel akarsz foglalkozni. Ha haiku költészet érdekel és írni akarsz akkor nyilván japán...
Ha Magyarországon maradsz és a németet nem szeretnéd, akkor legyen francia. Itt talán, ha a munkahelyed olyan, van esély nyelvi pótlékra is. Kínaihoz sok idõ kell, itthoni kínaiak sem mandarint beszélik. Spanyol dallamos és könnyebb. Orosz fontos lehet. Ha itthon maradsz: 1, Francia, 2. orosz, 3. spanyol, 4. japán, 5. kínai. Ha külföld, de nem ázsia és nem az említett nyelvek országai: 1, spanyol, 2, francia(Kanada, afrikai országok), 3, német, 4. japán, kínai megint utolsó. Ez az én véleményem.
Kínai, olyan nyelv nincs, már csak az a baj! :) Kantoni nem érti a mandarint. De ha csak a mandarint nézzük ott is elõfordul, hogy nem értik egymást. Ha betûírásra, vagy legalább szótagírásra nem váltanak, akkor kizárt!
Kínait! 1, 3 milliárdan vannak, egyértelmû hogy az a jövõ világnyelve!
Szerintem meg a hindit lenne érdemes elkezdeni... India nagyon jön föl mostanában
A kérdező hozzászólása: Németet választottam fasza nyelv ez Deutscland, Deutschland über alles, über alles in der Welt.
Ha jól értem egyetemen az angol mellé kell választanod egy mellékszakot, igaz? Jómagam annak idején japán-német szakon végeztem, akkoriban még lehetett két fõszakosnak lenni :) Azt mondanám, hogy ha beérnéd azzal is, hogy a japánba - legalábbis ami a nyelvi részét illeti - épp csak belekóstolnál (hiszen a nyelvi képzésre még a fõszakon sem sok hangsúlyt fektetnek, nemhogy mellékszakon), akkor választhatod az is, de ha többre vágysz, akkor inkább más nyelvet javasolnék, igen, pl. az orosz sem rossz (jelenleg nem sokan beszélnek valóban jól oroszul), és ahogy korábban is írták, a francia meg a diplomácia nyelve, és azért 1-2 országban még beszélik is :) A japánt - ha mégis tanulni szeretnéd - akkor nyelviskolában, vagy magánúton!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Én nem írtam, hogy a német nem tetszik sõt... csak éppen sokan azt mondják, hogy már a csapból is az angol és a német folyik túl átlagos nyelvek.Bár a németet lényegesen könnyebb lenne elsajátítanom mert ennek a nyelvnek az alapjaival legalább tisztában vagyok viszonylag sok mindent tudok németül franciául semmit.Én a németet gondoltam tanulni csak az a baj, hogy sokan azzal jönnek, hogy az amgol-német nagyon gyakori párosítás.Hát nem tudom.Nektek mi a véleményetek errõl?
A kérdező hozzászólása: Angol felsõfok közeli szinten megy már németet is tanultam tetszik is a nyelv de mindenki azt mondja, hogy az angol-német túl gyakori párosítás.Angol szakon fogok tanulni szeptembertõl és ott fel kell venni még egy nyelvet az angol mellé ém a németet gondoltam de sokan mondják, hogy az angol-német párost választja majdnem mindenki.Szerintetek?
Németet és franciát, ez egyértelmû.(ezek után a holland már gyerekjáték lesz, bár az nem olyan fontos nyelv) Ezután talán még spanyolt/olaszt.

Melyik spanyol nyelvű latin zene lehet? Vmi, , (como) besamere" van benne, lassú tempójú. Nem az Elvis Crespo-dalra (Suavemente) gondolok, és nem is a Besame muchókra.

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy érdekel-e még de én találtam egy dalt ami a leírtak alapján lehet az amit keresel. http://www.youtube.com/watch?v=biUYbAk-S1w Remélem, hogy erre gondoltál. :D

Nem tudom, hogy érdekel-e még de én találtam egy dalt ami a leírtak alapján lehet az amit keresel. http://www.youtube.com/watch?v=biUYbAk-S1w Remélem, hogy erre gondoltál. :D

Melyik spanyol nyelvterületen nem ejtik a szó végi s-t? (pl. eres, dos stb. )

Hallottam egy spanyol nyelv? számot, amiben a szó végi s-t nem ejtette az énekes. Gyanítom, hogy ez valahol Dél-Amerikában létezik, kérdés: hol?

Legjobb válasz: Mexico.

Mexico.
Nem csak Mexikóban, hanem Andalúziában sem ejtik ki sokszor a szóvégi s-t... bár én még Kubát tudom elképzelni (ha beszélsz spanyolul, akkor nézd meg a Zimmer Feri c. filmet, abban a kubai lány kiejtésén érezni).
szerintem Argentina... én ezt megfigyeltem egyszer, amikor egy argentin sorozatot néztem a tv-ben, es csak magyar felirata volt...
Az andalúzok vagy nem ejtik ki, vagy helytelenül nem sz-nek, hanem s-nek ejtik.
Az "s" hang kiejtése a spanyolba: A kasztíliai irodalmi nyelvbenben az "s" hangot apikoalveolásrian azaz emelt nyelvheggyel kell ejeteni, ami már olyan mintha belecsúszna a magyar s hangba. Andaúziban nem ejtik a szó és zótag végi s-t. Argentinában és dél-amerika jó részéngyenge h-nak ejtik. Dél-Spanyolország legdélebbi falvaiban úgy ejtik mnt a c, z hangokat pösze sz nek, mint az angol think th-ja.

Szeretnék majd elmenni a katedrába nyelvet tanulni de még nem tudom milyet. Ezeket néztem ki: spanyol, portugál, orosz, görög Szerintetek melyiket válasszam? Melyik érné meg a legjobban?

Legjobb válasz: Orosz vagy spanyol. A spanyolt már elég sokan elkezdték, sokan beszélik a világon anyanyelvükként is... Az Oroszországban óriási piaca van, újra felkapott lett a nyelv. Gazdasági területen szerintem ez a fontosabb. Nehézsége a ciril betûk és a ragozás, ahogy hallottam. A spanyolt sokan könnyûnek, mások átlagosnak mondják, de olvastam már olyan nyilatkozatot, mely szerint bonyolult... Mondjuk ez elszántságtól, szorgalomtól és nyelvérzéktõl függ (szerintem). Szerintem a görögnek sok értelme nincs, nem egy befolyásos ország Görögország, a portugál meg hasonlít a spanyolhoz, tehát egyik nyelv segítheti a másik elsajátítását

Orosz vagy spanyol. A spanyolt már elég sokan elkezdték, sokan beszélik a világon anyanyelvükként is... Az Oroszországban óriási piaca van, újra felkapott lett a nyelv. Gazdasági területen szerintem ez a fontosabb. Nehézsége a ciril betûk és a ragozás, ahogy hallottam. A spanyolt sokan könnyûnek, mások átlagosnak mondják, de olvastam már olyan nyilatkozatot, mely szerint bonyolult... Mondjuk ez elszántságtól, szorgalomtól és nyelvérzéktõl függ (szerintem). Szerintem a görögnek sok értelme nincs, nem egy befolyásos ország Görögország, a portugál meg hasonlít a spanyolhoz, tehát egyik nyelv segítheti a másik elsajátítását
Spanyol vagy orosz de én spanyolt tanulnék
Spanyol vagy orosz szerintem is. Én a spanyolt nagyon szeretem. Az orosz nehéz lehet, meg nekem a hangzása is fura, viszont hasznos.
Orosz

Franciául és spanyolul is szeretnék tanulni, de nem tudom melyiket előbb?

Érdekel mind a két nyelv. Melyiket lenne egyszerűbb előbb, vagy lehetséges egyszerre a két nyelvet megtanulni? Spanyol után a Portugál már mennyire lesz egyszerű? Mennyire állnak közel egymáshoz?

Legjobb válasz: Én spanyolt tanultam elõbb, és közben elkezdtem a franciát, de azt abba is hagytam, mert nem tetszett, viszont a spanyolt imádom! A két nyelv nyelvtanilag eléggé hasonlít egymáshoz, szóval ha az egyik nyelvtanját tudod, a másik már egyszerû lesz, viszont kiejtésben teljesen különböznek. Én a spanyolra szavazok! :)

Én spanyolt tanultam elõbb, és közben elkezdtem a franciát, de azt abba is hagytam, mert nem tetszett, viszont a spanyolt imádom! A két nyelv nyelvtanilag eléggé hasonlít egymáshoz, szóval ha az egyik nyelvtanját tudod, a másik már egyszerû lesz, viszont kiejtésben teljesen különböznek. Én a spanyolra szavazok! :)
Szerintem azt a nyelvet tanuld elôször, amelyik jobban tetszik.Én a franciával kezdeném, aztán a spanyol.Két nyelvet nagyon nehéz egyszerre megtanulni az biztos, de ha neked jól megy a nyelvtanulás és könnyen...próbáld meg.

Nyelvtanulás. 0-ról német, vagy 1 év középiskolai spanyol után melyiket folytassam?

Angolból középfokúm van, bár sokat felejtettem, és spanyolt amikor tanultam a suliban éppenhogy átengedtek kettessel, bár akkoriban nem is nagyon érdekelt, így alig tanultam. A lényeg,hogy szeretnék mégegy nyelvet tanulni, a német abszolút kezdõ,sosem tanultam, szóval a kiejtéssel talán bajban lennék. Spanyol viszont nem tudom érek e majd vele valamit..

Legjobb válasz: A német kiejtés nem bonyolult, ha megvan pár szabály, akkor nem kell minden szóhoz külön megtanulni, mint az angolban. Attól is függ, milyen céljaid vannak a nyelvvel. Én sok hasznot húztam a németbõl most Németországban tanulok. Nem tudom, ha be akarod járni Dél-Amerikát, akkor ajánlottabb a spanyol. Tényleg a céljaidtól függ, de ha a spanyol akkor nem érdekelt, akkor fog most?

A német kiejtés nem bonyolult, ha megvan pár szabály, akkor nem kell minden szóhoz külön megtanulni, mint az angolban. Attól is függ, milyen céljaid vannak a nyelvvel. Én sok hasznot húztam a németbõl most Németországban tanulok. Nem tudom, ha be akarod járni Dél-Amerikát, akkor ajánlottabb a spanyol. Tényleg a céljaidtól függ, de ha a spanyol akkor nem érdekelt, akkor fog most?

Melyik nyelven érdemes megtanulni ezek közül: német, olasz, spanyol, francia?

1. Melyik a legkönnyebb és a legnehezebb? 2. Legolcsóbb, legdrágább? /könyvek, magánórák stb./ 3. Leghasznosabb?

Legjobb válasz: 10.es vagyok, egyszerû szakközépbe járok, angolt tanulok 10 éve. nekem ez hobbi, semmi más. az angol és francia a jövõmhöz kell, ezért ezeket nagyobb részben tanulom. a spanyol és olasz az hobbi. egyszer fogtam magam és nekivágtam. sok oldalt végigjártam, videókat kerestem stb. mire megtaláltam, hogy mibõl tanuljak. olasz: pons francia: pons, france-euro express spanyol: pons, colores (flipbook.ntk .hu oldalról le tudod tölteni a france-euro express-t és a colores-t, németbõl pedig a kon-takt-ot.) nem, tényleg nem járok magántanárhoz, se nyelvtanfolyamra.. akkor tanulok ha van rá idõm. :)

nem vagyok ilyen sznob, szoktam szórakozni járni :D én élvezem tanulni õket, és ennyi :D
10.es vagyok, egyszerû szakközépbe járok, angolt tanulok 10 éve. nekem ez hobbi, semmi más. az angol és francia a jövõmhöz kell, ezért ezeket nagyobb részben tanulom. a spanyol és olasz az hobbi. egyszer fogtam magam és nekivágtam. sok oldalt végigjártam, videókat kerestem stb. mire megtaláltam, hogy mibõl tanuljak. olasz: pons francia: pons, france-euro express spanyol: pons, colores (flipbook.ntk .hu oldalról le tudod tölteni a france-euro express-t és a colores-t, németbõl pedig a kon-takt-ot.) nem, tényleg nem járok magántanárhoz, se nyelvtanfolyamra.. akkor tanulok ha van rá idõm. :)
1. legkönnyebb spanyol, legnehezebb német (nekem) 2. én ingyen tanulok 4 nyelvet magamtól, mivel le tudok tölteni könyveket netrõl/könyvtár 3. német az magyarországon meg közép-európában; olasz olaszországban és a kis szigetországokban (ciprus, málta) ; spanyol spanyolországban és közép és dél-amerika 90%-ában; francia nyugat-európában. ezek a nyelvek közül mindegyiket tanulom, kivéve a németet, plusz ugyebár angol. (nagybetûkért elnézést)
Szerintem ez a 10.o. által írt szöveg csak kamu. A nyelvtanulás idõ és energiaigényes (most az anyagiaktól tekintsünk el), így nem hinném, hogy megfelelõen tud felkészülni más tárgyakból is, és még mellette otthon teljesen egyedül három nyelvet tanul (ki mit ért tanulás alatt?) és még eljár szórakozni is. Ez, hogy a neten bármielérhetõ, szintén csak egy félrevezetõ szólam. A mindennek csak naggggggyon kevés része minõségi.
könyvtárból kölcsönzöm ki a könyveket, plusz a fent említett flipbookok, meg hát az interneten manapság minden fent van :D angol könyveimet úgy szereztem, hogy 2 versenyen indultam és összesen 9ezer forintos könyvutalványt kaptam.. röviden 0 ft költöttem eddig nyelvtanulásra (kivéve a sulis angol tk-k) :D
A kérdező hozzászólása: hát ha otthon is tanulsz, nem lehet olcsó.. http://www.pons.hu Egy könyv 10ezer + munkafüzet, szótár, stb.
Azon a nyelven érdemes tanulni, amit már jól ismersz, mert anélkül elég nehéz. Hogy melyik nyelvet érdemes tanulni? Az attól függ, hogy mik a céljaid vele.
Szia! Köszönöm, hogy válaszoltál! Akkor angolt tanulsz az iskolában is, és a másik három nyelvet tanulod otthon egyedül, ha jól értettem. Ezek alapján, hogy ne menjen az iskolai tárgyak rovására, nem nagyon lehetsz egy olyan mai bulizós típus, gondolom. Mert még azzal is összeegyeztetni nem lenne olyan könnyû, sõt. Lehet, hogy "csak" önfegyelem kérdése lenne, hogy igenis leülni tanulni? :)
2. válaszoló! Azt írod, hogy Te 4 nyelvet tanulsz. Valóban teljesen önállóan tanulod (tehát tényleg nem jársz tanfolyamra, se magántanárhoz)? Esetleg lehet, hogy kettõt pl. éppen iskolában tanulsz még? Melyik korosztályba tartozol? Valóban igazi érdeklõdésbõl kérdezlek, mert mindig is irigyeltem azokat, akik képesek egyszerre több nyelvet, ráadásul önállóan tanulni. A válaszodat elõre is köszönöm szépen!
most erre két válaszom van: ad1 nem fogom magam kiadni, itt mindenki elõtt, aki elhiszi az elhiszi, aki nem, az meg így járt ;) ad2 vagy most csak azért mondod ezt, mivel neked esetleg nem sikerült? amúgy de, fel tudok készülni mindendre, mivel ahogy mondtam HOBBI.. és a hobbi az a kötelezetségek után jön.. felõlem nem muszáj elhinni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!