Találatok a következő kifejezésre: Melyik országban a (813 db)

A magyar államnak melyik ország felé van legnagyobb adóssága, és a magyar állam felé melyik országnak a legnagyobb?

Legjobb válasz: A magyar állam nem országok felé van eladósodva, hanem bankok felé. Az ábrán látható pénzt nem az államok adják kölcsön, hanem bankok: [link] Az egész világ fuldoklik az adósságban: amely jelenleg 53.198.243.346.399 $. A magyar adósság pedig: 116.284.972.678 $. De minden állam el van adósodva, és irgalmatlan mennyiségû kamatot fizetnek a fenti hitel után. Számold ki, ha csak 1 % lenne a hitelkamat, az évi 531.982.433.463 $ gazdagodást jelent a bankvilágnak. De 1 %-nál jóval több kamatot fizetnek az országok az államadósság után.

A magyar állam nem országok felé van eladósodva, hanem bankok felé. Az ábrán látható pénzt nem az államok adják kölcsön, hanem bankok: [link] Az egész világ fuldoklik az adósságban: amely jelenleg 53.198.243.346.399 $. A magyar adósság pedig: 116.284.972.678 $. De minden állam el van adósodva, és irgalmatlan mennyiségû kamatot fizetnek a fenti hitel után. Számold ki, ha csak 1 % lenne a hitelkamat, az évi 531.982.433.463 $ gazdagodást jelent a bankvilágnak. De 1 %-nál jóval több kamatot fizetnek az országok az államadósság után.
Ismert az a fogalom, hogy állam közi kölcsön, erre én is kíváncsi vagyok. Magyar államnak melyik tartozik? nehéz megmondani, mert az európai unió részeként, ha valakinek kölcsönt adunk, akkor mi pénzünk is benne van.

Levegő, talaj, víz szennyezettségének melyik országban a legkisebb a mértéke?

Legjobb válasz: Ott a legtisztább a talaj, ahol nincs ipar, és a mezõgazdaságban nem használnak növényvédõ szereket és mûtrágyákat. A víz a többi európai országhoz képest Magyarországon kifejezetten jó minõségû. A legtisztább talán Nepálban lehet vagy valamelyik másik magashegységi országban, ahol nem szennyezi az ipar. Levegõ szintén olyan országban a legjobb, ahol sok az erdõ, kevés ipar van, és a légkörzés sem visz túl sok légszennyezõ anyagot a környezõ országokból.

Ott a legtisztább a talaj, ahol nincs ipar, és a mezõgazdaságban nem használnak növényvédõ szereket és mûtrágyákat. A víz a többi európai országhoz képest Magyarországon kifejezetten jó minõségû. A legtisztább talán Nepálban lehet vagy valamelyik másik magashegységi országban, ahol nem szennyezi az ipar. Levegõ szintén olyan országban a legjobb, ahol sok az erdõ, kevés ipar van, és a légkörzés sem visz túl sok légszennyezõ anyagot a környezõ országokból.

Az egykori Nyugat (a Keleti Blokkon kívül eső európai országok) melyik országában a legtöbb a kommunista nézeteket valló emberek száma?

Legjobb válasz: "kommunista nézetek" mint fogalom eléggé tág még akkor is, ha kizárólag az elméleti részét nézzük. A legtöbben azonban a gyakorlatára gondolnak ilyenkor. A "vallás" esetén pedig tisztázni érdemes, az illetõ tudja is, mirõl beszél, vagy csak rámondja. Azt gondolom, azoknak az embereknek az aránya, akik pontosan tudják, mirõl beszélnek, tudják, annak melyik része használhatatlan, és melyik megvalósítható (elvben), továbbá ezt szeretnék, ez a világnézetük, nos ez az arány nagyjából egyforma. Keleten és Nyugaton is. Viszont azok, akik csak egyszerûen úgy gondolják, ez lenne a jó, többnyire élethelyzetük alapján úgy vélik, akkor jobb lenne nekik. A többi nem nagyon tudja mirõl beszél. Õk vannak sokan.

"kommunista nézetek" mint fogalom eléggé tág még akkor is, ha kizárólag az elméleti részét nézzük. A legtöbben azonban a gyakorlatára gondolnak ilyenkor. A "vallás" esetén pedig tisztázni érdemes, az illetõ tudja is, mirõl beszél, vagy csak rámondja. Azt gondolom, azoknak az embereknek az aránya, akik pontosan tudják, mirõl beszélnek, tudják, annak melyik része használhatatlan, és melyik megvalósítható (elvben), továbbá ezt szeretnék, ez a világnézetük, nos ez az arány nagyjából egyforma. Keleten és Nyugaton is. Viszont azok, akik csak egyszerûen úgy gondolják, ez lenne a jó, többnyire élethelyzetük alapján úgy vélik, akkor jobb lenne nekik. A többi nem nagyon tudja mirõl beszél. Õk vannak sokan.
Szerintem Franciaország, elég erõs ott a kommunista párt (11% szerzett a mostani választáson!). Meg aztán onnan indult többek között az új kommunizmus is (Alain Badiou).
Görögországban is sok van.


Melyik országban a legboldogabbak az emberek?

Legjobb válasz: Én úgy hallottam, hogy a melegebb éghajlatú országokban az emberek vidámabbak. Az idõjárás miatt. Mert ha e szerint az elmélet szerint gondolkozunk, akkor tényleg pl. Angliában rengeteget esik az esõ, vagy az északi országokban nagyon hideg van és hideg az idõ, és általában, a sztereotípiák és beszámolók szerint õk visszahúzódóbbak is valamivel. De természetesen ezt így nem lehet behatárolni, mindenhol vannak vidám és kevésbé vidám emberek.

Én úgy hallottam, hogy a melegebb éghajlatú országokban az emberek vidámabbak. Az idõjárás miatt. Mert ha e szerint az elmélet szerint gondolkozunk, akkor tényleg pl. Angliában rengeteget esik az esõ, vagy az északi országokban nagyon hideg van és hideg az idõ, és általában, a sztereotípiák és beszámolók szerint õk visszahúzódóbbak is valamivel. De természetesen ezt így nem lehet behatárolni, mindenhol vannak vidám és kevésbé vidám emberek.
Hollandiában, beszívva a világ is szebb :)

Melyik országban a legjobb a kapitalizmus? Melyiknek sikerült a legjobbat kihozni belőle?

Szerintem Japán.

Legjobb válasz: A skandináv országokban a legjobb. De a németek sem élnek rosszul.

A skandináv országokban a legjobb. De a németek sem élnek rosszul.
"Akik nem szeretik ezt a rendszert azokkal közlöm hogy Magyarország nem kapitalista." Egyetértek, nálunk ilyen félkapitalista-félkommunista jellegû posvány van. Hogy a kérdésre is válaszoljak: szerintem Szingapúrban a legjobb a kapitalizmus.
A kapitalizmus sehol sem jó. De sajnos a történelem bebizonyította, hogy meghaladhatatlan.
A kapitalizmus sehol sem jó. A kapitalizmus lényege a kizsákmányolás, tehát a kérdésedre visszatérve ahol legjobban kizsákmányolják az embereket az szerintem Kína.
Mármint a kapitalizmus szempontjából, vagy az emberek szempontjából jó?
A kérdező hozzászólása: Mind két szempontra kíváncsi vagyok.
Japán mostanában szopóágon van, már több mint egy évtizede tulajdonképpen stagnál. De más távol keleti országokban elég jól mûködik: Hong Kong, Szingapúr például.
Németország, Hollandia, Svédország, Dánia, Norvégia
A kérdező hozzászólása: Lehet kissé kizsákmányoló de más berendezkedés nem mûködik. Régen feudalizmus volt mindenütt ami a kapitalizmus apja.Az is jól mûködött évekig csak ahogy fejlõdött a világ úgy fejlõdött a feudalizmus is kapitalizmussá. Az USA-t nem sorolom annyira a "jók" közé mert ott vannak nagyon cifra dolgok.

Melyik országban a legkevesebb a bűnözés?

Komoly válaszokat

Legjobb válasz: Asszem a skandináv országokban, ha minden igaz.

Asszem a skandináv országokban, ha minden igaz.
Feröer szigetek.
A kérdező hozzászólása: Am...bocsánat kihagytam valamit a kérdésbõl:Melyik országban a legkevesebb a bûnözés, ahol beszélik az angolt/franciát/németet?Azért köszönöm az eddigi válaszokat(gondoltam rá régebben, hogy talán a skandináv országok valamelyikébe kell költözni, de egyenlõre inkább azok érdekelnek ahol a fenti nyelvek valamelyike hivatalos nyelv)
A skandináv országokban nem hivatalos nyelv az angol, de mindenki beszéli. Ezzel nem lesz problémád. Arra azonban nem szivesen adnék tanácsot, hogy hova költözz.

Melyik országnak a legjobb a gazdaságpolitikája?

Valaki leírná nekem, mitől jó a gazdaságpolitikájuk. Milyen modellt alkalmaznak. Minden válaszolónak megy a zöld kéz.

Legjobb válasz: Nézd meg,a fejlettnek tekinthetõ országok közül (az USA-t, vagy Izraelt hagyjuk, az a paranoia miatt olyan,amilyen) vagy a jogrendszere, vagy az árak miatt hova a legnehezebb bevándorolni.:)

Nézd meg, a fejlettnek tekinthetõ országok közül (az USA-t, vagy Izraelt hagyjuk, az a paranoia miatt olyan, amilyen) vagy a jogrendszere, vagy az árak miatt hova a legnehezebb bevándorolni.:)
Sokféle gazdaságpolitikát folytatnak, többféle modell is lehet sikeres. A legbeváltabb módszer az volt korábban, hogy az államok és a lakosság védték a saját piacukat (szabályozással vagy egyszerûen csak vedd a hazait szemlélettel) és így meg tudtak erõsödni a hazai vállalatok, melyek késõbb az egyre globalizálódó világban külföldön is elkezdtek hódítani. Így lett fejlett állam Németország, Franciaország, Japán, Dél-Korea. Kína is hasonló modellt próbál követni, egyelõre még csak részsikerekkel. Kis, nyitott gazdaságok is lehetnek sikeresek, ha van egy megfelelõ biztonság, kedvezõ üzleti környezet és magasan képzett munkaerõ. Írország, Finnország, Szingapúr ilyen országok.
Nem tudom fospuska mi bajod az izraeli gazdasaggal. Kis orszag, eppen ugy mint mi. Nincs sok nyersanyaga a fold belsejeben - akarcsak nalunk. A munkaero jol kepzett es szorgalmas - ugy mint nalunk. Es az utobbi 15 evben nagyon jol mukodik. Nem ertem, miert ne lehetne atvenni toluk nehany otletet, pld a multik bizonyos korlatozasait, a keves, de azert meglevo termeszeti kincseket kiaknazo vallalatokra 75%-os adojat azon a cimen, hogy az az EGESZ nep tulajdona, a kisvallalkozasok tamogatasi modszereit, az otlet-inkubatorokat, stb.

Iphone telefonok mely országban a legolcsóbbak?

Legjobb válasz: Az USA-ban olcsóbbak, mint Európában

Az USA-ban olcsóbbak, mint Európában

Melyik országban a leggyorsabb az internet?

Hello, az a kérdésem hogy jelenleg a világ melyik országában leggyorsabb az internet?

Legjobb válasz: Tudtom szerint Japánban !

Tudtom szerint Japánban !
Szerintem itt Európában a Svédeknek van a legjobban kiépített Internet hálózatuk. Világviszonylatban pedig talán Japán. De hiába van mondjuk Gigabites internetcsomagod, úgyis x ország internetszolgáltatója lesz a szûk keresztmetszet, ahol az adott webes szolgáltatást igénybe veszed.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!