Találatok a következő kifejezésre: Melyik oldalra ki (104 db)

Kinek melyik oldalon kell állnia? Szombaton lesz az esküvönk és nem tudunk megegyezni, hogy az anyakönyvezető elött kinek hogy kell állnia. A mennyasszony bal oldalán áll a völegény? vagy forditva?

És ha az apukám vezet be, akkor nekünk eleve forditva kell bemenni, vagy majd ott átállok? légyszíves segítsetek

Legjobb válasz: A nõnek a férfi jobbján kell állnia, mint a jobbik oldala :) De a viccet félretéve: "[email protected], csattnak, kardnak a bal oldalon a helye". Itt fõleg a kard az izgi, mert azért volt régen a a nõ a jobb oldalon, hogy a bal oldalon lityegõ kard ne zavarja a hölgyet és ha kell az úr pont a hölgy elé tudja kihúzni a kardot :) A templomban azért kell fordítva állni, hogyha kifelé vonul az ifjú pár akkor csak hátra kell fordulniuk és úgy vonulnak ki a temlplomból, hogy a nõ a jó helyen álljon.

Férj-feleség esetében a férfi a bal, míg a nõ a jobb oldalon áll, ill. megy. Võlegény-menyasszony esetében míg fordítva, s mikor megtörténik a szertartás és megfordulnak, már helyesen is állanak egymás mellett. Ismerõsök, rokonok esetében szintén: férfi a jobb, nõ a bal oldalon áll ill. megy. Ennyi.
Az elõttem válaszoló írta le megfelelõen. Elõször is hozzátenném, hogy mindenki értse. Régen, amikor a nagyuraknak kitartott szeretõjük volt, vagy elváltak és újra nõsültek, arra azt mondták, hogy bal kézre házasadott, mivel Isten elõtt össze vagytok kötve, amit csak a halál oldoz el, stb. Ezért kell, hogy jobb felén állj a võlegénynek, mivel jobb kézre vesz el, a felesége leszel, nem bûnös viszonyt folytattok. Polgárin a võlegény jobb keze felõl állsz, mivel jobb kézre vesz el. A templomban pedig a férjed bal oldalán állsz, mivel mikor még bementek a templomba, akkor Isten elõtt még nem szent a viszonyotok. Megtörténik az esketés, és ekkor kifelé menet automatice már a jobb oldalán leszel a férjednek, tehát akkor lesz vallás szerint elfogadott a házasság. Tiszta logika az egész...
Én láttam már mindkét verziót, egyik helyen se szóltak, hogy valaki rossz helyen áll. Elvileg az etikett úgy mondja, hogy a nõ a férfinak a jobb oldalán áll, ez még abból a korból, mikor karddal harcoltak, a kardot bal oldalon hordták a férfiak, jobb kézzel rántották ki harc esetén, és a nõt így nem húzta végig a karddal, ha az a jobb oldalán állt. De szerintem ma már nincs annyira jelentõsége. Jártam pár esküvõn, mindkét verzió elõfordult, csak ha szólnak, egyébként nem fontos.
A nõnek a férfi jobbján kell állnia, mint a jobbik oldala :) De a viccet félretéve: "[email protected], csattnak, kardnak a bal oldalon a helye". Itt fõleg a kard az izgi, mert azért volt régen a a nõ a jobb oldalon, hogy a bal oldalon lityegõ kard ne zavarja a hölgyet és ha kell az úr pont a hölgy elé tudja kihúzni a kardot :) A templomban azért kell fordítva állni, hogyha kifelé vonul az ifjú pár akkor csak hátra kell fordulniuk és úgy vonulnak ki a temlplomból, hogy a nõ a jó helyen álljon.
Nálunk egymást vezettük be és megálltunk az anyakönyvvezetõ elõtt. Persze rosszul. És ránk szólt, hogy cseréljünk helyet. Ez vicces volt egy kicsit. Aztán én álltam a férjem jobb oldalán, vagyis nekem a bal oldalamon állt a férjem.
Megint az 1. vagyok. A templomban pedig elõtte elpróbáltuk a szertartást és eleve úgy álltunk be, hogy kifelé jövet balról jobbra a sorrend ez legyen: menyasszony, pap, võlegény. Vagyis ott pont ellenkezõ oldalon kellett állni.
A polgári esküvõn a hölgy a férfi jobb oldalán. Egyházi esküvõn a hölgy a férfi bal oldalán.
Nekunk templomi eskuvonk volt, és úgy áltunk, hogy a férjem volt nekem jobbról. A pap mondta, hogy inkább így, mivel a kérdéseket eloszor a volegenynek teszik fel, aztán a menyasszonynak. amikor mentunk ki, akkor viszont helyet cseréltunk.
A kérdező hozzászólása: uh, ez egyre bonyolultabb
Ne felj, mas se tudja, majd megkapjatok a pontos eligazitast az anyakonyvvezetotol! Ne panikolj! Sokat a jobol!

Ki melyik oldalon csinálja a hődiagramját? Melyik a legmegbízhatóbb oldal?

Legjobb válasz: Én a ciklus.hu-n, a fertilityfriend.com-on és a kinderwunsch-seite-n, de a 2 utolsó megbízhatóbb szerintem.

Én a ciklus.hu-n, a fertilityfriend.com-on és a kinderwunsch-seite-n, de a 2 utolsó megbízhatóbb szerintem.
Én is a fertility friend-en. Szerintem pontos.
A kérdező hozzászólása: Engem arra nem engedett beregelni!:(


Természetesen a doki tudni fogja:) de esélyes, hogy mindkettõt.
A kérdező hozzászólása: Igen, de egyszerre csak egyet lehet kiszedetni, és azt kellene amelyik nagyobb gondot okoz. Ezért fizetek is , a másikat a tb által támogatotton veszik ki 23.án. úgyhogy nem mindegy. :)
Elõször azt vetesd ki, amelyik oldalon keletkezett az a dudor az elsõ fogadnál
Vagyis akkor elõször (mindeképp) ajobb oldalit kéne
A kérdező hozzászólása: köszi, szerintem is, a fogsoromnak az az oldala fáj
Voltál? Kiszedték? Milyen volt? Már jobban vagy?
A kérdező hozzászólása: Jaja kiszedték, hát amikor kiszedik, az nem fáj, meglepõdtem én is, hogy mennyire nem :) de amikor kimegy az érzéstelenítõ akkor már nem túl kellemes érzés (értsd:kvára fáj)

SzJG 8! Melyik oldalon derül ki Ricsi titka?

Élőre is köszi a válaszod. :)

Legjobb válasz: Az 1. könyvben, a 278. oldalon van leírva, de az a nap, a 273. oldalon kezdõdik ( március 9.)

Az 1. könyvben, a 278. oldalon van leírva, de az a nap, a 273. oldalon kezdõdik ( március 9.)
A kérdező hozzászólása: Ó, nagyon szépen köszi.:)
milyen titka?? :O még nem tudtam beszerezni a 8-at de naon kiv vok a folytatásra. :)
A kérdező hozzászólása: Hát, inkább nem mondom el. :D

Kinek melyik oldalon van a gyerekülés, vezető, vagy anyós oldalon, és miért?

Legjobb válasz: Nekünk 2,5 éves koráig az anyósülés mögött volt, de a fiam nem nagyon bírja az autót, hosszabb utakon mindig hányt. Ezért betettük középre, hogy teljesen kilásson elõre, így talán nem fordul fel annyira a gyomra, mintha csak az ülés háttámláját nézi, meg a fák tetejét oldalt.

Anyósülés mögött, mert apa mögött nem férne el rendesen a lába, és ha csak ketten utaznak, akkor így jobban rálát. Tudom, hogy biztonságosabb lenne apa mögött, de ez van.
apa mögött van. Így ha valamit szeretne, víz vagy valami könnyedén hátranyújtom neki, meg ugye könnyen rá is látok, nem kell kitekerednem. 3, 5 éves. Kb. 1, 5 éves koráig középen volt a dönthetõ ülés, utána szintén apa mögött, mert már nehéz volt középre beraknom az ülésbe.
A kicsié az anyósülés mögött, a nagyé pedig mögöttem. A kicsi születése elõtt pedig a nagy volt az anyósülés mögött. Az oka az, hogy mivel 90%-ban én vezetek, az anyósülés mögé be tudok nyúlni és látom a tükörbõl is, ha kicsit kinyújtom a nyakam vagy megdöntöm a tükröt :) A nagy meg már elég nagyfiú ahhoz, hogy ne kelljen állandóan ránéznem vagy hátranyúlnom miatta :)
Én nem vezetek, mindig az anyós ülésen ülök, ezért a kisebbik csemete a vezetõülés mögött ül.Volt pár hónapunk, amikor csak úgy volt hajlandó nem sírni, ha fogtam útközben a kezét.
nálunk az egész hátsóülésen csak az van:)
Nekünk 2, 5 éves koráig az anyósülés mögött volt, de a fiam nem nagyon bírja az autót, hosszabb utakon mindig hányt. Ezért betettük középre, hogy teljesen kilásson elõre, így talán nem fordul fel annyira a gyomra, mintha csak az ülés háttámláját nézi, meg a fák tetejét oldalt.
Ez aranyos volt utolsó:) Nálunk is az anyós ülés mögött van, valahogy én is úgy érzem, hogy így jobban rálátok.
Attól függ, hányan megyünk. Ha a sofõr viszi egyedül, akkor nyilván az anyós ülésre jó tenni, mert onnan õ is látja a vezetõt, és õt is jól látni (hiszen hogy fordulsz hátra, ha teljesen mögötted van?). Ha mondjuk én ülök az anyósülésen, akkor logikusabb a vezetõ mögé tenni, a fenti okokból. Viszont amikor már nagyobb a gyerkõc, érdemes mindig az anyósülés mögé tenni, ahogy írta valaki itt, mert akkor a járdára száll ki a kocsiból.
Az anyósoldalon, hogy ha a férjem és a fiammal kettesben utazik könnyebben szemmel tarthassa.
soför háta mögé tesszük mindig a gyerekülést nagyobb védelembe van mintha anyos ülés háta mögött lenne ha kicsi baba akkor menetiránnyal ellentétesen utazik a bab
Az anyós ülés mögött, mert így kiszállásnál õ automatikusan a járda felõli részre mászik ki. Így látom õt a visszapillantóban is.
Anyós ülés mögött, hogy rálássak a visszapillantóban.
Anyósülés mögött van a kisebbik(22 hós)mert ha egyedül megyek vele valahova akkor ott látom.A nagy(8 éves)pedig a sofõr ülés mögött:-))
Anyósülés mögött, azért mert magas a férjem és nem férne be mögé.
anyós oldalon, és azért mert a párom nagyon magas és teljesen hátratolja az ülését, hogy elférjen, így viszont a gyerek ülés már nagyon szûkösen fér el mögötte.

Hova ültessem a gyerekemet az autóban? A hátsó ülés jobb, vagy bal oldalára tegyem a gyerekülést? Ki mit tud arról, hogy melyik oldal a legbiztonságosabb?

Legjobb válasz: Mindig a vezetõ mögötti hely a legbiztonságosabb. Ha valami történik, a vezetõ ösztönösen önmagát, azaz a saját oldalát védi. Nem mert nem figyel az utasaira, hanem mert olyankor teljesen ösztönbõl cselekszik az ember tizedmásodpercek alatt. Így a vezetõ mögött ülni a legbiztonságosabb.

Mindig a vezetõ mögötti hely a legbiztonságosabb. Ha valami történik, a vezetõ ösztönösen önmagát, azaz a saját oldalát védi. Nem mert nem figyel az utasaira, hanem mert olyankor teljesen ösztönbõl cselekszik az ember tizedmásodpercek alatt. Így a vezetõ mögött ülni a legbiztonságosabb.
Mindkét oldal mellett szólnak érvek és ellenérvek. Talán a bal hátsó hely biztonságosabb a fent leírtak miatt, de akkor az úttest felõl kell kivenni és betenni a gyereket. Ez pedig - fõleg városban - nagyobb veszélyt jelent, mint az, hogy a jobb oldal nagyobb eséllyel törik össze. Városban aligha érsz el olyan sebességet, aminél már különösebben számítana (fõképp a hátsó ülésen), hogy az autó melyik oldala csattant. Viszont ha az út felõl kell beültetni a gyereket és arrafelé kell kivenni vagy mikor már tud járni, kiengedni (ráadásul elég sûrûn), akkor több rá az esély, hogy egy út szélén tekerõ kerékpáros, oldaltávolságot nem ismerõ autós vagy bármi más telibe talál vagy téged, vagy a gyereket (vagy mindkettõtöket).
Ebben igaza van az elõzõnek, de körültekintõ parkolás mellett a gyerek ki- és betétele is biztonságosan megoldható, vagy akár a hátsó ülésre beülve a járda felõl is betehetõ a gyerek a kocsiba. Viszont a haladás az úton hosszabb idõt vesz igénybe, mint egy ki- és beülés, azon felül, ha te nem is hajtasz gyorsan, mások ezt szívfájdalom nélkül megteszik és abból is lehet baj.
Én az anyósülés mögé teszem, mert: Vezetek, hátratudok pillantani a vállam fölött, hogy mit csinál, adok neki játékot pirosnál meg tudom itatni, orrot tudok törölni, meg tudom simizni a lábikót, LÁTOM õt. A mögöttem lévõ ülésen nem látom.
én is az anyós ülés mögé tenném, mert így hátra tudnék nyúlni, ha kéne, meg eleve jobban látni a gyereket.

Ki melyik oldalon érezte a babát, és milyen nemű lett? Ugyan azon az oldalon éreztétek, ahol a szívhangot is megtalálták?

Láttam egy kérdést régebben, és mindenkinél bejött,hogy aki jobb oldalon érezte annak egy nem? lett,aki a balon, annak meg a másik nem?. Csak már nem emlékszem pontosan melyik oldal mit jelentett.

Legjobb válasz: Ez szerintem hülyeség! Amúgy a bal a fiú, jobb a lány. De én ebben nem hiszek. Babona! 50-50 % az esély. Én éreztem már mindkét oldalon.

Ez szerintem hülyeség! Amúgy a bal a fiú, jobb a lány. De én ebben nem hiszek. Babona! 50-50 % az esély. Én éreztem már mindkét oldalon.
bal-fiú
a lányom jobb oldalon van, a picit még nem tudom, megállapítani, mert még mindenhol elfér! :o)
nekem is bal és fiú
Nekem két fiam van és mindkettõ bal oldalon volt.
Nekem jobb oldalt szúródott a petefészkem , és lányom van. Mozogni mindenhol éreztem mikor nagyobb lett.
A kérdező hozzászólása: Én most 15 hetes vagyok, és van szívhangfigyelõm. A mozgását még nem érzem, de a szívhangot a bal oldalon találtam meg. Akkor ezek szerint fiam lesz? 2 hát múlva megyek 4 D-re. Akkor remélem kiderül, de addig is szeretnék találgatni. :)
A kérdező hozzászólása: bocsi elírtam! 2 hét múlva!
eddig errol nem hallottam, de erositem a szabalyt: bal es fiu... a pici meg csak 11 hetes, majd megmondom, ha erzek valamit:-)
Igen, túlzás. De ha nagyon akarsz akk bal oldalra szavaznék.
Ugyanez a véleményem... :)
Nem túlzás, szerintem jól nézne ki még egy piercing, de ne oldalra mert az túl "divat". Középre inkább.
igen mit egy emós nyomii:)
én mind2 fülem végig szurtam.és orr pcm is volt. és az orr pc mellé sztem nem lenne tulzás. és igaz, ink középre .... szerintem. 16/L
nekem van 2 fültágítóm(13mm)+még pár lyuk a fülemen, szemöldök pc, meg ínyfék, és énis középre tetettem ajakot, mert az nem divat:D Viszont rajtam még igy se túlzás, szal:D még akarokXD =P


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!