Találatok a következő kifejezésre: Melyik orvoshoz vagy (134 db)

Melyik orvos viseli a fehér köpenyt a kórházban? Melyik nem? Mitől függ hogy zöldben vagy kékben van az orvos?

Legjobb válasz: Ez teljesen változó. Osztályos orvosok általában fehér ruhában, köpenyben vannak. Nálunk (Intenzív o.) pl. mindenki kék ruhában van, orvos/nõvér/beteghordó stb. A fehér köpenyt konkrétan akkor húzzuk fel, ha fázunk, illetve ha elhagyjuk az osztályt. Az orvosokat úgy lehet megismerni, hogy mindenkinek van névtáblája, illetve fonendoszkóp lóg a nyakukban.

Ez teljesen változó. Osztályos orvosok általában fehér ruhában, köpenyben vannak. Nálunk (Intenzív o.) pl. mindenki kék ruhában van, orvos/nõvér/beteghordó stb. A fehér köpenyt konkrétan akkor húzzuk fel, ha fázunk, illetve ha elhagyjuk az osztályt. Az orvosokat úgy lehet megismerni, hogy mindenkinek van névtáblája, illetve fonendoszkóp lóg a nyakukban.
A kérdező hozzászólása: Én eddig csak sztetoszkóp néven ismertem a fenondoszkópot. :) Köszi a választ. :)
A kérdező hozzászólása: Akarom mondani fonendoszkópot.
Szerintem kórház függõ. Ahol jártam látogatóba szülészeten nemrég, ott mindenki sárga felsõt viselt, volt orvos aki szintén

Melyik orvost válasszam a Kistarcsai Flór Ferencben? Vagy egyáltalán jobb ha van saját orvos, aki nem csak pénznyelő gép?

Legjobb válasz: Barátnõmnek volt fizetett orvosa a Flórban, hogy ki azt nem tudom csak azt hogy egyszer nem ment be hozzá az öt nap alat, csak ha õ volt a vizites!Nekem nem volt orvosom, sürgõs császáral a dr. Szabó László mûtött, de bejárt hozzám hogy jól vagyok e,mivel a kisfiam másik korházba volt inkubátorba elöbb elengedet, úgy hogy õ válalt értem felelõséget! Én ha tehettem volna sem fizettem volna az orvosnak, arra esküdöt fel hogy rendben levezesse a szülést, ez a dolga! A bkv-n fizetsz a soförnek?Nem pedig biztonságosan elvisz a-ból b-be

Barátnõmnek volt fizetett orvosa a Flórban, hogy ki azt nem tudom csak azt hogy egyszer nem ment be hozzá az öt nap alat, csak ha õ volt a vizites!Nekem nem volt orvosom, sürgõs császáral a dr. Szabó László mûtött, de bejárt hozzám hogy jól vagyok e, mivel a kisfiam másik korházba volt inkubátorba elöbb elengedet, úgy hogy õ válalt értem felelõséget! Én ha tehettem volna sem fizettem volna az orvosnak, arra esküdöt fel hogy rendben levezesse a szülést, ez a dolga! A bkv-n fizetsz a soförnek?Nem pedig biztonságosan elvisz a-ból b-be
Mindegy melyikre, mindenhol fizethetsz kb évi 3 millió forintot.
Álmodj királylány.
Sztem egybõl USA-ba kijutni nem lesz egyszerû, hacsak nincs hatalmas anyagi háttér mögötted. Egy lehetõség, hogy elkezded valamely magyar egyetemen, és bebizonyítod, hogy kiemelkedõ tehetség vagy... Nah ekkor már nyilhatnak lehetõségeid...


Győri vagy a veszprémi kórházakban melyik orvost ajánlnátok?

És még azt szeretném megkérdezni ha v.ki ezekben a kórházakban szült mi a véleménye az ellátásról és kinél szült? EDA-t használnak-e? Köszi

Legjobb válasz: Veszprémben szültem! Itt 4 orvost lehet hivatalosan felfogadni és szerzõdést kell velük kötni, de én egyiküket sem szeretem! Amúgy orvosnak a Bagarus Sándort ajánlanám, én is hozzá járok, alapos, kedves, törõdik a kismamákkal! EDA nincs, gázt lehet szívni! A szülésznõk nagyon aranyosak, nekem a csecsemõsökkel sem volt gondom, de azért akadt köztük 1-2 aki elég bunkó tudott lenni...

Veszprémben szültem! Itt 4 orvost lehet hivatalosan felfogadni és szerzõdést kell velük kötni, de én egyiküket sem szeretem! Amúgy orvosnak a Bagarus Sándort ajánlanám, én is hozzá járok, alapos, kedves, törõdik a kismamákkal! EDA nincs, gázt lehet szívni! A szülésznõk nagyon aranyosak, nekem a csecsemõsökkel sem volt gondom, de azért akadt köztük 1-2 aki elég bunkó tudott lenni...
Ja még annyi hogy a Kállay doktornál szültem, de iszonyú paraszt volt, szerencsére azóta kirúgták...
Szia! Gyõrben szültem 3 hete, Fekete Zoltánnál. Nagyon rendes volt. Barátnõm a Papp Zsoltnál, õ is az volt, figyelt rá, mindennap bejött hozzá. Szerintem Gyõrben nagyon nem tudsz mellé fogni dokiknak, (persze biztos van valakinek rossz élménye is valamelyikükkel) akik NST-n is voltak, azok is nagyon rendesek voltak.
Utolsó vagyok. Az ellátás: nagyon rendesek voltak a szülésznõk is, a csecsemõs nõvérek is, perdig tartottam tõlük, mert nem mindenkitõl hallottam jót, de nagyon kellemesen csalódtam. Türelmesek, kedvesek voltak, egytõl egyig. EDA nekem nem kellett, de ezt úgyis a dokival kell megbeszélni. Sok sikert!
szia! én is gyõrben szültem 3 hete dr. mika péternél. csak ajánlani tudom! eda-t nem nagyon alkalmaznak gyõrbe az a tapasztalatom de gyors szülésem volt idõ se lett volna rá. kérdezz rá annál akinél szülni szeretnél majd.

Melyik a nehezebb: orvosi vagy matek szak?

Ne kérdezzétek, hogy miért kérdezem... El?re is köszönök minden értelmes választ.

Legjobb válasz: Kívülállóként azt mondom, hogy az orvosi nehezebb. Bár nekem is mindkettõ az lenne, de szerintem az orvosi a kõkemény 6 év tanulás azért.

Kívülállóként azt mondom, hogy az orvosi nehezebb. Bár nekem is mindkettõ az lenne, de szerintem az orvosi a kõkemény 6 év tanulás azért.
szerintem a matek szak nehezebb
Szerintem az orvosi! Mondjuk a matekszakhoz nem nagyon tudok hozzászólni, de van közeli ismerõsöm az orvosin, és nagyon durva, hogy mennyit és mit kell tanulni, nem tudom elképzelni, hogy valami még annál is nehezebb legyen...:)
Én matek szakot végeztem, nekem az orvosi sokkal nehezebb lett volna. A matekban többet ér a logika, és ha befekteted az energiát, hoyg megértsd a dolgokat, akkor kevesebbet kell megtanulni.
Attól függ, mihez van érzéked. Orvosin többet kell tanulni, kismillió dolgot kell bemagolni, ráadásul érteni is kell az emberi test mûködését, nem csak egyszerûen szó szerint bebiflázni mindent. Szerintem nagyon kemény lehet. Matekon is kell tanulni, de nem ilyen szinten azért. Itt viszont nagyon elvont dolgokat kell megértened, amihez nem mindenkinek van érzéke, és olyan szintû absztrakt gondolkodási készségre, többfajta gondolkodási, látási mód elsajátítására van szükséged (itt most a matematikus és alk. mat. szakirányokról beszélek, tanárok nem annyira), amirõl gimis matek után nem igazán lehet elképzelésed (a spec matekos képzést most hagyjuk).
orvosi de nekem spec.mindkettõ gyötrelem lenne
Nagy vonalakban ez attól függ, hogy a matematika érdekel-e, vagy a biológia... Ha úgy általában a vizsgák követelményszintje érdekel, akkor nyilván az orvosi, elvégre ott doktori címet szerzel, meg a gyakorlatban is helyt kell állnod.
Mindegyik másért nehéz. Én matekos hangsúlyú gimis múlttal kerültem orvosira. A bemagolandó anyag vsz orvosin nagyobb, de a megtanultakat átlátni és konstruktívan kombinálni csak az tudja, akiben megvan egy erõs matematikai szemlélet és tehetség. Megtanulni valamit az elsõ lépés. A megtanultakat átlátni, továbbgondolni, újat-jobbat kitalálni orvosi vonalon sem lehet matematikai szemléletmód nélkül.
Én egyikre se mennék. Igaz, hogy régebben mentem volna orvosira, de most már tudom, hogy nehéz, mellesleg nem nagyon érdekel az emberi biológia. Matekra se mennék, mivel nem vagyok jó matekból.
Ez azért van így az összes nem-büfészakon, mert a középiskola nem tanít meg tanulni. Aztán elsõ évfolyamon szembesülnek vele, hogy mennyire más az, ha 10 oldalból kell dolgozatot írni, mint mikor az egész könyvet kérik egyszerre, több tárgyból. Aki az elsõ évi vizsgaidõszakon túljut, az általában kihúzza a végéig. Bár az államvizsgák még egy szép nyakazó, és ott akár idegösszeropit is lehet kapni, ha valaki elég lelkiismeretes, viszont túlvállalta magát. (Igen, ezt is tudatosítani kéne, hogy nem kell mindenkinek egyetemre menni. Jó szakmunkásokból sokkal nagyobb hiány van.)
Ja és még vmi: Nálunk például (Semmelweis) az évfolyamon egy csomóan mondták azt az elsõ vizsgaidõszak után, hogy kész, ennyi, nekik ebbõl nem kell több, és szépen otthagyták az 1etemet. Pedig tavaly nagyon nehéz volt bekerülni, és azt gondolná az ember, h ilyen magas pontokkal bejutott diákok nagyon elszántak.
sztem nagyon emberfüggõ, hogy kinek mi a nehéz. Viszont azt nem tudom elképzelni, h valakinek az orvosi könnyû lenne. Én orvosira járok, és az a tapasztalatom, h sokkal nehezebb mint elõtte képzeltem, vagy ahogy a többi kívülálló ember gondolja. Orvosin szinte minden területen jónak kell lenned (kémia, fizika, biosz, matek, nyelvérzék a latin miatt és nem utolsó sorban nagyon jól kell tudni magolni) De ettõl függetlenül biztosan van olyan, aki vért izzad matek szakon, lehet, hogy velem is így lenne :)
Nos, én matematikus képzésrõl mentem orvosira, a matekot nem bírtam, orvosin nagyon jó az átlagom. Azt kell, hogy mondjam, hogy a matekkal én többet szenvedtem, pedig nem azért mentem oda, mert ott nyílt ki a könyv...tisztában voltam vele, hogy vért fogok pisilni, de egyszerûen nem voltam elég jó, a "legjobbaknak" van kitalálva, illetve talán el tudtam volna végezni, de nem volt bennem annyi kitartás, én jobban felnézek azokra, akik a matematikusit elvégzik és utána tény, hogy milliós tételeket tudnak leszakítani, ha jól szakosodnak. Még annyit tennék hozzá, hogy tény, hogy ami anyag mennyiségét jelenti az orvosi sokkal húzósabb, viszont én azt mondom a "szakok szakja", számomra a matematikus képzés....
Már bocs, ez hülyeség. Ha pl veszünk több embert aki mindkettõt elvégezné, biztos hogy az orvosit mondanák, kivéve az akinek a matek csak kínszenvedéssel megy.. De az meg gondolom nem megy matekra. Szóval ez szubjektív, kinek mi a nehezebb, de a többség orvosit mondana. Sok orvosis és matekos ismerõsöm is van és azért bele látok h mibõl mennyit szenvednek
Azt hiszem erre a kérdére csak az tud hitelesen válszolni, aki mindegyiket elvégezte (vegyétek úgy, hogy mindenkit lepontoztam, persze nem).
Rossz a kérdés. Alapvetõen orvosi nehezebb (nulla szabadidõ), de ha valakinek nem megy a matek akkor annak a matek a nehezebb. Tehát: attól függ, hogy ha azért kérdezed mert továbbtanuláshoz kell, akkor neked kell mérlegelned...
Mért, szerinted az úgynevezett "kisdoktorisok" nem tehetnek le PhD-t? A különbség az, hogy orvosin már alapból elvárják ezt a szintet, nem is lehet külön alap, vagy mesterképzésre iratkozni, akárcsak a jogon sem. Az olyan lenne, mint az autószerelõ, aki csak szétszedni tudja a motorokat, összerakni nem. Az ilyesmi meg orvosok esetén elég súlyos következményekre vezetne a való életben... (egyébként az orvosok, jogászok munkáját a végzés után is szigorú törvények, szakmai testületek szabályozzák. ha kamarai tagság nélkül végzed a tevékenységet, az bûncselekmény)
mindkettõhöz másfajta "érzék" kell. ideális állapotban, ha mindkettõ megvan benned, akkor a matekot mondanám, mert végülis ott is lehet doktorálni, ráadásul az nem kisdoktori, talán nem olyan nagy a presztízse, de ott hamarabb lehet befutni karriert, mint orvosként. pláne elmész vmi biztosítóhoz kockázati elemzõnek. bár az alk. mat. nem az átlagemberek agyára van kitalálva :) személy szerint nekem mindkettõ tuti halál lenne, egyikhez sem konyítok :)
A kérdező hozzászólása: Jó, nem azt kérdeztem, hogy hol kell többet tanulni, az csak az egyik szempont.
matek nehezebb, mert megtanulni bármit lehet, de megérteni!!!

Ha április 1 után megyek orvoshoz, akkor már nem kell e betegirányításhoz menni, hanem csak simán sorba állok és kivárom a soromat, vagy akkor is oda kell menni, hogy ellenőrizze a tb kártyát meg megmondja melyik orvoshoz menjek?

Legjobb válasz: Értelemszerûen a betegirányításnak az a feladata, hogy irányítsa a beteget, ennek megfelelõen ha szükséges elküldje az orvos felé a kartonod, stb. Tehát a betegirányítás azzal, hogy a vizitdíj megszûnik, megmarad. Ugyanúgy ellenõrizni kell a TB kártyád, stb.

Értelemszerûen a betegirányításnak az a feladata, hogy irányítsa a beteget, ennek megfelelõen ha szükséges elküldje az orvos felé a kartonod, stb. Tehát a betegirányítás azzal, hogy a vizitdíj megszûnik, megmarad. Ugyanúgy ellenõrizni kell a TB kártyád, stb.

Melyik pecsét számít a védőnői vagy az orvosi? Vagy esetleg mind a 2?

Legjobb válasz: pontosan,nálunk pl a védõnõ soha nem is pecsételt, az orvosi számít és nem a kiskönyv másolatát kell beküldeni, hanem szülés után kapsz egy igazolást, amivel jogosulttá válsz az anyaságira

pontosan, nálunk pl a védõnõ soha nem is pecsételt, az orvosi számít és nem a kiskönyv másolatát kell beküldeni, hanem szülés után kapsz egy igazolást, amivel jogosulttá válsz az anyaságira
Nekem nem pecsételgetett a védõnõ..4 hetente kellett hozzá mennem beírta a könyvbe a súlyom és vérnyomásom +néha szívhangot hallgatott aláírta a könyvet majd utána mentem terhesgondozásra ahol pecsételt a doki.Egyébként szerintem az orvosi számít
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segicséget
orvosi, szülés után kapsz majd egy igazolást a dokitól, hogy legalább 4X megjelentél terhesgondozáson.
csak hogy még jkobban össze legyen zavarva a kérdezõ: nálam pecsételt a védõnõ is, és beleszámították a védõnõi és az orvosi pecséteket is az anyaságihoz.
Néhány napja intéztem személyesen a MÁK-nál. Telefonban azt mondták, elég a kiskönyv is, nem kell igazolás sem, ha jól látszanak a pecsétek. Amikor bementem, nem fogadták el, mert nem volt olvasható a pecséten az ORVOS neve, így visszaküldtek igazolásért. Vagyis csakis az orvosi pecsét számít!!!!
Nálunk is pecsétel a védõnõ és az orvos is, de csak az orvosi pecsétet igazolják le a kórházban!! Üdv: 3 lányos, 8+4hkm

Az alábbiak közül melyiket a legnehezebb elvégezni: az orvosi, vagy a jogi egyetemet?

Legjobb válasz: Sok lógós hülyegyereket ismertem, akik jogászok lettek idõvel, viszont ezt az orvos ismerõseimrõl nem mondhatnám. De inkább az a lényeg, hogy kinek mi a hivatása, vagy már ilyen szó nincs is?

Sok lógós hülyegyereket ismertem, akik jogászok lettek idõvel, viszont ezt az orvos ismerõseimrõl nem mondhatnám. De inkább az a lényeg, hogy kinek mi a hivatása, vagy már ilyen szó nincs is?
Szerintem orvosi nehezebb lehet. Igazából szerintem mindegyik nehéz, de ahogy írták elõttem, kit melyik szakág érdekel. Mert ha érdekel szívesen tanulja az ember, tehát nem kényszerbõl teszi, hanem mert szereti azt tanulni amit.
Az orvosit mert jönnek új betegségek és azokat is gyogyitani kell.A büncselekmények állandóak nem lessz egyre több és több.Legfeljebb az elkövetés módja ujjul meg de attol az még egybizonyos büntény marad amire van adott büntetési tétel.
Az orvosin nagyobb a tananyag, és jól mondták, hogy szinte hónapról hónapra jönnek az új eljárások/gyógyszerek/kutatási eredmények. Arról nem is beszélve, hogy az orvosihoz kell "idegrendszer" is: hullákban kell matatni, kísérleti állatokat kell mûteni és ugyebár van sok szenvedõ/haldokló ember is a klinikákon...
Vszínûleg az orvosi nehezebb. Egyrészt hosszabb, nagyobb a felelõsség, nem csak tanulni kell, hanem bizonyos dolgokat bírni kell hozzá (vért, szagokat), a gyakorlat miatt a tanév is hosszabb. Ennek ellenére sztem attól függ melyik a nehezebb, h kit mi érdekel. Elsõs orvosis vagyok (szóval még közel sem biztos h elvégzem:D), de nekem nehezebb lenne a jog. Beleolvastam bnõm jogi könyveibe, és fél oldalnál nem bírtam tovább, annyira nem érdekel. Itt legalább tetszik amit tanulok:)
Hülye kérdés. Neked mi megy jobban kémia, biosz , fizika vagy magyar és töri? Neked kell tudni neked mi a nehéz
A maga nemében mind a kettõ nehéz. Viszont valóban mindenkinek az a nehezebb , ami nem igazán érdekli.Ami számára igazán érdekes , az könnyen megtanulható, bár egy vizsgaidõszakhoz jó idegek is kellenek.

Dévaványai vagyok, szülészt-nőgyógyászt választanék, de nem tudom ki lenne a legjobb. hova érdemes járni? Melyik orvosa legjobb, legmegbizhatóbb?

Legjobb válasz: Szia! Én Békéscsabára járok Szeberényi fõorvoshoz,és maximálisan elégedett vagyok vele.Ha érdekel a telefonszáma,ahol bejelentkezhetsz,megüzenhetem priviben neked.Van már két gyerekem,és az egyik Gyulán született,a másik már Csabán.Gyulára nem mennék többet. 32 hetes kismami

Szia! Én Békéscsabára járok Szeberényi fõorvoshoz, és maximálisan elégedett vagyok vele.Ha érdekel a telefonszáma, ahol bejelentkezhetsz, megüzenhetem priviben neked.Van már két gyerekem, és az egyik Gyulán született, a másik már Csabán.Gyulára nem mennék többet. 32 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, örülnék ha leirnád nekem. és ez a Szeberényi fõorvos fogadott?Fizetös vagy...?

Nemrég tudtam meg, hogy terhes vagyok, /a teszt pozitív lett/ mi az első lépés melyik fogadjak már is orvost vagy még tapogatózzak?

Legjobb válasz: Fogadni késõbb is ráérsz, akkor is ha állandó dokid van. Azonban egy két héten belül keress fel egyet! Néhány látogatás után úgyis elválik szimpatikus, bizalomgerjesztõ-e a választott orvosod:) Egyelõre tisztázni kell hogy a babád a megfelelõ helyen tapad és kellõen jó ütemben fejlõdik :) Ami természetesen így is lesz! Gratulálok! Sok boldogságot! Engedj meg egy jó tanácsot: Olvasgasd az oldalt, de szelektálj! Sokat lehet belõle tanulni, de az is biztos hogy fölöslegesen fel is tudod magad izgatni! Tapasztalat:)

Fogadni késõbb is ráérsz, akkor is ha állandó dokid van. Azonban egy két héten belül keress fel egyet! Néhány látogatás után úgyis elválik szimpatikus, bizalomgerjesztõ-e a választott orvosod:) Egyelõre tisztázni kell hogy a babád a megfelelõ helyen tapad és kellõen jó ütemben fejlõdik :) Ami természetesen így is lesz! Gratulálok! Sok boldogságot! Engedj meg egy jó tanácsot: Olvasgasd az oldalt, de szelektálj! Sokat lehet belõle tanulni, de az is biztos hogy fölöslegesen fel is tudod magad izgatni! Tapasztalat:)
Szerintem keress mihamarabb megbízható orvost. Egyébkén az 5. hét körül még csak a terhességet fogják megállapítani, 7-8 hét körül pedig már szívhangot hallgatni... akkor indul a mandula. védõnõ, kiskönyv, vizsgálatok... addig még csak a megfelelõ orvos kiválasztásával törõdj és persze magatokkal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors segítségeteket.
Én a 20-25. hét környékén fixáltam csak le a dokimmal, hogy nála szeretnék szülni, elvállal-e, lesz-e akkor szabin, stb.
Szerintem viszont(és ezt sok kismama tapasztalata miatt mondom) érdemes magánrendelésre járni, viszont ha már fixre tudod, hogy nem lesz programozott császár, akkor érdemesebb szülésznõt fogadni.A doki, hogyha sima komplikáció mentes a szülés, úgysem fog beavatkozni, a szülésznõ csinál midnent, doki meg így is úgy is lesz bent, tehát ha õ ügyeletes akkor sincs nagy baj, el fog látni, varrni nem fog mérgesen, hogy irgum burgum miért nem fogadtál meg:D Egyébként gratulálok:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!