Találatok a következő kifejezésre: Melyik orvost a (310 db)

Váci kórházban, melyik orvos a természetes szülés híve?

Akihez járok az egyre inkább a császárt emlegeti és semmi oka rá,mert minden ok,de ugyebár gyorsabb és gondolom neki egyszer?bb.

Legjobb válasz: Én is Vácra járok. Neked ki az orvosod?

Én is Vácra járok. Neked ki az orvosod?
A kérdező hozzászólása: Ferenczi, mert hozzá jártam évek óta, de most nagyon elbizonytalanodtam.
A kérdező hozzászólása: Te kihez jársz?És mik a tapasztalatok?

Miskolcon a Semmelweissben melyik orvos a legjobb? Mit lehet tudni Török Pálról?

Legjobb válasz: Szerintem Vrastyák Péter jó orvos .Kedves ,meghallgatott és válaszolt minden kérdésemre. Igaz csak párszor voltam nála tanácsadáson,de a többiekhez viszonyítva õ volt a legjobb. Török Pált nem ismerem.

Szerintem Vrastyák Péter jó orvos .Kedves , meghallgatott és válaszolt minden kérdésemre. Igaz csak párszor voltam nála tanácsadáson, de a többiekhez viszonyítva õ volt a legjobb. Török Pált nem ismerem.
Én nem szültem nála, de egy nõgyógyászati mûtétet õ csinált nekem, amin minden nõdoki csodálkozik, hogy olyan szépen csinálta, hogy ha nem mondanám el, hogy volt, nem jönnének rá. Az õ sikere is, hogy most babát várhatok... Nekem szimpatikus volt, szerintem lelkiismeretes, ha még Mc-on élnék, szülnék nála.
Nekem Dr. Dudás Ernõ fõorvos-aneszteziológus a szülészem. Még csak most vagyok 8 hetes, már voltam nála, nagyon kedves, a párommal is nagyon figyelmes és nem csak magánrendelése van, hanem a normál kórházi rendelési idõben is ellát, így olcsóbb jóval. Nekem ajánlották többen és be is jött. Bármikor fel lehet hívni, hétvégén és szabadság alatt is. Ha gondolod szívesen megadom privi a tel. számát.

Melyik orvos a legjobb? Melyiket válasszam? (mellműtét)

Papp Péter, Csuha Lajos? Kárász Tamás, Urszán Albert vagy Rusz Zoltán? Ha valamelyikről van tapasztalatotok légyszi osszátok meg velem. Nekem eddig talán Csuha tetszik a legjobb, de róla is olvastam a legtöbbet. Rusz doktort meg abba a Lakatos Márk féle átalakító show-ban láttam.

Legjobb válasz: hülyeségeket minek irsz fel? ennyi erövel terhes se legyen az ember,mert ott is törtenhet bármi. nekem 7 éve volt a mütetem és még semmi nem volt vele. és akiket ismerek nekik se volt semmi. Urszánról több rosszat olvastam már itt,a többit nem ismerem.

hülyeségeket minek irsz fel? ennyi erövel terhes se legyen az ember, mert ott is törtenhet bármi. nekem 7 éve volt a mütetem és még semmi nem volt vele. és akiket ismerek nekik se volt semmi. Urszánról több rosszat olvastam már itt, a többit nem ismerem.
Mindegy, hogy ki csinálja, mert orvostól függetlenül begyulladhat és minden bajod lehet majd a késõbbiekben, vagy a cseréknél majd. :)
Ezek közül Papp Péter

Győri kismamák, anyukák! Nem azt kérdezem melyik orvos a 20 közül, csak, hogy inkább Stummer, vagy Likár Dr. Úr?

Egyik?jüket sem ismerem személyesen, végülis csak jókat hallottam róluk, de érdekelne melyikük a közvetlenebb barátságosabb, illetve hogy Stummernél is van e UH gép,vagy bármilyen vélemény róluk. Nagyon köszönöm

Legjobb válasz: Elsõ vagyok! :) Én is voltam úgy, hogy magánrendelésre mentem nõgyógyászhoz, de unszimpatikus volt, így nem mentem többé hozzá. Igaz, akkor nem voltam állapotos. Bár szerintem nem tartozol senkinek sem elszámolással, ha nem mész hozzá vissza többé. :)

Likárt nem ismerem, de Stummerrõl nincs jó véleményem. 2005-ben, talán az elsõ páciensei között voltam, a nagyfiam nála született ügyeletben. Erõs, pár perces fájásokkal értünk a kórházba, ahol elõször azon tanakodott, hogy mi legyen, szüljünk, vagy magnéziumot adjon, lévén, hogy 36+6 napos terhes voltam voltam. Na akkor magzatvizet akart vizsgálni, 2-3 perces komoly fájásoknál, hát köszi, éreztem, ahogy szabályosan recseg belül a méhszájam, nem viccelek, elkezdem jajgatni tõle, annyira fájt, erre mérgeskedett, hogy nem mûködök együtt, a hasam kemény volt, mint a kõ, a nõvérke masszírozta a hasamat, meg nyomkodta, hogy mikor múlik el a fájás, rémálom volt, aztán mindig bólintott a dokinak, az meg jött a nagy fémmel, ezt 4-5-ször eljátszották, mint egy komplett erõszak. A magzatvízvizsgálat végül nem sikerült, de a fájásaim leálltak kb. 40 percig nem volt semmi, pedig addigra már pár percenként jöttek. Az elsõ fájástól 4, 5 órával született meg a fiam. Késõbb, mikor burkot akart repeszteni, hiába mondtam, hogy megrepedt, és kevés víz is távozott, 4-5 csíkot karcolt a fiam fejére, mire feladta, hogy úgy tûnik, mégis nekem van igazam, és megrepedt. A karcolások tisztán látszottak a baba fején, amikor megszületett. A kórházba érkezés után kb. 1, 5 órával született meg a fiam 3220 g-al és 48 cm-rel, sajnos gátat is metszett, mivel az elsõ gyereknél itt Gyõrben szinte kötelezõ, hiába próbálta a szülésznõ lebeszélni, a férjem is szólt, hogy biztosan kell-e, erre õ a gyerekünk agykárosodását jövendölte, ha nem teszi meg...utána rosszul varrta össze, a szûzhártya maradványa alá öltött, ami egy kinövésként befelé a hüvelyben megmaradt, ezt egy másik doki mondta, akihez 4 hónappal a szülés után elmentem. A szülés után figyelmeztetés nélkül a végbelembe nyúlt, mondván, hogy ellenõrzi, hogy van-e ott vérzés, ami ok is, de mondjuk szólhatna elõtte, és nem tudom mi értelme volt, mert az elsõ székletemmel egy tojásnyi alvadt vérrög távozott, hogy nem tudom elhinni, hogy egy nappal elõtte abból nem látszott semmi. A házasságom majdnem ráment, hogy a gátmetszés miatt voltak problémáim, 4 hónappal a szülés után még begyulladtak a felszívódó varratok és az önbecsülésem is totál oda volt. Szóval úgy hirtelen ennyi. Ha meglátom bárhol, még a fejemet is elfordítom. Nem lehetetlen, hogy végül jó orvos vált belõle, szerintem én a pályája elején találkoztam vele...
Elsõ vagyok! :) Én is voltam úgy, hogy magánrendelésre mentem nõgyógyászhoz, de unszimpatikus volt, így nem mentem többé hozzá. Igaz, akkor nem voltam állapotos. Bár szerintem nem tartozol senkinek sem elszámolással, ha nem mész hozzá vissza többé. :)
Szia! Nekem Dr. Stummer az orvosom. Van nála Uh. Nagyon szép a rendelõje. Türelmes, tisztelettudó, segítõkész doki. Mi most kezdünk próbálkozni a babával, de nekem õ lesz a fogadott orvosom, ezt azóta tudom, mióta elõször voltam nála.
Ja még annyit, hogy délután negyed hatkor szültem de én már este tízkor úgy ültem mintha sose varrtak volna, egy percig nem volt a gátsebemmel semmi gond, és ezt is a dokinak köszönhetem.
Szia, én ügyeletesnél szültem és hála az égnek, Stummer doki volt épp:) áldom a sorsot érte, türelmes volt, mindent magyarázott, a szülésznõk is olyanok voltak mint az álom:) nyomtak homeos bogyókkal, pedig nem volt sem orvos sem szülésznõ fogadva nekem, úgy összevart szülés után, hogy jobb mint új korában, nem beszélve arról, hogy semmit nem éreztem, elaludtam közbe:) )elsõ gyereknél azt hittem behalok varrás alatt a fájdalomtól, szóval én nagyon tudom ajánlani, ha lesz egy harmadik babánk is valaha tuti meg fogom fogadni:) ) tudta jól, hogy nem számíthat tõlem pénzre még is úgy kezelt mint valami vip. anyucit:) ) szülés után is rám nézett, és többször amíg a kórházban voltunk, szóval én ajánlom teljes szívbõl neked!!A másik dokiról nem tudok nyilatkozni, hozzá nem volt szerencsém.
A kérdező hozzászólása: Igen, a humor nekem is fontos, , , Ja, és kicsit gondban vagyok ezzel az egyszer lemegyek nézzük meg dologgal. Nagyon jó ötlet, és a legcélravezetõbb ez lenne, mert 5 perc alatt eldöntöm, hogy ki szimpi ki nem, csak valahogy úgy vagyok, hogy bejelentkezem az egyikhez, akkor elmondom ugye, hogy most költöztünk ide, és magánrendelésre szeretnék járni hozzá, akkor azt utána hogy vonom vissza??? még soha nem volt semmilyen magán dokim, nem tudom hogy ez mûködhet e úgy, hogy minden magyarázat nélkül bejelentkezem, csak vizsgáljon meg, aztán tovább állok????vagy hogy??? ez nem lenne túl nekem való "feladat" :) szóval nem tudom...
Elsõ vagyok! Én úgy választottam Dr. Stummert, hogy végignéztem az összes nõgyógyászt Gyõrben, és szimpi volt. Jó döntés volt. :) Úgyhogy lehet neked is bejön ez a találomra dolog. Egyébként én a helyedben azt csinálnám, hogy esetleg elmennék egyszer mindegyikükhöz, és aki rokonszenvesebb õt választod. Persze ez csak egy tipp. :)
Én Likár párti vagyok. Az elsõ babámmal végig hozzá jártam, nála szültem. Most várjuk a kistesót, most is végig hozzá járunk és szülni is ugyan úgy nála fogok. Bármit meg lehet tõle kérdezni, korrekt, barátságos, szintén tisztelettudó, ugyanakkor nem az a távolságtartó, merev ember. Én néha igénylem, hogy humorral közelítsék a kérdéseimet, amit õ mindig megérez. Rendelõje szép, korszerû.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek, akkor eddig Stummer "vezet" a véletlennek köszönhetõen, de így fogom eldönteni most már :)
Nekem nem volt fogadott orvosom, amikor szültem Stummer volt az ügyeletes, így nála szültem. Nekem jó véleményem van róla. Türelmes, segítõkész volt szülés alatt.
A kérdező hozzászólása: Húúhh..hát köszönöm a válaszokat nektek is, kedves utolsó, sajnálom, hogy ilyen rossz élménnyé vált az elsõ szülésed :( végül Likár Dr.Úr mellett döntök azthiszem, mert egy ismerõsöm is nagyon ajánlotta a minap, hogy mindig elérhetõ, és emberséges...remélem jól döntök...

Gyerekorvost keresek Zuglóban? Magán rendelés is lehet. A Lőcsei úti gyermekrendelőben melyik orvos a jó?

Korábban Dr. Kelemen Gyulához jártunk a Birtok utcába, de visszaadta a praxisát. Ismeri vki a mobil számát, hátha tudna ajánlani maga helyett más dokit.

Vajon melyik orvos a jobb? A Fukszbejgerstenszky vagy a Mészáros?

Legjobb válasz: mire? képzelt barátnak?

mire? képzelt barátnak?

Dunaújvárosban melyik orvos a jobb dr bazsa vagy dr. Barna andrás?

azért szeretném tudni mert van egy joindulatu daganatom 30 éve már hasfalban jobb oldalt igy születtem.barna ához jártam eddig rákszürésre de ha terhes lennék kicsit félek töle mert fiatal orvos.és mivel van ez a daganatos betegségem tapasztalt orvos kell.kit ajálnátok nekem melyik dokit?

Legjobb válasz: SZERINTEM A BAZSA JOBB,MERT TAPASZTALTABB DE VISZONT NAGYON MEGKÉRI MINDENEK AZ ÁRÁT EGY VIZSGÁLAT 15000 FT.BARNA MEG JÓ DOKI,MINDENKI DÍCSÉRI, DE LEHET MÉG FIATAL.BÁR NAGYON ÜGYES ÉS A BAZSA KEDVENCE Õ TANÍTOTTA,EGYÜTT SZOKTAK MÛTENI IS.

SZERINTEM A BAZSA JOBB, MERT TAPASZTALTABB DE VISZONT NAGYON MEGKÉRI MINDENEK AZ ÁRÁT EGY VIZSGÁLAT 15000 FT.BARNA MEG JÓ DOKI, MINDENKI DÍCSÉRI, DE LEHET MÉG FIATAL.BÁR NAGYON ÜGYES ÉS A BAZSA KEDVENCE Õ TANÍTOTTA, EGYÜTT SZOKTAK MÛTENI IS.
Az elõzõ vagyok.Barna nem kér pénzt annyit adsz neki amennyit gondolsz.Egy ismerõsöm hozzá járt és nála is szült 2 hónapja azt mondta neki , költse a pénzt a gyerekre ne õneki adja.
Ez hülyeség. A Bazsa "betege" vagyok évek óta, sosem kért magánrendelésen 15eFt. Sima vizsgálat 5eFt, Szûrés+vizsgálat 6eFt. Szülésért sem kér cifra összeget, mindenki riogatott, hogy elkér majd 300-400Eft -t és a felét sem kérte ezeknek az összegeknek. Jó doki, tapasztalt és vannak kapcsolatai.
A Bazsa igenis egy pénzéhes orvos. Ha olyan nagy kapcsolatai lennének és olyan jó szakember lenne, akkor nem halt volna meg a 32. hétre született babám. Keves kérdezõ, ha még aktuális, jó nagy ívben kerüld el a dunaújvárosi kórház nõgyógyászatát és menj Budapestre, ahol normális orvosok vannak, akik szakemberek, vannak megfeleõ berendezések, nem úgy, mint itt. Kíváncsi vagyok, hogy a Barna mikor kap vérszemet és meddig lesz ilyen hû de nagyon kedves, hogy költsd a gyerekre.Jaj de nagy lelkû. Ja és ha olyan nagy kapcsolatai lennének a Bazsának, akkor a dunaújvárosi kórház szülészetén nem egy 2D-s ákom bákom, hol mûködõ, hol nem mûködõ ultrahang készülék lenne. Ha lett volna normális készülék, akkkor elõbb kiszûrhetõ lett volna a babánk problémája és nem halt volna meg. Ennyit a Bazsa kapcsolatairól, egy normális ultrahang készüléket nem bír elintézni a kórháznak, de magánban persze elkérik a zsíros összegeket.
Sajnálom ami veletek történt, és kívánom, hogy sikerüljön feldolgozni ezt a feldolgozhatatlan fájdalmat!
Ugye most viccelsz? Bazsa már egy közeli rokonomat és egy jó ismerõsömet is eltette láb alól. Szóval ha jót akarsz, ne hozzá menj! Barnát nem ismerem, de a barátnõm járt hozzá kezelésre és meg volt vele elégedve.
Érden tudom ajánlani Dr. Radványi Krisztinát. Dujvban nincs jó nõdoki.
Barna András! Bazsa keze alatt már páran meghaltak...Anyósom is többek között! Úgyhogy, ha akarsz egy jó tanácsot, messze kerüld el!! A barátnõm jár Barnához, azt mondja jó doki, de komolyabb problémával még nem kezelte. Bazsával nem sok nyernivalód van, szerintem inkább menj Barnához.

Szerintetek melyik orvos a felelötlen? Bövebben lent!

Az Én történetem a következö(még friss a történet):Kb 5-hetes terhes lehettem amikor elkezdtem barnázni,ami egész sötét barna volt,idönként meg egy-két csepp vér is volt.Rögtön hivtam a dokit,megvizsgált, méhen belül semmit nem látott,söt még méhenkivül sem,de továbbra is méhenkivülire gyanakodott,mivel minden tünet szerinte arra utal.Nem adott gyogyszert mert,ha méhenkivüli akkor nem kellene segiteni az életbe maradását,hátha a természet magátol megoldja.Vissza hivott 4-nap mulva és igaza lett,méhenkivül megtalálta.Azota is 3-naponta UH-ra járok,próbálja megtalálni a jó megoldást és csak akkor müteni,ha már más lehetöség nincs.Én maximálisan megbizok benne,már voltam más problémával nála és szerintem akkor is mindent ugy csinált,hogy lehetö legjobb megoldás legyen.Továbra is nála szeretnék maradni,de az ismeröseim,barátaim azt mondják,hogy szerintük felelötlen a doki és váltsak,mert meg sem probálta gyogyszerrel, ha barnázok akkor illik gyogyszert adni függetlenül attol ,hogy lát valamit vagy sem,meg rögtön nem mütött meg ahogy kiderült,hogy méhenkivüli.Bármikor hivom normálisan beszél és naponta érdeklödik,hogy minden rendbe van-e.Én a dokinak adok igazat,csak most egy kicsitt elbizonytalanodtam.Szerintetek mit csináljak,halgassak olyan emberekre akik nem is ismerik,vagy ne haggyam magamat befolyásolni?

Legjobb válasz: Elnézést, hogy nem a kérdésre válaszolok, de a válaszadáshoz egy valamire jó lenne tudni még a választ: Ha bizonyítottan méhen kívüli a baba, és mivel erre gyanakodott, nem is akart gyógyszert adni, hgy nehogy megmaradjon, akkor ezek után mi a jó francra is vártok?? Hátha elmegy magától, vagy mire??? Én esküszöm ezt nem értem! L27

Elnézést, hogy nem a kérdésre válaszolok, de a válaszadáshoz egy valamire jó lenne tudni még a választ: Ha bizonyítottan méhen kívüli a baba, és mivel erre gyanakodott, nem is akart gyógyszert adni, hgy nehogy megmaradjon, akkor ezek után mi a jó francra is vártok?? Hátha elmegy magától, vagy mire??? Én esküszöm ezt nem értem! L27
Szia, én is jártam hasonlóan sajnos..volt kisebb barnázás aztán pár nap vérzés ..viszont méhen kivûl talált a doki egy petezsákot..azonnal beutalt a klinikára..nem ám otthonról járkáltam be, hanem állandó kórházi felügyelet volt..naponta nézegettek..nem mûtöttek azonnal..pedig a debreceni klinika nagyon híres nõgyógyi téren, de azt mondták ez az eljárás ilyen esetben, megfigyelni..egy hétig voltam bent, gyógyszert nem kaptam semmit, és a hetedik napon már nem látták az üres petezsákot sem..eltünt teljesen..felszívódott..így nem kellett mûteni.
Hát megértem az ismerõseid, akik féltenek, mert ez nem kis kockázat, hogy vártok, mert ha rendesen beágyazódik a petevezetõbe, akkor nem hogy "szétbarmolni" kell, hanem egyenesen kivágni. Nem tudom, mire fel a kockázat, de a te tested, és a te döntésed. Azt azonban jobb, ha mérlegeled, hogy a többieket sem a rosszindulat vezérli, amikor azt mondják, ez az orvos talán nem a megfelelõ..L27
Én úgy tudom, hogy a méhen kívüli terhességet azonnal meg kell szakítani, meg kell mûteni. Nem értem én sem, hogy mire vár az orvosod!?
A kérdező hozzászólása: Azota volt már 2 nap eröss vérzésem és arra vár, hogy a magzat lehetséges, hogy elhalt, de azt csak töbszöri vérvétellel tudja alátámasztani, persze, ha fontos akkor megmüt csak nem akarja minden áron a petevezetéket szétbarmolni, már volt nögyogyászati mütétem és nem szeretne müteni csak ha már más megoldás nincs.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!14:03-nak csak annyit, hogy egy méhenkivülit nem lehet csak ugy félre érteni, föleg annak aki mindent megtesz a babáért.Köszönöm a válaszokat!
jaj, h lehet ilyet félre érteni? nekem is volt, nem véreztem, nem is kapartam a falat.....azt akartam mondani a dokinak, h én most nem érek rá, mert hétfõn dolgozni kell mennem, szívesebben mûtetném magam jövõ hétvégén.....aztán pár órát nem adtak volna, ha nem tolnak azonnal a mûtõbe, több mint 3 dl vér volt a hasamban.....
nem minden esetben kaparja a falat. nekem is csak menzis görcseim voltak, és azok sem mindig erõsen. pedig 2 hós méhenkívülim volt.
Ne haragudj de te tuti hogy méhenkivüli terhes vagy?Nem lehet hogy félre értettél valamit?Ha az lennél már régen a falat kaparnád a fájdalomtól és véreznél kívül belül.
ne izgulj, a dokik tudják, mit kell tenni. neked szerencséd van, mert idõben kiderült, és folytonos ellenõrzés alatt állsz. én nem vettem észre idõben a jeleket, csak amikor már szétdurrant a petevezetõm. ha mûteni is kell majd téged, (remélem nem) akkor is meg fogod úszni egy laporoszkópiással. sajnos engem vágtak. de egy vezeték mellett is összejött két baba. remélem a következõ baba neked is jó helyen tapad majd.
Azt írtad, hogy több orvos is megnézte, és ugyanaz volt a véleményük. Erre a többieknek is felhívnám a figyelmét, aki másik dokit javasolt.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm, függetlenül attol, hogy mit irt.Teljesen felvagyok világositva, ha, bármi is történne.Továbra is várom a véleményeket.
hát igazából nekem volt méhen kívülim, durva volt, belsõ vérzés, azonnali életmentõ mûtét és én nem voltam annyira rosszul, h erre kellett volna gyanakodni, nem vagyok orvos, de én is úgy hallottam, h általában mûteni kell....az orvosod jónak tûnik, esetleg elmehetsz egy másikhoz is, nem kell rögtön váltani, csak egy másik véleménytõl te is megnyugodnál......ja és mindentõl függetlenül, ha elájulsz, v szédelegsz, hasfájás akkor azt tanácsolom h AZONNAL ügyelet
A kérdező hozzászólása: Nincs szándékom senkit sem meggyözni az érveléssel, csak annyit szeretnék irni, hogy a petezsák még mostanig nem nött, persze ezután minden lehetséges.Ha bármi eltérést észlel rögtön mütét.
Igaz, hogy nem méhen kívüli terhességben, de nekem sem volt sem baba, sem szikhólyag. Az üres petezsák meg csak nõtt. Mûteni kellett. Komplikáció lépett fel, aminek egyik oka lehetett az, hogy csak vártunk arra, hogy felszívódjon a petezsák.
A kérdező hozzászólása: Lehetséges, hogy én vagyok túl naiv.
A kérdező hozzászólása: Oké, elhiszem, hogy nekük van igazuk, csak nincs semmi életjel, nincs szikhollyag, legalábbis nemlátszik csak valami petezsák szerü, több orvost is odahivtak és mindenki azt mondta, hogy teljes kivizsgálás nélkül korai egyböl felelötlenül müteni, mert sokszor ilyen korai terhesség esetén gyakran felszivódik és elkerülhetö a mütét.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Azóta minden rendbe van, a természet meg oldotta, magátol felszivodott és a dokinak lett igaza, úgy, hogy kalapom emelem a szakmai tudása elött.Nem bánom, hogy nem váltottam orvost.Ezt csak azért irtam, ha valaki még olvassa tudja azt, hogy ilyen is létezik.

MÁV kórházban szülésről tapasztalatok? Melyik orvos a legjobb? Látogatók bemehetnek-e a gyermekágyas szobába?

Van-e 24 órás rooming-in, a kórterembe bejöhet-e az apuka látogatni, vajúdásnál bent lehet-e, mellre tehetem-e a babámat a szülés utáni els? órában, van-e gátvédelem, választott orvosnak mennyit illik ott adni, szülészn?t kit ajánlanátok, stb.? Minden érdekel. El?re is köszönöm! :-)

Legjobb válasz: Igen, van 24 órás rooming-in. Sõt, majdnem megsértõdnek a csecsemõsök, ha visszaviszed a babát valamiért :-( A kórterembe minden nap van 1 óra papás-látogatás, ilyenkor bemehet az apuka, máskor nem. Amúgy senki nem mehet be a kórterembe elvileg, csak a folyosón fogadhatod a látogatókat, de oda meg a babát nem viheted ki. De általában, ha a szobatársaidat nem zavarják a látogatók, akkor megengedik a nõvérek, hogy bemenjenek a kórterembe. Persze túlzásba nem szabad esni, 5-6 látogatóval egyszerre :-) A babát mellre teheted az elsõ órában (sõt talán 2 óra is van), akkor csak te, baba, apa marad a szülõszobán. Gátvédelmet nem tudom, császáros voltam.

Igen, van 24 órás rooming-in. Sõt, majdnem megsértõdnek a csecsemõsök, ha visszaviszed a babát valamiért :-( A kórterembe minden nap van 1 óra papás-látogatás, ilyenkor bemehet az apuka, máskor nem. Amúgy senki nem mehet be a kórterembe elvileg, csak a folyosón fogadhatod a látogatókat, de oda meg a babát nem viheted ki. De általában, ha a szobatársaidat nem zavarják a látogatók, akkor megengedik a nõvérek, hogy bemenjenek a kórterembe. Persze túlzásba nem szabad esni, 5-6 látogatóval egyszerre :-) A babát mellre teheted az elsõ órában (sõt talán 2 óra is van), akkor csak te, baba, apa marad a szülõszobán. Gátvédelmet nem tudom, császáros voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Várok még válaszokat.
A gátvédelmet mindenkinél megpróbálják kérés nélkül.Én ügyeletesnél szültem és semmi hátránya nem volt.Mondjuk csak akkor láttam amikor már varrni kellett.(nem jött össze a gátvédelem)Szülésznõt nem lehet fogadni.Elsõ éjszaka beviszik a csecsemõsök a babát, hogy ki tudd pihenni magad.Másnaptól éjjel-nappal veled van.A kórtermek 3 ágyasak külön zuhanyzóval.A látogatófolyosón bármikor fogadhatsz látogatót a kórterembe apa bemehet naponta 1 órára.Ennyi jutott eszembe, ha érdekel még valami szívesen válaszolok.

Melyik orvos viseli a fehér köpenyt a kórházban? Melyik nem? Mitől függ hogy zöldben vagy kékben van az orvos?

Legjobb válasz: Ez teljesen változó. Osztályos orvosok általában fehér ruhában, köpenyben vannak. Nálunk (Intenzív o.) pl. mindenki kék ruhában van, orvos/nõvér/beteghordó stb. A fehér köpenyt konkrétan akkor húzzuk fel, ha fázunk, illetve ha elhagyjuk az osztályt. Az orvosokat úgy lehet megismerni, hogy mindenkinek van névtáblája, illetve fonendoszkóp lóg a nyakukban.

Ez teljesen változó. Osztályos orvosok általában fehér ruhában, köpenyben vannak. Nálunk (Intenzív o.) pl. mindenki kék ruhában van, orvos/nõvér/beteghordó stb. A fehér köpenyt konkrétan akkor húzzuk fel, ha fázunk, illetve ha elhagyjuk az osztályt. Az orvosokat úgy lehet megismerni, hogy mindenkinek van névtáblája, illetve fonendoszkóp lóg a nyakukban.
A kérdező hozzászólása: Én eddig csak sztetoszkóp néven ismertem a fenondoszkópot. :) Köszi a választ. :)
A kérdező hozzászólása: Akarom mondani fonendoszkópot.
Szerintem kórház függõ. Ahol jártam látogatóba szülészeten nemrég, ott mindenki sárga felsõt viselt, volt orvos aki szintén

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!