Találatok a következő kifejezésre: Melyik országokban az (461 db)

Németországban, Ausztriában és Svájcban piacképes munka a cukrászat? És melyik országokban az még?

Legjobb válasz: Piacképesnek piacképes szerintem egész Európában valamennyire, csak a legtöbb országban picit magasabb szinten kell ûzni mint kishazánkban, ahhoz, hogy elhelyezkedj.

Piacképesnek piacképes szerintem egész Európában valamennyire, csak a legtöbb országban picit magasabb szinten kell ûzni mint kishazánkban, ahhoz, hogy elhelyezkedj.
Németországban cukrászda, mint amilyen nálunk van, nincs nagyon. Itt pékségek vannak, ahol megannyi kenyeret, szendvicset és süteményeket is lehet kapni. A németek ráadásul kifejezetten szeretik ezeket a helyeket, és rengeteg van belõlük, de nem láttam még csõdbe menni pékséget...
Svájcban ne nagyon gondolkozz, de Németországban el lehet helyezkedni vele.

Melyik ország az az NRK?

Legjobb válasz: Nem NRL-re gondoltál? Mert az Észak-Írország, de NRK-ról nem hallottam még. Illetve, de az az a Nyíregyházi Röplabda Klub. :D

Nem NRL-re gondoltál? Mert az Észak-Írország, de NRK-ról nem hallottam még. Illetve, de az az a Nyíregyházi Röplabda Klub. :D
Német-Római Köztársaság
Nem akarok hülyeséget írni, de az nem császárság volt?
A kérdező hozzászólása: Nem tom , vásároltam egy cipõt és azon irja , hogy származási hely: NRK .
Szerintem Anglia, vagy Olaszország.


Melyik ország az EU soros elnöke?

Legjobb válasz: Dánia

Dánia
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
A külföld elég tág fogalom.
amerikába elég keresettek aránylag rosszul keresnek az ottani élethez képest viszont kapásbol kapsz munkaválaloit amivel aztán nézelõdhetsz más állás után addig is kinnvagy legálisan és magyar viszonyokhoz képest jol keresel
Nem vagyok ebben túl járatos, de az biztos hogy nématországban vagy angliában eltudnál helyezkedni! Ismerõsöm Németországban dolgozik mint "segédmunkás" havi 1.000.000 Ft-ért (bár nagyon sokat kell dolgozni)! Nem tudom elképzelni hogy egy képesített ápoló kevesebbet kapna! Nem egyszerû elhelyezkedni és kell a nyelv is! Itthon az ápolók égy év alatt sem keresnek sokkal többet mint egymillió!!
Franciaországban egy ápoló ha havonta kétszer vállalja a 24 órázást akkor 750.000ft körül van 1 havi fizetés. (és ha jól tudom itt fizetik meg legjobban az ápolókat)
Megéri, jól fizetnek kint, és az USA-ban is, de itt van Ausztria, Németország, Hollandia, szóval nem kell hatalmas távolságokban gondolkoznod. Ha diplomás ápoló vagy és beszélsz angolul, de a német még jobb, akkor nem kell aggódnod.

Melyik ország az ahol 6 hónapig sötét van? Azt hiszem Hollandia vagy nem tudom pontosan .

Legjobb válasz: Persze Hollandia és mellette Belgium flamand fele.

Persze Hollandia és mellette Belgium flamand fele.
finnország északi részén lappföldön. télen szinte alig kel fel a nap, nyáron viszont alig megy le.
Néha úgy érzem, Magyarországon is elég nagy a sötétség.
finnország egyik rokon ott él, és õ mondta
elõzõ vagyok pontosítok ez csak télen van
A Belgium csak vicc volt, a hollandra replikázott a válaszoló, mert az akkora baromság volt.
Az északi sarkkörtõl északra található területeken. Hollandiában rendes napok vannak. -.-
Belgiumban sötét 6 hónapig ?????
Van olyan is hogy fél évig sötétség, fél évig világos.nem?!
norvégiában (OSLO) november közepén reggel 9 után lett világos, és 15 órakor már besötétedett.
Finn, Svéd, Norvégia, de ott sincs olyan sötét mind sokan képzelik... meg nem 6 hónapig, szerintem olyan ország nincs.
A kérdező hozzászólása: kösz kösz :)
Uuhhh... ez fájt... A 4 év alatt, amíg Hollandiában éltem, én ezt nem nagyon tapasztaltam... Lehet hogy valaki azóta ellopta a Napot? o.O

Albániába szertnénk utazni horvátországon szerbián és montenegrón meg bosznián keresztül. Mely országokba kell ezek közül útlevél és melyekhez elég az új személyi igazolvány?

Legjobb válasz: Az Uniós országokban elég a személyi.A nem uniós országokban útlevél kell... Hogy melyik uniós és melyik nem azt meg tudod nézni az interneten...Google keresõbe beírod,hogy UNIÓS Országok,és kiadja.. Jó böngészést..

Az Uniós országokban elég a személyi.A nem uniós országokban útlevél kell... Hogy melyik uniós és melyik nem azt meg tudod nézni az interneten...Google keresõbe beírod, hogy UNIÓS Országok, és kiadja.. Jó böngészést..
A fent írt országok mindegyikébe kell útlevél, egy sem tagja a Shengeni-övezetnek.
Elsõ és második válaszoló: tévedtek. Horvátországba már rágen nem kell útlevél, személyi igazolvánnyal be lehet lépni (sõt ki is! :-) ) Szerbiával 2010. júliusa óta ugyanez a helyzet. Egyik fenti ország sem az EU része, mégis használhatsz személyi igazolványt a határátlépéshez. Montenegróval kapcsolatban passzolok, Bosznia-Hercegovinába kell útlevél, régebben vízum is kellett, ennek mindenképp nézz utána mielõtt elindulsz.

Megérné kimenni Kanadába (Vancouverbe, Torontoba) vagy az Egyesült Államokba (New Yorkba, Los Angelesbe, San Franciscoba, Seattlebe)? Melyik országba éri meg jobban kimenni?

Legjobb válasz: Itt azt kell mérlegelni, mi melyik országba vágyunk. A kint élõ magyarok sem élnek különbül, mint mi itthon. A kint kapott bért ott is el kell költeni, mert az embereknek szükségleteik vannak, mindegy melyik országban élnek, és semmit nem adnak ingyen. Nagyon nehéz kint is félretenni, megtakarítani. A csodák, melyeket a tv mutat nem egészen így vannak, van akinek arra sincs pénze, hogy hazajöjjön meglátogatni idõnként az itthon maradt családját.

Itt azt kell mérlegelni, mi melyik országba vágyunk. A kint élõ magyarok sem élnek különbül, mint mi itthon. A kint kapott bért ott is el kell költeni, mert az embereknek szükségleteik vannak, mindegy melyik országban élnek, és semmit nem adnak ingyen. Nagyon nehéz kint is félretenni, megtakarítani. A csodák, melyeket a tv mutat nem egészen így vannak, van akinek arra sincs pénze, hogy hazajöjjön meglátogatni idõnként az itthon maradt családját.
Hali én Vancouvert támogatom szerintem egy csodaszép hely :) ) és szerintem nem olyan rossz az élet oda kint :) )

Ha valaki a gyerekeivel A ország állampolgára, B országban él az egész családdal és C országban dolgozik (ingázik naponta, mivel ott kapja a fizetését oda fizet adót és járulékokat), akkor melyik országban kell igényelni a családi pótlékot?

A gyerekek B ország iskolájába járnak, B országban vannak belejelentve (lakcím), C országhoz gyakorlatilag semmi közük.

Legjobb válasz: Mindenképpen a B országból. A családipótlék mindig onnan jár ahol életvitel szerüen él a család, ahova állandó lakcímre be van jelentve. De olyan létezik, hogy a C országban ha valamelyik fél ott dolgozik akkor kiegészítö családit meglehet igényelni. Pl sok család Mo-n él, de apuka Németországban dolgozik. Mo-n kérik a családit, de a németeknél meg lehet igényelni a kettö közötti külömbözetet. Ehhez Mo-ról vinni kell a papírokat a német ügyintézéshez és ott elmondják mennyi is az az összeg.

Mindenképpen a B országból. A családipótlék mindig onnan jár ahol életvitel szerüen él a család, ahova állandó lakcímre be van jelentve. De olyan létezik, hogy a C országban ha valamelyik fél ott dolgozik akkor kiegészítö családit meglehet igényelni. Pl sok család Mo-n él, de apuka Németországban dolgozik. Mo-n kérik a családit, de a németeknél meg lehet igényelni a kettö közötti külömbözetet. Ehhez Mo-ról vinni kell a papírokat a német ügyintézéshez és ott elmondják mennyi is az az összeg.
A D országban.
Csak bejelentett lakcimmel rendelkezõ országban vagy jogosult a tamogatasokra! Ha a C országban elnetek akkor az ottani támogatást kapnatok (csaladipotlek)
Utána kell nézni mindhárom ország szabályainak. Van, ahol alanyi jogon kapja az ember, mert adott ország állampolgára, van ahol hivatalos bejelentett lakcím a lényeg X ideje es van, ahol az a lényeg, hogy ott dolgozik es fizeti a járulékokat.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat!
A kérdező hozzászólása: a 4. valszolotol bocsanat, felfele akartam pontozni mert nagyon hasznos volt a valasza, de a telefonon a pici kezecskekbol a semlegesre nyomtam a bumszli ujjaimmal es nem tudom visszacsinalni :-(
A német orszagi csaladi pótlék 185euro gyermekenként! 280Ft-al szamoljak a forint-euro váltást! A német familienkasse intezi az ugyet ha ez lenne az adott ország! Kapsz egy papirt ezt Budaoesten az Allamkincstarnal kitoltik es vissza küldöd! Ez lesz a pontos igazolas, higy mennyi penzre vagy jogosult! En 3600eurot kaptam különbözetre de nálam kicsit más mert voltak honapok amikor sem M.o -gon sem itt nem vettem fel!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!