Találatok a következő kifejezésre: Melyik oldalon fekvés (3 db)

Kismamáknak mi az a póz az utolsó trimeszterben, amiben a fekvés javasolt? Melyik oldalon ajánlatos aludni?

Azt hallottam, hogy valamelyik oldalon a kismama elnyomja a vérkeringést,és így nem kap elegend? vért, és az által oxigént a baba. Melyik oldal az ajánlatos?

Legjobb válasz: A bal oldaladon aludj! Bevallom én ezt sohasem tudtam betartani, az utolsó napokban örültem ha egyátalán el tudtam aludni, mert már mindegyik póz rettenetesen kényelmetlen volt. Egyébként az orvosom azt mondta, ha nincs semmi baj a terhesség alatt, akkor úgy aludhatsz, ahogy neked és a babának is kényelmes.Bár ilyen nem nagyon lesz!:)

A bal oldaladon aludj! Bevallom én ezt sohasem tudtam betartani, az utolsó napokban örültem ha egyátalán el tudtam aludni, mert már mindegyik póz rettenetesen kényelmetlen volt. Egyébként az orvosom azt mondta, ha nincs semmi baj a terhesség alatt, akkor úgy aludhatsz, ahogy neked és a babának is kényelmes.Bár ilyen nem nagyon lesz!:)
Elõször is oké, hogy a bal oldal jobb, de jó annak, aki be is tudja tartani! Nekem mostanában egyre jobban elõjön, hogy ha csak egy órát is alszom valamelyik oldalamon, megfájdul és át kell forduljak! Valamint ha a bal oldalamon fekszem, általában nem tetszik a babámnak! Szóval ha neki nem tetszik és nem hagy addig aludni, míg nem váltok, akkor nem is erõltetem ezt a balos dolgot! Szerintem te is aludj úgy, ahogy mindkettõtöknek a jobb! 26 hetes kismami
Képtelenség csak egyoldalt aludni. A bal oldal az ideális, de ha állandóan csak a bal oldalt feküdnék, akkor már fél oldali felfekvéseim lennének. Én mindkét oldalra fordulva szoktam aludni szoptatós párnával.
Én úgy tudom, hogy a bal oldalon! De én úgy alszom, ahogy mindkettõnknek kényelmes! Mit számít már, hogy az melyik, csak tudjak kicsit aludni!! Érezni fogod, mert ha a babának nem jó úgy, ahogy fekszel, hát olyan rúgdosásba kezd!
Szia! A bal oldal ajánlatos! Én ösztönösen azon tudtam csak aludni. Az utolsó idõben amikor a dokit kérdeztem, õ is azt mondta, hogy a bal oldal a jó! A háton fekvés és a jobb oldalon alvás nem jó! Hasonfeküdni meg úgysem tudsz a végefelé:)
a bal oldalon tudtam en is csak sokaig aludni, jobb oldalon nyomja el az ért a baba. most, igy az utolso napokban (szó szerint), mind a ket oldalon tudnek aludni, ha nem kene felorankent a wcre mennem ejszaka is. illetve ami nekem meg bejott, hogy szoptatós parna+nagyparna+ kisparna, es igy, felig ülõ, felig fekvõ helyzetben aludtam. aztan lecsusztam, es atfordultam baloldalra..amikor nagyon zsibbadtam, akkor felmásztam, és ugy aludtam.. és ne vessetek ram kavicsokat, de megbeszeltem a babaval, hogy neha a jobb oldalon is alszunk, altalaban kb fél- egy percnel nem volt tobb, es jelzett a manó, hogy fordulni kell, de azok a fel percek nagyon sokat jelentettek, amikor mar sehogy sem volt jó.
Szia! Én szinte csak a jobb oldalamon tudtam aludni, mert ha a bal oldalamra feküdtem olyan rudosódás ment, hogy csak na.Általában csak hajnalban tudtam át fordulni a bal oldalamra, amikor már a pici is aludt, és teljesen elgémberedtem.
Hát én is azt hallottam, hogy bal oldal az ajánlatos, de kérdem én mit tegyek ha a bal oldal a kislányomnak nem jó mert ott vannak a lábai és jelez is hogy nyomom?És mi van akkor ha hanyatt fekve ébredek?Merthogy ilyen is van.Megkérdeztem a védõnõt és a dokimat, azt mondta a baba úgyis jelez ha nem jó neki.Tehát én mindenhogyan alszom, kisasszony jelez ha nem jó neki, van egy szopis párnám és így sem alszom át a teljes éjszakát.Tehát azt javaslom tégy belátásod szerint.32 hetes kismama
Én sem tudok a bal oldalamon aludni sokáig mert a baba fölébred rá ha a bal oldalamra fordulok. A legkényelmesebb számomra, a hátonfekvés felhúzott lábakkal.
Örülök, ha tudok egyáltalán valahogy aludni, nem foglalkozom azzal, hogy éppen melyik oldalon. 39 hetes
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Nagyon szépen köszönöm a sok segítõ választ. Én a 38. hetemben járok. Már a 28. héttõl kezdve alig megy az alvás. Én, ha a jobb oldalon próbálok aludni kb. 5 perc után erõs bordafájdalmaim vannak, valamint a baba olyan erõs rugdosásba kezd, hogy nem is bírnám. Azért tettem fel a kérdésemet, mert még ha azt mondanák is, hogy aludjak a másik oldalamon, akkor sem tudnám azt megtenni. A múlt héten egy védõnõ szinte leszúrt, hogy én nem jó oldalon alszom, és ez árt a babámnak. Már aznap egész éjszaka bûntudatom volt emiatt, de mégsem tudtam a másik oldalamra fordulni. Most egy kicsit megnyugtattatok, de én is csak azt mondom, hogy mindenki aludjon úgy, ahogy neki jólesik, márha van ilyen. És nem kell mindent elhinnünk, mert az árt igazán a babánknak.

Kismamáknak mi az a póz az utolsó trimeszterben, amiben a fekvés javasolt? Melyik oldalon ajánlatos aludni?

Úgy hallottam, ha egy bizonyos oldalon alszik a kismama, akkor elnyomja a vérkeringést, és nem kap elegend? oxigént a baba. Ez igaz? Melyik oldal ez?

Legjobb válasz: javasolt vagy nem? Én csak oldalt tudtam feküdni, de úgy is kényelmetlen volt. Háton nem szabad, mert a méh súlya valóban elnyomhatja az ereket és ez nehezíti az O ellátást a babának.

javasolt vagy nem? Én csak oldalt tudtam feküdni, de úgy is kényelmetlen volt. Háton nem szabad, mert a méh súlya valóban elnyomhatja az ereket és ez nehezíti az O ellátást a babának.
Oldalt fekvést javasolnak, illetve a gyakorlatban én is megállapítottam, hogy a többi pozíció teljesen kivitelezhetetlen, legalábbis nekem. A háton fekvést valóban nem javasolják, a baba oxigénellátásának a védelmében.

Melyik oldalon való fekvés javasolt 32 hetes vagyok?

Úgy tudom a háton való fekvés már nem. De úgy olvastam hogy baloldalon sem ahol a szív helyezkedik el, mert nyom valami f? üt?eret. Akkor csak a jobb oldal jó? A babám sokat mocorog nem tudom eldönteni most jó neki azért vagy nem. Köszi.

Legjobb válasz: úgy feküdj, ahogy neked kényelmes

úgy feküdj, ahogy neked kényelmes
Nekem keményedik a méhem, és azt mondta egy szülésznõ, hogy olyankor a bal oldalamra kell feküdni. A doki is azt mondta, hogy sokat kell pihenni, fõleg oldalon fekve. A hanyatt fekvés állítólag tényleg nem jó, ha csak nem jó magasan van a fejed, de az már szinte ülés. Kellemes babvárást! 33 hetes kismama
nem tudom, még nekem sem sikerült kiderítenem, hogy a legjobb. Sajnos én csak hason tudok igazán jól aludni, és hiába fekszem le oldalt, reggel mindig hason ébredek (most 28 hetesen is, de elõzõ babóval is szinte végig így volt). Valahogy megtalálja a baba a számára legkényelmesebb helyet odabenn. Oldalt fekve is sok párnával támaszd ki magad, csípõdnek is nagyon fontos, hogy ne nyúljanak a szalagok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!